Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία
Φίλε JiKL έχω έναν ίδιο να foldarei με 2 απλές κονσόλες γύρω στον 1,5 μήνα 24ώρες 7 μέρες την εβδομάδα (μόνο να κάνει διακοπή η ΔΕΗ σταματά) και δεν έχει μασήσει μέχρι τώρα.
Από θερμοκρασίες, μην φοβάσαι, θα κάνεις οικονομία στο καλοριφέρ!!!
Από θερμοκρασίες, μην φοβάσαι, θα κάνεις οικονομία στο καλοριφέρ!!!
Το πρόβλημα είναι το καλοκαίρι που θα στα φάει η ΔΕΗ για το κλιματιστικό :!:
Χμμμ το σπιτι μου ειναι βορινο και πολυ κρυο το χειμωνα (δροσερο το καλοκαιρι) αρα εκτος οτι προσφερω κατι θα ζεσταινομαι κιολας..
Ο τελειος συνδυασμος!
Ευχαριστω παιδες
Χμμμ προβλημα να το πω?αντε ναι..
Διπλωνα τοσο καιρο μια 500αρα και χωρις να νομιζω οτι εχει τελιωσει επειδη εγινε καμια γενικοτερη χαζομαρα κλεινω το fah με alt ctrl del...το ξανανοιγω να συνεχισω το διπλωμα και μου ξεκινησε μια νεα(?) 500αρα...να σας βαλω το Log???οριστε...
οι τελιωμενες μου παραμενουν στις 0 αλλα δεν ξερω μηπως αργει να το παρει χαμπαρι!
νομιζω εδω δημιουργηθηκε το προβλημα
[13:14:06] Writing checkpoint files
[13:16:19] CoreStatus = 1 (1)
[13:16:19] Client-core communications error: ERROR 0x1
[13:16:19] Deleting current work unit & continuing...
πολλα τετοια καθως ημουν offline
[13:16:39] - Preparing to get new work unit...
[13:16:39] - Presenting message box asking to network.
[13:16:45] + Attempting to get work packet
και τελος εδω
[13:20:58] + Attempting to get work packet
[13:20:58] - Connecting to assignment server
[13:21:04] - Successful: assigned to (171.65.103.158).
[13:21:04] + News From Folding@Home: Welcome to Folding@Home
[13:21:04] Loaded queue successfully.
[13:21:23] + Connections closed: You may now disconnect
Καλημέρα σας..
Σε τέτοια περίπτωση όταν θέλεις να κλέισεις κάτι στο F@H θα είναι η κονσόλα και όχι το fahCore, έτσι έκανα και εγώ και έχανα WU..
Για το 2ο που ρωτάς θα στο πούν και τα υπόλιπα μέλη μάλλον έχεις λάθος ρυθμίσεις.
Χμμμ προβλημα να το πω?αντε ναι..
Διπλωνα τοσο καιρο μια 500αρα και χωρις να νομιζω οτι εχει τελιωσει επειδη εγινε καμια γενικοτερη χαζομαρα κλεινω το fah με alt ctrl del...το ξανανοιγω να συνεχισω το διπλωμα και μου ξεκινησε μια νεα(?) 500αρα...να σας βαλω το Log???οριστε...
οι τελιωμενες μου παραμενουν στις 0 αλλα δεν ξερω μηπως αργει να το παρει χαμπαρι!
νομιζω εδω δημιουργηθηκε το προβλημα
[13:14:06] Writing checkpoint files
[13:16:19] CoreStatus = 1 (1)
[13:16:19] Client-core communications error: ERROR 0x1
[13:16:19] Deleting current work unit & continuing...
πολλα τετοια καθως ημουν offline
[13:16:39] - Preparing to get new work unit...
[13:16:39] - Presenting message box asking to network.
[13:16:45] + Attempting to get work packet
Απο την στιγμή που τρέχεις την κονσόλα σαν service ο σωστός τρόπος για να την σταματήσεις είναι να σταματήσεις το service! Πάς στο my computer, δεξί click, manage (διαχείριση), services, βρίσκεις το service και πατάς Stop ή Start ανάλογα!
Το δευτερο δεν ειναι τίποτα , καμμια φορά οι servers ειναι υπερφορτωμένοι και δεν στέλνουν/λαμβάνουν wu, μην ασχολείσαι με αυτό θα συνδεθούν όταν θα είναι εύκαιροι!
να ρωτήσω κάτι επειδή εδώ και 5 μέρες αναλύει μια τεράστια διπλή πρωτείνη, θα μπορούσα με το ίδιο ψευδώνυμο να έχω ανοιχτό και 2ο pc για να αναλύει κάποια άλλη;
και κάτι ακόμα γίνεται να βάλω στα pc των φίλων μου το δικό μου ψευδώνυμο, για να μαζεύω εγώ τους πόντους αφού αυτοί δεν ασχολούνται με το να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα έστω και αν έχουν 24/24 το pc ανοιχτό
ndan_gr και βέβαια γίνεται, εγκαθιστάς την κονσόλα στο κάθε μηχάνημα όπως εγκατέστησες την πρώτη. Πρέπει βέβαια να έχουν internet access όλα τα μηχανήματα.
να ρωτήσω κάτι επειδή εδώ και 5 μέρες αναλύει μια τεράστια διπλή πρωτείνη, θα μπορούσα με το ίδιο ψευδώνυμο να έχω ανοιχτό και 2ο pc για να αναλύει κάποια άλλη;
και κάτι ακόμα γίνεται να βάλω στα pc των φίλων μου το δικό μου ψευδώνυμο, για να μαζεύω εγώ τους πόντους αφού αυτοί δεν ασχολούνται με το να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα έστω και αν έχουν 24/24 το pc ανοιχτό
Διάβασε προσεκτικά πώς θα το κάνεις .. είναι πολύ εύκολο ..
HOW TO: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ Ver.5+ ΣΑΝ SERVICE
ναι το έχω ήδη κάνει αν και ο οδηγός θέλει κάποιες διορθώσεις καθώς η τελευταία έκδοση έχει περισσότερες επιλογές
η παραπάνω ερώτηση βασίζετε κυρίως στην απορία για το machine id που είναι 1-8
Αν τρέχεις παρπάνω από μία κονσόλες στο ίδιο μηχάνημα, τότε κάθε κονσόλα πρέπει να έχει διαφορετικό machine_id.
Αν οι κονσόλες είναι σε διαφορετικά μηχανήματα, τότε δεν είναι απαραίτητο να έχουν διαφορετικό machine_id.
Καλημέρα...
Εδώ και 1 μήνα στα 2 μηχανήματα που έχω σπίτι με γραφική κονσόλα.. έρχονται συνέχεια 500αρες εκτός της πρώτη στο μικρό που έκαψε.
Μου φαίνεται περίεργο να έρχονται μόνο 500αρες και καμία άλλη διαφορετική και εκεί που γινόταν σερί στο πρώτο μηχάνημα να τώρα και στο 2ο πέμπτη συνεχόμενη φορά...
Και άντε το προσπερνάω αυτό.. της 500 αρες ο ΑMD2400 τις τελείωνε σε 1,5 μέρα.. τις τελευταίες 2 ήθελε 4 μέρες.. την μία.. πώς είναι δυνατόν.?
Αν τρέχεις παρπάνω από μία κονσόλες στο ίδιο μηχάνημα, τότε κάθε κονσόλα πρέπει να έχει διαφορετικό machine_id.
Αν οι κονσόλες είναι σε διαφορετικά μηχανήματα, τότε δεν είναι απαραίτητο να έχουν διαφορετικό machine_id.
α ωραία! τώρα το κατάλαβα καλύτερα:thumbsup1
Παιδιά ναρωτήσω κάτι, τι έχει πάθει και μου στέλνει μόνο ψιλολόϊ ? Και μάλιστα στο καινούργιο το γαϊδούρι. Αντί να πάρω κανένα γουρουνόπουλο ναψήσω, μου στέλνει κάτι καστανάκια, άντε κανένα καλαμποκάκι, αλλά από γουρουνόπουλο τζίφος...
Kαι σε μένα τώρα τελευταία σε όλους τους AMD (Dual Core 4800+ , FX 55 , 3500+ ) όλο κάτι 35 άντε 42 πόντων πρωτεΐνες παίρνω !! Έλεος δηλαδή (=555 € ΔΕΗ gmt)
Δηλαδή εμένα που μου έδωσε και ένα 48 πόντους να χαίρομαι ?
Μα στον P4 έδωσε μια 580, στον Athlon64 DC4200+ μόνο καστανάκια
Στον P4 μόνο QMD 450 πόντων.
Βγάζει κάτι παραπάνω από 240 πόντους τη μέρα.
εμενα παντως βρε παιδια ισα ισα τον τελευταιο καιρο οσοι ΑΜΔ εχουν 1γιγα μνημη ολο με 600αρες τη βγαζουν. που και που βεβαια παιρνουν και κανενα ψιλοκοκο (εαν το ψιλοκοκο ειναι double gromacs βγαζει καλους ποντους) αλλα σε γενικες γραμμες φτου φτου
Κάποιος απ' το stanford φαίνεται διαβάζει το forum και μου έστειλε κάτι καλά μπριζολάκια...
Οχι βαριά πράγματα αλλά τουλάχιστον κρεατάκι όχι καστανάκια...
Καλώς σας βρήκα παιδιά...
1) Μου ξεφυγε κάτι στις οδηγίες εγκατάστασης και θα ήθελα τώρα, αν είναι δυνατόν, να κάνω μια μικρή διόρθωση.
Δεν εφτιαξα φάκελο π.χ. folding στo Program files και έτρεξα το αρχείο στο desktop. Όπως καταλάβατε όλα τα αρχεία του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί στο desktop. Πώς μπορώ να τα βάλω τώρα σε φάκελο σε άλλο σημείο του σκληρού?
(θα μπορώ να αλλάξω ίσως την διευθυνση που κοιτάει στο start up...?)
2) υπάρχει τρόπος να κάνω "pause" στην ΜΗ γραφική κονσόλα αν χρειαστεί?
Άντε για να βάλω και δέυτερη κονσόλα...
Συγχαρητήρια octap . Μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη WU , κάνε απεγκατάσταση και στην συνέχεια (αφού θέλεις να βάλεις και δεύτερη κονσόλα ) κάνε τα εξής :
Φτιάξε δύο φακέλλους π.χ. : folding1 και folding2, ρίξε μέσα από μία απλή κονσόλα και στη συνέχεια σετάρισέ τις σύμφωνα με τις οδηγίες . ;)
Pause ,από το control panel - administrative tools - services !
Καλό είναι τις απορίες μας στο κατάλληλο νήμα !
Δηλαδη δεν γίνεται χώρις απεγκατάσταση...οκ
Thanks
iJohnnyCash
22-12-05, 01:10
δεν έχω την γραφική κονσόλα , αυτό που θέλω να ρωτησω είναι πως μπορώ να κάνω όταν τελείωσει αυτο το project να μην κατεβάσει άλλο , παραμόνο όταν του πω εγώ ... απλως σε λίγες μέρες φευγώ για διακόπες ... και θα πάνε χαμένο ενα project
Συνήθως η προθεσμία που σου δίνει είναι πάνω από ένα μήνα , οπότε μην έχεις πρόβλημα !
δεν έχω την γραφική κονσόλα , αυτό που θέλω να ρωτησω είναι πως μπορώ να κάνω όταν τελείωσει αυτο το project να μην κατεβάσει άλλο , παραμόνο όταν του πω εγώ ... απλως σε λίγες μέρες φευγώ για διακόπες ... και θα πάνε χαμένο ενα project
Δεξή κλικ στο εικονίδιο ψάξε τις επιλογές δεν θυμάμαι πως το έλεγε.
iJohnnyCash
22-12-05, 07:52
Δεξή κλικ στο εικονίδιο ψάξε τις επιλογές δεν θυμάμαι πως το έλεγε.
δεν έχω την γραφική κονσόλα [...]
Συνήθως η προθεσμία που σου δίνει είναι πάνω από ένα μήνα , οπότε μην έχεις πρόβλημα !
έχω απλώς έναν 1800αρι athlon , πάντα στο τσακ το προλαβαίνω , πόσο μάλλον οταν θα αργήσω και πάνω από 10 μέρες να το ξεκινήσω :(
exposedbone, λάθος διάβασα.
Πηγαίνεις στα services και κάνεις stop την κονσόλα.
Μετά με την διαδικασία που πρόσθεσες τις παραμέτρους –local κλπ προσθέτεις και την παρακάτω παράμετρο:
-pause
Pause after finishing and trying to send current unit. Allows a user to shut down after finishing a unit, by pressing Ctrl-C, without then getting new work to process. This is recommended if you are planning on shutting down your machine for a long time (e.g. for a vacation), or are planning to un/re-install F@H after finishing the currently processing work unit.
Μετά αφού έχεις προσθέσει την παράμετρο κάνε start την κονσόλα μέχρι να τελειώσει το WU. Όταν το τελειώσει και το στείλει μπορείς να κάνεις ξανά stop την κονσόλα.
Μετά αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το PC για λύγο καιρό μέχρι να φύγεις για διακοπές κάνε την κονσόλα disabled.
iJohnnyCash
22-12-05, 19:28
τις παραμετρου που τις βάζω; οταν βαλω την -pause και δεν πατησω stop μολις τελειώσει τι αποτελεσμα θα εχω;
τις παραμετρου που τις βάζω;
Πρώτα κάνεις stop το service. Δεν παίζει σωστά αλλιώς.
Τις παραμέτρους τις βάζεις πειράζοντας την registry. Παράδειγμα εδώ στις τελευταίες γραμμές: HOW TO: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ Ver.5+ ΣΑΝ SERVICE (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=205567&postcount=12)
Οι παράμεροι πχ είναι: -svcstart –local
Αλλάζεις το key στην registry και προσθέτεις την -pause
Δηλαδή θα γίνει -svcstart –local -pause
Για να δεις ότι έγινε σωστή δουλεία κλείνεις το παράθυρο του service και το ανοίγεις ξανά. Οι παράμετροι και το πρόγραμμα που τρέχει είναι στο Path to executable:
Θα δείχνει κάτι τέτοιο:
Πριν: C:\Folding@Home\FAH504-Console.exe -svcstart -local
Μετά: C:\Folding@Home\FAH504-Console.exe -svcstart -local -pause
Τώρα κάνεις start την κονσόλα.
Όταν τελειώσει και στείλει τα αποτελέσματα την κάνεις stop γιατί αυτή συνεχίζει να τρέχει και δεν υπάρχει νόημα.
Θα πρέπει να την κάνεις disable γιατί αν κάνεις restart το PC θα κατεβάσει πάλη νέα WU και θα σταματήσει μέχρι να την τελειώσει.
Όταν με το καλό γυρίσεις από τις διακοπές κάνεις ακριβός την ίδια διαδικασία και αφαιρείς την παράμετρο –pause και φυσικά βάζεις την κονσόλα στο Automatic.
iJohnnyCash
23-12-05, 00:19
Αυτοmatic; δλδ;
Αυτοmatic; δλδ;Θα τρέχει η κονσόλα κάθε φορά που ξεκινάς το PC.
να κανω μια ερώτηση ασχετου?
μπορώ να το τρεχω και στα 2 pc που εχω?το προγραμματάκι εννοώ!
Οχι απλά μπορείς, επιβάλλεται!!!
να κανω μια ερώτηση ασχετου?
μπορώ να το τρεχω και στα 2 pc που εχω?το προγραμματάκι εννοώ!
Μπορεί να τρέχει σε όσα μηχανήματα θέλεις, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Εξάλλου πρόκειται για Distributed Computing Project, οποιοσδήποτε περιορισμός θα ήταν άτοπος.
Τελικά αυτό που είδα με την μετατροπή της γραφικής κονσόλας στην απλή και τελευταία έκδοση.. κατεβάζει μόνο Tinker και πάνω… και ένα ακόμα τρελό.. για μια 46 ή 48 ότι ήταν τέλος πάντων ήθελε 12 ώρες και τώρα για την Tinker θέλει 20 και βέβαια που 48 και πού 241+ πόντους..
Στο point last 7 days είναι η πρώτη φορά που με βλέπω με 2000+ πόντους.. ενώ δεν έχω βάλει άλλα pcs ότι είχα εδώ και αρκετές βδομάδες… απίστευτο.
Σε ένα pc που έχω την παλιά απλή κονσόλα και εκεί κατεβάζει 48άρες.. από την Τρίτη θα βάλω και εκεί την νέα έκδοση και θα δώ τι κατεβάζει..
Υπόψην η νέα έκδοση έχεις εξής διορθώσεις
- Allows configuration of the amount of memory to indicate available,
especially useful when running multiple "big unit" clients on a single
machine.
- Allows for the setting of -advmethods as a persistent option
through the Configuration.
Το –advmethods τελικά αφού μπαίνει από μόνο του.. σώζει γιατί μάλλον δεν το έβλεπε πάντα στην ρυθμίσεις που έκανα μόνος, με αποτέλεσμα να κατεβάζω μόνο Tinker και πάνω..
εγώ χθές κατέβασα την ίδια πρωτεϊνη είναι λογικό αυτό;
Nαι συνήθως εχουν διαφορετιές παραμέτρους επεξεργασίας ( θερμοκρασία, υγρασία κλπ) !;)
Εμένα πάντως τις τελευταίες μέρες με έχει ταράξει στα gromacs των 45 πόντων :(
Ίσως είναι και το γεγονός ότι ήμουν ανενεργός για 3-4 εβδομάδες (λόγω μετακόμισης) και δεν με εμπιστεύονται πλέον για μεγάλα projects :p
Μπα σε όλους το ίδιο κάνει !! Αφού εγώ από μέσο όρο πόντων /24h τους 2300 - 2500 έχω πέσει στους 1800 . Ευτυχώς που τα νέα μέλη κάνουν άριστη δουλειά και η ομάδα πετάει .
Α, γιατί άρχισα να νοιώθω τύψεις για τις 3 εβδομάδες "ξεκούρασης" των CPU!
Κάποιοι μας "μποϊκοτάρουν" μου φαίνεται :-k :D
Nαι συνήθως εχουν διαφορετιές παραμέτρους επεξεργασίας ( θερμοκρασία, υγρασία κλπ) !;)
δεν το γνώριζα αυτό!
πραγματικά εντυπωσιακό...
Και εμένα κατεβάζει όλο τα ίδια, επειδή ενεργοποίησα μια επιλογή!
Θέλω να βάλω και το παλιό μου PC στον αγώνα (PIII 500MHz, 128MB RAM [soon 384MB], W2K Pro). Εγκατέστησα τη v5.03 αλλά με το που ανοίγω την κονσόλα και πατάω δεξί κλικ για options κρασάρει [not responding] και κλείνει.
Έριξα μια ματιά στο
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=13613
και έχω ορισμένες ερωτήσεις. Αν εγκαταστήσω την απλή κονσόλα ακολουθώντας της οδηγίες από εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=205567&postcount=12) το F@H θα τρέξει καλύτερα; Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν, τρέχοντας την απλή κονσόλα και παρακολουθώντας το έργο της με το FahMon, χρειάζεται να εγκαταστήσω και το ΕΜΙΙΙ ή αυτό απλώς χρησιμεύει για να μη φαίνεται το F@H στο taskbar;
Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα στο laptop εδώ και κάμποσους μήνες και δεν είχε παρουσιαστεί η ανάγκη να αλλάξω κάτι αφού όλα πηγαιναν μια χαρά. Τώρα όμως με το παλιό PC χρειάστηκε να το ψάξω λίγο παραπάνω.
Αν εγκαταστήσω την απλή κονσόλα ακολουθώντας της οδηγίες από εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=205567&postcount=12) το F@H θα τρέξει καλύτερα;
Από τη στιγμή που δεν μπορείς να οριοθετήσεις ακριβώς το πρόβλημα, τότε δε μένει παρά να δοκιμάσεις. Από την πλευρά την πιθανοτήτων πάντως, η απλή κονσόλα δημιουργεί "δυνάμει" λιγότερα προβλήματα, καθώς δε χρησιμοποιεί καθόλου το υποσύστημα των γραφικών. Άρα ένας "πονοκέφαλος" λιγότερος τόσο για το σύστημα, όσο και για το διαχειριστή του συστήματος.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν, τρέχοντας την απλή κονσόλα και παρακολουθώντας το έργο της με το FahMon, χρειάζεται να εγκαταστήσω και το ΕΜΙΙΙ ή αυτό απλώς χρησιμεύει για να μη φαίνεται το F@H στο taskbar;
Όχι δε χρειάζεται. Αν η απλή κονσόλα εγκατασταθεί ως service, τότε δε θα φαίνεται καθόλου στο taskbar.
πως μπορω να δω σε ποια ομαδα εχω εγκαταστησει την κονσολα στο pc μου?
πως μπορω να δω σε ποια ομαδα εχω εγκαταστησει την κονσολα στο pc μου?
Αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου, πηγαίνεις στο φάκελο που έχεις εγκαταστήσει την κονσόλα, βρίσκεις το αρχείο client.cfg, το ανοίγεις με έναν editor και στο κομμάτι [settings] βλέπεις την καταχώρηση team.
Δες το δικό μου:
[settings]
username=euri
team=36673
asknet=no
machineid=1
local=372
bigpackets=no
[http]
active=no
host=localhost
port=8080
usereg=yes
[clienttype]
type=1
[core]
priority=0
cpuusage=100
disableassembly=no
checkpoint=5
ignoredeadlines=yes
Αυτο ακριβως που εξαχνα.Σε ευχαριστω :D
Από τη στιγμή που δεν μπορείς να οριοθετήσεις ακριβώς το πρόβλημα, τότε δε μένει παρά να δοκιμάσεις. Από την πλευρά την πιθανοτήτων πάντως, η απλή κονσόλα δημιουργεί "δυνάμει" λιγότερα προβλήματα, καθώς δε χρησιμοποιεί καθόλου το υποσύστημα των γραφικών. Άρα ένας "πονοκέφαλος" λιγότερος τόσο για το σύστημα, όσο και για το διαχειριστή του συστήματος.
Αν η απλή κονσόλα εγκατασταθεί ως service, τότε δε θα φαίνεται καθόλου στο taskbar.
Αν είναι έτσι τα πράγματα, μήπως θα ήταν καλύτερα να παρατήσω το γραφικό περιβάλλον και να βάλω την κονσόλα να τρέχει και στο laptop μου;
-UPDATED-
Δυστυχώς ακολούθησα τις οδηγίες, έκανα service την κονσόλα και το FahMon μου βγάζει the freaded red square...
the freaded red square; :what:
Εγώ στη θέση σου θα έσβηνα όλους τους φακέλους που σχετίζονται με το FaH και θα ξεκινούσα από την αρχή, απευθείας με την απλή κονσόλα. Για να είσαι σίγουρος μη βάλεις την 5.04 η οποία είναι ακόμα σε beta στάδιο, αλλά την 5.02 (http://www.stanford.edu/group/pandegroup/release/FAH502-Console.exe)
@ ADSLgr.com All rights reserved.