PDA

Επιστροφή στο Forum : Opera 8.0 Final released!

no_logo
19-04-05, 01:13
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

κατεβάστε την από τo παρακάτω:

opera 8 final (http://www.opera.com/download/)

opera 8 changelog (http://www.opera.com/windows/changelogs/800/)

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

ReverseR
19-04-05, 01:17
Σιγά από την 7.5 δεν έχει και τπτ φοβερές διαφορές.....
Μόνο που κάνουν το Interface να μοιάζει πιο πολύ στον firefox για να τραβήξει πιο εύκολα τον κόσμο που θα τολμήσει να τη δοκιμάσει...........

Τουλάχιστον θα είναι rockstable

no_logo
19-04-05, 01:25
δεν έχουν βγει ακόμα οι αλλαγές για να τις ποστάρω εδώ
ούτε η σελίδα της opera εχει ανανεωθεί ακομα, δοκίμασε την και πες μου αν θα έχεις την ίδια εντύπωση ;) και εγώ τον firefox είχα παλιά :lamer ευτυχώς

zavaras
19-04-05, 01:28
Η 7.54 κράσαρε (αραιά) και είχε ασυμβατότητες με μερικά σάητ. Ελπίζω αυτά να διορθώθηκαν γιατί κατά την προσωπική μου άποψη είναι ο πιο εύχρηστος browser.

tvelocity
19-04-05, 01:40
Κανένα screenshot παίζει;

zavaras
19-04-05, 02:15
εικόνα:

del_ahmettt
19-04-05, 02:37
Γαμώτο! Χτες το βραδυ έκανα format και περνώντας από το site της Οpera δεν είδα για final release και ετσι ξανάβαλα την 7.54u2.

Και θέλω να τα αποφευγω αυτα τα βάλε-βγάλε των προγραμμάτων...

Ελπίζω να έχει κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην πρότυπα της DHTML και να γίνει συνάμα και υπολογίσιμος
browser για τους web-designers.

tvelocity
19-04-05, 02:39
Τον κατέβασα και γώ να τον δοκιμάσω... Μπορώ να πώ οτι το interface είναι ΡΙΖΙΚΑ βελτιωμένο απο την προηγούμενη έκδοση. Μόνο καλύτερο integration να έκανε με το λειτουργικό, και θα ήμουν ευχαριστημένος. Ευτυχώς δεν μου χρειάζεται συχνά ο opera οπότε πάω πίσω στην αλεπού :D :p

p.s. κανένα σοβαρό theme παίζει, γιατι το default σπάει @@ρια;

no_logo
19-04-05, 09:49
linux

ftp://ftp.opera.com/pub/opera/linux/800/final/en/

supermario
19-04-05, 11:20
Το http://www.betfair.com παντως ακομα δεν το ανοιγει σωστα.... :(

zavaras
19-04-05, 14:48
Ούτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του nakas.gr

dantouan
19-04-05, 15:03
Παλια ημουν fan τoυ opera αλλα τωρα τελευταια το εχω γυρισει σε maxthon και firefox...

Παντως βλεποντας το τελευταιο default skin μπορω να πω οτι ειναι αντιγραφη του firefox:-k

ReverseR
19-04-05, 18:27
dantouan, αν δεν σου είναι κόπος, αναφέρεις επιγραμματικά τους λόγους που τλκ προτιμάς τους maxthon και firefox?

del_ahmettt
19-04-05, 23:35
Το http://www.betfair.com παντως ακομα δεν το ανοιγει σωστα.... :(

Απ' οτι είδα αυτό το site κάνει κατάχρηση των frames και χρησιμοποιεί μάλλον μη πρότυπες δυνατότητες JavaScript. ¨Αμα ο designer κάνει ο,τι του ρθει :thumbdown, δε φταιει ο Opera.

Πιστεύω ότι οι "παιδικές αρρώστιες" του Opera έχουν ξεπεραστεί και η μη σωστή εμφανιση στοιχείων είναι στο 80% ευθυνη του σχεδιαστή.

Όσοι βάλατε τη νέα έκδοση, πειραματιστηκατε καθόλου με τις φωνητικές εντολές?
Όχι τίποτα άλλο, αλλά εχουν αρχίσει να ανυσηχώ ότι έχω κάκιστη προφορά στην Αγγλική!
Αυτο που μου δουλέυει καλά πάντως είναι η αναγνωση highlighted κειμένου απο μια σελίδα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι πρωτοπορία και μια γευση απο τους browsers του μέλλοντος! :thumb_dup

no_logo
20-04-05, 10:36
ποιος είναι ο γρηγορότερος και καλύτερος browser;
Διαβάστε σε αυτήν την σελίδα http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html

:D

supermario
20-04-05, 10:44
Απ' οτι είδα αυτό το site κάνει κατάχρηση των frames και χρησιμοποιεί μάλλον μη πρότυπες δυνατότητες JavaScript. ¨Αμα ο designer κάνει ο,τι του ρθει :thumbdown, δε φταιει ο Opera.

Πιστεύω ότι οι "παιδικές αρρώστιες" του Opera έχουν ξεπεραστεί και η μη σωστή εμφανιση στοιχείων είναι στο 80% ευθυνη του σχεδιαστή.

Όσοι βάλατε τη νέα έκδοση, πειραματιστηκατε καθόλου με τις φωνητικές εντολές?
Όχι τίποτα άλλο, αλλά εχουν αρχίσει να ανυσηχώ ότι έχω κάκιστη προφορά στην Αγγλική!
Αυτο που μου δουλέυει καλά πάντως είναι η αναγνωση highlighted κειμένου απο μια σελίδα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι πρωτοπορία και μια γευση απο τους browsers του μέλλοντος! :thumb_dup

Δεν θα διαφωνησω πανω στο θεμα του ποιος φταιει.... Το μονο κακο ειναι οτι μονο στον opera δεν ανοιγει.Σε mozilla και explorer ανοιγει κανονικα....

WAntilles
20-04-05, 13:17
ποιος είναι ο γρηγορότερος και καλύτερος browser;
Διαβάστε σε αυτήν την σελίδα http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html

Δείτε και εδώ (http://www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html) τα speed charts :D

Πλήρως αναξιόπιστα.

Διότι (κυρίως):

256 MB RAM

Σοβαρό και αξιόπιστο τεστ κάνεις μόνο με 1GB RAM.

Επίσης πάει και συγκρίνει τον χρόνο του Konqueror για cold start στο KDE και χαίρεται.

Ποιό "cold start";

Στο KDE;

Που ήδη όλα τα libs της qt και του KDE έχουν φορτωθεί λόγω του desktop;

Και πάλι αναξιόπιστος ο τύπος.

Επίσης στα Windows, πριν κάνει μετρήσεις έκανε τα παρακάτω ή όχι;

- παντού NTFS
- σωστό L2 cache στη Registry
- Large system cache στη Registry
- σωστό I/O page lock limit στη Registry
- σωστό prefetch στη Registry
- πλήρες defrag (και των directories) με το Diskeeper όλων των partitions

Αναξιόπιστος πολύ, σίγουρα για τα Windows.

Και εάν ήξερα καλύτερα το linux είμαι σίγουρος ότι πέραν αυτού του θεμελιώδους που έγραψα πιο πάνω, θα έβρισκα κι άλλα.

no_logo
20-04-05, 13:26
ολα τα σχετικά με τα windows που αναφέρεις όμως είναι κοινά για όλους τους browsers, αν είναι μειονέκτημα θα είναι για όλους τους browsers

ReverseR
20-04-05, 13:58
Έλα ρε Wantilles...

Καταρχήν είσαι λάθος καθότι για ακριβώς τον λόγο που ανέφερες τον konqueror τον μετράει και σε γκνόουμ. Από κει και πέρα δεν θα μιλήσω περί αξιοπιστίας. Σίγουρα υπάρχουν και αλλού τεστ με αντίθετα αποτελέσματα... Δεν έχει και τόσο σημασία αν browser σου φορτώνει μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα μια σελίδα. Σημασία έχει με ποιον browser κάνεις την δουλειά σου καλύτερα γνκότερα.

Προσωπικά ο γρηγορότερος browser που έχω δει χρησιμοποιούσε βιβλιοθήκες του IE(ενσωματ browser του offline explorer) χωρίς βέβαια να έχω ασχοληθεί ιδαίτερα με τα θέμα

Thund3r
20-04-05, 22:04
Αγαπητέ Wantilles έχεις δίκιο αλλά μερικώς.
Δλδ. http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/XPMyths.html σχετικά με τα Windows registry tweaks.
Η Opera αλήθεια γιατί ποτέ δεν μου άρεσε????
Πάντως είναι από τους πιο γρήγορους browsers.
Προσωπικά χρησιμοποιώ Firefox και Maxthon.

WAntilles
20-04-05, 22:19
Δεν έχει και τόσο σημασία αν browser σου φορτώνει μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα μια σελίδα. Σημασία έχει με ποιον browser κάνεις την δουλειά σου καλύτερα γνκότερα.

Συμφωνώ κι επαυξάνω.

Αλλά τουλάχιστο άμα κάνεις τέτοιες μετρήσεις, κάνε τις σωστά και αξιόπιστα (όχι εσύ προσωπικά έτσι, αυτός που τό 'φτιαξε το τεστ).

...για ακριβώς τον λόγο που ανέφερες τον konqueror τον μετράει και σε γκνόουμ.

Μα αυτό ακριβώς είναι το λάθος.

Να μην μετρήσεις ούτε σε Gnome ούτε σε KDE γιατί αυτών τις βιβλιοθήκες χρησιμοποιούν αντίστοιχα Mozillo-ειδή και Konqueror. Να κάνεις μετρήσεις σε "ουδέτερο" Window Manager π.χ. Window Maker.

Από κει και πέρα δεν θα μιλήσω περί αξιοπιστίας. Σίγουρα υπάρχουν και αλλού τεστ με αντίθετα αποτελέσματα.

Δεν μ' ενδιαφέρουν καν τα αποτελέσματα από τη στιγμή που η χρησιμοποιηθείσα μέθοδος είναι αναξιόπιστη.

Αγαπητέ Wantilles έχεις δίκιο αλλά μερικώς.
Δλδ. http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/XPMyths.html

Διάβασα με πολύ προσοχή το λινκ.

Στα πιο πολλά πέφτει έξω.

π.χ. για το prefetch ποτέ δεν μίλησα για τιμές άνω του 3 που άλλωστε δεν υπάρχουν.

Για δές εδώ:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14242

Μιλάω για βέλτιση τιμή το 2 (αυτή των 2003).

Όσο για τα I/O Page Lock Limit & Large System Cache κάνουν αισθητότατη διαφορά, αρκεί να έχεις σοβαρή ποσότητα RAM -> δηλαδή τουλάχιστο 1GB.

Για άρχισε να αντιγράφεις από διαφορετικούς φυσικούς δίσκους αρχεία της τάξης του μισού GB πέρα-δώθε και θα φανεί η διαφορά.

Τέλος, το DisablePagingExecutive (στο λινκ δεν αναφέρεται καθόλου) κάνει ίσως τη σημαντικότερη διαφορά όλων.

Gothic
21-04-05, 03:08
Σοβαρό και αξιόπιστο τεστ κάνεις μόνο με 1GB RAM.

...

Επίσης στα Windows, πριν κάνει μετρήσεις έκανε τα παρακάτω ή όχι;

- παντού NTFS
- σωστό L2 cache στη Registry
- Large system cache στη Registry
- σωστό I/O page lock limit στη Registry
- σωστό prefetch στη Registry
- πλήρες defrag (και των directories) με το Diskeeper όλων των partitions

Αναξιόπιστος πολύ, σίγουρα για τα Windows.

Έστω οτι έγινε το τέστ κάτω απο "αντίξοες" συνθήκες. Όλοι οι browsers δεν δοκιμάστηκαν κάτω απο τις ίδιες συνθήκες; Και στο κάτω κάτω, ποιές είναι οι ιδανικές συνθήκες (ναι, η χρήση της ίδιας λέξης 50 φορές στην ίδια πρόταση καταντάει κουραστική αλλα νυστάζω για λογοτεχνικά όργια) για να δοκιμαστεί ένας browser; Πιστεύω οτι ένας P800 με 256MB RAM και καθαρή εγκατάσταση WinXP SP2 χωρίς να τρέχουν έξτρα προγράμματα, είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΣ για να δοκιμαστεί ένας web browser. Αν φτάσαμε στο σημείο να χρειαζόμαστε υπερ-tweak-αρισμένα κτήνη για να κάνουμε benchmarks σε web browsers, άντε να πετάξουμε όλοι τα αυτοκίνητα μας και να πάρουμε EVO VII για να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια... :D Άλλωστε θέλουμε να δούμε πως συμπεριφέρεται ο browser σε φυσιολογικές συνθήκες (άντε πάλι) και όχι αν το δοκιμάσουμε στην κατηφόρα με νιτρομπουκάλες...

Κλείνοντας, απο την ίδια σελίδα.

"Conclusions

No, no. That is up to you. It all depends on how you use your browser and what you use it for, and what operating system(s) you use it on. Take a look at the tables (and graphs, if your browser's scripting engine is up to the task) and work it out for yourself.

Ok, ok. Firefox and Mozilla are clearly optimised for Linux, and Opera is clearly optimised for Windows. These optimisations are mostly obvious with the loading times, although there is also a little difference in the cache handling on the different operating systems. However, Opera seems to perform admirably well on most tasks, on any platform."

WAntilles
21-04-05, 19:28
...χωρίς να τρέχουν έξτρα προγράμματα, είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΣ για να δοκιμαστεί ένας web browser...

Είσαι ό,τι πρέπει εσύ για SMP με dual & quad cores.

Που τρέχεις ένα thread τη φορά.

Άλλωστε θέλουμε να δούμε πως συμπεριφέρεται ο browser σε φυσιολογικές συνθήκες...

Μα οι φυσιολογικές συνθήκες είναι το 1GB (τουλάχιστο) RAM. Οσοδήποτε λιγότερο, είναι μή φυσιολογικές συνθήκες.

no_logo
26-04-05, 14:16
πριν μία βδομάδα περίπου ο CEO της opera Jon S. von Tetzchner, ανακοίνωσε σε meeting της εταιρείας πως αν κατεβάσουν τον opera πάνω από 1.000.000 μέσα σε λίγες μέρες από την ανακοίνωση της έκδοσης του opera 8 θα κολυμπίσει από την Νορβηγία στις Η.Π.Α!!!!!
Το διαφημιστικό τμήμα της εταιρείας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό και έκανε δημόσια ανακοίνωση για το θέμα η ανακοίνωση τύπου εδώ (http://www.opera.com/pressreleases/en/2005/04/21/)

Στις 23/04/2004 η opera είχε κατέβει 1.050.000 φορές από τους servers της εταιρείας, ο Jon S. von Tetzchne έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

I want to thank each and every one of the one million plus people who have downloaded Opera 8 over the last days. I am proud to say that this is the most successful browser launch in the ten-year history of Opera. I have received numerous requests over the weekend on whether or not I am going to swim to the USA should we reach one million downloads. Although I blatantly admit that my promise was based more on joy and enthusiasm than my swimming abilities and physical health, I will do my very best to keep it.

Σήμερα 26/4/2005 έλαβε χώρα ή προσπάθησε να λάβει χώρα η εκστρατεία στην αμερική, αντιγράφω από το site της opera

Oslo, Norway - April 26, 2005 – 10:00 CET/04:00 am EST

Opera's CEO, Jon S. von Tetzchner heroically saved the life of his PR Manager in a dramatic development this morning when “Phantom", the company inflatable raft, was punctured off the coast of southern Norway. Rumors circulate about possible sabotage, but it may just have been the raft's poor condition that resulted in its complete breakdown as Jon and his helper started on day 2 of their transatlantic swim.

"It was cold and wet and horrible and I was really, really scared," says Eskil Sivertsen, Opera's PR Manager who operated the raft. "The night had been crisp and starlit, and we had fallen asleep in the raft to the gentle movement of the waves. In the morning, I gave Jon two chocolate bars and some of those mini carrots he likes so much before he jumped back into the water. He had only been swimming for an hour or so when the raft suddenly punctured in open sea. I owe my life to Jon, and I can only hope that he doesn't fire me for ruining his dream of swimming to America."

"As much as I don't want to talk behind a colleague's back, there is no doubt that we would never have let Eskil assist Jon in the raft had we known he can neither swim nor read maps," says an embarrassed Tor Odland, Opera's Communications Director. "I feel partly responsible for letting Jon down, as he cannot possibly continue without the raft."

A local farmer spotted the drama from his kitchen window and took surprisingly sharp photos with a remarkably powerful telescopic lens. Word spread and a large group of people quickly gathered around the two castaways when they soon thereafter reached the shore – Jon pushing the deflated raft and the even more deflated PR manager in front of him. Opera's CEO was hailed a hero for his remarkable show of strength and stamina, and as he had grown increasingly comfortable in the role of transatlantic swimmer and adventurer, his disappointment was easy to see for the shocked bystanders.

"I have always dreamt of swimming to America, and I really thought this was my golden opportunity," says Mr. von Tetzchner. "Both the raft and the PR manager were accidents waiting to happen; it is just too bad they had to happen at the same time. He does a good job when he sticks to what he knows, though, so I don't see any reason to let him go. However, I hope people will remember me for the willingness to try rather than this embarrassing incident with the punctured raft. And my mother will be so disappointed when I call and tell her that I won't be stopping by for hot chocolate after all."

υπάρχουν και φωτογραφίες :D
http://www.opera.com/img/swim/swim1.jpg http://www.opera.com/img/swim/swim2.jpg
http://www.opera.com/img/swim/swim3.jpg http://www.opera.com/img/swim/swim4.jpg
http://www.opera.com/img/swim/swim5.jpg http://www.opera.com/img/swim/swim6.jpg
http://www.opera.com/img/swim/swim7.jpg http://www.opera.com/img/swim/swim8.jpg
http://www.opera.com/img/swim/swim9.jpg

η opera είναι rock, πετύχανε να βγάλουνε έναν πολύ καλό browser και κάνουνε και πολύ καλή πλάκα για στελέχη εταιρείας :D :D

lazar
26-04-05, 15:58
Μιά χαρά είναι οι μετρήσεις. Αν και δεν είναι το παν (πλέον με την dsl), o opera είναι γρηγορώτερος από τους άλλους. Αυτό από προσωπική εκτίμηση επειδή τον χρησιμοποιώ τακτικά παρέα με κάμποσους άλλους.

Gothic
27-04-05, 01:41
Είσαι ό,τι πρέπει εσύ για SMP με dual & quad cores.

Που τρέχεις ένα thread τη φορά.
Μπα, τόσα χρόνια πέρασα με 6502 στο 1MHz και ένα C2N που ήθελε ρύθμιση στο αζιμούθιο κάθε λίγο και λιγάκι, αυτά για εμένα είναι πολυτέλειες... :p

Μα οι φυσιολογικές συνθήκες είναι το 1GB (τουλάχιστο) RAM. Οσοδήποτε λιγότερο, είναι μή φυσιολογικές συνθήκες.
Με 512ΜΒ πετάει το Half-life 2 (με full όλα 4xAA και medium quality textures), τώρα αν χρειάζεται ένας browser (που το μέγιστο που τον έχω δει να καταλαμβάνει ποτέ είναι 40MB μνήμης) 1GB για να τον δοκιμάσεις, κλάφτα Γιόντα μου...

Το γεγονός είναι οτι στην γενικότερη χρήση του ο Opera ήταν και παραμένει ο γρηγορότερος browser για καθημερινή χρήση και όταν ένα site δεν λειτουργεί με αυτόν, οφείλεται κατα 99% στον web designer του.

megahead13
27-04-05, 11:39
Από πλευράς ευχρηστίας Μaxthon και Firefox με κάποια plug-ins, είναι ότι καλύτερο. Αν ο Opera είχε την ίδια ευχρηστία, τότε κι εγώ αυτόν θα χρησιμοποιούσα, αφού από θέμα ταχύτητας όντως πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος. Το τελευταίο δίμηνο πάντως χρησιμοποιώ αποκλειστικά Firefox και πολύ δύσκολα θα γυρίσω σε άλλο browser. Αν υπήρχε και κάποιο plug-in, όπως το floatbar του Maxthon για να σώζεις εικόνες (εγώ δεν έχω βρει, αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει...), καθώς και η δυνατότητα να εναλλάσεις τη θέση των tabs και να τα κλείνεις με διπλό κλικ (Maxthon again), θα ήταν ακόμα πιο super...

Gothic
28-04-05, 03:06
Από πλευράς ευχρηστίας Μaxthon και Firefox με κάποια plug-ins, είναι ότι καλύτερο. Αν ο Opera είχε την ίδια ευχρηστία, τότε κι εγώ αυτόν θα χρησιμοποιούσα, αφού από θέμα ταχύτητας όντως πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος. Το τελευταίο δίμηνο πάντως χρησιμοποιώ αποκλειστικά Firefox και πολύ δύσκολα θα γυρίσω σε άλλο browser. Αν υπήρχε και κάποιο plug-in, όπως το floatbar του Maxthon για να σώζεις εικόνες (εγώ δεν έχω βρει, αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει...), καθώς και η δυνατότητα να εναλλάσεις τη θέση των tabs και να τα κλείνεις με διπλό κλικ (Maxthon again), θα ήταν ακόμα πιο super...
Στον Opera τα tabs υποστηρίζουν drag and drop για να αλλάζεις την θέση τους και μπορείς να τα κλείσεις με κλίκ του wheelmouse πάνω τους, ή με mouse gesture κάτω-δεξια (που με βολεύει πιο πολύ). Τώρα απο θέμα ευχρηστίας δεν μπορώ να καταλάβω σε τι υπερέχει ο Firefox και βέβαια για frontend-σουρωτήρι που στηρίζεται στην ΙΕμηχανή δεν συζητάω καν.

megahead13
28-04-05, 12:17
Στον Opera τα tabs υποστηρίζουν drag and drop για να αλλάζεις την θέση τους και μπορείς να τα κλείσεις με κλίκ του wheelmouse πάνω τους, ή με mouse gesture κάτω-δεξια (που με βολεύει πιο πολύ). Τώρα απο θέμα ευχρηστίας δεν μπορώ να καταλάβω σε τι υπερέχει ο Firefox και βέβαια για frontend-σουρωτήρι που στηρίζεται στην ΙΕμηχανή δεν συζητάω καν.
Το θέμα ευχρηστία είναι υποκειμενικό για τον καθένα. Για παράδειγμα, εμένα τα mouse gestures που πρέπει να κάνεις διαφορετικές κινήσεις για να ανοίξεις νέο tab, να κάνεις search μια λέξη που έχεις μαρκάρει, κτλ. δε με βολεύει καθόλου. Ανίτθετα στον Maxthon τα κάνω όλα με drag & drop, και όχι με 850 διαφορετικές κινήσεις του ποντικιού. Όσο για τον Firefox, αν πρόσεξες είπα ότι με κάποια plug-ins τον έχω φέρει στα μέτρα μου. Σίγουρα χωρίς αυτά από θέμα ευχρηστίας είναι μάπα... Και σίγουρα το ξέρουμε ότι ο IE, και συνεπώς και κάθε frontend αυτού, είναι σουρωτήρι. Αυτός άλλωστε ήταν ένας από τους λόγους που το γύρισα από Maxthon σε Firefox, από τη στιγμή βέβαια που με χρήση plug-ins μπόρεσα να έχω την ευχρηστία του πρώτου..

WAntilles
28-04-05, 12:24
Αν υπήρχε η δυνατότητα να εναλλάσεις τη θέση των tabs και να τα κλείνεις με διπλό κλικ, θα ήταν ακόμα πιο super.

Αν εννοείς για τον Firefox, τα παραπάνω 2, και πολλά ακόμα, τα κάνεις με το TabBrowser Extensions.

megahead13
28-04-05, 12:41
Αν εννοείς για τον Firefox, τα παραπάνω 2, και πολλά ακόμα, τα κάνεις με το TabBrowser Extensions.
Εγώ χρησιμοποιώ, προς το παρών τουλάχιστον και χωρίς προβλήματα, το Tabbrowser Preferences και Quick TabPrefToggle. Για τα TabBrowser Extensions είχα διαβάσει σε άλλο νήμα που το συζητούσες με τον NikosEagle, αν δε με απατά η μνήμη μου, και λέγατε πως το θεωρείτε καλύτερο των Tabbrowser Preferences, αλλά πως έχει αρκετά bugs ακόμη. Έχει βελτιωθεί;;;

dantouan
28-04-05, 13:00
και λέγατε πως το θεωρείτε καλύτερο των Tabbrowser Preferences, αλλά πως έχει αρκετά bugs ακόμη. Έχει βελτιωθεί;;;

Βελτιωνεται συνεχεια αλλα μερικα μικρα bugs υπαρχουν ακομα...

ReverseR
11-05-05, 00:41
:evil:
τι λαλακίες κάνουνε?η 8.0 κρασάρει like hell. (η 7.χχ ήταν rockstable)
Ωραίος τρόπος προώθησης του browser...

WAntilles
11-05-05, 02:36
Εγώ χρησιμοποιώ, προς το παρών τουλάχιστον και χωρίς προβλήματα, το Tabbrowser Preferences και Quick TabPrefToggle. Για τα TabBrowser Extensions είχα διαβάσει σε άλλο νήμα που το συζητούσες με τον NikosEagle, αν δε με απατά η μνήμη μου, και λέγατε πως το θεωρείτε καλύτερο των Tabbrowser Preferences, αλλά πως έχει αρκετά bugs ακόμη. Έχει βελτιωθεί;;;

Ποτέ δεν είπα ότι τα bugs που έχει είναι χοντρά και το καθιστούν άχρηστο. Απεναντίας μάλιστα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Εάν του ξεφύγει κάποιο "ενοχλητικό" bug (έχει γίνει 1-2 φορές) του το σφυρίζουν αμέσως και το διορθώνει αυθημερόν με νέα έκδοση ύστερα από μερικές ώρες.

ReverseR
11-05-05, 03:09
έχει βγει η 8.01 preview. καλυτερεύει κάπως τα πράγματα.,......

Gothic
12-05-05, 01:38
έχει βγει η 8.01 preview. καλυτερεύει κάπως τα πράγματα.,......
Ακόμα περισσότερο; Μας κακομαθαίνουν... :D :D

del_ahmettt
12-05-05, 02:17
:evil:
τι λαλακίες κάνουνε?η 8.0 κρασάρει like hell. (η 7.χχ ήταν rockstable)
Ωραίος τρόπος προώθησης του browser...
Μόλις είδα το thread , αυτό ακριβώς μπήκα να γράψω αλλα είδα οτι με είχες προλάβει , Reverser! :smile: Aς ελπίσουμε το νεο release να σταθεροποιησει τα πραματα...

Κάτι αλλο που μου εχει κάνει τρομερη εντύπωση είναι η εξολόθρευση πάντως είδους spyware!
Μερες τώρα "προσπαθώ" να κολλήσω κάτι, αλλα δεν το εχω "καταφέρει" ακόμη!!! :D Και έχω μπει σε ότι βρωμο-site βρω μπροστά μου! :mrgreen:

Μιλάμε δεν καταλαβαίνει τίποτα! Για την ώρα τουλάχιστον, μεχρι oi spy-developers να βρουν νεες κερκόπορτες...

Gothic
12-05-05, 10:25
Πως έχετε καταφέρει να κρασάρετε την 8.0; Για πείτε κανένα κόλπο γιατι δέν τα καταφέρνω με τίποτα!

Μπάι δε γούεη...

http://www.adslgr.com/news.php?newsid=1198
Βρε τον Firefox.... :twisted: :twisted: :twisted:

lazar
12-05-05, 10:33
Πως έχετε καταφέρει να κρασάρετε την 8.0; Για πείτε κανένα κόλπο γιατι δέν τα καταφέρνω με τίποτα!

Παρομοίως :)

ReverseR
13-05-05, 02:14
Δυστηχώς δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί η όπερα κρασάρει κατά βούληση(κατά βούληση δικιά της :)) δεν χρειαζεται να κάνω κάτι!

Και έκανα και clean install να έλεγα οτι δεν κάθησε κάτι καλά. Πάντως έχουν πολλοί προβλημα. Η όπερα παγώνει,το CPU utilazation πάει 100 και η μόνη λύση είναι kill task

ReverseR
13-05-05, 02:21
Κάτι αλλο που μου εχει κάνει τρομερη εντύπωση είναι η εξολόθρευση πάντως είδους spyware!
Μερες τώρα "προσπαθώ" να κολλήσω κάτι, αλλα δεν το εχω "καταφέρει" ακόμη!!! :D Και έχω μπει σε ότι βρωμο-site βρω μπροστά μου! :mrgreen:

και με την όπερα και με τον firefox δεν κινδυνεύεις από spyware (με την ίδια λογική που δεν κινδυνεύεις να "ελευθερωθείς" από πέσιμο καρύδας στο κεφάλι σου).

Σαφώς βέβαια εξαρτάται και τι κατεβάζεις και εκτελέις στο σύστημά σου....

ReverseR
17-06-05, 19:17
Opera 8.01 out!

διορθώνει τα αρκετά προβληματάκια της 8

Release Notes

This release is a recommended security upgrade. See the Security section for additional information.
The file version number of search.ini is now 6. All files with lower version numbers will be overwritten on upgrade.

Changes since Opera 8.0

User interface
The search field on the View bar should now correctly be "Find in page" for all platforms. Please note that when upgrading from previous versions, this release will overwrite search.ini files whose version number is 5 or lower.
Added search suggestion using the default search engine at the end of the address field auto-complete dropdown.
Default start-up mode is "Continue from last time".
Corrected behavior of Home and End keys when focus is inside a form field.
Error messages in the JavaScript console now include the name of the document containing the error.
Solved issue with misplaced progress bar when page bar disables itself ('show only when needed').

Display and standards
Multiple display fixes that improve rendering of the Acid2 test.
Now correctly handling anchors in URLs for PDF files.
Improved SVG support.
SVG without namespaces will now be rendered, but cause an error message to be displayed in the JavaScript console.
Fixed broken parsing of JavaScript URLs and bookmark buttons with escaped characters causing problems with bookmarklets.
Corrected handling of the "object" tag.
Made handling of tables within 'center' tags consistent with other browsers.
Fixed faulty @include and @exclude directive checking in User JavaScript.
Some improvements to Fit to window width (ERA).
Multiple scripting fixes.
Fixed spatial navigation highlighting issue for bi-directional languages.
Corrected display of Latin-1 characters in bookmark descriptions.
Fixed handling of the altKey event.
Improvements to XMLHttpRequest support, added support for XMLHttpRequest.setRequestHeader.
Corrected handling of the HTTP status code "204 no content" to be in compliance with RFC 2616. The document view will not change when the request has been sent.
Introduced Browser JavaScript, a JavaScript file that fixes the rendering of certain Web pages and page elements that malfunction in Opera. The feature is disabled by default, but users who wish to test it may enable download and use by setting Browser JavaScript=1 in the [User Prefs] section of opera6.ini. Opera will then check for updates weekly. Please note that enabling the feature in its current implementation may impact performance. For further information about Browser JavaScript, see: Browser JavaScript Explained. For further information about opera6.ini, see Opera6.ini Explained.

Security
Fixed XMLHttpRequest redirect vulnerability reported in Secunia Advisory 15008.
Fixed cross-site scripting vulnerability reported in Secunia Advisory 15411.
Fixed cross-site scripting vulnerability in location header when automatic redirection is disabled. Vulnerability reported in Secunia Advisory 15423.
Fix for variant of window injection vulnerability reported in Secunia Advisory 13253
Fixed information disclosure weakness causing file path information to be sent when using the GET form method. Security Focus Bugtraq ID #12723.
Improved accuracy of security bar. Also modified security icon behavior: when a certificate is accepted manually after a warning, the security level of the connection is set to 1.
Fixed issue with wrong referrers being sent to sites in browsing history.
Fixed erroneous display of certificate names containing ampersands.
Solved problem with collapsed address bars for some pop-ups missing indication of security level.

Miscellaneous
Sent e-mail can now be imported.
Multiple stability improvements.
Fixed update notification to handle a new release installed over an older version.
Fixed problems with downloading and installing setups from outside the opera.com domain.
Fixed problem using secure NNTP connections.

Windows-specific
Minor Voice-related fixes.

Spyrosss
17-06-05, 20:16
Τhanks

Links ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/801/en/ow32enen801.exe (windows)

ftp://ftp.opera.com/pub/opera/linux/801/final/en/ (linux)

@ ADSLgr.com All rights reserved.