Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία
Οι παράμετροι και στις δυο κονσόλες είναι οι παρακάτω :?:
-svcstart -local -verbosity 9
Executable: C:\folding\FAH502-Console -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods.exe
Executable: C:\folding1\FAH502-Console -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods.exe
Executable: C:\folding\FAH502-Console -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods.exe
Executable: C:\folding1\FAH502-Console -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods.exe
Άλλαξε το σε :
C:\folding\FAH502-Console.exe -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods
C:\folding1\FAH502-Console.exe -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods
το -.exe είναι λάθος
για αυτό μπερδεύει το πρόγραμμα γιατί οι παράμετροι είναι λάθος.
" -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods "
αυτό έβαλα ...
Κατάλαβες ότι το -advmethods.exe είναι λάθος παράμετρος.
Όταν το πρόγραμμα βρει λάθος τη μία αγνοεί και τις άλλες.
Έτσι δεν δούλευαν και οι 2 κονσόλες επειδή δεν υπήρχε η παράμετρος -local.
Κατάλαβα τί θέλεις να πεις ..
Έβαλα την παράμετρο όπως λέει στο how to, δεν έβαλα .exe στο τέλος του -advmethods
Πώς το αλλάζω ?
Start -> run -> regedit
Ανίγει ο Registry Editor
Πατάς Ctrl+F και ψάχνεις το κείμενο -svcstart
Θα βρεις ένα κλειδί με το όνομα ImagePath
Πατάς διπλό κλικ απάνω του.
Και το αλλάζεις
Προσοχή τα κλειδιά θα είναι δυο με το ίδιο όνομα.
Το ένα θα γράφει:
C:\folding\FAH502-Console -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods.exe
Θα το αντικαταστήσεις με:
C:\folding\FAH502-Console.exe -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 –advmethods
Μετά θα πατήσεις το F3 για να βρει το επόμενο.
Το άλλο θα γράφει:
C:\folding1\FAH502-Console -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 -advmethods.exe
Θα το αντικαταστήσεις με:
C:\folding1\FAH502-Console.exe -svcstart -local -forceasm -verbosity 9 –advmethods
Προσεξε γιατί μπορει να βρεις με διαφορετική σειρά τα κλειδιά, μην τα ανακατέψεις, δεν Θα δουλεύει πάλι.
Η διαφορά είναι με red
Το όνομα του κλειδιού είναι το ίδιο ImagePath
Δεν το αλλάζεις ! Το exe , το προσθέτει μόνο του η κονσόλα. Ας μας διαφωτίσει και ο Evil , αλλά νομίζω πως έτσι είναι .
@Νoymeros , τις παραμέτρους στο registry δεν τις έβαλες ?
Δεν το αλλάζεις ! Το exe , το προσθέτει μόνο του η κονσόλα. Ας μας διαφωτίσει και ο Evil , αλλά νομίζω πως έτσι είναι .
ναι μόνο του, αυτό προσεξα.
@Νoymeros , τις παραμέτρους στο registry δεν τις έβαλες ?
πώς το βλέπω ?
ναι το προσθέτει μόνη της η κονσόλα αλλα το copy & paste έπρεπε να γίνει μετά το .exe ! ;)
Κάνε ότι σου λέι ο Re-Ti-Re πιο πάνω και θα είσαι οκ!
το c/p το εκανα απο το FHlog.txt ..
Ναι το κατάλαβα αλλά εγώ εννοώ το " το copy & paste στο registry key έπρεπε να γίνει μετά το .exe"
Παιδιά, γειά χαρά!!
Λοιπόν έχουμε και λέμε... Είμαι σχετικά νέος στο "δίπλωμα" και έχω μερικές απορίες... ¨Εχουμε και λέμε...
Έχω ένα PC Pentium 4 3.00 GHz ΗΤ στο οποίο είχα εγκαταστήσει 2 απλές κονσόλες και πήγαιναν σχετικά καλά... Είπα λοιπόν να βάλω άλλες 2 (συνολικά 4 σε ένα PC!!!) και μετά από ένα ψιλονεκρό διάστημα χωρίς πολλούς πόντους και χωρίς πολλά WUs σήμερα παρατήρησα ότι είχα τον καλύτερο μέσο όρο μου ever...
Οι απορίες μου είναι οι εξής:
Από τη στιγμή που έβαλα 4 κονσόλες ταυτόχρονα στο PC, είναι λίγο ξελιγωμένο σε πόρους όπως είναι φυσιολογικό. Στέκει να έχω 4 ή να γυρίσω στις 2; Μήπως με 4 κονσόλες και απενεργοποιημένη την επιλογή για μεγάλα WU που ως γνωστόν έχουν απαιτήσεις σε μνήμη (έχω 1 GB) πάω καλύτερα;
Υπάρχει τρόπος να ανοίγω/κλείνω τα services από τις κονσόλες με ένα Batch File για κάθε ενέργεια (άνοιγμα/κλείσιμο) κατά βούληση;
Σας ευχαριστώ θερμά!!! ;)
Είπα λοιπόν να βάλω άλλες 2 (συνολικά 4 σε ένα PC!!!)
Δουλεύει και με 4 κονσόλες :?:
Υπάρχει τρόπος να ανοίγω/κλείνω τα services από τις κονσόλες με ένα Batch File για κάθε ενέργεια (άνοιγμα/κλείσιμο) κατά βούληση;
Οι εντολές από Command Prompt είναι:
Π.χ. όταν το directory του τρέχει η κονσόλα είναι το c:\F@H
Σταματάει την κονσόλα:
net stop "FAH@C:+F@H+FAH502-Console.exe"
Ξεκινάει την κονσόλα:
net start "FAH@C:+F@H+FAH502-Console.exe"
Προσοχή δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω τι γίνεται με τις παραμέτρους.
όταν κάνουμε εκκίνηση την κονσόλα θα πρέπει να τις βάλουμε ξανά ή τις παίρνει από την registry :?:
Τις παίρνει απο το registry! ;)
δουλεύει μέχρι και 8 κονσόλες το λέει o ΕvilHawk στην εγκατάσταση της κονσόλας σαν services NT class
Τώρα τρώγμαι κι εγώ, έβαλα 2 κονσόλες, αν βάλω και άλλες 2, σίγουρα στις πρώτες 2 η απόδοση θα πέσει, συνολικά όμως θα έχω όφελος ?
Δεν τις έχω σαν services, αν τις βάλω όλες σαν services θα πάει ακόμη καλύτερα ?
@vagskarm
Δεν βρίσκω τον λόγο αφού οι 2 κονσόλες δουλεύουν απο 50% του CPU...
Εχθές κατέβασα μια πρωτεινη που λεγόταν dubble cromac core,(241 credit) εκτος οτι τελείωσε πολύ γρήγορα δλδ μια τον 220 credit συνήθος θέλει 24h αυτή τελείωσε σε 7h.
Οταν τελείωσε μου έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα και σταμάτησε η κονσόλα.
[06:01:44] Verifying core Core_65.fah...
[06:01:44] Signature is VALID
[06:01:44]
[06:01:44] Trying to unzip core FahCore_65.exe
[06:01:44] Decompressed FahCore_65.exe (1314816 bytes) successfully
[06:01:44] + Core successfully engaged
[06:01:49]
[06:01:49] + Processing work unit
[06:01:49] Core required: FahCore_65.exe
[06:01:49] Core found.
[06:01:49] Working on Unit 01 [October 13 06:01:49]
[06:01:49] + Working ...
[06:01:49] Folding@Home Client Core Version 2.53 (June 29, 2004)
[06:01:49]
[06:01:49] Proj: work/wudata_01
[06:01:50] Done: 22926 -> 142992 (decompressed 623.7 percent)
[06:01:50] nsteps: 5000000 dt: 2.000000 dt_dump: 250.000000 temperature: 298.000000
[06:01:50] xyzfile:
[06:01:50] " 393 p1158_L939_K12M_298K_DT_250ps_clones
[06:01:50] 1 N -29.872022 13.474185..."
[06:01:50] keyfile:
[06:01:50] "parameters ./proj1158.prm
[06:01:50] NOVERSION
[06:01:50] ARCHIVE
[06:01:50]
[06:01:50] cutoff 16.0
[06:01:50] taper 12..."
[06:01:50] - Couldn't get size info for dyn file: work/wudata_01.dyn
[06:01:50] Starting from initial work packet
[06:01:50] Protein: p1158_L939_K12M_298K_DT_250ps_clones
[06:01:50] - Run: 131 (Clone 198, Gen 1)
[06:01:50] - Frames Completed: 0, Remaining: 400
[06:01:50] - Dynamic steps required: 5000000
[06:01:50] Writing local files:
[06:01:50] parameters work/wudata_01.prm
[06:01:50] - Writing "work/wudata_01.key": (overwrite) successful.
[06:01:50] - Writing "work/wudata_01.xyz": (overwrite) successful.
[06:01:50] - Writing "work/wudata_01.prm": (overwrite) successful.
[06:01:51] - Writing "work/wudata_01.key": (append) successful.
[06:01:51]
[06:01:51] PROJECT="work/wudata_01", NSTEPS=5000000, DT=2.0000, DTDUMP=25.000000, TEMP=298.00
[06:01:51] TINKER: Software Tools for Molecular Design
[06:01:51] Version 3.8 October 2000
[06:01:51] Copyright (c) Jay William Ponder 1990-2000
[06:01:51] portions Copyright (c) Michael Shirts 2001
[06:01:51] portions Copyright (c) Vijay S Pande 2001
[06:12:23] Finished a frame (1)
Πώς και κάνει σε σένα 7 ώρες, σε μένα τέτοια wu κάνουν στο σπίτι (p4 3GHz) >2 μέρες, καιστο φορητό (p4 2GHz) > 3 μέρες ?
Με κλέβει το core ?
όχι απλά δεν την τελείωσε, άν αυτο είναι το log, μόλις την άρχισε!
όχι απλά δεν την τελείωσε, άν αυτο είναι το log, μόλις την άρχισε!
Eίναι tinker core .... τί είναι αυτό και αργή τόσο ? :oops:
Γομαράκι γιαυτό έχει και τόσους πόντους απόδοση!
Πήγα να κατεβάσω το firedaemon lite 1.6 αλλά το link είναι, πλέον, broken.
Στο site του firedaemon αναφέρει οτι η έκδοση lite δεν είναι πλέον διαθέσιμη.
Μήπως κάποιος να έβαζε την έκδοση 1.6 στο downloads section ;
Νομίζω πως δεν χρειάζεται πλέον.
Η κονσόλα μπορεί να τρέχει απο μόνη της στο παρασκήνιο ως service (Αυτό δεν έκανε το firedeamon???)
Ρίξε μια ματιά στο FAQ για την εγκατάσταση της κονσόλας ;)
πρίν απο μια εβδομάδα περίπου εγκατέστησα και εγώ το πρόγραμμα, και μπήκα στην ομάδα του adslgr.com
Απορίες: όλες οι πρωτείνες είναι 1300 (frames τα λέω εγώ) ?
που βλέπετε πόσα credits θα πάρετε μετά το τέλος;
είναι δυνατόν να θέλει περίπου 10 μέρες για να ολοκληρωθεί μια πρωτεϊνη;
ευελπιστώ ότι άυριο πρωί πρωί, θα ανεβάσω τα αποτελέσματα της 1ης
ndan_gr, Καλώς ήρθες στην ομάδα.
Κατέβασε και τρέξε το MathMon.
Δες εδώ για την τελευταία version: FahMon v2.0.0 (A Folding@Home Monitoring Tool) now works also with Linux (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21431)
Απλά αποσυμπιέζεις τα αρχεία και τρέχεις το πρόγραμμα.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια :)
Παιδιά, δεν μπορώ να μπω στη σελίδα των στατιστικών (http://www.adslgr.com/fahstat/fahindex.php). Μου πετάει:
"$bbuserinfo[username], δεν έχετε άδεια για πρόσβαση σε αυτή τη σελίδα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για έναν από τους παρακάτω λόγους: ..."
Φαντάζομαι πως το κάνει και στους υπόλοιπους. Κύριοι mods, plz κάντε κάτι ;)
Παιδιά, δεν μπορώ να μπω στη σελίδα των στατιστικών (http://www.adslgr.com/fahstat/fahindex.php). Μου πετάει:
"$bbuserinfo[username], δεν έχετε άδεια για πρόσβαση σε αυτή τη σελίδα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για έναν από τους παρακάτω λόγους: ..."
Φαντάζομαι πως το κάνει και στους υπόλοιπους. Κύριοι mods, plz κάντε κάτι ;)Δεν το έχουμε ανοίξει ακόμα, η database ενημερώνετε κανονικά αλλα οι σελίδες θέλουν δουλειά!
Επειδή υπάρχει εναλλακτική λύση και μπορείτε να παρακολουθείτε τα στατιστικά εδώ http://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=36673 , θα τα φτιάξουμε τελευταία! :p
Επειδή υπάρχει εναλλακτική λύση και μπορείτε να παρακολουθείτε τα στατιστικά εδώ http://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=36673 , θα τα φτιάξουμε τελευταία! :p
Μήπως είναι εύκολο ως τότε να τροποποιηθεί το F@H Team Stats link ωστε να οδηγεί στο site που ανέφερες??? θα ήταν αρκετά εξυπηρετικό ;)
Έχεις δίκιο,το άλλαξα προσωρινά ! ;)
Μπα κάθισα και το έφτιαξα, οι σελίδες με τα στατιστικά δουλεουν ξανά! ;)
Ηαve fun!
@ RE-TI-RE
Τα batch files δουλεύουν άψογα, ευχαριστώ πολυ... ;)
metsam, την ιδέα την πήρα από κάποιο post κάπου εδώ μέσα που είχε ξανασυζητηθεί. ;)
Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί έχω χάσει πάνω απο 3 πρωτεϊνες...
Επειδή κάποιες φορές ο explorer.exe κρεμάει, όταν επανέρχεται δεν υπάρχει το εικονίδιο του προγράμματος στο tray, αν και αυτό συνεχίζει να δουλεύει..
Έτσι αναγκάζομαι να κλείνω χειροκίνητα το core, για να το τρέξω ξανά αλλά χάνω τις πρωτεϊνες :( και κατεβάζει καινόυργια κάθε φορά..τι μπορώ να κάνω;
και μια απορία αν τρέχω το πρόγραμμα σαν service έχει μεγάλη διαφορά?
Να το βάλεις σαν service και να το παρακολουθείς με το F@HMon και δεν θα αναγκάζεσαι να κάνεις τέτοια κουλά! :p
Οκ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ΟΜΩΣ...αν τρέχει σαν service πως θα μπορώ να ρυθμίζω το πόσο % της CPU θα χρησιμοποιεί;
να προσθέσω ότι το Monitoring program, θέλει κάποιο χρόνο για να αρχίσει να εμφανίζει το τί γίνεται με την διαδικασία
Start -> Run -> X:\FAH502-Console.exe -configonly
(Γιατί όμως να το αλλάζεις συνέχεια; )
χμ σωστή ερώτηση αλλα αν η ανάλυση χρησιμοποιεί το 95% της cpu, δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω κανα παιχνίδι ή να επεξεργαστώ βίντεο για ευνοήτους λόγους :)
tnx θα δοκιμάσω όσα λες
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά (δεν έχεις διαβάσει δηλαδή τις προηγούμενες σελίδες!)! :)
Το F@H τρέχει με idle priority που σημαίνει πώς όταν κάποια εφαρμογή χρειαστεί τον επεξεργαστή το F@H θα ρίξει το ποσοστό που χρησιμοποιεί αυτόματα! Δεν θα έχεις πρόβλημα με παιχνίδια, ακόμη και με test τύπου 3DMark!
Αν χρειαστεί να παίξεις παιχνίδι ή να επεξεργαστείς video , το folding θα πάει ΜΟΝΟ του στο 0% !!!
να σας πω την αλήθεια δεν το έχω παρατηρήσει...αλλα νόμιζα ότι όσο % του ορίσεις τόσο χρησιμοποιεί...
ναι τόσο χρησιμοποιεί αλλά μόνο εαν κανένα άλλο process δεν ζητησει ισχυ. όταν ένα παιχνίδι ξεκίνησει το fah πεφτει ακόμα και στο 0. εαν το φοβασαι πολυ τοτε βαλτο στο 94% για να εχεις και ενα μαξιλαρακι αλλα σε γενικες γραμμες παιζει μια χαρα με τα παιχνίδια (η κονσολα όχι η γραφική έκδοση)
χμ σωστή ερώτηση αλλα αν η ανάλυση χρησιμοποιεί το 95% της cpu, δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω κανα παιχνίδι ή να επεξεργαστώ βίντεο για ευνοήτους λόγους :)
tnx θα δοκιμάσω όσα λες
Με amd2.4-512 ram παιζει τα πάντα και η γραφική που έχω στο ένα τρεχει στα....100% εδώ και 7μήνες?
εμενα η γραφική εκδοση μπλεκόταν με την καρτα γραφικων και τα παιχνιδια και παγωνε συχνα πυκνα. με την κονσολα ομως δεν ειχα ποτε προβλημα
Η γραφική κονσόλα έχει προβλήματα με την εμφάνιση των τρισδιάστατων γραφικών από τις πρωτεΐνες.
Απορία ! Τις τελευταίες μέρες και χωρίς να πειράξω τίποτα παρατήρησα την εξής μαγική εικόνα ! Ο P4 3,6 , ενώ παλαιότερα χρειαζόταν max έως 4 μέρες για τις 600άρες πρωτεΐνες τώρα βγ'αζει κάτι κουφά 7ήμερα !! Ενώ ο dualcore 4800+ 1 ημέρα και κάτι ψιλά ! Είναι δυνατόν ?? Παρατήρησε κάποιος άλλος κάτι αντίστοιχο ?
Για να σας προλάβω ...όλα λειτουργούν οκ στον 3,6 SSE , turbo κλπ !
Nikoseagle, Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι οι πρωτεΐνες με του 600 πόντους που διπλώνουν ποιο γρήγορα από κάποιες άλλες με τους ίδιου πόντους έχουν διαφορά στο μέγεθος την μνήμης που χρησιμοποιούν από το PC. Δηλαδή διπλώνουν γρηγορότερα αλλά χρειάζονται περισσότερη μνήμη.
Αυτό έχω παρατηρήσει.
τώρα γινομαι λιγο απληστος αλλα ποση μνημη χρειαζονται αυτες οι 600αρες πρωτεινες??
Επίσης παρατήρησα κι εγώ πως η πρωτεινη p2071_A21_agbnp_amber99 (GB GROMACS CORE) με 166 πόντους στον ιδιο AthlonXP2800 Βγαζει ενα frame σε 14 και κατι λεπτα ενώ η πρωτείνη p2069_BBA5 με 130 πόντους (GRAMACS CORE) βγαζει ένα frame σε 20 και κάτι λεπτά.
φυσικά το sse είναι ενεργοποιημενο
μάλιστα η πρωτείνη p2071_A21_agbnp_amber99 βγάζει περισσότερους πόντους ανά ημέρα έναντι των Tinker που σε γενικές γραμμές ευνοοούνται στους Athlon (165 αντί 135 περίπου)
σε λίγο απλά θα πάψω να προσπαθώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν τέτοιες διαφοροποιησεις
ΥΓ δεν έχω ενεργοποιημενο το -advmode
@ ADSLgr.com All rights reserved.