PDA

Επιστροφή στο Forum : φευγω φανταρος :tips & συμβουλες

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Avvocato
14-01-08, 16:14
Για τα κινητά, απλά δεν τα φιγουράρεις και το έχεις πάντα πανω σου εκτός αν το φορτίζεις, χρειάζεται για να μιλάς με τους δικούς σου. Όταν υπηρέτησα δυστυχώς δεν υπήρχαν ακόμα και η επικοινωνία μόνο απέξω απο τηλεφωνικό θάλαμο ή ευτυχώς κάρτα του ΟΤΕ. Τώρα να πώ ότι οι αξιωματικοί πάντα σε προσέχουν εκτός αν πέσεις σε κανα στραβόξυλο που μπορεί να υπάρχει. Εκεί να είσαι διπλωμάτης παντα. Πάντως σε γενικες γραμμές εχουν πάντα άισθηση του καθήκοντος και αγαπούν αυτό που κάνουν όπως και προσέχουν τα πάντα. Ορισμένοι έιναι πολύ κύριοι.

Ειδικα στην τελευταια σου προταση, οχι απλα θα συμφωνησω, αλλα θα την προσυπογραψω κιολας

bill2003
15-01-08, 12:37
Ήρθε και το δικό μου!

11/2 - 6 Σ.Π. Κόρινθο με ένδειξη για Σώμα Έρευνας Πληροφορικής :D

iloxos
15-01-08, 12:51
Κι΄ άλλος Τ/Φ (τυφεκιοφόρος=τρέχα φουκαρά!!!)...

Έχεις εμπειρία/βύσμα για ΣΕΠ; Αν έχεις κυνήγα το!!! Είναι το "ναυτικό" του ΕΣ.

bill2003
15-01-08, 13:27
Ναι, έχω ένδειξη για Σώμα Έρευνας Πληροφορικής πάνω στο σημείωμα κατάταξης ;)
Είμαι απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής, έχω πλέον και μεταπτυχιακό στην πληροφορική (εδώ και λίγες μέρες), δύο χρόνια+ βεβαιωμένη επαγγελματική εμπειρία σε έργα πληροφορικής και 4 επιστημονικές δημοσιεύσεις (3 συνέδρια και ένα Journal εντός citation index)....

Όμως είμαι 9μηνος (πολύτεκνος)... κάπου διάβασα ότι δεν μας προτιμούν... Άλλοι μου είπαν ότι μην πεις ότι είσαι 9μηνος! Άσε να σε πάρουν και μετά από 2-3 μήνες το λες :p Άλλοι μου λένε αν έχεις βύσμα καθάρισες...
Κάθε συμβουλή (καθώς από άλλα posts φίλε iloxos φαίνεται ότι ξέρεις τι γράφεις) ακόμη και με PM, δεκτή ;)

Το μόνο που με νοιάζει είναι ότι το ΣΕΠ μετρά ως προϋπηρεσία πληροφορικής! Ούτε η λούφα, ούτε τίποτα... Βέβαια καλοδεχούμενα και αυτά :p

dqtas
15-01-08, 13:47
Εγώ έχω πάει φαντάρος πριν αρκετά χρόνια.
Είναι ανάμνηση πια και όχι δυσάρεστη.
Με βοήθησε πολύ γιατί έμαθα να μην στεναχωριέμαι για τίποτα. ΄Εγινα ιπποπόταμος και
έτσι αντιμετώπισα με επιτυχία στη συνέχεια τις δυσκολίες της ζωής.
Μόνο ένα tip για σένα. Μην μάθουν ότι έχεις ιδιαίτερες γνώσεις σε κάποιο τομέα (ηλεκτρολόγος, λογιστής κλπ.)
εκτός αν εσένα σε συμφέρει να το γνωστοποιήσεις και όπου σε συμφέρει γιατί την έβαψες.
Θα σου ζητάνε όλοι εξυπηρέτηση και θα σε τρελάνουν. ΄Οσο πιο άσχετος θεωρείσαι τόσο καλλίτερα.
Ακριβά πράγματα μην πάρεις μαζί σου δεν είναι ανάγκη. ΄Αν θέλεις χρήματα να σου στέλνουν οι
δικοί σου εμβάσματα, όχι μεγάλα ποσά, αλλά λίγα-λίγα.
Σήμερα ο στρατός είναι κολλέγιο, όπως έγω ακούσει. Καμμία σχέση το 1980 που πήγα εγώ.
Καλά να περάσεις.

megahead13
15-01-08, 14:41
Ναι, έχω ένδειξη για Σώμα Έρευνας Πληροφορικής πάνω στο σημείωμα κατάταξης ;)
Είμαι απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής, έχω πλέον και μεταπτυχιακό στην πληροφορική (εδώ και λίγες μέρες), δύο χρόνια+ βεβαιωμένη επαγγελματική εμπειρία σε έργα πληροφορικής και 4 επιστημονικές δημοσιεύσεις (3 συνέδρια και ένα Journal εντός citation index)....
Καλά όλα αυτά... Κάναν υπουργό βύσμα έχεις; :whistle: Έτσι, έτσι... Σεμνά, ταπεινά και... κυρίως αξιοκρατικά! Τώρα και στον ΕΣ! :rofl: :rofl: :rofl:

bill2003
15-01-08, 15:29
Καλά όλα αυτά... Κάναν υπουργό βύσμα έχεις; :whistle:

Βύσμα πολιτικό δεν έχω...
Μόνο έναν γνωστό που μου είπε θα ρωτήσει έναν άλλο γνωστό που δούλευε στο πεντάγωνο. Τρέχα γύρευε...

Τέσπα, ότι κάτσει, δεν θα σκάσω! 9 μήνες είναι άλλωστε. Μόνο η προϋπηρεσία με καίει λίγο, να μην πάνε χαμένοι, όσον αφορά τα εργασιακά, οι 9 αυτοί μήνες. ;)

iloxos
15-01-08, 15:54
@bill2003
Κοίτα φίλε με 9μηνο μη περιμένεις και πολλά. Φυσικά στον ΕΣ με βύσμα τα πάντα γίνονται.

Όσο για το ΣΕΠ:

Έχει φοβερές μεταθέσεις (πόλεις έδρες Μεραρχίας-Ταξιαρχίας και όχι τίποτα κωλοχώρια)

Δεν λερώνεις άρβυλο. Δεν λειώνεις στα καψώνια, στα γερμανικά και στη βρώμα. Δεν έχεις ασκήσεις ούτε νυχτερινές, πορείες-βολές κτλ. Πρακτικά δεν είσαι φαντάρος αλλά υπάλληλος

Το μοναδικό άσχημο είναι το καθεστός δούλου αν πέσεις σε λαλάκα αξιωματικό. πχ Γράψε μου το cd της βίσσυ ή κάνε μου τη παρουσίαση αυτού του κανονισμού 800 σελίδων σε powerpoint και τη θέλω τώρα!!! κτλ

Μέσα στο γραφείο έχεις αξιωματικό Δόκιμο (άρα συνάδελφο και μάλλον και μελλοντικό κολλητό), και Αξιωματικό υπέυθυνο Ανθυπασπιστή (μακριά απο αυτούς κίνδυνος-θάνατος!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ σε χώνουν άγρια),
λοιπούς φαντάρους "γνώστες" (μηχανικούς-πληροφορικαριους) και "μη γνώστες" (βύσματα για τις φωτοτυπίες).
Τους 2ους προσοχή είναι οι κλασικοί λαλάκες-χώστες-ρουφιάνοι που θα σου φάνε με τηλ την μοναδική έξοδο που θα σε περιμένει η γκόμενα έξω μετά απο ταξίδι 1000χιλιομέτρων και την άδεια στις γιορτές...

Τέσπα προσοχή με τα δικαιολογιτικά και εφόσον μπείς με το καλό βάλε βύσμα για ρόδο ή κομοτηνή για τους γνωστούς λόγους ;)

bill2003
15-01-08, 15:58
@bill2003
Κοίτα φίλε με 9μηνο μη περιμένεις και πολλά. Φυσικά στον ΕΣ με βύσμα τα πάντα γίνονται.

Αν δεν πω ότι είμαι 9μηνος και το "ξεφουρνίσω" μετά που θα είμαι στα σύνορα? Παίζει αυτό?

iloxos
15-01-08, 16:10
Αν δεν πω ότι είμαι 9μηνος και το "ξεφουρνίσω" μετά που θα είμαι στα σύνορα? Παίζει αυτό?

Δεν χάνεις και τίποτα...Ας σε πάρουν πρώτα και μετά @εστηκες για τις συνέπειες αν το μάθουν...Τί θα σου κάνουν; Θα σε βάλουν να γράφεις στο word όλη μέρα; χαχα

Απ΄την άλλη μην αγχώνεσαι αν πας σε μονάδα πεζικού κανονικά.
Την 1-2 μέρα θα σε καλέσουν στο 1ο ή 3ο γραφείο οπου και θα αναλάβεις καθήκοντα χειριστή Η/Υ. Θα είσαι βοηθός του αξιωματικού εκεί και θα περνάς όλο το πρωί στο γραφείο και όχι στις τουαλέτες.
Μάλιστα απο ένα σημείο και μετά ο αξιωματικός σε έχει ανάγκη (δεν θα κάτσει όλο το βράδυ να τελειώσει ένα έγραφο-θα βάλει εσένα- και βοηθάει κάργα με άδειες, 1α νούμερα(πρακτικά κοιμάσαι στον ΕΣ που είναι μεγάλη πολυτέλεια!!!) κτλ

όπου και να πας κάπου θα βρεις ενα Pc, μην αγχώνεσαι....

bill2003
15-01-08, 16:16
όπου και να πας κάπου θα βρεις ενα Pc, μην αγχώνεσαι....

Άγχος δεν υπάρχει καθόλου! Βασικά διάβασα ότι όσοι κόβονται από ΣΕΠ λόγω 9μηνου ή επειδή υπάρχουν πολλά βύσματα και περισσεύουν, πάνε διαβιβάσεις.
Πάντως έχει τύχει να πάρουν και άτομο με 6μηνη θητεία στο ΣΕΠ!
Όπως είπα και παραπάνω ,μόνο η προϋπηρεσία με καίει λίγο, να μην πάνε χαμένοι, όσον αφορά τα εργασιακά, οι 9 αυτοί μήνες.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου :)

_r00t-
15-01-08, 23:33
Μάγκες εμένα μου ήρθε ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ ΥΕΑ στον Βόλο αλλά δε γουστάρω πεζοναύτης λέτε αν με κόψουν να με στείλουν Τεθωρακισμένα ΥΕΑ (Θέλω να πάο δόκιμος εκεί); Αν με κόψουν , θα με κόψουν πριν ή μετά την ορκωμοσία;

hulkmania
16-01-08, 01:14
εμενα δεν μου ηρθε τιποτα ακομα.τι ημερομηνιες παρουσιαζεστε?

Sovjohn
16-01-08, 01:17
Έλαααα....και λέω και γω ολόκληρο adslgr.com δεν έχει ένα τέτοιο θέμα???

Πάω και γω εκεί που λέει η υπογραφή μου...Έχω μια ερώτηση...Το Ι3 ένοπλο (που μάλλον θα βγω γιατί έχω φάει τα μάτια μου στα PC τόσα χρόνια και μάζεψα 8-8.5 βαθμούς μυωπία bonus), τι είναι ρε παιδιά?

Ξέρω το Ι1/Ι2 είναι ίδια...Το Ι3 άοπλο / Ι4 είναι...άοπλα...υπηρεσίες, θαλαμοφύλακες, μπλαμπλα...Το Ι3 ένοπλο τι στο διάτανο κάνει?

Οποιαδήποτε συμβουλή, δεκτή! :crazy:

HIK248
16-01-08, 01:49

Πάω και γω εκεί που λέει η υπογραφή μου...Έχω μια ερώτηση...Το Ι3 ένοπλο (που μάλλον θα βγω γιατί έχω φάει τα μάτια μου στα PC τόσα χρόνια και μάζεψα 8-8.5 βαθμούς μυωπία bonus), τι είναι ρε παιδιά?

Ξέρω το Ι1/Ι2 είναι ίδια...Το Ι3 άοπλο / Ι4 είναι...άοπλα...υπηρεσίες, θαλαμοφύλακες, μπλαμπλα...Το Ι3 ένοπλο τι στο διάτανο κάνει?

Αν το εχεις μονο για την μυωπια τοτε νομιζω πως περιπου τα ιδια με το Ι1 θα κανεις τελικα,σκοπιες,περιπολα κλπ

Sovjohn
16-01-08, 01:58
Ε...μυωπία Ι3...και βάρος επειδή είμαι λίγο βουβάλι κανά Ι2-Ι3 θα βγω...δεν έχω κανένα κολοβακτηρίδιο για να με βγάλουν Ι3 για άλλο λόγο... =)

Απλά μου έκανε εντύπωση ο διαχωρισμός, δηλαδή το Ι3 απ το Ι1 δεν διαφέρει σε τπτ?

HIK248
16-01-08, 02:04
Ε...μυωπία Ι3...και βάρος επειδή είμαι λίγο βουβάλι κανά Ι2-Ι3 θα βγω...δεν έχω κανένα κολοβακτηρίδιο για να με βγάλουν Ι3 για άλλο λόγο... =)

Απλά μου έκανε εντύπωση ο διαχωρισμός, δηλαδή το Ι3 απ το Ι1 δεν διαφέρει σε τπτ?

Εξαρταται απο τον λογο που εχεις το Ι3,αν το ειχες πχ λογω προβληματος στην μεση πιθανως θα σου βαζανε στην καρτα να αποφευγεις ορθοστασια,πορειες,βαρια εργασια κλπ,αν ηταν λογω ψυχιατρικου θα ησουν αοπλος κλπ

iloxos
16-01-08, 10:24
Μάγκες εμένα μου ήρθε ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ ΥΕΑ στον Βόλο αλλά δε γουστάρω πεζοναύτης λέτε αν με κόψουν να με στείλουν Τεθωρακισμένα ΥΕΑ (Θέλω να πάο δόκιμος εκεί); Αν με κόψουν , θα με κόψουν πριν ή μετά την ορκωμοσία;

Οι πεζοναύτες είναι πια καθαρό πεζικό με M-16 όπως στην 71η αερομεταφερόμενη. Αν θα πας ΥΕΑ θα πας εκεί που θα σε στείλουν και απο πεζικό να πας ΤΘ δεν έχεις ούτε 1% πιθανότητα. Τί πτυχίο έχεις;

Xouzouris
16-01-08, 10:24
Για να δουμε... περασα κι εγω χτες μια βολτιτσα απο την στρατολογια να ξεμπερδευω με δαυτους... μου εκανε εντυπωση που μου ειπε η τυπισσα εκει οτι πλεον ολους τους ανυποτακτους τους παιρνουν οπλιτες πεζικου by default και δεν τους νοιαζει αν εχω ειδικες γνωσεις (ειμαι ειδικευμενος ιατρος). Ξερει κανενας αν ισχυει? μου φανηκε πολυ περιεργο. Ακομα περιμενω σημειωμα καταταξης βεβαια για τον Φλεβαρη, οποτε δεν ειναι τπτ οριστικο...
Σκεφτηκα οτι ισως εχει να κανει με το γεγονος οτι παω για 45ημερο+εξαγορα υπολοιπου λογω ηλικιας κλπ, αλλα και παλι απο την στιγμη που αυτο δεν το ξερει κανενας μεχρι να παρουσιαστω, μου κανει λιγο περιεργο...

iloxos
16-01-08, 10:31

Φίλε με 8,5 μυωπία δεν το βλέπω το ένοπλο...

Με απλό Ι3-άοπλο πας σιτιστής-μάγειρας-διαβιβαστής κτλ και κατά 99% θα κάνεις μόνο θαλαμοφυλίκια και καθαριότητες...

........Auto merged post: iloxos added 2 Minutes and 21 Seconds later........

Για να δουμε... περασα κι εγω χτες μια βολτιτσα απο την στρατολογια να ξεμπερδευω με δαυτους... μου εκανε εντυπωση που μου ειπε η τυπισσα εκει οτι πλεον ολους τους ανυποτακτους τους παιρνουν οπλιτες πεζικου by default και δεν τους νοιαζει αν εχω ειδικες γνωσεις (ειμαι ειδικευμενος ιατρος). Ξερει κανενας αν ισχυει? μου φανηκε πολυ περιεργο. Ακομα περιμενω σημειωμα καταταξης βεβαια για τον Φλεβαρη, οποτε δεν ειναι τπτ οριστικο...
Σκεφτηκα οτι ισως εχει να κανει με το γεγονος οτι παω για 45ημερο+εξαγορα υπολοιπου λογω ηλικιας κλπ, αλλα και παλι απο την στιγμη που αυτο δεν το ξερει κανενας μεχρι να παρουσιαστω, μου κανει λιγο περιεργο...

Παπάτζα σου είπε. Κατα 99,9999% πας ΥΓ και μετά σε μονάδα ΥΓ ή άλλου όπλου - σωματος.

........Auto merged post: iloxos added 1 Minutes and 34 Seconds later........

ΥΓ άσχημα νέα ποντίκια:

Στους 7,5 μήνες η παραμεθόριος...λόγω έλειψης προσωπικού.

k_koulos
16-01-08, 10:44
αμα το ψάχνεις για γιώτα γιώτα ζωή και κότα, κάντο άοπλο, μην ακούς ιστορίες , κυρίλα καθισιό και άγιος ο θεός!!

απο κει και πέρα αν υπάρχει εμπλοκή έχει γίνει και ιωτάδες να κάνουν ενοπλές [με ή χωρίς την θέληση τους]

τέλος για την παραμεθόριο, όσο θα παίρνει η αεροπορία και το ναυτικό 2000 άτομα σειρές ε λογικό είναι το πεζικο να βαράει διάλυση, είναι και οι ΕΠΟΠ που δεν την παλεύουν και την κάνουν σιγα σιγα..... άσχημα τα πράγματα αν αυξήθηκε!!!

Hik
16-01-08, 11:47

Με 9 και πάνω βγαίνεις I4 (άοπλο). Και εγώ 8 και 8.5 είχα, με ρώτησε ο γιατρός στο 404 αν θέλω I3 ή I4, επέλεξα φυσικά I4 και μου έγραψε 9.25 στο χαρτί. Μην ακούς τις φήμες που κυκλοφορούν, δεν έχει καμία επίπτωση στη μετέπειτα ζωή σου το Ι. Αν βγεις I4 θα καταλήξεις σίγουρα γραφέας, όπου αν και έχει σημαντική δουλειά (γιατί οι αξιωματικοί φορτώνουν όλη τη δουλειά στους φαντάρους) θα αποκτήσεις σημαντικά πλεονεκτήματα (άδειες κτλ) και θα αποκτήσεις εντελώς άλλη σχέση με τους αξιωματικούς.

ps. Άκυρο, τώρα είδα ότι πας ΣΕΠ. Εκεί πιθανόν το Ι να μην έχει καμία σημασία. Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν σκοπιές (δεν νομίζω).

bill2003
16-01-08, 11:55
- Το ότι του ήρθε χαρτί για ΣΕΠ δεν σημαίνει ότι θα πάει κιόλας... :rolleyes:
- Σε άλλο forum διάβασα πως ακόμα και ΣΕΠ, αν εκεί που θα πας δεν υπάρχει κόσμος, θα κάνεις την υπηρεσία σου ως ΣΕΠ αλλά θα βαράς και τα σκοπέτα μετά!

Για το πρώτο είμαι σίγουρος... Για το 2 δεν ξέρω

iloxos
16-01-08, 12:02
Φυσικά και κάνουν σκοπιές οι του ΣΕΠ.
1ο νούμερο στη πύλη Μεραρχίας μαζί με στρατονόμο...100 μέτρα απο το κέντρο της πόλης...1 φορά τη βδομάδα...

ardi21
16-01-08, 15:21
ΥΓ άσχημα νέα ποντίκια:

Στους 7,5 μήνες η παραμεθόριος...λόγω έλειψης προσωπικού.

Αυτο ειναι σιγουρο? Εχεις καποιο επισημο link?

Οχι ρε γμτ!

Μαλλον δεν θα γινει η μεταταξη που ηθελα και αν αληθευει αυτο την κατσαμε!

Sovjohn
16-01-08, 15:38
Στην 08Α ΕΣΣΟ δεν νομίζω να ισχύσει αυτό για ΣΞ, γιατί ο ΣΞ δεν έχει (σχεδόν καθόλου) μετατάξεις στα άλλα σώματα και θα ναι τίγκα στον κόσμο...ΠΝ και ΠΑ που θα έχουν από τα συνήθη 1000-1200 άτομα, 600-700, πιο πιθανό μου ακούγεται να το περάσουν σ' αυτή την ΕΣΣΟ...

Ευχαριστώ και για τις πληροφορίες για το Ι3/Ι4 κτλ παρεπιπτόντως...Δεν θα το πιέσω ιδιαίτερα, θα πάω στον doctor και θα τα βρούμε...Αν με ρωτήσει και μένα αν θέλω Ι3 ή Ι4 θα του πω κανένα Ι3 άοπλο αν παίζει, και βλέπουμε...Αλλιώς ας με βγάλει ότι γουστάρει!

antonios13
16-01-08, 15:42
μην ανυσηχεις τόσο ολα θα πανε καλα μην αγχωνεσαι και τοσο θα δεις οτι τα πραγματα ολα ειναι αντιμετωπισιμα,ψυχραιμια.........

iloxos
16-01-08, 15:47
Μόλις το έμαθα απο ακυρωμένες μεταθέσεις...
Επίσημα δεν έχει βγει χαρτί ακόμα

hulkmania
16-01-08, 17:47
εγω εχω κατι παλιες θλασεις (ωμους,κοιλιακους) να τις δηλωσω?θα επηρεασουν το Ι μου?

megahead13
16-01-08, 17:56
Δήλωσέ τα... Αν έχεις και κάποιο χαρτί από γιατρό/νοσοκομείο... Αν τα έπαθες παλιά, δε νομίζω να δώσουν ιδιαίτερη σημασία οι στρατιωτικοί γιατροί...

21century
16-01-08, 20:32
Οντως για Ι1 και 2 ισχύουν κανονικά οι υπηρεσίες, οι Ι3 και 4 κάνουν θαλαμοφύλακες και αγγαρείες άντε και κανά γραφείο και περνάνε καλά σχετικά. Ωστόσο εξαρτάται απο την ειδικότητα και το βύσμα που έχεις όπως προαναφέραμε. Σημασία έχει ότι το 9μηνο φεύγει γρήγορα.

diamat
17-01-08, 02:56
Και εγώ πάω φαντάρος τον Φεβρουάριο, παρουσιάζομαι στην Τρίπολη στις 11 του μήνα στην Αεροπορία. Καλή θητεία να έχουμε αν και θα συμφωνήσω με κάποιον παραπάνω που είπε πως όσο πιο βολεμένος είναι κάποιος και όσο μεγαλύτερο βύσμα έχει τόσο περισσότερο παραπονιέται. Το βλέπω και από φίλους μου και έχουν αρχίσει να με αγχώνουν χωρίς λόγο.
Έχω και εγώ μια απορία ρε παιδιά. Κάνω μεταπτυχιακό και μου έχει μείνει η διπλωματική την οποία δεν έχω προλάβει να την τελειώσω γιατί η βαρεμάρα μου νίκησε τον ζήλο μου να ξεμπερδεύω. Σύμφωνα με όσα έχετε ζήσει, θα έχω διάθεση για διάβασμα στις εξόδους ώστε να την έχω τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο ή θα πάρει "μετάθεση" για του χρόνου αφότου απολυθώ; Επίτηδες άφησα την εκκρεμότητα μπας και τσιμπήσουμε και καμιά άδεια παραπάνω :innocent:
Καλή θητεία σε όλους!

ardi21
17-01-08, 03:03
Aιντε συναδελφε, με το καλο και 'συ:)

Παντως θα σε στεναχωρησω. Φοιτητικες αδειες νομιζω μπορεις να παρεις μονο αν χρωστας καποια μαθηματα (2 μερες για το μαθημα νομιζω) και οχι για να πας....να διαβασεις:p

ΥΓ. Λες να τους πω και 'γω οτι εχω αφησει τον "Αλχημιστη" στην μεση και πρεπει να τον τελειωσω?:lol::p

diamat
17-01-08, 03:11
Ε ωραία θα πω στον καθηγητή που κάνουμε την εργασία να μου υπογράψει ένα χαρτί ότι δίναμε μάθημα. Λες να πάρουν τηλ. στη σχολή; :p Σοβαρά τώρα, αν τυχόν τελειώσω την εργασία θα χρειαστεί να πάω να την παρουσιάσω σε μια επιτροπή καθηγητών για να πάρει βαθμό και να πάρω πτυχίο. Δεν θεωρείται αυτό φοιτητική άδεια;
Εγώ πάντως ντρέπομαι που μπαίνω από τώρα στη διαδικασία να σκέφτομαι πώς θα πάρω άδειες ακόμα δεν παρουσιάστηκα. Την έχουμε τη λαμογιά στο αίμα μας :) Και δεν θα είμαι και στα σύνορα...

ardi21
17-01-08, 03:16
Αν την τελειωσεις λογικα θα σου δωσουν αδεια για να την παρουσιασεις και να βαθμολογηθεις. Πιανεται ανετα σαν "μαθημα".

Εδω δινουν για να πας στην ορκομωσια του πτυχιου σου.

Απλα αν τους πεις "θελω αδεια για να διαβασω"....:whistle:

KLG
17-01-08, 04:13
Σύμφωνα με όσα έχετε ζήσει, θα έχω διάθεση για διάβασμα στις εξόδους ώστε να την έχω τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο ή θα πάρει "μετάθεση" για του χρόνου αφότου απολυθώ; Επίτηδες άφησα την εκκρεμότητα μπας και τσιμπήσουμε και καμιά άδεια παραπάνω :innocent:
Καλή θητεία σε όλους!

Eξαρτάται, αν έχεις μια κανονική θητεία σε πόλη στην οποία δεν έχεις γνωριμίες δεν θα έχεις καμία διάθεση για διάβασμα. Απαλεψιές και βαρεμάρα, θα τριγυρνάς απο καφετέρια σε goodys και πάλι στην καφετέρια για να πας στην κάβα να πάρεις κανα μπουκαλάκι να το πιείς στο θάλαμο. Και στις άδειες θα έχεις άλλα καλύτερα να κάνεις.

Αν όμως έχεις μια βυσματική θητεία, στο σπίτι σου, στην ουσία η ζωή σου δεν μπαίνει στο ψυγειο. Αν και πάλι θα βαριέσαι και το πρωινό ξύπνημα θα σε ταλαιπωρεί, αλλά με λίγη αυτοκυριαρχία δεν θα έχεις πρόβλημα. Στο κάτω κάτω οι πτυχιακές είναι πιο ενδιαφέρουσες απο τα καταναγκαστικά έργα (εξετάσεις).

hulkmania
17-01-08, 20:56
λοιπον μου ηρθε το χαρτι παρουσιαζομαι ΚΕΠΒ Θηβα πυροβολικο στις 12 Φεβρουαριου.

21century
17-01-08, 21:10
diamat είναι μια χαρά στην Τρίπολη παρά το κρύο αυτή την εποχή, κάνεις γερή εκπαίδευση αλλά στιςμ ονάδες θα έχεις πολλες εξόδους, το μόνο για μερικούς δύσκολο που έχει η Αεροπορία είναι οι σκοπιές. Κατα τα άλλα είναι μαι χαρά αλλά σίγουρα πολυ καλύτερα απο το Πεζικό. Καλά το Κέντρο στη Τρίπολη είναι τεράστιο και πολύ καλό, μετά την πρώτη μέρα θα συνηθίσεις. Καλή θητεία και μην αγχώνεσαι, δεν είναι τίποτα. Μακάρι να ξαναπήγαινα να ξανακάνω φίλους...

k_koulos
17-01-08, 21:34
@hulkmania ξενοδοχείο!!!! 3 μοίρα αν πάς όλα τα λεφτά!!!

hulkmania
17-01-08, 21:56
αντε να δουμε ρε k_koulos. το μονο αρνητικο που διαβασα ειναι οτι λεει εχει πολυ κρυο και λασπη και εναν καινουργιο ταξιαρχο πολυ αυστηρο.

k_koulos
17-01-08, 22:22
καλά, τον ταξίαρχο παίζει να μην το δεις/ακούσεις ποτέ [άντε στην ορκομωσία]

το κρύο εντάξει παλεύεται, η λάσπη στρατός είναι τι περίμενες; γκαζόν και σεζ-λονγκ με λευκή άμμο;

για βάλε το μυαλό να δουλέψει, είπαμε διακοπές πας με έξοδα απο το κράτος, αλλά όχι και υπερβολες!

hulkmania
17-01-08, 23:37
το σημειωμα καταταξης αναφερει στο πισω μερος οτι αν εχεις διπλωμα οδηγησης να φερεις μαζι ενα αποδεικτικο.
εσεις οι παλιιοι τι προτεινετε?να το παω?η θα μπλεξω χειροτερα σε αγγαρειες?

ασχετο αλλα η εμπλοκη τι ακριβως ειναι?

k_koulos
17-01-08, 23:47
φυσικά και να πάς, και οτι δεν πας να τους πεις οτι και καλά θα το πας, [απο τα χρήσιμα, μην τους πας προυπηρεσία σαν οδοκαθαριστής.....:p]

δίπλωμα= οδηγός = βολτούλες στην πόλη και στα βουνά όταν οι άλλοι θα πήζουν !!!! [όχι βέβαια οτι κάθε δίπλωμα = οδηγός, για να μην με βρίζεις μετά!]

να πάρεις διπλώματα, ταυτότητα [αν μπορείς στην μονάδα πάρε και διαβατήριο να κάνεις καμια βόλτα απέναντι τουρκία στη ζούλα], πες οτι ξέρεις να οδηγάς μπας και στραβωθεί η τύχη σου και πας οδηγός!!

εμπλοκή είναι κάτι κακό, έως πολύ κακό, θα το μάθεις όταν έρθει η ώρα του!

hulkmania
17-01-08, 23:49
το διπλωμα να τους παω σε μια φωτοτυπια η θελει το original?

k_koulos
17-01-08, 23:52
εε χμμμμμμ, δεν θυμάμαι να τους το έδειξα ποτέ, είναι και φασαρία στο κέντρο, πάρε φωτοτυπία και αν χρειαστεί στο φέρνουν στο επισκεπτήριο!!

[το νού σου στο επισκεπτήριο και στην ορκωμοσία η αστυνομία της θήβας γράφει αβέρτα για παράνομο παρκάρισμα!!!!!]

contime
18-01-08, 00:06
Ρε παιδια με τα γιωτα τι ακριβως παιζει? Ενας φιλος μου ειχε παρει Ι4 λογω βροχικου ασθματος αλλα νομιζω δεν του ζητησαν καποιο αποδεικτικο, απλα τους περιεγραψε τα συμπτωματα του. Αμα ειναι ετσι ο καθενας μπορει να δηλωσει κι απο κατι.

k_koulos
18-01-08, 00:11
γενικά είναι πως θα σου κάτσει, εμένα για να μου το βγάλουν με κάναν βόλτα αθήνα στο νοσοκομείο, άλλους δεν τους εξετάσαν καν και τους έβγαλαν Ι1, και άλλους Ι4 απο το κέντρο.....

αν θές να βγείς και έχεις κάτι βγαίνεις, αν δεν θες να βγείς και έχεις κάτι, δεν βγαίνεις, αν θες να βγείς και δεν έχεις κάτι μπορεί και να βγείς!!!!

[μέχρι Ι4, για Ι5 αλλάζει το θέμα!!!]

diamat
18-01-08, 02:44
Thanks φίλε 21century!

Σχετικά με τα Ι, τι διαφορά έχει το Ι3 από το Ι3 άοπλο; Έχω ένα μικρό θεματάκι με τη μέση μου αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Το Ι3 λέει γενικά ή δεν έχει διαφορές από τα άλλα;

megahead13
18-01-08, 03:11
ασχετο αλλα η εμπλοκη τι ακριβως ειναι?
Πίπ@, κ@λο, εμπλοκή! Θα πήξεις πατόψαρο :rofl:

Ρε αφήστε τα γιώτα! Ότι είναι να σας κάτσει θα σας κάτσει... Μην την ψάχνετε. Κι εγώ 4 μήνες πριν παρουσιαστώ είχα πάθει λουμπάγκο (1 βδομάδα στο κρεββάτι), είχα πάει και τα χαρτιά από τους γιατρούς του ΚΑΤ, μου λέει ο μάπας ο ορθοπεδικός "Τίποτα! Μυικοί πόνοι!" Πάει μετά από εμένα ένας σειράς μου με μια σπονδυλική στήλη κυριολεκτικά σίγμα τελικό (είδα την ακτινογραφία που έβγαλε στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Τρίπολης) του λέει κι αυτουνού "Τίποτα! Μυικοί πόνοι!" Αν είναι ποτέ δυνατόν! Το παιδί είχε σοβαρότατο πρόβλημα! Βγαίνουν κάτι πιτσιρικάδες μετά από εμάς:" Υes! Yes! Ι3 άοπλο" και κοιταζόμασταν με το σειρά σα λακαμάδες... Και για το περίφημο Ι4/Ι3 άοπλο δε σημαίνει τίποτα. Αν σας στείλουν σε καμιά κωλομονάδα δίχως κόσμο, τότε είναι που θα καταλάβετε για τα καλά τι σημαίνει εμπλοκή... :whistle:

iloxos
18-01-08, 10:29
Μάγκες στην ολυμπιάδα με 100 άτομα τάγμα (απο 500 τον απρίλη) έκαναν σκοπιές-περίπολα ΕΠΥ-ΕΜΘ-Μον. Λοχίες, και περιπολάρχες Επιλοχίες!!!!!! Οι αξιωματικοί απο ΔΕΑ μέχρι λοχαγό (ΑΥΔΜ, ΒΑΥΔΜ) και οι υπαξ (ΑΞΠΥΛ, ΑΞΕΠ) κάναμε 15 υπηρεσίες και μέχρι και ο δίκας έμπαινε και έκανε ΕΑ!!!
Αν πέσει εμπλοκή και Ι4 άοπλο κάνει πύλη με γεμάτο γεμιστήρα.
Ο ΣΚ 20-2 έχει λεπτομέριες για τις δυνατότητες χωσίματος απάντων.

ΥΓ Όταν ο Δαβάκης σταμάταγε την Μεραρχία Αλπινιστών Τζούλια στη Πίνδο των 12,000 κομάντο με 1200 τσοπάνιδες το 50% των αντρών του ήταν Ι3/4 ΑΟΠΛΑ...Στην ΕΛΔΥΚ το 74 οι μάγειρες και οι γραφιάδες ήταν πρώτη γραμμή. Άλλες εποχες τότε...

@ ADSLgr.com All rights reserved.