Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία
Ναι αλλα τα καινουργια εξαρτηματα ειναι ανακυκλωσiμα. (http://www.electrocycle.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=11&Itemid=53&lang=8859-7)..
cprotopapas
30-10-06, 21:15
Ναι αλλα τα καινουργια εξαρτηματα ειναι ανακυκλωσiμα. (http://www.electrocycle.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=11&Itemid=53&lang=8859-7)..
Αυτό δεν σημαίνει οτι foldaρουμε και όποιον πάρει ο χάρος:p .Καλή η ανακύκλωση,αλλά πιο σημαντική είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας...και για την τσέπη μας και για το κλίμα.
Αυτό δεν σημαίνει οτι foldaρουμε και όποιον πάρει ο χάρος:p .Καλή η ανακύκλωση,αλλά πιο σημαντική είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας...και για την τσέπη μας και για το κλίμα.Χαλάρωσε λίγο. *Η ενεργεια είναι για να την ξοδεύουμε. Αν ήταν θα είμασταν ακόμα στην εποχή της φωτιάς και της λιθογραφίας.:whistle::whistle::whistle:
*
cprotopapas
30-10-06, 22:21
Χαλάρωσε λίγο. *Η ενεργεια είναι για να την ξοδεύουμε. Αν ήταν θα είμασταν ακόμα στην εποχή της φωτιάς και της λιθογραφίας.:whistle::whistle::whistle:
*
Sorry,με έχει επηρεάσει ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ και η αδελφή μου που σπούδασε Enviromental Science και τα συζητάμε:p .
Παιδιά,χωρίς να θέλω να σας κατηγορήσω,κάνετε ΦΟΒΕΡΗ ζημιά στο περιβάλλον,σπαταλώντας ενέργεια.Δεν ξέρω αν το έχετε ακούσει,αλλά οι καινούργιες γενιές ηλεκτρικών συσκευών(και σε λίγο και τα PC) ΔΕN θα έχουν standby mode.Και μην ξεχνάτε....το πετρέλαιο σε λίγο καιρό θα φτάσει στα ύψη,οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας τώρα(στην Ελλάδα) αρχίζουν να διαδίδονται...Λυπηθήτε και την τσέπη σας και το περιβάλλον.
Όταν κάποια μέρα, εσύ ή το παιδί σου, χρειαστείς θεραπεία που θα έχει πιθανόν προκύψει από αυτή την «σπατάλη ενέργειας» ίσως δεις λίγο διαφορετικά το όλο θέμα. Μπορούμε να κάνουμε οικονομία στους φυσικούς πόρους με άλλους τρόπους.
Το ύφος μου ίσως φαίνεται λίγο επιθετικό, αλλά δεν έχω σκοπό να σε θίξω, μόνο να σε κάνω να σκεφτείς…
cprotopapas
30-10-06, 22:55
Όταν κάποια μέρα, εσύ ή το παιδί σου, χρειαστείς θεραπεία που θα έχει πιθανόν προκύψει από αυτή την «σπατάλη ενέργειας» ίσως δεις λίγο διαφορετικά το όλο θέμα. Μπορούμε να κάνουμε οικονομία στους φυσικούς πόρους με άλλους τρόπους.
Το ύφος μου ίσως φαίνεται λίγο επιθετικό, αλλά δεν έχω σκοπό να σε θίξω, μόνο να σε κάνω να σκεφτείς…
http://news.independent.co.uk/environment/article1940796.ece
Παιδιά,χωρίς να θέλω να σας κατηγορήσω,κάνετε ΦΟΒΕΡΗ ζημιά στο περιβάλλον,σπαταλώντας ενέργεια.Δεν ξέρω αν το έχετε ακούσει,αλλά οι καινούργιες γενιές ηλεκτρικών συσκευών(και σε λίγο και τα PC) ΔΕN θα έχουν standby mode.Και μην ξεχνάτε....το πετρέλαιο σε λίγο καιρό θα φτάσει στα ύψη,οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας τώρα(στην Ελλάδα) αρχίζουν να διαδίδονται...Λυπηθήτε και την τσέπη σας και το περιβάλλον.
Εδώ αμάν κάνουν για να κάνουν επιτέλους το Instant on (Που ειναι στην ουσία ενα standby)
Άλλωστε αλλά πράγματα είναι που κάνουν ζημιά και όχι ενας υπολογιστής
Αλήθεια στο σπίτι σου τι λάμπες έχεις;
manoulamou
30-10-06, 23:12
Σε ολα πρεπει να υπαρχει ενα μετρο και να μην ειμαστε υπερβολικοι ή να παθιαζομαστε με κατι.
Οπως ελεγαν οι αρχαιοι <<δυο κακων προκειμενων το μη χειρον βελτιστον>>.
Κι εγω ειμαι οπαδος της οικολογιας και κατα των μεταλλαγμενων. Ομως θα foldarιζα πολυ ευχαριστως χαριν της επιστημης, αν δεν φοβομουν μηπως εξαντλησω τα ορια του μαθουσαλα / pc μου που ειναι για ολη την οικογενεια. Επισης δυστυχως η μονη αποτελεσματικη θεραπεια για την MS μου περνα μεσα απο την μεταλλαξη...
Ολοι καποιους συμβιβασμους αναγκαστικα τους κανουμε;) :). Ας διορθωσουμε καποια αλλα πρωτα!
cprotopapas
30-10-06, 23:15
Εδώ αμάν κάνουν για να κάνουν επιτέλους το Instant on (Που ειναι στην ουσία ενα standby)
Άλλωστε αλλά πράγματα είναι που κάνουν ζημιά και όχι ενας υπολογιστής
Αλήθεια στο σπίτι σου τι λάμπες έχεις;
Μόνο eco-friendly λάμπες.ΚΑΙ ο υπολογιστής κάνει..όχι μόνο αλλά και αυτός.
Υπάρχει σχετική ντιρεκτίβα της ΕΕ για τις ηλεκτρικές συσκευές.κοινώς,όποια συσκευή δεν θα είναι συμφώνη με τα συγκεκριμένα πρότυπα(κοινώς όχι standby αλλά ΜΟΝΟ on-off) δεν θα παίρνει την πιστοποίηση CE.
Μόνο eco-friendly λάμπες.ΚΑΙ ο υπολόγιστής κάνει..όχι μόνο αλλά και αυτός.
Και ο φουρνος; και το ψυγείο;
Κοίτα ρε παιδί μου, σε τι προβληματισμούς μπορεί να σε οδογήσει η δυσκολία πληρωμής ενός λογαριασμού ΔΕΗ, απίστευτο έτσι? :twisted:
Ας με διορθώσει κάποιος αλλά δεν αποδεικνύεται ότι το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» και η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη σχετίζονται!
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, πολλοί επιστήμονες το πιστεύουν αλλά δεν έχει αποδειχθεί ακόμη.
Επίσης το πανεπιστήμιο του Stanford έχει πολλά (κορυφαία) περιβαλλοντικά τμήματα τα οποία θα είχαν επέμβει αν θεωρούσαν πως το f@h δημιουργεί πρόβλημα.
Κοίτα ρε παιδί μου, σε τι προβληματισμούς μπορεί να σε οδογήσει η δυσκολία πληρωμής ενός λογαριασμού ΔΕΗ, απίστευτο έτσι? :twisted:
Εεε όπως και να το κάνεις ο λογαριασμός ειναι κάπως, πάντως προτιμώ να έχω τον υπολογιστή να foldarει για 3 μέρες παρά να έχω ανοιχτό το aircondition ή την αλογόνου, ή τα φώτα στο δωμάτιο που ειναι 100w
cprotopapas
30-10-06, 23:23
Σπάνια μαγειρέυω:p ...και έχω ψυγείο χωρίς CFCs.
cprotopapas
30-10-06, 23:24
Ας με διορθώσει κάποιος αλλά δεν αποδεικνύεται ότι το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» και η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη σχετίζονται!
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, πολλοί επιστήμονες το πιστεύουν αλλά δεν έχει αποδειχθεί ακόμη.
Επίσης το πανεπιστήμιο του Stanford έχει πολλά (κορυφαία) περιβαλλοντικά τμήματα τα οποία θα είχαν επέμβει αν θεωρούσαν πως το f@h δημιουργεί πρόβλημα.
Σε παραπέμπω εδώ (http://news.independent.co.uk/environment/article1940796.ece) .
ξυλόφουρνος για φούρνο
και υγρό άζωτο για ψυγείο
:p
manoulamou
30-10-06, 23:29
Μηπως να το ξανασκεφτειτε και για τα κινητα?
Το τιτανιο που ειναι η βαση του chip τους απο τα ορυχεια το εξαγουν παιδακια κατω των 10 ετων!:(
Παν μετρον αριστον και παντων μετρον ανθρωπος...:hmm:
Σε παραπέμπω εδώ (http://news.independent.co.uk/environment/article1940796.ece) .
Το πρόβλημα δεν ειναι ενας υπολογιστής που θα τραβήξει max 200 watt, το πρόβλημα είναι αλλού
(υγ και ο φουρνος και το ψυγείο έχουν λάμπα)
ξυλόφουρνος για φούρνο
και υγρό άζωτο για ψυγείο
:p
Το Άζωτο δεν είναι οτι καλύτερο για την ατμόσφαιρα, ούτε το κάψιμο του ξύλου ;)
Μηπως να το ξανασκεφτειτε και για τα κινητα? Το τιτανιο που ειναι η βαση του chip τους
απο τα ορυχεια το εξαγουν παιδακια κατω των 10 ετων!:(
Παν μετρον αριστον και παντων μετρον ανθρωπος...
εεε καλά τώρα το έστειλες παραθέριση
(απο όσο θυμάμαι η βάση των chip είναι το πυρίτιο )
manoulamou
30-10-06, 23:47
(απο όσο θυμάμαι η βάση των chip είναι το πυρίτιο )
Το συστατικο δεν το θυμαμαι/ξερω:p παντως αφορουσε σιγουρα το τσιπακι των κινητων
και για τα ανηλικα παιδακια ειχε αναφερθει σε μια αναλογου υφους/υψους συζητηση
σαν στοιχειο υπερβολικης ευαι-αναι\σθησιας 2 μετρων και σταθμων...
Μην ξεφυγουμε τελειως:ontopic:σορι
Αυτό ακόμη δεν δημοσιεύθηκε, μην το πάρουμε ως δεδομένο. ;)
Πάντως είναι και θέμα προτεραιοτήτων. Το AIDS για παράδειγμα σκοτώνει περισσότερους από 3.000.000 ανθρώπους το χρόνο, εκ των οποίων περισσότερα από 500.000 είναι παιδιά.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μη foldάρουμε επειδή συνεισφέρουμε (όλοι οι foldίστες μαζί) λιγότερο από ένα τρισεκατομμυριοστό σε κάτι που μπορεί να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους μετά από 100 χρόνια (που δεν γνωρίζουμε που θα έχει φθάσει η τεχνολογία και πως θα μπορεί να μας προστατέψει). ;)
Δεν υπάρχει on topic εδώ manoulamou, ένα περιστασιακό antι folding team FUD ήταν ...
Το πρόβλημα δεν ειναι ενας υπολογιστής που θα τραβήξει max 200 watt, το πρόβλημα είναι αλλού
(υγ και ο φουρνος και το ψυγείο έχουν λάμπα)
Ένα μεγάλο ψυγείο 2mX60cm (πχ http://www.aeg-electrolux.co.uk/node146.asp?ProdID=12022) καίει 374KWh το χρόνο δουλεύοντας 365 μέρες.Ο υπολογιστής καταναλώνει πολλή περισσότερη ενέργεια και συγκεκριμένα ένα υπολογιστής που κάνει folding έαν καταναλώνει 200W τότε σε ένα χρόνο έχουμε:
0.2ΚW X 8760h = 1752Kwh
Γιαυτό δε συμφωνώ οτι πρέπει να δουλέυουν σε ένα σπίτι περισσότεροι απο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ολο το εικοσιτετράωρο που να καταναλώνει τη μέγιστη ισχύ. Ακόμα και αυτός ένας υπολογιστής καταναλώνει αρκετή ενέργεια συμβάλοντας στην αύξηση των ρύπων και γενικά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Επίσης υπάρχει και το θέμα των ακάρεων που συσσωρεύνονται απο την λειτουργία πολλών υπολογιστών, εγκλωβίζουν σωματίδια στο εσωτερικό τους τα οποία πολλαπλασιάζονται και εκπέμπονται στο περιβάλλον που ζούμε μέσο των ανεμιστήρων.
Το ψυγείο που παραθέτεις είναι ενεργειακής κλάσης Α. Γνωρίζεις πολλά άτομα με τέτοιο ψυγείο; Εγώ κανένα!
Επίσης δεν μας λένε σε τι ρύθμιση θερμοκρασίας και σε τι μέση θερμοκρασία περιβάλλοντος έγινε η μέτρηση ή πόσο συχνά και με τι διάρκεια ανοίγει η πόρτα. ;)
βρήκες να πιαστείς τώρα :p
Στην Ελλάδα κάνει ζέστες οπότε ζορίζεται παραπάνω
όπως επίσης οι Έλληνες το ανοίγουμε πολλές φορές και για πολύ ώρα ;)
και πάλι πές ότι καίει παραπάνω....
λες να ξεπεράσει τον έναν υπολογιστή σε κατανάλωση?
τί θα γίνει με τους 2+ ???
ΥΓ: δε foldαρω πια για να μή φθείρω το σύστημα μου, για οικονομία και γιατί δε πιστεύω ότι προσφέρω κάτι (ειδικά όταν δε ξέρω τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνω)...
υπάρχουν πολλοί πανεπιστημιακοί υπολογιστές που θα μπορούσαν να foldάρουν αλλά δε το κάνουν... δε μιλάω για 1-2 σχολές αλλά για ολόκληρα πανεπιστήμια!
αναρωτηθείτε γιατί ;)
Το ψυγείο που παραθέτεις είναι ενεργειακής κλάσης Α. Γνωρίζεις πολλά άτομα με τέτοιο ψυγείο; Εγώ κανένα!
Κανόνισε να πιούμε καφέ να γνωριστούμε τότε, έχω το αμέσως προηγούμενο μοντέλο :p
Ακόμα και αυτό το ψυγείο των 100€ ενεργειακής κλάσης Α είναι ;)
http://www.megamarket.gr/lggc051ss-p-11500.html
Οι συσκευές δοκιμάζονται και αναγράφουν την κατανάλωση σύμφωνα με την κλιματική κλάση τους (SN/ST για εμάς)
βρήκες να πιαστείς τώρα :p
Στην Ελλάδα κάνει ζέστες οπότε ζορίζεται παραπάνω
όπως επίσης οι Έλληνες το ανοίγουμε πολλές φορές και για πολύ ώρα ;)
και πάλι πές ότι καίει παραπάνω....
λες να ξεπεράσει τον έναν υπολογιστή σε κατανάλωση?
τί θα γίνει με τους 2+ ???
*
ΥΓ: δε foldαρω πια για να μή φθείρω το σύστημα μου, για οικονομία και γιατί δε πιστεύω ότι προσφέρω κάτι (ειδικά όταν δε ξέρω τι ΑΚΡΙΒΩΣ κάνω)...
*
υπάρχουν πολλοί πανεπιστημιακοί υπολογιστές που θα μπορούσαν να foldάρουν αλλά δε το κάνουν... δε μιλάω για 1-2 σχολές αλλά για ολόκληρα πανεπιστήμια!
αναρωτηθείτε γιατί ;)Αυτο για τα Πανεπιστημια που λες συμφωνω εγω. Αντι να προσφέρουν τα υπολογιστικά τις κάθε σχολής κάθονται τα pc και τα ξίνουν ολη μέρα. Στο πανεπιστήμιο της Πάτρας υπάρχουν συνολικά ~1000 μηχανήματα (αν οχι παραπάνω) που απλά κάθονται και δεν κάνουν τιποτα παρα να έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ. Αυτα γιατι δεν φολντάρουν? Τα Πανεπιστήμια θα έπρεπε να ήταν απο τους πρώτους συμμετέχοντες σε κάτι τέτοια project:evil::evil::evil::evil::evil:
Όχι σε καμμιά περίπτωση . Και στο δικό μου σπίτι , που άνετα θα μπορούσε να πει κανείς , πως τα πράγματα είναι υπερβολικά ,από πλευράς χρήσης υπολογιστών , δεν είναι τα pc οι μόνες ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν .
Υπάρχουν μονίμως ανοικτές και άλλες ηλεκτρικές συσκευές (δορυφορικοί δέκτες , modulators + οι νορμάλ ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας (με 3 γυναίκες ) . Προσωπικά υπολογίζω την επιβάρυνση στο λογαριασμό της ΔΕΗ , αποκλειστικά λόγω folding από όλους αυτούς τους υπολογιστές γύρω στα 300 € max το τετράμηνο . (Δηλαδή 75 / μήνα) .
Σκέφτηκες ποτέ να βάλεις φωτοβολταϊκά; Σε 1,5 - 2 χρόνια θα τα έχεις βγάλει τα λεφτά του.
manoulamou
31-10-06, 10:48
Δεν υπάρχει on topic εδώ manoulamou, ένα περιστασιακό antι folding team FUD ήταν ...
Ισως να εχεις καποιο δικιο, στη χωρα της υπερβολης και της γκρινιας
ακομα και τα οφφ τοπικ μπορει να καταληξουν ον τοπικ;)...
Είπα από την αρχή αυτού του τόπικ , ότι οι υπολογιστές δεν είναι και τόσο ενεργοβόροι . Το να έχει κάποιος σπίτι του 12 pc σε λειτουργία 24/7 , επίσης είναι σπανιότατη περίπτωση (κατάλληλη ίσως για περαιτέρω ..ψυχανάλυση) .
Να υπενθυμίσω πως το folding είναι εθελοντικό , όποιος θέλει συμμετέχει όποιος δεν θέλει απλά δεν συμμετέχει . Δεν έχει νόημα να προσπαθεί να πείσει τους άλλους , ότι αυτός κάνει σωστά (στο κάτω κάτω , δεν ρωτήθηκε) , όσο για αυτούς που απορούν για τα πανεπιστήμια , να αναφέρω πως όλες οι πρώτες θέσεις στην κατάταξη (με πάνω από 800 cpu's κάθε μία , είναι - σωστά το μαντέψατε - πανεπιστήμια και πολυτεχνεία !
Είπα από την αρχή αυτού του τόπικ , ότι οι υπολογιστές δεν είναι και τόσο ενεργοβόροι . Το να έχει κάποιος σπίτι του 12 pc σε λειτουργία 24/7 , επίσης είναι σπανιότατη περίπτωση (κατάλληλη ίσως για περαιτέρω ..ψυχανάλυση) .
Να υπενθυμίσω πως το folding είναι εθελοντικό , όποιος θέλει συμμετέχει όποιος δεν θέλει απλά δεν συμμετέχει . Δεν έχει νόημα να προσπαθεί να πείσει τους άλλους , ότι αυτός κάνει σωστά (στο κάτω κάτω , δεν ρωτήθηκε) , όσο για αυτούς που απορούν για τα πανεπιστήμια , να αναφέρω πως όλες οι πρώτες θέσεις στην κατάταξη (με πάνω από 800 cpu's κάθε μία , είναι - σωστά το μαντέψατε - πανεπιστήμια και πολυτεχνεία !
Δεν απάντησες για τα φωτοβολταϊκά. Δεν σε κοροϊδεύω. Αφού ασχολείσαι τόσο πολύ με την τεχνολογία και ξοδεύεις γενικά (οχι μόνο οι Η/Υ) είναι μια καλή ιδέα. 6000-10000 ευρώ και έχεις αρκετό ρεύμα για όλο το σπίτι.
*
Να υπενθυμίσω πως το folding είναι εθελοντικό , όποιος θέλει συμμετέχει όποιος δεν θέλει απλά δεν συμμετέχει . Δεν έχει νόημα να προσπαθεί να πείσει τους άλλους , ότι αυτός κάνει σωστά (στο κάτω κάτω , δεν ρωτήθηκε) , όσο για αυτούς που απορούν για τα πανεπιστήμια , να αναφέρω πως όλες οι πρώτες θέσεις στην κατάταξη (με πάνω από 800 cpu's κάθε μία , είναι - σωστά το μαντέψατε - πανεπιστήμια και πολυτεχνεία !Δεν μιλησα για τα πανεπιστήμια του εξωτερικου αλλα της Ελλάδας και είμαι σίγουρος ότι κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει πάρει μυρωδιά τί ειναι το folding:evil::down::down::down:
Τα ελληνικά είναι μια άλλη ιστορία, νομίζω ότι κάποια στιγμή κάτι είχαν ξεκινήσει, ένα παρόμοιο project ...
Γιατί δεν δοκιμάζετε να πείσετε τον administrator σας να συμμετέχει?
Ε κοιτά , υποτίθεται ότι υπάρχει κάποια συνεργασία/ενημέρωση ανάμεσα στα πανεπιστήμια . Ειδικα το standford θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τα πανεπιστήμια για το project του ( πιστεύω οτι το έκανε απλά θα το έγραψαν τα δικά μας πανεπιστήμια )
Δεν νομίζω οτι οι administrator ασχολούνται με το υπολογιστικό καθόλου. Τουλάχιστον ο δικός μας. Μόνο reset σε χαμένα password κάνουν εκει. Τι να πω. Θα του στείλω κανένα mail να τον ξυπνήσω λιγο
Nαι, και μετα θα ξεπηδησουν γυρω στις 15 ελληνικες ομαδες και θα λεμε γιατι δεν ειμαστε ενωμενοι να παρουμε ολωνων τα υποδηματα και θελουμε ολοι να γινουμε μπροσταρηδες!
Ετσι οπως ειμαστε, και σε οποιον αρεσει, αν θελουν σεμιναρια για ενα τοσο απλο πραγμα, το μονο σιγουρο ειναι πως οταν πανε να κανουν κατι θα το κανουν λαθος.
Μπορούν να φτιάξουν υπο-ομάδα αν το επιθυμούν ή να δηλώσουν όλους τους υπολογιστές με το ίδιο user-name και να αποκτήσουμε έναν ακόμα εκατομμυριούχο στην ομάδα μας ;)
Nαι, και μετα θα ξεπηδησουν γυρω στις 15 ελληνικες ομαδες και θα λεμε γιατι δεν ειμαστε ενωμενοι να παρουμε ολωνων τα υποδηματα και θελουμε ολοι να γινουμε μπροσταρηδες!
Ετσι οπως ειμαστε, και σε οποιον αρεσει, αν θελουν σεμιναρια για ενα τοσο απλο πραγμα, το μονο σιγουρο ειναι πως οταν πανε να κανουν κατι θα το κανουν λαθος.
για πιό λόγο τελικά κάνετε folding? :hmm:
για πιό λόγο τελικά κάνετε folding? :hmm:
για ποιόν λόγο δεν κανείς εσύ ? :hmm:
για ποιόν λόγο δεν κανείς εσύ ? :hmm:
τους λέω σε παραπάνω ποστ ;)
Και εμείς σε μερικές χιλιάδες άλλα μηνύματα ....
κατάλαβες ότι η ερώτηση μου ήταν ειρωνική?
Μπορούν να φτιάξουν υπο-ομάδα αν το επιθυμούν ή να δηλώσουν όλους τους υπολογιστές με το ίδιο user-name και να αποκτήσουμε έναν ακόμα εκατομμυριούχο στην ομάδα μας ;)
Ειχαμε ποτε σημαδια τετοια ως λαος γενικοτερα σε πολλα και διαφορα ( και ασχετα με το folding ) για να εχουμε και στο folding? :hmm:
Ελπιζω να διαψευστω βεβαια ( εαν παει να γινει καμια κινηση απο τα πανεπιστημια ), αλλα πανω κατω ξερουμε πως εχουν τα πραγματα ετσι κι αλλιως.
Στα υπολοιπα, με καλυψες πληρως με τα επομενα ( απο αυτο που παραθετω ) μηνυματα σου ... ;)
Μολις τελειωσα το πρωτο wu μετα απο 31 ωρες (πολυ δεν ειναι?) αλλα δε λεει να ξεκολλησει απο το 100%.
ServerPC Client1: 100% [ WU name: p1808_Collagen_Brodsky_r, from Nov 2 15:14, till Dec 16 15:14 ]
No enough data to estimate hours to completion.
Τι γινεται? :hmm:
Ρίξε μια ματιά στο log να δεις μήπως έχει κάτι ενδιαφέρον ;)
Πως κοιταζουμε το log (gentoo)?:oops:
Ωχ μολις παρατηρησα οτι αρχισε απο την αρχη το ιδιο wu :(
Πανε στραφι οι 31 ωρες? :(
Εχω μπερδευτει εντελως. Εδω λεει οτι την εστειλε, αλλα foldaρει την ιδια.
Τι γινεται? Help!
22:27:46] + Attempting to send results
[22:28:48] + Results successfully sent
[22:28:48] Thank you for your contribution to Folding@Home.
[22:28:48] + Starting local stats count at 1
[22:28:49] - Preparing to get new work unit...
[22:28:49] + Attempting to get work packet
[22:28:49] - Connecting to assignment server
[22:28:52] - Successful: assigned to (171.65.103.158).
[22:28:52] + News From Folding@Home: Welcome to Folding@Home
[22:28:53] Loaded queue successfully.
[22:28:57] + Closed connections
[22:28:57]
[22:28:57] + Processing work unit
[22:28:57] Core required: FahCore_82.exe
[22:28:57] Core found.
[22:28:57] Working on Unit 02 [November 3 22:28:57]
[22:28:57] + Working ...
[22:28:57] *------------------------------*
[22:28:57] Folding@Home PMD Core
[22:28:57] Version 1.03 (September 7, 2005)
[22:28:57] Preparing to commence simulation
[22:28:57] - Looking at optimizations...
[22:28:57] - Created dyn
[22:28:57] - Files status OK
[22:28:57] - Expanded 83135 -> 561874 (decompressed 675.8 percent)
[22:28:57] Project: 1808 (Run 6, Clone 516, Gen 52)
[22:28:57] Assembly optimizations on if available.
[22:28:57] Entering M.D.
[22:29:04] Protein: p1808_Collagen_Brodsky_refolding
[22:29:04]
[22:29:04] Completed 0 out of 500000 steps (0%)
[22:43:58] Writing checkpoint files
[22:53:25] Writing local files
[22:53:25] Completed 5000 out of 500000 steps (1%)
Ενταξει δεν υπαρχει προβλημα.
Καμια φορα ειναι διαφορετικες οι συνθηκες στην οποια τεσταρεται η πρωτεινη, δεν τιθεται θεμα.
Αστο εκει να φολνταρει με την ησυχια του :)
Χάθηκε! :( Ήταν και τεράστια, την πάλευα απο την 1η του Νοέμβρη και ήταν κοντά στην ολοκλήρωση και τώρα που τσέκαρα μου δείχνει 0%. Τρέχω σε linux, γιατί να συνέβη αυτό;
Κι άλλη μια ερώτηση, αφού έχω δηλώσει ως ομάδα την 36673 γιατί δε με δείχνει ση λίστα; Πρέπει να έχω ολοκληρώσει τουλάχιστον μια πρωτεΐνη;
edit: Αυτό βρήκα στα logs:
[00:22:42] Completed 14600000 out of 20000000 steps (73%)
[01:11:15]
[01:11:15] Folding@home Core Shutdown: INTERRUPTED
[01:11:15] CoreStatus = 0 (0)
[01:11:15] Client-core communications error: ERROR 0x0
[01:11:15] Deleting current work unit & continuing...
Δε θυμάμαι να το έκλεισα ή κάτι τέτοιο εκείνη την ώρα...
Αν ψάξεις το log file , θα δεις τι έγινε . Αν σου λέει finished unit , είσαι οκ , αν λέει EARLY UNIT END ...υπάρχει όντως πρόβλημα ;)
Μόνο το παραπάνω στο edit βρήκα..Η πρωτεΐνη είναι η ίδια φυσικά, την άρχισε απο την αρχή. Απλά δεν θέλω να συμβαίνει κάτι παρόμοιο κάθε τρεις και λίγο.
@ ADSLgr.com All rights reserved.