PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα βιβλια του ΛιακοπουλουΣελίδες : [1] 2 3

The_player
25-04-05, 15:09
Παιδια δεν ξερω εαν βλεπει κανεις αυτον τον τυπο που πουλαει βιβλία...

Εχει διαβάσει κανεις κάποιο απο αυτα ?


Θα ήθελα να ξερω ....γιατί σκεφτομαι να αγοράσω καποια..

HaRRy
25-04-05, 15:12
Ψεκαζουννννν...!!
Ταχει Πει Ο Λιακοοοοοοοο

HellV1L
25-04-05, 15:16
το τυπακι μπορει να λεει κανα δυο σωστα πραγματα αλλα τα *αμαει με τον τροπο που τα λεει...

xenbast_
25-04-05, 15:26
2310-521010 τηλεφωνήστε τώρα

mastermind
25-04-05, 15:41
Ο τύπος είναι γαμάτος! Δεν έχω διαβάσει ακόμα κάποιο βιβλίο του αλλα δεν τον έχω πιάσει να λέει μπαρούφες,κάποιες απο τις "αποκαλύψεις" του είναι πράγματι πετυχημένες! Πάντως την σελίδα του όλο την κατασκευάζει...

HaRRy
25-04-05, 15:45
Οσα λέει είναι μυθεύματα με λίγη δόση εθνικισμού και μπόλικη Ελληνική Σαϊεντολογία...

asikamin
25-04-05, 15:56
κοσμοσφαίρες, κοσμοπίστολα, μοναχοί & προφητείες, ξανθό γένος, Α κενταύρου, suhoi vs f-16, πετρέλαιο στο Αιγαίο, απλά απολαυστικός.

Ποιός Λούκας & star wars...

zouzouni
25-04-05, 16:32
Σου είχα γράψει ολόκληρο κατεβατό, κι δεν πέρασε.....φτου κι από την αρχή λοιπόν! :(

Έχω διαβάσει κάποια από τα βιβλία που πουλάει ο Λιακόπουλος μέσω των εκπομπών του, κι έχω τα παρακάτω σχόλια
1) αρκετά, αν όχι πολλά από τα βιβλία που πουλάει στα πακέτα του δεν είναι των δικών του εκδόσεων αλλά άλλων....οπότε ίσως να συμφέρει οικονομικά να τα αγοράσει κανείς απ'ευθείας από τον εκάστοτε εκδοτικό οίκο
Παράδειγμα "Οι Προφητείες των Μάγια" το οποίο είναι από τις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ, κι το οποίο πρωτοτυπώθηκε στα Αγγλικά με τον ίδιο ακριβώς τίτλο (The Mayan Prophecies) το 1994*, κι το οποίο πρωτοδιάβασα στην ανατύπωση που βγήκε το 1997)
2) τα βιβλία από τις δικές του εκδόσεις που διάβασα δεν έχουν παραπομπές σε βιβλιογραφικές πηγές για να δει κανείς κι να διαβάσει παραπέρα κάτι που τον ενδιαφέρει σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται ο εκάστοτε συγγραφέας :thumbdown
3) σε αρκετά από τα βιβλία των δικών του εκδόσεων βρήκα λάθη στη σελιδοποίηση/βιβλιοδεσία, τυπογραφικά κι ορθογραφικά λάθη, κι γενικά με ενόχλησε η όλη προχειρότητα του DTP τους
4) το "Πατρώον Γένος" αποτελεί μια πολύ καλή συγγραφική απόπειρα Έλληνα αν το αντιμετωπίσει κανείς ως έργο επιστημονικής φαντασίας, κι όντως είναι ευχάριστο κι ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Αν πιστεύει όμως κανείς ότι θα μάθει "τα μυστικά, τα όσα μας κρύβουν" κλπ ατύχησε, καθώς δεν υπάρχει ούτε 1 βιβλιογραφική παραπομπή, ή παραπομπή σε άλλη πηγή για πληροφορίες, συν ότι δεν είναι γραμμένο ακολουθώντας ιστορική χρονική ακολουθία αλλά πηδάει από το παρόν στο παρελθόν, κι μέσα στο παρελθόν πηδάει σε διάφορες χρονικές περιόδους (ενδιαφέρον αυτό στην πλοκή, αλλά καταντάει κάπου λίγο κουραστικό), κι πάντα χωρίς κάτι απτό σαν επιχείρημα, σαν απόδειξη έστω σαν παραπομπή σε κάποιο έργο της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας.
5) εξαρτάται τι σε έλκει στα βιβλία που παρουσιάζει ο Λιακόπουλος. Αν έχεις άνεση στο να διαβάζεις Αγγλικά βιβλία, τότε μια αναζήτηση στο amazon π.χ. να είναι καλύτερη επιλογή, γιατί απ'ότι έχω παρατηρήσει αρκετά, για να μην πω πολλά κι γίνω κακιά :twisted: από τα βιβλία που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κι τα οποία είναι "γραμμένα" από Έλληνες συγγραφείς/ερευνητές** στην ουσία είναι συρραφή μεταφράσεων κι αντιγραφών ξένων βιβλίων κατά κύριο λόγω Αγγλικών, κι στα οποία δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά.

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις τα βιβλία που σ'ενδιαφέρουν, κι να τα διαβάσεις κι να κρίνεις εσύ ο ίδιος.

Σημ 1. * αν λάβει κανείς υπ'όψην του ότι χρειάστηκε αρκετό χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση συγγραφής του συγκεκριμμένου βιβλίου, ΣΥΝ το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει μέχρι την τωρινή του δημοσίευση στην Ελλάδα, σημαίνει ότι το λιγότερο έχουν περάσει 10-12 χρόνια από την στιγμή που οι συγγραφείς του ξεκίνησαν την έρευνα για το συγκεκριμμένο θέμα.
Μέσα σ'αυτά τα 10-12 χρόνια, που είναι η συνέχεια που είχαν προαναγγείλει με περαιτέρω στοιχεία που θα αποδείκνυαν την αλήθεια των ισχυρισμών τους? Χρόνια το περιμένω να το διαβάσω.
Σημ 2. ** ήθελα να'ξερα με ποιά κριτήρια κάποιος δηλώνει ερευνητής! :evil: :twisted:
Συγνώμη :oops: αλλά μοιάζει ο καθ'ένας να έχει βγάλει από ένα βιβλίο κι αναρωτιέμαι εγώ αν είμαι ηλίθια που από τα 12 που άρχισα να διαβάζω τέτοια βιβλία (Ελληνικά κι Αγγλικά) γιατί δεν έχω γράψει κι εγώ ένα :roll: :cry:

dantouan
25-04-05, 16:38
κι αναρωτιέμαι εγώ αν είμαι ηλίθια που από τα 12 που άρχισα να διαβάζω τέτοια βιβλία (Ελληνικά κι Αγγλικά) γιατί δεν έχω γράψει κι εγώ ένα

Ποτε δεν ειναι αργα... :cool: :-k

@home
25-04-05, 16:43
...γιατί απ'ότι έχω παρατηρήσει αρκετά, για να μην πω πολλά κι γίνω κακιά :twisted: από τα βιβλία που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κι τα οποία είναι "γραμμένα" από Έλληνες συγγραφείς/ερευνητές** στην ουσία είναι συρραφή μεταφράσεων κι αντιγραφών ξένων βιβλίων κατά κύριο λόγω Αγγλικών, κι στα οποία δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά.

Συμφωνώ απολύτως. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ταχύτητα με την οποία εκδίδει δικά του συγγραφικά πονήματα!


Σημ 2. ** ήθελα να'ξερα με ποιά κριτήρια κάποιος δηλώνει ερευνητής! :evil: :twisted:
Συγνώμη :oops: αλλά μοιάζει ο καθ'ένας να έχει βγάλει από ένα βιβλίο κι αναρωτιέμαι εγώ αν είμαι ηλίθια που από τα 12 που άρχισα να διαβάζω τέτοια βιβλία (Ελληνικά κι Αγγλικά) γιατί δεν έχω γράψει κι εγώ ένα :roll: :cry:

Ποτέ δεν είναι αργά :thumbsup1

Πάντως η εκπομπή έχει χαβαλέ :cool:

zouzouni
25-04-05, 17:14
Πάντως υπάρχει κι παλαιότερο thread σχετικά με τα όσα λέει ο Λιακόπουλος
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14554

Spyrosss
25-04-05, 17:16
Tα πάντα είναι ψέματα και φανταστικές ιστορίες.

Ειδικά για το βιβλίο "Ο καιρός γαρ εγγύς" έχει αποδειχθεί απο έρευνες που έκανε το Εγκληματολογικό Τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου οτι οι εικονιζόμενες "προφητείες" στους τοίχους οικίας στο Τραχώνι είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα και συγκεκριμένα ελαιόλαδο το οποίο έχει περαστεί πριν βαφτούν οι τοίχοι με αποτέλεσμα μετά απο λίγες μέρες να έρχετε στην επιφάνεια.

Με λίγα λόγια ο τοίχος "ξερνάει" το ελαιόλαδο που είναι απο κάτω απο την μπογιά!

Ο τύπος είναι ο νέος Μιχαλόπουλος, μείνετε μακριά. Η επιστημονική αλήθεια βρίσκεται μόνο στα βιβλία διακεκριμένων επιστημόνων που έχουν βάλει τον ποπό τους κάτω και έχουν διαβάσει και διδάξει σε πανεπιστήμια και αναγνωρισμένες σχολές και οχι σε τύπους που το παίζουν ερευνητές και στο σχολείο μένανε στη φυσική!

xenbast_
25-04-05, 23:05
ρε μάγκες τι γαμάτος ο ένας και τέλειος ο άλλος ΟΛΟΙ για τα λεφτά τα κάνουν....πουλάει αυτός ο λιακό και βγάζει και από την κούριερ.... καταλάβετέ το, κανείς δεν είναι στο πλαι σας, δια βάστε και καθόλου olatsaba.tk, τουλάχιστον εμείς δεν θέλουμε να κονομήσουμε στην πλάτη σας..........

ReverseR
25-04-05, 23:35
Λοιπόν ακούστε κάτι άλλο που έμαθα. Ο οτές ελέγχεται από τους ισραηλινούς, οι καθυστερήσεις είναι σκόπιμες για να οδηγήσουν σε τεχνολογικο μαρασμό την ελλάδα, και να μπορέσει το ισραηλ ήσυχο να γίνει μια τεχνολογική υπεδύναμη ξεκινώντας από τα βαλκάνια και την ευρώπη. Η δε όμαδα έψιλον, το γνωρίζει αυτό, και πιέζει τους ισραηλινούς να σταματήσουν τα παιχνίδια τους απειλώντας με αντίποινα σε συνεργασία με άραβες εξτρεμιστές. (Γιατί νομίζετε έχουμε φιλικέσ σχέσεις με τους άραβες?). Δυστύχως δεν μπορώ να πω περισσότερα σε δημ. φόρουμ. Πάντως γνωρίζω οτί επειδή ή ισραηλινοί είδαν ότι χάναν το παιχνίδι(κοιτάχτεε πόσοι έχουμε adsl εδώ μέσα) πιάσαν το γέρο Παΐσιο(πως τον λένε) που μας έλεγε τις προφητείες(αυτός τις έλεγε και στο Λιακόπουλο) και αφόυ τον βιάσανε τον εκτελέσανε. Οι ομάδα των ε έχει ήδη σχεδιάσει αντίποοινα αλλά καταλαβαίνετε δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα(πάντως έχει σχέση με τον οτε)Εσείς καθήστε εδώ και συζητάτε εγώ αλλάζω χώρα. Wow there are many of them!!!

Valder
26-04-05, 00:11
ρε μάγκες τι γαμάτος ο ένας και τέλειος ο άλλος ΟΛΟΙ για τα λεφτά τα κάνουν....πουλάει αυτός ο λιακό και βγάζει και από την κούριερ.... καταλάβετέ το, κανείς δεν είναι στο πλαι σας, δια βάστε και καθόλου olatsaba.tk, τουλάχιστον εμείς δεν θέλουμε να κονομήσουμε στην πλάτη σας..........

Katja Kassin λέμεεεε! :)

xenbast_
26-04-05, 07:03
Katja Kassin λέμεεεε! :)

πωπω τι είπες τώρα φίλε βαλντερ!

Andrew
26-04-05, 08:12
Αν σε κάποια βιβλία λέει κάποιος 95% μ@λ@κίες και 5% αλήθειες το αναμενόμενο είναι να μπλέξεις τις αλήθειες.
Το ποσοστό του Λιακόπουλου είναι κάτω από 5%.

no_logo
26-04-05, 08:20
τελικά υπάρχουν αρκετοί ανόητοι που ακουμπάνε τα λεφτουδάκια τους σε λαμόγια τύπου Λιακόπουλου :D

mastermind
26-04-05, 09:35
Ο άνθρωπος την δουλειά του κάνει!! Αφου βγάζει λεφτά μάγκας είναι! Αυτό που με εκπλήσει είναι η ταχύτητα που τυπώνει τα βιβλία,με το κιλό ετσι? Πάντως το θέμα συνομοσιών κλπ πραγματικά υφίσταται,η ενστασή μου είναι κατα πόσον ξεφεύγει του οικονομικού σκέλους και περνά σε εθνικό-φυλλετικό επίπεδο. Αν δείτε την Ελληνική Ιστορία πολλά γεγονότα παραμένουν ανεξιχνίαστα στο πως συνέβησαν...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε όλα οπότε δεν μπορούμε να αποκλείουμε τίποτα!

viron
26-04-05, 10:06
Τα περισσότερα βιβλία που πωλούνται στην Ελλάδα είναι για μαγειρική (μαμαλάκης - ή Βέφα έκανε τζίρο 2 εκατομμύρια ευρώ το 2004 μαζίε με τα μαγαζιά της) και για αστρολογία μπουρδολογία.

Σε αυτό το τοπίο ορισμένοι αετονυχίδες πουλάνε , φαινομενικά, πατριωτισμό , αρχαιολατρέια, χρσιστιανισμό και ότι αλλό γνωρίζουν ότι αγγίζει τον ακροατή και στο τέλος πασσάρουν την αληθινή πραμάτεια τους, κάτι σκουπίδια τυπωμένα.

Είναι παρόμοια κατάσταση με καποιους τηλε-ευαγγελιστές στην αμερική που από το χαζοκούτι πουλάνε σωτηρία της ψυχής για μερικά δολλάρια.

Το κακό είναι ότι στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια ελλάδα πλέον οι συχνότητες της τηλεόρασης έχουν γεμίσει με τέτοια μαγαζιά και κανείς δεν στους σταματάει.

Βύρων.

The_player
26-04-05, 10:35
Παντως απο οτι βλεπω αρκετοι τον παρακολουθειτε...>Τελος παντων περισσοτερο με ενδιέφεραν ταν βιβιλα με παραπομπες στη Βιβλο που εχει ....και τα αρχαια ελληνικα χειρογραφα...παντως πιστευω οτι τον παρακολουθουν πολλοι ισως γιατι μεσα τους βλέπουν μια ελπιδα για τον ελληνισμο.....που χανεται και μαραζωνει.......

zouzouni
26-04-05, 13:23
τελικά υπάρχουν αρκετοί ανόητοι που ακουμπάνε τα λεφτουδάκια τους σε λαμόγια τύπου Λιακόπουλου :D

Αν ανόητο χαρακτηρίζεις όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει κι να κρίνει ο ίδιος πριν να πει
"Αυτό που γράφει ο Χ είναι βλακεία" ή "Αυτό που έγραψε ο Ψ μπορεί να είναι κι στα α,β,γ,δ σημεία σωστό", τότε ανήκω κι εγώ σ'αυτούς τους "ανόητους".
Αλλά επειδή δεν ξέρεις ούτε για ποιόν λόγο ούτε με ποιό έναυσμα ο κάθε ένας ξοδεύει τα λεφτουδάκια του κι προπάντων τον χρόνο του για να διαβάσει κάποια βιβλία, ίσως θα ήταν καλό να μην πετάς έτσι αυθαίρετα χαρακτηρισμούς όπως το προηγούμενο "ανόητοι".
Γιατί άλλο το να λες "το βιβλίο του Χ είναι βλακεία" χωρίς να το έχεις πιάσει ΚΑΝ στα χέρια σου, κι άλλο να λες "το βιβλίο του Χ είναι βλακεία γι'αυτό κι τον άλλο κι τον παρ'άλλο λόγο".

ReverseR
26-04-05, 13:34
έλα ρε ζουζουνι, πρέπει να αγοράσεις βιβλία για να διαπιστώσεις το επίπεδο του παραπάνω κυρίου. Πριν αγοράσεις κάτι πάντα κάνεις μια έρευνα αγοράς, και σε αυτήν την περίπτωση αυτό που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις ένα 10λετπο της ώρας παρακολουθώντας την εκπομπή του. Πιθανόν εσύ να μην το έχεις κάνει (και πολύ καλά) άλλοι το έχουν όμως και γι αυτό έχουν και άποψη για τον λιακόπουλο και τους φίλους του.

Δεν νομίζω καν να υπάρχει πιθανότητα να πιστεύει ο ίδιος τα όσα λέει

crimson
26-04-05, 13:37
Είχα διαβάσει στο λύκειο ένα βιβλίο Φυσικής του Λιακόπουλου και είναι απ'τα καλύτερα για Δέσμη [ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα]. Διάβασα και πριν καναδυό χρόνια και το βιβλίο του για την προπαγάνδα, δε θυμάμαι τον ακριβή τίτλο - μου το είχαν δανείσει, και κάθεται κι αναλύει σε ένα ολόκληρο βιβλίο για το πως μπορεί να επηρεαστεί η ανθρώπινη συμπεριφορά με τους ψεκασμούς σωματιδίων από αεροπλάνα, κι αναφέρεται ελάχιστα στον επηρεασμό όλων μας από αμερικάνικες [κυρίως] ταινίες. Οκ μου φαίνεται κι εμένα παράξενο να κοιτάω τον ουρανό και να έχει τετραγωνάκια από οριζόντιες και κάθετες γραμμές που άφησαν αεροπλάνα για ώρες, κι αναρωτιέμαι τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να επηρεάσει την συμπεριφορά. Κι αν όντως γίνεται γι' αυτό το σκοπό θα 'ναι άλλη μια κοτσάνα των υπηρεσιών. Απ' την άλλη ακούμε τη μουσική τους, βλέπουμε τις ταινίες τους, και αν το ψάξουμε θα δούμε ότι έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε με βάση αυτά τα πρότυπα, ενώ υπάρχουν τόσες άλλες πολύ καλύτερες δυνατότητες.

υγ Ζουζούνι πώς πάει ο κώδικας - τον διάβασες;

zouzouni
26-04-05, 13:55
έλα ρε ζουζουνι, πρέπει να αγοράσεις βιβλία για να διαπιστώσεις το επίπεδο του παραπάνω κυρίου. Πριν αγοράσεις κάτι πάντα κάνεις μια έρευνα αγοράς, και σε αυτήν την περίπτωση αυτό που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις ένα 10λετπο της ώρας παρακολουθώντας την εκπομπή του. Πιθανόν εσύ να μην το έχεις κάνει (και πολύ καλά) άλλοι το έχουν όμως και γι αυτό έχουν και άποψη για τον λιακόπουλο και τους φίλους του.

Δεν νομίζω καν να υπάρχει πιθανότητα να πιστεύει ο ίδιος τα όσα λέει

Έρευνα αγοράς σε βιβλίο σημαίνει να διαβάσεις κριτικές για το συγκεκριμμένο βιβλίο, οι οποίες να είναι γραμμένες από άτομα των οποίων την κρίση μπορείς να εμπιστευθείς γιατί έχεις αντιληφθεί ότι έχετε κοινά μέτρα σύγκρισης, κοινές επιδιώξεις γνώσεις, κοινό όριο χρημάτων που είναι διαθέσιμα για αγορά βιβλίων, κλπ,κλπ,κλπ, με δυό λόγια, εμπιστεύεσαι κριτικούς που βλέπεις ότι συμβαδίζεται στον τρόπο σκέψης κι προσέγγισης.

Για τα συγκεκριμμένα βιβλία, όταν εγώ τα παρήγγειλα, δεν είχα δει πουθενά συγκεκριμμένες κριτικές, ολοκληρωμένες, που να λένε με επιχειρήματα, "το τάδε βιβλίο είναι μια βλακεία κι μισή γιατί το Χ,Ψ,Ζ, έργο της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας το καταρρίπτει με τον α,β,γ τρόπο".

Το μόνο που άκουγα ήταν σχόλια σαν του no_logo κι τα δικά σου, κι τα οποία βασίζονται (τουλάχιστον απ'όσα γράψατε) στο τι γνώμη σχηματίσατε παρακολουθώντας την εκπομπή του κι όχι διαβάζοντας κάποιο από τα βιβλία που πουλάει!

Αν παρατηρήσατε αμφότεροι δεν σχολίασα την εκπομπή του ούτε την παρουσίασή της, σχολίασα τα βιβλία του, κι τα όσα παρατήρησα.
Όσο για την εκπομπή του, συμφωνώ μαζί σας, αλλά δεν σημαίνει ότι ένας κακός πωλητής - γιατί τελικά αυτό καταντάει να είναι ο Λιακόπουλος - δεν μπορεί να έχει ή να προσπαθεί να πουλήσει ένα καλό προϊόν ή έστω κάποιο από τα προϊόντα του να είναι καλό.

Π.χ. ένα βιβλίο που έδινε σε ένα από τα "πακέτα του", κι το οποίο δεν το είχα υπ'όψην μου ήταν το "Ταξίδι στη Μυθολογική Κόλαση" του Enrico Mattievich, που όμως ΔΕΝ είναι από τις δικές του εκδόσεις (δηλ. Εκδόσεις Λιακόπουλος) αλλά από τις εκδόσεις ΕΚΑΤΗ! κι το οποίο είναι ένα άκρως ενδιαφέρον βιβλίο, ειδικότερα καθώς ο συγγραφέας παραθέτει βιβλιογραφικές παραπομπές για περαιτέρω έρευνα κι διάβασμα.

Όμως πάλι βλέπεις ότι σημειώνω ότι ο τύπος πουλάει βιβλία ΑΛΛΩΝ εκδοτικών οίκων μέσα στα "πακέτα" που παρουσιάζει ως δικά του βιβλία, κι είδες ότι σχολίασα κι τα βιβλία του δικού του εκδοτικού οίκου.

Επειδή έχω μάθει στην ζωή μου πραγματικά να ερευνώ πριν κρίνω κάτι, γι'αυτό κι προχώρησα στην αγορά κάποιων βιβλίων του, κι γι'αυτό κι τα σχόλια που πρωτο-παρέθεσα.

mavlok
26-04-05, 14:12
παντως πιστευω οτι τον παρακολουθουν πολλοι ισως γιατι μεσα τους βλέπουν μια ελπιδα για τον ελληνισμο.....


Ή γιατι δεν εχει Βεγγο σε αλλο καναλι...

zouzouni
26-04-05, 14:18
....υγ Ζουζούνι πώς πάει ο κώδικας - τον διάβασες;

Toν διάβασα..στο πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο...2.5 από τις πιο βαρετές κι προβλέψιμες μέρες της ζωής μου ήταν το διάβασμα του "The Da Vinci Code"...... :thumbdown

Να σκεφθείς ότι όσο διάβαζα σημείωνα Λίστα λαθών & παραπληροφόρισης (κι δεν ξέρω κατά πόσο είναι εσκεμμένη ή μη αυτή η παραπληροφόριση καθώς αγγίζει τα όρια του να αποκαλέσει κανείς ον συγγραφέα ανιστόρητο! κι κάκιστο στην έρευνα στοιχείων για την συγγραφή του βιβλίου του!) που βρήκα μέσα στο κείμενό του, σε θέματα ιστορίας της Τέχνης, ιστορίας, εθνολογίας, μυθολογίας κι θεολογίας.
Κι όλα αυτά με κάνουν κι απορώ πώς ψηφίστικε στην Αγγλία ως το βιβλίο της χρονιάς, αλλά πολύ περισσότερο πώς σε εκείνη την περίφημη εκπομπή του Χαρδαβέλλα ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ από τους "παντογνώστες"* καλεσμένους του, δεν τα είχε εντοπίσει αυτά τα σημεία, αλλά αντιθέτως υπερασπιζόντουσαν τα όσα έγραψε αυτό το Αμερικανάκι (κι επίτηδες τον αποκαλώ μ'αυτό τον χαρακτηρισμό) ως αλήθειες! την ώρα που έχει κάνει έναν αχταρμά φτιαγμένο πάνω σε κινούμενη άμμο (καθώς τα όσα γράφει καταρρέουν κάτω από το βάρος των ανακριβειών κι των λαθών που περιλαμβάνει το κείμενό του).

Ο τύπος έγραψε ένα μυθιστόρημα χρησιμοποιώντας standard μεθοδολογία κι κάνοντας μια ΚΑΚΙΣΤΗ αντιγραφή, μετατροπή κι σύντμηση του "Foucault's Pendulum" του Umberto Ecco!

O μόνος λόγος που ίσως αξίζει να το διαβάσει κανείς είναι απλώς για να ξέρει για ποιό πράγμα γίνεται τόσος ντόρος γύρω του. :thumbdown

*Οι οποίοι θεωρώ ότι αγνοούν βιβλία όπως του Hancock π.χ. τα οποία έχουν γίνει ντοκυμαντέρ από το BBC και το Channel 4 στην Αγγλία, για την Σφίγγα κι τις Πυραμίδες της Αιγύπτου, σχετικά με το τι σημαίνει το Graal/Grail, κι ότι δεν είναι αυτή η μυθολογία που αναπτύχθηκε στη Δύση στα καλά καθούμενα για γάμο του Ιησού με την Μαγδαληνή κι "Βασιλική γεννεά που άφησε απογόνους" (έμφαση στο "Βασιλική" ;) ) αλλά ότι ίσως πρόκειται για την περίφημη Κιβωτό της Διαθήκης, κι με στοιχεία απτά, κι όχι έτσι απλά υποθέσεις κι "μύθους" κι "παραδόσεις" Τεκτόνων/Ροδοσταύρων/κλπ,κλπ,κλπ.
Πάλι ξεφύγαμε. :oops:


Σημ. Πάντως είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ;) :p ότι τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του βασίζονται σε παραδόσεις της Δυτικής Εκκλησίας κι σχετικές παραφιλολογίες. Καμμία αναφορά για τα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ή των Κοπτών στην Αίγυπτο κι την Αιθιοπία, ή κανενός άλλου δόγματος. Μόνο η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία υπάρχει στον Κόσμο, μόνο αυτή υπήρχε βλέπετε! όλοι οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι, των άλλων οι παραδόσεις ξεφύτρωσαν από το πουθενά, των άλλων τα ιστορικά αρχεία δεν είναι ιστορικά αρχεία, κι έτσι απαξιωτικά συνεχίζει το όλο στόρυ!
Άντε να δούμε τι ταινία θα μας βγάλει το Hollywood να μας πλασάρει!

crimson
26-04-05, 14:37
Δυστυχώς εγώ δεν μπόρεσα να καταγράψω λίστα λαθών, αν θες δημοσίευσέ την, ίσως με σπλιτ σε άλλο θρεντ γιατί είμαι οφ τόπικ. Αλλά την κακή αντιγραφή άλλων βιβλίων την διαπίστωσα κι εγώ, δεν έχω διαβάσει το εκκρεμές του Φουκώ, μα 2-3 άλλα μυθιστορήματα σχετικά με αυτό το θέμα.

zouzouni
26-04-05, 15:04
Δυστυχώς εγώ δεν μπόρεσα να καταγράψω λίστα λαθών, αν θες δημοσίευσέ την, ίσως με σπλιτ σε άλλο θρεντ γιατί είμαι οφ τόπικ. Αλλά την κακή αντιγραφή άλλων βιβλίων την διαπίστωσα κι εγώ, δεν έχω διαβάσει το εκκρεμές του Φουκώ, μα 2-3 άλλα μυθιστορήματα σχετικά με αυτό το θέμα.

Είναι πολλά......κι δεν έχω αυτή τη στιγμή τον χρόνο,(αλλά προπάντων την όρεξη :oops: γιατί νευρίασα :evil: τόσο πολύ που την λίστα την πέταξα! κι πρέπει να το ξαναδιαβάσω για να βρω τα σημεία! αν κι ξέρω πλέον που να κοιτάξω και να τα γράψω.....μετά το Πάσχα, κάποια στιγμή που θα έχω μεγαλύτερη άνεση να το κάνω. :thumbsup1

Το Εκκρεμές του Φουκώ, διάβασέ το, αξίζει! :respekt:

yiapap
26-04-05, 15:37
έλα ρε ζουζουνι, πρέπει να αγοράσεις βιβλία για να διαπιστώσεις το επίπεδο του παραπάνω κυρίου. Πριν αγοράσεις κάτι πάντα κάνεις μια έρευνα αγοράς, και σε αυτήν την περίπτωση αυτό που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις ένα 10λετπο της ώρας παρακολουθώντας την εκπομπή του. Πιθανόν εσύ να μην το έχεις κάνει (και πολύ καλά) άλλοι το έχουν όμως και γι αυτό έχουν και άποψη για τον λιακόπουλο και τους φίλους του.

Δεν νομίζω καν να υπάρχει πιθανότητα να πιστεύει ο ίδιος τα όσα λέει
Συμφωνώ 100%!
Επίσης, προσωπικά, μου άρεσε πολύ ο Κώδικας DaVinci... Προφανώς ως μυθιστόρημα και μόνο- και όχι, δεν έψαχνα τους διαδρόμους στο Λούβρο!

Επίσης, όχι, zouzouni, δεν τα λέω για να σου πάω κόντρα!
Honestly! :innocent:

DAG
26-04-05, 15:57
Παιδες κι εγω φανατικος Λιακοπουλιστι (πως λεμε Ferraristi...)...

Επειδη γενικως εχω ψιλοψαχτει με διαφορα συνομοσιολογικα/ουφολογικα κλπ κυριως απο οτι υπαρχει διαθεσιμο στο Web, πρεπει να σας πω οτι 99% απ οτι λει ο Λιακο, εινια απευθειας φωτογραφιες και κειμενα απο το Internet.

Παραθετω links ενδεικτικα:

1. http://wmilitary.neurok.ru/su37/su37display.html
(Μανουβρες και βιντεακι)

2. http://www.subversiveelement.com/ConspiracyHome.html
(ConspiracyHome ... Απο εδω γραφεις καμια 10ρια βιβλια χαλαρα.)

3. http://www.subversiveelement.com/SubversiveElement.html
(Κι απο εδω γραφεις καμια 10ρια βιβλια χαλαρα.)

4. http://www.subversiveelement.com/Fire_FRom_Sky_1.html
(ΚΟΣΜΟΣΦΑΙΡΕΣ....!!! Καμια 20αρια σελιδες σε στυλ διηγησης σχετικα με "κοσμοσφαιρες" και το "Γιατι δεν πανε οι αμερικανοι στο Διαστημα" Και διαφορα αλλα conspiracies ... ;)

5. http://www.aeronautics.ru/
(Πολυ καλο και σοβαρο site με πληροφοριες και φωτογραφιες στρατιωτικης τεχνολογιας. Τρελο clopy-paste απο εδω)

Τελος, ολα τα videakia σχετικα με τα SU-37 κλπ αν ψαξετε θα τα βρειτε αυτουσια στο Internet. Εγω εχω ολα οσα εχει δειξει και πολλα ακομα πιο εντυπωσιακα...

Αντε γερα παλικαρια μου Ο καιρος ειναι κοντα...

DAG
26-04-05, 16:12
Επισης να πω οτι προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ο τυπος ειναι ΓΑΤΟΣ αλλα και επικινδυνος.

Επικινδυνος, γιατι παραπληροφορει. Χρησιμοποιει καποιο πραγματικο και αδιαμφισβητητο γεγονος ωστε να παρει κυρος και αληθοφανεια αυτο που λεει, και στη συνεχεια κολλαει διπλα κατι το οποιο ειναι ασχετο για να μην πω ψεμα... και το παρουσιαζει σαν μεγιστη αποκαλυψη με ατρανταχτα στοιχεια.

Επισης για τις απατες σχετικα με τα "ΘΑΥΜΑΤΑ" της Κυπρου διαβαστε εδω απο το περιοδικο : Κοσμας Αιτολος το αρθρο
"Απάτη Μεγάλη τα Σημεία στο Τραχώνι της Κύπρου" -- "ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΨΕΥΔΟΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" Της Ελένης Σταμούλου, Θεολόγου

με φατσα καρτα το " Ο καιρος γαρ εγγυς "
οπου μεταξυ αλλων εχει και το κειμενο της Ιερας Συνοδου που λεει οτι ειναι ΑΠΑΤΗ και δημοσιευτηκε σε ΟΛΕΣ τις εψημεριδες της Κυπρου εκεινη την περιοδο.

(Για να παρω κι εγω το υφος του Λιακο.. και να ρωτησω τωρα...)

--Για ρωτηστε γιατι τον ξηλωσανε τον Μητροπολιτη που δειχνει ο Λιακο???
--Μηπως το ειχε ξανακανει παλιοτερα????
--Λεω εγω τωρα..

Και μην τα φωναζουμε πολυ δυνατα κι ελληνικα αυτα, μην πεσουνε και οι πωλησεις...


http://www.patrokosmas.gr/periodiko.asp?sitema=1&sitem=11&isue=11&artid=220

DAG
26-04-05, 16:26
Εδω θε βρειτε και τα videakia του su-37

http://aeroweb.lucia.it/~agretch/RAFAQ/display.html
http://www.f-16.net/f-16_forum_viewtopic-t-854.html

Κι εδω σχετικα με την "μυστικη" (που την εξαγουν ηδη οι ρωσσοι εδω και καποια χρονια και την εχουν παει και σε διεθνεις εκθεσεις) τορπιλη
http://www.deepangel.com/html/the_squall.html
http://www.periscope.ucg.com/mdb-smpl/weapons/minetorp/torpedo/w0004768.shtml

Τελος ενα καταπληκτικο site με επιστημονικες πληροφοριες το οποιο εχει κατακλεψει ο Λιακο
Encyclopedia Astronautica

http://www.astronautix.com/index.html

Σας θυμιζουν τιποτα οι φωτογραφιες απο τα μυστικα ρωσικα κοσμοδρομια
Baikonur
http://www.astronautix.com/sites/baikonur.htm
Plesetsk
http://www.astronautix.com/sites/plesetsk.htm
Kapustin Yar
http://www.astronautix.com/sites/kapinyar.htm
Svobodniy
http://www.astronautix.com/sites/svoodniy.htm

Επειδη λοιπον σας τα εδωσα κι εγω ΠΑΚΕΤΟ σαν τον Λιακο...
Παρακαλω τους Moderators για καθε κλικ σε ολα τα links που εδωσα να μου ανεβαζουν 65 posts.
Ενω για τα 4 τελευταια links που μπορειτε να τα κλικαρετε και εκτος πακετου ζηταω μονο 10 posts... ;)

zouzouni
26-04-05, 17:02
Συμφωνώ 100%!
Επίσης, προσωπικά, μου άρεσε πολύ ο Κώδικας DaVinci... Προφανώς ως μυθιστόρημα και μόνο- και όχι, δεν έψαχνα τους διαδρόμους στο Λούβρο!
Γούστα είναι αυτά! :respekt: Ούτε εγώ έψαχνα πάντως τους διαδρόμους στο Λούβρο :oops: αλλά δεν μου άρεσε τόσο σαν μυθιστόρημα, όπως έγραψα πριν.


Επίσης, όχι, zouzouni, δεν τα λέω για να σου πάω κόντρα!
Honestly! :innocent:
:p Κόντρα? :dwarf: :lol:

no_logo
26-04-05, 17:50
ανόητοι είαι όσοι πετάνε τα λεφτουδάκια τους ψαχνοντας να βρούνε απαντήσεις σε ανόητα βιβλία για ανόητα θέματα, όπως οι ψεκασμοί από τον αέρα,οι έλληνες της αμερικής, οι έλληνες στον σείριο και πάει λέγοντας.
αν το λαμόγιο ο λιακόπουλος πουλούσε τα πιο πάνω βιβλία λέγοντας, παρτε τα εχουν πολύ γέλιο, δεν θα είχα πρόβλημα να τα πάρω ακόμα και εγώ για αυτόν το σκοπό όμως.
όταν όμως αυτό το λαμόγιο βγαίνει στην τηλεόραση και μιλά με σοβαρότητα για τους έλληνες της αμερικής και της ιαπωνίας και πως σε λίγα χρόνια το γονίδιο του έλληνα θα ξυπνήσει και από 10.000.000 θα γίνουμε 100.000.000 στον κόσμο και όταν σε όλο αυτό μπλέκει και τον πούτιν και το ξανθό γένος και μιλά σοβαρά και υπάρχουν παλαβοί που αγοράζουν αυτά τα βιβλία σοβαρά εεεεεεεεεεεε τότε έχουν πρόβλημα

tzanerman
26-04-05, 19:59
Οσων αφορουν το ΝταΒιντσι Κουντ: ο συγγραφεας εχει δηλωσει οτι προκειται απλως περι μυθιστορηματος (οπως και τα αλλα 3 που εχει γραψει-και τα οποια συνιστω). Αν καποιος θελει να διαβασει το οποιοδηποτε μυθιστορημα για να μαθει τα περι της ζωης του ΝταΒιντσι, η τα περι της τυχης των Ναιτων κτλ, ειναι αξιος της τυχης του.
Οσων αφορουν τον Λιακοπουλο: κανωντας ζαπινγκ (περιηγηση τηλεοπτικων καναλιων, ντε) επεσα μια μερα πανω του και καθισα να παρακολουθησω λιγο για να γελασω, και αναφερομενος στη Ρωσικη τεχνολογια και τον Βλαδιμηρο (ωπα ρε μεγαλε, μαζι κανατε στρατο;) αναφερθηκε και στο ρωσικο προγραμμα διαστημικων λεοφορειων (οριστε τρια διαφορετικα λινκ για το θεμα: http://www.russianspaceweb.com/buran.html, http://liftoff.msfc.nasa.gov/rsa/buran.html, http://www.astronautix.com/craft/buran.htm), παρουσιαζοντας τα σαν φοβερο τεχνολογικο επιτευγμα των ρωσων. Ξεχασε να μας πει οτι το Μπουραν (Χιονοθυελλα) ηταν πιστο αντιγραφο των αμερικανικων διαστημικων λεοφορειων, πεταξε μονο μια φορα στο διαστημα και στην επανεισοδο του στην ατμοσφαιρα κοντεψε να καταστραφει. Εκτοτε το φοβερο ρωσικο τεχνολογικο επιτευγμα καταστραφηκε μετα απο την καταρευση μιας στεγης στο κοσμοδρομιο Μπαικονουρ.
Παρ' ολο που αυτα που αναφερει για τα σοβιετικα μαχητικα εω πολλοις αληθευουν, τα παραπανω με εκαναν να μετατρεψω τη δυσπιστια μου για τον Λιακο σε αρνηση ακομα και της πιθανοτητας αυτων που λεει να ειναι αληθινα...

Τζανερμαν (δη ναιτς τεμπλαρ)

mastermind
26-04-05, 20:01
ανόητοι είαι όσοι πετάνε τα λεφτουδάκια τους ψαχνοντας να βρούνε απαντήσεις σε ανόητα βιβλία για ανόητα θέματα, όπως οι ψεκασμοί από τον αέρα,οι έλληνες της αμερικής, οι έλληνες στον σείριο και πάει λέγοντας.
αν το λαμόγιο ο λιακόπουλος πουλούσε τα πιο πάνω βιβλία λέγοντας, παρτε τα εχουν πολύ γέλιο, δεν θα είχα πρόβλημα να τα πάρω ακόμα και εγώ για αυτόν το σκοπό όμως.
όταν όμως αυτό το λαμόγιο βγαίνει στην τηλεόραση και μιλά με σοβαρότητα για τους έλληνες της αμερικής και της ιαπωνίας και πως σε λίγα χρόνια το γονίδιο του έλληνα θα ξυπνήσει και από 10.000.000 θα γίνουμε 100.000.000 στον κόσμο και όταν σε όλο αυτό μπλέκει και τον πούτιν και το ξανθό γένος και μιλά σοβαρά και υπάρχουν παλαβοί που αγοράζουν αυτά τα βιβλία σοβαρά εεεεεεεεεεεε τότε έχουν πρόβλημα

Χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση,μπορείς να αποδείξεις οτι αυτά που λέει δεν ισχύουν? Τα περισσότερα ίσως είναι μύθος αλλα όχι όλα! Το θέμα των ψεκασμών είναι γνωστό εδώ και χρόνια,στο vietnam έγινε φοβερή κατανάλωση της "πορτοκαλή σκόνης" βλέπε dow chemicals. Ξέρεις τα φυτοφάρμακα που τρως τι κάνουν? Μπορεί οι Ελ και οι έλληνες την νότιας αμερικής ναναι παρατραβηγμένο. Σε παλαιότερα τεύχη το national geographic είχε εκτενή ρεπορταζ σε πολιτισμούς της ασίας και την νοτίου αμερικής που είχαν ελληνικά χαρακτιριστικά!!! Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός κρύβει πολλά που στον απολίτιστο κόσμο του σήμερα με ημιμαθείς(όπως εγω) θα μείνουν εργαλεία στα χέρια των ισχυρών. Πάντως αυτό δεν παίρνει απο αμφισβήτηση είναι οτι υπάρχει παγκόσμια συνομωσία σε οικονομικό επίπεδο τουλάχιστον,όλα για τα λεφτά.

tzanerman
26-04-05, 20:05
Και βεβαια δεν πιστευα τα περι πατρωων γενος, τα περι διαστημοπλοιου Ελευθερια απο τον Σειριο και τα λοιπα. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως τα καταφερνει και συνδυαζει Ε.Φ., χριστιανισμο, αρειανισμο και τα τοιαυτα, και τα λεει πολυ σοβαρα, τοτε ή τα πιστευει και ειναι παλαβος, ή προσπαθει απλα να πουλησει βιβλια και οτι κανει ειναι θεμιτο.

Τζανερμαν (Ζακ ντε Μολε γουιλ μπι αβεντζντ!)

no_logo
26-04-05, 20:13
Χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση,μπορείς να αποδείξεις οτι αυτά που λέει δεν ισχύουν? Τα περισσότερα ίσως είναι μύθος αλλα όχι όλα!
ολα είναι μπαρούφες

Το θέμα των ψεκασμών είναι γνωστό εδώ και χρόνια,στο vietnam έγινε φοβερή κατανάλωση της "πορτοκαλή σκόνης" βλέπε dow chemicals. Ξέρεις τα φυτοφάρμακα που τρως τι κάνουν?
ο orange agent δεν είχε σχέση με τον έλεγχο του μυαλού, ήταν φυτοφάρμακο για να καούν τα δάση για να μην εχουνε προφύλαξη οι αντάρτες


Μπορεί οι Ελ και οι έλληνες την νότιας αμερικής ναναι παρατραβηγμένο. Σε παλαιότερα τεύχη το national geographic είχε εκτενή ρεπορταζ σε πολιτισμούς της ασίας και την νοτίου αμερικής που είχαν ελληνικά χαρακτιριστικά!!! Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός κρύβει πολλά που στον απολίτιστο κόσμο του σήμερα με ημιμαθείς(όπως εγω) θα μείνουν εργαλεία στα χέρια των ισχυρών. Πάντως αυτό δεν παίρνει απο αμφισβήτηση είναι οτι υπάρχει παγκόσμια συνομωσία σε οικονομικό επίπεδο τουλάχιστον,όλα για τα λεφτά.

αλλη μια ανοησία του λιακόπουλου για να νιώθουν καλά μίζερα ανθρωπάκια που το μόνο που τα προσδιορίζει αξιολογικά είναι ο ελληνισμός.
ερώτηση
τι σημαίνει που είχαν ελληνικά χαρακτιριστικά
υπάρχει κάτι στο dna ή και κάπου αλλού που δίνει ελληνικά χαρακτηριστικά στους ανθρώπους;
ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν κρύβει τίποτα απλά τα βελανίδια που τρώγανε οι απολίτιστοι ήταν πιο ισχυρο δυναμωτικό από αυτά που τρώγανε οι έλληνες

tzanerman
26-04-05, 20:40
Χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση,μπορείς να αποδείξεις οτι αυτά που λέει δεν ισχύουν? Τα περισσότερα ίσως είναι μύθος αλλα όχι όλα! Το θέμα των ψεκασμών είναι γνωστό εδώ και χρόνια,στο vietnam έγινε φοβερή κατανάλωση της "πορτοκαλή σκόνης" βλέπε dow chemicals. Ξέρεις τα φυτοφάρμακα που τρως τι κάνουν? Μπορεί οι Ελ και οι έλληνες την νότιας αμερικής ναναι παρατραβηγμένο. Σε παλαιότερα τεύχη το national geographic είχε εκτενή ρεπορταζ σε πολιτισμούς της ασίας και την νοτίου αμερικής που είχαν ελληνικά χαρακτιριστικά!!! Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός κρύβει πολλά που στον απολίτιστο κόσμο του σήμερα με ημιμαθείς(όπως εγω) θα μείνουν εργαλεία στα χέρια των ισχυρών. Πάντως αυτό δεν παίρνει απο αμφισβήτηση είναι οτι υπάρχει παγκόσμια συνομωσία σε οικονομικό επίπεδο τουλάχιστον,όλα για τα λεφτά.

To Agent Orange ηταν χημικο το οποιο χρησιμοποιηθηκε για τoν καθαρισμο των πιθανων μονοπατιων που χρησιμοποιουσαν Βορειοβιετναμεζοι και Βιετκονγκ δεντρα και φυτα. Τα aircraft trails, που πολλοι συνομωσιολογοι πιστευουν οτι ειναι μυστικοι ψεκασμοι, οφειλονται στην αποτομη κρυσταλοποιηση των θερμων αεριων που βγαινουν απο μια μηχανη τζετ επειτα απο καυση καυσιμου και ατμοσφαιρικου αερα στο θαλαμο της μηχανης. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν γινονται ψεκασμοι, απλα δεν εχω δει κατι μεχρι στιγμης που να μου το αποδεικνυει.
Και οι αζτεκοι, μαγιας, ινκας κτλ εφτιαξαν πυραμιδες αλλα δεν ειχαν σχεση με τους Αιγυπτιους (ή μηπως φταινε εξωγηινοι;). Πολιτισμοι στην Ασια (ο εξης ενας: Καλας στο Αφγανισταν) που εχουν Ελληνικα χαρακτηριστικα εικαζεται οτι μαλλον ειναι κληρονομημενα απο στρατιωτες του μεγαλου Αλεξανδρου (Νασιοναλ Τζιογκραφικ).
Επισης αποδεδειγμενα εχουν βρεθει χαρακτηριστικα σε γεωγραφικα διαφορετικους πολιτισμους τα οποια δεν ειναι προιον επαφης μεταξυ τους (π.χ. ο ηλιος, τον οποιο ξερουμε εμεις σαν αστρο της Βεργινας, απανταται σε πολλους πολιτισμους ανα τον κοσμο που δεν ειχαν επαφη με τον ελληνικο).

Τζανερμαν (σαν γκοντ)

crimson
26-04-05, 21:26
Υπάρχουν κι άλλες 2 μικρές φυλές όπως οι Κάλας κάπου εκεί στη Μέση Ανατολή.
Θα μπορούσαν να είναι ενωμένες αλλά έχουν αυτό το ελληνικό στυλάκι εμείς είμαστε
κι άλλος κανένας - if you know what I mean :p

Τους ψεκασμούς τους ανέφερα επειδή μου φάνηκε ανώφελο, στο βιβλίο που δανείστηκα
και διάβασα, να ασχολείται με αυτούς κι όχι με άλλα πιο σημαντικά [όπως συνειδητά,
κι όχι υποσυνείδητα, μηνύματα στις αμερικάνικες ταινίες που βλέπουμε]. Ψεκασμοί
γίνονται, είχε αφιερώσει 2-3 χρόνια πριν το Λιακόπουλο και η εφημερίδα Έθνος
κάποια ρεπορτάζ. Για ποιο (ηλίθιο) σκοπό δε ξέρω. Το βασικό επιχείρημα του Λιακόπουλου
είναι ότι τα νορμάλ ίχνη αεροπλάνων μετά από λίγα λεπτά χάνονται, ενώ τα ίχνη ψεκασμών
μένουν για κάποιες ώρες και κάνουν τετραγωνάκια στον ουρανό [γίνε και συ αιθεροβάμων!
τελικά θα τα δεις χε χε].

Δε πιστεύω στα ούφο, τον τελευταίο εξωγήινο τον σκότωσα πριν μια βδομάδα.
Και έχω την εντύπωση ότι ο Λιακόπουλος θέλει απλά να πουλήσει βιβλία, πρώτ' απ' όλα.

mastermind
26-04-05, 21:26
Ο "πορτοκαλή παράγοντας" όμως δεν έκαψε τα δάση αλλα εισήλθε στο dna των ανθρώπων και προκάλεσε μετάλλαξη. Αυτό γίνεται και σ'εμας σήμερα είτε απο σκοπό είτε όχι(πιστεύω το δεύτερο)! Δεν χρειάζεται να μας ψεκάσουν,τόσα σκ@τα τρώμε δεν χρειάζεται παραπάνω. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι τόσο πλούσιος σε σοφία και εξέλιξη που ακόμα και σήμερα ψάχνουμε εκεί πίσω να βρούμε απαντήσεις... Αν δεν έχετε διαβάσει Αριστοτέλη και Θουκυδίδη παρακαλώ μην εκφράζεται απόψεις για βελανίδια και άλλα συναφή:)
Δεν υπάρχει (απ'οσο ξέρω τουλάχιστον) ελληνικό "ξεχωριστό" dna αλλα η γλώσσα είναι εκείνη που μας κάνει ξεχωριστούς,μας δίνει την ικανότητα να σκεφτόμαστε "ανώτερα" και γιαυτό όπου υπάρχει μεγάλη ανακάλυψη θα βρεις και ελληνική παρουσία!! Είμαστε τόσο λίγοι αλλα . . .

tzanerman
26-04-05, 21:52
η γλώσσα είναι εκείνη που μας κάνει ξεχωριστούς,μας δίνει την ικανότητα να σκεφτόμαστε "ανώτερα" και γιαυτό όπου υπάρχει μεγάλη ανακάλυψη θα βρεις και ελληνική παρουσία!

Τι εννοεις; Παραδειγματα παρακαλω.

Τζανερμαν

microtera
26-04-05, 22:03
Ο Λιακόπουλος είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατί καταφέρνει να πουλάει με σοβαροφάνια μπούρδες και ψέματα. Αυτός τη δουλειά του κάνει και τα κονομάει. Αυτοί που αγοράζουν όμως;

Όταν όμως ο Λιακόπουλος βγαίνει και στηρίζει ακροδεξιούς και φασίστες υποψήφιους σε δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές τότε ξεπερνάει τη σφαίρα του γραφικού και γίνεται επικίνδυνος.

zouzouni
26-04-05, 22:19
no_logo
Πολύ εύκολα κι απαξιωτικά χαρακτηρίζεται κάτι ως "χαζό" ή "ανόητο" θέμα.

Mε την δική σου λογική, σύμφωνα με τα όσα έγραψες, είναι ανόητοι οι επιστήμονες κι οι δημοσιογράφοι του BBC που ελέγχουν πληροφορίες κι είχαν ασχοληθεί με τα βιβλία του Hancock κάνοντας όχι απλά μεμονωμένο ντοκυμαντέρ αλλά σειρά, σχετικά με τις Πυραμίδες κι την Σφίγγα, έτσι? (κι αυτό είναι από τα πλέον ΚΛΑΣΣΙΚΑ θέματα τα οποία προφανώς κατατάσσεις ως "ανόητα").

Ήταν επίσης ανόητοι όταν ασχολήθηκαν εκατοντάδες εργατοώρες για να αναλύσουν κι να βρουν, τι ακριβώς προκάλεσε τις περίφημες "πληγές του Φαραώ" (πρόγραμμα το οποίο επίσης ήταν σειρά από ωριαία ντοκυμαντέρ, κάθε επεισόδιο κι 1 πληγή, κι για τις οποίες ακούστηκαν επιστημονικές θεωρείες κι εξηγήσεις - κι μακάρι να παίζαν κι εδώ στην Ελλάδα το συγκεκριμμένο ντοκυμαντέρ).

Είναι εξίσου ανόητοι τώρα όχι μόνο στο BBC αλλά κι άλλοι επιστήμονες σε διάφορες χώρες που περιμένουν με ανυπομονησία τα πρώτα πορίσματα από τις έρευνες στην χαμένη βυθισμένη πόλη της Ινδίας, η οποία βγήκε στην επιφάνεια μετά την μετατόπιση τόσων όγκων άμμου λόγω του τσουνάμι, κι η οποία θεωρείτο "θρύλλος" κι "παραμύθι" κι οι αρχαιολόγοι μέχρι που την είδαν να εμφανίζεται μπροστά τους θεωρούσαν τους ντόπιους τρελλούς κι ανόητους.

Μπορεί από τα 1000 πράγματα κι τις 1000 θεωρείες που λένε τέτοια βιβλία, να υπάρχει 1 αλήθεια, που η σημασία της κι η αξία της να υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες χαζομάρες.
Από μια τέτοια ανοησία ξεκίνησε ο Σλήμμαν, κι βρήκε τα όσα βρήκε.
Από τέτοιες ανοησίες, κι τέτοια χαζή ενασχόλιση κι ψάξιμο κι διάβασμα "ανόητων" βιβλίων έγιναν επίσης ίσως όλες οι μεγάλες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 19ου αιώνα κι πολλές τον 20ο.

Τα όσα δε λέει για τους Έλληνες της Ιαπωνίας, ειδικότερα, αλλά κι στα άλλα σημεία του πλανήτη, δεν τα λέει αυτός, όχι μόνο αυτός. Είναι έρευνες όχι μόνο Ελλήνων αλλά κι ξένων αρχαιολόγων/ιστορικών/εθνολόγων/ανθρωπολόγων, για τους οποίους αν δεν με απατά η μνήμη μου είχε δείξει η ΕΡΤ σχετικό γαλλικό (?) ντοκυμαντέρ πριν 2 χρόνια.

Όχι δεν είμαι υπερασπιστής του Λιακόπουλου, ούτε δέχομαι όλες αυτές τις far-fetched θεωρείες περί εξωγήινης καταγωγής κι άρα υπεροχής των Ελλήνων. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία τα οποία είναι ενδιαφέροντα, κι καλό είναι τα γνωρίζουμε, έστω για να τα καταρρίψουμε με συντριπτικά τρόπο ως λανθασμένα.

tzanerman Δεν διάβασα τον "Κώδικα Ντα Βίντσι" για να μάθω για μυστικές εταιρείες, Ναϊτες, κλπ. Το διάβασα γιατί ακριβώς έγινε τόσο θέμα ότι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βιβλίο.
Το βρήκα βαρετό κι προβλέψιμο σαν πλοκή (τα άλλα 3 βιβλία του δεν τα έχω διαβάσει, αλλά από κριτικές ξένων κριτικών λογοτεχνίας που διάβασα στο web, δεν είμαι η μόνη που το βρήκε απλά συμπαθητικό κι όχι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ όπως προανέφερα ότι μου έλεγαν όλοι). Εκτός αυτού, σου συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να διαβάσεις το "Εκκρεμές του Φουκώ" του Έκκο, το οποίο έχει σχεδόν πανομοιότυπο θέμα, κι ίσως καταλάβεις γιατί ο "Κώδικας" δεν με ενθουσίασε. Για να περάσει κανείς την ώρα του στην παραλία πάντως μια χαρά είναι κατά την γνώμη μου, σαν ανάγνωσμα (εκεί να αποφύγετε τον Έκκο, γιατί είναι μεγάλο κι βαρύ το βιβλίο κι μόνο να το κρατάς κουράζει!)

Τα λοιπά περί ψεκασμών....προσωπικά λόγω αντικειμένου κι επειδή έχω δουλέψει στο θέμα περισσότερο μ'απασχολούν οι ψεκασμοί στα τρόφιμα, οι "ψεκασμοί" στην ατμόσφαιρα από την ρύπανση που ξερνάνε οι παντός είδους εξατμίσεις κι καμινάδες, η χλωρίωση/φθορίωση κι δηλητηρίαση του νερού που πίνουμε με διάφορα βαρέα μέταλλα λόγω κακής συντήρησης του δικτύου, η αλλοίωση κι τοξικότητα του αέρα που αναπνέουμε μέσα στα σπίτια κι τους χώρους εργασίας μας από τα διάφορα πλαστικά/χημικά/κλπ, κι ούτω καθ'εξής.

Πέρα απ'αυτό υπάρχει το σύνδρομο των βετεράνων του Βιετνάμ, το σύνδρομο των βετεράνων του πολέμου του κόλπου, στα οποία ακόμη γίνεται μελέτη σχετικά με τι κι ποιό από τα περίφημα χημικά/εμβόλια/φυτοφάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους λόγους ευθύνεται για την καταστροφή της υγεία αυτών των ανθρώπων, κι για τις σοβαρότατες ασθένειες που εμφάνισαν τα παιδιά που απέκτησαν μετά την επιστροφή τους από το μέτωπο του πολέμου.

Κι επειδή είδα κι ένα σχόλιο για το DNA.....ναι, κάθε λαός, έχει κι κάποια ξεχωριστά στοιχεία του στο DNA (όχι δεν πιστεύω σε ανωτερότητες φυλών/λαών βάση του DNA, Άρειων χαρακτηριστικών κι λοιπές τέτοιες αηδίες, γενικά δεν πιστεύω σε ανωτερότητες φυλών/λαών), τα οποία λειτουργούν σαν δείκτες κι χρησιμοποιούνται στις μελέτες για την έρευνα της προέλευσης κι γεωγραφικής διασποράς των λαών, εμφάνισης νόσων (στην Κορσική/Σαρδηνία π.χ. βρέθηκε ότι υπάρχει σε μερίδα του τοπικού πληθυσμού ένα γονίδιο το οποίο "σώζει" τους ανθρώπους που το έχουν από την υψηλή χοληστερίνη κι κατά συνέπεια τις καρδιοπάθειες κλπ, κι έχουν ξεκινήσει εδώ κι χρόνια έρευνες πάνω σ'αυτό*), κλπ. κι τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποδειχθούν ή να κατταριφθούν θεωρείες κι ιστορίες για τους "χαμένους Έλληνες της Ιαπωνίας, τους ξεχασμένους Έλληνες της Πολυνησίας", τους Καλάς (είχαμε κι παλαιότερο thread σχετικά με αυτούς κι τα ίχνη της Ελληνικής καταγωγής του πολιτισμού κι της ιστορίας τους).

* Σημ. Στην Κορσική/Σαρδηνία υπάρχει μεγάλη κοινότητα απογόνων Ελλήνων μεταναστών/προσφύγων από τις εποχές της Τουρκοκρατίας κι του μετέπειτα απελευθερωτικού αγώνα, οι οποίοι έχουν διατηρήσει σε μεγάλο ποσοστό την κοινωνική τους ομάδα χωρίς προσμίξεις από τον προϋπάρχοντα τοπικό πληθυσμό (αυτά από ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ, όχι του Λιακόπουλου ιστορίες).
Το συγκεκριμμένο επιστημονικό ρεπορτάζ που ανέφερε την εύρεση αυτού του γονιδίου δεν διευκρίνιζε σε ποιά πληθυσμιακή ομάδα του νησιού είχε γίνει αυτή η ανακάληψη, το μόνο το οποίο θυμάμαι είναι ότι έλεγε ότι είχε βρεθεί σε μια μικρή κι ξεχωριστή ομάδα των κατοίκων.
Λέτε να έχουμε κι εδώ μια ανακάλυψη κι να μην το ξέρουμε? :roll: (πάω να το ψάξω στο medline μπας κι έχω μπλέξει τα νησιά! :oops: )

aguila21
26-04-05, 22:27
Αν και παρακολουθώ τον Λιακόπουλο 2-3 χρόνια,τώρα το έχει πορακάνει με τις συνομοσίες.Όσον αφορά για ανθρώπους Ελληνικής καταγωγής στη Νότια Αμερική είναι αλήθεια.Οι Αραουκάνοι υπάρχουν,όπως και οι Καλάς.Πώς έχουν όμως Ελληνική καταγωγή κανείς δεν ξέρει ακριβώς.Πάντως οι Χιλιανοί είναι Ινδιάνοι.Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με Ινδιάνους και Λατίνους.Για τους Αραουκάνους είχαι γίνει εκπομπή και πολύ παλιά στην τότε ΕΡΤ2.

http://www.heliodromion.gr/baraoukanoi.htm

mastermind
26-04-05, 22:44
Τι εννοεις; Παραδειγματα παρακαλω.

Τζανερμαν

Κατα καιρούς βγαίνουν έρευνες που μιλάνε για την ελληνική γλώσσα και την μοναδική της αρχιτεκτονική! Απ'οτι θυμάμαι είναι ίσως η μοναδική γλώσσα που η κάθε λέξη δεν είναι απλά συνιφασμένη με το αντικείμενο που αναφέρει με αυθαιρετισμό αλλα με κάποια λογική σχέση! Ας πάρουμε για παράδειγμα οι αμερικάνο-αγγλοι είπαν οτι santa=αγιος,δηλαδή έκαναν μια συμφωνία στο όταν θα αναφέρονται σε αγίους θα τους αποκαλούν santa χωρις κάποια περεταίρω ερμηνεία. Στα Ελληνικά ο "άγιος" προέρχεται απο το "αει" που σημαίνει "πάντα" άρα είναι αυτός που ζει πάντα! Ελπίζω να σας φώτισα με το παράδειγμα,της στιγμής κατασκευή δεν μου ερχόταν κάτι παρόμοιο!

Θα ξέρετε βέβαια για το πείραμα που γίνεται στην Πύλο για να βρουν τα νετρίνα,για ξανακοιτάξτε το όνομα του νησιού... Η πύλη της ύλης!!! Το καλύτερο είναι οτι η Ελληνική ομάδα πέρσυ κατάφερε με τον φοβερό προυπολογισμο των 20.000ευρώ τον χρόνο(ούτε για τους καφέδες δεν φτάνει) να κατασκευάσει(με τα χέρια) ένα τηλεσκόπιο και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΤΡΙΝΟ !!! Φοβερό ε? Έβαλε τα γυαλιά σε ιάπωνες,γάλλους κλπ που πάλευαν με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό τους. Το άρθρο που το ανέφερε ήταν στο "βήμα science" ένθετο στο βήμα της κυριακής.

tzanerman
26-04-05, 22:45
no_logo
tzanerman Δεν διάβασα τον "Κώδικα Ντα Βίντσι" για να μάθω για μυστικές εταιρείες, Ναϊτες, κλπ. Το διάβασα γιατί ακριβώς έγινε τόσο θέμα ότι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βιβλίο.
Το βρήκα βαρετό κι προβλέψιμο σαν πλοκή (τα άλλα 3 βιβλία του δεν τα έχω διαβάσει, αλλά από κριτικές ξένων κριτικών λογοτεχνίας που διάβασα στο web, δεν είμαι η μόνη που το βρήκε απλά συμπαθητικό κι όχι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ όπως προανέφερα ότι μου έλεγαν όλοι). Εκτός αυτού, σου συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να διαβάσεις το "Εκκρεμές του Φουκώ" του Έκκο, το οποίο έχει σχεδόν πανομοιότυπο θέμα, κι ίσως καταλάβεις γιατί ο "Κώδικας" δεν με ενθουσίασε. Για να περάσει κανείς την ώρα του στην παραλία πάντως μια χαρά είναι κατά την γνώμη μου, σαν ανάγνωσμα (εκεί να αποφύγετε τον Έκκο, γιατί είναι μεγάλο κι βαρύ το βιβλίο κι μόνο να το κρατάς κουράζει!)

Ζουζουνι, εχω διαβασει το Εκκρεμες του Φουκω, και μαλιστα στην αγγλικη του εκδοση. Δεν ειπα ποτε οτι τα βιβλια του Μπραουν ειναι καταπληκτικη λογοτεχνια. Απλα ειναι 4 βιβλια με τα οποια περνα ευχαριστα η ωρα (δεν νομιζω οτι μπορει να συγκριθει με τον Εκο) και γι'αυτο τα συνιστω. Συμφωνω με οσα λες περι ψεκασμων, συνδρομων στρατιωτων (αραγε τυχαιο που ειναι κυριως αμερικανοι;). Απο εκει και περα ομως ειναι αλλο πραγμα το να ανακαλυπτεις καποια ευρηματα βασισμενος/η σε μυθολογικα, ή/και ιστορικα στοιχεια (Σλημαν, Καλας, κτλ) και αλλο το να βγαινεις και να λες με βεβαιοτητα καποιες μπαρουφες για να πουλησεις βιβλια τα οποια δεν αναφερουν πουθενα απο που αντλησαν τα συμπερασματα τους (αναφορες, πηγες, κτλ).

Τζανερμαν (σταργκειζερ)

mastermind
26-04-05, 22:54
ανω + θροσκω = κοιτάω ψηλά = άνθρωπος

hu + man = ???= human

Φανερή η διαφορά ε?

zouzouni
26-04-05, 23:00
Ζουζουνι, εχω διαβασει το Εκκρεμες του Φουκω, και μαλιστα στην αγγλικη του εκδοση. Δεν ειπα ποτε οτι τα βιβλια του Μπραουν ειναι καταπληκτικη λογοτεχνια. Απλα ειναι 4 βιβλια με τα οποια περνα ευχαριστα η ωρα (δεν νομιζω οτι μπορει να συγκριθει με τον Εκο) και γι'αυτο τα συνιστω. Συμφωνω με οσα λες περι ψεκασμων, συνδρομων στρατιωτων (αραγε τυχαιο που ειναι κυριως αμερικανοι;). Απο εκει και περα ομως ειναι αλλο πραγμα το να ανακαλυπτεις καποια ευρηματα βασισμενος/η σε μυθολογικα, ή/και ιστορικα στοιχεια (Σλημαν, Καλας, κτλ) και αλλο το να βγαινεις και να λες με βεβαιοτητα καποιες μπαρουφες για να πουλησεις βιβλια τα οποια δεν αναφερουν πουθενα απο που αντλησαν τα συμπερασματα τους (αναφορες, πηγες, κτλ).

Τζανερμαν (σταργκειζερ)

Κι εγώ στην Αγγλική έκδοση το είχα διαβάσει.
Έχω την εντύπωση ότι συμφωνούμε σχετικά με τα βιβλία του Brown (συγνώμη αλλά ακόμη δεν μπορώ να χωνέψω πώς αυτό το βιβλίο ψηφίστηκε βιβλίο της χρονιάς στην Αγγλία! δηλαδή ΔΕΝ υπήρχε κάτι καλύτερο?)
Για τα σύνδρομα, είναι όντως κυρίως Αμερικάνοι, αφού αυτοί είχαν την μεγαλύτερη συμμετοχή αριθμητικά, αλλά π.χ. στο σύνδρομο του Κοσσόβου π.χ. (αυτό το ξέχασα) είναι κι στρατιώτες από όλες τις δυνάμεις που συμμετείχαν, όπως κι στο σύνδρομο του Κόλπου, κι άντε να δούμε κι τώρα κι με το σύνδρομο του Ιράκ (ήδη έχουν αρχίσει κι προετοιμάζονται για κάτι τέτοιο στην Αγγλία).
Κι για τελευταία φορά να εξηγούμαστε ΔΕΝ υπερασπίζομαι τον Λιακόπουλο -προσωπικά τον βρίσκω ΑΚΡΩΣ εκνευριστικό σαν παρουσιαστή κι πωλητή κι νόμιζα ότι ήταν εμφανέστατο αυτό από τις πρώτες μου απαντήσεις, κι αν δεις στην πρώτη-πρώτη μου απάντηση ανέφερα ακριβώς αυτό που λες τώρα, ότι στα βιβλία του που διάβασα, δεν αναφέρονται βιβλιογραφικές πηγές για να ανατρέξει ο αναγνώστης κι αν ελέγξει τα επιχειρήματα του συγγραφέα.
Στο βιβλίο που ανέφερα όμως (Μυθολογική Κόλαση) που ΔΕΝ είναι από τις εκδόσεις του, υπάρχουν βιβλιογραφικές παραπομπές.

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.