Επιστροφή στο Forum : φευγω φανταρος :tips & συμβουλες
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
ΥΕΑ θέλετε να το αποφύγετε για ποιον λόγο?
τι ξέρετε για τους ΥΕΑ? ακούτε το 17μήνο και φρικάρετε ή ξέρετε και κάτι παραπάνω?
Ανάλογα πως το βλέπεις θα πας στην σχολή ΥΕΑ τον μισό καιρό σαν Αλφάς που είναι μεγάλη πίκρα (εώς πάρα πολύ μεγάλη θα έλεγα) μετά σαν Βητάς τρέχεις τους αλφάδες
όταν τελειώσεις από την σχολή είναι πολύ καλυτέρα από φαντάρος αλλά κανείς μεγαλύτερη θητεία
Μένεις εκτός στρατοπέδου (Ενοίκια Κλπ) Αλλα Πληρώνεσαι
Οι Υπηρεσίες του Δόκιμου Είναι συνήθως αρχιφύλακας δλδ ξυσ΄τα Αρ@@δια σου
ανάλογα βεβαία και με τον Διοικητή της μονάδας
Γιατί μένεις εκτός στρατοπέδου? Υποχρεωτικά πρέπει να νοικιάσεις (αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα)? Δεν έχει κανένα κρεβάτι μέσα στο στρατόπεδο διαθέσιμο για τους αξιωματικούς?
Επίσης, αν στην αρχή δηλώσεις ΥΕΑ και μπεις, αλλά στην πορεία δεν περάσεις τα αθλητικά τεστ ή τις εξετάσεις....τι γίνεται? Πας πάλι πίσω από την αρχή κανονικός φαντάρος και κάνεις από την αρχή 12 μήνες?
Τώρα όσον αφορά το κλέψιμο πάρε ένα κορδόνι και κρέμασε τα κλειδιά πάνω σου ακόμα και όταν κοιμάσαι. Κλείδωσε μέχρι και τα άρβυλα αν δεις οτι είσαι σε μη φιλικό περιβάλλον (ΡΠ, γύφτοι κτλ)
Μπορεί να πέσεις σε λαλάκες και μπορεί και όχι. Στα ΥΕΑ δεν είχαμε καν λουκέτα... Είχαμε τον γιο της coca-cola κύπρου συνάδελφο(έμενε σε γιοτ στο πασαλιμάνι στην έξοδο...) και είχε μονίμως 2-3,000Ε πεταμένα στο κρεβάτι του και 4 μήνες σε τα πείραξε κανείς.
Τί είναι το PΠ? Πως κλειδώνεις τα άρβυλα? Μέσα σε σάκο?:hmm:
Γενικά στα ΥΕΑ οι συνθήκες είναι καλύτερες?
Κι΄εγω ειμουν ΥΕΑ στους ΜΚΒ hawk(πυραυλους)το 90' και ηταν ολα μια χαρα.Παντως καλυτερα απο να εισαι απλος φανταρος.Πηρα και πριν κατι χρονια και το βαθμο του λοχαγου.
ΥΕΑ εχει σημασια που περνάς εκπαίδευση. κάθε σώμα έχει και διαφορετική σχολή ΥΕΑ με κάποιες εξαιρέσεις π.χ. στη σχολή ΥΕΑ του σώματος υλικού πολέμου εκπαιδεύονταν και του τεχνικού και του υγειονομικού. όταν είσαι αλφάς είναι λίγο ζόρικα έως πολύ. αυτό για κάνα δυο μήνες το πολύ, δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς. μετά σα βητάς είσαι μια χαρά. οι συνθήκες στη σχολή ΥΕΑ είναι χίλιες φορές καλύτερες από τους λόχους. κοιμόμασταν σε μονά κρεβάτια από την ευελπίδων, δικά μας μαγειρεία και ψυγεία, και αντί για ΚΨΜ είχαμε ΚΨΥΕΑ με home theater, πινγκ πονγκ, παιχνιδάκια και λοιπά.
μόλις τελειώνει η εκπαίδευση πας για 6μήνες παραμεθώριο. τα λεφτά εμένα μου έφταναν και για ενίκοιο και για να περνάω, είχα συγκάτοικο. από εκεί και πέρα αρχίζουν τα ωραία. πας πρωί (πηγαίναμε και γυρνάγαμε με υπηρεσιακό) φεύγεις μεσημέρι, δεν σου σπάει κανείς τα αρχίδια (ιδιαίτερα κάτι μαλάκες ΕΠΟΠ και λοχίες του κώλου), ξεχνάς αγγαρίες και λοιπά τρεξίματα, συνήθως ορίζεσαι διμοιρίτης ή βοηθός κάνα λοχαγού. κάνεις 5-6 υπηρεσίες το μήνα.
δεύτερη μετάθεση συνήθως σε πάνε κοντά στο σπίτι σου. οπότε άλλο ένα εξάμηνο με τις συνθήκες που περιέξραψα παραπάνω, μόνο που τώρα μένεις σπίτι σου (εγώ π.χ. 15.00 παρά ήμουν σπίτι καθημερινά) και γλυτώνεις και ενοίκια. αα σαββατοκύριακα αφιύ φύγεις από την σχολή και είσαι πλέον δόκιμος είσαι συνέχεια έξω εκτός αν έχεις υπηρεσία.
για τα λεφτά μην το ψάχνετε. αν πάτε δόκιμοι θα χαλάσετε σίγουρα λιγότερα από το αν πάτε απλοί στρατιώτες. ρωτήστε κάνα φίλο σας πόσα χάλασε στο στρατό. εμένα μου έμεινε κιόλας κάνα 1400+ €
Τί είναι το PΠ? Πως κλειδώνεις τα άρβυλα? Μέσα σε σάκο?:hmm:
Γενικά στα ΥΕΑ οι συνθήκες είναι καλύτερες?
ΡΠ=ρωσοπόντιοι. Κλειδώνεις τα άρβυλα με λουκέτο απο τις οπές των κορδονιών ή τα βάζεις σε σακούλα στο σάκο.
Τώρα τα ΥΕΑ είναι άλλη ιστορία.
Καταρχήν είσαι αξιωματικός.
Έχεις τρελές ευθύνες (άντρες, οπλισμό, οχήματα) για αν πάθουν κάτι τη γ@μησες. Έχεις ωράριο και πρόγραμμα μόνιμου. Δηλαδή 8ωρο, μένεις έξω και πληρώνεσαι συμβολικά γύρω στα 600Ε το μήνα + 120 τα παραμεθορίου. Αν θες έξτρα λεφτά όπως όλοι οι άλλοι στα παρέχει ο μπαμπάς.;)
Απο απλός φαντάρος κάνεις +5 μήνες και δεν κάνεις τίποτα με τα χερια (αγγαρίες κτλ).
Σα φαντάρος όμως δεν κάνεις το 5μηνο και δεν έχεις καθόλου και για τίποτα ευθύνη πλην το G3. Πίστεψε με άλλο 1 G-3 και άλλο 15 άρματα, 30 ασύρματοι, 100 άτομα, υλικά στρατοπεδίας, όλμοι, πυρομαχικά, πολυβόλα κτλ κτλ κτλ που αν πάθουν κάτι τα πληρώνεις απ τη τζέπη σου.
Τα ΥΕΑ σα σχολές είναι πολύ ζόρι αλλά αυτό εξαρτάται απο τον καθένα προσωπικά. Άλλος κλαίει και κλαψομ@@νιάζει και άλλος δεν καταλαβαίνει χαμπάρι. Κανόνας είναι οτι το πρώτο δίμηνο σαν αλφάς περνάς πολύ δύσκολα και απο καψώνια αλλά και απο εκπαίδευση-διάβασμα. Με τον 3ο ΛΔΒ-Καταδρομών είχαμε την ίδια εκπαίδευση εκτός της πρωινής (πορεία, βολές κτλ) που εμείς κάναμε 5ωρο μάθημα. Στις σχολές τα δωμάτια-κρεβάτια κτλ είναι αλά ξενοδοχεία (παντακάθαρα), τρως ότι καλύτερο (σε σερβίρουν μάλιστα οι φαντάροι σειρές σου) και είσαι γενικά σε ελιτ περιβάλλον για στρατεύσιμος.
Ότι άλλο θες στείλε πμ
για ΥΕΑ δεν εχω προβλημα ουτε με την σκληρη εκπαιδευση ουτε με τιποτα.αλλα το 5 μηνο παραπανω δεν το ανεχομαι με τιποτα.γιατι? γιατι θελω να φυγω απο το στρατο οσο ταχυτερα να ερθω να βρω μια δουλεια να αρχισω να φτιαχνω τη ζωη μου γιατι δεν μπορω αλλο να τρωω απο τα λεφτα του πατερα μου ουτε μερα παραπανω.αν ηταν 12 μηνες ΥΕΑ τοτε μπορει να το σκεφτομουν.
τωρα οσον αφορα τους κοριους πως να τους αποφυγουμε?ακουσα οτι υπαρχει ενα σπρευ απο το φαρμακειο που το ψεκαζεις στο κρεβατι και απομακρυνονται.δηλαδη οι κουβερτες και τα σεντονια του στρατου εχουν κοριους?τοτε την κατσαμε δεν το γλυτωνουμε το σακατεμα με τιποτα.
τωρα οσον αφορα τους κοριους πως να τους αποφυγουμε?ακουσα οτι υπαρχει ενα σπρευ απο το φαρμακειο που το ψεκαζεις στο κρεβατι και απομακρυνονται.δηλαδη οι κουβερτες και τα σεντονια του στρατου εχουν κοριους?τοτε την κατσαμε δεν το γλυτωνουμε το σακατεμα με τιποτα.
Δεν είναι και πίττα στους κοριούς αλλά μπορεί να έχεις στενές επαφές τρίτου τύπου, κυρίως όμως σε μονάδες και όχι τόσο σε κέντρ εκπαίδευσης.
Πάρε υπνόσακο, όπως όλοι.
Αν θες έξτρα λεφτά όπως όλοι οι άλλοι στα παρέχει ο μπαμπάς
Ή έχεις κάνει τα κουμάντα σου από τη δουλειά σου πριν μπεις και δεν ζητάς από κανέναν :oneup:
Εγώ που είμαι 9μηνος δεν το σκέφτομαι καθόλου. Δεν ξέρω αν με παίρνουν καν, ούτε πόσο κάνω (9+5 ή κανονικά 17?)...
Προσωπική γνώμη: Αν μετά το στρατό σε περιμένει ανεργία ή δεν έχεις κάτι σίγουρο σκέψου το και για ΥΕΑ ;)
κοιτα να περασεις καλα και να εισαι χαλαρος , ολα θα περασουν , μακαρι να ημουν στη θεση σου φιλε ... και τι δεν θα εδινα
Προσωπική γνώμη: Αν μετά το στρατό σε περιμένει ανεργία ή δεν έχεις κάτι σίγουρο σκέψου το και για ΥΕΑ
τα ΥΕΑ ειναι για 17 Μήνες μετα απολύεσαι
Μονιμάς στον στρατό για μερικούς φαντάζει δελεαστικό σίγουρη δουλειά Κλπ
αν είσαι ανύπαντρος μπορεί και να ψιλό λέει
για μισθούς όμως δεν ξερώ δεδομένου ότι θα έχεις στάνταρ έξοδα ενοικίου
και γενικά καραβανάς Μπρρρρρρρρ Απαπαπαπαπαπαπαπα παπαπαπαπα εγω δεν κάνω τέτοια πράγματα
επανερχομαι δριμυτερος με ακομα δυο ερωτησεις (μεχρι να φυγω προφεσορας θα γινω:p):
1)το οπλο πως το κλειδωνουμε με το λουκετο
2)αν παρω mp3 κοντα που θα ειναι πιο ασφαλες να το φυλαω?στο λουκανικο?η καλυτερα στο πολιτικο σακο που θα τον βαζω στο φοριαμο και θα κλειδωνω με λουκετο?
etsouk2000
08-01-08, 04:13
αν πάτε δόκιμοι θα χαλάσετε σίγουρα λιγότερα από το αν πάτε απλοί στρατιώτες. ρωτήστε κάνα φίλο σας πόσα χάλασε στο στρατό. εμένα μου έμεινε κιόλας κάνα 1400+ €
Mετα απο 17 μηνες, αποταμιευσες 1400 ευρω, δηλαδη 1400/17= 82.35 ευρω το μηνα. Πωπω μια περιουσια!! Τοσο κοστολογεις τον εργατομηνα σου;;
επανερχομαι δριμυτερος με ακομα δυο ερωτησεις (μεχρι να φυγω προφεσορας θα γινω:p):
2)αν παρω mp3 κοντα που θα ειναι πιο ασφαλες να το φυλαω?στο λουκανικο?η καλυτερα στο πολιτικο σακο που θα τον βαζω στο φοριαμο και θα κλειδωνω με λουκετο?
σε καθε θαλαμο εχει οπλοβαστο το βαζεις εκει και το κλειδωνεις θα το δεις οταν πας δεν ειναι τιποτα σπουδαιο
το mp3 θα το εχεις μαζι σου τωρα εγω φοριαμους δεν ειχα αλλα αν εχεις και κλειδωνει ειναι καλυτερα γιατι στο λουκανικο μπορουν να βαλουν χερι εστω και αν το εχεις κλειδωμενο
Lord_British
08-01-08, 05:24
Παιδια ολα αυτα που γραφετε μου φαινονται λιγακι υπερβολικα.
Εχω 2 φιλους που υπηρετουν στο ΠΝ αυτη τη στιγμη και η κατασταση που μου περιγραφουν ειναι εντελως διαφορετικη.
Ο ενας κουβαλαει laptop για να βλεπει ταινιες οταν παει Σαλαμινα , και ο αλλος εχει 3 κινητα μαζι του.
Δεν το ψαχνεις καλυτερα μηπως μπορεις να πας με την επομενη σειρα μπας και παλεψεις καμια μεταταξη;;; ;)
Φιλικα
Εχω 2 φιλους που υπηρετουν στο ΠΝ
Νομίζω είπες τη λέξη κλειδί..... :whistle:
Αν δεν έχεις βύσμα, και μάλιστα γερό καθώς πρόκειται για μετάταξη, δεν μπορείς να πας εκεί! Ο φίλος φαντάζομαι αφού το έχει ψάξει τόσο θα το ξέρει ότι στο ΠΝ είναι έτσι η κατάσταση.
Τα παρακάτω είναι γενικά και δεν αφορούν τη σειρούλα που έκανε το post :)
---------
Βασικά πιστεύω είναι όλα θέμα οπτικής και ανθρώπου: Φίλος μου, αεροπορία, έκανε θητεία 25 λεπτά μακριά από το σπίτι του! Συνέχεια παράπονα... "Και τι να το κάνω που είμαι στο σπίτι μου αν είναι να με πηγαίνουν έτσι οι υπηρεσίες" κλπ κλπ
Ο άλλος είναι Έβρο και στην έξοδό του δεν προλαβαίνει να δει το σπίτι του στο χάρτη, όχι από κοντά! :lol:
Ο ξαδελφός μου ξεκίνησε πυροβολικό και μετά πήγε ειδικές δυνάμεις (δες προηγούμενες σελίδες). Μου λέει αν καθόμουν στη Θήβα θα είχα πάρει 5 κιλά και θα είχα τελειώσει 10 βιβλία! Είναι σαν ξενοδοχείο!
Γενικά ισχύει ότι όσο πιο βυσματίας είσαι και όσο πιο καλά, σχετικά με τους άλλους, περνάς τόσο πιο πολύ θα παραπονιέσαι και θα κλαίγεσαι ;)
Ο κοινά λεγόμενος "κλαψ%μο%^νης" :p
---------
Τέλος, για να πω την αλήθεια και εγώ είχα ψαχτεί τι παίζει. Είχα κάνει και σχετικό post εδώ για πληροφορίες... Δίπλωμα και master στην Πληροφορική έχω, είχα ακούσει για το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής... Χαλαρή συνήθως θητεία και το κυριότερο η θητεία μετρά ως προυπηρεσία πληροφορικής!
Από ότι κατάλαβα χωρίς βύσμα έχω μικρές πιθανότητες να πάω..... Στα @@ μου :p
Τωρα ταπ ράγματα έχουν βελτιωθεί αλλά άλλο Πεζικό, άλλο Αεροπορία και άλλο Ναυτικό παιδιά. Στο πεζικό πλέον από την εποχή που ήμουν τα πράγματα έχουν βελτιωθεί απλα οι συμβουλές είναι για την εκπαίδευση και μετά στη μονάδα εξαρτάται που θα είσαι...
Το mp3 το βάζεις οπουδήποτε που έχεις λουκέτο. Τώρα αν έχεις το νέο ipod και το δουν και σε στρατόπεδο ΟΥΚάδων να το βάλεις θα το κλέψουν. ο έλληνας και ο ιταλός δείχνουν το πόσο βλάχοι και έξυπνοι είναι με το να αποτελούν τους καλύτερους κλέφτες παγκοσμίως...
Το G3 θα σου δείξουν μέσα. Στις μονάδες υπάρχουν παλιοί που θα σου δείξουν τα πάντα. Αρκεί όταν σου πουν να σπρώξεις το κτηριο στη θάλασσα να μην στραβομουτσουνιάσεις. Θα έχουν να βγουν κακα 2μηνο:p
Το G3 θα σου δείξουν μέσα. Στις μονάδες υπάρχουν παλιοί που θα σου δείξουν τα πάντα.
Μου θυμίζεις την δική μου θητεία, στο Π.Ν. βεβαίως βεβαίως. Μια μέρα πριν την μία και μοναδική βολή (σε 26 μήνες θητείας), οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης (σημαιοφόροι ΠΤ) μάζεψαν τους λόχους και μας έδειξαν (από απόσταση) ΕΝΑ Μ1, μας είπαν έτσι θα βάλετε τις σφαίρες (γεμιστήρα) θα απασφαλίσετε και θα πυροβολήσετε. Έτοιμοι...φύγετε. Εγώ όμως ήμουν θαλαμοφύλακας. Πάω στον αξιωματικό υπηρεσίας μετά την βάρδια μου και του λέω : Θα ήθελα να μου δείξετε το Μ1 γιατί ήμουν υπηρεσία και έχασα το μάθημα κλπ.
Ακόμα γελάει....
Μου θυμίζεις την δική μου θητεία, στο Π.Ν. βεβαίως βεβαίως. Μια μέρα πριν την μία και μοναδική βολή (σε 26 μήνες θητείας), οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης (σημαιοφόροι ΠΤ) μάζεψαν τους λόχους και μας έδειξαν (από απόσταση) ΕΝΑ Μ1, μας είπαν έτσι θα βάλετε τις σφαίρες (γεμιστήρα) θα απασφαλίσετε και θα πυροβολήσετε. Έτοιμοι...φύγετε. Εγώ όμως ήμουν θαλαμοφύλακας. Πάω στον αξιωματικό υπηρεσίας μετά την βάρδια μου και του λέω : Θα ήθελα να μου δείξετε το Μ1 γιατί ήμουν υπηρεσία και έχασα το μάθημα κλπ.
Ακόμα γελάει....
:worthy::worthy:ΠΝ!!!!:worthy::worthy:
Η αεροπορία βομβαρδίζει, ο στρατός καταλαμβάνει, το ναυτικό κάνει τη δεξίωση!!!!:rofl:
Τέσπα στο Πν ήσουνα... Με καράβια πολεμάει όχι με Μ1. Έχει να κατεβάσει άγημα απο τη Χίο το 1913....
Ακόμα και τώρα το G-3 το λύνω δένω με κλειστά μάτια κάτω απο λεπτό. Μέχρι να το μάθω (αυτό και το γ@μοκαθάρισμα πορτοκαλιού/μήλου χωρίς χέρι) έκανα κάθε βράδυ σαλιγγάρια πάνω κάτω τα κρεβάτια, κάμψεις πάνω απο τις τούρκικες και πελαργό πάνω στο ποδαρικό του κρεβατιού...:mad::mad::mad:
αυτο παλι με τα βυσματα στο στρατο δεν το καταλαβαινω..δηλαδη εγω που δεν εχω βυσμα ειμαι χαμενος απο χερι ρε μαγκες?
εχουμε μαθει σε αυτη τη χωρα μεχρι και τουαλετα να θελουμε να παμε να περνουμε το βυσμα τηλεφωνο να μας το κανονισει..αμαν.
στρατο παμε και να περασουμε και μια κακουχεια τι εγινε?εγω προσωπικα οσον αφορα τα οπλα τα σκοινακια και την εκπαιδευση ανυπομονω.και μακαρι να κανανε και καλυτερη γυμναστικη στο στρατο αλλα απο οτι ακουσα η γυμναστικη στο στρατο ειναι σχεδον ανυπαρκτη.
Αγαπητέ etsouk, έχεις πάει στρατιώτης?
αν ναι για πες μας πόσα χάλασες και ποιος τα πλήρωσε.
αν όχι, πήγαινε και μετά μίλα.
JohnieXXX
O etsouk όπως και εγώ αποφασίσαμε ότι θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, και όχι δούλοι του κάθε αγράμματου, κομπλεξικού γαλονά και των διαπλεκομένων συμφερόντων...και δεν πατήσαμε καθόλου.
Το αν εσύ έμαθες να σκύβεις υποτακτικά το κεφάλι 12 μήνες όντας ένα άβουλο ον, δεν το θεωρώ επίτευγμα. Ούτε και τα 1400+ τα θεωρώ επίτευγμα...ίσα ίσα είναι για κλάματα....
Hulkmania, απ'ότι λες και μόνος σου είναι ένας διεφθαρμένος θεσμός, θέλεις εμπειρίες και κακουχίες; Πήγαινε στους γιατρούς χωρίς σύνορα να προσφέρεις και κοινωνικό έργο...γιατι στον στρατό δεν θα προσφέρεις τίποτα. Θέλεις γυμναστική, πήγαινε γυμναστήριο να δείς και κανα πιπίνι να σου ανοίξει το μάτι.
Τέλος πάντων, μιας και το έχεις αποφασίσει σου εύχομαι καλό κουράγιο.
πως τα κάνατε αυτό βρε παληκάρια και δεν πατήσατε καθόλου?
για πες το τρόπο και στους υπολοίπους.
υ.γ. έχω πάει και έχω γυρίσει φίλε chris2004
και πως να το αποφυγεις ρε chris ?ειναι μια υποχρεωση που πρεπει να φυγει απο τη μεση για να συνεχισουμε τη ζωη μας.
αν με ρωταγαν ενοειται πως δεν θα παταγα αλλα τωρα τι να κανω?να βαλω βυσμα να βγω Ι5?να γινω ανυποτακτος?η να φυγω στο εξωτερικο μεχρι τα 30 μου?
πραγματι chris ενημερωσε μας για το πως αποφευγετε ο στρατος να ξερουμε.
Έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
Διάβασε το στρατολογικό νόμο και θα δεις τις προϋποθέσεις για νόμιμη απαλλαγή από την στρατιωτική θητεία.
Δεν χρειάζεται να βάλεις βύσμα για Ι5... Εγώ πάλι έκρινα ότι δεν ανήκω σε κάποια περίπτωση από αυτές που περιγράφονται... Αν κάποιοι ανήκουν ή το πίεσαν να ανήκουν δικό τους θέμα....
και ο τριανταφυλόπουλος νόμιμα έχει απαλαγεί τότε...
έλα ρε bill2003 πιστεύεις ότι το αποφύγαν νόμιμα?
αφού το λέει καθαρά ο chris, "αποφασίσαμε"...
που σημαίνει ότι έβαλε ο πατερούλης τους το βύσμα και έγινε η δουλειά
Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.omhroi.gr/faq_22.htm
Ισχυρίζεται ότι έχει τη διαδικασία που ακολουθείς χωρίς να έχεις βύσμα... Κάπου λέει:
Όσοι καταφέρουν να πείσουν το στρατό ότι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας που "εμποδίζουν την προσαρμογή τους στο στρατιωτικό περιβάλλον" (τα κριτήρια περιγράφονται στο Προεδρικό Διάταγμα 133/2002 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 109Α του 2002) παίρνουν απαλλαγή από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, Δεν υπηρετούν στρατιωτική θητεία.
Αν πραγματικά υπάγεσαι σε αυτά που περιγράφει το Π.Δ. όλα οκ... Αν εκμεταλεύεσαι την ανεπάρκια του κρατικού μηχανισμού για να υπαχθείς τότε είναι άλλο θέμα....
Κρίμα είναι όμως να οδηγήσουμε και αυτό το topic στο λουκέτο! Μπορείς αν θες να ψάξεις παλιότερες συζητήσεις και μηνύματα του etsouk να δεις τη γνώμη του. ;)
Ας αφήσουμε το topic για ευχές για καλή θητεία, συμβουλές και όταν μας έρθουν τα χαρτιά να ποσταρουμε που θα πάμε :)
Κρίμα είναι όμως να οδηγήσουμε και αυτό το topic στο λουκέτο! Μπορείς αν θες να ψάξεις παλιότερες συζητήσεις και μηνύματα του etsouk να δεις τη γνώμη του. ;)
Ας αφήσουμε το topic για ευχές για καλή θητεία, συμβουλές και όταν μας έρθουν τα χαρτιά να ποσταρουμε που θα πάμε :)
συμφωνω.οποιος δεν εκανε θητεια (καλως η κακως) ας αφησει εμας που το πειραμε αποφαση να το κουβεντιασουμε.
έχεις δίκιο, bill2003 ας μην οδηγήσουμε την κουβέντα σε λουκέτο.
απλά στο σημείο που λέει "όσοι καταφέρουν να πείσουν" το στρατό (δηλ. τους στρατιωτικούς γιατρούς) είναι που μπαίνει το βύσμα και γίνεται η δουλειά. οι στρατιωτικοί γιατροί είναι εξαιρετικά καλοί γιατροί και δεν πείθονται έτσι απλά....
η αναφορά μου είναι επειδή το chris δήλωσε ότι αποφάσισε ότι είναι ελεύθερος πολίτης και δεν θέλει να πάει στρατό. αν έχεις ιατρικό πρόβλημα τότε δεν το αποφασίζεις εσύ αν θα πας ή όχι. ο στρατός το αποφασίζει και αν έχεις πρόβλημα καλά κάνει και σε διώχνει.
επανέρχομαι στην κουβέντα για τη θητεία
σαν ΥΕΑ που ήμουν πέρασα γαμάτα και το συνιστώ χωρίς σκέψη.
για το οικονομικό απλά αναφέρω ότι σαν φαντάρος θα ήθελα τουλάχιστον 5000 € για όλη τη θητεία ενώ αντίθετα εγώ έβγαλα κιόλας. σκέψου ότι σε φυλάκειο που ήμουν στη Χιο οι στρατιώτες θέλαν 40 € πήγαινε-έλα στη χίο χωρίς αυτά που θα χαλούσαν εκεί. για εξόδους τους πήγαινε 4 μέσα, 1 έξω, με 3 μέσα, 1έξω στην καλύτερη. αα και ήμουν σώμα Υλικού Πολέμου...
να ρωτησω κατι απλο αλλα πολυ χρησιμο μιας και το θυμηθηκα.ποια ειναι η αντιστοιχια του αθλητικου και της στρατιωτικης μποτας στα νουμερα?δηλαδη εγω φοραω αθλητικο 44 στη μποτα ποσο πρεπει να παρω?
ή μηπως τις δοκιμαζεις οταν τις περνεις οποτε θα δω εκει?
megahead13
09-01-08, 02:34
Πάρε άρβυλα κανονικά στο νούμερό σου, όχι μεγαλύτερο που λένε... Έχουν αρκετό χώρο τα άρβυλα. Εγώ πήρα ένα νούμερο μεγαλύτερο και είχα πεθάνει από τις φουσκάλες τον πρώτο καιρό... Καλύτερα να είχα πάρει στο νούμερό μου...
Όντως αυτή η ιστορία με τα άρβυλλα είναι κάτι σαν urban legend. Τα περισσότερα παπούτσια είναι +/- 2 στα νούμερα. Πάρε το νούμερο σου και αν ειναι μικρό πάρε το επόμενο. Πάιζει να είναι μεγαλύτερο, για αυτό έχε μαζί σου πάτους. Καλύτερα 3 ζευγάρια γιατί λιώνουν εύκολα στις πρώτες μέρες και τα μαγαζιά στα κέντρα ή γύρω απο αυτά είναι πανάκριβα. Απλούς φτηνιάρικους πάτους, όσο σκληρότεροι τόσο καλύτερο, οχι τίποτα σιλικονοαηδίες που είχαν μερικοί.
Λοιπον φιλαρακι χαλαρωσε και απολαυσε το.
οπως μου ελεγαν κι εμενα πριν παω και δεν καταλαβαινα γιατι "ο στρατος ειναι οι τελευταιες τζαμπα διακοπες που θα κανεις".
Σου συνιστω να εχεις μαζι σου ενα καλο φακο (μικρο σε μεγεθος), θα τον χρειαστεις 100%, ειδικα αργοτερα στη μοναδα, αλλα και στο κεντρο.
Αληθεια , επειδη δεν διαβασα ολες τις σελιδες που παρουσιαζεσαι ????
Μπορει να ξερουμε να σε κατατοπισουμε και σχετικα με το μερος που θα παρουσιαστεις.
Μερικα απλα πραγματα που πρεπει να ξερεις ειναι πως:
1. παρε μικρο σακο μαζι μολις μπεις μεσα.
2. παρε κανα σωβρακο και φανελα παραπανω
3. λεφτα δεν θα χρειαστεις μεχρι να ορκιστεις παραπανω απο 50 ευρω συνολικα. Οι τιμες στο ΚΨΜ ειναι πολυ μικρες και γενικα και να εχεις πολλα λεφτα δεν θα εχεις που να τα χαλασεις. Αν μπορεις να εχεις και 100 θα εισαι μαγκας. Ισως αν σας δωσουν καμια εξοδο πριν ορκιστεις ή και μεχρι να φυγεις για την μοναδα, να χαλασεις και κανα φραγκο για καφε σε καφετερια και φαγητο εξω.
4. Παρε μικρο πορτοφολι το οποιο θα κουβαλας παντα επανω σου κι εκει θα εχεις τα λεφτα, καρτες κτλπ αλλα πολυτιμα.
5. Παρε λουκετακια μικρα για τα φερμουαρ και δεν θα εχεις προβλημα με την ασφαλεια. Τα πραγματα σε γενικες γραμμες ειναι καλυτερα απο αλλες εποχες.
6. Κινητο θα παρεις οτι πιο παντοφλα βρεις, αλλα να κραταει η μπαταρια του, γιατι ακομη και να ειναι χαλαρα τα πραγματα και να μην κλεβει κανεις ωστε να μπορεις να το φορτισεις.......στο κεντρο θα θελουν αλλοι 300 του ΛΕΩΝΙΔΑ να το φορτοσουν μαζι με εσενα απο μια και μοναδικη μπριζα που θα εχει στο θαλαμο.
7. Παρε ενα ζεστο sleepingbag το οποιο ομως να μπορεις ανετα να το μαζεψεις σε χρονο λιγοτερο του ενος λεπτου......αν δεν καταλαβαινεις το γιατι, θα το καταλαβεις μεσα.
8. Μην ξεχασεις να παρεις ενα βερνικι μαυρο camel μαζι σου για τις αρβυλες. Οταν θα πρεπει να τις γυαλισεις θα σου τις ετοιμαζει σε απιστευτα γρηγορο χρονο. Τις πρωτες μερες να βαζεις παντως κανονικο βερνικι που δινει ο στρατος γιατι θα μαλακωσει πολυ το δερμα τους και θα ειναι ανετες. Οταν ομως θα εχεις επιθεωρηση και θα πρεπει να εισαι σε 5 λεπτα ετοιμος θα εκτιμησεις τις ιδιωτιτες ενως camel.
9. Για να γυαλισεις το οπλο, θα σου πουνε με λαδακι και τριψιμο κτλπ..... Παρε ενα σφουγγαρακι scoch-bright για να εισαι καλυμενος.......οπως επισης και μια γομολαστιχα. Τα κολπα θα τα μαθεις απο τους παλιους, αλλα μη ρωτησεις προς θεου κανεναν αξιοματικο, θα πεσει καμπανα :rofl:
10. Μην ξεχασεις να εχεις μαζι σου μωρομαντηλα και 1-2 ρολα χαρτι υγειας. Το ΚΨΜ εχει ολα τα παραπανω ειδη, αλλα ποτε δεν ξερεις οτι θα μπορεις να το πετυχεις ανοιχτο για να ψωνισεις, ειδικα στο κεντρο.
Και φυσικα μια τελεφταια συμβουλη, αν ζητησουν γραφεια να πας εθελοντης, οτιδηποτε αλλο ζητησουν στο κεντρο εκπαιδευσης....απλα κανε τον κινεζο, ειδαλως θα σε φαει η αγγαρεια.
Θα τα βρεις όλα, μη σε νοιάζει, αυτός ο ζήλος και η σχολαστικότητα που δείχνεις τώρα σε λίγους μήνες θα έχουν εξαφανιστεί! :p
Μια και είμαστε στη χαλαρή κουβεντούλα παραθέτω ένα ωραίο κειμενάκι που είχα διαβάσει λίγο πριν μπω και είχα σκάσει στα γέλια (και πήγα και ενημερωμένος - δεν εξεπλάγην όταν με υποδέχτηκαν με κρουασανάκι και πορτοκαλαδίτσα χάρτινη. :lol:)
--> Το νόημα της στρατιωτικής θητείας (http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=604&ac_id=2)
καλο το κειμενακι για γελιο αλλα αν ειναι ετσι η κατασταση μεσα τοτε με βλεπω να γυριζω πρασσινος απο την συνειδητη αποχη μου απο τα αποχωρητηρια.:mrgreen:
Αυτά που είπαν οι προηγούμενοι.
Για το κινητό, πάρε κάνα παλιό, παλιό, ΠΑΛΙΟ alcatel που είχε μπαταρίες ... περιπτέρου. Εμένα με έσωσε στα σκηνάκια. Μετά τη 3 μέρα ήμουν ο μόνος με τηλέφωνο.
Πάρε κάνα αντιτσιμπουρικό, σε μας είχε πολλούς κοριούς. Έλεγξε στρώμα και κρεβάτι.
Το όπλο να το καθαρίζεις προβλεπόμενα με λαδάκι, γιατί μπορεί να σου σκάσει στα μούτρα αν δεν είναι λαδωμένη και καθαρή η θαλάμη.
Επίσης, το γυαλιστικό του στρατού είναι το καλύτερο, αρκεί να βάζεις το βερνίκι το βράδυ (όσο πιο πολύ, τόσο πιο καλά) και να γυαλίζεις το πρωί.
Πάτους εγώ δεν είχα βάλει, οι προβλεπόμενοι δεν άφηναν το πόδι να γλυστράρει πέρα δώθε, οπότε δεν τρύπαγαν οι κάλτσες, αλλά ούτε και ίδρωνε το πόδι. Οι προβλεπόμενοι (δηλαδή αυτοί που δίνει ο στρατός) κατά τη γνώμη μου είναι οι καλύτεροι.
Σχετικά με το μέγεθος, ένα νούμερο μεγαλύτερο. 45 πας σε 46, ώστε το χειμώνα να βάζεις διπλές μάλλινες. Δίνουν στο στρατό, αλλά πάρε μερικές και άλλαζε ΚΑΘΕ μέρα, γιατί αλλιώς θα σε πετάξουν στο χαντάκι ή θα πάθεις μυκητίαση. (Καλού κακού πάρε και μία τεραμισίν σκόνη).
Κρεβάτι, προτίμησε ΚΑΤΩ για να ντύνεσαι εύκολα και για να μην σε ξυπνάει αυτός που ντύνεται κάτω (ο πάνω πηδάει κάτω και τελειώνει, ο κάτω κάθεται και κουνάει ενώ ντύνεται οπότε σε ξυπνάει.)
Τέλος, φρόντισε να κάνεις φίλους. Μην χώνεις κόσμο, κάνε το μαλάκα, αλλά όχι το πολύ. Μην τη λες στο κόσμο, μην μιλάς πολύ και αν μιλάς μην γκρινιάζεις. Τέλος, αν ποτέ σε πούνε λουφαδόρο ή τίποτα τέτοιο να ξέρεις ότι θα υποφέρεις οπότε πρόσεξέ το. Ναι μεν τις υπηρεσίες τις βγάζει ο επιλοχίας, αλλά άμα βγάλεις όνομα στους παλιούς στο τέλος κάνεις περισσότερες λόγω του ότι λένε πώς λουφάρεις.
Γενικά, με όσους τα βρίσκεις πρέπει να σε θεωρούν και γ...μώ τα παιδιά. Οι άλλοι θα πρέπει να σε σέβονται. Τέλος, οι παλιοί και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν ΠΑΝΤΑ δίκιο.
να μην παρω μαζι μου και μαυρες βαμβακερες καλτσες?τις θεωρω καλυτερες απο τις μαλλινες στο θεμα του ιδρωτα.το πολυ πολυ να φοραω απο μεσα βαμβακερη και απο πανω μια μαλλινη στα πολλα κρυα.
να μην παρω μαζι μου και μαυρες βαμβακερες καλτσες?τις θεωρω καλυτερες απο τις μαλλινες στο θεμα του ιδρωτα.το πολυ πολυ να φοραω απο μεσα βαμβακερη και απο πανω μια μαλλινη στα πολλα κρυα.
lol ρε συ οτι είναι να πάρεις, να είναι πράσινο σκούρο. Το "προβλεπόμενο" χρώμα δηλαδή. Αν αρχίσεις να κυκλοφορείς με "πολιτικά" ρούχα απο το κέντρο θα στην πουν, άσε που στη μονάδα θα σε κράξουν οι παλιοί αν αρχίσεις να σκάς με κοστουμιές (custom).
Πράσινες φανέλες και πράσινες κάλτσες, πρόσεχε, οι εσωτερικές φανέλες δεν είναι οι παραλλαγές, αυτές υποτίθεται οτι είναι τμήμα της καλοκαιρινής στολής. Κανονικά και η πράσινη φανέλα δεν προβλέπεται, αλλά κάνει σαφώς λιγότερο μπαμ απο τη μαύρη. Μολις πάρεις τα ρούχα θα καταλάβεις τι χρειάζεσαι.
Οι λευκές μαλλινες φανέλες που δίνει ο στρατός είναι πολύ ζεστές, αλλά μαζευουν υγρασία στις αποθήκες και είναι ντιγκα στη μουχλα, οπότε πριν την μετάθεση σου και ανάλογα με τη μετάθεση σου, χτύπα και κανα ισοθερμικό. Επίσης η στρατιωτική σκελέα λέει, χρησιμοποιείται και σαν πυτζάμα. Εγώ είχα εθιστεί στη θαλπωρή και την φορούσα και στις εξόδους :lol:
lol με γλυτωσες θα παιρνα μαυρες καλτσες κοντα...να υποθεσω οτι και τα σωβρακα πρεπει να ναι πρασινα σκουρα ή υπερβαλω?το "προβλεπομενο" σωβρακο να ξερω και γω τι θα παρω ποιο ειναι?το σλιπ?
lol με γλυτωσες θα παιρνα μαυρες καλτσες κοντα...να υποθεσω οτι και τα σωβρακα πρεπει να ναι πρασινα σκουρα ή υπερβαλω?το "προβλεπομενο" σωβρακο να ξερω και γω τι θα παρω ποιο ειναι?το σλιπ?
Δεν θα σου τσεκάρει κανείς το σώβρακο. Γενικώς όπως θα καταλάβεις στο πρώτο λεπτό η ουσία του στρατού είναι οτι το προβλεπόμενο περιορίζεται σε οτι φαίνεται. Μπορεί να φοράς οτι γουστάρεις, αλλά οταν κυκλοφορείς με αυτό θα πρέπει να είναι ή να μοιάζει με το προβλεπόμενο.
Οπότε φορα οτι γουστάρεις ;) Έτσι και αλλιώς δεν θυμάμαι να έδινε ο στρατός σώβρακα, και αν έδινε σίγουρα δεν θες να τα φορέσεις πριν τα πλύνεις.
Δεν θα σου τσεκάρει κανείς το σώβρακο. Γενικώς όπως θα καταλάβεις στο πρώτο λεπτό η ουσία του στρατού είναι οτι το προβλεπόμενο περιορίζεται σε οτι φαίνεται. Μπορεί να φοράς οτι γουστάρεις, αλλά οταν κυκλοφορείς με αυτό θα πρέπει να είναι ή να μοιάζει με το προβλεπόμενο.
Οπότε φορα οτι γουστάρεις ;) Έτσι και αλλιώς δεν θυμάμαι να έδινε ο στρατός σώβρακα, και αν έδινε σίγουρα δεν θες να τα φορέσεις πριν τα πλύνεις.
εδινε ..εδινε....κατι σωβρακες σαν του παππου μου:rofl::rofl::rofl:
παντως η σκελεα ειναι σωτηρια ειδικα αν εχεις βραδυνη σκοπια μεσα στα χιονια ή σε μερος με υγρασια (ΕΒΡΟΣ κτλπ), δεν καταλαβαινεις μια απο κρυο.
Κι εγω ειχα εθιστει με αυτην σε σημειο να βγαινω εξοδο με πολιτικα και να μου φαινεται περιεργο που δεν τη φοραγα απο κατω.:rofl::rofl:
Γενικώς όπως θα καταλάβεις στο πρώτο λεπτό η ουσία του στρατού είναι οτι το προβλεπόμενο περιορίζεται σε οτι φαίνεται.
+1. Άρα το σώβρακο μπορεί να είναι και λεοπαρδαλέ αν θες (καλύτερα όχι).
Τις τουαλέτες θα τις συνηθίσεις, κι εγώ την πρώτη μέρα δεν πήγα για ...., περίμενα μέχρι που σταματήσαμε στον Ισθμό σ'ένα φαγάδικο τη δεύτερη μέρα που μας ανέβασαν στο 401 για τις εξετάσεις κ.ο.κ. Αυτά στην αρχή, μετά έγινε στέκι!
Οι βαμβακερές είναι σίγουρα καλύτερες κάλτσες αλλά θέλουν άλλαγμα κάθε μέρα, οι μάλλινες νομίζω τα πήγαιναν καλύτερα στο sweat management (2-3 μέρες ανάλογα με τα στάνταρ υγιεινής του καθενός - μπλιαχ). Οπότε κάπου μπορεί να χρειαστούν κι αυτές. Μάλλινες πάντως θα σου δώσουν μέσα, οπότε έχε και μερικά ζευγάρια (σκούρες πράσινες) βαμβακερές για να είσαι κομπλέ.
και πως να το αποφυγεις ρε chris ?ειναι μια υποχρεωση που πρεπει να φυγει απο τη μεση για να συνεχισουμε τη ζωη μας.
αν με ρωταγαν ενοειται πως δεν θα παταγα αλλα τωρα τι να κανω?να βαλω βυσμα να βγω Ι5?να γινω ανυποτακτος?η να φυγω στο εξωτερικο μεχρι τα 30 μου?
πραγματι chris ενημερωσε μας για το πως αποφευγετε ο στρατος να ξερουμε.
Όπως το είπες, οι λύσεις είναι.
1) Ανυποταξία.
2) Ι5.
3) Εξωτερικό ή ανυπότακτος μεχρι τα 35 και εξαγορά.
Ετσι και αλλιώς όσοι μπορούν βάζουν βύσμα, δεν είναι σε καμία περίπτωση ηθικότεροι απο εσένα.
Τώρα η κάθε μία απο αυτές τις λύσεις έχει και ας πούμε κάποιες συνέπειες.
Αν είσαι ανυπότακτος δεν μπορείς να δουλέψεις στο δημόσιο (γιατί ζητάνε στρατιωτικές υποχρεώσεις), δεν μπορείς να γίνεις αγρότης και σε αρκετές δουλειές θα έχεις το πρόβλημα των μη-εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων.
Κατα τ'άλλα μπορεί να έχεις την προσωπική σου επιχείρηση, και η ζωή σου είναι φυσιολογικότατη. Εντάξει...μή περιμένεις να στη χαρίσουν αν πάς και πετάς μολώτωφ στο Σύνταγμα
Το Ι5 είσαι πραγματικά ελεύθερος, και μπορείς να δουλέψεις παντού(ή στο 99% των εργασιών τουλάχιστον)...αλλά είναι μια διαδικασία που ίσως να σου προκαλέσει αρκετό άγχος γιατί πρέπει να περάσεις συνήθως 4 φορές απο την επιτροπή σε 2 χρόνια για να στη δώσουν.
Συνήθως βεβαια είναι τυπική διαδικασία. Αλλά πρέπει να έχεις έτοιμο το παραμύθι σου. Άλλοι λένε θα αυτοκτονήσουν, άλλοι το παίζουν τρελοί κτλ.
Το απολυτήριό σου αναφέρει "έχει απαλλαγεί νόμιμα απο τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις". Δεν λέει "πάσχει απο αντικοινωνικό σύνδρομο" ή οτιδήποτε άλλο.
Η εξαγορά τώρα, πας 35...δηλαδή ηια τον στρατό, αν έχεις γεννηθεί π.χ 25/12/1970, γίνεσαι 35 την 1/1/2005 και όχι τις 25/12/2005!
Λοιπόν πας 35...υπηρετείς 40 μέρες και πληρώνεις: (Την διάρκεια της θητείας - 40 μέρες) * τον μισθό του ΕΠ.ΟΠ. Το ποσό φαντάζει σεβαστό, αλλά έτσι και αλλιώς θα έχανες τα χρήματα αυτά επειδή δεν θα δούλευες, και θα είχες επιπλέον έξοδα για να επιβιώσεις...οπότε είσαι στα ίσα σου.
Για περισσότερες πληροφορίες www.omhroi.gr
και ο τριανταφυλόπουλος νόμιμα έχει απαλαγεί τότε...
Νομιμότατα έχει απαλλαγεί.
έλα ρε bill2003 πιστεύεις ότι το αποφύγαν νόμιμα?
αφού το λέει καθαρά ο chris, "αποφασίσαμε"...
Κανένα βίσμα δεν χρειάζεται, μπορεί να το κάνει ο οποισδήποτε αν δεν τον πειράζουν οι μηδαμινές συνέπειες που υπάρχουν.
Συγγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος...απλά επειδή ρωτήθηκα.
Όπως το είπες, οι λύσεις είναι.
1) Ανυποταξία.
2) Ι5.
3) Εξωτερικό ή ανυπότακτος μεχρι τα 35 και εξαγορά.
Ετσι και αλλιώς όσοι μπορούν βάζουν βύσμα, δεν είναι σε καμία περίπτωση ηθικότεροι απο εσένα.
Τώρα η κάθε μία απο αυτές τις λύσεις έχει και ας πούμε κάποιες συνέπειες.
Αν είσαι ανυπότακτος δεν μπορείς να δουλέψεις στο δημόσιο (γιατί ζητάνε στρατιωτικές υποχρεώσεις), δεν μπορείς να γίνεις αγρότης και σε αρκετές δουλειές θα έχεις το πρόβλημα των μη-εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων.
Κατα τ'άλλα μπορεί να έχεις την προσωπική σου επιχείρηση, και η ζωή σου είναι φυσιολογικότατη. Εντάξει...μή περιμένεις να στη χαρίσουν αν πάς και πετάς μολώτωφ στο Σύνταγμα
Το Ι5 είσαι πραγματικά ελεύθερος, και μπορείς να δουλέψεις παντού(ή στο 99% των εργασιών τουλάχιστον)...αλλά είναι μια διαδικασία που ίσως να σου προκαλέσει αρκετό άγχος γιατί πρέπει να περάσεις συνήθως 4 φορές απο την επιτροπή σε 2 χρόνια για να στη δώσουν.
Συνήθως βεβαια είναι τυπική διαδικασία. Αλλά πρέπει να έχεις έτοιμο το παραμύθι σου. Άλλοι λένε θα αυτοκτονήσουν, άλλοι το παίζουν τρελοί κτλ.
Το απολυτήριό σου αναφέρει "έχει απαλλαγεί νόμιμα απο τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις". Δεν λέει "πάσχει απο αντικοινωνικό σύνδρομο" ή οτιδήποτε άλλο.
Η εξαγορά τώρα, πας 35...δηλαδή ηια τον στρατό, αν έχεις γεννηθεί π.χ 25/12/1970, γίνεσαι 35 την 1/1/2005 και όχι τις 25/12/2005!
Λοιπόν πας 35...υπηρετείς 40 μέρες και πληρώνεις: (Την διάρκεια της θητείας - 40 μέρες) * τον μισθό του ΕΠ.ΟΠ. Το ποσό φαντάζει σεβαστό, αλλά έτσι και αλλιώς θα έχανες τα χρήματα αυτά επειδή δεν θα δούλευες, και θα είχες επιπλέον έξοδα για να επιβιώσεις...οπότε είσαι στα ίσα σου.
Για περισσότερες πληροφορίες www.omhroi.gr
Νομιμότατα έχει απαλλαγεί.
Κανένα βίσμα δεν χρειάζεται, μπορεί να το κάνει ο οποισδήποτε αν δεν τον πειράζουν οι μηδαμινές συνέπειες που υπάρχουν.
Συγγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος...απλά επειδή ρωτήθηκα.
φιλε δεν εισαι καλα ενημερωμενος
Στα 35 πλεον οποιος τα εχει συμπληρωσει, δεν ειναι πλεον υποχρεως θητειας κ δεν χρειαζεται να εξαγορασει πλεον τιποτε.
Τότε γιατί πάμε και δεν περιμένουμε όλοι μέχρι τα 35;:hmm:
Νομίζω και εγώ ότι ισχύει η εξαγορά μετά τα 35..
DaveMurray
10-01-08, 19:51
μια εμπιρεία είναι και ο στρατός ρε παιδιά... Έλεος πια... Τι εισαστε μερικοί που ψάχνετε αιτίες και αφορμές για να την "γλιτώσετε" ; Δηλαδή εμείς που πήγαμε ήμασταν μαλ****ς; Ελεος.... Μια εμπειρία είναι, που θα περάσει μέχρι να το καταλάβετε... Στην αρχή όλοι λένε "αχ θέλω να απολυθώ, πότε θα περάσει ο καιρός" και φυσικό είναι αφού αλλάζετε περιβάλλον και συνήθειες, αλλά θα περάσει ο χρόνος τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβετε, και που πιστοποιημένα στην ΠΛΕΙΑΔΑ των περιπτώσεων αν όχι σε όλες θα νοσταλγείτε την περίοδο αυτή σε όλη την ζωή σας... Έλεος πια, μην παρουσιάζετε μερικοί τον στρατό σαν μια φυλακή, σαν ένα κλουβί με τις τρελές.... Μην πέφτετε στην διαδικασία του Ραβιο Αρβύλα, και κάνετε και άλλους να φοβούνται και να πετάνε ότι βλακεία μάθανε και ακούσανε και τους κάνετε να μην θέλουν να εκτελέσουν την απολύτως φυσική (λόγω μικρού μεγέθους του πληθυσμού) και ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ... Ας σταματήσει πια το κάρβουνο ρε παιδιά... έλεος δλδ...
leasedline
10-01-08, 19:54
μια εμπιρεία είναι και ο στρατός ρε παιδιά... Έλεος πια... Τι εισαστε μερικοί που ψάχνετε αιτίες και αφορμές για να την "γλιτώσετε" ; Δηλαδή εμείς που πήγαμε ήμασταν μαλ****ς; Ελεος.... Μια εμπειρία είναι, που θα περάσει μέχρι να το καταλάβετε... Στην αρχή όλοι λένε "αχ θέλω να απολυθώ, πότε θα περάσει ο καιρός" και φυσικό είναι αφού αλλάζετε περιβάλλον και συνήθειες, αλλά θα περάσει ο χρόνος τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβετε, και που πιστοποιημένα στην ΠΛΕΙΑΔΑ των περιπτώσεων αν όχι σε όλες θα νοσταλγείτε την περίοδο αυτή σε όλη την ζωή σας... Έλεος πια, μην παρουσιάζετε μερικοί τον στρατό σαν μια φυλακή, σαν ένα κλουβί με τις τρελές.... Μην πέφτετε στην διαδικασία του Ραβιο Αρβύλα, και κάνετε και άλλους να φοβούνται και να πετάνε ότι βλακεία μάθανε και ακούσανε και τους κάνετε να μην θέλουν να εκτελέσουν την απολύτως φυσική (λόγω μικρού μεγέθους του πληθυσμού) και ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ... Ας σταματήσει πια το κάρβουνο ρε παιδιά... έλεος δλδ...
δεν ειπαμε να μη παμε στρατο, αλλα ειλικρινα ετσι ειναι ο στρατος ?
DaveMurray
10-01-08, 20:06
Αν κάθεσαι και πιστέυεις του καθενός την Ράδιο Αρβύλα, του καθενός την καρβουνίλα, όχι μόνο φυλακή δεν θα γίνει στα μάτια σου ο στρατός, αλλά η ίδια η ΚΟΛΑΣΗ του Αντίχρηστου... Φυσικά και δεν είναι όπως το περιγράφουν οι περισσότεροι "στρατηγοί καρβουνίλας" και αγαπητοί συμφορουμίτες μας που περιγράφουν το στρατό λες και είναι ο πύργος του Βελζεβουλ στο κέντρο της Κόλασης... Το κοματάκι τους κάνουν και αυτοί... Σαν γνήσιοι έλληνες (να θυμίσω το "Στην Ελλάς του 2000" του Καζαντζίδη, με συμμετοχή απο Κατσιμιχαίους" κάνουμε μεγάλο δρόμο για να φαινόμαστε πιο "μάγκες" πιο "ενημερωμένοι" απο τους άλλους πετάγοντας ΟΤΙ μα ΌΤΙ ανακρίβεια και μυθοπλασία μας έρχεται στο μυαλό, που στην συγκεκριμένη περίπτωση επηρεάζουμε αρνητικά κάποιον άλλο προς εμάς και του δημιουργούμε μια ΕΝΤΕΛΩΣ αρνητική και μη αληθής κατάσταση στο ΣΤΡΑΤΟ.... Αναρωτηθήκαμε γιατί πολλοί από τους συμπολίτες μας, έχοντας ακούσει τα αίσχη από τέτοιους Ράδιο Αρβύλες να φοβούνται και να ψάχνουν ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ αιτίες για να αποφύγουν το δόξα το θεό απαραίτητο και υποχρεωτικό της στράτευσης; Τι να πούνε μωρε παιδιά και οι πιο παλιοί απο εμάς που έκαναν 18, 21, 32 μήνες και ακόμα το νοσταλγούν και θα ήθελαν να είχαν την δυνατότητα να ξαναέρθουν στην θέση αυτή; Και κάποιοι κλαίγονται για τα γρήγορα 12 μηνάκια που θα περάσουν μέχρι να πείς κύμινο; Τι να πεις για το "κάρβουνο" της αλλη'νής....
Πως ειναι οι πρωτες μερες στον στρατο? Τι ακριβως κανεις, ποιο ειναι το προγραμμα?:what:
Σωστή η τοποθέτηση του DaveMurray γιατί μερικοί απλά φίλοι μου είναι καλομαθημένοι και στη ζωή δεν έιναι όλα μανα εξ ουρανού. Καλό είναι να μαθαίνεις. Σήμερα τα πράγματα είναι τέλεια, στην αεροπορία που πη΄γε συγγενής μου πρόσφατα τους παρέχουν τα πάντα και τους προσέχουν μεχρι την ορκομωσία σαν τα μάτια τους... Ο Νικαετός πάντως στο Ναυτικό πέρασε καλά και τα είπε καλά 2 σελίδες νωρίτερα. Σημασία έχει ότι θα αποκτήσεις φιλίες που μπορεί να κρατήσουν για πάντα και το τίμημα να μάθεις ότι η είναι ένα πολύ καλό σχολείο. Όταν θα φύγεις θα το θυμάμαι και θα το αναπωλείς, απο σένα εξαρτάται αν περάσεις καλά και είσαι τυπικός ή όχι. Είναι στον άνθρωπο τελικά.
@ ADSLgr.com All rights reserved.