Επιστροφή στο Forum : μουλάρ (δι ορίτζιναλ) ή μουλάρ μονταρισμένο;
the_hollowed
25-04-05, 14:27
Επειδή πιάνω πολύ μικρές ταχύτητες στο original μουλάρι (5-10/s με 384 σύνδεση)...σκεφτόμουν μήπως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσω κάποιο γνωστό mod και αν ναι πιο θα μου προτείνατε;;;
Ρίξε μια ματια στο Ionix :D
Επειδή πιάνω πολύ μικρές ταχύτητες στο original μουλάρι (5-10/s με 384 σύνδεση)...σκεφτόμουν μήπως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσω κάποιο γνωστό mod και αν ναι πιο θα μου προτείνατε;;;
eDonkey.
'nuff said
Πάντως για το Ionix δεν έχω βγάλει ετυμηγορία. Ενώ η v4.1 έδινε άριστα download speeds, η 4.11 μου φαίνεται να χωλαίνει. Τώρα, μπορεί και να μου ξέφυγε κάτι αλλά έχω αρκετή πίεση αυτήν την περίοδο για να "παίξω" παραπάνω.
Αν κάποιος άλλος έχει κάνει αναβάθμιση σε 4.11 Ionix και έχει άποψη θα ήταν νεδιαφέρον να μάθαινα κι εγώ!
μπορείς να δείς και το emule+ . Το καλό που έχει είναι οτι όταν βάλεις upload speed >=10 έχεις unlimited download speed!!!! και κατά τα άλλα μοιάζει πολύ με το ....μουλάρι. :D
Quizate_Haderak
26-04-05, 07:40
Η ταχύτητα στο eMule εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μεταξύ άλλων:
- Πόσες πηγές έγει κάθε αρχείο που κατεβάζεις (καλύτερα πολλές παρά λίγες)
- Πόσα αρχεία κατεβάζεις ταυτόχρονα (με ~ 50 πηγές μέσον όρο, θέλεις ~15 αρχεία)
- Πόσο χρόνο το έχεις ανοιχτό (με ~ 50 πηγές μέσον όρο, θέλεις ~15 αρχεία μετά από 24 ώρες για μέσον όρο ~35 Κ/s συνολικά)
- Πόσο γρήγορα "γυρίζει" η ουρά σου. Καλό θα ήταν <1 ημέρα ανά χρήστη. Πρακτικά, αυτό σημαίνει 500-800 άτομα ουρά (για αρχεία με μέσον όρο 200 ΜΒ) με 11 Κ/s upload, προκειμένου να πάρεις αρκετά credits για να ανέβεις στην ουρά των άλλων γρηγορότερα
- Και φυσικά πόσο upload δίνεις. 11 Κ/s για τα περισσότερα συστήματα είναι ιδανικό
Ο μοναδικός τρόπος για να κατεβάσεις πιο γρήγορα ένα αρχείο είναι μόλις έχεις καταβάσει μερικά MB και εμφανιστεί στα shared files σου είναι να το κάνεις "release". Φυσικά, εις βάρος όλων των υπόλοιπων αρχείων. Εάν τα κάνεις όλα release δεν κερδίζεις τίποτα.
Μετά από μικρή έρευνα που έχω κάνει σε ξένα forums, δεν έχει σχέση αν έχεις mod ή το αυθεντικό εκτός από δυο περιπτώσεις:
- Σιχαμένα leecher mods που σου επιτρέπουν να περιορίζεις το ανέβασμα, με τα οποία δεν κερδίζεις τίποτα
- Ακόμα πιο σιχαμένα leecher mods που ενδεχομένως να σου επιτρέπουν να κατεβάζεις γρηγορότερα. Αυτά μόλις τα ανακαλύπτουν, γίνονται ban από την επόμενη έκδοση του αυθεντικού eMule.
Τα κυριότερα λειτουργικά χαρακτηριστικά των mods περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά που έχουν σχέση μεταξύ άλλων με:
- Διαχείριση uploads (κυρίως για γρηγορότερα releases υλικού που "ανεβαίνει" για πρώτη φορά)
- Μικρότερη κατανάλωση πόρων συστήματος
- Διάφορες άλλες ευκολίες
- Εμφάνιση
- Άλλα χαρακτηριστικά που δε γνωρίζω (ας απαντήσουν και οι χρήστες των mods)
Το μοναδικό πρόγραμμα που έχω δοκιμάσει και μπορεί να κατεβάσει γρηγορότερα, είναι το Shareaza, αλλά
αυτό ισχύει μόνο για αρχεία που είναι ταυτόχρονα στο Gnutella 2 και στο Ed2K. Για αρχεία του Ed2K είναι μάλλον λίγο πιο αργό από το eMule σε μέσους όρους (χωρίς να έχω κρατήσει στατιστικά για να το τεκμηριώσω)
Κατατοσπιστικότατος ο Kwizatz Haderach!! Βέβαια δεν ξέρω αν το Ionix mod είναι από τα 'σιχαμένα' leechers που αναφέρει, αν και μπορείς να περιορίζεις το ανέβασμα (το έχω περιορίσει μονίμως στα 5 kb κι αυτό για λόγους χρηστικότητας του υπολογιστή). Πάντως, από ιδία χρήση του Ionix, συμφωνώ με τον Kwizatz ότι δεν μου δίνει και κανένα φοβερό boost. To μόνο καλό που έχει σε σύγκριση με το αυθεντικό μουλάρι είναι η δυνατότητα να ολοκληρώνει το κατέβασμα ενός αρχείου αντί να σε έχει στο περίμενε στα 99% πληρότητας...
Hollowed αν ψαχνεσαι ακομα, να προσθεσω με οτι το eDonkey ουτε σε μονο 15 ταυτοχρονο d/ls χρειαζεται να περιοριζεσαι για να εχεις καλες ταχυτητες, ουτε να γυρναν οι ουρες σου, ουτε να το εχεις εφτα φεγγαρια ανοιχτο για να παρει μπρος, ουτε να παιζεις με τρελες ρυθμισεις.
Don't believe the hype.
Εγώ πάντως, όσα mods δοκίμασα τα έσβησα και ξαναγύρισα στο original.
Μπορεί να προσφέρουν άλλα "καλούδια", αλλά για αύξηση ταχύτητας και προτεραιότητας......τζίφος.
Ίσως και να φταίνε οι ρυθμίσεις μου, αλλά πολύ υψηλές ταχύτητες είδα για λίγα δευτερόλεπτα μόνο, και μετά........το απόλυτο μηδέν.
Βρε σεις, τα mods είναι στην πράξη "πειραματικές εκδόσεις του κανονικού" (κάτι σαν CVS builds). Τα καλά από όσα έχουν, με τον καιρό, μπαίνουν στο μουλάρι. Οι βλακείες κόβωνται και χάνονται και από αυτά. Οπότε, μπορεί να πει κανείς πως έχουν θετικά, έχουν και αρνητικά. Αν ξέρεις πως να τα ρυθμίσεις, και τι έχεις να κερδίσεις από την κάθε ρύθμιση, αξίζει να τα χρησιμοποιείς.
Mavlok:
Το edonkey είναι πρόγραμμα για leechers. Αν και το eMule αποτέλεσε κλώνο του edonkey, σήμερα το eMule έχει το 85-90% του δικτύου και το γαϊδούρι το υπόλοιπο. Το Μουλάρι "επιστρέφει" σε όποιον δίνει upload, το γαϊδούρι όχι. Το Μουλάρι =ΔΕΝ= έχει τεχνικές "όρματε για γιουρούσι αδέλφια" που έχωσε το γαϊδούρι πριν από κάποιο καιρό, =ΔΕΝ= είχε ποτέ του spyware και, προσωπικά, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Απόψεις είναι αυτές. Σου αρέσει το γαϊδούρι; ΟΚ, δούλευε το γαϊδούρι. Όχι, όμως, όταν leechάρεις ασύστολα από το μουλάρι να λες πως "είναι βλακεία" επειδή δεν κοιτά και αυτό να "αρπάξει" από το γαϊδούρι...
Φιλικά
Παπιάρχοντας
Παιδιά γιατί δεν συνδέομαι στο kad?Ηπάρχει κάποια λήση ή εξήγηση για αυτό το πρόβλημα?
giannisbarca
08-06-05, 05:05
Εδώ και τρεις ημέρες που χρησιμοποιώ τον original client του eMule και συγκεκριμένα την έκδοση 0.46a έχω επιτέλους, έστω μετά από καίρο, δει κάποια καλά αποτελέσματα.Το παράξενο είναι πως η κατάσταση άλλαξε ξαφνικά και έτσι δυστυχώς δεν ξέρω αν η αλλαγή ωφείλεται σε κάτι που πείραξα και συγκεκριμένα σε τι.
eMule v0.46a Statistics [giannisbarca]
Transfer
Session UL:DL Ratio: 1 : 3.41
Session UL:DL Ratio (Friends UL excluded): 1 : 3.41
Cumulative UL:DL Ratio: 1 : 1.96
ps. Έχω το NetLimiter να "κόβει" στα 10 kb/s.
@ ADSLgr.com All rights reserved.