Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία
σίγουρα έχει χαθεί;
όταν αρχίζει το δίπλωμα της επόμενης σου εμφανίζει το fahmon διάφορα στοιχεία
για παράδειγμα
[07:49:16] + Processing work unit
[07:49:16] Core required: FahCore_65.exe
[07:49:16] - Autosending finished units...
[07:49:16] Trying to send all finished work units
[07:49:16] + No unsent completed units remaining.
[07:49:16] - Autosend completed
[07:49:17] Core found.
[07:49:17] Working on Unit 01 [January 23 07:49:17]
[07:49:17] + Working ...
δες εσένα του σου γράφει
Εκεί είναι το πρόβλημα.
Το fahmonitor δεν εμφανίζει τα στοιχεία του προηγούμενου πρότζεκτ και το log file αρχίζει από το νέο πρότζεκτ, μετά την πρωινή επανεκκίνηση της εφαρμογής...
edit: το ότι δεν εστάλησαν τα στοιχεία το συμπέρανα από το γεγονός της μη μεταβολής της βαθμολογίας μου...
Στο directory που τρέχει το F@H θα βρείς ένα αρχείο FAHlog-Prev.txt. Αυτό είναι το προηγούμενο log file σου. Λογικά εκεί θα βρεις τις πληροφορίες που ψάχνεις ;)
thanks hedgehog!
Θα το κοιτάξω το βράδυ στο σπίτι. Πάντως στα στατιστικά μου δεν φαίνεται η πρωτεΐνη που ολοκληρώθηκε το ξημέρωμα...
Στο directory που τρέχει το F@H θα βρείς ένα αρχείο FAHlog-Prev.txt. Αυτό είναι το προηγούμενο log file σου. Λογικά εκεί θα βρεις τις πληροφορίες που ψάχνεις ;)
Δυστυχώς το αρχείο αυτό δεν υπάρχει στον υπολογιστή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, ενώ υπάρχει στους άλλους τρεις...
Διαβάζοντας το how to για την κονσόλα, συνειδητοποίησα πως την έτρεξα χωρίς το -local... και τις υπόλοιπες "επεκτάσεις"...
Διαβάζοντας το how to για την κονσόλα, συνειδητοποίησα πως την έτρεξα χωρίς το -local... και τις υπόλοιπες "επεκτάσεις"...
Αν τρέχεις μόνο μια στο συγκεκριμένο μηχάνημα δεν πειράζει για την -local. Μπορείς να βάλεις τις "επεκτάσεις" και τώρα.
Τις έβαλα και πήρα μια πρωτεΐνη των 56 πόντων....
γκρρρρ!
Kαι των 56 πόντων πρωτεϊνη είναι :p
Μην σε χαλάει! Δουλειά να γίνεται ;)
Εχω τελειωσει μερικες πρωτεινες απο τοτε που ξανααρχισα και στα στατιστικα της σελιδας του site ( εδω ) δειχνει μηδεν ποντους ανα βδομαδα :(
Πρεπει να περασει μια εβδομαδα μεχρι να ανανεωθει το ποσο των ποντων που εβγαλα και να τους δειξει?
Εχω τελειωσει μερικες πρωτεινες απο τοτε που ξανααρχισα και στα στατιστικα της σελιδας του site ( εδω ) δειχνει μηδεν ποντους ανα βδομαδα :(
Πρεπει να περασει μια εβδομαδα μεχρι να ανανεωθει το ποσο των ποντων που εβγαλα και να τους δειξει?
Συνήθως θέλεις μερικές ώρες.. μέχρι να ενημερωθούν οι servers
Ερώτηση:
Αν ενεργοποιήσω στο client.cfg την επιλογή bigpacket (=yes από =no) οι πρωτεΐνες που θα μου ανατίθενται θα έχουν περισσότερους πόντους;
ναι εαν ενεργοποιήσεις το bigunits σε γενικες γραμμες θα παίρνεις μεγαλυτερες πρωτεινες που εχουν περισσότερους ποντους ανα ημέρα, αλλα οχι απαραίτητα. μπορεί δηλαδή να σου δωσει και μικρες. αλλα εαν το μηχανημα σου αντεχει καλο ειναι να το ενεργοποιησεις
επίσης καλό θα ήταν να φτιάξεις ενα shortcut του fah οπου θα βαλεις την εξης εντολη
bla bla / blabla/ fah.exe -configonly
με αυτο θα μπορείς να αλλαζεις ο,τι θελεις χωρίς να απενεργοποιεις την κονσολα και χωρίς να πειραζεις το clientl.cfg το οποιο εκεί στο stanford μας προτρέπουν να μην το πειράζουμε
Έχω ένα πρόβλημα με την γραφική κονσόλα. Κάνω κανονικά το configuration. Απο εκεί και πέρα όταν πάω να βάλω τις παραμέτρους -local, κτλ κτλ στην συντόμευση και πατήσω οκ μου λέει ότι το path είναι λάθος
και έρχομαι και ρωτάω
πώς θα τα συντάξω
c:\Folding\FAH504.exe -local ktl ktl
"c:\Folding\FAH504.exe -local ktl ktl"
το πρόβλημα μου είναι στα " ", Που να τα βάλω? Με κανένα απο τους παραπάνω τρόπους δεν δουλεύει
Plzzzzz , δοκίμασε την απλή . Δεν γνωρίζω αν μπορείς στην γραφική να κάνεις τίποτε άλλο από την απλή εγκατάσταση .
Plzzzzz , δοκίμασε την απλή . Δεν γνωρίζω αν μπορείς στην γραφική να κάνεις τίποτε άλλο από την απλή εγκατάσταση .
sorry NikosEagle, τα προβλήματα που αναφέρω παραπάνω αφορούν την απλή. Λάθος έγραψα. Την απλή δεν μπορώ να στήσω:cry::cry:
Εγώ δεν έχω βάλει αυτάκια (") και λειτουργούν οι συντομεύσεις χωρίς πρόβλημα, για του λόγου το αληθές το κάνω post με copy/paste:
C:\Folding\Fold01\FAHConsole-5.04beta.exe -local -forceasm -advmethods
(στο πεδίο start in λίγο παρακάτω έχει: C:\Folding\Fold01)
ρε γ@μώτο δεν το καταλαβαίνω. γιατι παίρνω invalid path εγω?
:cry:
οκ το μόνταρα
Μην κουράζεσαι, πήγαινε στο directory (όχι από command prompt) που έχεις το πρόγραμμα που τρέχει, δεξί κλικ πάνω του, copy, μετά πας στο desktop, δεξί κλικ, paste shortcut, και μετά κάνε edit το shortcut και βάλε τις παραμέτρους.
Μπορείς να συγκρίνεις και τι διαφορά έχει από αυτό που έκανες.
υπόψιν ότι πρέπει να έχεις και εσύ κάνει έναν αντίστοιχο φάκελο με τον παραπάνω που αναφέρει ο φίλος
και γράφεις την εντολή με κεφαλαία και μικρά όπως ακριβώς είναι ονοματισμένη
ndan_gr στα windows κεφαλαία/μικρά δεν παίζει ρόλο
απλά έπρεπε να μην την έχω μέσα στο Program Files γιατι κολούσε στο κενό μεταξύ Program και Files. Το έβαλα στο c:\Folding και έστρωσε
Εμένα με μικρά δεν μου έτρεχε...γι αυτό το είπα...τι να πω ;)
:oneup:
Ρε παιδιά αυτο το F@h δεν ξέρω τι είναι αλλά μου εγκαταστήθηκε μόνο του σαν ιος και δεν μπορώ να το βγάλω...! Το tray icon εξαφανίζεται αμέσως μετά την έναρξη αλλά αυτό προφανώς δουλεύει στο background και μου τρώει υπολογιστική ισχυ... Θέλω να το απεγκαταστήσω αλλά πουθενά δε φαίνεται και επίσης δεν το βρίσκει κανένα από τα εξής : Norton Antivirus 2005, Microsoft Antispyware, Ad-aware, Spybot etc... Τι να κάνω έχει κανείς καμιά ιδέα;
Μπορείς να σταματήσεις το service αν πας με δεξί κλικ στο My Computer > Manage > και το εντοπίσεις στην λίστα των services. Κάνωντας διπλό κλικ μπορείς να το σταματήσεις, όπως επίσης και να ορίσεις αν θα τρέχει με την εκκίνηση του υπολογιστή ή όχι.
Δοκίμασε το και αν κολήσεις... εδώ είμαστε ;)
(Bέβαια θα ήταν τέλειο να το άφηνες να τρέχει, αλλά... :p)
Y.Γ.: Τα αντιβιοτικά δεν το πιάνουν καθώς.... δεν είναι ιός! Το πως βρέθηκε στον υπολογιστή σου είναι άλλη ιστορία :p
Μπορείς να σταματήσεις το service αν πας με δεξί κλικ στο My Computer > Manage > και το εντοπίσεις στην λίστα των services. Κάνωντας διπλό κλικ μπορείς να το σταματήσεις, όπως επίσης και να ορίσεις αν θα τρέχει με την εκκίνηση του υπολογιστή ή όχι.
Δοκίμασε το και αν κολήσεις... εδώ είμαστε ;)
(Bέβαια θα ήταν τέλειο να το άφηνες να τρέχει, αλλά... :p)
Y.Γ.: Τα αντιβιοτικά δεν το πιάνουν καθώς.... δεν είναι ιός! Το πως βρέθηκε στον υπολογιστή σου είναι άλλη ιστορία :p
Τώρα μόλις ανακάλυψα τι ακριβώς είναι... Δεν είχα ιδέα κάποιος "καλόβουλος" χρήστης του σκέφτηκε έναν πιο έξυπνο και παραγωγικό τρόπο να βοηθήσει και με μικρές μετατροπές έφτιαξε ένα "trojan" που το βάζει να τρέχει στο background και να μην φαίνεται παρά μόνο αν ψάξεις τα αρχεια στο system32 folder των XP... Βέβαια συνδέεται με το δικό του όνομα για να κερδίζει credits...
Βέβαια ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα... Αλλά τώρα που το έβγαλα ένιωσα τύψεις και θα το βάλω κανονικά αυτή τη φορά με δικό μου username... :)
Μόλις το έβαλα κι εγώ αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά... Οταν προσπαθώ να δω στατιστικά δεν μου δείχνει τίποτα ούτε για μένα ούτε για την ομάδα... Ξέρει κανείς να με κατατοπίσει; Επίσης τρώει πολύ bandwidth για να το χρησιμοποιώ μαζί με Emule ή αλλά τέτοια; Τέλος όταν θέλω να κάνω επεξεργασία video (πχ να κάνω avi κτλ) θα πρέπει να το κλείσω ή θα είναι μικρή η επιβάρυνση στη ταχύτητα επεξεργασίας;
Βοηθήστε γιατί έιμαι άσχετος!
Μόλις το έβαλα κι εγώ αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά...
Καλως ήρθες :D
Οταν προσπαθώ να δω στατιστικά δεν μου δείχνει τίποτα ούτε για μένα ούτε για την ομάδα...Θα εξακολουθήσει να μην σου δείχνει στατιστικά εως ότου τελειώσεις το πρώτο Work Unit. Ωστόσο μπορείς να παρακολουθείς την εξέλιξη του κάθε WU τοπικά με το fahmon (http://fahmon.silent-blade.org/index.php/Main/HomePage).
Επίσης τρώει πολύ bandwidthΚάθε φορά που τελειώνει ένα WU (μπορεί να είναι και μια φορά στις δύο μέρες) θα χρειαστεί να ανεβάσει τα αποτελέσματα και να κατεβάσει νέο WU. το μέγεθος τους είναι πολύ μικρό για να το λάβεις υπ' όψην.
Τέλος όταν θέλω να κάνω επεξεργασία video (πχ να κάνω avi κτλ) θα πρέπει να το κλείσω ή θα είναι μικρή η επιβάρυνση στη ταχύτητα επεξεργασίας; Αν εγκατέστησες την κονσόλα σύμφωνα με τις οδηγίες (και έβαλες idle στο priority) τότε το Folding θα μηδενίζεται όποτε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ζητήσει επεξεργαστική ισχύ. Δεν νομίζω πως θα συναντήσεις πρόβλημα ;)
Τώρα μόλις ανακάλυψα τι ακριβώς είναι... Δεν είχα ιδέα κάποιος "καλόβουλος" χρήστης του σκέφτηκε έναν πιο έξυπνο και παραγωγικό τρόπο να βοηθήσει και με μικρές μετατροπές έφτιαξε ένα "trojan" που το βάζει να τρέχει στο background και να μην φαίνεται παρά μόνο αν ψάξεις τα αρχεια στο system32 folder των XP... Βέβαια συνδέεται με το δικό του όνομα για να κερδίζει credits...Σαφώς και μία τέτοια κίνηση είναι καταδικαστέα. Αν έχεις κρατήσει τα στοιχεία, ίσως θα ήταν σκόπιμο να ενημερώσεις (http://forum.folding-community.org) τους διαχειρηστες του Stanford
Σε ποια σελιδα βλεπουμε ποσους ποντους μας δινουν οι τρεχουσες πρωτεινες? :redface:
Σε ποια σελιδα βλεπουμε ποσους ποντους μας δινουν οι τρεχουσες πρωτεινες? :redface:
Here you are http://fah-web.stanford.edu/psummary.html ;)
Εδώ:
http://fah-web.stanford.edu/psummary.html
Ευχαριστω και τους δυο! :oneup:
Εγκατέστησα την κονσόλα, όλα καλά όλα ωραία πήρα και πρωτεϊνη για να κάψω αλλά το FahMonior που δίνει τιν πρόοδο μόνο. Δίπλα στα στοιχεία μου έχει παντου "/". Έχω κάνει κάτι λάθος?
Κάνε ενημέρωση των projects
Δεν το κατάλαβα. Μπορείς να μου πεις τι είναι αυτό και πως το κάνω?
Μενού FahMon --> Download new projects
Wow! Τώρα μόλις είδα ότι στο σπίτι κατέβηκε προχθές η 2390 (double gromacs) με 1112 credits!
Average time / frame = 1h 50m 20s (145 ppd)
Σε Athlon XP-Mobile @ 2300 MHz
Ευχαριστώ πολύ. Δούλεψε. Δηλαδή κάθε φορά που δεν μου γράφει στοιχεία αυτό θα κάνω? Και γιατι μου το κάνει αυτό και δεν βγάζει τα στοιχεια?:redface:
Ακριβώς. Ενημερώνει την τοπική λίστα με τις πρωτεΐνες που κυκλοφορούν. Και οι πρωτεΐνες που στέλνει το stanford ανανεώνονται συνεχώς. Οπότε η τοπική λίστα κάποια στιγμή έχει κενά.
Μενού FahMon --> Download new projects
Πάντως αν θες να το κάνει αυτόματα από μόνο του:
FahMon->Preferences, tab General, τσεκάρεις το "Auto update database when needed"
Wow! Τώρα μόλις είδα ότι στο σπίτι κατέβηκε προχθές η 2390 (double gromacs) με 1112 credits!
Average time / frame = 1h 50m 20s (145 ppd)
Σε Athlon XP-Mobile @ 2300 MHz
:p Στον DC 4200+, κάνει 56mn 58s (281.09 ppd) :p
και ο δεύτερος πυρήνας διπλώνει άλλην ταυτόχρονα :worthy::worthy::worthy::worthy:
Ρε παιδια για βοηθάτε λίγο γιατί είμαι ψαράς ακόμα με το folding... Μόλις έκανα ένα reboot στο PC (πρώτη φορά από τότε που έβαλα το f@h) και τώρα όταν πάω να τρέξω το f@h μου λέει ότι ήδη τρέχει και δεν μπορεί να φορτωθεί ξανά... Όντως στα services to βλέπω το core αλλά πως μπορώ να ξανανοίξω το παράθυρο με το status γιατί εξαφανίστηκε από την toolbar που ήταν πριν το reboot...? Και αν θυμάμαι καλά το είχα σετάρει να μην ανοίγει μόνο του στο startup... Ελπίζω μόνο μην γίνει κανά κακό και χάσω τη δουλειά γιατί είμαι στη μέση wu...
Α, και κατι άλλο... Έχω ένα ρημάδι επεξεργαστή Intel P4 1,6GHz με 320mb μνήμη και για να μου φτιάξει ενα Gromaki των 5000frames/250credits θέλει καμια βδομάδα στο 100%! Είναι τόσο χάλια η κατάσταση; Η έχω κάνει τίποτα λάθος; Και πώς βλέπω μερικούς με κάτι χιλιάδες WUs ολοκληρωμένα; Τι επεξεργαστές έχουν ή μάλλον πόσους; (εκτός αν το τρέχουν κανα δυο χρόνια...)
Τελικά βρηκα λύση αλλά τώρα έπαθα άλλη ζημιά... Συνέχισα το δίπλωμα από τη μεση περίπου που ήμουν κι ενώ πριν κάνει reboot είχα avg.time per frame 2min. τώρα έχω ...30min.... Κι εκεί που θα τελειώνε το WU σε 2-3 μέρες ακόμα... θα τελειώσει σε 2 μήνες! Τι μπορεί να συμβαίνει; Δεν τρέχω τίποτα ταυτόχρονα και τα settings είναι 100% και slightly higher priority (για καλό κακό)...
Θα στρώσει. Άστο λίγο να τρέξει
Τελικά βρηκα λύση αλλά τώρα έπαθα άλλη ζημιά... Συνέχισα το δίπλωμα από τη μεση περίπου που ήμουν κι ενώ πριν κάνει reboot είχα avg.time per frame 2min. τώρα έχω ...30min.... Κι εκεί που θα τελειώνε το WU σε 2-3 μέρες ακόμα... θα τελειώσει σε 2 μήνες! Τι μπορεί να συμβαίνει; Δεν τρέχω τίποτα ταυτόχρονα και τα settings είναι 100% και slightly higher priority (για καλό κακό)...
Ο πυρήνας δεν έκλεισε σωστά και όταν τον ξαναενεργοποίησες τρέχει χωρίς την χρήση "sse εντολών".
Κλείσε με Ctrl+C την κονσόλα ή κλείσε τον γραφικό client και ξαναάνοιξε το.
Λογικά θα επανέρθει στον κανονικό ρυθμό.
Ο πυρήνας δεν έκλεισε σωστά και όταν τον ξαναενεργοποίησες τρέχει χωρίς την χρήση "sse εντολών".
Κλείσε με Ctrl+C την κονσόλα ή κλείσε τον γραφικό client και ξαναάνοιξε το.
Λογικά θα επανέρθει στον κανονικό ρυθμό.
Ευχαριστώ, τελικά επανήλθε μόνο του... Εκανε 1 ώρα για 2 frames και μετά επανήλθε στο 1min 45sec/frame... Αλλά και πάλι αργό είναι... Πολλά είναι τα 5000frames? Μου θέλει 1 εβδομάδα για το WU... Έχω p4 1,6GHz και δεν τον κλείνω ποτέ... Αν εξαιρέσουμε 10 φορές την εβδομάδα που subtitlάρω καμιά ταινιούλα AVI που κατεβάζω και λογικά γονατίζει, κατά τα άλλα μόνο κανένα emule τρέχει ταυτοχρονα... Υποτίθεται ότι το f@h είναι για να τρέχει ακόμα και σε celeron 500MHz... Δηλαδή θα προλάβαινε ένας με τέτοιο το deadline που είναι σε 1 μήνα;;; Χλωμό...
εγω σε ενα P2 350 που του εβαλα folding για πλακα αλλα δεν κλεινει ποτε, καταφερνει μια χαρα μεσαιες πρωτεινες
του παιρνει μια βδομαδα βεβαια αλλα οκ μια χαρα πηγαινει
αλλωστε αφου το μηχανημα μενει αναγκαστηκα ανοιχτο (gateway) τοτε γιατι να μην διπλωνει?
Ευχαριστώ, τελικά επανήλθε μόνο του... Εκανε 1 ώρα για 2 frames και μετά επανήλθε στο 1min 45sec/frame... Αλλά και πάλι αργό είναι... Πολλά είναι τα 5000frames? Μου θέλει 1 εβδομάδα για το WU... Έχω p4 1,6GHz και δεν τον κλείνω ποτέ... Αν εξαιρέσουμε 10 φορές την εβδομάδα που subtitlάρω καμιά ταινιούλα AVI που κατεβάζω και λογικά γονατίζει, κατά τα άλλα μόνο κανένα emule τρέχει ταυτοχρονα... Υποτίθεται ότι το f@h είναι για να τρέχει ακόμα και σε celeron 500MHz... Δηλαδή θα προλάβαινε ένας με τέτοιο το deadline που είναι σε 1 μήνα;;; Χλωμό...
Μπορείς κατά την ρύθμιση της κονσόλας να δέχεσαι πρωτεΐνες χωρίς deadline… και αυτό για να μπαίνουν πρωτεΐνες σε μηχανάκια που είτε δουλεύουν αρκετά είτε είναι μικρά πχ celeron..
(Request work units without deadlines)
paradisegr
23-02-06, 21:14
Μιλάμε δεν παίζονται τα άτομα εκεί στο Stanford, 18 ωρες προσπαθεί ένα από τα pc στο σπίτι να στείλει αποτελέσματα και τρώει πόρτα. Μήπως το project έχει γίνει πολύ μεγάλο για να το διαχειριστούν σωστά??
Ακολουθεί το log για του λόγου το αληθές και δεν είναι το μόνο σχεδόν καθε pc τρώει αναμονή από 1 έως 24 ώρες κάθε φορά. Οπως ξαναείπα φροντίζουν για την ψύξη των υπολογιστών μας.
Βρε μπας :hmm: και το κάνουν στα αλήθεια γι'αυτό το λόγο, ας μας το πουν τουλάχιστον να μη τους τα χώνουμε τσάμπα στους ανθρώπους :p
6108
χαρας το κουραγιο σου να παρακολουθεις τοσο στενα τα μηχανηματα μπρε. δοκιμασες να του κανεις restart μηπως και γατζωθει σε αλλον server και παψεις να εχεις προβλημα?
@ ADSLgr.com All rights reserved.