PDA

Επιστροφή στο Forum : TransferJet: Νέα τεχνολογία ασύρματης μεταφοράς δεδομένων από τη Sony



MNP-10
11-01-08, 04:59
Η Sony αποκάλυψε μία νέα τεχνολογία ασύρματης μεταφοράς δεδομένων ονόματι TransferJet. Το TransferJet επιτρέπει σε ασύρματες συσκεύες την διακίνηση δεδομένων σε πολύ υψηλές ταχύτητες αρκεί οι συσκεύες να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Όμως με το "ανοιχτό" standard του ασύρματου USB να έρχεται σύντομα, το μέλλον της δεν φαίνεται ξεκάθαρο.

Η ταχύτητα που επιτυγχάνει το TransferJet στο φυσικό επίπεδο αγγίζει τα 560 Mbps, ενώ ο καθαρός ρυθμός μετάδοσης (μείον την επιδιόρθωση λαθών και τα overheads των πρωτοκόλλων) μπορεί να φτάσει τα 375 Mbps. Το TransferJet είναι επίσης ικανό να προσαρμόζει τον ρυθμό μετάδοσης ανάλογα το ασύρματο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Έτσι ακόμα και όταν οι συνθήκες μετάδοσης χειροτερεύουν, διατηρεί τη σύνδεση κατεβάζοντας όμως τον ρυθμό μεταγωγής. Η απόσταση επικοινωνίας για την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι μόνο τρία εκατοστά και λειτουργεί στο φάσμα των 4.48 GHz.

Απ'την άλλη, το ασύρματο USB προορίζεται για τη συχνότητα των 6 GHz, θα επιτρέπει 127 συσκεύες με 480 Mbps στα 3 μέτρα και 110 Mbps στα 10 μέτρα. Με αυτά τα δεδομένα, οι τελικοί χρήστες είναι αμφίβολλο ότι θα επιλέξουν την τεχνολογία TransferJet όμως η Sony πιστεύει ότι το TransferJet παρέχει μεγάλη ευκολία χρήσης αφού θα επιτρέπει μεταφορές δεδομένων με το απλό άγγιγμα συσκευών. Η Sony δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τη χρήση της σε ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών προϊόντων αλλά δεν ανακοίνωσε πότε θα είναι έτοιμες συσκευές που θα κάνουν χρήση της νέας τεχνολογίας.

Πηγή: Xbitlabs (http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20080108225943_Sony_Unveils_Fast_Close_Proximity_Wireless_Transfer_Technology.html)

hadderakk
11-01-08, 14:42
κι αλλη proprietary "ιδιωτικη" τεχνολογια η Sony [για τα ηδη ακριβα προϊοντα της];
κι αλλα μοντελα "στα-παιρνω-γιατι-ετσι-θελω" με licensing;;

ελπιζω να επιτυχει οπως η Rambus :p

parsifal
11-01-08, 17:05
^ Συμφωνώ απόλυτα ^

Αντί να στηρίξει τις ομάδες εργασίας που δουλεύουν για την εξέλιξη ήδη καθιερωμένων specifications, πάλι proprietary ζεϊμπεκιές χορεύει. Αλλά τί άλλο να περιμέναμε; «Ο λύκος κι αν εγέρασε... »

21century
12-01-08, 20:14
Μάλλον επιθυμεί να πικάρει τους χρήστες όπως θέλησε να κάνει με τις κάρτες μνήμης και άλλα προιόντα τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα υπόλοιπα, εκτός αν θέλει να ανταγωνιστεί το πρότυπο πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί. Μαλλον για εναλλακτικό του ΒΤ το βλέπω...

zeppelin
13-01-08, 02:41
minidisc

hoannis
13-01-08, 05:05
Απόσταση επικοινωνίας 3 cm?
3cm?
Δηλαδή πιο μικρή και από το πουλί μου...
Έχω ένα καναρίνι...

Δηλαδή για να εκτυπώσω στον ασύρματο TransferJet εκτυπωτή μου θα παίρνω το TransferJet USB stick μου θα σηκώνομαι θα το τραβάω μαζί με το καλώδιο για 5 μέτρα -3cm (5μέτρα είναι η απόσταση που έχω από το γραφείο μου στον εκτυπωτή μου), θα συνδέεται , θα περιμένω όρθιος μέχρι να τυπώσει και όταν τελειώσει θα τραβάω το TransferJet USB stick μου μαζί με το καλώδιο του πίσω στο γραφείο μου και θα καθομαι.

ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ ΌΤΙ ΈΧΩ ΑΣΎΡΜΑΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 3 CM.

Σίγουρα 3cm?
Μήπως κάνετα λάθος?

MNP-10
13-01-08, 05:09
Οχι, ειναι το σκεπτικο της τεχνολογιας τετοιο.. δλδ να μεταφερει data σε κοντινη αποσταση.. σε φαση εχεις μια συσκευη, την περνας διπλα απ'την αλλη, και μεταφερονται τα data αυτοματα.. σαν να λεμε "on touch" μονο που δεν κανει το touch την μεταφορα - ειναι ασυρματη.

Ειναι σε στυλ, πως περνανε τα security cards απ'τα φωτακια που ανοιγουν τις πορτες.. καπως ετσι. Προσωπικα πιστευω οτι επειδη εχει ενα πολυ "hi-tech" feel, ισως εχει μια σχετικη απηχηση.. ειδικα για money transfer chips, κινητα τηλεφωνα κτλ. Φαντασου πχ ενα κινητο που "κατεβαζει" το νουμερο του αλλου και το εισαγει στην ατζεντα του με το που τα βαζετε διπλα διπλα... ή αλλες τετοιες εφαρμογες close proximity.

tsioutotrelo
14-01-08, 03:06
Κάπως έτσι το κατάλαβα και εγώ, για εφαρμογές σε κοντινή απόσταση. Έχει και ένα πλεονέκτημα, με την μικρή εμβέλεια και την μεγάλη αυξάνεται η ασφάλεια. Η μετάβαση θα διαρκεί λίγο και δεν θα μπορεί κάποιος λίγο ποίο μακριά να μπει στο δίκτυο αυτό και να κάνει υποκλοπή. Βέβαια πολλά ξεκινάν με καλούς οιωνούς αλλά δεν καταλήγουν στην αγορά. Ας περιμένουμε λοιπόν.

@ ADSLgr.com All rights reserved.