PDA

Επιστροφή στο Forum : Η γραμμή δε συγχρονίζει παρα μόνο με το το Crypto USB



electron
04-01-08, 01:20
Καλησπέρα σε όλους,

έχω ένα περίεργο πρόβλημα με το κέντρο στο Μαραθώνα.
Έχω μια συνδρομή adsl απο τη forthnet η οποία πατάει πάνω στην υποδομή του ΟΤΕ(Δεν υπάρχει ιδιόκτητο ακόμα στο Μαραθώνα).
Το μόνο modem που συγχρονίζει είναι το Crypto F201 USB. Έχω δοκιμάσει τα:
• Crypto F200 USB (αυτό που είχαν δώσει αρχικά με τη σύνδεση)
• Check Point Safe@office
• Linksys WAG200G
• Microcom AD 2636
{όλα με latest firmware}
Κανένα από τα παραπάνω δεν έχει συγχρονίσει επιτυχώς. Ο μέγιστος χρόνιος που παρέμεινε κάποιο από αυτά συγχρονισμένο είναι ίσως τα 2 λεπτά.(αυτό να έγινε 1-2 φορές)
Το πρόβλημα:
Ενώ δείχνει ότι κάνει negotiating....connecting...connected και έχω περίπου τις παρακάτω ενδείξεις:
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: G.dmt (καρφωτά αυτό, multimode δε παίζει)
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 1024 kbps
Upstream Rate: 196 kbps
Downstream Margin: 31 db (ναι 31 DB- σύμφωνα με τον OTEτζή, το κέντρο είναι πολύ κοντά)
Upstream Margin: 12 db
Downstream Line Attenuation: 24 db
Upstream Line Attenuation: 13.5 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 18 db

[κρατάει για 30sec, και μετά]
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: G.dmt
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 0 kbps
Upstream Rate: 0 kbps
Downstream Margin: 2147483640 db
Upstream Margin: 8 db
Downstream Line Attenuation: 24 db
Upstream Line Attenuation: 13.5 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 18 db

και disconnected.

MONO το Crypto F201 USB μπορεί και παραμένει connected.

Φυσικά έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς PPPoA(κυρίως) PPPoE, Multimote, etc. Μη κουράζεστε, αυτά τα έχω δοκιμάσει ΟΛΑ.
Φυσικά έχω επικοινωνήσει με τη Forthnet άπειρες φορές και αμέτρητες ώρες στην αναμονή. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει δύο φορές ο ΟΤΕτζής ο οποίος:
α)δε βρήκε πρόβλημα γραμμής
β)αρνήθηκε να ασχοληθεί με άλλο εξοπλισμό (κάπου εκεί άρχισε και ένα flame ότι αφού πάμε στους εναλλακτικούς καλά να πάθουμε).
Είμαι σε μικρή απόγνωση. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Οποιαδήποτε βοήθεια ως το προς τα πού να στραφώ θα βοηθούσε.
Ευχαριστώ

Talos82
04-01-08, 01:26
Δηλαδή πώς έκανε τον έλεγχο ο ΟΤΕτζής και δεν βρήκε τίποτα? Ήρθε με δικό του Laptop και ρούτερ και δούλεψε η γραμμή κανονικά??

therion
04-01-08, 01:26
Μήπως πρεπει να το γράψεις στο θεμα τηs forthnet;

electron
04-01-08, 01:30
Μήπως πρεπει να το γράψεις στο θεμα τηs forthnet;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουνα παρών κατα τον έλεγχο που έκανε ο OTE. Δεν μου ανέφεραν laptop, που είπαν για ένα "μηχάνημα".


Ο λόγος που το κάνω ποστ εδώ είναι διότι δεν είναι πρόβλημα forthnet, αλλά πρόβλημα ΟΤΕ.

Ευχαριστώ.

Talos82
04-01-08, 01:45
Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Συνέχισε να ζητάς βοήθεια από την φορθνετ. Αν ξαναέρθει τεχνικός κανόνισε να είσαι κι εσύ εκεί, γιατί από μόνος του όπως κατάλαβες δεν έχει όρεξη και για πολλά.

Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή σου? Το linksys που είναι ρούτερ τι ακριβώς κάνει όταν το βάζεις στη γραμμή?
Το μηχάνημα ο ΟΤΕτζής το έβαλε στην πρίζα του σπιτιού σου ή στον κατανεμητή (έξω)?

electron
04-01-08, 08:04
Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Συνέχισε να ζητάς βοήθεια από την φορθνετ. Αν ξαναέρθει τεχνικός κανόνισε να είσαι κι εσύ εκεί, γιατί από μόνος του όπως κατάλαβες δεν έχει όρεξη και για πολλά.

Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή σου? Το linksys που είναι ρούτερ τι ακριβώς κάνει όταν το βάζεις στη γραμμή?
Το μηχάνημα ο ΟΤΕτζής το έβαλε στην πρίζα του σπιτιού σου ή στον κατανεμητή (έξω)?

Τι πρόβλημα να υπάρχει με το PC, αφού το linksys είναι modem router. Το ίδιο το linksys δε μπορεί να συνδεθεί.
Το linksys όταν του βάζω τη γραμμή, προσπαθεί να συνδεθεί, συχρονίζει και μετά απο μερικά δευτερόλεπτα χάνει το συγχρονισμό. και κύκλος αυτό.

Ο οτετζής το έβαλε στην ίδια πρίζα που προσπαθώ και εγώ. Φυσικά έχω προσπαθήσει να αποσυνδέσω τα πάντα απο τις πρίζες του σπιτιού και να έχω μόνο το modem.

electron
07-01-08, 20:05
Επίσης ούτε με Siemens Speedstream συγχρόνισε.
Καμιά ιδέα?

thanos75x
08-01-08, 14:23
Tα ιδια εκανε και σε μενα το linksys WAG54GS και μολις εβαλα το Baudtec router που μου εστειλαν απο οτε δεν ξανακοπηκε ποτε... Δεν μπορω να καταλαβω πως ενα φτηνο router μπορει να συγχρονιζει ενω το Linksys που ειναι πολυ πιο καλο δεν τα καταφερνει... :(

cynic
08-01-08, 15:43
To ιδιο ακριβως και σε μενα με usr9106. Ναι μεν δεν ειναι ειναι adsl2+ αλλα για μια μερα, την πρωτη της αναβαθμισης επαιξε κανονικα.Μετα δεν ξαναβρηκε γραμμης.Αirties και baudtec δουλευουν...

@ ADSLgr.com All rights reserved.