PDA

Επιστροφή στο Forum : jetspeed 520 και lan με 2 pc..



kourampies
14-04-05, 17:19
σε καμια ωρα θα παω να κανω την αιτηση για την 1η μου dsl συνδεση, forthnet 1bill 256/128 με δωρο το εν λογω modem... :thumb_dup

στο σπιτι εχω 2 pcs συνδεδεμενα μεταξυ τους με ethernet,το παλιο το εχω για cd server κ διαφορα παρομοια, κ θα προτιμουσα να ειναι σε αυτο το pc το modem γιατι το καινουριο λογω ανεμιστηρων οταν κοιμαμαι αναγκαστικα κλεινει...

καρτες δικτυου υπαρχουν αφθονες, το ιδιο και ελευθερες USB,
κ ερωτω λοιπον: γινεται να μπει το modem σε δευτερη καρτα δικτυου η σε USB τεσπα στο παλιο pc κ να δουλευουν ολα ομορφα και ωραια με ICS και uPnP οπως γινεται τωρα με την dialup? (κατι διαβασα για uPnP στο 520...) :oops:

κ αν οχι τι extra hardware χρειάζεται? :cry:

WAntilles
14-04-05, 17:50
Καλώς όρισες στο φόρουμ.


στο σπιτι εχω 2 pcs συνδεδεμενα μεταξυ τους με ethernet,το παλιο το εχω για cd server κ διαφορα παρομοια, κ θα προτιμουσα να ειναι σε αυτο το pc το modem γιατι το καινουριο λογω ανεμιστηρων οταν κοιμαμαι αναγκαστικα κλεινει.

Το modem δεν χρειάζεται να είναι σε κανένα PC - και αυτή είναι και η βέλτιστη λύση.

Βλέπε πώς στο τέλος.


καρτες δικτυου υπαρχουν αφθονες, το ιδιο και ελευθερες USB,
κ ερωτω λοιπον: γινεται να μπει το modem σε δευτερη καρτα δικτυου η σε USB

Να αποφύγεις δια ροπάλου το USB:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=7513


...στο παλιο pc κ να δουλευουν ολα ομορφα και ωραια με ICS

Το modem δεν χρειάζεται να είναι σε κανένα PC - και αυτή είναι και η βέλτιστη λύση.

Βλέπε πώς στο τέλος.


και uPnP οπως γινεται τωρα με την dialup? (κατι διαβασα για uPnP στο 520...) :oops:

Το UPnP δεν σου χρειάζεται:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=7517

Λοιπόν, η βέλτιστη λύση από κάθε άποψη (ευελιξία, δυνατότητες, το σετάρεις μία φορά για μία ζωή και το ξεχνάς) είναι:

Συνδέεις το modem σε ethernet και το θέτεις σε PPPoA.

Μετά πάς στο παρακάτω:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=12670

nikgr
14-04-05, 22:01
"kourampie" (ονομα κι αυτό!) το συγκεκριμένο router είναι απ' τα πιο αισχρά οπότε θα σου πρότεινα να το πουλήσεις και να μην ασχοληθείς μαζί του.
Τώρα αν επιμένεις να το χρησιμοποιήσεις το παραπάνω topic που έφτιαξε ο Wantiles δεν πρόκειται να σε βοηθήσει (όπως δε βοήθησε κι εμένα) μιας και προυποθέτει την αγορά extra switch για τη διασύνδεση του jetspeed με τα 2 PC μέσω των καρτών ethernet.

Θα σου πω τί έκανα εγώ με το Alcatel 530 που διαθέτει επίσης 1USB και 1 ethernet θύρα.
Συνδέεις τα 2 PC με ένα ανεστραμμένο καλώδιο UTP και το jetspeed με 1 απ' τα 2 PC με την USB θύρα που διαθέτει.
Απ' εκεί και πέρα για να δουλέψει πρέπει να κάνει στο PC που συνέδεσες το jetspeed bridging μεταξύ της κάρτας ethernet (που συνδέει το 1PC με το 2ο PC) με την USB θύρα που έχεις το modem.
Στα winXP: Πας στα network connections και κρατώντας το πλήκτρο ctrl μαρκάρεις τις 2 local area connections (ethernet και USB) και με δεξί κλικ επιλέγεις bridge.
Εννοείται ότι νωρίτερα έχεις εγκαταστήσει τους drivers για το USB modem.
Εμένα με παίδεψε πάρα πολύ πάντως και μόνο βάζοντας χειροκίνητα τις ρυθμίσεις στην κάρτα ethernet του ενός PC δεν είχα conflicts...

Ακόμα και να το πετύχεις όμως θα πρέπει αναγκαστικά να έχεις συνδεδεμένο το jetspeed στη USB θύρα (όχι ό,τι καλύτερο) και το 2ο PC να "τραβάει" απ' το 1o bandwidth.
Αγοράζοντας και 1 switchάκι απλοποιείς πολύ την κατάσταση.

Εγώ αποφάσισα να τα σκάσω για ένα USRobotics 9106 γιατί το δικό μου δεν με ικανοποιούσε στα p2p. (σέρνονταν το surfάρισμα) Το jetspeed πρέπει να είναι ακόμα χειρότερο σ' αυτόν τον τομέα αφού δεν υποστηρίζει QOS, ενώ έχουν αναφερθεί και μπόλικα κολλήματα...
Θα έλεγα... ΜΑΚΡΙΑ!

kourampies
15-04-05, 00:46
αντι για bridging απο USB σε ETHERNET μπορει να γινει bridging απο ETHERNET1 σε ETHERNET2?
το ειχα κανει παλιοτερα με LAN αυτο αρα λογικα γινεται κ με DSL σωστα?

mistakos
19-04-05, 09:05
εχω κι εγω ενα προβλημα.

εγω εχω switch, εχω το jetspeed (μην σχολιασει κανεις), εχω ρυθμισει τα pc μου με τις καταλληλες IP's, αλλα...

ανοιγω τον ΙΕ να μπω στο 192.168.1.1 αλλα... τιποτα. καμια αντιδραση. ουτε καν το user+pass δεν μου ζηταει να βαλω. σαν να μην υπαρχει. κανει μια προσπαθεια να το βρει.. αλλα τελικα αποτυγχανει παταγοδως!

τι κανω? λετε να ενα χαλασμενο το jetspeed?

JohnGR
19-04-05, 14:40
Καλώς ήρθες.

Ping μπορείς να του κάνεις; Κλείσε firewalls/antivirus/pop-up blockers, απενεργοποίησε τυχόν proxies, δοκίμασε με άλλο browser, κάνε και κι ένα τρισάγιο και ξαναδοκιμασε!

nnn
19-04-05, 23:49
Το καλώδιο που το συνδέεις είναι το κατάλληλο ?
Γιατί το 520(αν έχεις αυτό)θέλει οπωσδήποτε crossover καλώδιο με το switch.

kourampies
23-04-05, 00:23
βρηκα μια (προχειρη) λυση που φαινεται να δουλευει!
(δ το δοκιμασα ακομα στην πραξη γιατι ακομα περιμενω τον ΟΤΕ να μου βαλει τη γραμμη βεβαια αλλα νομιζω δεν εχει σημασια...)
στο ενα pc το οποιο το χρησιμοποιω κ δε θελω να χαραμιζω cpu κτλ συνδεσα το modem με ethernet, κ στο αλλο που ειναι σχετο κουτι χωρις καν οθονη πληκτρολογιο κτλ κ δε με ενδιαφερει ποση cpu θα χανει συνδεσα το modem με usb. θεωρητικα φαινονται ολα να συνυπαρχουν αρμονικα, αντε να βαλει ο ΟΤΕ τη γραμμη να δουμε κ στην πραξη...

@ ADSLgr.com All rights reserved.