PDA

Επιστροφή στο Forum : η δεή μας έγδαρε

loukoumaki
29-01-08, 23:52
παίδες καλησπέρα έχω καιρό να ποστάρω αλλά τρέχω
θέλω να ρωτήσω τα παρακάτω
αυτον τον μήνα μου ήρθε ρεύμα περίπου στα 400 ευρώ
πιο παλιά μου ερχόταν περίπου στα 200 δηλαδή το μισό περίπου
και θέλω να ρωτήσω μα καλά το pc που το έχω αναμένω σχεδόν κάθε μέρα υπάρχει περίπτωση να καίει τόσο πολύ ή λέτε να έφαγα απο αλλού το πακέτο

υπάρχει περίπτωση να παίζει π****ια η δεή

ariadgr
30-01-08, 00:07
Ήταν εκκαθαριστικός ή έναντι;
Koíta στον προηγούμενο εκκαθαριστικό, στην "ανάλυση χρεώσεων" τι χρήση αναφέρει (σύνολο ΩΧΒ), και σύγκρινέ το με το λογαριασμό που σου ήρθε τώρα.

informer
30-01-08, 00:12
Μηπως χρησιμοποιησες υπερβολικα καποιο κλιματιστικο ή καποια αλλη ενεργοβορα συσκευη τους προηγουμενους μηνες?

Δεν νομιζω οτι ο υπολογιστης μπορει να σου αυξησει τοσο πολυ την καταναλωση ρευματος.

hellenicsun
30-01-08, 01:24
Αποκλείεται να ευθύνεται ο υπολογιστής. Σχεδόν 24/7 δουλεύει και ο δικός μου, πάνω από 60 Ευρώ δε πληρώνω.

loukoumaki
30-01-08, 01:27
Ήταν εκκαθαριστικός ή έναντι;
Koíta στον προηγούμενο εκκαθαριστικό, στην "ανάλυση χρεώσεων" τι χρήση αναφέρει (σύνολο ΩΧΒ), και σύγκρινέ το με το λογαριασμό που σου ήρθε τώρα.

έναντι ήταν

21century
30-01-08, 12:02
Κάνε μια αίτηση για μα ελέγξουν το ρολόι της ΔΕΗ και φυσικά τον πίνακά σου από ένα ηλεκτρολόγο, φυσικά να ελέγξει τυχόν διαρροή από κάποια ενεργοβόρο συσκευή και ένα τσεκάρισμα δεν βλάπτει..

kourkos
31-01-08, 00:45
πανε και κανε αιτηση για ελεγχο μετρητη αλλα να ξερεις χρεωνεσαι για αυτο .

επισης δεν ειναι σιγουρο οτι φταει παντα η ΔΕΗ για αυτο ριξε εναν ελεγχο σπιτι σου

επισης θα σου δωσω μερικα site ετσι ενημερωτικα

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=3535&nt=18&lang=1

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=1214&nt=19&lang=1

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=1708&nt=18&lang=1

5.4 Πιστεύω ότι ο μετρητής μου δεν καταγράφει σωστά. Πως μπορώ να τον ελέγξω; Τι πρέπει να κάνω;

Στην ακραία εκείνη περίπτωση που πιστεύετε ότι ο μετρητής δεν καταγράφει σωστά (πάρα πολύ μικρή πιθανότητα), τότε μπορείτε να ζητήσετε να γίνει έλεγχος μετρητή. Αυτό συνεπάγεται ένα κόστος (που κάθε φορά αναπροσαρμόζεται), το οποίο επιβαρύνεστε μόνον στη περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν είχατε δίκιο. Άλλως γίνεται διόρθωση του λογαριασμού και δεν επιβαρύνεστε με το ποσό του ελέγχου του μετρητή. Όμως σε κάθε περίπτωση πρωτίστως θα πρέπει να κάνετε το δικό σας έλεγχο, κλείνοντας το γενικό διακόπτη στο πίνακά σας (εσωτερική εγκατάσταση) και αφού ανοίξετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σας, να ελέγξετε αν ο δίσκος του μετρητή περιστρέφεται (καταγράφει ενέργεια). Στην περίπτωση που ο δίσκος περιστρέφεται, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος και θα πρέπει να καλέσετε άμεσα ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη, για να προβεί σε έλεγχο της εσωτερική σας ηλεκτρικής εγκατάστασης.

αν και λιγο δυσκολο να εχει βλαβη ο μετρητης εκτος αν σου κλεβουνε ρευμα τι να πω ( το εχω δει και αυτο ) :whistle:

21century
02-02-08, 20:41
Αυτή είναι η καλύτερη λύση για να διαπιστώσεις αν υπάρχει διαρροή στο ρολόι σου κια να μην τρέχεις άσκοπα...

galgeo
03-02-08, 12:56
Αν ειναι εναντι δεν βγαζεισ ακρη, πρεπει να σουρθει ο εκκαθαριστικος. Η αν εχεις τον προηγουμενο, πηγαινε στο ρολοι και δες ποσες κιλοβατςρες εκαψες. Παντως τπτ αεροθερμα η καλοριφερ λαδιου απεφευγε τα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.