Επιστροφή στο Forum : Για αγορα Skystar2 περικαλω....
Υπάρχουν αρκετά προγράμματα, το altdvb στη νέα του έκδοση 2 είναι αρκετά καλό. Επίσης το skyview, mytheatre (αυτό είναι shareware) και αρκετά άλλα. Πάντως το θέμα με τη χρήση της cpu δεν έχει να κάνει τόσο με το πρόγραμμα (αν και το AltDVB 2 κάνει μικρότερη χρήση από άλλα), αλλά από τον ποιο mpeg2 decoder χρησιμοποιείς κι αν αυτός υποστηρίζει hardware acceleration. Αν έχεις αυτόν που βάζει το progdvb μόνο του (δηλαδή μία παλιότερη έκδοση του elecard που δεν υποστηρίζει hardware acceleration) η χρήση, αν και σχετικά υψηλή για τη cpu σου, με το progdvb renderer είναι κάπως δικαιολογημένη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμως διαφορετικούς mpeg2 decoders (ειδικά οι nvidia purevideo είναι πολύ καλοί) από ένα πακετάκι που βρίσκεται εδώ (περιέχει και άλλους μέσα),
http://dvbsoft.net/download.php?view.543
Για να χρησιμοποιήσεις τον nvidia purevideo, κατέβασε και αυτό το πακετάκι με τα filter graphs (http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=6049&stc=1&d=1140530052) , βάλε τα στον φάκελλο FilterGraphs του Progdvb και διάλεξε από το settings>audio and video>directshow>tv channels το Nvidia4_VMR (ή το Nvidia4_ovrl, αλλά καλύτερα το πρώτο), επίσης φρόντισε στο renderer να υπάρχει η επιλογή "by graph file" πάτα Ok, και δες τι γίνεται με αυτόν. Νομίζω ότι θα έχεις κάθετη πτώση της χρήσης της cpu.
λοιπόν ακολούθησα τις οδηγίες και πράγματι η χρήση του επεξεργαστή έπεσε στο 10%, αλλά δεν γίνεται να εμφανίστει στο tv-out, ούτε και αν επιλέξω τον progdvb video renderer.....:redface:
αν κάνω κανά restart το pc?
και κάτι ακόμα, γιατί κάποια κανάλια στο prgdvb τα μεφανίζει με πράσινο και άλλλα με κόκκινο V?
Για το θέμα της εξόδου στο tv-out πρέπει να χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση στους drivers της nvidia (νομίζω μόνο μέσα από τη registry), το κακό είναι ότι τώρα έχω ati και δεν μπορώ να κοιτάξω ποια ακριβώς είναι αυτή. Κάτι για το overlay είναι, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το θυμηθώ. Θα το ψάξω πάντως.
Το restart δεν θα αλλάξει κάτι, αν θέλεις μπορείς απλά να ξαναβάλεις τη προηγούμενη ρύθμιση με τους default elecard (το σκέτο "Elecard") και το progdvb renderer.
Τα κανάλια με πράσινο είναι αυτά που είναι ελεύθερα, χωρίς συνδρομή (FTA), με κόκκινο τα κωδικοποιημένα (τα περισσότερα σε κάποιο πακέτο όπως αυτό της nova, tps, ab-sat, cyfra+ κλπ). Πάντως για κάποιο λόγο δεν δίνουν πάντα τα σωστά στοιχεία αυτά τα κανάλια, και έτσι μπορεί να δεις κάποια που φαίνονται ως ελεύθερα (πράσινα) να είναι στη πραγματικότητα κωδικοποιημένα, ή και το ανάποδο.
Για το θέμα της εξόδου στο tv-out πρέπει να χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση στους drivers της nvidia (νομίζω μόνο μέσα από τη registry), το κακό είναι ότι τώρα έχω ati και δεν μπορώ να κοιτάξω ποια ακριβώς είναι αυτή. Κάτι για το overlay είναι, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το θυμηθώ. Θα το ψάξω πάντως.
Το restart δεν θα αλλάξει κάτι, αν θέλεις μπορείς απλά να ξαναβάλεις τη προηγούμενη ρύθμιση με τους default elecard (το σκέτο "Elecard") και το progdvb renderer.
Τα κανάλια με πράσινο είναι αυτά που είναι ελεύθερα, χωρίς συνδρομή (FTA), με κόκκινο τα κωδικοποιημένα (τα περισσότερα σε κάποιο πακέτο όπως αυτό της nova, tps, ab-sat, cyfra+ κλπ). Πάντως για κάποιο λόγο δεν δίνουν πάντα τα σωστά στοιχεία αυτά τα κανάλια, και έτσι μπορεί να δεις κάποια που φαίνονται ως ελεύθερα (πράσινα) να είναι στη πραγματικότητα κωδικοποιημένα, ή και το ανάποδο.
πάντως τώρα μου εμφανίζει πρόβλημα στο tv-out και στο playback video με το winamp. ευτυχώς με τον Media player 10 παίζει καλά. ακόμη και με την απεγκατάσταση του πακέτου των mpeg decoders το winamp δεν επανήλθε. Μάλλον θέλει και άλλο ψάξιμο η δουλειά....
όσο για τα κανάλια, πράγματι πολλά που είναι "κόκκινα" τα παίζει και άλλα που είναι "πράσινα" όχι.
ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια
Τη ρύθμιση για το tvout την είχα κάνει τελικά με το RivaTuner
http://www.guru3d.com/rivatuner/
στο πεδίο Main>driver settings>system tweaks>overlay τσεκάρουμε το "Force hardware overlay support on spanning modes".
http://www.nvworld.ru/pics/noviceRC161/7.png
ΥΓ, δεν ξέρω αν αυτή η ρύθμιση είναι απαραίτητη σε πρόσφατες κάρτες της nvidia, εγώ είχα μία geforce2 mx400 ρυθμισμένη με αυτό τον τρόπο.
Τη ρύθμιση για το tvout την είχα κάνει τελικά με το RivaTuner
http://www.guru3d.com/rivatuner/
στο πεδίο Main>driver settings>system tweaks>overlay τσεκάρουμε το "Force hardware overlay support on spanning modes".
http://www.nvworld.ru/pics/noviceRC161/7.png
ΥΓ, δεν ξέρω αν αυτή η ρύθμιση είναι απαραίτητη σε πρόσφατες κάρτες της nvidia, εγώ είχα μία geforce2 mx400 ρυθμισμένη με αυτό τον τρόπο.
δυστυχώς, όπως και στο screenshot που παραθέτεις, έτσι και σε μένα αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη....:(
καμιά άλλη ιδεά?:D
και για να βοηθήσω παραθέτω τι δούλευε και τι όχι στο tv-out πριν εγκαταστήσω/απεγκαταστήσω το πακέτο των Mpeg encoders:
πριν το install/uninstall
winamp 5 : ok
WMP 10 : ok
PowerDVD : ok
progDVB default renderer : blank screen
progDVB progDVB renderer : ok (high cpu utilisation)
μετά το install/inunistall
winamp 5 : scarmbled video
WMP 10 : ok
PowerDVD : ok ((high cpu utilisation)
progDVB default renderer : blank screen
progDVB progDVB renderer : program freezes
Κάποιες διευκρινήσεις στην προσπάθεια να εξηγηθούν κάποια θέματα. To winamp (κι όχι μόνο) επιλέγει τον decoder που θα χρησιμοποιήσει βάση μίας εγγραφής στη registry όπου επιλέγεται αυτός που έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από άλλους (το λεγόμενο merit). Αυτή συνήθως καθορίζεται από τους ίδιους όταν γίνεται η εγκατάσταση. Όταν μπήκε το decoder της nvidia (ή κάποιο από τα υπόλοιπα αν τα έβαλες) έγινε αυτό όπως φαίνεται το decoder με τη μεγαλύτερη προτεραιότητα, και από τη στιγμή που χρησιμοποιεί hardware acceleration και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτό στο tv out (όπως λες με την γκρίζα επιλογή) έχουμε μαύρη οθόνη.
Δεν ξέρω αν έβαλες και τους υπόλοιπους decoders που υπάρχουν στο πακέτο, δεν ήταν απαραίτητοι πάντως, εκτός κι αν τους χρειάζεσαι. Πάντως όταν έκανες το πακέτο uninstall μάλλον απεγκατάστησε και τους decoders της Cyberlink (powerdvd) ή τους άλλαξε ρυθμίσεις στην εγκατάσταση (αν τους έβαλες τότε) και έτσι αυτή τη στιγμή το powerdvd χρησιμοποιεί είτε λάθος decoders είτε έχει λάθος ρυθμίσεις γι αυτό έχει και υψηλή χρήση της cpu.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το progdvb, από τη στιγμή που έβγαλες τους decoders από το pc, πολύ απλά δεν δουλεύει αφού δεν τους βρίσκει. Για να δούμε τώρα τι έχει γίνει με τους decoders, έστω και στο περίπου, κατέβασε το προγραμματάκι graphmaker που επισυνάπτω (χρησιμεύει για την εύκολη δημιουργία filter graphs, αλλά εδώ το θέλουμε μόνο για να δούμε κάποιες πληροφορίες), τρέξε το και δες ποιους mpeg2 decoders έχεις αυτή τη στιγμή στο pc από το pop down μενού του "mpeg2 video decoders". Και μετά συνεχίζουμε τη προσπάθεια να βρούμε άκρη.
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=6069&stc=1&d=1140561799
Το μονο κακό όπως έγραψα και προηγουμένως, ότι δεν έχω κάρτα nvidia αυτή τη στιγμή και έτσι δεν μπορώ να δοκιμάσω καμία ρύθμιση που να αφορά συγκεκριμένα την κάρτα γραφικών ώστε να σου πω με σιγουριά. Ρίξε πάντως και μια ματιά στις ρυθμίσεις που υπάρχουν στο control panel των drivers της nvidia από τα properties του display μήπως υπάρχει ακόμα κάτι άλλο που θα μπορούσες να δοκιμάσεις.
Btw, ποια μέθοδο χρησιμοποιείς για το tvout (clone, επέκταση, κάτι άλλο);
το Graphmaker έδωσε τα εξής αποτελέσματα:
Searching for MPEG-2 video decoders...
DirectShow error 80040295: An operation failed due to a certification failure.
1 found
-Filter: CyberLink Video/SP Decoder, CLSID: {8ACD52ED-9C2D-4008-9129-DCE955D86065}
Searching for video renderers... 3 found
-Filter: Video Renderer, CLSID: {6BC1CFFA-8FC1-4261-AC22-CFB4CC38DB50} [VR (default)]
-Filter: Video Renderer, CLSID: {70E102B0-5556-11CE-97C0-00AA0055595A} [VR]
-Filter: Video Mixing Renderer 9, CLSID: {51B4ABF3-748F-4E3B-A276-C828330E926A} [VMR9]
τα οποία δεν μπορώ να πω ότι τα πολυκαταλαβαίνω
όσο για τις οθόνες, η ρύθμιση είναι dualview (Κάθε οθόνη έχει δική της ανάλυση και γίνεται επέκταση του desktop από την μία στην άλλη)
η πλάκα είναι όταν βάζω το παράθυρο του Progdvb να είναι μισό στη μία οθόνη - μισό στην άλλη, οπότε το μισό παίζει κανονικά και το άλλο μισό δείχνει blanc screen.
Όπως το περίμενα. Από decoders mpeg2 έχει μείνει μόνο ο cyberlink Video/SP Decoder. Με λίγα λόγια, δεν έχεις αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο mpeg2 decoder όπως τον elecard που μπήκε μαζί με το progdvb, παρά μόνο ο συγκεκριμένος γι αυτό συμβαίνουν αρκετά από τα προβλήματα που ανέφερες προηγουμένως. Κανονικά τώρα μπορείς να κάνεις είτε εγκατάσταση των προγραμμάτων όπως το Powerdvb, και το progdvb ξανά πάνω από την παλιά ώστε να ξαναμπούν οι αρχικοί decoders, είτε να ξανακάνεις εγκατάσταση το πακέτο επιλέγοντας μόνο συγκεκριμένους decoders (της nvidia, που έτσι κι αλλιώς προτείνω εγώ, αν θέλεις και τους cyberlink, και τους elecard). Καλύτερα κάνε το πρώτο, έτσι ώστε να επανέλθει το σύστημα στη παλιά του κατάσταση, και μετά αν θέλεις δοκιμάζεις ξανά το πακέτο (μόνο με τους nvidia).
Αυτό που λες με το progdvb (αν χρησιμοποιήσεις και άλλα προγράμματα θα το παρατηρήσεις το ίδιο) γινόταν και σε μένα πριν κάνω τις αλλαγές με το rivatuner και αφορά ακριβώς αυτό, υπάρχει overlay στο αρχικό monitor αλλά δεν μπορεί να επεκταθεί στο δεύτερο. Αυτό που θα πρέπει πάντως έτσι κι αλλιώς να δουλεύει, εκτός από το progdvb renderer, είναι το vmr9 που δεν χρησιμοποιεί overlay για το video αλλά διαφορετική μέθοδο. Μόνο που με τα graphs που έχεις (κι αυτά που είχα στο πακέτο) μάλλον δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εύκολα. Δοκίμασε πάντως (μετά που θα βάλεις πάλι τα decoders) αν δουλεύει με κάποιο graph που υπάρχει ήδη, διαφορετικά πες μου αν θέλεις να φτιάξω ένα (για τους nvidia) να το δοκιμάσεις.
Btw, στο insomnia.gr έχουμε φτιάξει μαζί με άλλα παιδιά έναν οδηγό για δορυφορική στο pc (αν και μπορούν να μπουν πολλά ακόμα), ανάμεσα υπάρχουν οδηγίες για το progdvb, για δημιουργία filtergraphs και αρκετά ακόμα. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά,
http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=133094
τελικά εγκατέστησα ξανά το πακέτο με τους Mpeg2 decoders.
αποτελέσματα:
συνδυασμός : elecard + progDVB Video Render = tvout ok , αλλά cpu 40-60%
με όλους τους άλλους συνδυασμούς Tvout γιοκ!
δεν πειράζει.... θα το ψάκω και άλλο.
και αφού το βρω θα πρέπει να δω πως θα το στέλνω και σε άλλους μέσω wifi Και μετά κάτι πήρε το αυτί μου για μαλακά κλειδιά ή καπως έτσι.......
Για wifi με τη skystar δεν έχω ασχοληθεί (δεν έχω έτσι κι αλλιώς τέτοια κάρτα ή άλλο pc για να το δοκιμάσω), αλλά για βασικά θέματα που αφορούν προγράμματα όλων των ειδών για τις κάρτες dvb (όχι μόνο για τη skystar2, και μάλλον το πλερέστερο) προτείνω το forum http://dvbn.happysat.org/index.php (χρειάζεται registration για τη πρόσβαση).
Για το θέμα του tvout, όπως φαίνεται πρέπει κάπως να βρεθεί ο τρόπος (κάποιο κλειδί στη registry ίσως) να ενεργοποιηθεί το harware overlay στο δεύτερο display που δεν γίνεται από το rivatuner. Δεν έχω ιδέα όμως πως ακριβώς.
Πάντως το θέμα με το tvout (κάποιες παρόμοιες δυσκολίες) και η ποιότητα της εξόδου από τη κάρτα που είχα έπαιξε μεγάλο βάρος όταν πήρα κάρτα ATI (συγκεκριμένα έχω μία Radeon 9600pro, όχι τίποτα σπουδαίο δηλαδή) αντί για Nvidia. Δεν χρειάστηκε απολύτως καμία περίεργη ρύθμιση για να έχω άψογη (όσο επιτρέπει η έξοδος της κάρτας) εικόνα από το tvout, παρά μόνο οι ρυθμίσεις από το control panel της. Και χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρω από το ένα display στο άλλο το όποιο πρόγραμμα, αρκεί η ενεργοποίηση του theater mode για εικόνα στην tv από σχεδόν όλες τις πηγές video.
όσον αφορά το wifi, άμα καταφέρω να στείλω το σήμα μέσω δικτύου, πάει και μέσω wifi μετά.
για το tvout, μόλις πρόσφατα αναβάθμισα την κάρτα μου από at 9600 po σε nvidia 6600gt. Το παράδοξο είναι ότι το tvout δούλεψε πολύ πιο έυκολα με την nvidia και το κυριότερο έχει πολύ καλύτερη ποιότητα απεικόνισης.
Ανάποδα πράγματα!!! Έχουν πλάκα τελικά οι υπολογιστές :cool: , είναι τελείως απρόβλεπτη η συμπεριφορά τους :D
πράγματι.... τρέχα γύρευε
πάντως χάρηκα γιατί μόλις μου δούλεψαν τα "μαλακά κλειδιά" στο Progdvb Με τη βοήθεια ενός plugin.
εκεί που σπάστηκα ήταν όταν ανακάλυψα ότι για να δω τα ελεύθερα ελληνικά κανάλια με΄σω δορυφόρου (mega, ant1, κτλ) πρέπει να έχω nova.... έλεος, δηλαδή μέσω δορυφόρου δνε έχουν διαφημίσεις τα κανάλια και πρέπει να τα πληρώνω και από πανω....? θα μου πεις γιατί δνε τα βλέπεις με τοιν συμβατικό τρόπο.... γιαιτί νοικιάζω και στο σπίτι δεν έχουμε καλή κεντρική κεραία και δεν μπορώ να την αλλάξω.......:(
τελικά σήμερα αποφάσισε να παίξει και με τον απλό renderer και με μικρότερη cpu utilization (14-16%)............... είναι τρελό αυτό το PorgDVB................
τα πάρατάω και πάω στο θιβέτ..... (λέτε εκεί να έχουν καλό σήμα?):p
Καλό θα ήταν να κοιτάξετε στα site www.dvbskystar.com και www.dvbsoft.net για να μπορέσετε να κατεβάσετε τα πάντα σχετικά με SkyStar 2 αλλά και άλλες κάρτες DVB-S. Η διάθεση των προϊόντων Technisat γίνεται από την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (www.hellasdigital.gr) αλλά και από κατά τόπους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές (www.hac-shop.gr , www.plaisio.gr , www.ram-shop.gr κ.ο.κ)
Για να δείτε High Definition (HD-TV) ή αλλιώς DVB-S2 θα πρέπει να διαθέτετε ισχυρό υποσύστημα γραφικών και επεξεργαστή. Από την άλλη, καλό θα ήταν να έχετε ενημερωμένους driver από τις εταιρείες (www.ati.com , www.nvidia.com)
Σε όλες τις περιπτώσεις προβλημάτων, καλέστε το κατάστημα αγοράς και θα είναι όλοι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν.
DVB-S2 δεν μπορούμε να δούμε σε καμία περίπτωση με κάρτες όπως η skystar2 ή οποιαδήποτε άλλη από αυτές που ξέρουμε. Το DVB-S2 είναι διαφορετικό πρότυπο μετάδοσης, και απαιτεί ειδικό tuner για τη περίπτωση, δεν είναι πρότυπο HD. Η μόνη κάρτα DVB που ξέρω για την ώρα ότι μπορεί να κάνει τέτοια λήψη είναι η KNC ONE TV-Station DVB-S2 Plus http://www.kncone.de/d/produkte/digital_dvb_s2_plus.htm και μία παρουσίασή της εδώ, http://www.dvbmagic.de/index.php?nav=DVB-Karten&page=hardware%2Fkncone_tvstation_dvbs2.htm
Πάντως ληψη εκπομπών σε mpeg-4 avc (ή Η.264) με αναλύσεις HD αλλά σε πρότυπο DVB-S (το συνηθισμένο δηλαδή) είναι δυνατή αλλά όντως θέλει και πολύ δυνατό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών για να βλέπουμε κανονικά. Αλλά θέλει και αντίστοιχες εκδόσεις των dvb players, που για τις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν. Από όσα έχω υπόψη, με mpeg-4 avc μπορούν να δουλέψουν μία ειδική έκδοση του skyview με H.264 decoders της elecard ή της cyberlink, η αρχική έκδοση του AltDVB (όχι η νεότερη 2) σε συνδυασμό με Η.264 decoder της mainconcept και αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και μία έκδοση του dvbviewer που δουλεύει με H.264 αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες μιας και δεν το έχω δοκιμάσει.
@ ADSLgr.com All rights reserved.