Επιστροφή στο Forum : Συνδέθηκα
Συνδέθηκα και εγώ πλέον.
Λοιπόν η αίτηση έγινε στην ΑCN 11/8 και μεταφέρθηκε στον OTE 20/8.
Ενεργοποιήθηκε χτες και το μόντεμ το πήρα σήμερα.
Μόντεμ είναι το Zyxel Prestige 650-R33 (ISDN) σε DSLAM Siemens, που όπως έχουν διαπιστώσει και άλλοι έχει άψογη συμπεριφορά.
Συγχρονίστηκε σε περίπου 20 sec. Το όλο setup μου πήρε περίπου 5 λεπτά.
Η γραμμή είναι σεταρισμένη στα 448/160.
Ταχύτητες μέτρησα και με το ftp του ntua και με κάποια tests στο εξωτερικό. Είναι παντού σχεδόν οι μέγιστες. Πρώτο ping 20-25 ms.
Μέχρι λοιπόν οι εντυπώσεις είναι θετικότατες. :)
Οπότε άντε και καλά downloads :lol:
Περιμένουμε εντυπώσεις σου, και σχόλια και προτάσεις......... :wink:
Tα θερμά μου συγχαρητήρια! Τώρα θα κοιμηθώ ήσυχος ;-)
Φιλικά
Economist
bond na rotiso pos mporeis na prosdioriseis se ti taxitita einai setarismeni i grammi?(sto zyxel 650R panta)
Λογικά αυτό θα φαίνετε στο web interface του modem, όπως και στο JetSKI .....
Κάπου θα έχει aDSL Line Status. :roll:
mmm den vrisko kati apo to menu tou modem..episis na rotiso bond ti interface xrisimopoieis apo tin pli8ora pou prosferei to modem? PPOA/PPOE kai poia geusi?(VC i LLC)?
mmm den vrisko kati apo to menu tou modem..episis na rotiso bond ti interface xrisimopoieis apo tin pli8ora pou prosferei to modem? PPOA/PPOE kai poia geusi?(VC i LLC)?
PPoA και VC.
Την ταχύτητα την βλέπεις στο Maintenance > System Status και μετά πάτα κάτω κάτω το κουμπί show statistics.
Να σου κάνω και εγώ μία ερώτηση. Τι ταχύτητες πιάνεις;
Το απόγευμα ήταν πολύ καλές, αλλά τώρα έχουν πέσει. Το ping στο πρώτο hop έχει ανέβει από τα 20 ms στα 150+.
Από ότι φαίνεται το bottleneck είναι στην σύνδεση της ACN με τον ΟΤΕ.
Ρε παιδιά αφήστε τον να χαρεί της ταχύτητες που έχει. Θέλει λίγο χρόνο να καταλάβεις ότι τώρα πια κατεβάζεις με 30-45kbs.
bond mporo na po apo tis taxitites eime apogoiteumenos..den exo dei pano apo 40K..opos egrapsa se alla topic apo to ftp tis acn den mporousa na katevaso pano apo 15 K....
sto maintenance
Upstream Speed: 96 kbps
Downstream Speed: 384 kbps
den mou fenete ka8olou kalo..giati me riksane etsi?:(
8a dokimaso na kano sindesi san tin dikia sou..auti ti stigmi pezo PPPOE LLC
Άρα έχουμε τα εξής αποτελέσματα για το Zyxel Prestige 650-R31 και R33 (PSTN,ISDN):
Intracom DSLAM : Δουλεύει. Εγώ αυτό χρησιμοποιώ τώρα (650R-31 PSTN).
Alcatel DSLAM : Ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί και υποθέτω πως θα δουλεύει
Siemens DSLAM : Δουλεύει
Οπότε μάλλον βρήκαμε ένα συμβατό modem που δουλεύει και στα 3 DSLAM.
yannis1967
06-09-03, 11:18
Από ότι φαίνεται το bottleneck είναι στην σύνδεση της ACN με τον ΟΤΕ.
Το bottleneck για το πρώτο HOP μπορεί να είναι σε ένα από τα παρακάτω:
- Στη σύνδεσή του modem με το DSLAM (π.χ. κάνεις κάποια download την ίδια στιγμή)
- Στη σύνδεση του DSLAM της περιοχής σου με το ATM δίκτυο της ΟΤΕ
- Στο δίκτυο ΑΤΜ της ΟΤΕ
- Στην σύνδεση του ΑΤΜ δικτύου της ΟΤΕ με το ΒΒRAS της ΟΤΕ
- Στην σύνδεση του ΒΒRAS της ΟΤΕ με τον ISP (p.x. ACN)
Άντε δηλαδή να βγάλεις άκρη.
Γι' αυτό βλέπεις άλλα μέλη του FORUM να υμνούνε μια εταιρεία, και την ίδια εταιρεία να την θάβουν κάποιοι άλλοι.
Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι δεν φταίει ο ISP είναι να δοκιμάσεις έναν άλλο ISP. Αν η συμπεριφορά είναι η ίδια τότε οφείλεται στο overbooking της ΟΤΕ. H ACN έχει την Netcarta για δοκιμή για παράδειγμα.
Γιάννης
- Στη σύνδεσή του modem με το DSLAM (π.χ. κάνεις κάποια download την ίδια στιγμή)
- Στη σύνδεση του DSLAM της περιοχής σου με το ATM δίκτυο της ΟΤΕ
- Στο δίκτυο ΑΤΜ της ΟΤΕ
- Στην σύνδεση του ΑΤΜ δικτύου της ΟΤΕ με το ΒΒRAS της ΟΤΕ
- Στην σύνδεση του ΒΒRAS της ΟΤΕ με τον ISP (p.x. ACN)
Νομίζω ότι μπορούμε προς το παρόν να αποκλείσουμε τα 3,4. Και το 1 αποκλείεται αφού δεν έκανα τίποτα. Ένα από τα 2 ή 5 είναι.
Η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί σήμερα το πρωί.
Το κακό όταν έχεις ACN είναι ότι δεν μπορείς να πάρεις μία netcarta για να κάνεις δοκιμή. :) Κοίτα τελικά που σε κάτι χρησιμεύει και η netcarta.
Οπότε θα ακολουθήσω την μέθοδο του γκάλοπ.
Έχει κανείς από Νότια Ελλάδα, πρόβλημα με τις ταχύτητες της ACN;
Έχει κανείς από κέντρο Πεντέλης, πρόβλημα με τις ταχύτητες, ανεξάρτητα ISP;
ego pantos se pola test me ton ftp tis ACN den exou kataferei na do pano apo 39K download dld eleos ..an den do ta 384 K me ton ftp server tou ISP mou tote pou 8a ta do?
to metroprograma tou ADSL.gr fenete arketa sosto..den mou exei vgalei metrisi pano apo 290 Kbit..alloi xristes einai se arketa xeiroteri mira..
eutixos ta ping einai kala
exo parei tin ACN apo to proi til 9:30 eipane 8a me paroune kata tis 11 otan er8ei o texnikos ...akoma tipotes...
eutixos ta ping einai kala
Πόσο δηλαδή; Γιατί το καλό είναι σχετικό. Κάνε ένα tracert www.acn.gr, αν μπορείς.
beez δοκιμασε να κατεβασεις κατι απο το ftp του πολυτεχνειου και πεσμας ταχυτητες.
Εδώ και μία ώρα περίπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί δραματικά και πλέον κατεβάζω στο full (48 Kb/sec) και τα ping έπεσαν πάλι στα 20 ms.
katevasa apo ntua.gr megisti taxittia itan giro sta 35K
i grammi mou me provlimatizei poli giati exei megisto cap ta 40 K..den paei na katevazo apo 5 diaforetikes dieu8inseis...to sinoliko BW den mporei na kseperasei ta 40 KB download.
to sizitisa me tin ACN kai to psaxnoun apo tin meria tou OTE
Συνδέθηκα και εγώ πλέον.
Λοιπόν η αίτηση έγινε στην ΑCN 11/8 και μεταφέρθηκε στον OTE 20/8.
Ενεργοποιήθηκε χτες και το μόντεμ το πήρα σήμερα.
Μόντεμ είναι το Zyxel Prestige 650-R33 (ISDN) σε DSLAM Siemens, που όπως έχουν διαπιστώσει και άλλοι έχει άψογη συμπεριφορά.
Συγχρονίστηκε σε περίπου 20 sec. Το όλο setup μου πήρε περίπου 5 λεπτά.
Η γραμμή είναι σεταρισμένη στα 448/160.
Ταχύτητες μέτρησα και με το ftp του ntua και με κάποια tests στο εξωτερικό. Είναι παντού σχεδόν οι μέγιστες. Πρώτο ping 20-25 ms.
Μέχρι λοιπόν οι εντυπώσεις είναι θετικότατες. :)
Μιας και εχουμε το ιδιο modem για πες μου το λαμπακι στην ενδειξη PPoE/ACT ειναι αναμμενο???Εγω δεν μπορω να μπω με flashFXP στην ftp μου...Σε αλλες μπαινω....Επισης σταματησε να μου λειτουργει το ασυρματο δικτυο αναμεσα στο pc και στο laptop.... :twisted: :twisted: :twisted: Ταχυτητα download στην pub του ΕΜΠ μεχρι 38. :evil: :evil: :evil:
Μιας και εχουμε το ιδιο modem για πες μου το λαμπακι στην ενδειξη PPoE/ACT ειναι αναμμενο???Εγω δεν μπορω να μπω με flashFXP στην ftp μου...Σε αλλες μπαινω....Επισης σταματησε να μου λειτουργει το ασυρματο δικτυο αναμεσα στο pc και στο laptop.... :twisted: :twisted: :twisted: Ταχυτητα download στην pub του ΕΜΠ μεχρι 38.
Όσον αφορά το ασύρματο, δεν ξέρω αν βάζοντας το Zyxel πειράχτηκαν οι ρυθμίσεις του wireless (IPs κ.λ.π.). Έχω το μόντεμ σε PPPoA, το λαμπάκι στο PPPoE/ACT δουλεύει όταν πρέπει, δηλαδή όταν υπάρχει activity. Δεν το έχω δοκιμάσει σε PPPoE να σου πω, αν ανάβει συνέχεια.
Μιας και εχουμε το ιδιο modem για πες μου το λαμπακι στην ενδειξη PPoE/ACT ειναι αναμμενο???Εγω δεν μπορω να μπω με flashFXP στην ftp μου...Σε αλλες μπαινω....Επισης σταματησε να μου λειτουργει το ασυρματο δικτυο αναμεσα στο pc και στο laptop.... :twisted: :twisted: :twisted: Ταχυτητα download στην pub του ΕΜΠ μεχρι 38.
Όσον αφορά το ασύρματο, δεν ξέρω αν βάζοντας το Zyxel πειράχτηκαν οι ρυθμίσεις του wireless (IPs κ.λ.π.). Έχω το μόντεμ σε PPPoA, το λαμπάκι στο PPPoE/ACT δουλεύει όταν πρέπει, δηλαδή όταν υπάρχει activity. Δεν το έχω δοκιμάσει σε PPPoE να σου πω, αν ανάβει συνέχεια.
Σε ευχαριστω φιλε μου...Οταν πρωτοσυνδεθηκα την Πεμπτη δουλευε κανονικα το ασυρματο δικτυο.Καποια στιγμη μπηκα στις ρυθμισεις του zyxel και κατι περιραξα και ...παπαλα...Πηρα τηλεφωνο την ACN καναμε reset το Modem απο την σελιδα του και ξανακαναμε το wizard του για να ενεργοποιηθει...Απο τοτε παει το ασυρματο...
Με χρηση FlashFXP βλεπεις τον υπολογιστη σου??? Καλα dowloads!!!! :D :D :D
insomniac mporeis na pas sto menu tou modem -> maintentance -> show statistics kai na mou peis se ti taxitties upstream / downstream exei sigxronistei to modem sou? se ti dslam eisai?
insomniac mporeis na pas sto menu tou modem -> maintentance -> show statistics kai na mou peis se ti taxitties upstream / downstream exei sigxronistei to modem sou? se ti dslam eisai?
Ειμαι σε siemens dslam και ειναι σε 160 up και 448 down.Δεν τα εχω πειραξει καθολου αυτα...Πρωτοκολο PPoE/LLC Ευχαριστω πολυ. :D :D :D
bah o deuteteros me auta ta settings, tixerakia..exeis dei taxitites giro sta 45 k? giati an 8imame ena post sou prepei na epezes giro sta 35-40?
bah o deuteteros me auta ta settings, tixerakia..exeis dei taxitites giro sta 45 k? giati an 8imame ena post sou prepei na epezes giro sta 35-40?
Απο την Πεμπτη που την εχω δεν εχω κατεβασει παραπανω απο 38 ....Γιατι αραγε??? :?: :?: :?:
Εγώ πάντως παίζω γύρω στα 42 - 46 σε download σαν σταθέρη ταχύτητα, δεν έχω πειράξει τίποτα.
Μηπως παιζει ρολο η αποσταση απο το dslam που παιρνουμε???? :?: :?:
insomniac kai exo akrivos to idio provlima..pote den exo dei pano apo 40 k...kai 5 downloads na exo to cap gia ola mazi 8a einai ekei giro sta 40k..poli periergo
Τι ακριβώς παίζει ρόλο στην διαφορά ταχύτητας μεταξύ διαφόρων χρηστών ?? Γνωρίζει κανείς ??? Μπας και βγάλουμε καμία άκρη.
Και εγώ πάντα σταθερά κατεβάζω με 40 KB/sec αλλα υπάρχουν περιπτώσεις (burst δηλαδή) που είχα δει και 48 αλλά τις περισσότερες φορές συνήθως έβλεπα 45 με 44. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς που έκανα όσοι πιάνουν 40 σημαίνει πως η γραμμή τους είναι ακριβώς χρονισμένη στα 384/128. Για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ υπάρχου οι παρακάτω υπολογισμοί:
384/128 max download speed 48 kb/sec το οποίο φυσικά γίνεται 46,875 γιατί 1 Kilobyte = 1024 bytes και όχι 1000.
ATM overhead από 10 εώς 15%
Άρα έχουμε:
Για overhead 10% = 46,875 / 1,1 = 42,6136 ΚΒ/sec περίπου
Για overhead 15% = 46,875 / 1,15 = 40,7608 ΚΒ/sec περίπου
Λογικά αυτά ισχύουν και για 512/128 και 1024/256.
Tα θερμά μου συγχαρητήρια! Τώρα θα κοιμηθώ ήσυχος ;-)
Φιλικά
Economist
...ε μα πιά... :D
athlon sosta ta les alla o filos o insomniac exei ti grammi tou xronismeni 440/160 kai pali vlepei idies taxitites me mena.apo tin alli o bond pou einai idia periptosi vlepei perisotera
to pos ipologizete to bit kai to byte den eime sigouros an einai apolito dld an p.x. autos pou grafei ton ftp client ipologizei 1 kbyte = 1024 byte kai oxi 1000
Και εγώ πάντα σταθερά κατεβάζω με 40 KB/sec αλλα υπάρχουν περιπτώσεις (burst δηλαδή) που είχα δει και 48 αλλά τις περισσότερες φορές συνήθως έβλεπα 45 με 44. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς που έκανα όσοι πιάνουν 40 σημαίνει πως η γραμμή τους είναι ακριβώς χρονισμένη στα 384/128. Για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ υπάρχου οι παρακάτω υπολογισμοί:
384/128 max download speed 48 kb/sec το οποίο φυσικά γίνεται 46,875 γιατί 1 Kilobyte = 1024 bytes και όχι 1000.
ATM overhead από 10 εώς 15%
Άρα έχουμε:
Για overhead 10% = 46,875 / 1,1 = 42,6136 ΚΒ/sec περίπου
Για overhead 15% = 46,875 / 1,15 = 40,7608 ΚΒ/sec περίπου
Λογικά αυτά ισχύουν και για 512/128 και 1024/256.
Σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα έφτασα και εγώ. Η γραμμή μου είναι ρυθμισμένη στα 384/128 :-(.
Xθες κοίταγα από περιέργεια, το dumeter, και τις πληροφορίες της ADSL line από το jetspeed που αναφέρει το actual baudrate. Όταν είχα γύρω στα 40-42 kb/s, το actual baudrate που ανέφερε το jetspeed ήταν πολύ κοντά στο όριο της γραμμής μου (360-380kbps).
@ ADSLgr.com All rights reserved.