Επιστροφή στο Forum : Θερμοκρασία σκληρού δίσκου
athina_livadi
30-01-08, 16:12
Εχω ένα σκληρό δίσκο Western Digital Caviar® SE16 250gb στο pc μου και η θερμοκρασία του είναι γύρω στα 33-37 αλλά καμιά φορά όταν παίζω Guild Wars για αρκετή ώρα φτάνει 40-42. Μήπως θα έπρεπε να ανησυχώ επειδή φτάνει αυτές τις θερμοκρασίες; Παρακολουθώ τις θερμοκρασίες με το Everest Home Edition. :hmm:
psytransas
30-01-08, 16:24
Οχι δεν πρεπει να ανησυχεις για την θερμοκρασια του.
Ειναι μεσα στα πλαισια του φυσιολογικου.
Καλά είναι, αν και για τέτοια εποχή θα έπρεπε να ήσουν πολύ χαμηλότερα. Εμένα ένας wd3200ks αυτό το καιρό ανεβάζει μέχρι 29 βαθμους, όταν ζορίζεται, χωρίς να έχει καν ανεμιστήρα να του φυσάει. Σε idle είναι 22-23 βαθμούς.
Μήπως το κουτί σου είναι μικρό και το hardware σου στριμωγμένο, χωρίς ανεμιστήρα να φυσάει στο σκληρό;
Εχω ένα σκληρό δίσκο Western Digital Caviar® SE16 250gb στο pc μου και η θερμοκρασία του είναι γύρω στα 33-37 αλλά καμιά φορά όταν παίζω Guild Wars για αρκετή ώρα φτάνει 40-42. Μήπως θα έπρεπε να ανησυχώ επειδή φτάνει αυτές τις θερμοκρασίες; Παρακολουθώ τις θερμοκρασίες με το Everest Home Edition. :hmm:
εμενα ειναι 45 minimum εδω και 3 χρονια:whistle:
Eμενα το καλοκαιρι χτυπαγε 60αρια, οποτε πηρα εναν ανεμιστηρα-rack να τους φυσαει ολους μαζι!
Eμενα το καλοκαιρι χτυπαγε 60αρια, οποτε πηρα εναν ανεμιστηρα-rack να τους φυσαει ολους μαζι!
60??? Maxtor Atlas 15k rpm εχεις?
Οχι εναν ata wd 250. Aπο τοτε που εβαλα το fan ηρθε στα ισια του.
ο σκληρος αν δεν βγει μουφα απο την αρχη μετα δεν μασαει τιποτα απο θερμοκρασιες.
SilentEnigma
30-01-08, 23:03
καλό είναι να προμηθευτείς ένα hard disk cooler.επεκτείνει την ζωή του σκληρού, και αρχίζουν από χαμηλές τιμές(5-6 ευρώ βλέπε AKASA AK-HD-BK disk cooler Black)
athina_livadi
31-01-08, 03:32
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι οτι το κουτί μου είναι μικρό και άβολο... http://support.packardbell.com/uk/item/index.php?i=ci029b&psn=118663470310 δείτε εδώ και ή πρέπει να αλλάξω κουτί ή τροφοδοτικό! Δεν είναι καθόλου πρακτικό κουτί γιατί δεν μπορώ καν να προσθέσω 2ο σκληρό! :whistle:
Tροφοδοτικό δεν νομίζω να χρειάζεσαι, αν το pc είναι ελαφράς χρήσεως. Κουτί όμως χρειάζεσαι, αφού θες να βάλεις κ άλλο σκληρό. Αυτά τα μινι-κουτάκια της hp είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από κουτιά pc:p
To Coolermaster Elite 330 Black (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1050249), είναι καλό αν δεν θες να ξοδέψεις πολλά λεφτά. Το έχω δει και από κοντά, έχει tool-free design για σκληρούς και oπτικές συσκευές και έναν 12αρη ανεμιστήρα πίσω. Μια χαρά για home/office pc.
Αν διατίθεσαι να ξοδέψεις λίγα περισσότερα τότε το Heroichι (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700372)στα 47 ευρώ είναι η καλύτερη επιλογή.
Αυτά από μένα.
Μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου. Απολυτα φυσιολογικες.
athina_livadi
01-02-08, 03:57
Ευχαριστώ άλλη μια φορά για τη βοήθειά σας, προφανώς πριν πάρω άλλο ΗΥ θα πρέπει να κοιτάω τα πάντα συμπεριλαμβανομένου και του κουτιού γιατί την πάτησα μου φαίνεται με αυτό! Θα αλλάξω κουτάκι και θα πάρω κι ένα τροφοδοτικό 450W γιατί αυτό που έχει είναι μόνο 250. Χθες μόλις το άνοιξα παρακολούθησα τις θερμοκρασίες απο την αρχή και ξεκίνησε απο 21 φτάνοντας στα 38! Ειδικά το κουτι Coolmaster που μου προτείνατε μου αρέσει πολύ! :clap:
@ ADSLgr.com All rights reserved.