Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία
πρώτα έκανα disconnect το adsl από forthnet και με enable το nis δεν πήρα λάθος στο download new projects αλλά δεν έκανε και download τίποτα,
έπειτα έκανα connect το adsl και block traffic από το nis και πήρα error στο download new projects
Καλά δεν μπορείς στο nis να επιτρέπεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να βγαίνει έξω ? Στο zonalarm που έχω ορίζω ότι θέλω, δεν μπορεί κάποια ρύθμιση θα έχει και το nis.
Δοκίμασε με connect και κλειστό τελείως το nis.
Το fahmon κάνει απλό http request, απλά όπως ορίζεις στο nis να αφήνει τον browser να βγαίνει έξω, έτσι πρέπει να ορίσεις και για το fahmon. Δεν υπάρχουν περίεργα port ή κάτι άλλο.
Vagskarm έχω ήδη κάνει permit το fahmon από το nis, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι κάτι παίζει με τον router και όχι με το nis, αφού και με disable το nis δεν έχω καμία απολύτως απάντηση στο download new projects.
Έχεις ενεργοποιημένο το ad blocking του NIS? Έχουν αναφερθεί προβλήματα κάποια στιγμή!
EvilHawk το έκανα disable αλλά καμία αλλαγή, επαναλαμβάνω , πιστεύω ότι δε φταίει το nis γιατί και disable που το έκανα πάλι δεν έκανε download. Tελικά παραμετροποίησα το EMIII
Αμα το κλείσεις το ρημάδι το nis ? Πάλι πρόβλημα ?
Στο λέω γιατί εγγυημένα κάνει http request, που σημαίνει ζητάει από το stanford μια html σελίδα, όπως κάνει και ο οποιοσδήποτε browser, απλά αντί να εμφανίσει την σελίδα, ψάχνει στα περιεχόμενά της να βρει τα projects που "τρέχουν". Το μόνο που έχει πρόβλημα και δεν παίζει είναι τα settings για proxy, όταν είναι απαραίτητο proxy authentication. Κάτι χάνει εκεί και δεν παίζει, το έχω προσπαθήσει στη δουλειά και δεν παίζει.
Το fahmon ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα με το NIS, την 80 χρησιμοποιεί για το request.
Εχει δίκιο ότι αλλού είναι το πρόβλημα!
Να ρωτήσω κάτι? Τι πιθανότητα έχω να πάρω τα μηχανακια μου στο χέρι απο το folding? Υπάρχει καλή ψύξη απλα ρωτάω αυτο το 24/7 πόσο πολύ ενοχλει μητρική, σκληρους, cpu
Αν έχεις καλό τροφοδοτικό (εγώ την πάτησα σε 2 μηχανήματα) δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. 5 μήνες 24/7 4 PC και μου κάηκαν 2 τροφοδοτικά, στο ένα μόνο μου κάηκε η μητρική αλλά ήταν στην εγγύηση. Και υπόψιν σαν ψύξη στις cpu χρησιμοποιώ ότι δίνει ο κατασκευαστής, όχι τίποτα extreme καταστάσεις.
άρα είχες πολλές απώλειες
βασικα με προβληματιζει το γεγονος οτι ενα απο τα μηχανηματα ειναι σε socket 754 και εχει agp καρτα που και τα δύο πια δυσκολα βρίσκονται στην αγορα
Εγώ είχα κάνει λάθος εκτίμηση για τροφοδοτικό. Αν είσαι εντάξει από τροφοδοτικό μην φοβάσαι τίποτα.
edit: πιο πολύ με στεναχώρησε το ότι έμειναν τα μηχανήματα κάποιες μέρες εκτός folding παρά η επισκευή.
Χμ δηλαδη πιστευεις οτι με ενα καλο τροφοδοτικο ( μαρκα + αρκετα watt ) δεν παιζει αγχος?
Εχω 4 τουλάχιστον μηχανήματα 24/7 απο την ημέρα δημιουργίας της ομάδας, το μόνο που κάνω είναι κάπου κάπου να καθαρίζω ανεμιστήρες και εσωτερικό απο σκόνες.
Ναι για τους ανεμιστηρες ΟΚ . Τους ακούω που έχουν μπουκώσει απο σκόνη. Απλα τώρα που τελειώνουν οι διάφορες εγγυήσεις των εξαρτημάτων με νοιάζει να δω τι παίζει να μου μεινει
αλλα τροφοδοτικο έχουμε πολύ καλό οπότε όπως ειπατε και εσεις
keep folding
κι εγω μπορώ να σου πω πως στα μηχανήματα που εχω 24/7 σημασία έχει ένα καλό τροφοδοτικό. Όχι τόσο τα αρκετά watt όσο η καλή ποιότητα . προσωπικά έχω μείνει ευχαριστημένος χρόνια τωρα με τη Heroichi και δεν μου εχει καει ποτε τροφοδοτικό της (σε δείγμα 100+ τροφοδοτικών τα τελευταία 4χρόνια περίπου, πολλά από αυτά σε κακές συνθήκες ρευματος από μέση τάση που για όσους δεν ξέρουν σημαίνει πολύ κακό ρεύμα). Ούτε Ups ούτε χαζομάρες τέτοιες (όχι ότι δεν κάνει τίποτα ένα καλό online UPS, απλά αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι online. Τωρα φανταζομαι ο σκληρος μια καταπόνηση θα την εχει... εγω προσωπικά εχω 24/7 μονο οσα pc θα ήταν έτσι κι αλλιως 24/7 οποτε δεν θεωρω ότι καταπονούνται περισσόερο απο οσο θα καταπονύνταν απο μονα τους...
επισης να προσεξεις λιγο τις θερμοκρασιες μεσα στο κουτι. ισως ενα επιπλεον ανεμιστηρακι εξόδου αέρα να το θέλεις (δύο ανεμιστηράκια εξόδου, βγάζουν περισσότερη θερμότητα από οτι ένα εξοδου, ένα εισόδου.
Και εγώ θα έλεγα ότι η ποιότητα στα τροφοδοτικά είναι που μετράει.
Και εγώ την έχω πατήσει με no name τροφοδοτικά αλλά απο μάρκας δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα.
Όσο για τα υπόλοιπα, ο σκληρός είναι που τραβάει ένα ζόρι αλλά το fah δεν κάνει και τόσο μεγάλη χρήση του σκληρού, οπότε άλλα να φοβάσαι, download managers torrents Που γράφουν στο δίσκο δεδομένα κάθε ένα δευτερόλεπτο!
Οι δίσκοι περισσότερο καταπονούνται όταν ανοίγεις και όταν κλείνεις τον υπολογιστή παρά όταν τον έχεις συνέχεια αναμένο να foldarei.
Εδώ και μερικές ώρες δεν έχω καμία επικοινωνία με οποιονδήποτε server του standford. Ούτε projects, ούτε server status, ούτε home page ... τίποτα. Λες και όλο το stanford είναι ξαφνικά unplugged.
Το έχει κανένας άλλος αυτό το πρόβλημα ή κάτι φταίει σε μένα?
Μπορεί να τελείωσαν τα projects :p Γουέλ ντάν!
Μπορεί να τελείωσαν τα projects :p Γουέλ ντάν!
Λές? :D Να εξαντλήσαμε το stock?:up:
Κανένα πρόβλημα με την επικοινωνία, χρησιμοποιείς κάποιο firewall?
Όχι :( Δεν μπορώ να ανοίξω ούτε τη web σελίδα.
Υποψιάζομαι τα χειρότερα. Μάλλον address blocking από ανώτερα κλιμάκια γιατί σήμερα είδα κάτι 'επεμβάσεις' στο router μας. Φτου!
Θα το ψάξω και θα δούμε. :hmm:
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε. Ήταν όντως σε ανώτερα κλιμάκια αλλά DNS problem.
Πάλι καλά. Έμεινα τόσες ώρες με ένα μηχάνημα λιγότερο :cry:
Τι γίνεται αν κλείσω τον υπολογιστή ή την κονσόλα πρίν ολοκληρωθούν τα διάφορα βήματα;Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή αναφέρει οτι έχουν ολοκληρωθεί 1,000,000 βήματα απο 12,500,000.Να υποθέσω οτι συνεχίζει κανονικά απο κει που σταμάτησε;
Το θετικό είναι οτι το memory footprint είναι μόλις 372 kb, αν και ο θόρυβος του ανεμιστήρα μου χει πάρει τα μυαλά απο την ώρα που το pc άρχισε να foldάρει, καθώς αν έχω και άλλες εφαρμογές ανοιχτές η χρήση της cpu φτάνει 90-93%.Μήπως θα έπρεπε να έχω επιλέξει χαμηλότερο ποσοστό για την κονσόλα;:hmm:
Θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε, μην ανησυχείς.
Αν μεειώσεις το ποσοστό για την κονσόλα, απλά θα ξεκουράζεις το pc σου αλλά θα κάνει περισσότερο χρόνο να τελειώσει το wu που έχει. Ο,τι κρίνεις καλύτερο εσύ, δεν θα σου πει κανείς κάνε αυτό ή εκείνο.
Keep folding
paradisegr
09-05-06, 21:28
Λοιπόν το τελευταίο καιρό- μήνες έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα upload που κάνουν τα Fahclients. Συγκεκριμένα ημερησίως έχω μετρήσει γύρω στα 20 mb από τον κάθε πυρήνα και κατά την δειάρκεια του και μέχρι να τελειώσει σχεδόν χάνεται η επικοινωνία με το Internet. Δηλαδή μέχρι να σταλούν 5-6 mb την φορά που στέλνει με 128kb upload μένω εκτός Internet.ΠΟλύ φοβάμαι ότι και στη δουλειά που παρουσιάζονται κάποιες διακοπές μέσα στην ημέρα είναι το ίδιο πρόβλημα.
Για να μην πως ότι 20*30ημέρες 600 mb upload για κάποιον που έχει ογκοχρεώση είναι απαράδεκτο.
Για να μη μιλήσω ότι μέχρι να κατεβάσουν καινούργιους πυρήνες κάνουν καμιά 50ρια προσπάθειες οπότε μένουν από 5 έως και 40 ώρες χωρίς να κάνουν τίποτα απλώς retry.
Δυστυχώς είμαι πολύ απογοητευμένος από το όλο project και φοβάμαι ότι τους τελευταίους μήνες έχει χαθεί ο έλεγχος του από το Stanford.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αφήσω μόνο 1-2 μηχανάκια και να επανέλθω ξανά εαν και εφόσον πάρουν στα σοβαρά τη κατάσταση οι του Stanford ή αλλάξουν client.
paradisegr όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, λέει ο λαός μας. Εσύ θα κάνεις το κουμάντο σου, άλλωστε η προσφορά σου είναι ήδη πολύ μεγάλη στην ομάδα.
Λοιπόν το τελευταίο καιρό- μήνες έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα upload που κάνουν τα Fahclients. Συγκεκριμένα ημερησίως έχω μετρήσει γύρω στα 20 mb από τον κάθε πυρήνα και κατά την δειάρκεια του και μέχρι να τελειώσει σχεδόν χάνεται η επικοινωνία με το Internet. Δηλαδή μέχρι να σταλούν 5-6 mb την φορά που στέλνει με 128kb upload μένω εκτός Internet.ΠΟλύ φοβάμαι ότι και στη δουλειά που παρουσιάζονται κάποιες διακοπές μέσα στην ημέρα είναι το ίδιο πρόβλημα.
Για να μην πως ότι 20*30ημέρες 600 mb upload για κάποιον που έχει ογκοχρεώση είναι απαράδεκτο.
Για να μη μιλήσω ότι μέχρι να κατεβάσουν καινούργιους πυρήνες κάνουν καμιά 50ρια προσπάθειες οπότε μένουν από 5 έως και 40 ώρες χωρίς να κάνουν τίποτα απλώς retry.
Δυστυχώς είμαι πολύ απογοητευμένος από το όλο project και φοβάμαι ότι τους τελευταίους μήνες έχει χαθεί ο έλεγχος του από το Stanford.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αφήσω μόνο 1-2 μηχανάκια και να επανέλθω ξανά εαν και εφόσον πάρουν στα σοβαρά τη κατάσταση οι του Stanford ή αλλάξουν client.
Τώρα που πέρασες τους 1.500.000 :respekt: και εχει φάση ο συναγωνισμός με τίς άλλες ομάδες?
Μην αγχώνεσαι, βάλε όσα μηχανήματα νομίζεις ! Η συμμετοχή μετράει. ;)
κατσε κατσε 20MB απο τον κάθε πυρηνα την ημερα ειιναι πολυ πραγμα εννοεις οτι στελνει και δεδομενα πριν τελειωσει? διοτι 20MB ειναι συνηθως μεγαλες πρωτεινες που παιρνουν παραπανω απο μερα να τελειωσουν...
οσο για το upload που μπουκώνει το εχω παρατηρησει κι εγω αλλα όχι πολύ συχνά δεν με πειραζει διοτι είναι μικρή η επιβάρυνση στην 1024/256 και κρατάει λίγο τελικά. σκεφτηκα καποια στιγμή να βαλω netlimiter σε 2 διπυρηνους AMD που φτύνουν συχνά πρωτείνες αλλα μετά βαρεθηκα και το αφησα.
αντιγράφωντας τον greenspan θα σου ελεγα να ακολουθησεις μια πολιτική benign neglet δηλαδη να τα βαλεις να δουλευουν και να μην τα παρακολουθεις με το στανιο, κι όσους πόντους πιασουν επιασαν τι να κάνουμε τώρα. εγω ας πουμε δεν βαζω ουτε καν πισια σε 24/7 που δεν ήταν να δουλευουν απο μονα τους 24/7. διοτι αλλιως οπως λες τσατιζεσαι για το χρονο που χαλας και χαλιεσαι με τις χαομζαρες που γίνονται
Καλή σας μέρα,
ξέρετε αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που "παίρνω" μόνο 991/994 projects με 99/130 credits ;
Όχι πως με χαλάει αλλά υποθέτω σε 10 ώρες θα μπορούσα να έπαιρνα περισσότερα credits.
Έχω διαβάσει για bonus σε credits , ποιά είναι αυτά τα projects και πώς θα μπορούσα να τα "λάβω" ;
"Τρέχω" με flags "-svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods".
Έχω απενεργοποιήσει το ΗΤ και "τρέχω" μόνο 2 services τη φορά, λέτε να συμφέρει ή να ενεργοποιήσω το ΗΤ και να τρέχω 4 ;(dual xeon)
Ευχαριστώ
Τυχαίο είναι, κι εγώ κυρίως τέτοιες παίρνω. Πάντως οι 130άρες είναι μια χαρά, στο τσάκα μπαμ τελειώνουν.
Έχω απενεργοποιήσει το ΗΤ και "τρέχω" μόνο 2 services τη φορά, λέτε να συμφέρει ή να ενεργοποιήσω το ΗΤ και να τρέχω 4 ;(dual xeon)
Ευχαριστώ
Mου φαίνεται ο NetRaptor είχε αναφέρει ότι το HT έχει ελάχιστα μικρότερη απόδοση όταν ήταν ενεργοποιημένο σε xeon !
Αυτό που μπορείς να ελέγξεις και να ρυθμίσεις είναι αν όντως τρέχουν τα 2 services σε διαφορετικό cpu..
Φίλοι,
υπάρχει κάποιο link που να δείχνει πόσο cpu time ανά cpu έχει "δαπανήσει" ο καθένας στο folding για όλα τα wu και credit που έχει "τρέξει" ;
Πιστεύω θα είναι μια θαυμάσια πληροφορία γιατί υποψιάζομαι ότι τελικά όλοι αν φτάσουμε να έχουμε τελειώσει πχ 1000 wu θα έχουμε τα ίδια credit (σε ιδανικές συνθήκες).
Ευχαριστώ
Υπάρχουν συνολικά στατιστικά στοιχεία ανά OS http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=osstats και Cpu Type http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=cpustats .
iJohnnyCash
13-05-06, 20:33
Εδω και περιπου 10 μερες δεν μπορω να στειλω τπτ ... παντα μου βγαζει το παρακατω
[20:27:09] + Attempting to get work packet
[20:27:09] - Connecting to assignment server
[20:27:09] Couldn't send HTTP request to server (wininet)
[20:27:09] + Could not connect to Assignment Server
[20:27:09] Couldn't send HTTP request to server (wininet)
[20:27:09] + Could not connect to Assignment Server 2
[20:27:09] + Couldn't get work instructions.
[20:27:09] - Error: Attempt #7 to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
Exposed_Bone, όποτε μου έχει βγάλει κάτι τέτοιο, μετά από reboot φτιάχνει (win xp sp2).
Εμενα δεν το κάνει ποτε οπότε είναι δικό σου πρόβλημα και όχι του standford
iJohnnyCash
13-05-06, 20:51
χμ τι μου συστηνετε να κανω; και γενικα πως μπορω να το λυσω;
μήπως το firewall σου τα κόβει? Κάνε και ένα ρεσταρτ όπως λέει και το παιδι παραπάνω
Πήγαινε για αρχή από control panel -administration tools στα services (εφόσον τρέχεις την κονσόλα ως service) , κάνε ένα restart την κονσόλα ...Αν δεν στρώσει , ψάξε το firewall κάτι φταίει εκεί .
Νικαετέ, εμένα σε λίγες περιπτώσεις έχει παρουσιαστεί πρόβλημα πόρων στο pc, και να έχω πρόβλημα ακόμη και με το Firefox και με ένα rebootάκι όλα να λύνονται.
Ping μπορείς να κάνεις τον server?
Οχι, τίποτα εκτός από reboot, και όλα τέλεια. Παρασκευή μεσημέρι μου συνέβη στο ένα διπύρηνο σπίτι. Ευτυχώς το ένα wu σώθηκε και συνέχισε, αλλά το άλλο, καλά σαράντα...
Γιατί δεν εμαφνίζεται το όνομα μου στα νέα μέλη της ομάδας τις τελευταίες 7 μέρες;36673 δεν είναι ο αριθμός της ομάδας;:hmm:
Οχι οτι με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ομάδες και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους.Δεν είναι αυτός ο λόγος που συμμετέχω στο project.Αλλά αφού υπάρχουν ας πηγαίνουν τουλάχιστον οι πόντοι στην ομάδα του adslgr.
ΕDIT:Εντάξει.Οταν έκανα κλίκ στα στατιστικά της ομάδας εμφανίστηκε η σελίδα του adslgr.Ολα καλά λοιπόν:oneup:
Ή θα πάλιωσες, ή δεν έχεις τελειώσει το 1ο σου WU ακόμη :)
Για να δεις το ονομα σου πρέπει να δώσεις WU
Εντάξει, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Σύντομα κοντά σας:lol:
Κάτι άλλο: Μπορώ να αλλάξω το nick μου στο Folding@Home? Διότι είχα βάλει το παλιό nick που είχα και στο φόρουμ, και ενώ το άλλαξα από pascal σε PascalGR (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21189), στο FAH έχω ακόμη το παλιό. Δέχονται τέτoια requests οι Mods του Stanford? :)
Αλήθεια γιατί τόση τρέλα με το nick?Αφού στην τελική το παλιό με το νέο δεν έχει και μεγάλη διαφορά.Ρωτάω από περιέργεια.
Λογικά όπως στο λίνκ που έστειλες μάλλον πρέπει να στείλεις pm σε κάποιον mod του Stanford για να συνεχίσεις με τους πόντους που έχεις τώρα και όχι από την αρχή.
Φιλικά
Keep Folding:oneup:
@ ADSLgr.com All rights reserved.