Επιστροφή στο Forum : Web Content Managment System
Καλημέρα σας,
θα ήθελα την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας για Open Source Content Managment System που ψάχνω για να χρησιμοποιήσω σε κάποιο εταιρικό web site που θέλω να φτιάξω.
Τα βασίκα Specs (πέρα του CMS concept) που θα χρειαστώ ειναι:
- Custom User Security Roles
- Custom Authentication των Registered Users
- Module για e-Sales
- Ευκολο connection με άλλα συστήματα όπως forums, support systems
Το περιβάλλον δεν είναι πρόβλημα, ASP, ASP.NET ή PHP (αν και θα προτιμούσα να είναι PHP λόγω κόστους web hosting).
αυτήν την στιγμή έχω ξεκινήσει και βλέπω Drupal, Joomla και Elxis.
Ποια είναι η γνώμη σας ;
CyberCr33p
31-12-07, 14:06
Έχω δουλέψει λίγο Drupal και αρκετά Jooomla. Σε drupal δεν νομίζω ότι υπάρχει καλό module για να στήσεις e-shop. Σε joomla υπάρχουν διάφορα που επίσης μπορούν να συνεργαστούν με την Eurobank για on-line πληρωμές.
Επίσης σου προτείνω joomla γιατί έχει πολύ μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα από το drupal και μπορείς να βρεις πιο εύκολα απαντήσεις σε τυχόν δυσκολίες που θα συναντήσεις.
+1 στο joomla και από εμένα. Πραγματικά πολύ καλό. :oneup:
Εγώ θα σου προτείνω το Elxis. Για e-sales μπορείς να χρησιμοποιήσεις το E-dir(www.goup.gr) αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα έιναι συμβατό με το νέο Elxis 2008 που σε βγαίνει σε 2-3 βδομάδες
Ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις στο δίκτυο.
Το Joomla! αυτή την στιγμή είναι το κυρίαρχο και ειδικά με το 1.5 θα σπάσει ταμεία
Το Drupal πάλι είναι πιο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης, είναι πιο ελαφρύ αλλά δεν υπάρχει το μεγάλο κοινό του Joomla!
Κάτι ανάμεσα στα δύο θα σου έλεγα να διαλέξεις
Θυμάται κανείς πώς λέγονται τα modules για το e-shop? Ξέρει κανένας πότε τελικά περιμένουμε να βγει η 1.5; Είναι τώρα στο τελευταίο RC(4), αλλά νόμιζα ότι το 3 ήταν το τελευταίο.
Σας ευχαριστώ για τις απόψεις και τις συμβουλές σας. Μάλλον είμαι προς το elxis, είναι συμβατό με το Joomla αλλά έχει αρκετά καλούδια και είναι και ελληνικό !!!
Για δημιουργία e-shop βιβλιοπωλείο ποιό προτείνετε? Η φιλοξενία PHP, ASP πόση διαφορά έχουν σε τιμή. Τίποτα δωρεάν δεν παίζει?
Για δημιουργία e-shop βιβλιοπωλείο ποιό προτείνετε? Η φιλοξενία PHP, ASP πόση διαφορά έχουν σε τιμή. Τίποτα δωρεάν δεν παίζει?
Να προτιμήσεις php.
Free υπάρχουν αλλά δεν θα σε ικανοποιήσει ο ελεύθερος χώρος που σου προσφέρουν (κυρίως για την δουλειά που το θέλεις).
Και το drupal που είδα λίγο το σ/κ καλό φαίνεται.
CyberCr33p
07-01-08, 13:42
Μπορεί να στηθεί σε joomla ή σε oscommerce.
Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις ...Αλλη η χρήση του Joomla και άλλη του OSCommerce..
O OSCommerce είναι μαγαζί ηλεκτρονικό με όλη την σημασία της λέξεως ενώ το Joomla είναι portal στην ουσία...με το μαγαζί φορετό ...
Εσένα η κύρια προτεραιότητα σου ποία είναι ..? Εγώ πάντως συγκεντροποιήσεις και στα δύο sites...
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Θα ξεκινήσω με joomla και παράλληλα elxis να δώ τις δυνατότητες διότι πρώτη φορά τα δοκιμάζω. Τα ξαναλέμε.:oneup:
Σας ευχαριστώ για τις απόψεις και τις συμβουλές σας. Μάλλον είμαι προς το elxis, είναι συμβατό με το Joomla αλλά έχει αρκετά καλούδια και είναι και ελληνικό !!!
Εγώ από την πλευρά μου θα σου προτείνω το joomla.
Πλέον είναι και η 1.5 διαθέσιμη...
άσε που στο forum του MyJoomla.gr (http://www.myjoomla.gr) θα έχεις όλη την βοήθεια που θα χρειαστείς λόγω του μεγέθους της κοινότητας...
Επίσης ελληνική διαχείριση, ελληνικό (multilingual) περιβάλλον και με λίγο ψάξιμο ότι module μπορεί να χρειαστείς για οτιδήποτε... :oneup:
Γενικά το καλύτερο που έχω δει σε free με διαφορά από όλα τα άλλα είναι το moodle.
Απλά είναι από την φύση του προσανατολισμένο σε e-learning εφαρμογές.
Με λίγη μετατροπή μπορείς να το γυρίσεις στα μέτρα σου.
@ ADSLgr.com All rights reserved.