PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέο S/W Jetspeed για 520/520i για FORTHnet / Otenet ?



bleo8onhs
21-03-05, 18:59
Θέλω να αναβαθμισω το modem μου και βλέπω οτι υπάρχει αναβάθμιση οτε και forthnet. Έχω γραμμή του οτε και isp τη forthnet. Ποιά αναβάθμιση θα κάνω??

ascotini
21-03-05, 20:56
Στην Τεχνική Υποστήριξη ADSL της FORTHNET αναφέρεται " Πριν από οποιαδήποτε ενέργεια συνιστάται να προχωρήσετε στην αναβάθμιση λογισμικού του Intracom Jetspeed 520 όπως αυτή περιγράφεται στο http://jetspeed.intracom.gr/js520/sw/software_gr.htm"

CRC
22-03-05, 10:42
Είσαι συνδρομητής στην FORTHnet άρα...Κατεβάζεις το αντίστοιχο firmware απο την ιστοσελίδα του jetSpeed.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Εφόσον έχεις πάρει και το modem απο την FORTHnet

leas
23-03-05, 21:59
Θα μας εξηγήσει κανείς γιατί βγήκαν αναβαθμίσεις ΜΟΝΟ για ΟΤΕνετ και Φόρθνετ; Έχω κι εγώ το 520i με Forthnet 384 και κάθε λίγο και λιγάκι έχανα τη σύνδεση χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος. Στην επικοινωνία μου με το τεχνικό τμήμα της Forthnet μου λέγανε ότι το modem δεν κάνει καν προσπάθεια σύνδεσης και μόνο μετά από σβήσιμο του configuration και πάλι σετάρισμα από την αρχή και commit και reboot δούλευε! Σκέφτηκα να το πετάξω από το μπαλκόνι να πάρω ένα Zyxel 650 γιατί κατάλαβα, αργά, ότι τα προϊόντα της Ιντρακόμ είναι για τα κορόιδα :( Αλλά πώς να μην είναι όταν η ίδια η Ιντρακόμ ΔΕΝ πληρώνει ικανοποιητικά τους μηχανικούς της; :( Και όταν κάποιος δεν αμοίβεται ανάλογα με τη δουλειά που κάνει γιατί να την κάνει;

GeonX
24-03-05, 14:15
Ερώτηση: για ποιο λόγο υπάρχει στο site τις Intracom http://jetspeed.intracom.gr/
Καινούργιο s/w για το jetspeed διαφορετικό για Forthnet και Otenet χρήστες ?
Είναι καινούργια έκδοση ? είναι κάποια custom έκδοση για τους δυο providers ?
Θα υπάρξει και για τους υπόλοιπους ? Και τέλος το έχει εγκατάστησε κάποιος ?

leas
24-03-05, 20:53
Εγώ έχω το συγκεκριμένο μοντέλο και provider forthnet και πριν βγει η αναβάθμιση του firmware κάθε λίγες μέρες έπρεπε να κάνω reset το configuration και να κάνω setup από την αρχή το jetspeed! Η κατάσταση είχε αρχίσει να γίνεται απελπιστική τον τελευταίο καιρό. Μέχρι που σκεφτόμουν να πάω στον πΟΤΕ και να τους το φέρω στο κεφάλι και να αγοράσω ένα Zyxel (μακριάαααααααα από προϊόντα που πουλάει ο πΟΤΕ!) Αλλά ο από μηχανής Θεός έδειξε ότι έλυσε (?) το πρόβλημα (μέχρι αποδείξεως του εναντίων γιατί τα προϊόντα της Ιντρακόμ δεν τα εμπιστεύομαι)

red bastid
24-03-05, 21:12
Φαίνεται ότι για PSTN ΟΤΕ users (σαν εμένα) είναι ακριβώς το ίδιο με το προηγούμενο upgrade. Προφανώς μόνο η version για Forthnet είναι όντως καινούρια. Επομένως οι υπόλοιποι προσπερνάμε.

GeonX
24-03-05, 23:16
Thanks…

plouf
25-03-05, 14:27
συγνώμη αλλα τι πάει να πεί άλλο για "μοντελα ΟΤΕ" άλλο για "συνδρομητές forthnet" ;

εγώ έχω γραμμή ΟΤΕ και jetspeed απο κεί και ταυτοχρόνος συνδρομητής forthnet ;;;

vagdouk
25-03-05, 14:47
plouf και εγώ ακριβώς τα ίδια.
Τους έστειλα e-mail, να δούμε πότε θα απαντήσουν.....και αν.

CRC
25-03-05, 15:49
H FORTHnet στα πλαίσια μιας προσφοράς της δίνει ως δώρο το jetSpeed 520. Για το συγκεκριμένο και μόνο μοντέλο, απυθύνεται το firmware που έχει βγεί στην ιστοσελίδα της Intracom.

Cacofonix
28-03-05, 20:41
Εγώ είχα πάρει το modem από τον πOTE, έκανα την αναβάθμιση και τώρα αναβοσβήσουν όλα τα λαμπάκια...

Cacofonix
28-03-05, 20:42
Εγώ είχα πάρει το modem από τον πOTE, έκανα την αναβάθμιση και τώρα αναβοσβήσουν όλα τα λαμπάκια...

sdikr
28-03-05, 21:35
Εγώ είχα πάρει το modem από τον πOTE, έκανα την αναβάθμιση και τώρα αναβοσβήσουν όλα τα λαμπάκια...


Μάλλον έβαλας κατα λάθος το χριστουγιενιάτικο firmware, :mrgreen: , τώρα ή περιμένεις μέχρι τα χριστούγενα ή το στέλνεις στον οτε

Cacofonix
29-03-05, 00:29
Μάλλον έβαλας κατα λάθος το χριστουγιενιάτικο firmware, :mrgreen: , τώρα ή περιμένεις μέχρι τα χριστούγενα ή το στέλνεις στον οτε
Χριστουγεννιάτικο firmware; Αφού το router το πήρα πριν 1 μήνα και είχα ξανακάνει αναβάθμιση...

CRC
29-03-05, 10:00
Μου φαίνεται πως ο καθένας εδώ μέσα κάνει ότι του κατέβει. Έχω γράψει δύο φορές πιο πάνω ότι...

ΤΟ ΝΕΟ FIRMWARE ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ FORTHnet ΠΟΥ ΕΧΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ MODEM ΑΠΟ ΤΗΝ FORTHnet.

Διαβάστε όλα τα Post πριν ξεκινήσετε να ρωτάτε και ειδικά πριν κάνετε ότιδήποτε με το modem.

plouf
29-03-05, 11:13
μαλον το τριπλο σοθβλάκι δεν έπιασε το χιουμορ :)

πάντως εμένα η απορίαμ ου έμεινε στο τι τι διαφορά έχει το 520 της forthnet απο του OTE (εκτός απο το λογότυπο)

Cacofonix
29-03-05, 16:58
Μου φαίνεται πως ο καθένας εδώ μέσα κάνει ότι του κατέβει. Έχω γράψει δύο φορές πιο πάνω ότι...

ΤΟ ΝΕΟ FIRMWARE ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ FORTHnet ΠΟΥ ΕΧΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ MODEM ΑΠΟ ΤΗΝ FORTHnet.

Διαβάστε όλα τα Post πριν ξεκινήσετε να ρωτάτε και ειδικά πριν κάνετε ότιδήποτε με το modem.
Πού να ξερα κι εγώ...Πρώτα έγινε η ζημιά και μετά μπήκα στο forum με dial-up...

μάκης
29-03-05, 20:43
Εγώ είχα πάρει το modem από τον πOTE, έκανα την αναβάθμιση και τώρα αναβοσβήσουν όλα τα λαμπάκια...


Ομοίως και εγώ το έκανα ντίσκο ναιτ.Ευτυχώς το είχα καμμιά δεκαριά μέρες και στον Οτε σφύριζα ανήξερος... :-k :-k :-k

Προσοχή πάντως με το νέο firmware.Αν έχετε πάρει το μοντεμ απο τον ΟΤΕ, και έχετε σύνδεση Forthnet Μ Η Ν κάνετε την αναβάθμιση.

Chris Valis
29-03-05, 22:15
Κανένα από τα F/W που υπάρχουν στο site της ιντρακομ για το 520/520ι δεν "χαλάει" το 520/520i σας. Ακόμα και αν βάλει κανείς το 520ι f/w σε ένα 520 και το ανάποδο, το web interface, tftpd, telnetd και λοιπά θα λέιτουργούν για να τα επαναφέρετε.

Όσο για την custom-ια του firmware για "πελάτες forthnet" μήπως έχει να κάνει με ιδιόκτητα DSLAM's του forthnet, δεδομένου ότι το DSL version σε αυτά τα f/w είναι διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα versions f/w μέχρι τώρα και μάλιστα ασύμβατο με τα του ότε; (τουλάχιστον με τα alcatel/intracom/globespan virata/connexant - διαλέξτε και πάρτε). Μήπως κάτι ξέρει η ZTE και συγκεκριμένα το μοντέλο 813? Δεν έχω πιο πολλά στοιχεία ακόμα υπομονή 30-31/3 και 1/4 έχει παρουσιάσεις η ZTE/Μάρακ θα ρωτήσω και θα σας πω.

Το πίο ενδιαφέρον όμως παιδιά είναι οτι το custom για forthnet f/w για το 520 (μόνο όχι το 520ι) είναι ποιό νέα έκδοση του ψευδο-OS του μηχανήματος. Από όσο ξέρω κανείς άλλος δεν το έχει χρησιμοποιήσει αυτό το version... χμ... αξίζει ψάξιμο!

Ελπίζω να μην σας καταμπέρδεψα.

Φιλικά,
Χρήστος

Chris Valis
29-03-05, 22:16
Αν έχει κανείς κολλημένο 520/520i από κακό φλασάρισμα μην το πετάξει, φτιάχνεται το έχω πεί από παλιά

μάκης
30-03-05, 00:34
Αν έχει κανείς κολλημένο 520/520i από κακό φλασάρισμα μην το πετάξει, φτιάχνεται το έχω πεί από παλιά

Δυστυχώς στην δικιά μου περίπτωση δέν γνωρίζω αν είναι απο κακο φλασάρισμα, αλλά και απο αυτό να ήταν δέν γνωρίζω να το επαναφέρω.Καλό θα ήταν άν το γνώρίζεις να το μαθαίναμε και οι υπόλοιποι

Chris Valis
30-03-05, 10:53
Μέχρι τώρα κανείς δεν ρώτησε πως γίνεται... Χρειάζεσαι ένα σειριακό καλώδιο με το οποίο θα συνδέσεις στη console (ή AUX) θύρα του jetspeed (9pin) και από την άλλη στο pc σου σε μια σειριακή πόρτα. θα χρειαστείς να τρέχεις ένα πρόγραμμα σαν το hyperterminal για να βλέπεις τι σου λέει το jetspeed.

Μετά θα βγάλεις από την μπρίζα το jetspeed και θα το ξαναβάλεις. Τότε το jetspeed θα κάνει boot, αν δεις τουλάχιστον το version του loader του έχει καλώς μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου (το πιο πιθανό). Αν όχι πρέπει να ανοιχτεί το κουτί του για να προγραμματιστεί.

Το θέμα είναι δηλαδή να δεις σε ποιό σημείο "έσπασε" το φλασάρισμα.

Φιλικά,
Χρήστος

μάκης
30-03-05, 14:30
Δηλαδή για να καταλάβω το ρεσετ θα το επαναφέρει ή θα πρέπει μέσω του 9 πινου και άλλου προγράμματος να επαναπρογραμματίσουμε?


Φιλικά
Μάκης

Chris Valis
30-03-05, 18:06
Δεν μίλησα για reset κουμπάκι πάνω στο κουτάκι αν αυτό εννοείς. Κανένας από τους χειρισμούς που ανέφερα παραπανω δεν θα το επαναφέρει από "κακό φλασάρισμα". Μέσω του 9πινου ίσως να μπορεί να προγραμματιστεί, ανάλογα με το τι θα σου πει.

μάκης
30-03-05, 22:54
Νομίζω οτι τα βγάζω με το τσιγκέλι που έλεγε και ο δάσκαλος στο σχολείο. :scared: Ούτε εγώ εννοούσα το ρεσέτ στο πίσω μέρος. Τελικά ποιά είναι η διαδικασία επαναφοράς?Μπορώ να την κάνω μόνος μου?


Φιλικά
Μάκης

Chris Valis
30-03-05, 23:49
Τότε κακώς ανέφερες την ορολογία "reset" γιατί το σωστό είναι "restart(reboot)" και μαλιστα "cold restart(reboot)". Τέσπα δεν πειράζει :)
Λοιπόν το τερματικό πρόγραμμα πρέπει να είναι 38400 baud, No parity, 8 Data bits, 1 stop bit, και κατά προτίμηση να μην έχει έλεγχο ροής (flow control).
Κάνοντας το restart θα πρέπει να δεις κάτι παρόμοιο:


Starting POST - V2.2
SDRAM ... Passed
Loader Checksum ... Passed
Loader (V2.03) Self-Extracting ... Done
Decompressing UMON (V1.62) ... Done/Activated
Flash ATMEL AT45DB161 (Capacity=2112K, PageSize=528, TotalPages=4096)
Testing FILESYS Checksum ... Passed
Testing DSLCODE Checksum ... Passed
Testing APPCODE Checksum ... Passed
Decompressing "TEAppl.gsz" (1399631->3623216) ... Done

Text Segment Size = 3259296 bytes
Data Segment Size = 363920 bytes
Bss Segment Size = 941168 bytes
System Stack Size = 16536 bytes
HISR Stack Size = 16536 bytes
NetBuffer Pool Size= 712224 bytes
System Memory Size = 2342464 bytes
Start of DSPText = 207c0800 bytes
Decompressing "TEMod.gsz" (81579->189640) ... Done
Decompressing "TEDSL.gsz" (68990->154832) ... Done

File System Memory Size = 286720 bytes
UnTar File System .....\..\.\.\...\.........\..\..\.\...\.......................
\\\.\..\.\.\... Done

Normal Execution Mode

CfgInit: System Coming up from Last Configuration
*******************
Welcome to VALIS Communication tower
*******************

GlobespanVirata Inc., Software Release -VALIS-OS_AL2.9.c
Copyright (c) 2001-2004 by GlobespanVirata, Inc.

$
Tue Mar 22 00:42:33 2005 : STATUS ALARM : System Up

Tue Mar 22 00:42:33 2005 : STATUS ALARM : System Up

$
Ανάλογα με το τί θα πει το δικό σου jetspeed θα σου πω τι πρέπει να κάνεις δεν μπορώ να γράψω όλες τις οδούς εδώ. Θα χαρώ πολύ όμως να σε βοηθήσω στην περίπτωση σου.

Φιλικά,
Χρήστος

Bayern7
04-04-05, 22:48
Εγώ πέρασα το update σε modem αγορασμένο από ΟΤΕ (είχα συνδρομη FORTHNET). Πέρασα το Update και δεν έπαθε τπτ το modem. Μια χαρά δουλεύει.

sdikr
04-04-05, 22:49
Εγώ πέρασα το update σε modem αγορασμένο από ΟΤΕ (είχα συνδρομη FORTHNET). Πέρασα το Update και δεν έπαθε τπτ το modem. Μια χαρά δουλεύει.


Μιλάνε για modem που αγοραστήκαν απο την forthnet, οχι απο τον Οτε

jimpas
18-04-05, 11:55
Έκανα και εγώ την εξυπνάδα και το κόλλησα το modem
Συνδέομαι με hyperterminal κανω restart.

Κάνει κάποια checksum fail και μετά λέει please reload the image
Πώς βάζω το image?

Chris Valis
18-04-05, 12:03
Μπορείς να το φορτώσεις με tftp. Στείλε μόνο λίγο το τι σου λέει στο hyperterminal.

jimpas
18-04-05, 12:25
tftp ήθελα να κάνω αλλά από hyperterminal πώς γίνεται?
ούτε ping δεν κάνει:(
Το hyperterminal βγάζει



Starting POST - V2.2

SDRAM ... Passed

Loader Checksum ... Passed

Loader (V2.07) Self-Extracting ... Done

Decompressing UMON (V1.62) ... Done/Activated

vmode 80002188 = 0c10083f

Flash ATMEL AT45DB161 (Capacity=2112K, PageSize=528, TotalPages=4096)

First time boot up, verifying flash device checksums ...


CFG1: 49632 : Checksum Passed (00000323) ...

CFG2: 49632 : Checksum Passed (000002F8) ...

ALRM: 8448 : Checksum Passed (000002F6) ...

DHCP: 66000 : Checksum Passed (00000356) ...

FACT: 16384 : Checksum Passed (000198A5) ...

MANU: 4096 : Checksum Passed (00004B87) ...

BOOT: 4096 : Checksum not required ...

LOAD: 87120 : Checksum Passed (8F3F1495) ...

FILE: 262944 : Checksum Failed (expected=02015EF8, actual=01D734F3) ...

DSLC: 91344 : Checksum Failed (expected=00000000, actual=0BDA2A72) ...

APPC: 1513248 : Checksum Failed (expected=B85A3F7A, actual=641BCD6A) ...

FAILED ... Please reload the image ...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Chris Valis
21-04-05, 00:30
Συγνώμη για την καθυστέρηση κατ' αρχήν. Μετά το FAILED ... Please reload the image ... δεν σου γράφει τίποτα για EMAC Driver ένα MAC και ένα IP?

Μάλλον το IP θα είναι 192.168.1.1 οπότε το Firmware μπορεις να το φορτώσεις με την εντολή: tftp –i 192.168.1.1 put TEImage.bin

Φρόντισε το όνομα του αρχείου του firmawre να είναι TEImage.bin και να είσαι στο folder που το έχεις.
Καλή τύχη. ;)

iron_gr
06-05-07, 19:39
Μου βγάζει τα παρακάτω και σταματάει...


Starting POST - V2.2

SDRAM ... Passed

Loader Checksum ... Passed

Loader (V2.03) Self-Extracting ... Done

Decompressing UMON (V1.62) ... Done/Activated

Flash ATMEL AT45DB161 (Capacity=2112K, PageSize=528, TotalPages=4096)

Testing FILESYS Checksum ... Passed

Testing DSLCODE Checksum ... Passed

Testing APPCODE Checksum ... Failed (expected=BE67F05E, actual=BE67F0DE) ...

EMAC Driver 1.8 (AutoNego...

@ ADSLgr.com All rights reserved.