Επιστροφή στο Forum : Καλώς ήρθες στην ομάδα μας στο Folding at Home #36673!
είναι και λίγο θέμα αδιαφορίας.
πολλοί δεν ξέρουν τι είναι αυτό,δεν θέλουν να το τρέχουν στον υπολογιστή τους.
σιγά σιγά θα πληθύνουμε,από ότι είδα είμαστε ήδη 15.
είναι και λίγο θέμα αδιαφορίας.
πολλοί δεν ξέρουν τι είναι αυτό,δεν θέλουν να το τρέχουν στον υπολογιστή τους.
σιγά σιγά θα πληθύνουμε,από ότι είδα είμαστε ήδη 15.
Υπόσχομαι ότι μόλις επιστρέψω στα πάτρια θα μπω κι εγώ στην ομάδα.
Να σας πω κι ένα "ανέκδοτο"?
Την Παρασκευή μιλούσα με τον υπεύθηνο ΙΤ του τομέα (Department of Genetics)και τον ρώτησα αν ο τομέας συμμετέχει στο protein folding, μια κι κι έχουν δεκάδες υπολογιστών οι διάφορες ερευνητικές ομάδες.
Ο άνθρωπος ούτε ήξερε περί τίνος πρόκειται! :shock:
Κι από όσο γνώριζε/γνωρίζει από τους ελέγχους που κάνει καθημερινά τόσο στην κινητικότητα του δικτύου όσο κι στους ίδιους τους υπολογιστές δεν έχει γίνει σχετικό σετάρισμα!
Προσπάθησα εν συντομία να του εξηγήσω περί τίνος πρόκειται, κι η πρώτη του αντίδραση ήταν : "όντως ακούγεται πολύ ενδιαφέρον".....η δε δεύτερη : "δεν νομίζω ότι θα θελήσουν να συμμετέχουν λόγω ακαδημαϊκού ανταγωνισμού!!!!" :!: :shock: :roll:
Τελικά καταλήξαμε ότι μόλις ευκαιρήσω θα του δώσω περισσότερες πληροφορίες για να τις βάλει στο newsletter του department για να δουν αν τελικά κάνουν κάτι!
Κι εγώ έχω μείνει ακόμη με την απορία πως κι δεν έχουν ήδη δική τους ομάδα, όταν υπάρχουν ήδη 3 μεγάλες ερευνητικές ομάδες/εργαστήρια που ασχολούνται με πρωτεϊνες/πρωτεϊνικές δομές/εφαρμογές κι ανάπτυξη βιο-πληροφορικης/κλπ/κλπ/κλπ!!!! :shock:
για να μην ξεχνιόμαστε... οι ιταλοί μας πλησιάζουν επικίνδυνα
Οι Ιταλοί μας εχουν περάσει εδώ και πολλές μέρεςκαι έιναι ακόμα μπροστά!
Αεεεεραααα (στίς ψύκτρες τωρα πού καλοκαιρίάζει :wink: :wink: )
χε..χε τα άτιμα τα fonts... λιθουανοί είναι οι άνθρωποι... www.banga.lt
και είναι και 65 νομάτοι :wink:
Παιδιά το είχα δει και τις προάλλες αλλά εγώ εδώ και μερικά χρόνια έχω το Seti@Home. Όταν το έβαλα δεν ήξερα για το folding (μπορεί να μην υπήρχε τότε, δεν ξέρω).
λιθουανοί είναι οι άνθρωποι
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο του Αεεεραααααα για Λιθουανούς ?????? :shock:
:D
Tony_Ts, κι εγώ είχα seti δυο χρόνια και UD άλλα δυο τρία, αλλά αυτό φαίνεται πιο ενδιαφέρον, και με αποτελέσματα :wink:
[προσηλυτισμός]
Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς :?: [/προσηλυτισμός]
Ααααα βρήκα το κατάλληλο σύνθημα για τους Λιθουανούς!!!
Είναι το "Άντε γειάααααα!!!! " :wink:
Μόλις μπήκαμε στην πρώτη χιλιάδα (θέση 997) :lol: :wink:
976 :D
καλή επάνοδο zouzouni και γρήγορα,έχεις αγώνα αύριο :mrgreen:
Σκεφτόμουν βρε παιδιά σήμερα..... :oops: .....να περάσω σε όσα περισσότερα μηχανήματα μπορέσω τις κονσόλες εδώ κι να τα δηλώσω στην ομάδα μας (κι ας μην είμαι ακόμη πρακτικά μέλος! :D )......κι τότε είμαι σίγουρη θα πέταγε η ομάδα....αλλά συγκρατήθηκα εξαιτίας του σχολίου που έκανε ο ΙΤ υπεύθηνος περί ανταγωνιστικότας και λοιπών μπερδεμάτων άμα το πάρουν χαμπάρι! :? :( Να πάρει!
αντε και στην 500αδα σύντομα...
EvilHawk, πολύ καλό το προγραμματάκι για να βλέπεις τα ποσοστά από τα pc σου... αν ενεργοποιήσεις και το webstat μάλιστα μπορείς να ανεβάσεις αυτό το folder σε ένα web/ftp server και να τα παρακολουθείς από απόσταση :wink:
Πριν από λίγες ημέρες έβαλα το FAH γραφικά και τελείωσα ήδη 2 WU.
Μην περιμένετε πολλά από εμένα, έναν απλό PC με ΧP1800+, και dialup σύνδεση,
ενώ επειδή δουλεύω στον υπολογιστή αυτό και τη διπλωματική μου σε MSVC++, (ενώ άλλοτε και ο αδερφός μου παίζει κανα βαρύ
παιχνίδι (NBA 2004, Αge).
Έχω όμως μερικες απορίες.
Πρώτα από όλα, πολλές φορές, το κατέβασμα της εργασίας είναι ανεπιτυχές.
Επιπλέον χθες μου αλλαξε το version του core ενώ κατέβασε ασυνήθιστα πολλά δεδομένα (Όλα είνα καλά ?)
Τέλος, που βρίσκω πληροφορίες για τις πρωτεΐνες που επεξεργάζετε ο υπολογιστής μου και τι σκορ δίνουν
Καλως όρισες ! δεν έχει σημασία το τί υπολογιστή έχεις, αλλα η συμμετοχή!
Αυτά που λέμε για βαθμούς , θέσεις αντίπαλες ομάδες είναι για την πλάκα μας, έτσι για να έχει καποιο ενδιαφέρον η ιστορία ;-)
το κατέβασμα της εργασίας είναι ανεπιτυχές
Συμβαίνει όταν είναι φορτωμένος ο server, δεν είναι τίποτα θα κάνει retry μέχρι να κατεβάσει!
αλλαξε το version του core ενώ κατέβασε ασυνήθιστα πολλά δεδομένα (Όλα είνα καλά ?)
Ναι όλα καλά!
Τέλος, που βρίσκω πληροφορίες για τις πρωτεΐνες που επεξεργάζετε ο υπολογιστής μου και τι σκορ δίνουν
Εδώ θα βρείς οδηγίες http://www.adslgr.com/forum/post-74559.html#74559 για την κονσόλα και το emIII!
thama, καλως όρισες στην ομάδα...
εδώ (http://vspx27.stanford.edu/psummary.html) θα βρεις πληροφορίες για τις πρωτεινες και τους βαθμούς τους...
DarthVader
13-05-04, 21:17
thama, καλώς όρισες.
868 και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.
Ήρθα κι εγώ! :D
Κι το όνομα αυτής (της πρωτεϊνης) p520_BBA_pf !!!
Αναγκάστηκα να κάνω πλήρες uninstall του προγράμματος για να κατορθώσω να μπω κανονικά στην ομάδα, γιατί το username που είχα επιλέξει αρχικά με έστελνε σε μια Γιαπωνέζικη (?) ομάδα, παρότι είχα βάλει τον κωδικό της δικής μας σωστά! κι παρότι τον εμφάνιζε κι σωστά μέσα στην κονσόλα.
Λίγη ταλαιπωρία ήταν αυτό το θέμα........αλλά πάλι καλά λύθηκε.
DarthVader
14-05-04, 07:48
Καλώς ήρθες zouzouni.
Υπάρχει δηλαδή Γιαπωνέζος με nickname zouzouni??? :lol:
Konitsi oua zouuuu - zouni!
Ευχαριστώ πολύ για τις διαφωτίστικές απαντήσεις. Παρόλα αυτά έχω μια απορία ακόμη.
Το γραφικό περιβάλλον δεν το προτιμάται επιδή είναι πιο αργό από την κονσόλα, πιο βαρύ, ή κάτι άλλο ? Όσον αφορά το Emii, δε νομίζω ότι προς στιγμή με ενδιαφέρει από τη στιγμή που τρέχω γραφικό περιβάλλον.
Κατα τα άλλα η ομάδα είναι σε θέση 854 και ανεβαίνουμε .....
(αλλά πολύ αργεί η δικά μου .... αξίζουν λέτε οι 235 πόντοι ?)
Το γραφικό περιβάλλον δεν το προτιμάται επιδή είναι πιο αργό από την κονσόλα, πιο βαρύ, ή κάτι άλλο ? Όσον αφορά το Emii, δε νομίζω ότι προς στιγμή με ενδιαφέρει από τη στιγμή που τρέχω γραφικό περιβάλλον.
το γραφικό περιβάλλον είναι περιτό, η απλή κονσόλα πάει πιο γρήγορα... για υπολογιστή που τον έχεις μπροστά σου είναι μια χαρά...αν θέλεις να το βάλεις και σε άλλο πισι τότε ή γραφικό ή ΕΜιι
ναι, ναι αξίζουν σου λέω :!:
Με τον πόνο μου παίζεις βρε; :P :twisted: :twisted: Έχω 11 CPU να δουλεύουν και οι πρωτεΐνες που έχω αυτή τη στιγμή αξίζουν από 23 έως 48 πόντους :lol: :lol: :lol:
Και να σκεφτείς ότι σε 3 μηχανάκια δεν έχω το -advmethods...
Πρόσεξε όμως διαφορά. Αυτή η εργασία κράτησε ήδη όσο κράτησαν οι δύο προηγούμενες μαζί και είναι στο 35%. Επομένως δεν υπάρχει διαφόρα. ΟΙ πόντοι πηγαίνουν ανάλογα με τον αναμενόμενο χρόνο επεξεργασίας. Έτσι αν ένα project έχει 200 μονάδες και ένα άλλο 50, αυτό σημαίνει ότι το πρώτο θα κάνει περίπου 4 φορές περισσότερο χρόνο από το δεύτερο , στον ίδιο πάντοτε υπολογιστή.
euri, σε γραφικό περιβάλλον υπάρχει επιλογή για -advmethods, ώστε να παίρνει μόνο gromacs :?:
zouzouni, καλως ήρθες στην πατρίδα :D
euri, σε γραφικό περιβάλλον υπάρχει επιλογή για -advmethods, ώστε να παίρνει μόνο gromacs :?:
panos72, δε γνωρίζω. Δουλεύω μόνο την απλή κοσνόλα και μάλιστα χωρίς το EMIII (απλώς τις κρύβω με το HideIT), και φυσικά τις παρακαλουθώ εκ του μακρόθεν με το FAHLogStats. :wink:
σε γραφικό περιβάλλον υπάρχει επιλογή για -advmethods, ώστε να παίρνει μόνο gromacs :?:
Ισχύει το ίδιο με την κονσόλα αρκεί να βάλεις τα tags στο shortcut.
848
Μήπως ανεβαίνουμε τόσο γρήγορα προσπερνώντας σταματημένες (εγκαταλελειμμένες) ομάδες?
pakis_ch, κοίτα http://folding.extremeoverclocking.com/team_list.php?s=&p=9
Οι "παρατημένες" ομάδες είναι με γκρι, όσες είναι τουλάχιστον με μαύρο δίνουν αποτελέσματα... ελπίζω να γίνουμε μπλέ κάποια στιγμή...αντε wintech2003 :!:
Καλώς ήρθες zouzouni.
Υπάρχει δηλαδή Γιαπωνέζος με nickname zouzouni??? :lol:
:lol:
Όχι.......αρχικά είχα βάλει ως username : Ιοta......
κι εκει μάλλον έγινε το μπλέξιμο........γιατί παρότι είχα δηλώσει σωστά τον αριθμό της ομάδας μας.....κι παρότι τον εμφάνιζε σωστά στο cοnfiguration.....στα user statistics........μου έβγαζε κάτι τρελλά! :shock:
Κι επειδή ακόμη κι αν αλλάξεις username, η όλη δουλειά που έχεις ξεκινήσει θα ολοκληρωθεί κι θα χρεωθεί στο αρχικό username..... :evil: ....τα ξήλωσα όλα.....κι άρχισα από την αρχή.
:roll:
Konitsi oua zouuuu - zouni!
:lol:
zouzouni, καλως ήρθες στην πατρίδα :D
Ακόμη στο Νottingham είμαι....τώρα θα το στήσω κι σε ένα pc εδώ....να το'χουν να το βλέπουν! Κι φυσικά θα είναι κι αυτό στην ομάδα μας! :wink: 8) ΄
σε γραφικό περιβάλλον υπάρχει επιλογή για -advmethods, ώστε να παίρνει μόνο gromacs :?:
Ισχύει το ίδιο με την κονσόλα αρκεί να βάλεις τα tags στο shortcut.
Πώς ακριβώς γίνεται αυτό?
Μπορείς να μου πεις πιο αναλυτικά τι να κάνω?
Γιατί κι η αρχική πρωτεϊνη κι η άλλη (μετά το προαναφερθέν ξήλωμα κι αλλαγή username) κι οι δύο Gromacs είναι........ :?
euri, σε γραφικό περιβάλλον υπάρχει επιλογή για -advmethods, ώστε να παίρνει μόνο gromacs
ναι μπορείς να τα προσθέσεις στο shortcut που χρησιμοποιείς για να το ξεκινήσεις! Μην ξεχάσεις να αλλάξεις και τις παραμέτρους στο shortcut του startup!
EvilHawk, πάνε οι Λιθουανοί :D
δώσε άλλο στόχο 8)
Μήπως ανεβαίνουμε τόσο γρήγορα προσπερνώντας σταματημένες (εγκαταλελειμμένες) ομάδες?
Οχι ανεβαίνουμε τόσο γρήγορα γιατί έχουμε μια μέση ημερήσια παραγωγή που έχουν ομάδες που είναι στην θέση 200 και πάνω :wink: :!: Μέ μόνο 15 άτομα!
Βέβαια σιγά σιγά θα φρενάρει η ταχύτητα που ανεβαίνουμε θέσεις γιατί πρέπει να καλύψουμε και πόντους ομάδων που είναι ενεργές! Με το σημερινό ρυθμό θέλουμε 120-150 ημέρες για να μπούμε στίς πρώτες διακόσιες!
8)
Τώρα αυτό που θα ρωτήσω είναι ίσως χαζό... :oops: ....αλλά γιατί δεν με βλέπω στην λίστα των μελών της ομάδας? Μήπως πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το 1ο WU κι μετά από αυτό θα αυξηθεί ο αριθμός των μελών από 16 σε 17?
wintech2003
14-05-04, 20:12
zouzouni,
Yes
:D Θαυμάσια! Βουρ στο δίπλωμα! :lol:
wintech2003
14-05-04, 20:37
Εγώ πάντως έβαλα μόλις τώρα άλλα 6-7 μηχανήματα να foldaroun, οπότε ανεβαίνουμε κιάλο.
Μάλιστα ο ένας είναι και Intel XEON :)
Αντε αντε και στους 200!!
:)
Νά και ένα δωράκι http://www.statsman.info/folding2stats/36673.html και με στατιστικά για χρήστες και γραφικά ανά χρήστη ή πολλούς χρήστες ταυτόχρονα!!!! :wink:
EvilHawk, πολύ καλό το δωράκι, ευχαριστούμε :D
μόλις ανεβήκαμε στη θέση 803 :)
να δανειστώ ένα σύνθημα του kadronarxi
άντε γερά
wintech2003
15-05-04, 09:28
We rule! :)
Αντε να μπαίνουν κιάλα μηχανάκια...
Ελα το καλό το folding :)
Μελετώντας τα στατιστικά της ομάδας καλύτερα, με βάση την ημερήσια παραγωγή δεν πηγαίνουμε μόνο για τίς πρώτες 200 ομάδες στο folding αλλά για τίς πρώτες 100!!
Αυτό που κάνουμε τώρα είναι απλά να τρώμε σιγά σιγά τή διαφορά πόντων απο ομάδες που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο την δικιά μας! Well Done!
ρε παιδιά εγώ με ένα 56άρι μοντεμάκι μπορώ να κάνω τίποτα ή να περιμένω το dsl (δηλ να υποστηρίξει ο ΟΤΕς dsl σε οπτική ίνα);;
Μπορείς, η σύνδεση χρειάζεται μόνο για να πάρεις/στείλεις δεδομένα!
Τα τελευταία 15 wu που έχω πάρει είναι όλα gromacs και δεν χρησιμοποιώ το advmethods!Συμβαίνει το ίδιο και σε εσάς! :?:
My preciouuuss Tinkers που είστε?
EvilHawk, σε εμένα πάντως όσα έχω με γραφικά παίρνουν συνήθως gromacs... όπου βρει κανένα celeron 600 του ρίχνει ένα tinker με 238 μονάδες να πορεύεται για καμμιά δυο βδομάδες... :?
άστα να πάνε EvilHawk και σε μένα μου έριξε 3ο gromac στη σειρά και μόνο για 38 πόντους. :(
μα να μην στείλει ένα tinker που κάνει 45 ώρες να βγεί?
μήπως μας κάνουν σαμποτάζ :P ?
το καλό είναι ότι ανεβαίνουμε,είμαστε στη θέση 712 και ανεβαίνουμε με φόρα.
για μελετήστε μια καινούργια απειλή... NWICC.edu (http://vspx27.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=37007) φοβερή παραγωγή για 40 CPU μόνο :shock: :?
Ααααα αυτοί έχουν πάρει ολα τα tinkers!
@ ADSLgr.com All rights reserved.