PDA

Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34

k_koulos
07-05-07, 20:26
είναι τα στατιστικά σου απο την συγκεγκριμένη μηχανή/ επεξεργαστή/εγκατάσταση

δηλάδη οτι δεν έχεισ ολοκληρώσει ακόμα κάποια πρωτεινη [WU] , το όνομα αυτής που τρέχεις τώρα, με τι ρυθμό την επεξεργάζεται και πότε εκτιμά οτι θα την τελειώσεις αν συνεχίσει το pc 24/7 [15 Μαι 07 στις 81 δηλαδή 7 μέρες 13 ώρες και κάτι ψιλά ακόμα]

andz
08-05-07, 17:17
Σε σχέση με αυτό που εχει αναφερθεί για περιορισμό 4 ημερών τι παιζει ακριβως;

aria
08-05-07, 17:19
Σε σχέση με αυτό που εχει αναφερθεί για περιορισμό 4 ημερών τι παιζει ακριβως;

Οι SMP clients (είτε win είτε linux) έχουν προθεσμία τεσσάρων ημερών για ολοκλήρωση διπλώματος της πρωτεΐνης. Δουλεύουν μόνο τέτοιες πρωτεΐνες.

andz
08-05-07, 17:32
Οκ εγω μια γραφική έχω αλλά κάνει αρκετές μέρες δεν το δουλευω 24/7.
Οι πόντοι που παιρνεις απο τι εξαρτωνται; απο χρόνο ή απο τα frames ή και τα δυο

alexopth69
08-05-07, 17:36
Οκ εγω μια γραφική έχω αλλά κάνει αρκετές μέρες δεν το δουλευω 24/7.
Οι πόντοι που παιρνεις απο τι εξαρτωνται; απο χρόνο ή απο τα frames ή και τα δυο

Από τον τύπο της πρωτεϊνης που κατέβασες. Πόντοι και πρωτεϊνες εδω:

http://fah-web.stanford.edu/psummary.html

Αν δεν την παραδώσεις στην προσθεσμία δεν παίρνεις πόντους

andz
08-05-07, 17:47
:oneup: ευχαριστω χρησιμο λινκ

Ntavelis
09-05-07, 15:12
Έχω γραφική κονσόλα 5.03 και έχω παρατηρήσει δύο πράγματα και θέλω να δώ αν διορθώνονται..

1) Μου ρίχνει πολύ την ταχύτητα μου στο Internet όταν είναι ανοιχτή. Κυρίως την ταχύτητα του Browser. Μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό;

2) Δε μπορώ να τρέξω παιχνίδια όταν είναι ανοιχτό. Ανοίγει το παιχνίδι βέβαια αλλά κάθε λίγο κάνει minimise το παιχνίδι. Γι' αυτό μπορώ να κάνω κάτι;

dimitris_thass
09-05-07, 15:55
Έχω γραφική κονσόλα 5.03 και έχω παρατηρήσει δύο πράγματα και θέλω να δώ αν διορθώνονται..

1) Μου ρίχνει πολύ την ταχύτητα μου στο Internet όταν είναι ανοιχτή. Κυρίως την ταχύτητα του Browser. Μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό;

2) Δε μπορώ να τρέξω παιχνίδια όταν είναι ανοιχτό. Ανοίγει το παιχνίδι βέβαια αλλά κάθε λίγο κάνει minimise το παιχνίδι. Γι' αυτό μπορώ να κάνω κάτι;

Για το πρώτο δεν είχα παρατηρήσει τίποτα έκτος αν κάνει upload, για το δεύτερο είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά έβαλα την απλή κονσόλα και ήταν Ο.Κ.

nontasg
09-05-07, 16:10
Κι εγώ έχω γραφική κονσόλα,αλλά 1)δεν έχω κανένα πρόβλημα στο σερφάρισμα με τη κονσόλα να λειτουργεί συγχρόνως σε low priotity,2)εδώ και δυο χρόνια δεν παίζω παιχνίδια άρα δε με νοιάζει :p

mach
09-05-07, 16:11
Καλύτερα η απλή κονσόλα, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο η γραφική.

nontasg
09-05-07, 16:14
Καλύτερα η απλή κονσόλα, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο η γραφική.

Εξαρτάται...Εγώ πχ με απλή κονσόλα έχω χάσει καμιά δεκαριά WU's,ενώ με τη γραφική κανένα....:hmm:

A_gamer
09-05-07, 17:16
Από τον τύπο της πρωτεϊνης που κατέβασες. Πόντοι και πρωτεϊνες εδω:

http://fah-web.stanford.edu/psummary.html

Αν δεν την παραδώσεις στην προσθεσμία δεν παίρνεις πόντους

Σίγουρα;Εμένα μου φαίνεται πως τους παίρνεις κανονικά, απλώς το WU δεν τους χρησιμεύει και τόσο...:hmm:

dimitris_thass
09-05-07, 18:11
Σίγουρα;Εμένα μου φαίνεται πως τους παίρνεις κανονικά, απλώς το WU δεν τους χρησιμεύει και τόσο...:hmm:

Αν έπαιρνες τους πόντους ποιος ο λόγος της προθεσμίας ;)

A_gamer
09-05-07, 22:57
Αν έπαιρνες τους πόντους ποιος ο λόγος της προθεσμίας ;)

Are there any limits to how long my machine can take to finish a work unit (WU)?
Yes. Depending on the work unit, unfinished work units for most projects "expire" and are reassigned to new machines. Since new WUs are generated by finishing old ones, we must keep things moving along by expiring units. As we move to longer WUs we will extend this time as needed. Expirations vary on the order of a week to a few weeks, depending on the nature of the WU. You will get stats credit for all units that you complete, even if they have expired, but they will not be as useful scientifically.

Από το FAQ του folding.stanford.edu ;)
http://folding.stanford.edu/faq.html#run.WUlimit

nontasg
09-05-07, 23:59
Το θέμα λοιπόν είναι να ολοκληρώνουμε τα WU's πριν λήξουν τα deadlines έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προσφορά όσον αφορά το επιστημονικό έργο.Οι πόντοι είναι δευτερεύον ζήτημα εξάλλου...
Εμένα πάλι με απασχολεί τι γίνεται με όλα αυτά τα WU's που μένουν ανολοκλήρωτα είτε λόγω προβλήματος του pc που φολντάρει είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.Δίνονται σε κάποιον άλλο χρήστη για ολοκλήρωση μετά από ένα διάστημα ή μένουν έτσι "άχρηστα";;:hmm:

dimitris_thass
10-05-07, 00:07
Are there any limits to how long my machine can take to finish a work unit (WU)?
Yes. Depending on the work unit, unfinished work units for most projects "expire" and are reassigned to new machines. Since new WUs are generated by finishing old ones, we must keep things moving along by expiring units. As we move to longer WUs we will extend this time as needed. Expirations vary on the order of a week to a few weeks, depending on the nature of the WU. You will get stats credit for all units that you complete, even if they have expired, but they will not be as useful scientifically.

Από το FAQ του folding.stanford.edu ;)
http://folding.stanford.edu/faq.html#run.WUlimit

Αυτό που κατάλαβα είναι οτι υπάρχει Preferred Deadline και το Final Deadline, μετά το Final δεν παίρνεις τίποτα , και όλα αυτά στην απλή κονσόλα, στην SMP WIN και Linux υπάρχει μόνο Final Deadline αν περασει κάνει delete την WU και παίρνει άλλη το έπαθα και ξέρω.

alexopth69
10-05-07, 00:13
Το θέμα λοιπόν είναι να ολοκληρώνουμε τα WU's πριν λήξουν τα deadlines έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προσφορά όσον αφορά το επιστημονικό έργο.Οι πόντοι είναι δευτερεύον ζήτημα εξάλλου...
Εμένα πάλι με απασχολεί τι γίνεται με όλα αυτά τα WU's που μένουν ανολοκλήρωτα είτε λόγω προβλήματος του pc που φολντάρει είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.Δίνονται σε κάποιον άλλο χρήστη για ολοκλήρωση μετά από ένα διάστημα ή μένουν έτσι "άχρηστα";;:hmm:

Δίνοναι αλλού

dimitris_thass
10-05-07, 00:20

Λόγο των προβλημάτων που είναι σίγουροι οτι θα υπάρξουν δίνουν τα ίδια WU σε αρκετούς ώστε να είναι σίγουροι ότι κάποιος θα τα καταφέρει να την στείλει πίσω έγκαιρα. Κάποιες φόρες έχουν προβλήματα και τα ίδια τα WU, το καταλαβαίνουν όταν τους έρχονται κατεστραμμένα από πολλούς χρήστες.

nontasg
10-05-07, 00:22
Λόγο των προβλημάτων που είναι σίγουροι οτι θα υπάρξουν δίνουν τα ίδια WU σε αρκετούς ώστε να είναι σίγουροι ότι κάποιος θα τα καταφέρει να την στείλει πίσω έγκαιρα. Κάποιες φόρες έχουν προβλήματα και τα ίδια τα WU, το καταλαβαίνουν όταν τους έρχονται κατεστραμμένα από πολλούς χρήστες.

Και τα κατεστραμμένα βέβαια είναι άχρηστα πια έτσι;Κρίμα........:(

dimitris_thass
10-05-07, 00:33
Και τα κατεστραμμένα βέβαια είναι άχρηστα πια έτσι;Κρίμα........:(

Οχι δεν είναι άχρηστα, από το Folding-community.org κατάλαβα οτι μάλλον ειναι λάθος ο κώδικας του WU και όταν το εντοπίσουν το διορθώνουν και το ξαναστέλνουν , τα αποτελέσματα σίγουρα δεν είναι πάντα ενθαρρυντικά αλλά γιαυτο είμαστε εμείς εδω να ψήνουμε να ψήνουμε ώσπου κάποια αποτελέσματα να έχουν αξία.

nontasg
10-05-07, 00:40
Οχι δεν είναι άχρηστα, από το Folding-community.org κατάλαβα οτι μάλλον ειναι λάθος ο κώδικας του WU και όταν το εντοπίσουν το διορθώνουν και το ξαναστέλνουν , τα αποτελέσματα σίγουρα δεν είναι πάντα ενθαρρυντικά αλλά γιαυτο είμαστε εμείς εδω να ψήνουμε να ψήνουμε ώσπου κάποια αποτελέσματα να έχουν αξία.

Ωραία χαίρομαι που δεν πάει χαμένο τίποτα.Και μακάρι να γίνει και σύντομα αυτό που λες για να χαρούμε όλοι μας :)

nwing
12-05-07, 04:22
Εχω μια απορία, πριν 10 μέρες περίπου τελείωσα ένα WU το οποίο και στάλθηκε, αλλά δε μέτρησε στα στατιστικά μέχρι τώρα. Το log λέει ότι η αποστολή ήταν επιτυχής, thank you for contributing κλπ. Το ίδιο έγινε και με ένα άλλο μηχάνημα που τελείωσε το WU με διαφορά λίγες ώρες, με διαφορετικό username αλλά ίδιο project. Δε με νοιάζει πολύ το σκορ, απλά ελπίζω να μη χάθηκαν τα WU's. Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Η απλά αν κάποιος έχει τελειώσει το ίδιο WU και το στείλει νωρίτερα δε μετράει για τους υπόλοιπους? Το λέω επειδή κάποιος είχε πει ότι στέλνουν το ίδιο WU σε πολλούς για να ελαχιστοποιήσουν τα σφάλματα στα αποτελέσματα.
Thx :)

dimitris_thass
12-05-07, 09:52
Εχω μια απορία, πριν 10 μέρες περίπου τελείωσα ένα WU το οποίο και στάλθηκε, αλλά δε μέτρησε στα στατιστικά μέχρι τώρα. Το log λέει ότι η αποστολή ήταν επιτυχής, thank you for contributing κλπ. Το ίδιο έγινε και με ένα άλλο μηχάνημα που τελείωσε το WU με διαφορά λίγες ώρες, με διαφορετικό username αλλά ίδιο project. Δε με νοιάζει πολύ το σκορ, απλά ελπίζω να μη χάθηκαν τα WU's. Υπάρχει τέτοια περίπτωση? Η απλά αν κάποιος έχει τελειώσει το ίδιο WU και το στείλει νωρίτερα δε μετράει για τους υπόλοιπους? Το λέω επειδή κάποιος είχε πει ότι στέλνουν το ίδιο WU σε πολλούς για να ελαχιστοποιήσουν τα σφάλματα στα αποτελέσματα.

Αν τελειώσεις το WU στην προθεσμία, πόντους παίρνεις ακόμα και αν είσαι ο τελευταίος που την έστειλε.

aria
12-05-07, 11:02

Έχει συμβεί κάποιες φορές να έχουμε στείλει units αλλά να μην έχουν μετρηθεί στο σκορ. :(

Δεν πειράζει, πάμε γι' άλλααα!! :oneup:

nontasg
12-05-07, 11:34
Καλημέρα παιδιά.Δηλαδή,βάσει αυτών που λέτε,αν επιλέξω να παίρνω WU's χωρίς deadlines τότε δεν θα παίρνω καθόλου πόντους;
Επίσης από αυτές τις παραμέτρους για απλή κονσόλα
-local -forceasm -verbosity 9 -advmethodsποιες είναι πολύ απαραίτητες και ποιες όχι και τόσο; :hmm:
Βασικά θέλω καλή ταχύτητα και σχετικά συχνά checkpoints.

andz
12-05-07, 11:45
Καλημέρα, εκανα κατι πειραματισμους με την απλή κοσόλα και έχασα και τη δουλεια της γραφικής :sorry:
δεν ξερω τι εκανα λάθος αλλά με η απλή μάλλον δεν δουλευε

τελικα εβαλα παλι την γραφική αλλά μου εμφανίζει WU δεν πιστεθω να τα έχασα

nontasg
12-05-07, 11:48
Να κρατάς συχνά backup από τον φάκελο του folding έτσι ώστε αν γίνει κάτι να μπορείς να επαναφέρεις την εργασία σου. ;)
Κι εγώ σήμερα έβαλα πάλι απλή κονσόλα.Άντε να δούμε....

Ntavelis
12-05-07, 11:50
Καλημέρα, εκανα κατι πειραματισμους με την απλή κοσόλα και έχασα και τη δουλεια της γραφικής :sorry:
δεν ξερω τι εκανα λάθος αλλά με η απλή μάλλον δεν δουλευε

τελικα εβαλα παλι την γραφική αλλά μου εμφανίζει WU δεν πιστεθω να τα έχασα

Δηλαδή είχες γραφική και γύρισες σε απλή κονσόλα;

Αν ναι, πρέπει να μεταφέρεις τα αρχεία από το φάκελο της γραφικής στο φάκελο της απλής για να μην χάσεις τη δουλειά που έχεις κάνει..

andz
12-05-07, 11:52
βασικά εγω έφταιγα εβαλα την απλή και ξεχασα να αλλάξω φακελο και μπηκαν όλα σε ένα και έγινε αχταρμάς αστα

Ελπίζω όταν ξαναστείλει να ανανεώσει τα στοιχεία

To WU το χασαμε πάει και ήταν στα μισα+
Το θέμα είναι χάνεις και τα προηγούμενα;

nontasg
12-05-07, 11:59
Το θέμα είναι χάνεις και τα προηγούμενα;

Σαφώς και όχι.Ό,τι έχει ήδη περαστεί δεν χάνεται. ;)

andz
12-05-07, 12:04
Τότε μικρό το κακό. 2-3 μερες δουλείας, δεν έχασα και τη διατριβή μου (χτυπα ξυλο)

nontasg
13-05-07, 12:42
Γεια σας παιδιά.Έχω τις εξής απορίες :
1) ένα pc με διπύρηνο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών ATI πόσο πιο γρήγορα φολντάρει από ένα με αντίστοιχο διπύρηνο και με κάρτα NVIDIA;
2) αν διπλασιάσω τη μνήμη στο pc θα διπλασιαστεί και η ταχύτητα παραγωγής στο folding ή απλά θα αυξηθεί κάπως;

Νικαετός
13-05-07, 12:49
@nontasg
Σχετικά με τις ερωτήσεις σου :

1. Εξαρτάται από το λειτουργικό που θα χρησιμοποιήσεις και από την ΑΤΙ.

π.χ. Αν χρησιμοποιείς windows, τότε 1 απλός client και 1 gpu client (Για ATI > X 19XX) είναι καλύτερα από δύο απλούς clients . Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει αν βάλεις έναν SMP windows client.

Σε κάθε περίπτωση ο ταχύτερος συνδυασμός είναι Linux x64 και Linux SMP client.

2. Αν η μνήμη σου είναι ήδη από 1 GB και πάνω, δεν θα δεις καμμιά διαφορά. Εάν είναι μικρότερη τότε θα υπάρξει μια μικρή βελτίωση.

nontasg
13-05-07, 13:53
OK thanks Nικαετέ.Λίγο πολύ και εγώ αυτά ήξερα,αλλά ήθελα και μια γνώμη ακόμα. ;)
Συγκεκριμένα μνήμη έχω προς το παρόν 512 και θέλω να τη διπλασιάσω για να δουλεύει πιο άνετα το μηχανάκι μου συγχρόνως 2 clients. :)

Iannis
13-05-07, 14:38
εάν γίνει 1 GB ram θα βελτιωθεί η ταχυτητα

Βέβαια υπάρχει και το PS3 :oneup: :oneup: :oneup: :oneup: :oneup:

και σαφώς οπως λεει ο Νικ Linux -64 SMP ο βασιλιάς

nontasg
13-05-07, 15:11
Βασικά εδώ και μερικά χρόνια δεν παίζω καθόλου παιχνίδια οπότε δε λέει να δώσω λεφτά για PS3.Μαζεύω λεφτά για ένα διπύρηνο όμως που θα μου χρειαστεί σε πολλά πράγματα...:twisted:

Iannis
13-05-07, 17:08
Βασικά εδώ και μερικά χρόνια δεν παίζω καθόλου παιχνίδια οπότε δε λέει να δώσω λεφτά για PS3.Μαζεύω λεφτά για ένα διπύρηνο όμως που θα μου χρειαστεί σε πολλά πράγματα...:twisted:

Δες το αλλιως

Το PS3 εχει το καλύτερο BLUE RAY player που κυκλοφορεί σήμερα με HSMI 1,3 και ριχνει στα αυτιά σε όλα τα home blue-ray players των 1000 ευρώ και ανω.

Εαν κάποια στιγμή πας για ΗDTV εξέτασε την περίπτωση του και σαν player

Εαν ειχε και scaler Θα ηταν κορυφη:oneup:

nontasg
13-05-07, 20:03
Ναι ξέρω τι λες φίλε Iannis, αλλά δεν είμαι απαιτητικός ούτε σε αυτόν τον τομέα.Και τα κανονικά non-hdtv videos με καλύπτουν μια χαρά.Αργότερα δεν ξέρω,αλλά προς το παρόν ούτε που σκέφτομαι για Blue Ray.Είπαμε: Core2duo is my primary target.Μπορεί να τον πάρω όταν βγουν οι τετραπύρηνοι για να έχει πέσει και η τιμή του αρκετά...:p

Και βέβαια η αναζήτηση για φιλαράκι με διπύρηνο συνεχίζεται....:rofl:

BlindG
13-05-07, 22:48
Ρε παιδιά :(
Έκανα μια δοκιμή στον 4600 μου για smp πρωτεΐνες... Έχω κατεβάσει μια και από τις 14:00 το μεσημέρι που ξεκίνησε, έχει κάνει το 1% και δεν λέει να πάει παραπέρα :(
Είναι φυσιολογικό αυτό? :(
Έχει 5 μέρες προθεσμία και σε 5 μέρες δεν θα έχει φτάσει το 10% :(
Άχρηστο και το μηχάνημα, άχρηστος και ο επεξεργαστής, άχρηστες και οι πρωτεΐνες ? :cry: :cry:

rdaniel
13-05-07, 22:52
χμ ... δεν είναι δυνατόν να πάει τόοοοοοοοσο αργά ... :hmm:

μήπως έχεις κάνει κάτι λάθος στην εγκατάσταση; στο task manager σου δείχνει να καταναλώνει cpu το process του FAH ;

BlindG
13-05-07, 22:53
Ναι, καταναλώνει όσο πρέπει... 90% που του έχω πει.... :cry: :cry:

aria
13-05-07, 22:57
Τυφλούλη, για windows smp μιλάμε;;

BlindG
13-05-07, 22:59
Ναι.
My bad που δεν το είπα :sorry:
XP-64

rdaniel
13-05-07, 23:00
Μήπως απλά δεν βλέπεις σωστά την πρόοδο; Με το FahMon την ελέγχεις;

BlindG
13-05-07, 23:01
Όχι.
Δεν δουλεύει σαν service οπότε έχω ανοίξει κονσόλα και το έχω ξεκινήσει απλώς με το fah.exe

rdaniel
13-05-07, 23:07
Όχι, δεν εννοώ αυτό, εννοώ από πού τσεκάρεις πόση πρόοδο έχει κάνει; Το FahMon θα πρέπει να μπορεί να στο δείξει.

BlindG
13-05-07, 23:08
Aν έχεις κονσόλα, σου την δείνει επι τόπου.

aria
13-05-07, 23:23
Τυφλούλη δες αυτό το ποστ (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1073117&postcount=83) και κάνε αυτά που λέει ο Evil να δούμε . . . :hmm:

Είναι για παρόμοια περίπτωση κολλήματος ενώ δούλευε στο 100% φαινομενικά ;)

BlindG
13-05-07, 23:39
Δεν πιστεύω οτι είναι αυτό αλλά πάντως το έκανα και ξαναξεκίνησα... θα ενημερώσω..... :what: :cry:

nontasg
14-05-07, 00:07
BlindG δες και εδώ (http://folding.stanford.edu/FAQ-SMP.html) το FAQ.Μπορεί να σε βοηθήσει σε κάτι...

@ ADSLgr.com All rights reserved.