Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία
Tα ξεκινάς σαν service ή χειροκίνητα?
services βέβαια .. κονσόλες έχω. :(
με έχουν τρελάνει αυτές .. τελείωσαν εδώ και 2 μέρες και οι 2 κονσόλες και δεν μπορούσαν να συνδεθούν με τον server τους ..
άντε λέω ίσως φταίει το proxy που έχω για σύνδεση στον internet, ναι αλλά αφού έχω internet, τεσπα περιμένω..
Σήμερα μετά από πολλά reboot στέλνουν αποτελέσματα παίρνουν νέες πρωτεΐνες και στο τελευταίο reboot είδα αυτό .. τώρα άδικα τρέχει η μία κονσόλα
NoYmErOs έχεις βάλει την παράμετρο –local και στις δύο κονσόλες :?:
Δούλευαν κανονικά για 2 πρωτεΐνες που τρέξανε αλλά μετά ..
sotiriskakos
22-09-05, 22:53
Mπορεί να μου πει κάποιος κάτι παρακαλώ;
Στα στατιστικά του stanford φαίνονται περασμένα 170 wus, ενώ στην κονσόλα μου μόνο 169.Απ' ότι θυμάμαι κιόλας 169 έχω αναδιπλώσει και όχι 170.Για ποιό λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό;Δεν έχει και πολύ σημασία νομίζω, αλλά μου έχει φανεί αρκετά περίεργο.
Ευχαριστώ.
Δούλευαν κανονικά για 2 πρωτεΐνες που τρέξανε αλλά μετά ..
Κάνε πάλι restart το pc και θα δουλέψουν και οι 2 . (Τσέκαρε πάντως για καλό και για κακό αν έχεις βάλει την παράμετρο local και στις 2 )
@sotiris , κάποια στιγμή οι servers τα ψιλοέχασαν και πρόσθεσαν σε όλους από κάτι ...
Καλημέρα σε όλους.
Εχω το F@H σε ένα μηχάνημα χωρίς πρόσβαση στο Ιντερνετ που έχω προσθέσει όμως persistent routes, σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα εδώ, και ενώ στέλνει τα αποτελέσματα δεν μπορεί να πάρει καινούργιο WU. Ιδού και ένα κομάτι log
[07:04:20] Folding@home Core Shutdown: FINISHED_UNIT
[07:04:23] CoreStatus = 64 (100)
[07:04:23] Sending work to server
[07:04:23] + Attempting to send results
[07:05:17] + Results successfully sent
[07:05:17] Thank you for your contribution to Folding@Home.
[07:05:17] + Starting local stats count at 1
[07:05:21] - Preparing to get new work unit...
[07:05:21] + Attempting to get work packet
[07:05:21] - Connecting to assignment server
[07:05:21] Couldn't send HTTP request to server (wininet)
[07:05:21] + Could not connect to Assignment Server
[07:05:21] Couldn't send HTTP request to server (wininet)
[07:05:21] + Could not connect to Assignment Server 2
[07:05:21] + Couldn't get work instructions.
[07:05:21] - Error: Attempt #1 to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[07:05:27] + Attempting to get work packet
[07:05:27] - Connecting to assignment server
[07:05:27] Couldn't send HTTP request to server (wininet)
[07:05:27] + Could not connect to Assignment Server
[07:05:27] Couldn't send HTTP request to server (wininet)
[07:05:27] + Could not connect to Assignment Server 2
[07:05:27] + Couldn't get work instructions.
[07:05:27] - Error: Attempt #2 to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
Την πρώτη φορά που πήρε WU είχε προσβαση στο ίντερνετ αλλά μετά έπρεπε να την αφαιρέσω.
Καμιά ιδέα;
Couldn't send HTTP request to server (wininet)
αυτό μου βγλάζει και εμένα και είναι λόγο του proxy μου μιας και έχει πολλές φορές προβλήματα και δεν δουλευει .. δλδ δεν έχω σύνδεση. μήπως έχει προβλημα στην σύνδεση.. δεν ξέρω τί είναι το wininet :vava:
Αρκετά συχνά οι Assignment servers είναι down λόγω φόρτου εργασίας και επανέρχονται αργότερα!
Έχει δίκιο ο evil και εμένα τώρα τελευταία μου το κάνει όλο και πιο συχνά !
Δείτε πόσοι είναι DOWN τώρα : http://vspx27.stanford.edu/serverstat.html
δεν ξέρω τί είναι το wininet :vava:
Αδερφέ, είναι η library των windows, που περιέχει τις low level ρουτίνες που κάνουν access το internet και χειρίζονται την επικοινωνία με το internet
Παιδιά να ρωτήσω κάτι? Μιλάει πουθενά στις σελίδες του Stanford για το progress του folding? Αναρρωτιέμαι τόσες χιλιάδες PCs, επί τόσο καιρό πόσο μικρό ή μεγάλο εύρος εξομειώσεων έχουν ολοκληρώσει. Δλδ, βρισκόμαστε στο 1% όλως των δυνατών εξομοιώσεων, στο 50%, στο 99.999, που?
Στην κεντρική σελίδα του http://folding.stanford.edu/ θα βρείς αναφορές για τα μέχρι τώρα ερευνητικά αποτελέσματα και για τα Projects που τρέχουν, ποσοστά με την μορφή που το ζητάς δεν έχω δεί, αλλά το θεωρώ και αρκετά δύσκολο να προσδιοριστεί με τέτοια ακρίβεια, φαντάσου τους συνδυασμούς που μπορούν να γίνουν κάτω απο διαφορετικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας!
Στην κεντρική σελίδα του http://folding.stanford.edu/ θα βρείς αναφορές για τα μέχρι τώρα ερευνητικά αποτελέσματα και για τα Projects που τρέχουνΑσφαλώς και τα έχω δει ;) Δεν αναφέρει πουθενά όμως πόσα αποτελέσματα απομένουν! (έστω στο περίπου)
αλλά το θεωρώ και αρκετά δύσκολο να προσδιοριστεί με τέτοια ακρίβεια, φαντάσου τους συνδυασμούς που μπορούν να γίνουν κάτω απο διαφορετικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας!Και εγώ κάτι τέτοιο υποθέτω. Απλά είναι πιο ωραίο να φολντάρεις, γνωρίζοντας πως κάποια μέρα θα τελειώσει το project και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξομειώσεων, απ'το να φολντάρεις έτσι αόριστα... :(
Άλλη ερώτηση: Μέχρι στιγμής έχουν βγάλει τπτ συμπεράσματα για τις διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με το δίπλωμα των πρωτεϊνών?
http://folding.stanford.edu/results.html ;)
Την έχω επισκευτεί και αυτή τη σελίδα, απλώς ρωτάω (πιο γενικά) αν έχουν βγάλει συμπεράσματα για το πως πχ. "γεννιέται" κάποιο είδος καρκίνου. Στη σελίδα των αποτελεσμάτων ναι μεν αναφέρει πως εξομοίωσαν την τάδε πρωτεΐνη, αλλά από αυτή την πληροφορία τι συμπεράσματα βγήκαν?
Τέσπα, μη ζητάω και πολλά :D
Keep folding... :thumbsup1
Στη σελίδα των αποτελεσμάτων ναι μεν αναφέρει πως εξομοίωσαν την τάδε πρωτεΐνη, αλλά από αυτή την πληροφορία τι συμπεράσματα βγήκαν?
Ελπίζω να βρεί χρονο να μας πεί κατι παραπάνω η Ιώτα (zoyzouni) αφού έχει σχεση με το αντικείμενο σπουδών της!
paradisegr
24-09-05, 14:22
O wan είχε αναφέρει ότι τον εξοργίζει το ότι δεν έχουν προβλέψη για τα Linux clients τη ρύθμιση για την cpu. Συμφωνώ μαζί του απόλυτα και γι αυτό δεν έχω ουτε ενα μηχανάκι Linux να διπλώνει (ενώ έχω 2-3 γερά μηχανάκια)
Οποιος μου αναφέρει ότι το Linux κάνει καλύτερη χρήση των πόρων και δεν έχει ανάγκη θα συμφωνήσω μαζί του μεν αλλά αυτό δεν πάυει να δείχνει ότι δεν σέβονται τον χρήστη του Linux σε σχέση με τα win. Προσωπικά δε πρόκειται εαν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση και δεν δωθεί η ίδια δυνατότητα και στους Linux clients να βάλω ούτε ένα μηχανάκι :evil:
Σαφώς και αυτό είναι μειονέκτημα για τους χρήστες Linux . Όμως εκεί υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης με διαφορετικό τρόπο , οπότε αυτό είναι πρόφαση . Άλλωστε είπαμε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμα και αν βάζαμε να χρησιμοποιεί το 200% της cpu !
paradisegr
24-09-05, 14:40
Σαφώς και αυτό είναι μειονέκτημα για τους χρήστες Linux . Όμως εκεί υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης με διαφορετικό τρόπο , οπότε αυτό είναι πρόφαση . Άλλωστε είπαμε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμα και αν βάζαμε να χρησιμοποιεί το 200% της cpu !
Ο τρόπος ρύθμισης που έχει βγεί από κάποιους χρήστες για την ρύθμιση είναι το λιγότερο κομπογιαννήτικος και εγώ δεν τα κάνω αυτά τα πράγματα.
Οσον αφορά ότι είναι πρόφαση, πάλι δε νομίζω να χρειάζεται πρόφαση κάποιος που δίνει από τους περισσότερους πόντους στην ομάδα και έχει τόσα μηχανάκια να διπλώνουν.
Απλά είναι θέμα αρχής και σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, οι του Stanford πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει μόνο να παίρνουν (δόξα, βοήθεια από όλους εμάς) αλλά και να δίνουν.
Ο τρόπος ρύθμισης που έχει βγεί από κάποιους χρήστες για την ρύθμιση είναι το λιγότερο κομπογιαννήτικος και εγώ δεν τα κάνω αυτά τα πράγματα.
Οσον αφορά ότι είναι πρόφαση, πάλι δε νομίζω να χρειάζεται πρόφαση κάποιος που δίνει από τους περισσότερους πόντους στην ομάδα και έχει τόσα μηχανάκια να διπλώνουν.
Απλά είναι θέμα αρχής και σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, οι του Stanford πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει μόνο να παίρνουν (δόξα, βοήθεια από όλους εμάς) αλλά και να δίνουν.
@paradise , σαφώς και δεν αναφέρομαι σε σένα , ούτε να το σκέφτεσαι ! Το καρφί πηγαίνει ston Jedi Master , που του αρκεί ένα mind trick για να φέρει την κατάσταση εκεί που πρέπει . !!!
Άλλωστε τον dual core , πώς θα τον δοκιμάσει ?? ;) :twisted:
Λοιπόν επειδή οι παρακάτω οδηγίες του ΚακοΓέρακα:
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=205475&postcount=4
έχουν θεμελιώδεις ασάφειες και ελλείψεις, ερωτήσεις, πάντα για Gentoo:
1. Γιατί στο παραπάνω ποστ στο νούμερο ομάδας το βάζει 2 φορές τη μία πίσω από την άλλη;
2. Στο Portage αυτή τη στιγμή έχω στο /etc/make.conf:
PORTAGE_NICENESS="19"
Στο σετάρισμα των 2 clients, δήλωσα στα advanced settings prioriry -> low
Θέλω:
Οι 2 clients του F@H να έχουν όσο πιο low priority γίνεται.
Το Portage να έχει αμέσως πιο πάνω λίιιιιιγη περισσότερη προτεραιότητα.
Δηλαδή σε περίπτωση που 2πλο-φολντάρω στο background, και ξεκινά compiling, αμέσως να παίρνει 0% το folding και 100% το compile.
Με το πέρας του compile φυσικά να ξαναπαίρνει ό,τι περισσεύει το folding.
3. Πώς μπορώ να τσεκάρω ότι δεν έδωσα λάθος αριθμό ομάδας, ότι το username μου δεν το έχει άλλος, και ότι γενικά, ξεκίνησε η δουλειά σωστά;
Γιατί στο παραπάνω ποστ στο νούμερο ομάδας το βάζει 2 φορές τη μία πίσω από την άλλη; Το νούμερο της ομάδας να το βάλεις μία φόρα είναι τυπογραφικό λάθος.
Πώς μπορώ να τσεκάρω ότι δεν έδωσα λάθος αριθμό ομάδας,Προσέχοντας τι γράφεις
ότι το username μου δεν το έχει άλλος, Από εδώ How do I choose a username? (http://folding.stanford.edu/download.html)
και ότι γενικά, ξεκίνησε η δουλειά σωστά;Όταν τελειώσεις το πρώτο WU και μπεις στα στατιστικά
Όποιος έχει πιο ολοκληρωμένο οδηγό για το F@H και την χρήση με linux, ας το ανεβάσει εδώ και να το μεταφέρω ή ας μου στείλει pm να ξεκλειδώσω το thread με τίς οδηγίες για να το προσθέσει! ;)
Το νούμερο της ομάδας να το βάλεις μία φόρα είναι τυπογραφικό λάθος.
1. Καλά με δουλεύεις;
2. Είδα τώρα ότι ο ΚακοΓέρακας το διόρθωσε ύστερα από τόσους μήνες, και τώρα το αναφέρει μία φορά.
Προσέχοντας τι γράφεις
How reassuring.
Όταν τελειώσεις το πρώτο WU και μπεις στα στατιστικά
Χμ.
Και πότε θα γίνει περίπου αυτό, σε τάξη μεγέθους;
Κάποιες ώρες π.χ.;
Πάντως σημαντικά ερωτήματά μου - σχετικά με τα priorities - ακόμα παραμένουν αναπάντητα.
Και ένα επιπλέον ερώτημα.
Ποιά priority είναι πιο χαμηλή;
Η low ή η idle;
Πώς μπορώ να τσεκάρω ότι δεν έδωσα λάθος αριθμό ομάδας,
O windows client όταν ξεκινάει στο fahlog.txt δημιουργεί μια εγγραφή :
[13:48:17] - Use IE connection settings: Yes
[13:48:17] - User name: EvilHawk (Team 36673)
φαντάζομαι ότι κάποια μορφή log θα κρατάει και σε linux!
Ποιά priority είναι πιο χαμηλή;
Η low ή η idle;
η idle!
btw ότι μπορείς να προσθεσεις ή ασάφειες λάθη που θα βρείς στo how to το να τα αναφέρεις για να τα διορθώσουμε!
Και πότε θα γίνει περίπου αυτό, σε τάξη μεγέθους;Ανάλογα το WU από κάποιες ώρες έως μέρες.
Για αυτό υπάρχει και διαφορά στους πόντους που δίνει κάθε WU.
http://folding.stanford.edu/FAQ-points.html
Λάθη που έχει το How-To για Linux για SMP συστήματα:
Όταν τρέχουμε για πρώτη φορά:
/opt/foldingathome/initfolding
στην πραγματικότητα τρέχει το:
/opt/foldingathome/client1/foldingathome -configonly
και ερωτά μεν για τις ρυθμίσεις, αλλά ΜΟΝΟ για τον 1ο client αυτό δηλαδή που θα απασχολεί μόνο το 1ο από τα συνολικά διαθέσιμα CPU cores.
Πρέπει λοιπόν μετά διαδοχικά να τρέξετε:
/opt/foldingathome/client2/foldingathome -configonly
/opt/foldingathome/client3/foldingathome -configonly
...................................
/opt/foldingathome/clientN/foldingathome -configonly
εάν έχετε N CPU cores, με 1=<N<=8.
Για κάποια ώρα το 2ο core βάραγε διπλώματα και κανείς δεν είχε πάρει τους πόντους.
Άσχετο:
Και μάλιστα πρέπει να τελείωσε κάποιο work unit γιατί διέκρινα παύση 1sec στο CPU usage.
Πωπωωωώ...χαμός με νέες εισόδους στην ομάδα! Άντε γερά παιδιά.
Ρε σεις, μηχανάκια που είναι πίσω από ISA έχει καταφέρει κανείς να τα κάνει να μιλήσουν με το stanford;
Λοιπόν ψάχνοντας το folding forum βρήκα αυτά:
fahlimit — a tool to limit f@h cpu usage
Requirements: Mac OS X 10.2 or later, or Linux
% ./fahlimit -help
fahlimit version 0.6
usage: fahlimit [options]
options:
-daemon run in background. implies -persist
-persist don't exit if no cores are detected
-fallback if no cores are detected, try fallback of /usr/bin/killall. implies -persist
-percent nn percent time cores should run. valid range is 20-90 (default 70)
-version show version info and quit
description:
fahlimit is for reducing the cpu load caused by the folding@home core.
it works by alternately pausing (SIGSTOP) and continuing (SIGCONT) all cores "FahCore_".
this is useful, for instance, in reducing the operating temperature of a laptop.
typical usage would be
fahlimit -daemon -percent 65 # to start
killall fahlimit # to stop
* fahlimit 0.6 c source code (15K) (http://calxalot.homeip.net/downloads/Versions/fahlimit/0.6/fahlimit-0.6.c)
* fahlimit 0.6 osx binary (5K) (http://calxalot.homeip.net/downloads/Versions/fahlimit/0.6/fahlimit-0.6-osx.tgz)
* fahlimit 0.6 linux/x86 binary (4K) (courtesy of Dick Howell) (http://calxalot.homeip.net/downloads/Versions/fahlimit/0.6/fahlimit-0.6-linux.tgz)
- Linux F@H Work Unit Monitor: (http://gkrellfah2.sourceforge.net/)
Gkrellfah2 is a monitor and interface for the Linux Folding@Home client in GkrellM (Ver. >= 2.2). Also available is a client/server version for monitoring remote machines using GkrellMD.
- GKrellM plugin: (http://gkrellfah.hypercubepc.com/)
GKrellFAH is a Folding@Home client monitor plugin for GKrellM.
Επίσης Dual Boot Setup - 1 FAH Instance usin Wine (http://forum.folding-community.org/viewtopic.php?t=12843&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=) & Win32 client on Ubuntu with wine (http://forum.folding-community.org/viewtopic.php?t=11890&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=) !
Euri για ISA δεν βρήκα τίποτα , δεν κάνεις ένα search στο http://forum.folding-community.org ?
Εδώ και μερικές ημέρες απεγκατέστησα τη γραφική κονσόλα και έβαλα δύο κονσόλες σαν service.
Η παραγωγή μου έπεσε έντονα. (P4 Hyperthreading)
Παρακολουθώ την πορεία του ψησίματος με το FahMon, το οποίο μου δίνει για μια 240άρα η οποία άρχισε στις 21/9, ότι θα τελειώσει στις 27/9 (αυτό για τη μία κονσολα, η άλλη φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα)
Είναι λογικό αυτό ή έκανα κάποιο λάθος;
dipa57 Δεν είναι απόλυτα τα στατιστικά για το πότε θα τελειώσει μία WU.
Ανάλογα το WU, τα προγράμματα που τρέχουν την συγκεκριμένη στιγμή.
Παρακολούθησε το θα δεις ότι αλλάζει συνεχώς.
Άλλη απορία: Επεξεργαζόμουν ένα WU και μέχρι το 84% τελείωνε 1 frame περίπου κάθε μισάωρο. Απ'το 84% και μετά για κάθε frame ήθελε 3.5 ώρες. Είναι λογικό αυτό?
Εξαρτάται απο τον φόρτο εργασίας της cpu σου εκείνη την ώρα σε άλλες εργασίες!
@WAn , μπορείς να το παρακολουθείς από το fahlog.txt . Από εκεί θα βλέπεις πότε τελειώνει κάθε WU .
Λάθη που έχει το How-To για Linux για SMP συστήματα:
Όταν τρέχουμε για πρώτη φορά:
/opt/foldingathome/initfolding
στην πραγματικότητα τρέχει το:
και ερωτά μεν για τις ρυθμίσεις, αλλά ΜΟΝΟ για τον 1ο client αυτό δηλαδή που θα απασχολεί μόνο το 1ο από τα συνολικά διαθέσιμα CPU cores.
Πρέπει λοιπόν μετά διαδοχικά να τρέξετε:
/opt/foldingathome/client2/foldingathome -configonly
/opt/foldingathome/client3/foldingathome -configonly
...................................
/opt/foldingathome/clientN/foldingathome -configonly
εάν έχετε N CPU cores, με 1=<N<=8.
Λογικο ειναι αυτο που γινεται αφου για καθε επεξεργαστη εχεις κανει και αλλο directory στο οποιο θα τρεχει απο εκει αλλη μια κονσολα ετσι ωστε να εκμεταλλευεσαι στο επακρο οσους επεξεργαστες εχεις.
Εγω ας πουμε εχω φακελους Folding και Folding 2 και εχω κανει και ενα script να τρεχει το folding με μια εντολη, αλλα πρεπει να πληκτρολογησω την εντολη για καθε φακελο ξεχωριστα. Που ειναι το λαθος??
Λογικο ειναι αυτο που γινεται αφου για καθε επεξεργαστη εχεις κανει και αλλο directory στο οποιο θα τρεχει απο εκει αλλη μια κονσολα ετσι ωστε να εκμεταλλευεσαι στο επακρο οσους επεξεργαστες εχεις.
Εγω ας πουμε εχω φακελους Folding και Folding 2 και εχω κανει και ενα script να τρεχει το folding με μια εντολη...
Δεν σχολίασα εάν είναι λογικό ή όχι.
Είπα πολύ απλά ότι το How-To είναι ελλιπές σε αυτό το σημείο.
αλλα πρεπει να πληκτρολογησω την εντολη για καθε φακελο ξεχωριστα. Που ειναι το λαθος??
Στο Gentoo με μία εντολή σταματάνε όλα και με μία αρχίζουν όλα.
Άρα το λογικό θα ήταν με μία φορά configuration να ρυθμίζει όλους τους clients.
Δεν σχολίασα εάν είναι λογικό ή όχι.
Είπα πολύ απλά ότι το How-To είναι ελλιπές σε αυτό το σημείο.
Στο Gentoo με μία εντολή σταματάνε όλα και με μία αρχίζουν όλα.
Άρα το λογικό θα ήταν με μία φορά configuration να ρυθμίζει όλους τους clients.
Τι θα επρεπε δηλαδη να προσθεσω στο howto?? Αφου γραφω οτι οταν πληκτρολογουμε την εντολη για να τρεξει ο client βαζουμε τις ρυθμισεις αναλογα με το συστημα μας. Δεν ειναι δυνατον να γινει μια φορα αυτο μονο, αφου εχουμε πολλα clients, ( και client ids ) ας πουμε εγω εχω διαφορετικες ρυθμισεις στον εναν client και διαφορετικες στον αλλον, δεν μου φαινεται σωστο να υπαρχει μια καθολικη ρυθμιση για ολους τους clients αφου μπορει να θελω να χρησιμοποιω τον εναν για μη βαριες μοναδες και του αλλου να του βαζω πιο δυσκολα assignments.
Μπορεις αμα θες στο script να ενσωματωσεις και τις δυο εντολες εννοειται, για να τρεχουν με την μια ολα, και να σταματανε ολα επισης οποτε θελησεις. Απλα εγω το εγραψα ετσι γιατι ετσι το εχω στον υπολογιστη μου αφου μια το δουλευα στο 50% και μια στο 100%.
Εξαρτάται απο τον φόρτο εργασίας της cpu σου εκείνη την ώρα σε άλλες εργασίες!Μα είναι ο web/file server, το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί σελίδες (internally) και αρχεία (NFS). Κυρίως folding κάνει ;) Υπάρχει περίπτωση τα τελευταία frames να ήταν πιο "ζόρικα"?
Υ.Γ.: Τα statistics στην υπογραφή δεν τα έβαλα για να δείξω τους τόοοοσους πολλούς πόντους που έχω μαζέψει ή τα WU που έχω ολοκληρώσει :oops: , αλλά για να παροτρείνω τους αρκετούς που είναι inactive ή δεν φολντάρουν μέχρι στιγμής ;)
Δεν άσκησα κριτική στο δικό σου How-To, Κόνδορα, που αφορά το Ubuntu.
Άσκησα κριτική στο How-To του ΚακοΓέρακα που αφορά το Gentoo.
Υ.Γ.: Τα statistics στην υπογραφή δεν τα έβαλα για να δείξω τους τόοοοσους πολλούς πόντους που έχω μαζέψει ή τα WU που έχω ολοκληρώσει , αλλά για να παροτρείνω τους αρκετούς που είναι inactive ή δεν φολντάρουν μέχρι στιγμής Όλοι για τον ίδιο λόγο έχουμε τις υπογραφές. Αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. :clap
Δεν άσκησα κριτική στο δικό σου How-To, Κόνδορα, που αφορά το Ubuntu.
Άσκησα κριτική στο How-To του ΚακοΓέρακα που αφορά το Gentoo.
Λαθος συγγνωμη, απλα επειδη ειδα SMP νομισα οτι το ελεγες για το δικο μου. Που παρεπιπτοντως δεν ειναι μονο για Ubuntu ειναι για ολες τις διανομες ;)
Λαθος συγγνωμη, απλα επειδη ειδα SMP νομισα οτι το ελεγες για το δικο μου. Που παρεπιπτοντως δεν ειναι μονο για Ubuntu ειναι για ολες τις διανομες ;)
Για Gentoo δεν κάνει πάντως.
Παιδιά να σας ξεκλειδώσω το thread να προσθέσετε ότι είναι να προσθέσετε? Κάντε copy paste ότι έιναι σωστό απο το υπάρχον βάλτε προσθήκες και έξτρα κομμάτια άν υπάρχουν και θα διορθώσω τα Links και τα credits στο αρχικό μήνυμα!
Για Gentoo δεν κάνει πάντως.
Στην ουσια ενα σκριπτακι ειναι! Τι προβλημα υπαρχει και δεν δουλευει??
Στην ουσια ενα σκριπτακι ειναι! Τι προβλημα υπαρχει και δεν δουλευει??
Πολύ απλά είναι περιττό.
Διότι με το που κάνεις emerge το F@H στο Gentoo έχει αυτομάτως φτιάξει start-stop script στο /etc/init.d/ που κοιτά τί έχεις δηλώσει στο /etc/conf.d/foldingathome:
# Number of clients to run
#
# Folding@Home isn't multithreaded, so if you're running multiple CPU's
# you will need to run a client to run for each of your CPU's in order
# to achieve the best performance for Folding@Home. Up to a maximum of 8.
# Ex. A dual CPU system would use CPU=2. The init script has code to
# determine how many CPUs you have if you set CPU=0.
#
CPU=2
Ό,τι αριθμό δηλώσεις εκεί, το start-stop script τον διαβάζει και με τη standard - ΜΟΝΟ μία - εντολή που ξεκινούν ή σταματούν όλα τα daemons στο Gentoo, ξεκινούν ή σταματούν ΟΛΟΙ οι clients με τη μία.
Εάν δεν το αφήσεις 0 που είναι το defgault, λέει ότι θα το βρει και μόνο του.
Άρα λοιπόν, στο Gentoo όλα αυτά που έγραψες δεν χρειάζονται.
Αγνωστη πρωτεϊνη ? άγνωστο credit ? υπάρχει πρόβλημα ? :oops:
Αγνωστη πρωτεϊνη ? άγνωστο cradit ? υπάρχει πρόβλημα ?
Κατέβασε την καινούργια έκδοση, υπάρχει αντίστοιχο thread, ή τρέξε ένα update στα projects (υπομενού στο main) !
Πήρες ...τις βαρβάτες πρωτεΐνες LOL . Όχι δεν είναι όλα τα WU έτσι . Αυτά που έχεις εσύ λογικά είναι των 600 πόντων και είναι αρκετά μεγάλα. Υπάρχουν διάφορες ...ποικιλίες . Don't worry !Σε μένα όλες οι πρωτεϊνες είναι των 400 frames αλλά οι πόντοι που μου δίνουν είναι λιγότεροι από 600 :cry: (εκτός και αν δίνει τους μισούς στο 50% και τους άλλους μισούς στο τέλος)...
Υ.Γ. : At least 12 hours per day you must !2 PCs x 24 x 7 :thumb_dup
Gmt , τις τελευταίες 3 μέρες , είναι τελείως οφ , o FX - 53 , δεν έχει καταφέρει να διπλώσει ούτε μία πρωτείνη . Όλο early Unit Ending βγάζει ...πάνω από 20 πρωτείνες έχει κάψει ! :( :(
@ ADSLgr.com All rights reserved.