PDA

Επιστροφή στο Forum : "Διαφωτιστικο" θρεντmrwireless
24-04-05, 14:19
Θεμα του θρεντ - η απατη του "Διαφωτισμου", ο Νεοπλατωνισμος και αλλα σχετικα...


Αλλος ενας γραφικος ψευδοεπιστημονας εμφανιστηκε στο Χαρδαβελλα το Σαββατο και φωναζε "πεστε μας για τον Αγιο Κυριλλο και την Υπατια"...

Ακομα -δυστυχως- οι διαφοροι παπαδες και αλλοι "ειδικοι" που δηθεν συγκρουονται με τους νεοπαγανιστες και Σια σε παρομοιες συζητησεις δεν εχουν δωσει τη πρεπουσα απαντηση - να η πως εχει η πραγματικη ιστορια:

http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/ypatia1.htm

Δεν ενδιαφερει το ποσο καλος και αγιος ηταν ο Κυριλλος, αλλα το οτι η Υπατια ηταν με το μερος των εχθρων των Χριστιανων και η δολοφονια της ηταν αντιποινα του οχλου μετα τους φονους δεκαδων Χριστιανων απο Εβραιους και παγανιστεςΟ λογος που πολλοι και διαφοροι ασχολουνται με την Υπατια - εκτος απο το οτι το ονομα της ειναι συνδεδεμενο με τους διωγμους εναντιον των Εβραιων της Αλεξανδρειας- ειναι η ταυτιση της με τον νεοπλατωνισμο
Το Ελληνιστικο φιλοσοφικο αυτο ρευμα συνδεεται στενα με την Καμπαλα και αλλες αποκρυφιστικες δοξασιες, ενω νεοπλατωνιστες ειναι οι φιλοσοφοι που εκφραζουν τους δυο πολους της πολιτικης αντιπαραθεσης σημερα - o (αποθανων) Leo Strauss των νεοσυντηρητικων και ο Καρλ Ποππερ (βλεπε "ανοικτη κοινωνια", Σορος, Σημιτης, "Νεα Εποχη" κ.λ.π.) των "φιλελευθερων/εκσυχρονιστων"

Σε πιο πρακτικο επιπεδο - η αποπειρα των διαφορων νεοπαγανιστων κ.λ.π. να πεισουν οτι η αρχαιοι "Ελληνες" ειναι πισω απο ολα, ακομα και τα δρωμενα στη Παλαιστινη στα π.Χ. χρονια, εχει σαν σκοπο να αναδειξει την Εβραϊκη Καμπαλα (η μια εξελληνισμενη εκδοχη της) ως την συνεχεια της "ελληνικης" φιλοσοφιας/θρησκειας και σαν την μονη πραγματικη αληθεια - και φυσικα να εμφανισει το Χριστιανισμο ως απατη, η τουλαχιστο, ως ενα "ιστορικο λαθος".

"...The Kabbalah in its historical significance can be defined as the product of the interpenetration of Jewish Gnosticism and neoplatonism.”
From Scholem, G, Kabbalah article in Encyclopedia Judaica vol. 10 cols. 489-653, Keter 1972..."ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Στις αρχές του 2ου μ.Χ. αι. παρατηρείται μια αναβίωση των πλατωνικών ιδεών, με κύριο εκπρόσωπο τον Πλωτίνο. Δεν πρόκειται για μια απλή αντιγραφή του Πλατωνισμού αλλά μια σύνθεση Πλατωνικών αντιλήψεων, μυστικιστικών Ινδικών διδασκαλιών ( Σαμάντι ) και της μαγείας της Αιγύπτου.

Χαρακτηριστικά:

1. Νόμος Αναλογίας: "όπως είναι πάνω είναι και κάτω" (Ερμητισμός)
2. Αναζήτηση Αλήθειας: Φιλαλήθεις
3. Βαθύς Εκλεκτικισμός, απαραίτητος στην εποχή τους.

Σκοπός:
1. Η χάραξη ηθικών Αληθειών: " Καμία θρησκεία δεν είναι ανώτερη από την "Αλήθεια"
2. Η έννοια της μαγείας ως ιερουργίας, θεουργία.

ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

1. ΑΜΜΩΝΙΟΣ ΣΑΚΚΑΣ (175-242 μ.Χ.): Ιδρυτής της Σχολής. Δίδαξε στην Αλεξάνδρεια όπου και είχε πολλούς μαθητές. Η ζωή του ήταν υποδειγματική και τον εκτιμούσαν πολύ. Λέγεται ότι η θεία Σοφία του αποκαλύφθηκε με οραματισμούς. Είχε πολλούς θαυμαστές ανάμεσα και στους εκκλησιαστικούς πατέρες. Λέγεται ότι όταν ο Πλωτίνος τον συνάντησε αναφώνησε " τούτον εζήτουν". Βάση της διδασκαλίας του η ύπαρξη μιας εσωτερικής ενότητας όλων των διδασκαλιών που πηγάζουν όλες από τη Θεία Σοφία - Θεοσοφία. Είχε σημαία του την ειλικρίνεια και οι μαθητές του ονομάζονταν " Φιλαλήθεις". Από αυτούς οι Θεόσοφοι κληρονόμησαν το όνομά τους " Κλειδί της Θεοσοφίας". Σύμφωνα με την Ε. Π. Μπλαβάτσκυ είναι ο ιδρυτής του εκλεκτικού Θεοσοφικού κινήματος.

2. ΠΛΩΤΙΝΟΣ (205 - 270 μ.Χ.): Γεννήθηκε στην Αίγυπτο. 28 χρονών αρχίζει να μελετά φιλοσοφία. Γίνεται μαθητής του Αμμώνιου και μαθητεύει κοντά του επί 11 χρόνια. 40 ετών ιδρύει στη Ρώμη τη Σχολή του. Προσπαθεί να ιδρύσει την Πλατωνόπολη, ένα είδος φιλοσοφικής πολιτείας που θα διοικούνταν σύμφωνα με τους Νόμους του Πλάτωνα, αλλά οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν.
Εργο του: Εννεάδες: 6 βιβλία με 54 πραγματείες σύνολο.
Ηθική διδασκαλία:

Κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι Α ρ ε τ έ ς. Ο Πλωτίνος στη διδασκαλία του τονίζει περισσότερο το "είναι" από το "έχειν". Όσο περισσότερο δηλ. είμαστε Αρετή τόσο μοιάζουμε με το Θεό. Οι Αρετές βρίσκονται στο χώρο της ψυχής. Είναι η προσπάθεια που κάνουμε να πλησιάσουμε το Θεό. Θεωρούνται κ α θ ά ρ σ ε ι ς, με την έννοια ότι είναι το μέσο που καθαρίζει το ον, όπως το νερό ένα βρώμικο πετράδι.
Είναι 4 βασικές: 1. Σωφροσύνη, 2. Ανδρεία, 3. Εγκράτεια, 4. Δικαιοσύνη.
Οι Αρετές ελαττώνουν την εξάρτησή μας από την ύλη.

Υπάρχουν 2 τρόποι να φτάσουμε στην Αρετή:
1. Απομάκρυνση από τα σωματικά, όπως έκανε ο Πλωτίνος
2. Ελάττωση της υποδούλωσης της ψυχής σε αυτά.
Η ζωή του ανθρώπου είναι μια συνεχής μάχη για την απελευθέρωση της ψυχής από το Σύνθετο ( κατώτερα συναισθήματα, πάθη, συγκινήσεις).
Αυτή η μάχη πρέπει να καθοδηγείται από το Λόγο, μια έξυπνη δηλ. Διάκριση
Συνοπτικά ηθική είναι η άνοδος, η ανάβαση, η επιστροφή στην ουράνια πατρίδα μας με ελεύθερη βούληση
Υπάρχουν 3 δρόμοι γι' αυτή την επιστροφή: Του Μουσικού, του Εραστή, του φιλοσόφου. Απαραίτητη όμως Μέθοδος και στους 3 η Διαλεκτική.

3. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: (232 - 304 μ.Χ.) Μαθητής του Πλωτίνου του οποίου εξέδωσε τα έργα. Θεωρεί ως κύριο σκοπό της φιλοσοφίας τη λύτρωση της ψυχής. Απαραίτητη η ηθική κάθαρση που επιτυγχάνεται με αποχή από κρέας, διασκεδάσεις, γάμο. Τα βιβλία του κάηκαν με διάταγμα του Θεοδοσίου του Β΄ στην Ανατολή και του Ουαλεντιανού στη Δύση.

4. ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ: (270 - 330 μ.Χ.) : Μαθητής του Πορφύριου στη Ρώμη ίδρυσε τη Συριακή Νεοπλατωνική Σχολή. Διδάσκει ότι η κάθαρση απελευθερώνει την ψυχή ώστε να ενωθεί εκστατικά με το Θείο. Επέδρασε στον αυτοκράτορα Ιουλιανό.

sdikr
24-04-05, 14:47
Σε πιο πρακτικο επιπεδο - η αποπειρα των διαφορων νεοπαγανιστων κ.λ.π. να πεισουν οτι η αρχαιοι "Ελληνες" ειναι πισω απο ολα, ακομα και τα δρωμενα στη Παλαιστινη στα π.Χ. χρονια, εχει σαν σκοπο να αναδειξει την Εβραϊκη Καμπαλα (η μια εξελληνισμενη εκδοχη της) ως την συνεχεια της "ελληνικης" φιλοσοφιας/θρησκειας και σαν την μονη πραγματικη αληθεια - και φυσικα να εμφανισει το Χριστιανισμο ως απατη, η τουλαχιστο, ως ενα "ιστορικο λαθος".

Ειχα δεί ενα ντοκυμαντέρ στο bbc, σχετικά, το μονο που κατάλαβα είναι οτι ακόμα μια θρησκεία την πηραν κάποιοι και την κάναν εμπόριο.
Σε ενα στέκι της Καμπάλα στην αμερική πουλούσαν τα κορδελάκια 100 δολλάρια, ενώ αν πήγαινε κάποιος στους εβραικούς τόπους τα έπερνε τζάμπα.

Τα υπόλοιπα που λες δεν τα καταλαβαίνω, θα μπορούσες μηπως να τα κάνεις ποιο κατανοητά στους απλόυς θνητούς;

mrwireless
24-04-05, 15:30
Το παρακατω αναφερεται στο ραββινο Μπεργκ, ο οποιος συχναζει σε παρτυ με διασημοτητες και πουλαει μια εκδοση της Καμπαλα (υπαρχει ακομα και "Χριστιανικη" Καμπαλα)

Το αγγλικο κατεστημενο ειδικα τον εχει ξεσκισει


http://www.apologeticsindex.org/k05aa.html

stamiak
25-04-05, 07:54
Καμπάλα

Η Καμπάλα προέρχεται από την εβραϊκή λέξη QBL (δεν έχουν φωνήεντα), που σημαίνει παραλαβή και είναι μια μυστικιστική εβραϊκή διδασκαλία περί Θεού και Σύμπαντος. Στηρίζεται σε «ειδική», μυστικιστική ερμηνεία των Γραφών που ίσως να έχει ρίζες ακόμα και 5 αιώνες π.Χ.

Η άποψη σήμερα είναι ότι η εσωτερική αυτή γνώση ίσως ήταν μια αποκλειστικά προφορική διδασκαλία, που το περίεργο είναι πως έμεινε έξω και από την Παλαιά Διαθήκη αλλά και από το Ταλμούδ. Άρα μάλλον η Καμπάλα απευθυνόταν στους μυημένους, στους εκλεκτούς, που μπορούσαν να κατανοήσουν το πραγματικό της νόημα.

Με απλά λόγια, το περιεχόμενο της Καμπάλα σε μεγάλο βαθμό μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια «μυθολογική», εσωτερική και πανάρχαια ιουδαϊκή διδασκαλία.

Σύμφωνα με τον πυρήνα της προφορικής αυτής διδασκαλίας, ισχυρίζονταν ότι ο Θεός έδωσε στον Μωυσή μια «Μυστική Γνώση» για τους ιερείς μόνο, σε αντίθεση προς τον γραπτό νόμο που απευθυνόταν στον απλό λαό.

Τον Θεό τον ονομάζουν «Άιν Σοφ» (κάτι σαν το δικό μας άπειρο). Από κει και πέρα έχουν πολλές ονοματολογίες συνδυασμένες με ιερούς αριθμούς όπως π.χ. την «ιερή δεκάδα», από την οποία προήλθαν οι «δέκα ιδιότητες», που αποτελούν τις «Άγιες Φωνές». Από την ιερή δεκάδα προέρχονται τέσσερις διαβαθμίσεις ή κόσμοι μέσα από τους οποίους ο ιουδαϊκός μυστικισμός διεισδύει στον υπερβατικό θεϊκό χώρο.

Στο πρακτικό της μέρος η Καμπάλα διδάσκει την αριθμητική και γεωμετρική αποκρυπτογράφηση και ανάλυση των εβραϊκών λέξεων που περιέχουν οι Γραφές, δίνοντας τους μια τελείως διαφορετική σημασία.
Το σύστημα αυτό ονομάζεται «Τριανταδύο τρόποι της Σοφίας» και πίστευαν ότι επηρεάζει την υγεία, τη γνώση, τον πλούτο κ.λπ.

Η Καμπάλα γνώρισε άνθηση ξανά κατά τον 16ο αιώνα. Λένε πως ο Μπαρούχ Σπινόζα στο περί του γενικού σχεδίου του Σύμπαντος και περί της φύσεως του Θεού θυμίζει την καβαλιστική μεταφυσική.

Θεωρητική Καμπάλα

στηρίζεται στα:

«Βιβλίο της Δημιουργίας»
Είναι ένα κείμενο από το 200 μ.Χ. περίπου που αναφέρεται σε συνδυασμούς των Εβραϊκών γραμμάτων χωρισμένα σε «Τριάδα», «Έφτάδα» καί «Δωδεκάδα», τα τρία μητρικά γράμματα, Α, Μ καί Sh, αναφέρονται στον πρωταρχικό 'Αέρα, Νερό και Φωτιά. Τά εφτά διπλά γράμματα αναφέρονται στους πλανήτες καί στην έφταπλή διαίρεση του χρόνου και τα δώδεκα απλά γράμματα αναφέρονται στους μήνες, και στά ανθρώπινα όργανα».

Επίσης είχαν συσχετίσει τις επτά ημέρες της εβδομάδας με τους πλανήτες κατά τη σειρά τους στον αστρολογικό χάρτη (Κρόνος, Δίας, Άρης, Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής, Σελήνη) και όχι σύμφωνα με την ακριβή σχέση που υπάρχει μεταξύ τους.

Έτσι τοποθετούσαν γύρω από έναν κύκλο τους πλανήτες στη σειρά με τον Ήλιο επικεφαλή. Έτσι η Κυριακή αντιστοιχεί στον Δία, η Δευτέρα στον Άρη, η Τρίτη στον Ήλιο, η Τετάρτη στην Αφροδίτη, η Πέμπτη στον Ερμή και η Παρασκευή στη Σελήνη».

Αυτή η αριθμολογία και πλανητολογία αποτέλεσε το υπόβαθρο της αστρολογίας και η θεματλογία με τους συνδυασμούς των εβραϊκών γραμμάτων έγινε η βάση για την πρακτική των «Ταρό».


«Βιβλίο της Λαμπρότητας»
Δηλ. μια συλλογή από διάφορες πραγματείες πάνω στην Κοσμογονία, στη Θεότητα, στις Ψυχές και στους Αγγέλους.

Το βιβλίο χωρίζεται σε επιμέρους πραγματείες και επιδιώκει την αποκάλυψη του κρυφού θεϊκού νοήματος μέσω των βιβλικών ιερών κειμένων. Καταλήγει σε διαρχική Κοσμογονία, με το βασίλειο του φωτός και του σκότους, καθένα από τα οποία αποτελείται από 10 σφαίρες.Πρακτική Καμπάλα

Δίνει μια μυστικιστική ερμηνεία στα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, μελετώντας κάθε φράση, λέξη ή και γράμμα και κάνει χρήση των θείων και αγγελικών ονομάτων σαν φυλαχτών, ορίζει το σχηματισμό «Μαγικών Τετραγώνων» κ.ά.


Το πιο γνωστό χειρόγραφο της πρακτικής Καμπάλα φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού.

Εκεί αναφέρει τις «κλείδες Σολομώντα» μια βάση για τη γνωστή μετέπειτα… «Σολομωνική».
ασφαλώς άλλο πράγμα η Καμπάλα που έστω κι έτσι, πάντως έχει σκοπό να ασχοληθεί με το θεό, και άλλο αν κάποιοι πήραν ιδέες από κει.)

ΔΟΜΗ:
"...Η Σολομωνική είναι στην πραγματικότητα συλλογές μεσαιωνικών αλχημιστικών και αστρολογικών δοξασιών, διανθισμένες με θεραπευτικές συνταγές και ανόητες συνήθως δεισιδαιμονίες και υποδείξεις μεθόδων για την υποταγή των δαιμόνων...."

------------------

Παράδειγμα Καμπαλιστικού πίνακα:

Αριθμός Εντολής από τις 10 Εντολές
6

Ανθρώπινο μέλος
Χολή

Πλανήτης
Άρης

Όνομα Αρχέτυπου ανθρώπου
Μαλαχείμ

Όνομα του Θεού
Θεός Δυνατός

Αντιστοιχία
Ωραιότητα


------------------


Αριθμός Εντολής από τις 10 Εντολές
7

Ανθρώπινο μέλος
Νεφρά

Πλανήτης
Αφροδίτη

Όνομα Αρχέτυπου ανθρώπου
Μπενέ-Ελοΐμ

Όνομα του Θεού
Κύριος των Στρατιών

Αντιστοιχία
Δόξα


κ.λπ. κ.λπ.-

stamiak
25-04-05, 08:14
αποπειρα των διαφορων νεοπαγανιστων κ.λ.π. να πεισουν οτι η αρχαιοι "Ελληνες" ειναι πισω απο ολα


Και για να μη νομίσει κανείς πως μόνο οι χριστιανοί είναι ενάντια στο κίνημά τους ή ότι ο Μπαμπινιώτης που τους "τα έψαλλε" είναι κάποιος φανατικός χριστιανός...

(Άρθρο Μπαμπινιώτη #1
http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=13929&m=B33&aa=1&cookie=

Άρθρο Μπαμπινιώτη #2
http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=13946&m=B41&aa=1&cookie= )


...είδα (και αγόρασα φυσικά) στο πρακτορείο εφημερίδων, το περιοδικό "άρδην" τέυχος 53, Απρίλιος-Μάιος 2005.

Για το ότι δεν έχει σχέση με το χριστιανισμό αρκεί να πω πως εκδότης είναι ο Γιώργος Καραμπελιάς...

Εκεί λοιπόν έχει ένα πολύ μεγάλο, πολύ ουσιαστικό αφιέρωμα και μάλιστα όχι από έναν συντάκτη αλλά είιναι συλλογή άρθρων από διαφόρους και στο τέλος του μεγάλου αφιερώματος έχει και επιστολές από ανθρώπους υπέρ ή κατά.

Είναι εξαιρετικό, με υπογραφές επιστημόνων, και αναφέρει πολλά για την ιστορία και γλώσσα των Ελλήνων και επιχειρηματολογεί στα θέματα που προβάλουν οι αρχαιολάτρες.

Προσωπικά λέω πως, ότι διαβάζω, πρέπει να το περνάω από φίλτρο αν είναι όντως έτσι, τουλάχιστο για τα θέματα που θεωρώ σημαντικά.

Έχω ξαναπεί όμως, πως πίσω από την "μεγάλη αγάπη" για τους αρχαίους έλληνες, κρύβεται ένα διαφορετικό πρόσωπο του ακραίου φασισμού, όπου αυτή τη φορά οι Άριοι, είμαστε εμείς οι Έλληνες (ή καλύτερα ελληνάρες).


-

mrwireless
25-04-05, 13:20
Καμπάλα

Εκεί αναφέρει τις «κλείδες Σολομώντα» μια βάση για τη γνωστή μετέπειτα… «Σολομωνική». [/b]
ασφαλώς άλλο πράγμα η Καμπάλα που έστω κι έτσι, πάντως έχει σκοπό να ασχοληθεί με το θεό, και άλλο αν κάποιοι πήραν ιδέες από κει.)

ΔΟΜΗ:
"...Η Σολομωνική είναι στην πραγματικότητα συλλογές μεσαιωνικών αλχημιστικών και αστρολογικών δοξασιών, διανθισμένες με θεραπευτικές συνταγές και ανόητες συνήθως δεισιδαιμονίες και υποδείξεις μεθόδων για την υποταγή των δαιμόνων...."


Η Σολομωνικη ειναι υποσυνολο του Καμπαλικου συνολου - το "ανοητο" ειναι σχετικο, αν δουμε τους εξορκισμους των Χριστιανικων δογματων για να επιτευχθει η "υποταγη δαιμονων"Πολλοι θα πουνε - "Τι μας νοιαζει η Καμπαλα, αυτα δεν εχουν εφαρμογη στην Ελλαδα..."Αν προσεξουμε ομως οτι η Καμπαλα θεωρειται η μητερα της αστρολογιας και των ταρο, καποιοι θα προσπαθησουν να πεισουν τους χιλιαδες Ελληνες που ασχολουνται με αυτα οτι ειναι στη πραγματικοτητα ηδη πιστοι Καμπαλιστες

Πρακτικα τωρα - γιατι οι θεωριες δεν οδηγουν πουθενα - σημασια εχει πως δρουν οι Καμπαλιστες.
Βλεπουμε π.χ. οτι η Μαντονα μαζει με αλλους επωνυμους ταξιδεψε στο Ισραηλ και βοηθαει να περασει το μυνημα οτι η Καμπαλα προσταζει να υποστηριζουμε το Ισραηλ και τις επισημες πολιτικες του

"...Singer Madonna is travelling to Israel on Wednesday for a spiritual pilgrimage to mark the Jewish New Year.
The singer and her family will join 2,000 other students of the Kabbalah faith, which is considered an off-shoot of Judaism.
Kabbalah's profile has been growing in the past year, largely due to Madonna's involvement.
The trip could be controversial, as her itinerary includes a tomb in Bethlehem, on Israeli-occupied Palestinian land...
...The singer is expected to visit graves of Jewish sages in northern Israel, as well as the Western Wall in Jerusalem and Rachel's Tomb, the traditional burial place of the biblical matriach, in the West Bank town of Bethlehem.
"These are energy vortexes," explained Rabbi Shaul Youdkevitch, head of the Kabbalah Center in Israel.
"It is known among Kabbalists, among people that study Kabbalah, that you can go there and recharge yourself with positive energy."


H Καμπαλα, οπως και το DaVinci Code, πουλιεται σαν "φεμινιστικη" ιδεολογια που δηθεν αποκαλυπτει μυστικα που εξυψωνουν τη θεση της γυναικας.
Αυτο που δεν πολυδιαφημιζουν ακομα ειναι οτι ο Θεος της Καμπαλα εχει και αρσενικη και θηλυκη φυση


"Shekhinah is the female essence of God. God in the Kabbalah sense is both male and female. The emanations that flow downward from God and give the illusion of form come from the "female part of God" ...mystics call this female part of God the COSMIC, the HOLY GHOST, or the MOTHER..."


Αυτα τα ξερουν οι καθε διαλογης ραββινοι, και ειναι παραξενο που δεν εχουν τιποτα να πουν ανοικτα για την αποψη αυτη, που ειναι αιρετικη για ολες τις μονοθεϊστικες θρησκειες - ισως να τους ενδιαφερουν περισσοτερο τα πρακτικα αποτελεσματα της υποστηριξης των Καμπαλιστων για το Ερεζ Γισραελ (Γη του Ισραηλ, που δεν ταυτιζεται με τα σημερινα συνορα του κρατους του Ισραηλ)


Το παρακατω προφανως θα ενδιαφερει τον Βαλλιανατο (που παλι εμφανισε κατι Βλαχους στο καναλι του ηλιθιου Τραγκα)

"...What the Kabbalists are stating is that God in Man in His whole state (oneness) is androgynous and that in His present condition He is incomplete.
The Kabbalists assign the statement 'Let us make man,' to the lips of the Shekhinah and go on to further stipulate that because man was made in God's image he too is androgynous.
It is for this reason that one constantly finds statements to the effect that a man must always be male and female.
That is, in order for a man's faith to be firm (have confidence) he must always remain in contact with the feminine portion of himself..."

Βλεπουμε λοιπον οτι η Καμπαλα μπορει να αποκτησει ενα κοινο που "ψαχνει" για μια θρησκεια
που βλεπει με θετικο τροπο οσους ασχολουνται με αστρολογια και ταρο, πιστευουν οτι τα διαφορα φυλαχτα τους προστατευουν απο το "κακο ματι" (Evil Eye) καθως επισης και τις γυναικες που "ψαχνονται" και οσους νομιζουν οτι ο αντρας εχει "γυναικεια φυση"Κεντρικα σημεια της Καμπαλα ειναι το "Δεντρο της Ζωης", το matrix, ο πολεμος με το "Σατανα" -αν και σηκωνει πολυ συζητηση ποιος τελικα ειναι ο Σατανας και τι ρολο παιζει ο αγγελος Σαμαελ - τα "72 ονοματα του Θεου", και η αιωνια ζωη - οχι μονο για τη ψυχη, αλλα πιθανον και για το σωμα.

Οι "μοντερνοι" ανθρωποι επισης θα βρουν ενδιαφερον το οτι η Καμπαλα μπορει να τοιυς βοηθησει να βελτιωσουν την ερωτικη τους ζωη - γενικα το παραμυθι ειναι οτι μπορεις να "βελτιωσεις" γενικοτερα τον εαυτο σου χωρις να πολυαπασχολεισαι με το Θεο - τα θεολογικα απασχολουν τους "μυημενους" Ραββινους

"... the spiritual quest isn’t about God, but the seeker.

...Madonna credits it with making her a better person. Accompanying the candles for better sex is a divine name and a prayer “to purify my desires so that I share love and energy with my partner, putting his or her needs ahead of my own”... “Kabbalah teaches us how to respect the human dignity of another,” ... “But it has nothing to do with being a good person. It’s about not hurting myself.”...


Οτι ακριβως ζηταει ο "μοντερνος" ανθρωπος - που δεν θελει μια ενοχλητικη Θρησκεια να τον καταδυναστευει, ουτε να τον υποχρεωνει να ειναι "ηθικος" - αλλα μια "πιστη" που να του επιτρεπει να περναει καλα χωρις να πολυ-υποφερει
Οι πονηροι Καμπαλιστες βεβαια υποστηριζουν οτι η Καμπαλα ειναι "επιστημη" και οχι Θρησκεια - σας θυμιζει αυτο τη Σαϊεντολογια? - καθως βασιζεται στα Μαθηματικα και τη Γεωμετρια.
Ετσι θα βρουν ανταποκριση στους "αθεους", που μετα την αποσυρση του "επιστημονικου σοσιαλισμου" ψαχνουν καποια αλλη "επιστημη" για να τους εξηγησει τι πρεπει να κανουν στη ζωη τους.

Q. It would be very difficult for you to break the stereotype of the secular people in Israel, since they reject anything that even terminologically relates to religion.

A.. I have explained many times before that Kabbalah is a science and not a religion. It is not in vain, that it is called "Hokhmat-ha Kabbalah" - the science of Kabbalah, "Hokhmat-ha Nistar" - the secret science, "Hokhmat Emet" - the science of Truth


Η δε γνωση του "Δημιουργου" θα φτασει στον ανθρωπο με τη μορφη του "φωτος" - αλλη μια προσπαθεια να "διαφωτισθει" η ανθρωποτητα.

Η "εσωτερικη" εξηγηση του τι ειναι η Καμπαλα, απο το ραββινο που αναφερεται παρακατω

...Kabbalah studies the structure of the upper worlds, where the roots of everything that exists and happens are located. From there the information, or the program , descends into our world, which is based on it. We have to understand this information, this program in order to use it correctly. The physical matter of this world was "conceived" close to the last and lowest steps of the highest world. Then this matter was put "in order", and similarly to the four levels of the upper worlds, it was divided into four levels of our world: non-living, vegetable, animal and human. The non-living matter was divided into solid, liquid, gas, plasma. And so on...
...The connection between man and the Creator, starting from our lower level to the highest level, that is the world of Infinity, where the Creator Himself resides, happens though the worlds Adam Kadmon, Atzilut, Bria, Ttzira, Asiah.
Since each world consists of five objects, so called "partzufim," each of which is made of five parts called "sphirot", therefore from where we are, from our world distance to the Creator (to the world of Infinity) is five worlds, each of which has 5 "partzufim", each of which has five "sphirot", a total of 125 levels. Therefore our way to the Creator is similar to ascending a spiritual ladder. The Creator is on the top step and the lowest step touches our world.

After Adam’s sin, his soul was broken into 600,000 separate souls, and they fell down into the very bottom of the spiritual world, to the bottom of this ladder. From there they enter our world and wear protein bodies.

As the soul travels down trough the worlds, it gradually looses the light. As it enters our world, soul empties out of light completely. A very small amount of vague and not clearly felt light, shines to the completely emptied soul in our world from above, that is from the world of Asiah. It does not fill the soul, but just shines on it from afar. That is why the soul feels the absence of light inside, which is interpreted as suffering (sickness, fear, threats, pertaining to both body and soul, personal and global).

When a soul does not make an effort to revert back to being filled with light, as it was in the world of Infinity, the absence of light causes more and more stronger sufferings. They - similar to delight - can come in various forms in our world.

This happens until the soul does not realize that the root of its suffering is the absence of light, which used to fill it in the world of Infinity. The light, which shines on it from the world of Asiah, pulls the soul back, forcing it return to its root.

Man has to try to make the speed of his return to the root greater than this force of light. If a man tries to come back to the root of his soul, he will not feel sufferings: no sickness, no fears, no troubles, no wars.

Kabbalah provides method for filling the soul with light, and therefore it is the only way to receive this light.
The more a person studies Kabbalah, the more light of higher worlds he receives. But a man can live all his earthly life without feeling that he has a soul - a part of something spiritual. While in a body, the soul passes through development stages, and not during a single life span, but through multiple circles of life ("gilgulim"),"wearing" different bodies, and at some point in time it inevitably and acutely will feel the absence of higher light.

Why do kabbalists think that it is compulsory for each person, regardless of age, sex, etc. to study Kabbalah? Because, there is a tremendous force in studying Kabbalah, about which all should know: one who learns Kabbalah, even if he does not completely understand everything that he studies, just by wishing to understand, arouses the highest light upon himself.

Since, man’s soul travels from the world of Infinity through five upper worlds (Adam Kadmon, Atzilut, Bria, Ttzira, Aciah) before entering protein-based body, man clearly depends on all elements and characteristics of the upper worlds. It is they that diminish the highest light, highest goodness.
From this it is understood, that the system of the worlds, which separates us from being in the best state (i.e. the world of Infinity) has to be studied so that we can function in accordance with its laws, use them for the better, and not kick ourselves over and over.
The main principle of this system "kindness, generating kindness" is to bring the creation to the highest state possible, to the world of Infinity


Και αλλα πολλα
- αυτο που με ενδιαφερει να μαθω τελικα ειναι το ποιοι και γιατι πηραν την αποφαση να "ανοιξουν" ξαφνικα την Καμπαλα στο πολυ κοσμο - και ταυτοχρονα να "αποσυρουν" τις αλλες αιρεσεις (Σαϊεντολογια, Ιεχωβαδες, Πεντηκοστιανοι, κ.λ.π) ωστε να μην την ανταγωνιζονται

Ο ραββινος Michael Laitman λεει τα εξης πανω σε αυτο

("Vesty" newspaper from November 24th, 2000
Translated by: P. Stremt and I. Kohov, Bnei Baruch, New York)

..Kabbalah nonetheless will become the most important science of the 21st century, and the faster this happens, the smaller amount of suffering our peoples will have to endure...

...These laws, and spiritual roots of our world, as well as the methods of establishing communication with the Creator, are being studied in only one science, which is called Kabbalah. During many centuries it was studied by few, secret kabbalists, special souls. Masses were not given access to that knowledge, surrounded by a cloak of legends and mysticism. Those times are long gone. Our generation not just has the right, but an obligation to start learning exactly those things, which previously were overly secretive, because they will become the basis of existence of both Israel and the rest of the world....

...The powers of the individual kabbalists were directed exclusively to the improvement of our People.
The People of the World can get under their influence only after us. But in order to save Israel today it is not enough to have the efforts of kabbalists alone as well as TSAHAL. It is necessary to have support of the masses.

But in order to do that, the masses should understand, at least on the beginner level, what kind of powers those are, what is their source. It is not alchemy or magic: in order to attract those powers for help, you should get the idea of what they are, and every person is capable of doing it today.

It is the very reason of Kabbalah being revealed to the masses today - in order to give them very important information about our present and future. If they don’t want to accept it - that will mean that cannot support us. And that would mean that a possibility to save Israel would be discarded.

stamiak
25-04-05, 18:45
το "ανοητο" ειναι σχετικο, αν δουμε τους εξορκισμους των Χριστιανικων δογματων για να επιτευχθει η "υποταγη δαιμονων"

Μια μικρή διαφοροποίηση μόνο, στο ότι ο εξορκισμός δεν χρησιμεύει στην υποταγή των δαιμόνων.

-

dantouan
25-04-05, 18:51
το μονο που κατάλαβα είναι οτι ακόμα μια θρησκεία την πηραν κάποιοι και την κάναν εμπόριο.

Μα ολες τελικα αυτον τον σκοπο εξυπηρετουν....


Τα υπόλοιπα που λες δεν τα καταλαβαίνω, θα μπορούσες μηπως να τα κάνεις ποιο κατανοητά στους απλόυς θνητούς;

Οντως αυτο θα μας διευκολυνε ολους...

mrwireless
26-04-05, 12:23
Έχω ξαναπεί όμως, πως πίσω από την "μεγάλη αγάπη" για τους αρχαίους έλληνες, κρύβεται ένα διαφορετικό πρόσωπο του ακραίου φασισμού, όπου αυτή τη φορά οι Άριοι, είμαστε εμείς οι Έλληνες (ή καλύτερα ελληνάρες).Πισω απο την αρχαιολατρια κρυβονται διαφορα - παιζουν ακροδεξιοι Αριοι, παγανιστες, νεοπαγανιστες, Μασονοι, Καμπαλιστες ...

Η ιστορια δεν ειναι καθολου απλη, καθως καποιοι που δηθεν παριστανουν τους Ελληναραδες (Ελληνες πισω απο τα Εβραϊκα κειμενα, Ελλληνες ζουσαν στην Παλαιστινη, κ.λ.π.) μπορει τελικα να θελουν να καταληξουν σε αλλα συμπερασματα...

Η ιστορια της Καμπαλα - και των αποκρυφιστικων ρευματων γενικοτερα - ειναι αρκετα μπερδεμενη υποθεση, και δεν εξηγειται σε μερικες γραμμες
Θα χρειαστει καμποση αναλυση...

Αρχισα αναποδα, δειχνοντας καταρχην πως η Καμπαλα - ασχετα με την ουσια της - μπορει να εξυπηρετησει καποιους και τα πολιτικα τους σχεδια
Χρησιμοποιω αποψεις των ιδιων των "ενδιαφερομενων" οπου γινεται, για να μην αναλωθουμε σε συζητησεις του τυπου "ετσι λες εσυ, τι αποδειξεις εχεις κ.λ.π."
Χολλυγουντιανη παρενθεση - αν παρατηρησατε, αναφερθηκαν οι οροι "matrix" και "program"


Occultists... use the Kabbalistic Tree of Life as a matrix or Grid for comparing the Archetypal images of different mythologies that could be adapted to Ceremonial Magic.
For example, the merciful father (Chesed) has parallels in other pantheons, namely

ODIN (Scandinavia);
ZEUS (Greece);
JUPITER (Rome);
RA (Egypt).

This system of comparison became known as MYTHOLOGICAL CORRESPONDENCES. It has become common in the occult tradition to link the ten sephiroth of the Tree of Life with the 22 cards of the MAJOR ARCANA of the TAROT.
Εχουμε ομως τη γνωστη κινηματογραφικη τριλογια του Matrix..

http://www.hollywoodjesus.com/matrix.htm

..οπου το "προγραμμα" παιζει βασικο ρολο.

To παρακατω (edited) σχολιο ειναι μια καλη εισαγωγη στο γνωστικο μυνημα του Matrix...The early Gnostics sought salvation and supernatural power through esoteric knowledge -- a secret gnosis, not just ordinary knowledge. They saw the rest of the world held captive to evil, while they were the enlightened remnant who found spiritual freedom and transcendence in secret wisdom.

Hidden knowledge is key to the Matrix as well. Ignorance and illusion has, like a blanket, covered the minds of the people and kept them in bondage. Only the secrets revealed first to Morpheus, Trinity and other rebels, then to the reluctant Neo, can free them from the evil machines and the programs that rule them...

The main source of secret wisdom is an elderly female oracle. As in ancient Greek myths, where the oracle functioned as a spiritual medium for the gods, her answers are ambiguous. But Morpheus had no doubts about her authenticity. "She can help you find the path," he told Neo in Matrix 1. Moments later, Neo stood in her reception room, where some of her young students were practicing their magic. A blue-eyed boy with shaved head and a Buddhist-like robe told him how to bend spoons with his mind. Neo succeeded on his first try.

"Everything the oracle has told me has come true," said Trinity.

In Matrix 2, a wise old Keymaker has also found a source of universal knowledge. Toward the end of the movie, someone asks him, "How do you know all this?"

"I know because I know," he answers. "It is my purpose."

That's all. No explanation needed. And in the context of the movie, it makes some sense. A digital brain is, in effect, programming everything within the Matrix according to the will and purpose of its masters.

But if you look beyond the material facade and see the movie as an allegory with deeper meanings (which most fans do), you begin to unwrap more subtle suggestions. Many have done just that -- and found all kinds of spiritual implications. The key is perception...

The Keymaker's comment is significant, for it touches on Gnostic fatalism. And since his words fits the movie's context, the message is heard again and again:

"We do only what we're meant to do."

"Causality, action, reaction, cause and effect.... Choice is an illusion...."

"Whatever happens happens for a reason."

"All that matters is feeling. Beneath our poised appearance, we are completely out of control.... Causality: we are forever slaves to it."

The last of the above quotes points to another Gnostic belief that fits both the Matrix and today's culture. The human slaves in the Matrix are pacified through a virtual reality of feel-good experiences that hide their wretched condition.

In his article, "Gnosticism Reborn: The Matrix as Shamanic Journey," Jake Horsley writes,

The Matrix is serving the oldest and most respectable, most revered, cause of art: that of enlightening the populace, by means both profound and ridiculous, to the Truth. Perhaps one in a thousand of those who see the movie will recognize or even notice its Gnostic tenets; but regardless of this, everyone who sees the film has effectively been exposed to them....

These roots reach back to the cradle of civilization. The Wordsworth Dictionary of the Occult tells us that "Gnosticism...first emerged in the Babylonian lowlands...." involves "the spontaneous expression of religious feeling. It sustains and opposes official religion at one and the same time, just as reality is driven hither and thither by poetry or dreams."

Gnosticism, like the Matrix, defies logic and simple explanations. But it appeals to human feelings, therefore, people accept it even if they can't define it. That's what happened back in the 1st century. Blending Christian words with occult teaching, the early Gnostics deceived many Christians.

To counter Gnostic distortions of the gospel, the apostle Paul wrote the familiar letter to the Colossian church.

"Beware lest anyone cheat you through philosophy and empty deceit, according to the tradition of men, according to the basic principles of the world, and not according to Christ. For in Him dwells all the fullness of the Godhead bodily; and you are complete in Him, who is the head of all principality and power." Colossians 2:8-10

...While Bible-based names add an illusion of truth to the Matrix myth, the supernatural powers and beliefs of the main character is anything but Christian. Neo is a Kung Fu expert with power to zoom through the air like Superman. His death (back in Matrix 1) at the hand of an enemy agent with supernatural power took place in the dream world of the Matrix. And, according to the convoluted context of the movie (Matrix 1), he also died back in Zion, the real world. There -- like the prince who kissed Sleeping Beauty -- Trinity kissed the mouth of his dead body, and he awakened from death -- endowed with the superpowers demonstrated in Matrix 2....
The same principle applies to Neo's attempts (in Matrix 2)to save the wounded Trinity whose death had been foretold. But Neo saves her and extracts the bullet. She seems to be dying in spite of his efforts, so the grieving Neo reaches into her chest to massage her heart.
Since this, too, takes place in the dream world of programmed illusions, Neo's hand and Trinity's body are shown as shadowy, translucent images...
Trinity revives, and we see the physical change in the real world as well as in the Matrix. In other words, what Neo does in the dream world becomes effective in the real world...
...viewers are also familiarized with a most important occult principle...
...The slogan, "As above, so below," assures occultists today -- as it did in secret societies centuries ago -- that the magical feats they imagine in their minds will be actualized in the physical world...

In Matrix 1, Neo died and was resurrected. "Just like Christ," say his fans. But Neo's fascination with Gnostic, New Age and Buddhist spiritual forces puts him in the opposite camp. As you saw earlier, even the dreaded antichrist will return to life after a fatal wound...Yet, Neo is "the One", the expected savior of the enslaved remnant of humanity. His victory had been prophesied, and Zion's poor and lame flock to his door -- for miraculous help and cures. Even while he meets their need, his mind is set on Trinity and sex...Morpheus has been called "a father figure" or modern "John the Baptist." "Morpheus, you are more the leader to us, you're a father," said a crew member on the hover craft, Nebuchadnezzar...Words such as Zion, Trinity, Nebuchadnezzar and prayer suggest Biblical connections. We forget that, not long ago, the main occult systems of the Western world (Alchemy, Rosicrucianism, Freemasonry, Hermetic Order of the Golden Dawn) all used Biblical words in their myths and philosophies...

In the Matrix, people have found karmic Hinduism and Tantric Buddhism (inc ritual sex) and many other spiritual expressions in addition to the mystical distortion of Christianity. A brief scene showing an altar adorned with candles, flowers, a traditional painting of Mary and various idols (including a seated Buddha) honored this diversity...

...This quest may be the main answer to the Matrix puzzle. Those who "get it" become part of an elite group of initiates into the secret knowledge that has intrigued seekers since the beginning of time. "
'You will not surely die,' the serpent assured Eve...The serpent promised life, but his lie led to spiritual death. So do all the counterfeit gospels and tempting illusions that tantalize today's world.


Αυτα τα ολιγα - σημασια λοιπον εχει ο "διαφωτισμος" του λαου, ακομα και αν τα μεσα ειναι "αστεια" η "ανοητα"...

mrwireless
26-04-05, 12:43
...Την ιδια στιγμη η Χ.Ο. Εκκλησια δεν κανει τιποτα για να ενημερωσει τους πιστους και μη - προφανως οι δημοσιοσχεσιτες δεσποτες, που χρειαζονται τη βοηθεια διαφορων εκδοτων κ.λ.π. για να ανεβουν στην εκκλησιαστικη ιεραρχια, δεν θελουν να κατηγορηθουν για "μεσαιωνικες" πρακτικες και να χαλασουν το image τους
Αλλη μια παρενθεση - για οσους αναρωτιωνται για το τι τελικα πουλαει ο Λιακοπουλος με τους "ΕΛ" κ.λ.π., το παρακατω, απο post σε φορουμ περι "εσωτερισμου", μπορει να βοηθησει στην εξηγηση...


"...ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΡΓΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ , ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ,
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ,
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ ,
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ , ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ,
ΠΗΡΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ,
ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ,
ΠΗΡΑΝ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,
ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΜΙΘΕΟΥΣ , η ΓΙΓΑΝΤΕΣ , η ΝΕΦΙΛΕΙΜ.
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΑΝΔΡΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΟΙ.

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΦΙΛΕΙΜ , ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΦΑΡΑΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ...

...

...ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 8 ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ
ΗΡΟΔΟΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.

ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΝ ΘΕΟΙ.
ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ,
ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ
ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ.
ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ
ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ , ΟΙ ΝΕΦΙΛΕΙΜ , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ
ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ
ΕΡΜΗ ΙΙ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ , ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΟΙ ΝΕΦΙΛΕΙΜ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ,
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ NIBIRU.

NA ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ 2012.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ
ΜΕ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ [ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ],
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ..."


Το παραπανω παραμυθι εχει καμποσες παραλλαγες - το "ελληνικο" κομματι ειναι για ντοπια καταναλωση...

Βλεπουμε ομως οτι η ΟΥΦΟλογια, τα διαφορα SETI@home κ.λ.π. ειναι χρησιμα στο εξης - να πιστεψει ο κοσμος οτι κατι υπαρχει εξω απο τη γη, και οταν δηθεν εμφανιστουν καποιες "διαστημικες" δυναμεις που προκειται να καταστρεψουν (η να σωσουν) το κοσμο, να ειναι πιο ευκολο για πολλους να το αποδεχθουν

crimson
26-04-05, 13:18
Η νέα εποχή ή new age, είναι ένα θρησκευτικό κίνημα, κι ας μην παρουσιάζεται συνήθως σαν θρησκεία. Ένα βασικό της στοιχείο είναι ο συγκριτισμός, όλες οι θρησκείες είναι ίδιες, πιστέψτε στη θρησκεία σας, αλλά με το δικό μας τρόπο και κάτω από εμάς. Η καμπάλα είναι ένα απ'τα συστατικά για να δέσει το γλυκό, μια απ τις 7-8 βασικές "θρησκείες" της συνταγής. Ίσως από ηθοποιούς/τραγουδιστές να παρουσιάζεται σαν παρακλάδι του ιουδαϊσμού, αλλά οι πρακτικές της δε θυμίζουν τόσο ιουδαϊκή αίρεση αλλά ωραιοποιημένο παρακλάδι του σατανισμού, όχι ότι το παραδέχονται βέβαια.

mrwireless
26-04-05, 14:15
Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει ενας "Ιουδαισμος" - αν εννουμε θρησκεια - οι Εβραιοι εχουν "Ορθοδοξους", "υπερ-Ορθοδοξους", Συντηρητικους, Ρεφορμιστες, κ.λ.π.

http://www.apologeticsindex.org/j00.html#judaism


Οι Καμπαλιστες δεν χρειαζεται να ειναι απαραιτητα Εβραιοι η να γινουν Εβραιοι - ασχετα αν αναγνωριζουν την Εβραϊκη πηγη της Καμπαλα. Το ιδιο εξαλλου ισχυει και για το Χριστιανισμο, που εχει Εβραϊκες ριζες.

Εξαλλου Εβραιος εισαι μονο αν η μητερα σου ειναι Εβραια - οι οροι "Εβραιος", "Ιουδαιος" "Ισραηλιτης" δεν ειναι ταυτοσημοιΟτιδηποτε αναφερεται σε ενα "υπερτατο ον" ειναι θρησκεια - και φυσικα και η παραδοσιακη "Νεα Εποχη".


H Καμπαλα ομως ουσιαστικα εχει πλεον υπερκερασει τη γνωστη "Νεα Εποχη" - - οπως φαινεται και απο τα παρακατω


"...The word 'Kabbalah' comes from the Hebrew word 'to receive.'
This points to the receiving of secret doctrine by initiates.
In other words it opens people up to hidden meanings of sacred texts which cannot be comprehended by plain interpretation.

God is understood to have a male and a female nature. The feminine principle is known as 'Shekinah', the great Mother in whose womb the universe was conceived.

There is a complex teaching about what happened at the moment of Creation and the Fall. The main idea is that sparks of divine light fell and were trapped throughout the material world. By divine decree the Shekinah was sent into exile to abide with human beings until they purify themselves. By good actions (tikkun) the fallen sparks must be purified and returned to the divine source. As a result the light of Shekinah is restored and she then bestows her bounty of light on the human soul.

Since this will speed up the Messianic Age, bringing about a new age of peace and harmony on earth, every effort must be directed towards this purpose. Rituals and meditation are engaged in (known as kavvanah) with the aim of discovering the unity of all things and restoring the cosmic order.

According to a book on Kabbalah by Migene Gonzalez-Wippler, techniques to accomplish this include:

...relaxation, meditation and breathing techniques; ritualistic dancing, especially to music with a strong beat 'created by different drum rhythms which tend to be repetitive and hypnotic in quality'; yoga exercises which are 'very helpful in inducing the state of asceticism and religious fervour which is so central to kabbalistic magic.' Yoga is not alien to kabbalistic thought and was introduced as far back as the 13th century chiefly by the kabbalistic master, Abraham Abulafia.

The writer also advocates calling on the names of Angels and summoning spirits through methods which are familiar to practices of magic and witchcraft in all cultures. She describes how she followed a ritual of evocation entitled the 'Rite of Queen Hagiel' in a kabbalistic book and summoned up this spirit in a house she was staying in. Interestingly, in the light of the lead article in our last edition, this was in Vienna where she was working for the United Nations!

All of this shows that Kabbalah is not derived from the God of the Bible, but is a Jewish recycling of the New Age spirit which is permeating all religions and helping to create the end time delusion which will lead to the final world apostasy and acceptance of Antichrist as the Messiah.

Apart from the above Kabbalah teaches such New Age concepts as the idea that 'All is One', i.e. there is an inter-connectedness of all things and God is present in all created objects. The purpose of the spiritual quest is to discover the divine sparks within us and attain mystical union with the 'One.' This can take place as a result of a number of incarnations and Kabbalah agrees with Hinduism in teaching re-incarnation..."


Ακομα και η γιογκα ειναι λοιπον Καμπαλιστικη - και φαινεται απο το παραπανω πως η Καμπαλα ενσωματωνει τις τελετουργιες της "Νεας Εποχης" απο τη δεκαετια του 60 μεχρι προσφατα - αλλα και αλλες θρησκειες (εκτος φυσικα απο το Χριστιανισμο...)


"...Kabbalah scholar Moshe Schatz, who is ultra Orthodox says that 'Kabbalah seeks to show the unity underlying all of reality - physical and spiritual. I can tell you for sure that some of the gurus in India are teaching very high Kabbalah. Kabbalah teaches us not to reject anything. We can integrate the insights not only of science but of Buddhism, Hinduism, all human knowledge.'..."


Η Καμπαλα ομως, συμφωνα με τη Jerusalem Post, χρησιμευει σαν "πισω εισοδος" στον "Ιουδαισμο"

"...One of the writers in the Jerusalem Post article above called Kabbalah a 'back door to Judaism'..."Τα μεσσιανικα/εσχατολογικα κολοκυθια που διαφημιζουν οι Λιακοπουλος, Χαρδαβελλας και Σια εχουν να κανουν με τον ερχομο του Εβραιου Μεσσια (που θα ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, οχι θεος) και απογονο του Δαυιδ, που θα φερει τη παγκοσμια ειρηνη - μαλιστα υποτιθεται οτι θα λυσει και το Μεσανατολικο και θα χτισει τον τριτο ναο του Σολωμωντα

"...In a book entitled 'The Real Messiah' by Rabbi Aryeh Kaplan, Jesus' claim to be Messiah is rejected and a future scenario depicted in which the Rabbi describes how Messiah comes to power. He will solve the Middle East situation with 'such a demonstration of statesmanship and political genius' that he will be placed by the major powers in 'a position of world leadership.' He will rebuild the Temple and cause people everywhere to 'achieve the mystical union of prophecy.'..."

Ο ερχομος του (ανθρωπου) Μεσσια ειναι γενικη παραδοχη για ολους τους Εβραιους - περισσοτερα για αυτο αργοτερα..Τωρα, αν οι Γεωργακης/Κωστακης, οταν μιλανε για "Νεα Εποχη" δεν αναφερονται στο γνωστο "New Age" αλλα την Καμπαλιστικη εκδοχη του, τοτε τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα απο οτι νομιζουν ορισμενοι...


Ο Jim A. Cornwell στο βιβλιο The Alpha and the Omega δινει την εξης αποψη γιατι η Καμπαλα ειναι τοσο προσφατο φρουτο...σχετιζεται με την "εποχη του Υδροχοου" που μαθαμε απο τη "Νεα Εποχη"


"...the interpretation of the Kabbalah had been kept secret for nineteen centuries, since the entrance into the Aquarian Age in 1950, those texts have been published in Jerusalem.
This can not be explained as superstitious aberration but only to the men following the guiding thread of the Tradition. The Tradition had now come to the dawn of a new 'Cosmic Sabbath,' the 'Reign of the Messiah.'

"Aquarius is both a constellation and the twelfth of a circle known as a sign. Entering Aquarius means entering the period during which astronomers will see the sun rise in Aquarius on the day of the vernal equinox. The phenomenon of the precession of the equinoxes is involved in this fact.
The equinoctial sun has been rising in the sign of Aquarius since 1950. In this interpretation, we are in the 'Golden Age' of prophecies. The equinoctial sun will not begin rising in the constellation of Aquarius until about the year 2700. In this interpretation, neither you nor I will see the prophesied 'Golden Age'."
From the "The Coming of the Gods" by Jean Sendy, page 69.

Medieval tradition saw the period of Aquarius as the end of the 'time of secrecy.'
The Kabbalah texts were not to be published until the approach of the 'fulfillment of the time,' the revelation is drawn from the Tradition itself, that the time of secrecy has ended.
From the depths of time the Kabbalah texts deduced that in the 'time of Aquarius,' men would transmute metals, make their voices travel all over the earth, move mountains, making flying machines and walk on the moon..."


Και βεβαια ξαφνικα οι οπαδοι του "Νew Age" θα ανακαλυψουν ποσο κοντα ειναι στην Ιουδαιιστικη Καμπαλα..

"...Many of the things we associated with the New Age are not new but are part of Kabbalah, the Jewish mystical tradition.
New Age Judaism is not about Judaism modified to meet the needs of the moment, but rather it makes age-old Judaism, traditional and kabbalistic teachings accessible to the modern person in a new way...The Jew prays directly to the Creator of the Universe. There is no need for intermediaries, rabbis or idols before the one God. Each Jew is potentially a high priest, bringing down blessings for self and others. People identifying with the New Age should be comfortable with this basic tenet of Judaism: Every person, regardless of stature or religion, can have a personal relationship with God. Each of us can talk directly to God and our words make a difference. According to Judaism, even non-Jews can be prophets and can be filled with the holy spirit..."


Αρα η Καμπαλα δεν αναιρει τη παραδοσιακη θρησκεια των Ιουδαιων - αλλα την κανει "πιο προσιτη" στο μοντερνο ανθρωπο..

Οσο αφορα την Ελληνικη πραγματικοτητα - το παραδοσιακο "New Age", παρα τις προσπαθειες του Λαμπρακισταν και αλλων απο τη δεκαετια του 80, δεν επιασε - κυριως λογω της επιμονης του Ελληνα στον "επιστημονικο σοσιαλισμο" που αντιμετωπιζε οτιδηποτε "πνευματικο" σαν ξεπερασμενο
(το ιδιο προβλημα εχουν και οι Ισραηλινοι "κοσμικοι", οπως αναφερθηκε και παραπανω)

Αυτα βεβαια μεχρι το 1991 - απο οτι φαινεται, καποιοι σχεδιαζουν να εμφανισουν τη Καμπαλα στην Ελλαδα (μαλλον σε καποια εξελληνισμενη μορφη της, γιατι ο Ελληνες ειναι παραδοσιακα καχυποπτοι απεναντι σε οτιδηποτε Ιουδαϊκο) σαν "Νεα Εποχη", πραγμα που εξηγει και την επιμονη των Γεωργακη/Κωστακη να αναφερονται σε αυτη, ενω κανεις δεν ασχολειται με το αντικειμενο...

Για να πετυχει αυτο βεβαια πρεπει να εξασθενησει ο Χριστιανισμος, που ειναι ο ουσιαστικος εχθρος - οι νεοπαγανιστες, ασχετα με το ποσο Καμπαλιστες ειναι, πιαζουν το ρολο τους σε αυτο το τομεα...

zouzouni
26-04-05, 14:33
...
"...ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΡΓΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΙΝΔΩΝ ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ , ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ,
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ,
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ ,
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ , ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ,
ΠΗΡΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ,
ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ,
ΠΗΡΑΝ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,
ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΗΜΙΘΕΟΥΣ , η ΓΙΓΑΝΤΕΣ , η ΝΕΦΙΛΕΙΜ.
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΑΝΔΡΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΟΙ.

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΦΙΛΕΙΜ , ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΦΑΡΑΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ...

...

...ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 8 ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ
ΗΡΟΔΟΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ.

ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΝ ΘΕΟΙ.
ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ.

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ,
ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ
ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ.
ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ
ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ , ΟΙ ΝΕΦΙΛΕΙΜ , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ
ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ
ΕΡΜΗ ΙΙ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ , ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΟΙ ΝΕΦΙΛΕΙΜ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ,
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ NIBIRU.

NA ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ 2012.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ
ΜΕ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ [ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ],
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ..."


Το παραπανω παραμυθι εχει καμποσες παραλλαγες - το "ελληνικο" κομματι ειναι για ντοπια καταναλωση...

Βλεπουμε ομως οτι η ΟΥΦΟλογια, τα διαφορα SETI@home κ.λ.π. ειναι χρησιμα στο εξης - να πιστεψει ο κοσμος οτι κατι υπαρχει εξω απο τη γη, και οταν δηθεν εμφανιστουν καποιες "διαστημικες" δυναμεις που προκειται να καταστρεψουν (η να σωσουν) το κοσμο, να ειναι πιο ευκολο για πολλους να το αποδεχθουν

Η Βίβλος έχει κι άλλους λόγους να αναφέρει την Αίγυπτο σαν πατρίδα της Ειδωλολατρείας - τα τόσα χρόνια σκλαβιάς κι υποδούλωσης που αναφέρουν ότι πέρασαν στην Αίγυπτο κι μόνο αρκούν για να "δικαιολογήσουν" απωθημένα κι χαρακτηρισμούς εναντίων των Αιγυπτίων.
Συν ότι στην περιοχή που ζούσαν κι κινούντο οι Εβραίοι της Βίβλου, μεγάλη δύναμη ήταν η Αίγυπτος, άρα σ'αυτήν θα έδιναν έμφαση κι όχι στους μικρότερους γειτονικούς τους πληθυσμούς που ήταν επίσης ειδωλολάτρες, κι ήταν ειδωλολάτρες ΠΡΙΝ οι Εβραίοι πάνε στην Αίγυπτο (όπου παρέμειναν τα τόσα χρόνια που παρέμειναν ως σκλάβοι από ένα σημείο κι έπειτα).
Πάντως βρίσκω ενδιαφέρον ότι για την ίδρυση της Φαραωνικής δυναστείας της Αιγύπτου, βρίσκουν "αυτά τα στοιχεία" σε όλα τα ιερά κείμενα των άλλων λαών, αλλά δεν κάνουν καμμιά αναφορά για τα ιερά κείμενα κι βιβλία των Αιγυπτίων! :roll: εκτός κι αυτά βρίσκονται στο τμήμα που δεν παρέθεσες?
Κι άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το παραπάνω κείμενο αποτελεί εξαίρεση, καθώς παραδέχεται ότι άλλος πολιτισμός κι λαός ΠΛΗΝ των Ελλήνων, ΠΡΙΝ από τους Έλληνες είχε αυτή την περίφημη απερίγραπτη γνώση (γιατί υπάρχει κι το ρεύμα εκείνων που λένε ότι οι Έλληνες ήταν πρώτοι στην γνώση, πρώτοι στον πολιτισμό, πρώτοι σε όλα, κλπ,κλπ,κλπ).

mrwireless
26-04-05, 14:41
Που ξερεις, μπορει οι "Ελληνες" να ηρθαν απο τον Σειριο η την Ατλαντιδα, κ.λ.π. - οποτε αυτοι να διδαξαν τα παντα στους Αιγυπτιους...αρα παλι "Ελληνες" ειναι πισω απο ολα...

Το παραπανω ειναι το παραμυθι των ΕΛ, δεν υποστηριζω τη θεωρια αυτη...

zouzouni
26-04-05, 14:45
...
Τα μεσσιανικα/εσχατολογικα κολοκυθια που διαφημιζουν οι Λιακοπουλος, Χαρδαβελλας και Σια εχουν να κανουν με τον ερχομο του Εβραιου Μεσσια (που θα ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, οχι θεος) και απογονο του Δαυιδ, που θα φερει τη παγκοσμια ειρηνη - μαλιστα υποτιθεται οτι θα λυσει και το Μεσανατολικο και θα χτισει τον τριτο ναο του Σολωμωντα

"...In a book entitled 'The Real Messiah' by Rabbi Aryeh Kaplan, Jesus' claim to be Messiah is rejected and a future scenario depicted in which the Rabbi describes how Messiah comes to power. He will solve the Middle East situation with 'such a demonstration of statesmanship and political genius' that he will be placed by the major powers in 'a position of world leadership.' He will rebuild the Temple and cause people everywhere to 'achieve the mystical union of prophecy.'..."

Ο ερχομος του (ανθρωπου) Μεσσια ειναι γενικη παραδοχη για ολους τους Εβραιους - περισσοτερα για αυτο αργοτερα...

Για να χτίσει τον 3ο Ναό του Σολομώντα θα πρέπει να "ανακαταλάβουν" το χώρο, στον οποίο είναι τώρα το τζαμί Αλ Άξα, κι που είναι ο 3ος ιερός τόπος των Μουσουλμάνων......οπότε μου μυρίζεται "εκκαθάριση" των Παλαιστινίων "λόγω της προφητείας για τον ερχομό του Μεσσία"

mrwireless
26-04-05, 15:34
Οι Εβραιοι ειναι ευελικτοι οταν χρειαζεται - μπορει καποιο "ανωτατο ραββινικο συμβουλιο" να αποφασισει οτι η σωστη θεση του ναου ειναι 200 μετρα απο το τεμενος, οποτε να χτιστει χωρις να καταστραφει το Αλ Αχτσα...

Σημαντικο στην ολη εσχατολογικη ιστορια ειναι να γινει κατανοητο οτι ο Μεσσιας των Εβραιων υποτιθεται οτι θα ειναι ανθρωπος, και δεν προκειται να κατεβει απο τον ουρανο ουτε ο ερχομος του να συνοδευεται απο γεγονοτα τυπου δευτερας παρουσιας


"...What is the Messiah (Mashiach) supposed to accomplish? The Bible says that he will:

1) Build the Third Temple (Ezekiel 37:26-28).

2) Gather all Jews back to the Land of Israel (Isaiah 43:5-6).

3) Usher in an era of world peace, and end all hatred, oppression, suffering and disease. As it says: "Nation shall not lift up sword against nation, neither shall man learn war anymore." (Isaiah 2:4)

4) Spread universal knowledge of the God of Israel, which will unite humanity as one. As it says: "God will be King over all the world -- on that day, God will be One and His Name will be One" (Zechariah 14:9).

The messiah will be a regular human being, born naturally to husband and wife. He is not to be a god, nor a man born of supernatural or virgin birth. The very idea that God would take on human form is repulsive to Jews because it contradicts our concept of God as being above and beyond the limitations of the human body and situation..."


Εκτος απο τα Βιβλικα κειμενα, υπαρχει και η ερμηνεια του Μαιμωνιδη (Rabbi Moshe ben Maimon)

"..."The Messianic age is when the Jews will regain their independence and all return to the land of Israel. The Messiah will be a very great king, he will achieve great fame, and his reputation among the gentile nations will be even greater than that of King Solomon. His great righteousness and the wonders that he will bring about will cause all peoples to make peace with him and all lands to serve him.... Nothing will change in the Messianic age, however, except that Jews will regain their independence. Rich and poor, strong and weak, will still exist. However it will be very easy for people to make a living, and with very little effort they will be able to accomplish very much.... it will be a time when the number of wise men will increase...war shall not exist, and nation shall no longer lift up sword against nation.... The Messianic age will be highlighted by a community of the righteous and dominated by goodness and wisdom. It will be ruled by the Messiah, a righteous and honest king, outstanding in wisdom, and close to God. Do not think that the ways of the world or the laws of nature will change, this is not true. The world will continue as it is. The prophet Isaiah predicted "The wolf shall live with the sheep, the leopard shall lie down with the kid." This, however, is merely allegory, meaning that the Jews will live safely, even with the formerly wicked nations. All nations will return to the true religion..." κ.λ.π.


Αυτα πιστευουν ολοι οι Ορθοδοξοι και πολλοι απο τους Συντηρητικους Εβραιους (καποιοι πιστευουν στο "προσωπικο Μεσσια") - οι Ρεφορμιστες, παροτι πιο "προοδευτικοι" στις αποψεις τους, δεχονται τη "κλασσικη" μεσσιανικη εκδοχη.

Απο την ερμηνεια του κειμενου περι λυκου, προβατων κ.λ.π. βλεπουμε επισης οτι οι Εβραιοι ερμηνευουν τελειως διαφορετικα τα κειμενα της Παλαιας Διαθηκης που δεχονται και οι Χριστιανοι
Η συγκριτικη εσχατολογια των τριων μονοθεϊστικων θρησκειων:

http://www.contenderministries.org/prophecy/eschatology.php

mrwireless
26-04-05, 16:15
Το ποτε θα ερθει ο (Εβραιος) "Μεσσιας" ερμηνευεται ως εξης - αυτο εξηγει γιατι ορισμενοι (νεοσυντηρητικοι κ.λ.π.) θελουν να "επιταχυνουν" τον ερχομο του, πραγμα που μπορει να γινει συμφωνα με τις εβραικες δοξασιες - οτι υπαρχει σε καθε εποχη ενας Μεσσιας που μπορει ξαφνικα να φανερωθει κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες

Αλλωστε υπηρξαν ιστορικα πολλοι υποψηφιοι Εβραιοι Μεσσιες - ο τελευταιος ηταν ενας ραββινος απο τη Νεα Υορκη, που δυστυχως πεθανε πριν χτισει τον 3ο ναο...


"...Moshiach can come any day, even before the predetermined date:
“This day — if you will listen to His voice!” (Psalms 95:7)
Every generation has a special ketz of its own, for, as stated, Moshiach is alive and present in every generation, albeit concealed.

He is ready to be revealed at a moment’s notice.

In the course of history prior to “its time” there are especially auspicious times when it is easier to effect his coming. To take advantage of these, to hasten the redemption, that depends completely on us..."


Τα παραπανω δεν ειναι αστεια - ειναι γνωστο πως πριν την εκλογη Μπους, διαφοροι "συμβουλοι" με μεγαλη επιρροη στην Ουασινγκτον εκαναν ειδικες παρουσιασεις στους Αμερικανους πολιτικους για το τι προεβλεπε το Ταλμουδ και αλλα κειμενα για τον ερχομο του Μεσσια - με σκοπο να επηρεασουν την πολιτικη των ΗΠΑ

Οι προτεσταντες "φανταμενταλιστες" στις ΗΠΑ, που εκλέγουν τον Μπους, εχουν πειστει οτι συμφωνα με τη Χριστιανικη εσχατολογια, πρεπει πρωτα να προστατευθει το Ισραηλ ωσπου να χτισθει ο 3ος ναος και να ερθει ο Αντιχριστος - βεβαια υποτιθεται οτι μετα θα καταστραφει το Ισραηλ πριν ερθει ο Ιησους Μεσσιας, αλλα αυτο δεν απασχολει τους Εβραιους, που ετσι εχουν εξασφαλισει την υποστηριξη των "Χριστιανων", μεχρι να αποφασισουν να χτισουν το 3ο ναο τουλαχιστο.


Μερικα ακομα για τις Εβραικες προφητειες (που μαλλον πολιτικα εχουν μεγαλυτερη σημασια απο αυτες του Λιακοπουλου και των "γεροντων" που τον καθοδηγουν)

"...One of the most important events in the Messianic Era will be the rebuilding of the Holy Temple (Beit HaMikdash). Indeed, according to Maimonides, it is the act of building the Temple which will establish the identity of the Messiah beyond any shadow of a doubt. There are, however, many things involving the Temple which can only be ascertained prophetically, such as, for example, the precise location of the Altar. When Ezra rebuilt the Temple after the Babylonian exile, the place of the Altar had to be revealed prophetically, and the same will apparently be true when the Temple is rebuilt in the Messianic Ages...
...The Messiah of whom we have been speaking will be a direct descendent of King David, from the tribe of Judah. He is therefore known as Mashiach ben Dovid or Messiah the son of David. There is also a tradition that there will be another Messiah, from the tribe of Ephraim, the son of Joseph, who will precede Mashiach ben Dovid. He is therefore known as Mashiach ben Yosef or Mashiach ben Ephraim.
There is a tradition that Israel's enemies will only succumb to a descendant of Joseph. Thus, Mashiach ben Yosef will be the one who will lead Israel to victory in the war of Gog and Magog...
...According to ancient tradition, the initial Messiah will fight and be killed in the war of Gog and Magog. He will be mourned by all Israel...Before the appearance of the final Messiah, a prophet will arise to announce his coming and to draw the Jewish people back to God. This prophet is referred to as Elijah the prophet...There is a tradition that Elijah will reveal himself sometime after the war of Gog and Magog, immediately before Mashiach ben Dovid appears.
Some maintain that Elijah is a kohen, who will serve as the High Priest in the days of the Messiah, in the Third Temple..."


Και βεβαια ο Μεσσιας των Εβραιων ειναι ο Αντιχριστος των Χριστιανων...

crimson
26-04-05, 16:42
Δείτε στο google τι βγάζει γia temple komsky

mrwireless
26-04-05, 17:03
Και μια που ο Παναθηναικος θα παιξει με τους Μακαβαιους του Τελ-Αβιβ, για να θυμηθουμε τι ηταν οι Μακαβαιοι...

"...Τhe Hasmoneans, under the leadership of the Maccabee family, found the right moment of Seleucid (Greek occupiers) weakness around 162 B.C., "launched a guerrilla campaign against [their] garrisons and their Jewish supporters. They drove all the Greeks out of the area around Jerusalem and imprisoned the [Hellenized Jews]...Thus Israel became independent again after 440 years." This was to last until the crushing of the Jewish revolts in 66 and 135 A.D., which led to the second disastrous 'Exile' of the Jewish people -- which lasted for nearly two millennia, until 1948 when the United Nations mandated the state of Israel.

Johnson describes the rule of the Maccabees. "[They] were brave, desperate, fanatical, strong-minded men. They saw themselves as reliving the Book of Joshua, re-conquering the Promised Land from the pagans, with the Lord at their elbow. They lived by the sword and died by it in a spirit of ruthless piety…[Their] wars of fire and sword were marked by massacres of city populations whose only crime was that they were Greek-speaking...inhabitants were forcibly converted to Judaism or slaughtered if they refused."

Ιδου και τα παιχνιδακια που μπορειτε να παιξετε (οι "Ελληνες" ειναι Συροι της Ελληνιστικης περιοδου)

http://www.jafi.org.il/education/festivls/hanuka/h3.html


Βεβαια το ποσοι και ποιοι ηταν οι "Ελληνες" την εποχη εκεινη σηκωνει συζητηση - υπολογιζεται οτι την εποχη του Ηρωδη υπηρχαν πανω απο 8,000,000 Εβραιοι , απο αυτους περισσοτεροι απο 2,500,000 ζουσαν στα ορια του σημερινου Ισραηλ.
(Απο τη Κυπρο μονο, εκδιωχθηκαν πανω απο 250,000 Εβραιοι στους Ελληνιστικους χρονους)

Οποτε οι Ελληνες δεν μπορουσαν να ειναι μονο οι σημερινοι, αν ηταν τοσο σημαντικοι εχθροι...


Ο Κομσκυ εκφραζει τη "κοσμικη" η "προοδευτικη" αποψη - τα περι "Οικουμενικης Θρησκειας" ειναι γνωστα, και εξαλλου συμμετειχαν σε αυτες τις συναξεις διαφοροι Μασονοι - Πατριαρχες Ισταμπουλ.
Οι δικοι μας σφυριζαν αδιαφορα μεχρι προσφατα, μεχρι που ο Χριστοδουλος αποφασισε να "αναθερμανει" τις σχεσεις και να παει και στη κηδεια του παπα μαζι με τον νυν Πατριαρχη. Οι Ρωσοι βεβαια κατι ηξεραν που δεν εστειλαν τους δικους τους - το γιατι το καταλαβε ο Χριστοδουλος που "ενοχληθηκε" οταν εμφανιστηκαν Ουνιτες (οχι Ελληνες Καθολικοι) να ψελλουν Ελληνικα.
Οσο για τον Ινσταμπουλ, αμφιβαλλω αν ενοχληθηκε καθολου...

lazar
27-04-05, 00:02
Δείτε στο google τι βγάζει γia temple komsky

http://www.aiwf.org/la/x1.pdf
The American Institute Wine & Food
:p

crimson
27-04-05, 00:32
Καλό κι αυτό λαζάρ. Βασικά υπήρχε ένα σάητ όπου ένας αρχιτέκτονας έλεγε ότι αντί να γκρεμιστεί το μουσουλμανικό τέμενος θα κτιστεί ο ναός γύρω απ' το τέμενος.

mrwireless
27-04-05, 03:24
Που καταληγουμε λοιπον μετα την "Εβραιολογικη" αναλυση?

Η Καμπαλα "αποκαλυπτεται" στον πολυ κοσμο σχετικα προσφατα (στην Ελλαδα οχι ακομα, καθως "μαγειρευεται" μια εξελληνισμενη μορφη της) και ουσιαστικα αντικαθιστα και υπερκεραζει (πως λεμε το supercede?) παλιοτερες αποκρυφιστικες δοξασιες και αιρεσεις, πλασσαρεται σαν μια πορτα προς τη "Νεα Εποχη" για το μοντερνο ανθρωπο που ψαχνει μια "επιστημονικη" μεθοδο για "αυτογνωσια" - αλλα ταυτοχρονα παραμενει στενα δεμενη με την Εβραικη μυστικιστικη παραδοση και πολιτικα εξυπηρετει τα συμφεροντα του Ισραηλινου κρατους

Η εσχατολογια, που λογω της Αποκαλυψης του Ιωαννη επηρεαζει σημαντικα τη θεολογια των Χ.Ο. και των Προτεσταντων (οχι ομως της παπικης εκκλησιας, που δεχτηκε την Αποκαλυψη σαν κανονα μονο το 1548 και θεωρει οτι τα γεγονοτα που περιγραφονται σε αυτην συνεβησαν ηδη τον πρωτο αιωνα μ.Χ.) αναδικνυεται σαν ο ενωτικος πολος μεταξυ Εβραιων και φανταμενταλιστων "Χριστιανων" στις ΗΠΑ, με κεντρικο πυλωνα το χτισιμο του 3ου ναου του Σολομωντα, γεγονος στο οποιο στηριζονται ολες οι εσχατολογικες προφητειες για το ερχομο του Μεσσια - ειτε προκειται για τον ανθρωπινο Μεσσια των Εβραιων που θα κυβερνησει ολο το κοσμο απο την Ιερουσαλημ, ειτε για τον Αντιχριστο που θα ερθει πριν τη Δευτερα Παρουσια, συμφωνα με τους Χριστιανους.

Η εσχατολογικη φιλολογια, οπως και τα διαφορα βιβλια/ταινιες με γνωστικο αντικειμενο (DaVinci Code, κ.λ.π.) ειναι μερος μιας αυξανομενης επιθεσης εναντιον της παπικης εκκλησιας (που αντιπροσωπευει το Χριστιανισμο παγκοσμιως, καθως η πλειοψηφια του παγκοσμιου κοινου δεν γνωριζει καν την υπαρξη των Χ.Ο., που δεν αναφερονται στα εργα αυτα) - συμφωνα με τους γνωστικους/καμπαλιστες, οι παπικοι εστησαν την "απατη" του Χριστιανισμου, κατι που τεινουν να πιστεψουν και πολλοι "Χριστανοι" Προτεσταντες καθως οι "Ευαγγελιστες της τηλεορασης" στις ΗΠΑ τους λενε οτι ο Χριστιανικη εκκλησια ηταν μια ιστορικη "παρενθεση", πριν επανερθει ο Χριστος για να εκτελεσθουν οι προφητειες της Π Διαθηκης - με βασικο αξονα τη προστασια του Ισραηλ απο τον Αρμαγγεδωνα (η οποιο αλλο "εχθρο")

Το ερωτημα ειναι - γιατι ολα αυτα γινονται τωρα? Τον Οκτωβριο εχουμε τα 700 χρονια απο την εξοντωση των Ναϊτων ιπποτων απο τους παπικους, και οι "απογονοι" τους περιμενουν να ζητησει συγγνωμη ο νεος παπας - αλλα υπαρχουν πολυ πιο ουσιαστικοι λογοι απο αυτο, που εξηγουν γιατι ορισμενα πραγματα ακολουθουν συγκεκριμενο χρονοδιαγραμμα...

mrwireless
27-04-05, 03:48
Βρε παιδιά, δεν επικοινωνείτε (δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε εσένα προσωπικά) καλύτερα με τον Νεκτάριο, να βάλετε banners οodegr και apologitis; Κόψε-ράψε πάντα από τα ίδια κείμενα, με τα ίδια ορθογραφικά λάθη, ε, δεν θέλει και πολύ να καταλάβει κάποιος.


Λες να ειμαι εγω, και να βαζω τονους σε αλλο φορουμ?

Δεν διεκδικω καμμια ευρασιτεχνια για αυτα που λεω - αν δε προσεξες, δεν πολυασχολουμαι με "Ελληνικού" ενδιαφεροντος θεματα

Αν σε ενδιαφερει η γνωμη μου για την Ελληνικη επανασταση και τους Ελληνες "διαφωτιστες" -

ευτυχως για εμας, διαφοροι κυριοι καποια στιγμη αποφασισαν να διαλυσουν την Οθωμανικη αυτοκρατορια, μια διαδικασια που αρχισε απο τις αρχες του 19ου αιωνα και τελειωσε το 1922.

Ευτυχως παλι για εμας, ακομα και οταν τα καναμε θαλασσα και επροκειτο να χασουμε το πολεμο, γυρω στο 1827, οι "ξενες δυναμεις" με την ναυμαχια του Ναυαρινου μας ξελασπωσαν
(καποια Ιρλανδεζα θεωρει το Ναυαρινο σαν την 4η σφραγγιδα της Αποκαλυψης - ουσιαστικα ηταν η αρχη του τελους της Οθωμανικης αυτοκρατοριας)
Απο τοτε ειμαστε υπο κηδεμονια, οχι γιατι η Ελλαδα ειναι σημαντικη, για να μην κανουμε καμμια μαλ..α και δημιουργησουμε προβληματα σε αλλους...

Εγκατασταθηκαν λοιπον στην Ελλαδα οι διαφωτιστες Μασονοι και μας "διαφωτισαν" - ειχαμε τοσα χαλια, με το ηρωϊκο Μακρυγιαννη να χρησιμοποιει την ιδια λεξη για να δηλωσει 167 διαφορετικες εννοιες, (οπως με περηφανεια μας ελεγε η ανοιχτομυαλη φιλολογος μας στο λυκειο) που μαλλον καλο μας εκανε.
Το 1848 ειχαμε Μασονικη μινι-επανασταση, οποτε αποκτησαμε και συνταγμα. Το 1967 ειχαμε νεα Μασονικη "επανασταση", οποτε αλλαξε το Μασονικο συνταγμα - και γλυτωσαν οι πολιτικοι μας απο τη Βασιλεια. Καπου ενδιαμεσα ειχαμε και αλλα επεισοδια, αλλα ειναι αργα...

stamiak
27-04-05, 17:20
(Άρθρο από «άρδην» μήνυμα #1)


Το παρακάτω κείμενο το παραθέτω, επειδή κάνει μνεία για τον Διαφωτισμό της συμφοράς μερικών στην Ελλάδα, κάνοντας κριτική ιδιαίτερα στην Ελευθεροτυπία.
(φαντάζομαι θα αρέσει αρκετά και στον Σταύρο :-) ).

Το παραθέτω επειδή μου άρεσε στα σημεία που καταδεικνύει την μεροληψία της εφημερίδας, που έχω παρατηρήσει και προσωπικά αρκετές φορές.

Το κείμενο είναι περασμένο με ΟCR. Τα bold είναι δικές μου προσθήκες. Το άρθρο είναι ολόκληρο.

Ο Ιωαννίδης είναι συνεργάτης του «άρδην». Βέβαια η άποψη είναι δική του καθώς δεν υπογράφει η σύνταξη.

(ο λόγος που κόβω το μήνυμα σε μικρότερα είναι για να διαβάζεται πιο ξεκούραστα)


*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*


Νεωτερικότητα και θρησκεία
Άρθρο του Γιάννη Δ. Ιωαννίδη
Περιοδικό άρδην, τ. 53

Σε πολύ κόσμο έχει παγιωθεί ο μύθος ότι οι σημερινοί ένθερμοι δημόσιοι υποστηρικτές της Νεωτερικότητας αγανακτούν όταν ακούνε περί θρησκείας και γενικώς αντιμετωπίζουν τη θρησκεία και τη θρησκευτικότητα με εξαιρετική καχυποψία, τολμηρή κριτική διάθεση έως και ανοικτή ειρωνεία, ως έχουσα σχέση, στην Ελλάδα τουλάχιστον, μόνον ή κυριότατα με την αμορφωσιά.

Πράγματι, αυτό το τελευταίο μας πληροφορεί επακριβώς η... διαφωτιστική Ελευθεροτυπία της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου 2005, δημοσιεύοντας σε μιάμιση σελίδα μια έρευνα ευρωπαϊκής ιδιωτικής εταιρείας σε 21 «πολιτισμένες» χώρες με θέμα τη θρησκευτικότητα των κατοίκων τους: «Όσο πιο χαμηλή είναι η κοινωνική τάξη και η εκπαίδευση, τόσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό των ερωτώμενων που δηλώνουν ότι πιστεύουν στο θεό».

Ωραία, αυτό το ξέραμε από τότε τουλάχιστον που ο Βολταίρος δήλωνε ότι η Δημοκρατία που οραματίστηκε δεν αφορά τους «άξεστους χωριάτες, που δε διαφέρουν από τα ζώα». Κι από τότε επίσης που ο, εκ των πατέρων του ελευθεριακού Σοσιαλισμού, Πιερ Ζοζέφ Προυντόν, δήλωνε ότι «ο νόμος δεν πρέπει να προέρχεται από τη βούληση ούτε του λαού ούτε των εκπροσώπων του, αλλά από εκείνους που έχουν παιδεία στον Ορθό λόγο».

Βέβαια, η έρευνα αυτή που αναδημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, παρουσιάζει ένα μικρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την πολυδιαφημισμένη σχέση μεταξύ θρησκευτικότητας και αμάθειας.

Σύμφωνα με αυτήν, το 85% των Ελλήνων (αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά, που κυμαίνονται από το 74% έως και το 89% επί του πληθυσμού, παρουσιάζουν και οι 21 χώρες που ερευνήθηκαν) «πιστεύει στο θεό». Μήπως λοιπόν αυτό σημαίνει ότι το 85% των Ελλήνων είναι... αμόρφωτοι;
Στράφι πήγανε λοιπόν τόσες δεκατίες δωρεάν παιδείας για όλους; Ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει με τον σχεδιασμό της Παιδείας στον πολιτισμένο κόσμο μας; Κάτι που έχει σχέση με την παραγωγή, κυρίως στο πανεπιστημιακό επίπεδο, μιας άθρησκης ελίτ, η οποία αφομοιώνει και αναπαράγει άκριτα τους μύθους του νεωτερικού συστήματος, μεταξύ των οποίων και το θρυλούμενο ασυμβίβαστο μεταξύ θρησκευτικής πίστης και μόρφωσης;
(συνέχεια στο επόμενο μήνυμα)

stamiak
27-04-05, 17:21
(Άρθρο από «άρδην» μήνυμα #2)Να όμως που και η ίδια η Ελευθεροτυπία έρχεται, από μόνη της, να διαψεύσει την περιλάλητη σχέση μεταξύ θρησκείας και αμορφωσιάς, προβάλλοντας και διαφημίζοντας την -κάπως ιδιαίτερη, είν' αλήθεια- θρησκευτικότητα κάποιων διασήμων προσώπων της εποχής μας, που και η ίδια αποθαυμάζει για την καλλιέργεια τους και την τολμηρή τους δημιουργικότητα.

Ιδού τρία ενδεικτικότατα αποσπάσματα, το πρώτο από το περιοδικό «Έψιλον» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (16 Ιανουαρίου) και τ' άλλα δυο από το πολιτιστικό ένθετο «... Η άλλη ζωή» (17 Ιανουαρίου), που ασφαλώς προβάλλει ό,τι πιο καλλιεργημένο έχει, κατά την εφημερίδα, να επιδείξει η εποχή μας:

Συνέντευξη με τον διάσημο γλύπτη Takis, ο οποίος διατυμπανίζει ελευθέρως και χωρίς να εισπράξει καχυποψία, κριτική ή ειρωνική απάντηση από την απεσταλμένη της εφημερίδας: «Απεχθάνομαι το χριστιανισμό (...) Έχω μυηθεί στην αιγυπτιακή θρησκεία. Για 20 χρόνια έκανα έρευνες στην Αίγυπτο. Πολλές φορές ήθελα να πηδήξω μέσα σε μια σαρκοφάγο και μην ξαναβγώ ποτέ έξω (...) Επικοινωνώ με το υπερπέραν (...)Κάθε πρωί στέλνω μηνύματα στο υπερπέραν κι έπειτα φτιάχνω μια σούπα τραχανά και την τρώω μαζί με το σκύλο μου».

Με υπέρτιτλο «Δεν υπάρχει θάνατος...», αναγγελία του θανάτου της Ισπανίδας υψιφώνου Βικτόρια δε λος Άνχελες, μιας «από τις σημαντικότερες μουσικές φυσιογνωμίες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα», όπως μας πληροφορεί η καλή εφημερίδα. Το ολοσέλιδο άρθρο που αφιερώνεται στη μεγάλη υψίφωνο κλείνει παραθέτοντας τα εξής από παλιότερη συνέντευξη της: «Πιστεύω ότι όλα συνεχίζονται. Για μένα, θάνατος δεν υπάρχει. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο και επιστρέφουμε στη δημιουργία. Είναι μια λύση που προσφέρει η ίδια η ζωή, και είναι καλό που υπάρχει».
Ολοσέλιδη συνέντευξη με τον κ. Τ. Άναλι, διδάκτορα πολιτικών επιστημών, ποιητή και μεταφραστή του Αισχύλου στα γαλλικά. Η συνέντευξη κλείνει με τα εξής λόγια του: «θα έλεγα οτι είμαι πολυθεϊστής. Πάει να πει οτι το θεϊκό είναι απαραίτητο μόνον όταν είναι δίπλα μας. Δηλαδή, δεν προσκυνάω κανένα θεό, αλλά πιστεύω στην Αθηνά, όταν είναι δίπλα μου. Πιστεύω στο θεϊκό. Εξάλλου η ελευθερία άρχισε με την ποίηση, με τον Όμηρο, τη στιγμή που έβαλε τους θεούς να έχουν τα ίδια ελαττώματα και προτερήματα με τους ανθρώπους. Ήταν η μεγαλύτερη επανάσταση που έγινε ποτέ».


(συνέχεια στο επόμενο μήνυμα)

stamiak
27-04-05, 17:22
(Άρθρο από «άρδην» μήνυμα #3)
Απ' όλα αυτά τολμώ να συναγάγω ένα συμπέρασμα:
Ότι η καχυποψία, η τολμηρή κριτική διάθεση και η ειρωνική αντιμετώπιση των σύγχρονων εκφραστών της Νεωτερικότητας έναντι της θρησκείας αίρεται και μεταβάλλεται σε έως και ευλαβική σιωπή, όταν έχει να κάνει με θρησκευόμενους ανατολίτικων ή εκκεντρικών δοξασιών.

Εκεί, το να δηλώνει ένας διάσημος τη μύηση του στην αιγυπτιακή θρησκεία (Takis), την πίστη του στη μετεμψύχωση (Βικτόρια δε λος Ανχελες) ή στην Αθηνά (Άναλις), όχι μόνο δεν συνιστά ... σκάνδαλο αλλά αντίθετα κρίνεται ως στοιχείο «ενδιαφέρον», άξιο αν όχι να συζητηθεί τουλάχιστον να καταδηλωθεί ελευθέρως, χωρίς την παραμικρή λογοκρισία και άνευ κανενός ειρωνικού ή άλλου αρνητικού σχολιασμού ενώπιον του αναγνωστικού κοινού. Ίσως επειδή, μεταξύ άλλων, η πίστη σε εκκεντρικές, παγανιστικές ή ανατολίτικες δοξααίες κολακεύει τη ματαιοδοξία εκείνων των διανοουμένων, που θεωρούν τίτλο τιμής να ξεχωρίζουν από το ...άξεστο πόπολο, ακόμα κι όταν κάτι τέτοιο τους ωθεί να πηδήξουν μέσα σε μια αιγυπτιακή σαρκοφάγο και να μην ξαναβγούν έξω ποτέ!

Ca fait tres chic, που λένε κι οι Γάλλοι.

Έτσι, ανεπιγνώστως ίσως, η Ελευθεροτυπία μάς υπενθυμίζει οτι και οι προπάχορές της, Διαφωτιστές και Ρομαντικοί -οι πνευματικοί προπάτορες της Νεωτερικότητας-, κινούνταν με την ίδια άνεση μεταξύ ανοικτού αθεϊσμού και δεδηλωμένου θεϊσμού, παγανιστικού, τεκτονικού ή θεοσοφιστικού τύπου. Και ότι, η μόνη έκφραση θρησκευτικότητας, την οποία δεν συμπεριλάμβανε η «ανεκτικότητα» τους, ήταν (και είναι) η χριστιανική-εκκλησιαστική. Κάτι που νομίζω οτι έχει ενδιαφέρον για όσους εξακολουθούν να φαντάζονται πως οι αρχές της Νεωτερικότητας δεν συμβαδίζουν με μια ορισμένου τύπου θρησκευτικότητα.
Αρκεί να είναι μια θρησκευτικότητα άλογη.


Γιάννης Δ. Ιωαννίδης


(Τέλος άρθρου)*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*/*

(συνέχεια στο επόμενο μήνυμα)

stamiak
27-04-05, 17:23
(Άρθρο από «άρδην» μήνυμα #4)


Επίλογος (δικός μου)

Να σημειώσω εδώ ότι για άλλη μία φορά, επιλέγονται σημαντικά πρόσωπα της αρχαιότητας (Όμηρος) για να πιστοποιήσουν ένα «δίκαιο» όραμα σημερινών ανθρώπων, πάλι όμως αγνοούνται επιδεικτικά απόψεις μεταγενέστερων εξαιρετικά επιφανών πρόγονών μας που είτε κατακρίνουν ευθέως τον Όμηρο και τον Ησίοδο για τις δοξασίες τους, καθώς και το σύστημα των μυθικών θεοτήτων, είτε έμμεσα τις απορρίπτουν εισάγοντας νέες διαφοροποιημένες απόψεις σχετικά με την έννοια του θείου, όπως για παράδειγμα ο Αναξαγόρας, ο Αναξίμανδρος, ο Αντισθένης, ο Αριστόδημος, ο Αριστοτέλης, ο Δημοσθένης, ο Εμπεδοκλής, ο Ηράκλειτος, ο Ηρόδοτος, ο Θεόφραστος, ο Ξενοφάνης, ο Παρμενίδης, ο Πλάτωνας, ο Πρωταγόρας, ο Σωκράτης κ.ά.Επίσης να σημειώσω ότι η Ορθόδοξη Θεολογία ως θεολογικό σύστημα πράγματι, έχει αντιθέσεις με τον Διαφωτισμό:

1. Είναι αποφατική:

«αποφατισμός είναι η άρνηση να εξαντλήσουμε την αλήθεια στη διατύπωσή της, άρνηση να ταυτίσουμε τη γνώση της αλήθειας με μόνη την κατανόηση της λογικής της εξαγγελίας
(Χρ. Γιανναράς)

2. Αποδέχεται τη μετριοφροσύνη της γνώσης (όπως άλλωστε και το «εν οίδα ότι ουδέν οίδα»)

3. Προβάλλει ταπεινοφροσύνη της λογικής (όπως άλλωστε και το «γνώθι σαυτόν»).

Και τα τρία παραπάνω σε αντίθεση με τον Διαφωτισμό.


Η Ορθόδοξη θεολογία όμως δεν εννοεί να πάρει τη θέση εξωτερικού πολιτεύματος και κυβερνητικού σχήματος:

«Απόδοτε ούν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα τού Θεού τώ Θεώ»
(Ματθ. Κεφ.22, στ. 21)


Η ατομική ασφάλεια, η ασφάλεια της ιδιοκτησίας, η σταθερότητα του συμμετοχικού πολιτεύματος, τα μεταφορικά μέσα, η δημιουργία υποδομών παιδείας, οι λεπτομερειακές νομοθεσίες είναι θέματα εξωτερικής κοινωνικής συνεκτικότητας που πολλά από αυτά επηρεάστηκαν θετικά από τον Διαφωτισμό.

Σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει κανέναν:
Ούτε η Φονταμενταλιστική ιδεοληψία ενάντια στο Διαφωτισμό, αλλά ούτε και η αντίστοιχη ιδεολογική «κλειστοφοβία» από την οποία υποφέρουν μερικοί «εκσυγχρονιστές» ενάντια στην Ορθοδοξία, με τρόπο μηχανικό, απόλυτο και άκαμπτο.-

WAntilles
27-04-05, 17:25
φαντάζομαι θα αρέσει αρκετά και στον Σταύρο

Από τους πλέον "αμερόληπτους" και "πεφωτισμένους" εδώ μέσα.


...κάνοντας κριτική ιδιαίτερα στην Ελευθεροτυπία.

Το παραθέτω επειδή μου άρεσε στα σημεία που καταδεικνύει την μεροληψία της εφημερίδας, που έχω παρατηρήσει και προσωπικά αρκετές φορές.

Όταν δεν συμφωνείς με τις απόψεις κάποιου, δεν είναι επιστημονική η προσέγγιση να τον ονοματίζεις "μεροληπτικό".

stamiak
27-04-05, 17:36
Από τους πλέον "αμερόληπτους" και "πεφωτισμένους" εδώ μέσα.Όταν δεν συμφωνείς με τις απόψεις κάποιου, δεν είναι επιστημονική η προσέγγιση να τον ονοματίζεις "μεροληπτικό".


Είναι σχεδον απίστευτο να απαντάς σε τόσο μεγάλο μήνυμα χωρίς να το έχεις διαβάσει !

Στέλνεις απαντητικό μήνυμα 2 λεπτά μετά (βγάλε το χρόνο που κάνει για να ανέβει)
και έχεις την εντύπωση ότι αυτό σε κάνει αντικειμενικό κριτή;

Καταρχάς ξέρεις τι σημαίνει μεροληψία; Δείξει μου από που συμπέρανες ότι ορίζω ως μεροληψία το ότι "δεν συμφωνώ με τις απόψεις κάποιου"...

Όταν λέω μεροληψία εννοώ αυτό που γράφει και το άρθρο που δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις και έτσι εκτίθεσαι κάνοντας κρίσεις.


Διάβασε λοιπόν πρώτα και μετά τα υπόλοιπα.


-

mrwireless
28-04-05, 18:52
(
«αποφατισμός είναι η άρνηση να εξαντλήσουμε την αλήθεια στη διατύπωσή της, άρνηση να ταυτίσουμε τη γνώση της αλήθειας με μόνη την κατανόηση της λογικής της εξαγγελίας
(Χρ. Γιανναράς)


Ο Γιανναρας δεν μας εξηγησε τι σημαινει θεολογικα ο ορος "θρησκοληπτος" - τον οποιο χρησιμοποιουσε καποια μερα στην ΤV εναντιον των ανθρωπων της Αρχιεπισκοπης για μια μυνηση που εκαναν σε καποιους που θεωρησαν "βλασφημους"Καλη Ανασταση !

stamiak
28-04-05, 21:28
Πως ακριβώς συσχετίζεις την παράθεση του κειμένου μου, με αυτό που αναφέρεις για τον Γιανναρά;

Χωρίς να γνωρίζω το θέμα που προέκυψε με το "θρησκόληπτος", μου φαίνεται ότι κατά κάποιο τρόπο αποδιδεις μομφή στον Γιανναρά για το θρησκόληπτος. Είναι έτσι;

Προσπαθώ να "μεταφράσω" την παράθεσή σου:

"Γιατί γράφεις stamiak έναν ορισμό του Γιανναρά; Αφού αυτός είναι ενάντια στην εκκλησία ή στο χριστιανισμό".

Εννοείς κάτι τέτοιο;

Αν συμπέρανα σωστά, θα πρέπει να πω ότι τον αποφατισμό τον έχει θεμελιώσει το ίδιο το Ευαγγέλιο και όχι ο Γιανναράς. Μου άρεσε ομως ο ορισμός του και τον χρησιμοποιώ.
Είναι ένας περιεκτικός ορισμός πάνω σε κάτι που άπτεται τη θεολογία.

Αντίστροφα, π.χ. ο Φρόιντ υποστήριξε πως η θρησκεία ερμηνεύεται ως ασυνείδητη προβολή του προτύπου του πατέρα, πράγμα με το οποίο διαφωνώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον αποδεχτώ ως θεμελιωτή της ψυχανάλυσης και της ψυχιατρικής.

Ο Γιανναράς είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο και με σημαντικό συγγραφικό έργο.

Και ακριβώς τα αντίθετα να έλεγε με τον χριστιανισμό, πράγματα που άπτονται του αντικειμένου του τα χρησιμοποιώ εφόσον ταιριάζουν με τα κείμενα που γράφω.

Δεν θα υιοθετούσα τις δηλώσεις, μόνο κάποιου εντελώς ακραίου, διαπιστωμένα διαταραγμένου ή κοινωνικά εχθρικού και βλαβερού ατόμου.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.


Καλή Ανάσταση

-

mrwireless
29-04-05, 00:51
"Γιατί γράφεις stamiak έναν ορισμό του Γιανναρά; Αφού αυτός είναι ενάντια στην εκκλησία ή στο χριστιανισμό".

Εννοείς κάτι τέτοιο;

Ο Γιανναράς είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο και με σημαντικό συγγραφικό έργο.

Και ακριβώς τα αντίθετα να έλεγε με τον χριστιανισμό, πράγματα που άπτονται του αντικειμένου του τα χρησιμοποιώ εφόσον ταιριάζουν με τα κείμενα που γράφω.


Καλή Ανάσταση

-

O Γιανναρας δεν ειναι εναντια στην Εκκλησια και το Χριστιανισμο - καθε αλλο μαλιστα. Πριν γινει καθηγητης Φιλοσοφιας, δουλευε σαν θεολογος σε λυκειο.

Το παραδοξο ειναι ακριβως που ενα τετοιο ατομο εκφραζει μια εχθροτητα προς την επισημη Εκκλησια επειδη δεν του αρεσουν καποια προσωπα - αν και αυτο δεν ειναι χειροτερο απο το θεαμα των διαφορων ρασοφορων που συμμαχουν με τους εχθρους της Εκκλησιας για να εκδικηθουν τους αντιπαλους τους και να φανε αυτοι τις θεσεις με τα "τυχερα"

Οταν λοιπον ξεπεφτει σε τετοιες μικροτητες ο Γιανναρας. αποκαλωντας παπαδες θρησκοληπτους (!) δεν ειναι παραξενο που γινεται τετοιο μπαχαλο...και μετα μας φταιει ο Καρατζαφερης

mrwireless
29-04-05, 01:31
Αντίστροφα, π.χ. ο Φρόιντ υποστήριξε πως η θρησκεία ερμηνεύεται ως ασυνείδητη προβολή του προτύπου του πατέρα, πράγμα με το οποίο διαφωνώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τον αποδεχτώ ως θεμελιωτή της ψυχανάλυσης και της ψυχιατρικής.Οσον αφορα τους δυο πιο γνωστους "ψυχαναλυτες" - ο μεν Γιουνγκ ηταν γνωστος λατρης του θεου Μιθρα και αποκρυφιστης, ο δε Φρουντ ηταν φαινομενικα 100% κοσμικος και "αθεος" - αλλα υπαρχουν πολλοι που συνδεουν τις θεωριες του με τον Εβραϊκο μυστικισμο

http://members.aol.com/jhberke/kabbalah.htm


"...Several decades ago, Dr. David Bakan, who was Professor of Psychology at the University of Chicago, published a fascinating study of the origins of psychoanalysis entitled, Sigmund Freud and the Jewish Mystical Tradition (1965). Let me quote Bakan:

. . . the contributions of Freud are to be understood largely as a contemporary version of, and a contemporary contribution to, the history of Jewish mysticism. Freud, consciously or unconsciously, secularised Jewish mysticism; and psychoanalysis can intelligently be viewed as such a secularisation. (1965, p. 25)

Nowadays Bakan's work is generally ignored. This is probably because psychoanalysts prefer not to be reminded that their origins lie in a spiritual, as opposed to scientific, tradition. Bruno Bettelheim has documented this position in his late work, Freud and Man's Soul (1983). It is also worth mentioning that Bakan himself thought that Freud emphasized the latter in order to avoid anti-Semitic attacks and professional invalidation..."


Οποτε καποιες επιστημες μπορει να μην ειναι τοσο "επιστημονικες" οσο θα ηθελαν ορισμενοι...

crimson
29-04-05, 13:41
Δε θυμάμαι ακριβώς τα λόγια, αλλά ο Φρόυντ κατέκρινε τον Θεό της Καινής Διαθήκης και θεωρούσε τους χριστιανούς τρελούς [ή κάτι παρόμοιο], αλλά δεν έκανε το ίδιο για την Παλαιά Διαθήκη.

mrwireless
12-05-05, 17:53
Συνεχεια περι "Διαφωτιστων"...


Οι "Διαφωτιστες" λοιπον μπορει να ειναι οτιδηποτε - δεξιοι, αριστεροι, "Χριστιανοι", ελληνολατρες, αρχαιολατρες...

Εκτος απο τον Λιακοπουλο, ενα αλλο αστερι του "διαφωτισμου" ειναι και ο Νο 2 του Κου προεδρου (Καρατζαφερη) που το παιζει και εκπροσωπος τυπου του ΛΑΟΣ.
Ο συγκεκριμενος εμφανιζεται σαν ενας "εθνικιστης" αρχαιολατρης/ελληνολατρης που σφυριζει αδιαφορα σε οτι εχει σχεση με Εκκλησιαστικα - αν δουμε ομως τι βιβλια πουλαει, προσεχουμε οτι συστηνει τα (δηθεν) βιβλια του "Ερμη Τρισμεγιστου" - που θα μας βοηθησουν υποτιθεται να μαθουμε την αρχεγονη ιστορια της Ελλαδας...

Ο Ερμης Τρισμεγιστος δεν ειναι ενας θεος - υποτιθεται οτι ειναι ενα μιξ του Αιγυπτιου θεου Τοθ και του Ελληνα (?) Ερμη.

"...The early Christian Fathers, in time, mostly held that Hermes was a great sage who lived before Moses and that he was a pious and wise man who received revelations from God that were later fully explained by Christianity. None mentioned that he was a Greek god..."

"...The Greek Hermes found his analogue in Egypt as the ancient Wisdom God Thoth (sometimes spelled Thouth or Tahuti).
Thoth played a part in many of the myths of Pharaonic Egypt: he played a role in the creation myth, he was recorder of the gods, and he was the principal pleader for the soul at the judgment of the dead. It was he who invented writing. He wrote all the ancient texts, including the most esoteric ones, including The Book of Breathings, which taught humans how to become gods. He was connected with the moon and thus was considered ruler of the night. Thoth was also the teacher and helper of the ancient Egyptian trinity of Isis, Osiris, and Horus; it was under his instructions that Isis worked her sacred love magic whereby she brought the slain Osiris back to life.
...It was to this powerful god that the Egyptian Hermeticists of the second and third centuries A.D. joined the image and especially the name of the Greek Hermes. From this time onward the name "Hermes" came to denote neither Thoth nor Hermes proper, but a new archetypal figure, Hermes Trismegistus, who combined the features of both..."

Φυσικα δεν υπαρχουν γραπτα του "Τρισμεγιστου" - αλλα το 1460, ο Cosimo de' Medici ανακαλυπτει καποια γραπτα απο "Βυζαντινες πηγες"...

"...These works were thought to be the work of a historical figure named Hermes Trismegistus who was considered to be a contemporary of Moses.
Translated by the learned and enthusiastic Marsilio Ficino and others, the Hermetic books soon gained the attention of an intelligentsia that was starved for a more creative approach to spirituality than had been hitherto available.
The most extensive collection of Hermetic writings is the Corpus Hermeticum, a set of about seventeen short Greek texts. Another collection as made by a scholar named John Stobaeus in the firth century A.D. Two other, longer texts stand alone. The first is the Asclepius, preserved in a Latin translation dating probably from the third century A.D. The second takes the form of a dialogue between Isis and Horus and has the unusual title of Kore Kosmou, which means "daughter of the world."..."

Καποιοι παπαδες της εποχης ειπαν οτι αν τα κειμενα αυτα ηταν γνωστα απο πριν, θα μπορουσαν να ειχαν αντικαταστησει την Αριστοτελεια λογικη της Καθολικης εκκλησιας - ο πιο γνωστος απο αυτους, ο Τζιορντανο Μπρουνο, καηκε στην πυρα το 1600.

Αργοτερα αποδειχτηκε οτι τα κειμενα αυτα ειχαν γραφτει τη Χριστιανικη εποχη, οποτε με τη ρασιοναλιστικη στροφη που επηρθε με την εμφανιση του Προτεσταντισμου, ο "Ερμητισμος" περασε στο παρασκηνιο

Ο "Τρισμεγιστος" ειναι ο θεος της Αλχημειας και της Μαγειας, οπως ξερει ο καθε μαγος η μαγισσα - και η "Ερμητισμος" ειναι η πηγη του συγχρονου αποκρυφισμου

"... most abiding impact of Hermeticism on Western culture came about by way of the heterodox mystical, or occult, tradition.
Renaissance occultism, with its alchemy, astrology, ceremonial magic, and occult medicine, became saturated with the teachings of the Hermetic books.
This content has remained a permanent part of the occult transmissions of the West, and, along with Gnosticism and Neoplatonism, represents the foundation of all the major Western occult currents...

Αυτα για την περιφημη "Αναγεννηση" που συμφωνα με τα ανοητα ελληνικα σχολικα εγχειριδια, με τη βοηθεια "ελληνικων" κειμενων, εβγαλε δηθεν την Δυτικη Ευρωπη απο τον μεσαιωνα.

Φυσικα δεν προκειται για Ελληνικα εργα, αλλα για μεταφρασεις των αιγυπτιακων/εβραϊκων κειμενων στα Ελληνικα...

Η αληθεια ειναι οτι η "Αναγεννηση" εφερε τον πραγματικο μεσαιωνα, που η εκκλησια ειχε σχεδον εξαφανισει "1700 χρονια πριν" οπως λενε καποιοι - τη μαγεια, την αλχημεια, την αποκρυφιστικη ιατρικη, την αστρολογια κ.λ.π.- και γενικα ολη τη κοσμοθεωρια της Εβραϊκης Καμπαλα, την οποια αντιγραφει.

O "Ερμητισμος" περναει πλεον στις "υπογειες" αποκρυφιστικες ομαδες των Μασονων, Ροδοσταυρων κ.λ.π. - αλλα το 19ο αιωνα η "Αναγεννηση" επανερχεται στο προσκηνιο με τη Θεοσοφια...

"...Hermetic elements are demonstrably present in the school of Jacob Boehme and in the Rosicrucian and Masonic movements...
It was not long before this tradition, wedded to secret orders of initiates and their arcane truths, gave way to a more public transmission of their teachings.
This occurred initially by way of the work of H.P. Blavatsky and her Theosophical Society in the late nineteenth century...."

Στις αρχές του 20ου αιωνα εχουμε την εκδοση των "Ερμητικων" κειμενων με γνωστους ανθρωπους του "πνευματος" να υποστηριζουν τη προσπαθεια...

"....S. Mead, a young, educated English Theosophist who became a close associate of Mme. Blavatsky in the last years of her life, was the main agent of the revival of Gnostic and Hermetic wisdom among the late nineteenth and early twentieth-century occultists. Mead first became known for his translation of the great Gnostic work Pistis Sophia, which appeared in 1890-91. In 1906 he published the three volumes of Thrice Greatest Hermes, in which he collected all the then-available Hermetic documents while adding insightful commentaries of his own....
A half-century later, we find another seminal figure who effectively bridged the gap between the occult and the academic. The British scholar Dame Frances A. Yates may be considered the true inaugurator of the modern Hermetic renaissance. Beginning with a work on Giordano Bruno and continuing with a number of others, Yates not only proved the immense influence of Hermeticism on the medieval Renaissance but showed the connections between Hermetic currents and later developments, including the Rosicrucian Enlightenment - itself the title of one of her books...

O Γεητς λοιπον αποδεικνυει τη διασυνδεση "Ερμητισμου" και "Αναγεννησης" - και το ρολο που παιζει στο Ροδοσταυρικο "διαφωτισμο"
(Οι Ροδοσταυροι ειναι πισω απο τους Μασονους και ολα σχεδον τα συγχρονα αποκρυφιστικα κινηματα)

Ο "Τρισμεγιστος" εμπλεκεται και στη θεωρια της "Νεας Εποχης", τα περι Ατλαντιδας, κ.λ.π.


Η ιστορικη αυτη διαδρομη απο τους αρχαιους Αιγυπτιους στη "Νεα Εποχη" περιγραφεται εδω

http://www.healthstones.com/mineraldata/beliefs/newage/newage.html


Αυτο που ενδιαφερει ιδιαιτερα ειναι η σχεση με την Καμπαλα - η "Ερμητικη" Καμπαλα (υπαρχει και "Ελληνικη", "Χριστιανικη" -εργα του Pico della Mirandola apo to 1492- κ.λ.π.) ειναι ταυτοσημη με την Εβραϊκη Καμπαλα. Απο εκει προερχεται η ιδεα του "Δεντρου της Ζωης".

Βεβαια σε ολα αυτα μπλεκεται και ο "αγαθος δαιμονας", ο λιγοτερο αγαθος σατανας, το "αριστερο μονοπατι" προς το "δεντρο του θανατου", και αλλα ενδιαφεροντα...Πολλοι θα ξερουν τον "Τρισμεγιστο" κυριως απο τη Tabula Smaragdina/Emerald Tablet (Σμαραγδενιος πινακας)

Ενα πολυ καλο λινκ για το τι σημαινουν οι 13 φρασεις του πινακα, οπου φαινεται καθαρα η διασυνδεση με την Καμπαλα
- ο Χιραμ ειναι ο κεντρικος "ηρωας" της Μασονιας (ο αρχιτεκτονας του οριτζιναλ ναου του Σολωμωντα)

http://altreligion.about.com/library/weekly/aa121302a.htm

αυτα για την ωρα...

stamiak
15-05-05, 01:02
Τοποθετώ εδώ το μήνυμα αυτό αφού παίρνω αφορμή από την εκπομπή για τους "πεφωτισμένους" του Χαρδαβέλα.

Δεν θα ασχοληθώ με το κυρίως θέμα που είναι το μυθιστόρημα "Ιλουμινάτι" αλλά με το πρόβλημα της Νεοπλατωνικής Σχολής - Ακαδημίας Πλάτωνα που έχει γίνει καραμέλα στο στόμα της Τζάνη και του Τσαγκρινού. Και δυστυχώς με την απαράδεκτη ανεκτικοτητα του Μουστάκη ο οποίος έχει πάρει μια περίεργη στροφή προς... τον "Όλυμπο", παρότι στο πλευρό του Σεραφείμ για χρόνια.

Θα είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι υπήρξε τεράστια ανεκτικότητα στην Εθνική, "Ελληνική" ή αλλιώς Παγανιστική θρησκεία επί Βυζαντίου.
Όμως ξαναείπα ότι, αν αναλογιστούμε τα 300 χρόνια διωγμού (και αθροιστικά 140 χρόνια από αυτά με την ποινή θανάτου), τότε η μεταχείριση των εθνικών ήταν άψογη.

Είναι γελοίο να μιλάμε για πλήρη ελευθεροποίηση μιας θρησκείας που όσοι εμπνέονταν από αυτήν έφτασαν στο σημείο να διώκουν εκτελώντας τους χριστιανούς. Δεν ήταν ποτέ δυνατό να γίνει αυτο μετά από τέτοιες διώξεις. Και μόνο η σκέψη αναζοπύρωσης παρόμοιων γεγονότων ήταν αρκετή.

Όμως:
Η δακρύβρεχτη ιστορία για το κυνήγι των φιλοσόφων που αφήνουν επίτηδες να εννοηθεί πως ήταν τόσο σπουδαίοι οσο και ο ίδιος ο Πλάτωνας, πρέπει να πάψει.

Παραπληροφορύν τον κόσμο ότι έκλεισε μια φιλοσοφική σχολή, δηλ. μια σχολή γνήσιας κλασικής σκέψης. Όμως αυτό είναι ψέμα τρομερό.
Την εποχή που έκλεισε δεν ήταν παρά ένα κέντρο που παραποίησε την φιλοσοφία του Πλάτωνα και δημιούργησε ένα πρότυπο μυστηριακής και καθαρά ειδωλολατρικής θρησκευτικότητας χωρίς καμμιά σχέση με την φιλοσοφική σκέψη που όπως είχα ξαναγράψει προστατεύτηκε από τους χριστιανούς που αν μη τι άλλο, είχαν επίγνωση της ευθύνης τους.

Παραθέτω κάποια αποσπάσματα ώστε να γίνει ξεκάθαρο, πως όταν έκελισε η σχολή δεν ήταν παρά ένα υποβαθμισμένο κέντρο παγανισμού και τίποτε άλλο:


"Η Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας", του A.A.Vasiliev
ΤΟΜΟΣ Α', σελ. 234

αναφέρει:

"Το κλείσιμο τής Ειδωλολατρικής Ακαδημίας τών 'Αθηνών, κατά τήν διάρκεια τής βασιλείας τοϋ Ιουστινιανού, δεν μπορούσε νά βλάψη στά σοβαρά, τήν φιλολογία και τήν αγωγή τής περιόδου αυτής, δεδομένου ότι ή σχολή αυτή είχε ήδη εκπληρώσει τον προορισμό της [...] Οι θησαυροί τής κλασικής φιλολογίας εισχωρούσαν σιγά - σιγά στά δημιουργήματα τής Χριστιανικής φιλολογίας. Τό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινουπόλεως, το όποίο οργάνωσε ό Θεοδόσιος Β', συνέχισε την δράση του έπί Ιουστινιανού"

"ΔΟΜΗ" λήμμα: "Δαμάσκιος"

"[...]Νεοπλατωνικός φιλόσοφος από τη Δαμασκό. Ήταν ο τελευταίος σχολάρχης της Πλατωνικής Ακαδημίας της Αθήνας. Όταν έκλεισε η σχολή (529), αυτοεξορίστηκε μαζί με τον Σιμπλίκιο και άλλους στην Περσία (531), απ’ όπου επέστρεψε (533), όταν ο Ιουστινιανός παραχώρησε σε αυτόν και στους άλλους ελευθερία διαμονής στο έδαφος της αυτοκρατορίας του. [...] Με τον Δαμάσκιο, ο νεοπλατωνισμός έφτασε στο αποκορύφωμα της μυστικιστικής διδασκαλίας του.""ΔΟΜΗ" λήμμα "Νεοπλατωνική Σχολή"

"[...]Πραγματικά, η δαιμονολογία, η μαγεία και η θεουργία αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σπουδαιότητα κατά τις δύο τελευταίες περιόδους του νεοπλατωνισμού στη διδασκαλία του οποίου όλο και περισσότερο εμφανίζεται αύξηση του αριθμού των υποστάσεων και των θεοτήτων, σημείο επίδρασης της φιλοσοφικοθρησκευτικής θεωρίας ανατολικής έμπνευσης.[...]


Britannica 2004 Deluxe, λήμμα: "Neoplatonism: its nature and history" ( "Νεοπλατωνισμός: η φύση και η ιστορία του" )

Από το σημείο:

"This later Neoplatonism aspired to be not only a complete and coherent metaphysical system but also a complete pagan

theology[...]

μέχρι

"[...]and was probably closed by Justinian in AD 529"


«Ο ύστερος αυτός Νεοπλατωνισμός απέβλεπε στο να αποτελέσει όχι μόνον ένα πλήρες και συνεπές σύστημα μεταφυσικής, αλλά και μια πλήρη ειδωλολατρική θεολογία […]Με την σπουδή, και την ενίοτε βεβιασμένη ερμηνεία τού Αριστοτέλη και τού Πλάτωνος […] είχαν διατυπώσει ποικίλες και άκρως μεταφυσικές ερμηνείες, εντελώς απαράδεκτες από τους μελετητές τού Πλάτωνος […]. Η αλήθεια αυτή υποστήριζαν ότι αποκαλυπτόταν με απόκρυφο τρόπο από τους ίδιους τους θεούς[…] δίνοντας σε όλα τα πράγματα την δύναμη τής επιστροφής με την προσευχή και εμφυτεύοντας ακόμη και σε άψυχα υλικά αντικείμενα —χόρτα, πέτρες και άλλα— συμπάθεια και επικοινωνία με το θείον, γεγονός που έδινε την δυνατότητα για μυστικές θεουργικές τελετουργίες […]. Στα τέλη τού 4ου μ.Χ. αιώνα είχε επανιδρυθεί η Πλατωνική Ακαδημία στην Αθήνα και είχε καταστεί ίδρυμα της νεοπλατωνικής διδασκαλίας και έρευνας.[…]. Διακρινόταν για τον ιδιαίτερα φλογερό και ανοιχτά ειδωλολατρικό χαρακτήρα της […]. Μολονότι διατηρήθηκε για ένα εκπληκτικά μεγάλο διάστημα, κάμφθηκε τελικά από την εχθρότητα που είχε προκαλέσει και κλείστηκε πιθανότατα από τον Ιουστινιανό το 529 μ.Χ.»

-

mrwireless
15-05-05, 02:47
Ο Νεοπλατωνισμος ειναι εφευρεση του Πλωτινου - μικρη σχεση εχουν οι θεωριες του με τα οσα ελεγε ο Πλατωνας.

Ο Πλωτινος (205-270 μΧ) ηταν Αιγυπτιος με Ελληνικη παιδεια - το ονομα του αναφερεται σε ολα τα "εγχειριδια" της ΚαμπαλαΥπαρχει ενα ενδιαφερον επεισοδιο που λεγεται οτι συνεβη στο ναο της Ισιδας στη Ρωμη, οπου εμφανιστηκε στους παροντες ο "φυλακας αγγελος" - η δαιμονας - του Πλωτινου.

Αυτο το κονσεπτ περι "προσωπικου φυλακα αγγελου" το υιοθετησε σε καποιο βαθμο ο Χριστιανισμος - βεβαια η Χ.Ο. Εκκλησια αποφευγει να λεει πολλα περι αγγελων γιατι η κατασταση ειναι πολυ μπλεγμενη...

Παντως στην Καμπαλα οι αγγελοι ειναι αυτοι που παιζουν το βασικο ρολο και εχουν την επαφη με τους ανθρωπους - γιατι ο Θεος δεν εχει καιρο να ασχοληθει με τη Γη και τους Γηινους.

Σταύρος
15-05-05, 04:27
Χαρά στο κουράγιο σας ! Οι εκπομπές του Χαρδαβέλα θέλουν κουράγιο .
Ιδιαιτέρως όταν παρουσιάζει τους Καλόπουλους , Τσαγκρινούς και την κυρία Τζάνη .
Η κυρία αυτή , όπως και η κυρία Παναγιωταρέα , αποκαλύπτουν
το πραγματικό επίπεδο των πανεπιστημιακών δασκάλων στην χώρα μας .
Εχει πήξει η τηλεόραση με εκπομπές και ανθρώπους που πριν από λίγες δεκαετίες
θα γέλαγε με τους ισχυρισμούς τους το πανελλήνιο . Σήμερα ,
προσπαθώντας να κατεδαφίσουν τα πάντα , σε εκπομπές προγραμματισμένες ,
απίθανης προπαγάνδας και απευθυνόμενες σε ασχέτους ,
«ερευνητές» και αρχαιολάτρες , αναλύουν χίμαιρες και ερμηνεύουν
σημεία και τέρατα .

Ο Πλωτίνος ήταν μέγας . Εξαιρετικής ωραιότητος , κατέληξε στην Ρώμη γέρος ,
άρρωστος , να τον σημαδεύουν έλκη .
Χωρίς τον Πλωτίνο δεν θα υπήρχε αυτή , η δική μας έκφραση της ορθόδοξης πίστης .
Ο Αγ . Διονύσιος ο Αεροπαγίτης ήταν οπαδός της σχολής του Πλωτίνου .
Νεοπλατωνική είναι και η έκφραση του Μεγάλου Βασιλείου . Νεοπλατωνικοί και
οι Τρείς Ιεράρχες .
Δέστε τις μορφές του Φαγιούμ που έστειλα παραπάνω . Οι μορφές αυτές ,
πρωτοφανείς στην ιστορία , με τα μάτια να κοιτάνε τον Θεό
και ταυτόγχρονα να συλλαμβάνουν την μοναδικότητα του προσώπου τους ,
είναι ανακαλύψεις του Πλωτίνου .
Ο Πλωτίνος πρώτος στην ιστορία της γραφής , συνέλαβε τον Θεό ως σχέση .

Οσα γράφετε είναι σωστά αλλά έτσι καταντάνε συνήθως τους μεγάλους δασκάλους
οι επίγονοι .

mrwireless
15-05-05, 11:58
Η χθεσινη εκπομπη ειχε ενδιαφερον, και οσοι παρακολουθησαν ακουσαν καποια πραγματα για πρωτη ισως φορα - ο δε Τσαγκρινος εμφανιστηκε σαν καθαρος Καμπαλιστης, πραγμα που δεν με εκπλησσει

Τα περι "Σιωνισμου" που ηταν πισω απ τους Illuminati ειναι ανοησιες, διοτι ο Σιωνισμος ηταν πολιτικο κινημα του 19ου αιωνα με σοσιαλιστικο/κομμουνιστικο προσανατολισμο - αλλωστε στο Ισραηλ ακομα λειτουργουν τα Κιμπουτζ, οπου οι σιωνιστες ζουν σε στυλ κομμουνας και μοιραζονται τον πλουτο που παραγουν (ενω ταυτοχρονα σκοτωνουν και οποιο Παλαιστινιο τολμαει να πλησιασει)


Αυτα για να καταλαβει κανεις την πολιτικη ιδεολογια του Σιωνισμου (μεχρι και αναρχικους εχει ο μπαξες)

http://www.mideastweb.org/labor_zionism.htm

"...Ideology and Philosophy of Socialist Zionism

The philosophical outlook of Zionism as well as its early practical development in Ottoman Turkish times and under the British Mandate, cannot be understood without examining the history of the Socialist and Labor Zionism.

Zionists of the second wave of immigration, the second Aliya, who came to Palestine between about 1903 and 1914, were greatly influenced by socialist, anarchist and Tolstoyan ideology which abounded in their native Russia in that period. Ber Borochov and Nachman Syrkin became disillusioned with the program of Russian socialists, and founded the Poalei Tziyyon (workers of Zion) socialist Zionist movement. Borochov synthesized Marxism and Zionism, by fitting the national struggle into the rubric of class struggle. His famous essay, Nationalism and Class Struggle, maintained that the nation was the best institution through which to conduct the class struggle. He maintained that Jews could participate in the revolutionary movement meaningfully only through a Jewish society controlling its own economic infrastructure, because real political power could not be gained without real economic power, based on the fundamental economic endeavors in capitalist society...."

Περισσοτερα για το Σιωνισμο εδω
http://www.mideastweb.org/zionism.htm

Πριν ομως εμφανιστει ο πολιτικος σιωνισμος, εχουμε διαφορους σημαντικους ιστορικα Εβραιους "μεσσιες" - με κεντρικο μηνυμα την επιστροφη στο Ερετζ Γισραελ.

Nα υπενθυμισουμε εδω οτι ο μεσσιας κατα τους Εβραιους δεν ειναι Θεος αλλα ανθρωπος - σε καθε γενια υπαρχει καποιος μεσσιας που υπο τις καταλληλες συνθηκες μπορει να εμφανιστει, και μαλιστα πολλοι Εβραιοι πιστευουν οτι επηρεαζοντας καποιες καταστασεις μπορουν να συντομευσουν το ερχομο του μεσσια τους.

Οι μεσσιες ειναι δυο (η και τρεις κατα ορισμενους) - o Messiah ben Joseph θα ειναι στρατιωτικοπολιτικος αρχηγος που θα σκοτωθει πολεμωντας τις δυναμεις του Gog/Magog, οποτε και θα εμφανιστει ο Messiah ben David που θα νικησει τον εχθρο και θα φερει τους Εβραιους πισω στη γη τους.

Αυτος ειναι και ο λογος που οι παραδοσιακοι Ταλμουδιστες ραββινοι ηταν παραδοσιακα αντιθετοι με το σιωνισμο - γιατι συμφωνα με τα παραπανω, μονο ο μεσσιας μπορουσε να φερει τους Εβραιους πισω στο Ισραηλ.

Οσο αφορα τους μεσσιες - οι Καμπαλιστες εμφανισαν δυο κυριως προσωπα που επηρεασαν παγκοσμια τον Εβραϊσμο. Ο ενας "μεσσιας" ηταν ο Ιακωβ Φρανκ - Yakov Leib Frank -(καμμια σχεση με την Αννα Φρανκ, αλλα η επιλογη της για το γνωστο μαρκετινγκ μαλλον μαλλον εχει σχεση με το ονομα) που εζησε κυριως στην Πολωνια (1726-1791)

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/frankj.html

O δευτερος ηρωας, αλλα ο πρωτος "διδαξας" χρονικα, με πολυ μεγαλυτερο Ελληνικο ενδιαφερον, ειναι ο Σαμπεθαι Ζεβι (Sabbatai Zevi) που ξεκινησε απο τη Σμυρνη αλλα κατεληξε στη Θεσσαλονικη.

http://www.conncoll.edu/academics/departments/relstudies/290/judaism/zevi.html

Το κεντρο των οπαδων του - οι λεγομενοι "ντονμεδες" - η Θεσσαλονικη, ηταν ουσιαστικα Εβραϊκη πολη μεχρι την απελευθερωση της Μακεδονιας και την ανταλλαγη πληθυσμων που ακολουθησε. Λεγεται οτι ο Κεμαλ Ατατουρκ φοιτησε σε σχολη ντονμεδων στη Θεσσαλονικη.

Η μεσσιανικη ιδεολογια των δυο αυτων ηταν ο προδρομος του πολιτικου Σιωνισμου - και βλεποντας την ανοδο της Καμπαλα (για Καμπαλα και τη "Θεα" Σεκινα ελεγε διαφορα ο Τσαγκρινος χτες) ειναι φανερο το ποσο σημαντικοι ιστορικα ειναι οι δυο αυτοι καμπαλιστες ψευτομεσσιες - αναμεσα στους περισσοτερους απο 50 παρομοιους μεσσιες που εχουν εμφανιστει κατα καιρους.

Που κολλανε οι καμπαλιστες με τους Ιλλουμινατι?
Απο οτι φαινεται, ο Ιακωβ Φρανκ και ο Αδαμ Βαισχαουπτ, ιδρυτης των Bavarian Illuminati, ζουσαν την ιδια εποχη κοντα στη Φρανκφουρτη. Το αν υπηρχε διασυνδεση και ποια, δεν ειναι ευρυτερα γνωστο.


Ο Φρανκ ηταν ο πρωτος γνωστος "εισοδιστης" (οπως ηταν στα νιατα του και ο βλακας Χαρδαβελλας, που απο οτι φαινεται μαζι με τον ερωτυλο Μακη και πολλους αλλους επωνυμους, ηταν Τροτσκιστες) - ζητουσε απο τους οπαδους του να δηλωνουν οτι εχουν προσχωρησει στον Καθολικισμο και να δρουν σαν ανατρεπτικη δυναμη μεσα στην Καθολικη Εκκλησια.

Το αν κατι αναλογο εγινε ποτε με τους δικους μας παπαδες δεν ειναι γνωστο - για το Πατριαρχειο Κωνσταντινουπολεως, κρινοντας απο τις συχνες αναφορες θεολογων (!!) περι σχεσεων διαφορων Πατριαρχων με τη Μασονεια, μαλλον πετυχε ο "εισοδισμος".

"..."The Frankists also become involved in international political intrigue, and sent secret emissaries to the Russian government and the Eastern Orthodox Church offering to help in the overthrow of Poland and the Catholic Church...." - οποτε δεν επροκειτο για μια απλη Εβραικη αιρεση, επαιζαν και διεθνη πολιτικο ρολο.

Οι Ντονμεδες υποτιθεται οτι εξαφανιστηκαν μετα το 1920 περιπου - συμφωνα ομως με ενα Εβραιο συγγραφεα:

"...Avrum M. Ehrlick, writes in his book "Sabbatean Messianism As Proto-Secularism" (source, Berry's article: Kerry, Gaza and the New Sabbatean Holocaust):
"Dr Nazim, Nuzhet Faik, Mustafa Arif, Muslihiddin Adil, Sukru Bleda, Halide Edip Adivar and Ahmet Emin Yalman were all active in the Young Turks and of Donme families.
Mehmet Kapanci (1839-1924) who was a mayor of Salonica and a well-known banker funded the C.U.P [some Armenians were masons and were part of the Committee of the Union and Progress Party before the Genocide happened] and was a Donme. Other Jews active in the Young Turks were Nissim Mazliah from Izmir and Vitali Faradji, Moise Cohen (later called Munis Tekinalp) who was an active Jew and once rabbinical student who turned to business and actively asserted a proud Turkish identity along with Zionist sentiments..."

Οποτε πρωην δημαρχος της Θεσσαλονικης ηταν ντονμες - δηλαδη μεσσιανικος καμπαλιστης - και επαιξε βασικο ρολο στην επανασταση των Νεοτουρκων
Αλλωστε οι ιδιοι αυτοπροσδιοριζονται ως "Σαλονικιοι" - τα ονοματα μερικων ντονμεδων εχουν ενδιαφερον...το ακολουθο αρθρο βασιζεται σε αφηγηση ενος ντονμε της Κωνσταντινουπολης

"...So who are the Sabbateans? This is what Zorlu set out to explain in his book, "Yes, I Am a Salonikan," which has been through six printings since its publication earlier this year and which has made its author persona non grata in the Sabbatean community. After centuries of secrecy and denial, Zorlu is determined to break the silence, to put the issue on the public agenda, and to prove that the Sabbateans are actually crypto-Jews, that their Muslim appearances are nothing more than a sham...Within a few years, the Sabbateans congregated in Saloniki, a center of the Sephardi world. Like the Spanish conversos who'd remained secret Jews, they led double lives - but the Doenmeh were voluntary Marranos. They never integrated into Muslim society, and continued to believe that Shabbtai Tzvi would one day return and lead them to redemption...In 1924, when Saloniki became part of Greece and ethnic Turks left the city in a forced population exchange, almost all the Sabbateans were deported to Istanbul...Jews and other minorities can advance only so far in Turkish society; because they keep their identity secret, Sabbateans, on the other hand, can and do enjoy high positions in almost every field. The Sabbatean cemetery, which is ostensibly Muslim, offers ample evidence: The tomb of a Supreme Court judge lies next to that of an ex-leader of the Communist party, and near them stand the graves of a general and a famous educator. Zorlu freely adds more big names to the list of prominent Sabbateans, including Foreign Minister Ismail Cem, who, claims Zorlu, used to have a Sabbatean surname (Cem has denied being a Sabbatean). Zorlu also claims that former prime minister Tanso Ciler is a Sabbatean, as is the wife of the current prime minister, Bulent Ecevit. One of the leaders of the Young Turks, the late 19th-century reform movement, was a Sabbatean, and the fundamentalists also hold that the founder of the republic, Mustafa Kemal Ataturk, who had some Saloniki roots, was part-Sabbatean. "My great grandfather," Zorlu says proudly, "was Ataturk's teacher in grade school."..."

Many of the Sabbateans tend to be left-wing, academics and journalists - members of the cultural elite. " --- Shabbtai Tzvi Would Be Proud, May 24, 1999 The Jerusalem Report

Αυτα για να καταλαβουν μερικοι ποιο ειναι το "βαθυ κρατος" της Τουρκιας - και γιατι τους υποστηριζουν τα γνωστα λομπυ των Η.Π.Α.
Οι Τουρκοι (και οι Βουλγαροι) ποτε δεν εμφανιζονται σε καταδικαστικες αναφορες περι "αντισημιτισμου", οσες συναγωγες και να καψουν οι διαφοροι ακραιοι.

Και φυσικα οι Φρανκιστες κ.λ.π. ειχαν διασυνδεσεις με τους αντιστοιχους τους αιρετικους Μουσουλμανους (Σουφηδες) - οπως λεγεται οτι ειχαν και οι Ναϊτες ιπποτες με τους μουσουλμανους Ασασσινους...

Οι καμπαλιστες/ντονμεδες/Σαββατιανοι κ.λ.π. με την εμμονη τους στο μεσσιανισμο της Καμπαλα ουσιαστικα προετοιμασαν τον "αθεο" Σιωνισμο - τωρα ομως που ο σοσιαλισμος ειναι πλεον πασσε, και τα πραγματα ξαναγυρνανε στην Καμπαλα, οι διασυνδεσεις τους με τους διαφορους "φωτισμενους" απο την εποχη της Γαλλικης Επαναστασης και μετα αποκτουν ιδιαιτερο ενδιαφερον...


Τωρα, για το ποιοι πραγματικα ηταν οι Illuminati και πως εδρασαν στη Βαυαρια, Γαλλια κ.λ.π.- εχω ηδη δωσει ενα πολυ καλο λινκ απο το atheist.org

gassim
15-05-05, 14:32
Βλεπουμε ομως οτι η ΟΥΦΟλογια, τα διαφορα SETI@home κ.λ.π. ειναι χρησιμα στο εξης - να πιστεψει ο κοσμος οτι κατι υπαρχει εξω απο τη γη, και οταν δηθεν εμφανιστουν καποιες "διαστημικες" δυναμεις που προκειται να καταστρεψουν (η να σωσουν) το κοσμο, να ειναι πιο ευκολο για πολλους να το αποδεχθουν

καλά τα λές, αλλά δεν θα πρέπει να μπλέκουμε την παλαβομάρα του καθενός για αγγέλους της κολάσεως που εχουν περάσει γνώσεις σε ελληνες απο το διάστημα, με την επιστήμη της κοσμολογίας ή της αστρονομίας που μελετάει το ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής μέσα στα πλαίσια της γενικότερης έρευνας του σύμπαντος και του κόσμου που μας περιβάλει.

stamiak
15-05-05, 16:41
Οι θεωρίες της φυλετική ανωτερότητας έχουν εντελώς διαφορετικό στόχο από την επιστημονική έρευνα για τη ζωή σε άλλους πλανήτες και αυτό είναι διακριτό.

Βέβαια οι φυλετικές αυτές θεωρίες που αναπτύσσουν τα διάφορα παραφιλολογικά περιοδικά, έχουν δύο παρακλάδια: Τις γήινες θεωρίες και τις εξωγήινες θεωρίες:

Οι γήινες θεωρίες φυλετικής ανωτερότητας λένε π.χ. ότι η ανθρωπογένεση πραγματοποιήθηκε στον ελληνικό χώρο και όχι στην Ασία ή την Αφρική όπως λέει η επιστήμη. Μεταθέτουν αυθαίρετα την περίοδο της ανθρωπογένεσης αρκετά εκατομμύρια χρόνια πίσω, έτσι ώστε η διαρκής παρουσία του Έλληνα αρχανθρώπου στον ελληνικό χώρο να του δίνει τη δυνατότητα να εξελίξει τον πολιτισμό του από πολύ παλαιά και να φτάσει σ' ένα πολιτιστικό και τεχνολογικό επίπεδο τέτοιο ώστε να του επιτρέψει να εξερευνήσει όλο τον πλανήτη και να εποικίσει πολλές περιοχές της Γης…

Πολλές «ατράνταχτες αποδείξεις» επιβεβαιώνουν την στενή συγγένεια των πολιτισμών της Λατινικής Αμερικής, του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού με τον Ελληνικό (!)

Γιατί δεν έχουμε συνέχιση ως σήμερα αυτής της υπερτεχνολογίας και γνώσης; Βρέθηκε λύση και σε αυτό το πρόβλημα:

Λένε ότι το 9.000 π.Χ., ξαφνικά, ένας τεράστιος κατακλυσμός έρχεται να θέσει τέλος σ' αυτή την εξελικτική πορεία. Έπειτα από αυτόν τον κατακλυσμό, ο προϊστορικός Έλληνας εξαφανίζεται και το έθνος πλέον μπαίνει …στην αρχαιότητα!

Η γνώση εκείνη υπάρχει μέχρι σήμερα αλλά «είναι κρυμμένη». Κάπου εκεί επεμβαίνουν οι διάφορες ομάδες «Ε». Υποτίθεται πως η χρονιά της εδραίωσης του παγκόσμιου ελληνικού πολιτισμού είναι το 2024, χρονιά που προέκυψε μετά από κάποια σύσκεψη που έγινε στη Λεμεσό, όπως είπε ο Λιακόπουλος στην εκπομπή του.

Εκεί διασταυρώνονται οι επίγειες ανοησίες με τις εξωγήινες:

Είμαστε στο σημείο όπου η τεχνολογία έδωσε στους Έλληνες την δυνατότητα εξερεύνησης και εποικισμού.

Οι υποστηρικτές όμως των εξωγήινων θεωριών, λένε ότι δεν έγινε μόνο στη γη… αλλά και σε άλλους πλανήτες και ηλιακά συστήματα.

Εδώ υπάρχει και μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ διαφορά:

Δεν σταμάτησε η εξέλιξη από κατακλυσμό αλλά από έναν πυρηνικό πόλεμο, ο οποίος δεν άφησε τίποτε όρθιο στον πλανήτη...

Μόλις αποκρυπτογραφηθεί η μυστική καθορισμένη ημερομηνία μέσα από τα αρχαία κείμενα, θα μάθουμε το πότε, οι διαπλανητικές δυνάμεις θα επιστρέψουν για να αποδώσουν στους Έλληνες την πραγματική τους θέση στον πλανήτη…

Βεβαίως οι θεωρίες αυτές είναι αντίγραφα από κάποιους Αυστριακούς και στους μύθους που ανέπτυξαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περί των ναζιστικών UFO και της εξωγήινης καταγωγής των Γερμανών από το ηλιακό σύστημα του Αλδεβαράν.

Έλεγαν πως η εξωγήινη καταγωγή των Γερμανών ήταν γνωστή τόσο σε μυστικιστικές και αποκρυφιστικές οργανώσεις όπως η Εταιρεία της Θούλης, όσο και στο Γ' Ράιχ.

Μάλιστα, λίγο πριν την ήττα των Γερμανών στον Β' παγκόσμιο Πόλεμο οι ναζί έστειλαν μια αποστολή στον Αλδεβαράν για να ζητήσουν βοήθεια από τους εξωγήινους αδερφούς τους που θα έχει τη μορφή μιας τεράστιας στρατιωτικής εκστρατείας για την επανασύσταση του Γερμανικού Ράιχ και την τελική νίκη των ναζί η οποία θα επιτευχθεί περίπου στα παρόντα χρόνια.

Το αστείο είναι πως για παράδειγμα ο Τσαγκρινός είναι από αυτούς που υποστηρίζουν την ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ (!) πρώτη εκδοχή και επιτίθεται ενάντια σε αυτούς που λένε …υπερβολές για εξωγήινη προέλευση των Ελλήνων (ενώ τα άλλα που δεν στηρίζονται σε καμία απολύτως ιστορική πηγή δεν είναι υπερβολές).

-

crimson
15-05-05, 17:26
2024 ε; Είμαι βέβαιος ότι έκαναν σύσκεψη για να διαλέξουν [νέα] ημερομηνία.
Το 2011 πλησίασε πολύ χρονικά, έπρεπε να προσδιοριστεί καλύτερα, και πιο μακριά.

mrwireless
15-05-05, 22:44
.


Γιατί δεν έχουμε συνέχιση ως σήμερα αυτής της υπερτεχνολογίας και γνώσης; Βρέθηκε λύση και σε αυτό το πρόβλημα:

Λένε ότι το 9.000 π.Χ., ξαφνικά, ένας τεράστιος κατακλυσμός έρχεται να θέσει τέλος σ' αυτή την εξελικτική πορεία. Έπειτα από αυτόν τον κατακλυσμό, ο προϊστορικός Έλληνας εξαφανίζεται και το έθνος πλέον μπαίνει …στην αρχαιότητα!

Η γνώση εκείνη υπάρχει μέχρι σήμερα αλλά «είναι κρυμμένη». Κάπου εκεί επεμβαίνουν οι διάφορες ομάδες «Ε». Υποτίθεται πως η χρονιά της εδραίωσης του παγκόσμιου ελληνικού πολιτισμού είναι το 2024, χρονιά που προέκυψε μετά από κάποια σύσκεψη που έγινε στη Λεμεσό, όπως είπε ο Λιακόπουλος στην εκπομπή του.
Δεν εχω ακομα αναφερει τα περι της "ενοποιημενης θεωριας" του αποκρυφισμου - αλλα με λιγα λογια, υποτιθεται οτι υπαρχει μια πλειαδα χαμηλοτερων "Θεων" (που μπορει να ειναι απλοι εξωγηινοι απο τον Νιμπιρου, τον Σειριο, κ.λ.π. μεχρι αγγελοι η καποιου αλλου ειδους μη γηινα πλασματα) και ενας επικεφαλης Μεγας Θεος που ομως δεν ασχολειται με τους Γηινους.

Ο Θεος που δημιουργησε τη Γη και τους ανθρωπους δεν ειναι ενας, δηλ μονο ο Γιαχβε - αλλα υπαρχει και δευτερος που τον ανταγωνιζεται, και μαλιστα ειναι πιο αγαθος σε σχεση με τον μοχθηρο και εκδικητικο Γιαχβε

Στη Γενεση, ο Καϊν ειναι μεν παιδι της Ευας αλλα οχι του Αδαμ (εδω συμφωνει και το Ταλμουδ και η Καμπαλα, ασχετα απο το τι λεει η Π Διαθηκη) - μαλλον ο Καϊν ειναι αποτελεσμα επαφης της Ευας με αυτον τον αντι-Γιαχβε Θεο. Η γενια του Καιν λοιπον ειναι η γενια του "καλου" Θεου, ενω οι υπολοιποι (η γενια του Σεθ, που γεννηθηκε για να αντικαταστησει τον δολοφονημενο Αβελ) ειναι οι εκλεκτοι του Γιαχβε.
Εμεις ξερουμε για το "ερπετο" και το ποιος επηρεασε τον ΚαΙν και τους απογονους του, συμφωνα με την Π Διαθηκη

Βεβαια, αν ρωτησει κανεις τους Τσαγκρινους και Σια τι ακριβως ειναι αυτος ο πιο φιλικος προς τους ανθρωπους Θεος, δυσκολευονται να απαντησουν - συνηθως παιρνουν μια αμυντικη σταση και λενε οτι δεν πρεπει να θεωρουμε αρνητικη τη παρουσια καποιου αλλου υπερτατου οντος, που μπορει να ειναι μια πιο λαιτ εκδοση του γνωστου "Σατανα".

Εχουμε λοιπον το Θεο που απαιτει υπακοη και αποτρεπει τους ανθρωπους απο την ασκοπη γνωση, και καποιο αλλο ον - που συμφωνα και με τη Π. Διαθηκη μαθαινει στους απογονους του Καϊν μουσικη, τεχνες, πως να φτιαχνουν οπλα κ.λ.π. - πραγματα που ο Γιαχβε δεν θεωρει απαραιτητα, και πολλες φορες μαλλον βλαβερα.

Υποτιθεται οτι ο κατακλυσμος ειναι το ξεκληρισμα απο τον Γιαχβε των "παιδιων του Καιν" που ειχαν παραστρατησει - εδω εχει ενδιαφερον να δουμε τι απεμεινε μετα τον κατακλυσμο, και πως ξαναρχισε η ανθρωπινη ζωη.

Σε ολα αυτα εμπλεκοντα διαφορα ψευδεπιγραπα και αποκρυφα κειμενα (βιβλιο Ενωχ, κ.λ.π.) που υποτιθεται οτι επεξηγουν καλυτερα την οχι και τοσο αναλυτικη εξιστορηση της Π Διαθηκης


Το ρεζουμε ειναι οτι ολοι οι αποκρυφιστες, γνωστικοι κ.λ.π. απορριπτουν μεν το Χριστο αλλα δειχνουν μεγαλη συμπαθεια για καποιον αλλο πιο "φιλικο" προς τους ανθρωπους και τη γνωση υπερτατο ον - δεν προκειται δηλ. για ρασιοναλιστικες θεωριες.
Πολλοι υποστηριζουν οτι το ον αυτο δεν ειναι αλλο απο το Σατανα, σε καποια εκδοχη του.

mrwireless
23-05-05, 17:25
...Επειδη οι αποκρυφιστικες θεωριες δεν εχουν δογμα, δηλ γραπτους κανονες που δεν επιδεχονται "ελαστικης" ερμηνειας, ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο να "αποδειξει" κανεις τι πραγματικα πρεσβευουν - αλλα ειναι χρησιμο να δουμε ποιοι εμπλεκονται στο ολο παιχνιδι


Οι διασυνδεσεις της Μασονιας πολυ περιληπτικα

"...The germs of nearly all these fantastic theories are contained in Anderson's "The Constitutions of Free Masons" (1723, 1738) which makes Freemasonry coextensive with geometry and the arts based on it; insinuates that God, the Great Architect, founded Freemasonry, and that it had for patrons, Adam, the Patriarchs, the kings and philosophers of old.
Even Jesus Christ is included in the list as Grand Master of the Christian Church.
Masonry is credited with the building of Noah's Ark, the Tower of Babel, the Pyramids, and Solomon's Temple.
Subsequent authors find the origin of Masonry in the Egyptian, Dionysiac, Eleusinian, Mithraic, and Druidic mysteries; in sects and schools such as the Pythagoreans, Essenes, Culdees, Zoroastrians, and Gnostics; in the Evangelical societies that preceded the Reformation; in the orders of knighthood (Johannites, Templars); among the alchemists, Rosicrucians, and Cabbalists; in Chinese and Arabic secret societies. It is claimed also that Pythagoras founded the Druidic institution and hence that Masonry probably existed in England 500 years before the Christian Era.
Some authors, considering geological finds as Masonic emblems, trace Masonry to the Miocene (?) Period while others pretend that Masonic science "existed before the creation of this globe, diffused amidst the numerous systems with which the grand empyreum of universal space is furnished"..."


Απο το παραπανω φαινεται ο σημαντικος για τους αποκρυφιστες ρολος του "Ελληνα" Πυθαγορα - Εσσαιοι, Χαλδαιοι, Γνωστικοι, Καμπαλιστες κ.λ.π. ειναι επισης μπλεγμενοι.
Βεβαια οι Μασονοι σαν οργανωση εμφανιζονται σχετικα αργα στην Ιστορια, αλλα οι δημιουργοι τους πανε πολυ πισω...


Πριν μερικες μερες εβλεπα μια κινεζικη ταινια - στην αυλη του αυτοκρατοτρα εμφανιζονταν κατι γεροι "σοφοι" με το κεφαλι τους καλυμενο με κουκουλες τυπου Κου-Κλουξ-Κλαν (ψηλο μυτερο καλυμα κεφαλης, οπως και αυτο των μαγισσων στα κινουμενα σχεδια - το οτι η KKK εχει βαθμο "Μεγα Μαγιστρου" κ.λ.π. δεν ειναι καθολου τυχαιο...)

Οι τυποι αυτοι ειναι οι περιφημοι "Μαγοι" - μαγοι δεν ηταν μονο οι τρεις που φερνουν τα δωρα στον Ιησου.

Στην αρχαιοτητα το ιερατειο των Μαγων ηταν πανισχυρο σε πολλους πολιτισμους - απο την Ευρωπη μεχρι την Κινα. Απο οτι φαινεται, τα Βαλκανια και μερη της Μ Ασιας ηταν εστιες πληθυσμων που σχετιζονταν στενα με καποια εξελιξη του ιερατειου αυτου η της διδασκαλιας του, ακομα και τον 13ο μΧ αιωνα - ο Βυζαντινος αυτοκρατορας Αλεξιος Κομνηνος εκτελεσε δεκαδες η εκατονταδες χιλιαδες Μαγους και συνοδοιπορους και εκκαθαρισε τα Βαλκανια - οσοι απεμειναν μετακινηθηκαν βορεια και δυτικα..

Μια συνοπτικη περιγραφη του τι ηταν οι Μαγοι - ειναι ενδιαφερον οτι ο Ζαρατουστρας (που την εποχη του βρεθηκε ο Πυθαγορας στη Βαβυλωνα) δολοφονειται απο αυτους


"...The 'magi' were a magical caste, revered by classical authors as wise men, that advised kings and conquered governments. More of a priestly profession than a religion, magi were not associated with any particular brand of worship but their reputed power over demons gave rise to the word 'magic'.
The title of 'mage' has been bestowed upon priests of different religions - originally their title was 'magoi' meaning 'bearers of the gift and often meaning 'magician' in the Old and New Testaments. The Greek word covers magicians, fortune-tellers, priestly visionaries and astrologers.

The Magi religion was loosely bound to Zoroasterism. The founder, a devotional poet called Zarathushtra Spitama ("the man with the old camels") was never described as a mage. First appearing in the oriental zone of the Iranian plateau, Zarathustra took the pre existing sky god, Varuna, and with it created the world's first monotheism, so influential the names of the old gods (devas) came to signify demons.

He spoke In his writings of an ethical and moral opposition between Asha - order, equated with righteousness, and Drug , a confusion equated with evil and the lie.
Zoroaster personified the dualism in a pair of spirits called Ahura Mazda ('Wise Lord', known as Ohrmazd in Middle Persian), and Angra Mainyu ('Evil Spirit', also known as Ahriman).
The basic scripture was a set of 5 poetic songs called the Gathas Spenta Mainyu

In the sixth century BC, after he received divine revelations from heaven, Zarathustra was assassinated in a crime believed to be orchestrated by magi. Spitama's doctrine of non-intervention would have rendered their advisory roles obsolete. The magi adapted the religion called Zoroastrianism and, while basing it on the revelations, retained their position as priests. To some, their name (magavan) means "bearers of the gift" of Zarathustra's doctrine.

It was not an orthodox Zoroastrianism. Herodotus speaks of the Magi as a tribe of Media and attributes to them a religion rather different from that of the old Persians.
The Magi religion forbade sorcery but were skillful exponents of astrology and dream interpretation. Their various tenets included a divine triad, pantheism, magic, number mysticism and the belief in reincarnation and the four elements. Closer in style to the Kabbalah, it is believed to have originated in Babylon in the same century. They formed a closed caste with the characteristic features of a tribe..."

Ειναι χρησιμο να διαβαζει κανεις "αναμεσα στις γραμμες" - βλεπουμε λοιπον οτι οι μαγοι (που τους αναφερει και ο Ηροδοτος) εξαφανιζουν τον Ζαρατουστρα και "τροποποιουν" τη θρησκεια του για να διατηρησουν τη δυναμη τους, ενω την ιδια εποχη εμφανιζεται και η Καμπαλα στη Βαβυλωνα - που οι ιδιοι οι Εβραιοι θεωρουν οτι ειναι δικο τους δημιουργημα. Φυσικα τα δυο γεγονοτα μπορει και να μην σχετιζονται...

"...the Biblical figure, Daniel, was appointed to head the Wise Men, a.k.a. the magi.
While the pre-Zoroastrian magi worshipped Mithra, within the Jewish 'Chaldaea' sect of the magi they worshipped Bel..."

Τους πρωτους αιωνες μ.Χ., εμφανιζονται διαφορες "Χριστιανικες αιρεσεις" - το ποσο Χριστιανικες η οχι ηταν δεν το γνωριζουμε με ακριβεια. Μπορει πολλοι να ηταν οι λεγομενοι Μανιχαϊστες, μπορει επισης να ανηκαν στην Εβραϊκη φυλη του Εφραιμ. Το γεγονος ειναι οτι πληθυσμοι μετακινουνται δυτικα της Βαβυλωνας, και ερχονται σε επαφη με τη Βυζαντινη αυτοκρατορια που ειναι πλεον "ορθοδοξα" Χριστιανικη - το πορακατω, αν αληθευει ιστορικα, εχει μεγαλο ενδιαφερον

Οι "αιρετικοι" λοιπον αυτοι, που ηταν εχθροι και με τους Περσες Ζωροαστρες και με τους Βυζαντινους Χριστιανους "...banded together and retaliated against the Magi hierarchy and launched military attacks against them. Then they migrated westward, out of Persia and Iran. The only problem being that once they arrived in Christian Byzantium's outer provinces, they found themselves assailed by Christian forces. Wherever they went to escape the violence of their many persecutors, whether Zoroastrians or Christians, the magi Christians were progressively exterminated. In Anatolia, 100,000 were crucified in reprisals by Byzantine Christian troops. On top of that a further 200,000 were repatriated into the Balkans, a plague city, where it was hoped that the last of them would die. Meanwhile, the plague lifted and 200,000 anti-Catholic, anti-Orthodox 'heretics' had found a new home.

To traditional Church authorities, the Balkan Peninsula was the mouth of hell. Until Emperor Alexius decided to wipe the Balkan Magi from the face of the earth in the 12th Century. But the 'religious cleansing' of the Balkans backfired. Not too far away, in Germany, stunned Catholic priests looked on helplessly as streams of magi war refugees, escaping Alexius' dragnet, started walking into the Holy Roman Empire en-masse. The priests were bewildered by their rapturous welcome from the German people, who clapped and cheered them on as they passed by. A propaganda campaign was launched declaring that the refugees were 'black magi', or Satanists. More likely, their association with the Kabbalah suggested that they were Israelites, descendants of the Ephraimite.

Some magi took refuge in Russia when Persia was invaded by Muslims. Twenty years after the death of the prophet Mohammed, Muslims were on the war path . Between 642 and the first decade of the 8th century A.D. Arab Islamic forces pierced the vulnerable underbelly of magi Iran, and forced them across the Oxus river into the lands of the nomadic Turkic tribes. In 712 AD, Khorezm, a bastion of Zoroastrianism, fell to Islamic forces. Before the attack on Khorezm, magi had fled into Russia, bringing their books with them. They were given the name 'Kolduny', the Russian word for 'Chaldees', and were associated with both white and black magic.

Eventually, the Arabs of Islam picked up on the tradition, and it led to the formulation the esoteric version of Islam known as Sufism. When the love poetry of the Sufis, and perhaps the Ismaili doctrines of the Assassins, were introduced to Europe during the Crusades, they influenced the Age of Chivalry and ultimately the production of the Grail legends." The Templar Knights are an example of Crusaders influenced by Sufism.

The magi had ruled large tracts of Asia, served in the court of the Chinese Emperor, and studied alongside the priests, priestesses and philosophers of Greece, Rome, India and Egypt. The creed of the Chaldean magi,was introduced to Greece during the Persian invasions, and led to the emergence of what we call philosophy in that region..."Αυτο δεν σημαινει οτι ολη η Ελληνικη φιλοσοφια ειναι δημιουργημα των Βαβυλωνιακων ιερατειων - αλλα σιγουρα ο Πυθαγορας και καποιοι αλλοι ηταν επηρεασμενοι απο ολα αυτα, και αυτο φαινεται αν κοιταξει κανεις ποιοι ειναι οι "ηρωες" του αποκρυφισμου.

Τα περι Αλεξιου Κομνηνου και Βαλκανιων Μαγων εχουν μεγαλο ενδιαφερον, και θα ηταν χρησιμο να εχουμε πιο αναλυτικες πηγες για την εποχη και το ποιοι ηταν ολοι αυτοι - σιγουρα ομως δεν ηταν "ΑρχαιοΕλληνες", οπως λενε ο Τσαγκρινος και Σια...

Το κλειδι της ιστοριας ειναι η σχεση με το Σατανα - η πηγη
http://www.thehandmadeworld.com/middle_east.htm
(που δεν ειναι "φιλοΧριστιανικη") βλεπει το θεμα αρκετα "χαλαρα", υποτιθεται οτι μονο "μικρο μερος" των Μαγων, διαχρονικα, ειχε σχεση με το Σατανισμο...

"...Throughout the history of the magi, a small minority has always taken the path of Satanism. If the term 'magi' applies to priests of different religions, it can apply to Satanists and Satanists certainly refer to themselves as magi. Sir Laurence Gardner even refered to them as Chaldees. He believes them to be descendants of Arpachsad through Shem, son of Noah, and descendants of Cain through Ham's wife. It is due to their alleged descent from Cain that they are Satanists, believing Cain to have been descended from Samael, 'literally meaning ‘venom on high', though they say that Samael was not the leader of the fallen angels. Throughout magian history the Satanists have been an unwelcome footnote, but a history of magianism is not complete without a recognition of their existence..."

Αυτα περι απογονων του Καϊν - εδω εξηγειται καθαρα η διασυνδεση με τον Σαμαελ, που ομως δεν ειναι ο "χειροτερος" απο τους "κακους" αγγελους.


Για οσους θελουν να ψαξουν την Ιστορια, υπαρχουν ενδιαφερουσες διασυνδεσεις με τους Βογομιλους Βουλγαρους που εξοντωσε ο Αλεξιος και τα αιρετικα αντιΧριστιανικα κινηματα της Δ. Ευρωπης. Καπου εκει εμπλεκονται και οι Παυλικιανοι - η Αυτοκρατειρα Θεοδωρα εξοντωσε πανω απο 100 χιλιαδες στην ευρυτερη Αρμενια, αλλα ορισμενοι περασαν στη Θρακη - 200 χιλιαδες μετεφερε ο Ιωαννης Τσιμισκης το 970 στη περιοχη της Φιλιππουπολης.

mrwireless
23-05-05, 17:59
Η πληρης "Αλεξιαδα" της Αννας Κομνηνης εδω - για ελληνικο κειμενο δεν γνωριζω...

http://www.fordham.edu/halsall/basis/AnnaComnena-Alexiad.html

Συμφωνα με αρκετα παλια - προπολεμικα - βιβλια, οι Βογομιλοι μπορει να ειναι αυτοι που επηρεασαν την αιρεση των Καθαρων (το παραμυθι του DaVinci Code υποστηριζει οτι η αιρεση τους σχετιζεται με τη Μaγδαληνη, αλλα τα ιστορικα στοιχεια δειχνουν οτι οι Καθαροι εχουν πολλες ομοιοτητες με τους Μανιχαϊστες και τους Βογομιλους).

Επισης οι συγχρονοι Βοσνιοι ειναι μαλλον απογονοι Βογομιλων, οταν αυτοι μετακινηθηκαν προς τα δυτικα και εκδιωχθηκαν και απο τη Σερβια.


"...Before the Turkish conquest and occupation, the aristocracy of Bosnia was made up primarily of the heretical religious sect of Bogomils (loved ones of God), who formed the Church of Bosnia, which enabled them to rule their majority Christian Serbian and Croat populations independently of Christian rulers. Bosnian leaders did not have to pledge allegiance to either Rome or Byzantium.

Thus, in Bosnia the heretical religious sect of the Bogomils took root.

This Bosnian Bogomil aristocratic class saw in Orthodoxy and in Catholicism a threat to their power and rule. Their policy was to divide and conquer.

With the Turkish Muslim conquest and occupation of Bosnia in 1463 by Mohammed II, the Bosnian aristocracy saw Islam as playing the same divisive role as Bogomilism had in the medieval fiefdoms. The Bogomils, members of the Church of Bosnia, converted to Islam en masse..."

Οι Βοσνιοι Βογομιλοι υιοθετησαν μια αιρετικη μορφη Ισλαμισμου, τον Σουφισμο - που απο διαφορα αρθρα που εχω δει σε εφημεριδες και αλλου, φαινεται να ειναι ιδιαιτερα αγαπητη στους Εβραιους (που υποτιθεται οτι μισουν ολους τους Ισλαμιστες) και τους διαφορους αποκρυφιστες

O Stephen Schwartz λeει τα εξης ενδιαφεροντα, που ισως εξηγουν αυτη την "αγαπη":

"...If you read Scholem, Idel, and scholars like Paul Fenton on the Jewish Sufism of the Maimonidian successors you will see that Kabbalah and Sufism are inextricably linked. But Judaism and Islam are generally joined in the medieval period.

Some of us believe the rise of East European Chasidism was very strongly influenced by the prevalence of Sufism in the Ottoman Balkans. Hungary, Transylvania and the Ukraine -- the origin points of EE Chasidism were borderlands of Christianity, Judaism, and Islam for a long time..."Τα παραπανω, εκτος απο το οτι ειναι χρησιμα για ορισμενα πολιτικα συμπερασματα, εχουν σχεση και με εμας διοτι βλακωδως, θεωρουμε οτι οι Αλβανοι ειναι "αθεοι" επειδη δεν συμπεριφερονται σαν πιστοι Μουσουλμανοι - η αληθεια ειναι διαφορετικη...

"...The Bektashi Sufis of the Albanian lands, counting 3 million members from Kosovo to northern Greece, for example, declare boldly that they are "the most progressive Muslims in the world!"--as I was vociferously reminded in 2003 by Baba Tahir Emini, their leader in Western Macedonia.
They are especially known for their dedication to women's rights and popular education, and are the only Sufi order to permit drinking alcohol..."

Και οι Βοσνιοι Σουφηδες πινανε αλκοολ και ηταν "φιλελευθεροι" - οταν ομως ηρθε η καταλληλη στιγμη, παιξανε το ισλαμικο χαρτι πολυ καλα


Και για να δεσει και πιο καλα το πραμα - συμφωνα με τον Barry Chamish, οι ντονμεδες, οι Μπεκτασι Σουφηδες, οι Εβραιοι και οι "κοσμικοι" εβρισκαν μαζι καταφυγιο στις Μασονικες στοες της Οθωμανικης αυτοκρατοριας πριν την επανασταση του Κεμαλ...οποτε οι φιλιες μαλλον κρατανε ακομα.

"...was via the Masonic lodges that the Donme, the Jews, Bektashi and secularists who were less accepted in mainstream society were able to meet on an equal footing, many of them becoming major instruments of the revolution..."Και για οσους νομιζουν οτι οι Ισλαμιστες δεν εχουν εικονες και ειδωλα - ιδου τι υπαρχει στον τεκε (μοναστηρι) των Μπεκτασηδων στο Ντιτροιτ

http://www.beyond-the-pale.co.uk/zBektash.htm

mrwireless
24-05-05, 12:25
Και μια που μιλαμε για Δερβισηδες, Σουφηδες κ.λ.π. καλο ειναι να αναφερθει οτι και οι Ορθοδοξοι μοναστικοι "ησυχαστες" (αγγλιστι hesychasts) εμφανιστηκαν σαν οργανωμενο κινημα πριν απο τον 13ο αιωνα - ο "ησυχασμος" (??) επικρατει την εποχη των Αλεξιου Κομνηνου και Τσιμισκη (βασικων συντελεστων στην δημιουργια αυτου που ειναι σημερα το Αγιον Ορος) και εχει ενδιαφερουσες μυστικιστικες επιρροες - η επικρατηση του εφερε ουσιαστικα και το πολιτισμικο σχισμα αναμεσα στη ανατολικη μυστικιστικη προσεγγιση του Θεου και στη δυτικη (Καθολικη και αργοτερα Προτεσταντικη) ρασιοναλιστικη αποψη.

Εδω εμπλεκονται κοι νεοπλατωνικες θεωριες - συμφωνα με τους Ησυχαστες, υπαρχει η Θεϊκη "ενεργεια" που διαφερει απο την "ουσια" - κατι που οι Καθολικοι θεωρουν "δυϊσμο".

Σημερα πολυ λιγα ακουγονται για ολα αυτα, ενω επισημα οι θεωριες των Ησυχαστων εχουν ενσωμαtωθει στο Χ.Ο. δογμα, μετα απο μια σειρα συνοδων.

Η αποστροφη της Χ.Ο. εκκλησιας, και ειδικα του μοναχισμου, προς τους Δυτικους εχει να κανει -εκτος απο διαφορα αλλα- και με το γεγονος οτι το Αγιον Ορος υπεφερε πολλα απο την περιφημη "Καταλανικη Εταιρία", μια απο τις πρωτες καθαρα επαγγελματικες μισθοφορικες ομαδες, που οταν ειχε εγκατασταθει στη Θεσσαλονικη, μετα απο μαχες στη Μ. Ασια υπερ η κατα των Βυζαντινων (που τους ειχαν μισθωσει για να πολεμησουν τους Τουρκους) λεηλατησαν τις μονες.
Η "εταιρια" (Catalan Company) ειχε δημιουργηθει απο τον Ναϊτη ιπποτη Roger de Flor (Ροζε ντε Φλορ), γνωστο και απο το Φραγκικο Δουκατο της Αθηνας.

mrwireless
24-05-05, 21:32
Τα οσα αναφερω ειναι οσο πιο "ευπεπτα" γινεται, γιατι αμα μπλεξω με συνομωσιολογιες, καηκαμε...


Στην πιθανη ερωτηση - "σιγα ρε, εχουν σχεση οι Μασονοι και οι Ναϊτες με το Αγιον Ορος"? - α απαντηση, συμφωνα με τον Jules Loiseleur (LA DOCTRINE SECRETE DES TEMPLIERS) εχει ενδιαφερον...

Οπως εχουν παρατηρησει ορισμενοι, οι Μασονοι κ.λ.π. εχουν μια ιδιαιτερη αγαπη για τον Αγιο Ιωαννη (τον Ευαγγελιστη). Το γιατι δεν εξηγειται - αλλα το ονομα του Ιωαννη, και του Ευαγγελιστη και του Βαπτιστη, συνδεεται με διαφορες αποκρυφιστικες αιρεσεις και θεωριες , ο δε Λιακοπουλος μας λεει ο "βασιλιας" που θα ερθει να σωσει τον Ελληνισμο λεγεται και αυτος Ιωαννης...


Συμφωνα λοιπον με το LA DOCTRINE SECRETE DES TEMPLIERS, οι Ναϊτες ιπποτες υποστηριζαν πως ειχαν στην κατοχη τους μια διαφορετικη (απο τη Χριστιανικη) εκδοση του Ευαγγελιου του Ιωαννη, η οποια ηταν αντιγραφο απο το πρωτοτυπο, που το βρηκαν -- στο Αγιον Ορος !!!!!


Το τι υποτιθεται οτι αλλαζε σε αυτην την εκδοση δεν αναφερεται - μαλλον ομως δεν υπηρχε η Ανασταση και διαφορα αλλα στοιχεια που εχουν σχεση με τη Θεϊκη φυση του Χριστου.

Το παραμυθι λοιπον ειναι πως ο Ιωαννης στην πραγματικοτητα εγραψε αλλα, και επειδη αυτα που εγραψε συμφωνουν με τις αποκρυφιστικες δοξασιες (και το Ιουδαϊκο Ταλμουδ βεβαιως) σε οτι αφορσ τη μη Θεϊκη φυση του Χριστου (προσοχη- δεν αμφισβητειται η ιστορικη υπαρξη του Χριστου - και το Ταλμουδ αναφερει οτι ο Χριστος ειχε εκπαιδευτει απο Αιγυπτιους ιερεις και η δυναμη του οφειλοταν στη γνωση του μυστικου ονοματος του Θεου, κατα τα Καμπαλιστικα προτυπα) οι διαφοροι αποκρυφιστες ανα τους αιωνες εχουν τον Ιωαννη σε μεγαλη εκτιμηση !!!

Γυρω απο τον Ευαγγελιστη - αλλα και τον Βαπτιστη - εμπλεκονται αιρεσεις, οπως οι Ιωαννιτες, οι Μανδαιοι του Ιρακ (υπαρχουν και σημερα, αν δειτε σε κανενα ντοκυμαντερ τιποτα ξεχασμενους "πρωτοΧριστιανους" να βαπτιζονται στα νερα του Τιγρη/Ευφρατη, για αυτους προκειται) , ιπποτικα ταγματα οπως οι Ναϊτες και οι ιπποτες του Αγ. Ιωαννη (Hospitallers), κ.λ.π.

Τελεiως τυχαια (!!!) οι Βογομιλοι, που απο τη Β. Συρια/Μεσοποταμια βρεθηκαν στη Β. Μακεδονια και τη Θρακη, ειχαν και αυτοι τη "δικη τους" εκδοση του Ευαγγελιου του Ιωαννη.
Συμφωνα με τον Loiseleur, οι Βογομιλοι πιστευαν οτι ο Ευαγγελιστης Ιωαννης ηταν υπηρετης του Σαταναελ (κατα τους Βογομιλους, ο Σαταναελ ηταν, οπως και ο Χριστος, υιος του Θεου, αλλα ξεπεσε κ.λ.π.)
Αυτα συμφωνουν με τιs θεωριες του Σατουρνινου - Saturninus (90-150 μΧ) - περι Σαταναελ. Η αιρεση του ειχε βαση τη Συρια.

mrwireless
29-05-05, 13:38
Κατα καιρους, διαφοροι ημι-ασχετοι ενοχλουνται απο συγκεκριμενες φρασεις που ακουγονται στις εκκλησιες - παλιοτερα ειχαμε κριτικη οταν αγουγοταν το "βασιλευσι" - "... και ευλόγησον την κληρονομίαν σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος..." - μαλιστα υποχρεωθηκαν οι ιερεις να το αντικαταστησουν με το "ευσεβεσι", για να μην ενοχλουνται τα αντι-μοναρχικα ενστικtα ορισμενων...

Προσφατα εγινε φασαρια με τη "Δεξια χειρα του Θεου" που ανεφερε ο Χριστοδουλος - καποιοι θεωρησαν οτι πριμοδοτουσε τη "Δεξια" εναντια στην αγαπημενη τους "Αριστερα"


Για να δουμε ομως τι ρολο παιζει η Δεξια/Αριστερα στη Θρησκεια...


Καταρχην, ο Θεος δημιουργει με το δεξι χερι και τιμωρει με το αριστερο - το δε Κορανι απαγορευει στους πιστους να ακουμπανε τα ιερα βιβλια με το αριστερο χερι, που θεωρειται το χερι του Σατανα (που τρωει και πινει με το αριστερο του χερι)

Στη Βιβλο εχουμε 100 θετικες αναφορες στη "δεξια χειρα" και 25 αρνητικες αναφορες στην "αριστερα".


Η Μανταμ Μπλαβατσκυ (Θεοσοφια) αναφερθηκε για πρωτη φορα στο λεγομενο "αριστερο μονοπατι" (left hand path)
O ορος περιγραφει οτιδηποτε αντιτιθεται στις λεγομενες "παραδοσιακες" θρησκειες, κυριως τις διαφορες αποκρυφιστικες/γνωστικες κ.λ.π. δοξασιες.

Στη Μαγεια, εχουμε τη "λευκη" μαγεια του "δεξιου μονοπατιου" και την "μαυρη" η Σατανιστικη μαγεια του "αριστερου μονοπατιου".

Γενικα οι θρησκειες του "δεξιου μονοπατιου" θεωρουνται πιο περιοριστικες, ενω αυτες του αριστερου πιο "διαφωτιστικες"


Η πολιτικη διακριση σε "Δεξια" και "Αριστερα" υποτιθεται οτι προερχεται απο τη Γαλλικη επανασταση, και αναφερεται στιε θεσεις που καθονταν οι βουλευτες ("συντηρητικοι" στα δεξια και "προοδευτικοι" στα αριστερα) στη βουλη του 1791

mrwireless
13-07-05, 01:41
Καθως εβλεπα αποψε μια ακομα επιπεδου καφενειου αναλυση της "Χρυσης Αυγης", νομιζω ειναι χρησιμο να παραθεσω τα παρακατω για οσους αγνοουν την ιστορικη υπαρξη της οριτζιναλ οργανωσης με το ονομα αυτο...

Φυσικα, πολλοι θα υποστηριξουν οτι ουδεμια σχεση εχει η ιστορικη "Χρυση Αυγη" του Ροδοσταυρικου Διαφωτισμου του 19ου αιωνα (η απλως Διαφωτισμου) με την σημερινη Ελληνικη οργανωση με το ονομα "Χρυση Αυγη" - αλλα αφου δεν εχει, γιατι οι υπευθυνοι της οργανωσης δεν αλλαζουν το ονομα της?


Μερικα απο οσα αναφερει ο Γ Πειρακακης για τα δυο πιο σημαντικα ηγετικα στελεχη της οργανωσης :


ΜακΓκρέγκορ Μάθερς - Γεννήθηκε το 1854...Ήταν μέλος των Ροδοσταύρων. Επίσης, είχε μυηθεί στους Ελευθεροτέκτονες. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη ενός αγγλικού αποκρυφιστικού τάγματος, της Χρυσής Αυγής.

Το Φεβρουάριο του 1888, ο Μάθερς υπογράφει όρκους πίστης μαζί με τον Τέκτονα και Ροδόσταυρο Γουίν Γ. Γουέστκοτ και τον Ανώτατο Μάγο του Ροδοσταυρικού Κύκλου της S.R.I.A. Γουίλλιαμ Ρ. Γούντμαν, και το Μάρτιο του 1888 ιδρύεται το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής.

Οι τρεις παραπάνω θεωρούσαν τους εαυτούς του ως τους Μυστικούς Αρχηγούς του Ουράνιου Ναού της Ίσιδας, που θεωρείται το Εξωτερικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην πρακτική της μαγείας. Το σύστημα τελετουργικής μαγείας που αναπτύσσει βασίζεται σε 4 άξονες: τη δύναμη της θέλησης, το αστρικό, τη θεωρία των αναλογιών και την κατευθυνόμενη φαντασία.
Οι τρεις πρώτοι άξονες είναι οι νόμοι της μαγείας του Ελιφάς Λεβί. Τον τέταρτο άξονα τον προσθέτει το Τάγμα της Χρυσής Αυγής. Ο ΜακΓκρέγκορ Μάθερς και ο Άλιστερ Κρόουλυ ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την ιδέα των αναλογιών.

Το Τάγμα της Χρυσής Αυγής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μαγεία, την αλχημεία και την αστρολογία. Οι τελετουργίες μύησης, οι τίτλοι των τελεταρχών και το ιεραρχικό σύστημα μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα στοιχεία του Τεκτονισμού και του Ροδοσταυρισμού.
Οπωσδήποτε όμως το Τάγμα συνδέεται στενά με την εβραϊκή εσωτερική παράδοση της Καβάλα.
Ήδη το 1887 ο Μάθερς είχε δημοσιεύει το βιβλίο "Καβαλά χωρίς πέπλο".
Πρόκειται για μια μετάφραση των τριών κύριων βιβλίων του Σεφέρ Γιεζιράχ και του Ζοχάρ.

Άλλα έργα του Μάθερς είναι: "Το κλειδί του Σολομώντα" και "Οι ιερές τελετουργίες του μάγου Αμπραμελίν".

...

Άλιστερ Κρόουλυ - Γεννήθηκε το 1875. Οι σχέσεις του με το χριστιανισμό δεν ήταν καλές. Είχε ασχοληθεί με σεξουαλικές τελετές μαγείας, που πίστευε ότι θα τον βοηθήσουν στην εσωτερική του εξέλιξη. Στην εφηβική του ηλικία είχε έρθει σε επαφή με γραπτά του Μάθερς και του Γουίν Γ. Γουέστκοτ.

Το 1898, με τη μεσολάβηση του Μάθερς, γίνεται μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ το 1900 περνάει στο Δεύτερο Τάγμα της Rosae Rubeae et Aureae Crucis. Έρχεται σε ρήξη με το Τάγμα, προβαίνει σε ενέργειες που οδηγούν σε μεγάλες αναταραχές τα μέλη, αποβάλλεται από το Τάγμα και εμπλέκεται σε συγκρούσεις με τον Μάθερς, με τον οποίο αρχικά είχε συμμαχήσει.

Το 1907 ιδρύει το Τάγμα του Αργυρού Άστρου, που είχε ως πρότυπό του το κρυφό Τρίτο Τάγμα της Χρυσής Αυγής, στους δύο ανώτατους βαθμούς του οποίου είχε μυηθεί από μόνος του. Αργότερα δημοσίευσε πολλά από τα μυστικά της Χρυσής Αυγής.

...

Το 1925 ανακοινώνει ότι ηγείται του Ροδοσταυρικού κινήματος της Γερμανίας. Οι διαφορετικές αντιλήψεις που υπήρχαν για το πρόσωπό του διασπούν τους Γερμανούς Ροδόσταυρους. Γενικά, οι απόψεις για τον Κρόουλυ διίστανται. Άλλοι πιστεύουν ότι ήταν ένας τσαρλατάνος και άλλοι θεωρούν ότι επρόκειτο για ένα πολύ μεγάλο μάγο. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, είναι αλήθεια ότι ο Κρόουλυ είναι ο πρώτος που έδειξε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει πολύ στενή σχέση ανάμεσα στην ανθρώπινη θέληση και τη μαγεία. Γεγονός είναι επίσης ότι πρόκειται για μια έντονη προσωπικότητα που άσκησε μεγάλη επίδραση στην εποχή της.

Οι απόψεις του έχουν ασκήσει μεγάλη επίδραση στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας.

Είναι γνωστός με τα ονόματα: "Το Μέγα Θηρίον 666", "Μπαφομέτ", Frater Perdurabo, Ο Αδελφός που διαιωνίζεται.


Απ' ολα εχει ο μπαξες - Μπαφομέτ, Ροδοσταυρους, Μασονους, σεξουαλικές τελετές μαγείας, Αλχημεια, αστρολογια, Καμπαλα, Σαιεντολογια, κ.λ.π.
Κατα τα αλλα, οι ηγετες της φασιστικης, υπερσυντηρητικης, κ.λ.π. Χρυσης Αυγης δεν θεωρουν οτι πρεπει να αλλαξουν τον τιτλο της οργανωσης...

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.