Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία
:hmm: ... αυτό (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=205780&postcount=13) λες;
Αν ναι, τότε αρκεί η μεταφορά του work folder :). Πάντως θα το δοκιμάσω σε λιγάκι και θα ξέρω αν πετυχαίνει ή όχι! :oneup:
Τι κάνουμε σε περίπτωση που θέλουμε να τρέχουμε folding σε υπολογιστή που δεν έχει Internet;
-Ας πούμε Α το pc που έχει ίντερνετ και φολντάρει και Β το άλλο που δεν έχει ίντερνετ και φολντάρει
Κανε export se reg το UserID απο το registry του Β (HKLMSoftwarePandegroupFolding@home)
Κόπιαρε όλο το folder του F@H tou B στον A.
Kάνε rename το userID στο Α σε κατι οπως "UserID_A"
Kάνε import το UserID του Β στο Α.
Τρέξε το F@H του Β στον Α να παρεις WU.
Οταν τελειώσει κλείσε το και μετέφερε όλο το folder στον Β και ξεκίνα το folding.
ΠΡΟΣΕΧΕ πριν ξεκινησεις το folding του Α να κανεις rename to userID σε UserID_B kai to UserID_A se User_ID.
Ακολουθησε αναλογη διαδικασια (αλλαγη UserID, copy folder) οταν ειναι να στειλεις την τελειωμενη WU.
Και βεβαια παντου -local argument.
Eλπιζω να βοηθησα....
επεξήγηση του export se reg και του rename σε user_id
-Ανοιγεις το regedit στο Β και βρισκεις το
HKLM-Software-Pandegroup-Folding@home
Κλικαρε το UserID και registry->export registry file
copy to reg file ston A
Στο Α βρισκεις το HKLM-Software-Pandegroup-Folding@home
δεξι κλικ στο UserID-> rename se "UserID_A"
Μετα double click to reg file και θα δεις οτι εχει φτιαχτει ενα νεο value UserID με τιμη ιδια με αυτη του Β.
Smile_29:
Y.Γ.Εγώ δοκίμασα να κάνω copy paste όλο το φάκελο σε άλλο PC μόνο για το ανέβασμα και δεν είχα πρόβλημα... Δοκιμάστε το και εσείς! Αυτό γίνεται σε PC που κάποτε είχε δίκτυο και είχε δουλέψει τουλάχιστον μια φορά μια πρωτεΐνη, οπότε και απέκτησε κλειδί.
Αν και υπάρχει και μια άλλη λύση:
1)Έστω ότι έχετε ένα PC με δίκτυο και θέλετε να κατεβάσετε 7 πρωτεΐνες για να δώσετε σε άλλο/άλλα που δεν έχει δίκτυο (8 machine id θα φτιάξετε όπως είπαμε και ένα τουλάχιστον θα έχει ήδη το PC αυτό...αυτό γιατί θα σας κατεβάσει ίδιες πρωτεΐνες, αλλά μπορείτε να περιμένετε να κατεβάσει διαφορετικές και να κατεβάσετε πάνω από 8).
Κάνετε export το κλειδί όπως λέει ο Λευτέρης του PC αυτού.
2)Φτιάχνετε στη Registry κλειδί userid όπως έχει το PC αυτό στα άλλα PC.Πέρνετε το κλειδί+φακέλους με folding του πάτε σε άλλο/άλλα PC, κάνετε import το κλειδί και τελειώνει η ιστορία...!
Στη registry με δεξί κλικ->new key φτίαχνετε ένα φάκελο.Τον ονομάζετε PandeGroup.
Θα δείτε που είναι στη registry του PC σας πατώντας Ctrl+F+γράφοντας PandeGroup.
Μετά πατάτε πάνω στο φάκελο αυτόν και κάνετε ότι παραπάνω με το new key αλλά αυτός ο υποφάκελος έχει όνομα folding@home όπως βλέπετε στη registry.
Μετά στη δεξιά οθόνη δεξί κλικ->new string->UserID και μετά το Import θα κάνετε τρέχοντας το φάκελο με κατάληξη .reg που έχει το κλειδί!
Spyrus from
pctechnology.gr
Λοιπόν, νεώτερα....
Αντέγραψα όλο το φάκελο του folding (ας τον πούμε fahΑ), μαζί με τον υποφάκελο work από τον υπολογιστή Α. Σταμάτησα το service του folding στον υπολογιστή Β. Μετονόμασα τον φάκελο του folding στον υπολογιστή Β (ας τον πούμε fahB) σε κάτι άλλο, ας πούμε fahTemp. Μετέφερα τον fahA στον υπολογιστή Β, και τον μετονόμασα σε fahB. Ξεκίνησα πάλι το service του folding στον υπολογιστή Β (υπόψη, τρέχουν Win XP και απλή κονσόλα για folding).
Το service ξεκίνησε κανονικότατα, έστειλε αμέσως την πρωτείνη και πήρε άλλη :oneup: Τσεκάρησα και πως οι βαθμοί μέτρησαν, επίσης! ;)
Μετά έκανα την αντίστροφη διαδικασία: σταμάτημα service, μεταφορά του fahB στον υπολογιστή A και μετονομασία σε fahA, ξεκίνημα του service στον υπολογιστή Α, μετονομασία του fahTemp σε fahB στον υπολογιστή Β και ξεκίνημα του service στον υπολογιστή Β. Όλα πήγαν καλά! :)
Θα δοκιμάσω κάποια άλλη στιγμή να μεταφέρω ΜΟΝΟ το φάκελο work από τον ένα υπολογιστή στον άλλο, κάνωντας ίσως και reconfigure το machine id προτού ξεκινήσω πάλι το service, να δω αν θα δουλέψει ...
Kαι μένα με έχει βοηθήσει μερικές φορές αυτή η χρήσιμη διαδικασία. :)
θυμίστε μου με ποια εντολή δεν θα μου κάνει τσεκ κάθε φορά :oops:
[06:36:22] Completed 0 out of 500000 steps (0 percent)
[06:51:21] Timered checkpoint triggered.
[06:52:25] Writing local files
[06:52:25] Completed 5000 out of 500000 steps (1 percent)
[07:07:25] Timered checkpoint triggered.
[07:08:41] Writing local files
[07:08:41] Completed 10000 out of 500000 steps (2 percent)
[07:23:41] Timered checkpoint triggered.
ευχαριστώ :)
Αιρετικούλη διπλω(μα)τη, αυτό μας το δείχνεις για να σκάσουμε εμείς που θέλουμε μισή ώρα να ολοκληρώσουμε ένα φρέιμ;;; :wall:
Εντάξει, διπλώνουμε με τον καρβουνιάρη αλλά γίναμε αισίως κόκκινες (withalittlehelpfrommyfriends:rolleyes:), μη μας το πετάτε και στη μούρη το εξπρές του διπλωτηρίου . . . :whip:
Στο θέμα μας τώρα: Αν εννοείς τα checkpoints, αυτά είναι απαραίτητα για να σου κρατήσει τη δουλειά αν χρειαστεί να κλείσεις την κονσόλα για κάποιον λόγο (που δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να είναι). Γιατί λοιπόν θέλεις να τα ξεφορτωθείς;; :nono:
@erateinos, είναι επιλογή στα advanced options. Καλό είναι να την αφήσεις γιατί αν κλείσει ο υπολογιστής ...ατύχησες.
Αν θέλεις πάντως να την αλλάξεις πρέπει να τρέξεις πάλι την κονσόλα με -configonly να πατήσεις yes στο change advanced options και εκεί θα την βρεις. Συνήθως είναι by default στα 15 λεπτά. Άλλαξε την στην τιμη που θέλεις.
@ aria (νησιωτική μούσα!) με απλά μαθηματικά (αν δεν κάνω λάθος) όταν κάνει τσεκ σε κάθε frame για ένα λεπτό,
στο σύνολο είναι 100 λεπτά,
ενώ εάν κάνει κάθε 10 fremes τσεκ θα τελειώσει γρηγορότερα κατά 90 λεπτά :hmm:
@ Νικαετέ σε ευχαριστώ. (Καλό είναι να την αφήσεις γιατί αν κλείσει ο υπολογιστής ...ατύχησες.)
<< πάλι πατάτα θα κάνω μου έχω εμπιστοσύνη>>
:)
Απ' ό,τι ξέρω (ας με διορθώσει ο Νικαετός) δεν γίνεται αυτό που λες. Τσεκ ανά φρέιμ θα σου κάνει ούτως ή άλλως. Εκτός αν εννοείς ότι: Χρειάζεσαι 15 λεπτά ανά φρέιμ, οπότε αν το βάλεις να κάνει τσεκ ανά 30 λεπτά θα γλιτώνει ένα τσεκ; :hmm:
Ίσως να'χεις και δικιο γιατί τη μία και μοναδική φορά που πήρα ένα γιούνιτ τάχιστο που ήθελε σε μένα δέκα λεπτά το φρέιμ, δεν έβαζε κανένα τσεκπόιντ (το έχω ρυθμίσει στα 28 λεπτά) . . . :hmm:
Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που λες ότι χάνεις ένα ολόκληρο λεπτό. Νομίζω πως απλώς «γράφει» την πρόοδό σου στιγμιαία έτσι ώστε να μη χαθεί ολόκληρη η δουλειά. Και ότι συμπτωματικά σε σένα ένα λεπτό μετά ολοκληρώνεται το φρέιμ (σε μένα π.χ. γίνεται το τσεκπόιντ στα 28 λεπτά και ολοκληρώνεται φρέιμ στα 32-35 κάποιες φορές).
erateinos εγώ πάντα το αλλάζω και το κάνω 30 (κάθε 30 λεπτά να φυλάει πού είναι). Βοηθάει ελαφρά γιατί του μειώνεις το i/o στην περίπτωση που το κάθε frame κάνει πάνω από 15 λεπτά.
@ ADSLgr.com All rights reserved.