PDA

Επιστροφή στο Forum : Εκκρεμότητα Δέσμευσης Πόρτας:Για πόσο ακόμη;

perry
18-12-07, 11:51
Γεια σας, παιδιά.

Έχοντας αγανακτήσει με την υπερβολική και κρυφή, μέσω παγίων και αναδρομικών, χρέωση του ΟΤΕ, θεώρησα ότι έπρεπε να αλλάξω ADSL πάροχο. Έτσι έκανα, μαζί με ένα φίλο μου, αίτηση στην Forthnet για 2play. Ο φίλος μου μένει Πέραμα και εγώ Άλιμο. Tην τρίτη μέρα από την ημερομηνία της αίτησης, στο broadband status του φίλου μου έλεγε ότι η γραμμή του βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής και έδινε ημερομηνία ενεργοποίησης 19 μέρες μετά. Εμένα έγραφε ότι εκκρεμεί η δέσμευση πόρτας. Δεν έδωσα σημασία, καθώς θυμόμουν καλά ότι, όταν έκανα την αίτηση, η υπάλληλος, μού είπε ότι η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί σε 1 με 1,5 μήνα. Ύστερα όμως από λίγες μέρες ο φίλος μου πέρασε από τα κεντρικά της Forthnet και τούς ανέφερε ότι εμένα έλεγε εκκρεμότητα και τού είπαν, ότι σε αντίθεση με το Πέραμα, όπου οι αιτήσεις είναι λιγοστές, στις περιοχές του Αλίμου/Ηλιούπολης/ Ν. Σμύρνης η ζήτηση είναι μεγάλη και αργεί η ενεργοποίηση. Όντως η ενεργοποίσηση του φίλου μου έγινε σε 20 μέρες και εμένα λέει ακόμη εκκρεμότητα. Ερωτώ, λοιπόν:

1)Πόσο διαρκεί αυτή η εκκρεμότητα δέσμευσης πόρτας; Εσάς ας πούμε πόσο κράτησε;
2)Ισχύει αυτό που είπαν από την Forthnet, ότι δηλαδή στον Αλιμο/Ν Σμύρνη και Ηλιούπολη αργεί η ενεργοποίσηση λόγω πολλών αιτήσεων;

deniSun
18-12-07, 11:56
Στην ουσία δεν έχει πόρτες το κέντρο σου.
Πολύ απλά για να σου πω.
Η αίτησή σου έχει έναν αριθμό προτεραιότητας.
Δεν ξέρεις τι σειρά έχεις.
Αν κάποια στιγμή έβαλαν νέες πόρτες πχ 100 και εσύ έχεις σειρά 150 σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένεις στην επόμενη φουρνιά.
Αυτό σημαίνει καθυστέρηση 1-2 μήνες.
Το θέμα με τις πολλές αιτήσεις έχει να κάνει με τα παραπάνω.
Πολλές αιτήσεις = μεγάλη ουρά.
Αν υπάρχουν και λίγες πόρτες θα πρέπει να περιμένεις περισσότερο.

tagio
18-12-07, 13:31
Γεια σας, παιδιά.

Έχοντας αγανακτήσει με την υπερβολική και κρυφή, μέσω παγίων και αναδρομικών, χρέωση του ΟΤΕ, θεώρησα ότι έπρεπε να αλλάξω ADSL πάροχο. Έτσι έκανα, μαζί με ένα φίλο μου, αίτηση στην Forthnet για 2play. Ο φίλος μου μένει Πέραμα και εγώ Άλιμο. Tην τρίτη μέρα από την ημερομηνία της αίτησης, στο broadband status του φίλου μου έλεγε ότι η γραμμή του βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής και έδινε ημερομηνία ενεργοποίησης 19 μέρες μετά. Εμένα έγραφε ότι εκκρεμεί η δέσμευση πόρτας. Δεν έδωσα σημασία, καθώς θυμόμουν καλά ότι, όταν έκανα την αίτηση, η υπάλληλος, μού είπε ότι η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί σε 1 με 1,5 μήνα. Ύστερα όμως από λίγες μέρες ο φίλος μου πέρασε από τα κεντρικά της Forthnet και τούς ανέφερε ότι εμένα έλεγε εκκρεμότητα και τού είπαν, ότι σε αντίθεση με το Πέραμα, όπου οι αιτήσεις είναι λιγοστές, στις περιοχές του Αλίμου/Ηλιούπολης/ Ν. Σμύρνης η ζήτηση είναι μεγάλη και αργεί η ενεργοποίηση. Όντως η ενεργοποίσηση του φίλου μου έγινε σε 20 μέρες και εμένα λέει ακόμη εκκρεμότητα. Ερωτώ, λοιπόν:

1)Πόσο διαρκεί αυτή η εκκρεμότητα δέσμευσης πόρτας; Εσάς ας πούμε πόσο κράτησε;
2)Ισχύει αυτό που είπαν από την Forthnet, ότι δηλαδή στον Αλιμο/Ν Σμύρνη και Ηλιούπολη αργεί η ενεργοποίσηση λόγω πολλών αιτήσεων;

Eγω εκανα αιτηση 3/8/2007 και ενεργοποιηθικα 13/12/2007 .μενω περιοχη νεα σμυρνη

perry
18-12-07, 14:26
Eγω εκανα αιτηση 3/8/2007 και ενεργοποιηθικα 13/12/2007 .μενω περιοχη νεα σμυρνη

Μιλάμε δηλαδή για ένα ολόκληρο 5μηνο! Τέτοια λέγετέ μου....:(

mariusgr
18-12-07, 14:36
Εγώ στην Πεντέλη έκανα την αίτηση 01/06 και ενεργοποιήθηκα ΧΤΕΣ!!!!!!!!

psytransas
18-12-07, 15:49
Αργα αργα, γινεται το ιντερνετ γρηγορο...:rofl:

alexandros77
18-12-07, 15:56
Eκανα την αιτηση 20/9 και ακομα δεν εχει ενεργοποιη8ει...
Αλλα μου εχουν στειλει το ρουτερ.. οποτε πιστευω ειναι ζητημα ημερων..

deniSun
18-12-07, 16:12
Eκανα την αιτηση 20/9 και ακομα δεν εχει ενεργοποιη8ει...
Αλλα μου εχουν στειλει το ρουτερ.. οποτε πιστευω ειναι ζητημα ημερων..

Ημερομηνία ενεργοποίησης έχεις πάρει;

liat
18-12-07, 20:43
Δηλαδή για να παίρνω κι εγώ "θάρος", 10/12/2007 υπέβαλα αίτηση, 13/12/2007 καχωρήθηκε η αίτηση και εκκρεμεί δέσμευση πόρτας (υπόψην για σύνδεση με κέντρο Αμπελοκήπων - Αθήνας) και δεδομένου ότι 29/01/2008 λήγει η σύμβαση με ΟΤΕΝΕΤ, πρέπει να κάνω; Να βαράω κουτουλιές;

cuper
18-12-07, 20:53
Σε ένα τέλειο κόσμο, η κάθε Forthnet θα είχε όσα ζεύγη ήθελε και θα ενεργοποιούσε όσους πελάτες και όποτε ήθελε. Τουλάχιστον στο βαθμό που μπορεί και ενεργοποιεί πελάτες ο ΟΤΕ.
Και όχι 100 ή 200 ανά 50 μέρες (ανά κόμβο). Εκτός και αν είναι τεχνικά ανέφικτο..

Αλήθεια πότε προβλέπεται να τροποποιηθεί-βελτιωθεί το RUO;

DSLaManiaC
18-12-07, 21:10
Σε ένα τέλειο κόσμο η κάθε forthnet δε θα έκανε δεκτές νέες αιτήσεις όταν δεν έχει πόρτες.

xmperop1
19-12-07, 00:01
Σε ένα τέλειο κόσμο η κάθε forthnet δε θα έκανε δεκτές νέες αιτήσεις όταν δεν έχει πόρτες.

:worthy::worthy::worthy::worthy::worthy:

perry
19-12-07, 00:09
Η εκκρεμότητα δέσμευσης πόρτας έγινε εκκρεμότητα δέσμευσης βρόχου. Σημάνει κάποια εξέλιξη αυτό;

liat
19-12-07, 01:03
Η εκκρεμότητα δέσμευσης πόρτας έγινε εκκρεμότητα δέσμευσης βρόχου. Σημάνει κάποια εξέλιξη αυτό;
Το ίδιο και σε μένα. Δηλαδή τι άλλαξε;

sdikr
19-12-07, 02:36

σε εως 13 μέρες θα είσαι ετοίμος (εκτός να έχουν κάνει λάθος)

nmavro73
19-12-07, 09:16
Πάντως επειδή ρώτησα και στη HOL αν κάνω αίτηση πότε θα ενεργοποιηθώ, μου είπαν με ειλικρίνεια οτι δεν υπάρχουν τώρα πόρτες και ότι θα ξεκινήσουν καινούριες ενεργοποιησεις από το φλεβάρη. Ομολογώ ότι αυτή η ειλικρίνεια ΛΕΙΠΕΙ από τη forthnet. Σου λένε ναι θα το κάνουμε σε 40 μέρες και το κάνουν σε 400 μέρες :P

NetM
19-12-07, 09:49
Ειχα κανει την αιτηση μου 23/6/07 , η καταχωριση εγινε στις 3/7/07 και η ενεργοποιηση εγινε στις 5/11/07 . Δηλαδη 4 μηνες περιπου και βγαλε συμπερασμα το τι γινετε.... :) Παντως μπορω να πω οτι τα 24 τα πιανω ανετα κ ειμαι ευχαριστιμενος κ απο τηλεφωνια :)

perry
19-12-07, 11:20
σε εως 13 μέρες θα είσαι ετοίμος (εκτός να έχουν κάνει λάθος)

Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί!

TEO_Q
20-12-07, 18:00
Και σε ένα φίλο μου στο Γαλάτσι έγινε το status από
" Εκκρεμότητα Δέσμευσης Πόρτας" -> " Εκκρεμότητα Δέσμευσης Βρόχου "
Ελπίζω αυτό να σημαίνει απλά, ότι περιμένει να οριστεί η ημερομηνία μεταφορας από το δίκτυο ΟΤΕ σε Forthnet και όχι κάποιο πρόβλημα με πόρτες κλπ

nl
20-12-07, 18:19
Εγώ πάντως είμαι Ηλιούπολη, έκανα αίτηση στο Πλαίσιο την περασμένη Πέμπτη (13/12) και σήμερα 20/12 εμφανίστηκε στο σύστημά τους η αίτησή μου πως παρελήφθηκε και ακριβώς από κάτω πως είναι σε "Εκρεμμότητα Δέσμευσης Βρόχου". Αρα πάμε καλά, ε; :hmm:

Στο παλιό μου σπίτι καθώς και στη δουλειά μου, είχα κάνει αίτηση και ενεργοποιήθηκαν και οι δύο με συνοπτικές διαδικασίες (20 μέρες περίπου) τον Μάιο. Τώρα άλλαξα σπίτι, έκανα αίτηση για νέα γραμμή στον ΟΤΕ, έβαλα και πρόσβαση DSL (μόνο πρόσβαση, χωρίς provider) η οποία μπήκε σε 5 μέρες (!!!) και έκανα καπάκι αίτηση για double play ώστε να μην μείνω καθόλου χωρίς dsl. Προς το παρών μπαίνω με νετκάρτα των 20 ευρώ (2 μήνες 768). ;)

agelos123
24-12-07, 22:44
Εγω εκανα αιτηση στις 10-12-2007 για double play και στις 20/12/2007 στην ενημερωση που κανει η forthnet στο site της γραφει:

20/12/2007 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet

20/12/2007 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ

Σημαινει αυτο καποια θετικη εξελιξη;Αν ξερειο καποιος ας απαντησει παρακαλω

hel
24-12-07, 23:52
Εγω εκανα αιτηση στις 10-12-2007 για double play και στις 20/12/2007 στην ενημερωση που κανει η forthnet στο site της γραφει:

20/12/2007 Παραλαβή και καταχώρηση της αίτησης από Forthnet

20/12/2007 Αποστολή αίτησης προς ΟΤΕ

Σημαινει αυτο καποια θετικη εξελιξη;Αν ξερειο καποιος ας απαντησει παρακαλω

Έχει γίνει δέσμευση πόρτας και από τότε θα περιμένεις 3-4 εβδομάδες για να συνδεθείς.

agelos123
25-12-07, 08:36
Σε ευχαριστω πολυ φιλε Hel.Ευχομαι καλες γιορτες σε ολους!

myriam
22-01-08, 21:11
Εγώ πάντως είμαι Ηλιούπολη, έκανα αίτηση στο Πλαίσιο την περασμένη Πέμπτη (13/12) και σήμερα 20/12 εμφανίστηκε στο σύστημά τους η αίτησή μου πως παρελήφθηκε και ακριβώς από κάτω πως είναι σε "Εκρεμμότητα Δέσμευσης Βρόχου". Αρα πάμε καλά, ε; :hmm:

Στο παλιό μου σπίτι καθώς και στη δουλειά μου, είχα κάνει αίτηση και ενεργοποιήθηκαν και οι δύο με συνοπτικές διαδικασίες (20 μέρες περίπου) τον Μάιο. Τώρα άλλαξα σπίτι, έκανα αίτηση για νέα γραμμή στον ΟΤΕ, έβαλα και πρόσβαση DSL (μόνο πρόσβαση, χωρίς provider) η οποία μπήκε σε 5 μέρες (!!!) και έκανα καπάκι αίτηση για double play ώστε να μην μείνω καθόλου χωρίς dsl. Προς το παρών μπαίνω με νετκάρτα των 20 ευρώ (2 μήνες 768). ;)

Κι εγώ περίπου ίδια περίπτωση. Μόλις σήμερα κατοχυρώθηκε η αίτηση και απο κάτω γράφει : Εκκρεμότητα Δέσμευσης Βρόχου". Αν ξέρει κάποιος τι σημαίνει αυτό ας μου εξηγήσει, γιατί στην προηγούμενη μου περιπέτεια σύνδεσης με Φορθ δεν έγραφε κάτι τέτοιο, κι ας έκανα 4 μήνες να συνδεθω.:hmm: Άρα τώρα θα κάνω λίγο παραπάνω; Ελπίζω να μην πάνε άσχημα τα πράγματα από την πρώτη κιόλας μέρα "κατοχύρωσης":(..

hel
23-01-08, 01:57
Κι εγώ περίπου ίδια περίπτωση. Μόλις σήμερα κατοχυρώθηκε η αίτηση και απο κάτω γράφει : Εκκρεμότητα Δέσμευσης Βρόχου". Αν ξέρει κάποιος τι σημαίνει αυτό ας μου εξηγήσει, γιατί στην προηγούμενη μου περιπέτεια σύνδεσης με Φορθ δεν έγραφε κάτι τέτοιο, κι ας έκανα 4 μήνες να συνδεθω.:hmm: Άρα τώρα θα κάνω λίγο παραπάνω; Ελπίζω να μην πάνε άσχημα τα πράγματα από την πρώτη κιόλας μέρα "κατοχύρωσης":(..

Σημαίνει ότι περιμένεις να πάρεις πόρτα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.