Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με xp sp2
Ρε παιδιά μας έχει μουρλάνει αυτή η ρημάδα η microsoft. Κατεβάζω το sp2 κάνω εγκατάσταση και μετά restart. Έλα όμως που μετά δεν ξεκινάει αλλά κολλαει. Οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μπω σε safe mode και να το απεγκαταστήσω. Άλλες ιδέες κανείς;
Μήπως στον Event Viewer εμφανίζει κάποιο error που να βοηθάει???
Μήπως σκάει κανένα conflict με παλιούς drivers? (extreme case, αλλα u never know)
προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο :(
Τίποτα δεν βγάζει αλλά δεν πειράζει καλό είναι το sp1. Αν είναι να βάλω το sp2 και μετά να χάσω την μπάλα από τα κολλήματα, ευχαριστώ microsoft δεν θα πάρω.
Έλα όμως που μετά δεν ξεκινάει αλλά κολλαει.
Define "κολλάει"
Που; Σου βγάζει κάποιο μήνυμα; Δε βγάζει τίποτε; Σε ποιο στάδιο κολλάει;
Στο event viewer βλέπεις κάτι;
ΥΓ. Σε λίγο καιρό όλα τα patches θα απαιτούν SP2... άρα μόνο με SP1 δε θα μπορείς να μείνεις για πάντα
Όταν αρχίζει να φορτώνει τα xp, στο logo των xp μετά από 2 sec κολλάει δεν κάνει τίποτα. Αν το αφήσω μετά απο δέκα λεπτά περίπου κλείνει το laptop.
Όταν αρχίζει να φορτώνει τα xp, στο logo των xp μετά από 2 sec κολλάει δεν κάνει τίποτα. Αν το αφήσω μετά απο δέκα λεπτά περίπου κλείνει το laptop.
Έχεις κάποια εξωτερική PCMCIA; Bluetooth?
Δοκίμασε να αποσυνδέσεις οτιδήποτε εξωτερικό.
Αν έχεις κάτι τις εξωτερικό και πάλι δε δουλεύει όταν το αποσυνδέσεις, τότε όταν έχεις SP1 αφαίρεσε όλους τους drivers (Device Manager), εγκατέστησε το SP2 και ξαναπέρνα τους. Βέβαια έλεγξε πρώτα στον κατασκευαστή ότι έχεις την τελευταία έκδοση.
Το laptop σου είναι brandname? Δοκίμασε στο Site του κατασκευαστή ή επικοινώνησε μαζί τους (τηλεφωνικά αν είναι δυνατόν) να τους ρωτήσεις τι γίνεται.
Μετά από ΤΟΣΟ καιρό στους επώνυμους φορητούς τα θέματα έχουν επιλυθεί.
Δεν έχω τίποτα συνδεδεμένο. Όσο για το laptop είναι multirama. Θα δοκιμάσω να δω μήπως παίζει τίποτα με τους drivers.
Παιδιά εγώ έχω πρόβλημα σε ένα pc, που δεν γουστάρει με τίποτα όμως το sp2!!
Συγκεκριμένα έχει:
Mobo: asus A7N8X-DELUXE rev.2
ram: Kingston 512MB pc3200 (ένα τσιπάκι)
cpu: Athlon XP 2600+ Barton Core
HDD: Seagete 160MB SATA
VGA: nVidia 500 XT
Chipset mobo και VGA drivers τελευταίοι
Με το που βάζω το sp2 με ταράζει στις μπλε οθόνες.
BCCode : 10000012 BCP1 : 00000001 BCP2 : 00000100 BCP3 : 00000000
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1
Έχει κανείς καμιά ιδέα;
οdd,
Αυτά που δίνεις μάλλον είναι οι τιμές των καταχωρητών.
Το μήνυμα που ενδιαφέρει είναι πάνω από τα νουμεράκια όπου και αναφέρεται ο κωδικός του σφάλματος (π.χ. 0x00000024) και το αρχείο/οδηγός που το προκάλεσε (π.χ. ntfs.sys).
Δεν έχω τίποτα συνδεδεμένο. Όσο για το laptop είναι multirama. Θα δοκιμάσω να δω μήπως παίζει τίποτα με τους drivers.
Αφού θα την κάνεις την παλικαριά, δες επίσης αν παίζει καμιά αναβάθμιση του BIOS.
Multirama... χμ... :sorry:
Γιατί πιθανόν δεν σας δουλεύει ένα οποιοδήποτε Service Pack:
- παλαιό ή/και κακορυθμισμένο BIOS
- παλαιοί chipset drivers
- παλαιοί disk controller drivers
- παλαιοί drivers για κάρτα οθόνης
- παλαιοί drivers για άλλα κομμάτια hardware
- κακοσχεδιασμένο κομμάτι hardware ή/και κακογραμμένος driver γι' αυτό
Κοιτάξτε όλα αυτά πρώτα και μετά ρίχτε το φταίξιμο σε ένα Service Pack.
WAntilles, όπως βλέπεις έχω περασμένους τους last drivers, και το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Το sp1 δουλεύει μια χαρά.
yiapap, το αρχείο/οδηγός που το προκάλεσε το βλέπω στην μπλε οθόνη απευθείας (αν και δεν θυμάμαι να γράφει κάτι τέτοιο) ή σε κάποιο log file των windows;
WAntilles, όπως βλέπεις έχω περασμένους τους last drivers
Πού το βλέπω αυτό; :what:
Το sp1 δουλεύει μια χαρά.
Irrelevant.
yiapap, το αρχείο/οδηγός που το προκάλεσε το βλέπω στην μπλε οθόνη απευθείας (αν και δεν θυμάμαι να γράφει κάτι τέτοιο) ή σε κάποιο log file των windows;
Απευθείας στη μπλε οθόνη αρκεί να την βλέπεις και να μην έχεις ορίσει αυτόματο restart.
Πού το βλέπω αυτό;
Chipset mobo και VGA drivers τελευταίοι
Στο προηγούμενο σχόλιό μου :D
Απευθείας στη μπλε οθόνη αρκεί να την βλέπεις και να μην έχεις ορίσει αυτόματο restart.
OK μόλις πάω στο άλλο pc θα το κρασάρω (ένα περίεργο πράγμα κρασάρει ΠΑΝΤΑ στο SP2, αν ανοίξω το WMP και αρχίζω να παίζω με το mouse, αλλάζοντας τις διαστάσεις του παραθύρου του wmp) και θα ποστάρω αποτελέσματα! Thanx.
ΟK μόλις πάω στο άλλο pc θα το κρασάρω (ένα περίεργο πράγμα κρασάρει ΠΑΝΤΑ στο SP2, αν ανοίξω το WMP και αρχίζω να παίζω με το mouse, αλλάζοντας τις διαστάσεις του παραθύρου του wmp) και θα ποστάρω αποτελέσματα! Thanx.
Δες τι DirectX έχεις και τι σηκώνει η κάρτα σου.
Τρέξε από Start->Run dxdiag
Δες τους drivers
Όλα αυτά πριν το κρασάρεις :)
yiapap η κάρτα γραφικών είναι ενός έτους οπότε τί πρόβλημα μπορεί να έχει. Επίσης αν δεν κάνω λάθος το sp2 περνάει αυτόματα τους directx 9.0c ή όχι;
yiapap η κάρτα γραφικών είναι ενός έτους οπότε τί πρόβλημα μπορεί να έχει. Επίσης αν δεν κάνω λάθος το sp2 περνάει αυτόματα τους directx 9.0c ή όχι;
Γι αυτό είπα τι σηκώνει. Δεν ακολουθώ τα μοντέλα και είμαι πολύ τεμπέλης για να Googlάρω όταν ξέρω ότι μπορείς να το κάνεις μια χαρά :oops:
Πάντως για να μη λέμε ότι θέλουμε, πες τον driver από την μπλε οθόνη όπως και τον κωδικό του σφάλματος.
OK μόλις πάω στο άλλο pc θα το κρασάρω (ένα περίεργο πράγμα κρασάρει ΠΑΝΤΑ στο SP2, αν ανοίξω το WMP και αρχίζω να παίζω με το mouse, αλλάζοντας τις διαστάσεις του παραθύρου του wmp) και θα ποστάρω αποτελέσματα! Thanx.
Εάν με τον wmp βλέπεις video, τότε 99% είναι πρόβλημα driver κάρτας γραφικών. Είχα παλαιότερα παρόμοιο πρόβλημα με win2k και diamond(TNT). Το πρόβλημα παρουσιαζόταν μόλις έκανα δεξί κλικ επάνω στο παράθυρο της τηλεόρασης. Πολύ παίδεμα για μήνες. Λύθηκε, όταν σε νέο setup ΔΕΝ έβαλα τον driver της nvidia, αλλά άφησα τα windows να βάλουν τον δικό τους.
Ευκαιρία να ξεχάσεις το απαράδεκτο WMP.
Βάλε το Media Player Classic Unicode 6.4.8.4 από εδώ:
http://www.adslgr.com/forum/downloads.php?do=file&id=47
και παίξε στο Options -> Output με τα διάφορα δυνατά video outputs.
Ευκαιρία να ξεχάσεις το απαράδεκτο WMP.
Βάλε το Media Player Classic Unicode 6.4.8.4 από εδώ:
http://www.adslgr.com/forum/downloads.php?do=file&id=47
και παίξε στο Options -> Output με τα διάφορα δυνατά video outputs.
Ναι βρε Wan... Αλλά BSOD με resize παραθύρου ΔΕΝ οφείλεται στον WMP!
Ναι βρε Wan... Αλλά BSOD με resize παραθύρου ΔΕΝ οφείλεται στον WMP!
Πιθανόν να έχει ο driver της κάρτας γραφικών πρόβλημα μόνο σε κάποιους από τους 6-7 τύπους video overlays που υπάρχουν.
Οπότε επειδή με το Media Player Classic Unicode μπορεί να τον αλλάξει (τον τύπο video overlay) ενώ με το Windows Media Player όχι, να βγάλει άκρη.
Πιθανόν να έχει ο driver πρόβλημα μόνο σε κάποιους από τους 6-7 τύπους video overlays που υπάρχουν.
Οπότε επειδή με το MPC μπορεί να τον αλλάξει (τον τύπο video overlay) ενώ με το WMP όχι, να βγάλει άκρη.
Έχω δύο άγνωστες ξένες λέξεις στο παραπάνω οπότε... Πάσο.
:oops:
Και αν κάποιος δεν κατάλαβε:
Πιθανόν να έχει ο ..... πρόβλημα μόνο σε κάποιους από τους 6-7 τύπους video overlay που υπάρχουν.
Οπότε επειδή με το ... μπορεί να τον αλλάξει (τον τύπο video overlay) ενώ με το ... όχι, να βγάλει άκρη.
Το έκανα edit και γέμισα τα αποσιωπητικά σου, οπότε τώρα λογικά δεν θά 'χεις πρόβλημα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.