Επιστροφή στο Forum : VoIP χωρίς Υπολογιστή
antonisperr
21-12-07, 16:13
Γεια σας,
Δεν γνωρίζω αν αυτό που θέλω γίνεται αλλά θα τολμήσω να κάνω την ερώτηση.
Χρειάζομαι να κάνω VoIP χωρίς να έχω υπολογιστή και ενώ βρίσκομαι στην υπαίθρο.
Να συμπληρώσω ότι έχω σύνδεση adsl μέσω umts και cosmote wireless.
Το cosmote wireless που διαθέτω συνδέεται με τον υπολογιστή με usb.
Η απορία μου είναι, αν γνωρίζετε κάποια συσκευή που να συνδέεται με usb για internet και από την άλλη μεριά να μπορεί να πάρει ήχο είτε με συσκευή voip είτε από κάποια αναλογική πηγή (π.χ. μικροφώνο).
Δεν μπορώ να πω οτι κατάλαβα τι εννοείς με το UMTS & Cosmote Wireless..
Πάντως για Voip χωρίς Η/Υ, εγώ έχω το Nokia E65 το οποίο έχει Wifi, και υποστήριξη για Voip από την Nokia... αλλά εγώ χρησιμοποιώ το Fring για Voip και ΙΜ(MSN,Skype,GoogleTalk)..;)
οπότε οπού βρω HotSpot με internet έχω Voip...
antonisperr
22-12-07, 02:25
Ναί, ίσως δεν το εξήγησα καλά...
Κοιτάξτε το cosmote wireless είναι το πακέτο που δίνει η cosmote για ασύρματη πρόβαση στο internet. Βασικά είναι ένας άλλος τηλεφωνικός αριθμός κινητού που αρχίζει από 698.... Γι αυτή την δουλειά συνήθως οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας (comsote, vodafone κλπ) δίνουν μια κάρτα που μπαίνει σε laptop.
(η διαφορά με το δικό μου cosmote wireless, έιναι ότι δεν έχω κάρτα αλλά usb device που κάνει θαύμασια την δουλειά του)
Σκέφτομαι λοιπόν και λέω. Έχω ένα notebook στην ύπαιθρο και με την πιο πάνω ασύρματη σύνδεση μπαίνω στο internet. Με την προϋπόθεση ότι έχω καλό bandwidth στην περιοχή που ταξιδεύω τότε κάνω μέσα από τον υπολογιστή και voip.
Ήδη με τον συνδιασμό Notebook και wireless κινητής τηλ/νιας το έχω εφαρμόσει πολλές φορές χωρίς να εχω την ανάγκη προσεγγισης σε hot spot κλπ.
Με τα πιο πάνω σαν προϋπόθεση, άρχισα να ψάχνω μήπως και μπορέσω να απαλλαγώ από το notebook. Κάτι τέτοιο απ΄ότι καταλαβαίνετε θα με εξυπηρετούσε πάρα πολύ.
Έτσι λοιπόν κατά την διάρκεια της αναζήτησης βρήκα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που έκαναν για την περιπτωση αλλά ήταν πανάκριβες λύσεις.
Άρα θα έλεγα ότι ζητάω μια οποιαδήποτε λύση που να δέχεται usb για να βγαίνω με την wireless IP ενώ από την άλλη πλευρά να μπορεί να συνδέσω συσκευή εισόδου ήχου (πχ μικρόφωνο ή ακόμη και voip συσκευή).
Ίσως ένα palmtop ; Δεν ξέρω και γι αυτό ρωτάω.
Ελπίζω να έγινα πιο λεπτομερής.
Μέρες που είναι να ευχηθώ σε όλα τα μέλη του φόρουμ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
@ ADSLgr.com All rights reserved.