PDA

Επιστροφή στο Forum : Τις τελευταίες μέρες μεγάλη πτώση dnld speed



buffos
05-09-03, 21:01
Τις τελευταίες μέρες εχω μέγιστη τάχύτητα γύρω στα 29kb/s
με σύνδεση 384/128 Forthnet

Αυτό είτε οφείλετε στην Forthnet είτε στο οτι έβαλα το Zyxel 650R-33

Ρε λέτε να είναι το μόντεμ και το Jetspeed να τα πάει καλύτερα??
η η Forthnet που λόγω της Έκθεσης που ανοίγει σήμερα αρχισε να ψιλοσέρνετε??

Αλλος απο Σαλονικη με την ίδια παρατήρηση??

Kotsus
10-09-03, 21:09
Ρωτα τον Althlon_XP (Ανω Τουμπα) και forthnet επισης.

Hik
10-09-03, 23:22
Μπα, εγώ που βγαίνω από Θεσσαλονίκη με forthnet δεν παρατήρησα τίποτα. Όλα μια χαρά. Κοίτα μήπως το dslam σου είναι από αυτά τα καλά, που μπαίνει ο γείτονας και πέφτει η γραμμή στο μισό ;)

Με jetspeed 500i .

Athlon_XP
11-09-03, 05:41
Εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα. 40 KB/sec σταθερά όλη την μέρα με FORTHNET φυσικά.

user1
11-09-03, 09:35
kai ego den piano pano apo 25-28.
ti ginetai, ti koloetaireia einai auti pou mpleksame..

holy
11-09-03, 13:57
Na tin allaksete min bazei plz kaneis forthnet thelw mono egw naxwww! Oloi OTENET apo edw kai pera plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!

sooup
11-09-03, 14:34
jsp 500i/otenet/intracom dslam
τα ιδια εδω και χειροτερα απο ftp otenet ουτε 28 δεν επιασε :evil: :evil:

orion
11-09-03, 14:48
same here....sparknet/jetspeed

kati pezete..

Stilskin
11-09-03, 23:02
kai edo mia apo ta idia! Mallon tous bghkame para polloi san pelates kai den mporoun n antapexelthoun!!!

IlliGoS
12-09-03, 01:06
Μην ξεχνάμε το ratio είναι 1:50!
Οπότε μπορούμε να το δούμε να πέφτει πάρα πολυ και να μην μπορούμε να κανουμε ΤΠΤ!

Hik
12-09-03, 04:46
Όπως είπα παραπάνω, είμαι Λάρισα, βγαίνω από Θεσσαλονίκη και οι ταχύτητες δεν έχουν μειωθεί καθόλου τις τελευταίες μέρες.

Το ποιο πιθανό είναι να φθάνει στα όρια του το ATM δίκτυο του ΟΤΕ, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχουν πέσει πάρα πολλά άτομα.

ibok
12-09-03, 17:48
ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΕΝΕΤ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΜ JETSPEED 500i TIΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΛΑΙΩ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ.
ΠΗΡΑ ΜΙΑ DEMO FORTHNET ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑ ΚΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΟΤΕΝΕΤ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΕ FORTHNET.
AYTA. :wink:

Athlon_XP
12-09-03, 18:08
Γύρνα το όσο είναι καιρός. Αυτή είναι η γνώμη μου. Με άρεσε που τρέξατε να βάλετε από pOTEnet επειδή έκανε αναβάθμιση το bandwidth της ενώ είναι γνωστό και από παλιά ότι το δίκτυό της είναι μάπα και φυσικά όταν τα παίζει μπαίνει μέσω GRNET και κλέβει bandwidth από εκεί (άσε που είμαι σίγουρος ότι τώρα από εκεί βγαίνει περισσότερο). Φυσικά όμως μπορεί να φτάει και ο πΟΤΕ και ιδίως εδώ στην Θεσσαλονίκη και γενικά στην βόρεια Ελλάδα που βγαίνει από Θεσσαλονίκη έχει παιχτεί μεγάλη πουστία με το router του. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι δοκιμή με Netcarta της ACN και αν οι ταχύτητες είναι καλύτερες τότε η pOTEnet τα παίξε αλλιώς το DSLAM της περιοχής τα έχει παίξει ή ο εξοπλισμός ή κάτι άλλο που δυστήχως δεν μπορώ να γνωρίζω.

Stilskin
12-09-03, 18:16
Basika tp problhma h brisketai ston ote h symfonhsan oloi oi Isp na mas spasoun ta neyra! Edo kai 2 meres pano apo 30kb den exo dei.To katalabaino oti den einai misthomenh grammh gia na pairneis akribos ayta pou plhroneis alla den perimena oti h syndesh pou plhrono telika tha einai 256/128.

boy
12-09-03, 23:21
Επαρχία και πάλι επαρχία . 46-49 ΚΒ από Χαλκιδάρα με ΟΤΕΝΕΤ 384!!!!

Tony_Ts
13-09-03, 09:25
kai edo mia apo ta idia! Mallon tous bghkame para polloi san pelates kai den mporoun n antapexelthoun!!!

Μα τι είναι αυτά που λες!!! Αφού η αξιοσέβαστη(!;!;!;) ΟΤΕ ΑΕ το χειμώνα - άνοιξη έλεγε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αυτή την υπηρεσία και για αυτό δεν την παρείχε ακόμα !! :P :P :P Πως είναι δυνατόν να κάνει λάθος ;!;!;! :wink:

Tony_Ts
13-09-03, 09:30
Επαρχία και πάλι επαρχία . 46-49 ΚΒ από Χαλκιδάρα με ΟΤΕΝΕΤ 384!!!!

Χμ... αν στην επαρχία τα πράγματα είναι καλύτερα σημαίνει ότι είτε τα DSLAMs έχουν φτάσει στο όριό τους είτε το δίκτυο του πΟΤΕ γενικότερα. Μήπως αρχίζει η Vivodi να μοιάζει άραγε καλή επιλογή που δεν έχει καν σχέση με το δίκτυο του πΟΤΕ (για όσους φυσικά είναι σε κάποια περιοχή που υποστηρίζονται);

Και για να προλάβω τυχούσες απαντήσεις να τονίσω ότι είμαι μεγαλομέτοχος της Vivodi κι εργάζομαι εκεί και προσπαθώ στον ελεύθερο χρόνο μου να την προωθήσω με κάθε τρόπο μέσα από αυτό αλλά και χιλιάδες άλλα forums που έχουν να κάνουν με ADSL! :P

Athlon_XP
13-09-03, 14:12
Δουλεύεις στην vivodi (καλό αυτό, άρα θα μας ενημερώνεις για το τι ακριβώς θα γίνεται πχ επέκταση δικτύου, αναβάθμιση γραμμών και άλλα). Ωραίος πάντως. Πιστεύω όμως μέσα στο Σεπτέμβριο τουλάχιστον να καλύψει και άλλες περιοχές τις Θεσσαλονίκης και όχι μόνο Ερμού και Πλατεία Δημοκρατίας. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο: Tον Sovjohn που δούλευε στην vivodi μήπως τον ξέρεις γιατί μέσω αυτού συνήθως ενημερονόμασταν για την κατάσταση της vivodi (σκέψου που εγώ έχω ADSL από pOTE με ISP Forthnet και ενδιαφέρομαι για την πορεία της vivodi γιατί πολύ απλά δεν έχει τα προβλήματα που έχει το δίκτυο του πΟΤΕ με το ADSL). Αυτά τα λίγα είχα να πω και πάλι θα το ξαναπώ: Είσαι ωραίος.

Stilskin
13-09-03, 14:34
Μα τι είναι αυτά που λες!!! Αφού η αξιοσέβαστη(!;!;!;) ΟΤΕ ΑΕ το χειμώνα - άνοιξη έλεγε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αυτή την υπηρεσία και για αυτό δεν την παρείχε ακόμα !! :P :P :P Πως είναι δυνατόν να κάνει λάθος ;!;!;! :wink:

Nai epesan ta panexypna myala exo!!!! Ante me tous ......... beep!!!

PALADIN
13-09-03, 14:55
Και για να προλάβω τυχούσες απαντήσεις να τονίσω ότι είμαι μεγαλομέτοχος της Vivodi κι εργάζομαι εκεί και προσπαθώ στον ελεύθερο χρόνο μου να την προωθήσω με κάθε τρόπο μέσα από αυτό αλλά και χιλιάδες άλλα forums που έχουν να κάνουν με ADSL! :P

Η VIVODI δεν χρειάζεται εσένα για να την προωθήσεις.
Εκείνο που χρειάζεται είναι ο ΟΤΕ να βάζει πιό γρήγορα τα LLU.
Αλλά καί αυτό θα γίνει σύντομα.

ibok
13-09-03, 15:11
Γύρνα το όσο είναι καιρός. Αυτή είναι η γνώμη μου. Με άρεσε που τρέξατε να βάλετε από pOTEnet επειδή έκανε αναβάθμιση το bandwidth της ενώ είναι γνωστό και από παλιά ότι το δίκτυό της είναι μάπα και φυσικά όταν τα παίζει μπαίνει μέσω GRNET και κλέβει bandwidth από εκεί (άσε που είμαι σίγουρος ότι τώρα από εκεί βγαίνει περισσότερο). Φυσικά όμως μπορεί να φτάει και ο πΟΤΕ και ιδίως εδώ στην Θεσσαλονίκη και γενικά στην βόρεια Ελλάδα που βγαίνει από Θεσσαλονίκη έχει παιχτεί μεγάλη πουστία με το router του. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι δοκιμή με Netcarta της ACN και αν οι ταχύτητες είναι καλύτερες τότε η pOTEnet τα παίξε αλλιώς το DSLAM της περιοχής τα έχει παίξει ή ο εξοπλισμός ή κάτι άλλο που δυστήχως δεν μπορώ να γνωρίζω.
ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΟΤΕΝΕΤ.Πάντα είχα ΟΤΕνετ από τότε που σταμάτησαν οι τζάμπα Providers σαν την X-Treme.Δυστυχως δεν ειχα επίγνωση του τι γίνεται με τους λοιπούς Providers. :oops:

Tony_Ts
15-09-03, 09:01
Ρε παίδες !!! Δε μιλούσα σοβαρά ότι εργάζομαι στη Vivodi!!! Απλά με είχε κουράσει λίγο το γεγονός όταν κάποιος λέει κάτι θετικό για κάποια εταιρία κι αμέσως κάποιος άλλος τον κατηγορεί ότι έχει συμφέροντα κλπ για να τα λέει αυτά (και το αντίστροφο)
Sorry αν σας απογοήτευσα! :(

Η σκέψη πάντως ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες η Vivodi ίσως να είναι καλύτερη παραμένει :)

ssotiris
15-09-03, 19:43
παιδια σημερα πρωτη μερα με adsl εκανα τεστ ταχυτητας,αυτο που εχει το site στην αρχικη σελιδα...δεν ξερω εαν ειναι αξιοπιστο αλλα εβγαλε 48,06kb με acn 384

Athlon_XP
16-09-03, 07:16
Αυτό σημαίνει πως η γραμμή σου ειναι χρονισμένη περισσότερο από 384 (για την ακρίβεια είναι 393,7Kbps ή ίσως και περισσότερο). Αν πάντως θέλεις να δεις καλύτερα αποτελέσματα πήγαινε στο ftp της forthnet και κάνε download ένα αρχείο τουλάχιστον 5 ΜΒ για να δεις πως ανταποκρίνετε. Εκεί λογικά θα δεις το maximum speed της σύνδεσής σου.

bond
16-09-03, 15:32
παιδια σημερα πρωτη μερα με adsl εκανα τεστ ταχυτητας,αυτο που εχει το site στην αρχικη σελιδα...δεν ξερω εαν ειναι αξιοπιστο αλλα εβγαλε 48,06kb με acn 384

Έχεις 448/160. Από περιέργια, είσαι σε Siemens DSLAM;

LemonJelly
16-09-03, 16:14
Twra pou eipes DSLAM pou paizei i lista me DSLAMs giait den mporw na tin vrw? Athlon ksrereis na Pylea kai toumpa einai sto idio? Pira pantos simera stin poustronet kai akurwsa ton epomeno mina.

ssotiris
16-09-03, 16:55
παιδια σημερα πρωτη μερα με adsl εκανα τεστ ταχυτητας,αυτο που εχει το site στην αρχικη σελιδα...δεν ξερω εαν ειναι αξιοπιστο αλλα εβγαλε 48,06kb με acn 384

Έχεις 448/160. Από περιέργια, είσαι σε Siemens DSLAM;

ψαχνωντας στα settings του μοντεμ (μια που ο τεχνικος της acn ηταν ασχετος χτες),βρηκα κατι statistics που εχει:

upstream 160kbps
downstream 448kbps

ναι ειμαι σε siemens dslam.

protocol PPPoA/LLC (αυτο τωρα ειναι καλο ή κακό σε σχεση με το PPPoE ?)
vpi:8
vci:35
ATM QoS Type : UBR

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.