Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία
Είναι λίγο περίεργη η λογική των πόντων , ομολογώ πως δεν την έχω καταλάβει . Παλιότερα ήταν ευθέως ανάλογη του χρόνου επεξεργασίας . Τώρα τελευταία έχω μπερδευτεί και εγώ ...
Όσο για την μνήμη στις 600άρες , δεν γνωρίζω . Πάντως και το λάπτοπ μου με την ταπεινή 512 τα καταφέρνει μια χαρά . (πιο γρήγορα από τον P4 3,0 !! με 2 GB μνήμη)
στους πόντους υποτιθεται το benchmark ειναι ενας p4@2.8 τωρα από εκεί και μετα εχουμε μερικές παραλαγές
παραλαγή α) -advmode όταν μια πρωτεινη ειναι καπως πειραματικη παίρνει 50% παραπανω ποντους απο τους κανονικους ως bonus
παραλαγή β) όταν χρησιμοποιειται ο tinker core οι AMD τα καταφερνουν καλύτερα από τον p4@2.8 που γίνεται το benchmark και έτσι κερδίζουν περισσότερους πόντους ανα μέρα σε σχεση με τους gromacs.
σε αυτή την παραλαγή εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η πρωτεινη που ανεφερα p2071_A21_agbnp_amber99 (GB Gromacs core)που δίνει περισσότερους πόντους ανά ημέρα σε σχέση με το tinker core.
παραλαγή γ) υπότιθεται πως οι centrino τα πανε πολυ καλά ως foldo-μηχανήματα.
αυτά γνωρίζω όποιος εχει παραπανω λεπτομέρειες ας μας φωτίσει
ΥΓ ασχετο, αυτός που fodarει με το ονομα efialths ποιος ειναι ? τον κυνηγάω εδώ και μια βδομάδα και δεν μπορώ να τον περάσω. αμαν εχω κάνει. με το που τον πέρασα πρέπει να εβαλε και τους υπολογιστες τσεπης να φολνταρουν και πηδηξε απο 2500 ποντους στις 5000+ . δηλαδη θα βαλω και την CPU του αυτοκινητου για να τον περασω. γκρρρρρ ;-)
Πάντως και το λάπτοπ μου με την ταπεινή 512 τα καταφέρνει μια χαρά . (πιο γρήγορα από τον P4 3,0 !! με 2 GB μνήμη)
Μα καλά τι laptop έχεις; Μήπως είναι κανα τέτοιο (http://www.sun.com/desktop/workstation/ultra3/index.xml) και μας το κρύβεις;
Μα καλά τι laptop έχεις; Μήπως είναι κανα τέτοιο (http://www.sun.com/desktop/workstation/ultra3/index.xml) και μας το κρύβεις;
Xμμμμ , ενδιαφέρον LOL . Όχι πάντως , ένας centrino 1,6 είναι ο δικός μου , αλλά καλά τα πάει !
λοιπόν επιβεβαιωμενο πια. οι GB Gromacs πρωτεινες δινουν σταθερα περισοτερους ποντους ανα μερα στους Athlon που εχω εμπειρια
δηλαδη με απλό Gromacs βγαζει γυρω στους 100 ποντους τη μερα,
με Tinker γύρω στους 140
και με GB Gromacs γύρω στους 160-180 ποντους την ημερα
για να αρχίσω να το χρησιμοποιώ σαν service, πρέπει να κάνω εγκατάσταση απο πάνω;
επειδή τρέχω μια πρωτεϊνη 3000 frames, θα χαθεί?
tnx
ΥΓ ασχετο, αυτός που fodarει με το ονομα efialths ποιος ειναι ? τον κυνηγάω εδώ και μια βδομάδα και δεν μπορώ να τον περάσω. αμαν εχω κάνει. με το που τον πέρασα πρέπει να εβαλε και τους υπολογιστες τσεπης να φολνταρουν και πηδηξε απο 2500 ποντους στις 5000+ . δηλαδη θα βαλω και την CPU του αυτοκινητου για να τον περασω. γκρρρρρ ;-)
*βγάζει κεφάλι από την γωνία
Για μένα λέτε;
*βάζει κεφάλι μέσα
ΥΓ. Μην ρωτάς γιατί το Efialtis εκεί και το Cosmonaut εδώ, μεγάλη ιστορία....;)
iJohnnyCash
31-10-05, 11:25
Μπορω απο την γραφικο να παω στην απλη κονσολα χωρις να χάσω το work που κανω αυτη την στιγμη;
Ισως ( ; )
Αλλα καλυτερα να περιμενεις να τελειωσει μην παθεις καμια πλακα και το ξαναξεκινησει απο την αρχη.
Μπορω απο την γραφικο να παω στην απλη κονσολα χωρις να χάσω το work που κανω αυτη την στιγμη;
για να αρχίσω να το χρησιμοποιώ σαν service, πρέπει να κάνω εγκατάσταση απο πάνω;
επειδή τρέχω μια πρωτεϊνη 3000 frames, θα χαθεί?
tnx
Απλά σταματάτε το γραφικό,
κάνετε εγκατάσταση της κονσόλας σύμφωνα με το Howto
αντιγράφετε το φάκελο work απο εκεί που είναι εγκατεστημένο το γραφικό περιβάλον, στο φάκελο οπου εγκαταστήσατε την κονσόλα
και ξεκινάτε την κονσόλα ;)
Αν όλα πάνε καλά κάνετε και μία απεγκατάστσση του γραφικού και είστε jet ;)
εγκατέστησα την κονσόλα και την άφησα να κατεβάσει νέα πρωτεϊνη...έκανα όλες τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τον οδηγό εκτός απο τις εντολές στην registry αφού όταν τις πρόσθετα στο path, δεν έτρεχε το service
Όμως αν και το έχω ρυθμίσει γύρω στο 70-80 δεν θυμάμαι ακριβώς, το service τρέχει και πιάνει το 100% της cpu!!! το αποτέλεσμα είναι όπως καταλαβαίνετε να σέρνετε όλο το pc
καμια ιδέα;
μήπως δεν έπιασε η εντολή idle? πως μπορώ να το δω;
Μέσα στο φάκελο που βρίσκεται η κονσόλα υπάρχει ένα αρχείο client.cfg. Άνοιξέ το με έναν text editor και θα δεις ότι κάπου έχει μια εγγραφή που ονομάζεται cpuusage=x. Αν το x είναι 100, τότε άλλαξέ το με ό,τι ποσοστό θέλεις εσύ.
Πάντως εγώ σε κανένα μηχάνημα που τρέχω είτε μία είτε δύο κονσόλες δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ταχυτήτων. Μόλις ξεκινούσε κάποια δουλειά, η κονσόλα αυτόματα έριχνε το ποσοστό χρήσης της CPU έως και στο 0%...
αν θέλεις εσύ ή κάποιος άλλος ας μου στείλει τα περιερχόμενα γιατί αν και το έχω ρυθμίσει 2 φορές!
γράφει τα εξής:
[settings]
username=Anonymous
team=0
asknet=no
machineid=1
[http]
active=no
host=localhost
port=8080
usereg=no
αν κατάλαβα λείπουν αρκετά
ndan_gr, κάτι λάθος έχει γίνει και τους πόντους δεν τους παιρνείς εσύ και η ομάδα μας
θα πρέπει να γράφει τα πάρακάτω:
[settings]
username=Darkiegr
team=36673
εγγραφή cpusage δεν έχει ούτε το δικό σου;
πάντως συνεχίζει να κάνει τα ίδια :(
γράφει πχ 50-60% οτι χρησιμοποιεί το πρόγραμμα ΑΛΛΑ, η CPU πάει στο 100% όσο τρέχει το πρόγραμμα
ndan_gr, δες το ολόκληρο.
[settings]
username=Re-Ti-Re
team=36673
asknet=no
bigpackets=yes
machineid=1
local=11
[http]
active=no
host=localhost
port=8080
usereg=yes
[core]
disableassembly=yes
checkpoint=25
ignoredeadlines=yes
Δεν έχει γιατί το έχω στο 100% που είναι το default.
Όσες παράμετροι είναι στο default δεν γράφονται στο αρχείο.
Μια εύκολη λύση είναι να σταματήσεις την κονσόλα από το services και να την ξανατρέξεις με την παράμετρο –configonly. Έτσι θα δόσεις τις σωστές παραμέτρους στο πρόγραμμα.
Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχει!
έσωσα τις ρυθμίσεις που μου έδωσες πρίν και έκανα restart service, τώρα το αρχείο έχει μέσα
μόνο αυτά:
[settings]
machineid=1
[http]
active=no
Ndan_gr, είναι φανερό ότι κάτι δεν έχει ρυθμιστεί σωστά.
Κάνε αυτό που σου είπα και ποιο πριν
Μια εύκολη λύση είναι να σταματήσεις την κονσόλα από το services και να την ξανατρέξεις με την παράμετρο –configonly. Έτσι θα δόσεις τις σωστές παραμέτρους στο πρόγραμμα.
6 φορές το έχω κάνει τα νεύρα μου :(
τι γίνεται... το ρυθμίζω, το τρέχω αλλά δεν το βρίσκει λέει το κλείνω...το ξανατρέχω και δημιουργεί δικό του αρχείο με τις default ρυθμίσεις!!
7η...
για να σωθούν οι ρυθμίσεις κάνω κάτι ιδιαίτερο? εγώ κλείνω το παράθυρο μόνο με κλικ στο Χ
σβησε όλα τα αρχεία εκτός από το exe τρεξε του από την αρχη και βαλε τις ρυθμισεις οπως στις ζητά . το αρχειο client.cfg συμφωνα με το stanford δεν πρεπει να το πειραζουμε με editor. δουλευει συχνα αλλα οχι παντα (κι εμενα μου εχει δουλεψει, αλλα για να λενε οχι παντα εγω τους πιστευω).
Οκ δοκιμάζω ξανά σε λίγο και ποστάρω ελπίζω να δουλέψει γιατί αν είναι να μου σπάσει τα νεύρα όπως χθές καλός είναι και ο graphic
Ορίστε το δικό μου client.cfg:
[settings]
username=euri
team=36673
asknet=no
bigpackets=yes
machineid=1
local=224
[http]
active=no
host=localhost
port=8080
usereg=no
[core]
checkpoint=15
cpuusage=100
Δοκίμασε να εγκαταστήσεις την καινούργια κονσόλα 5.04 Beta . Σβήσε όλο το φάκελλο , δεν πειράζει αν χάσεις 1 WU , φτιάξε ένα καινούργιο folder , βάλε μέσα την κονσόλα , στην συνέχεια τρέξε το configonly , σύμφωνα με τις οδηγίες , μην ξεχάσεις το registry και όλα θα πάνε καλά !
οκ θα δοκιμάσω και την beta αφού τα δοκίμασα όλα!
Ανέφερα και πρίν ότι οι ρυθμίσεις στην registry δεν γίνονται δεκτές κατα την έναρξη της υπηρεσίας (ελπίζω με την νέα έκδοση να ειναι οκ)
Στην νέα έκδοση έχει αρκετές νέες ερωτήσεις για να γίνει το configuration
Δοέλεψε κανονικά επιτέλους! Μόνο που δεν ξέρω απο που βρίσκει πρωτεϊνη και δουλέυει και στο fah-mon δεν δείχνει πόσο έχει προχωρήσει αλλά οκ πιστεύω να φτιάξει
οκ θα δοκιμάσω και την beta αφού τα δοκίμασα όλα!
Ανέφερα και πρίν ότι οι ρυθμίσεις στην registry δεν γίνονται δεκτές κατα την έναρξη της υπηρεσίας (ελπίζω με την νέα έκδοση να ειναι οκ)
Στην νέα έκδοση έχει αρκετές νέες ερωτήσεις για να γίνει το configuration
Δοέλεψε κανονικά επιτέλους! Μόνο που δεν ξέρω απο που βρίσκει πρωτεϊνη και δουλέυει και στο fah-mon δεν δείχνει πόσο έχει προχωρήσει αλλά οκ πιστεύω να φτιάξει
πάνε στο fah-mon στο menubar -> download new projects και θα δείς
ναι τελικά έφτιαξε χρειαζόταν το χρόνο του...
iJohnnyCash
13-11-05, 15:31
Απλά σταματάτε το γραφικό,
κάνετε εγκατάσταση της κονσόλας σύμφωνα με το Howto
αντιγράφετε το φάκελο work απο εκεί που είναι εγκατεστημένο το γραφικό περιβάλον, στο φάκελο οπου εγκαταστήσατε την κονσόλα
και ξεκινάτε την κονσόλα ;)
Αν όλα πάνε καλά κάνετε και μία απεγκατάστσση του γραφικού και είστε jet ;)
Tα κατάφερα...αλλά όταν έβαζα -forceSSE δεν ξεκοίναγε η κονσολα άσχετα αν έχω amd athlon 1800+.
Επίσης εχω μια απορία... έχω μια απορία...
εκανα μλκ που είπα στην κονσολα μου να τρέχει σαν service ;
Αν τρέχει σαν service πως θα μπορω να την σταματάω οταν θέλω τον επεξεργαστή;
Μπορώ να παίζω με την ρύθμιση για το πόσο επεξεργαστή θα μου τρώει όπως στην γραφική κονσόλα;
Ίσα ίσα που ειναι καλυτερα να είναι service!Μπορείς να το σταματάς, ξεκινάς απο τα services!
Την ρύθμιση για το cpu μπορείς να την αλλάζεις στο client.cfg με ένα επεξεργστή κειμένου και να σταματάς/ξεκινάς τo service για να παρει τίς νεες ρυθμίσεις, αλλά δεν χρειάζεται αφού έχει priority 0, πάιρνει μόνο όση cpu time δεν χρησιμοποιείτε απο άλλες εφαρμογές ακόμα και 100% να δηλώσεις την επιστρέφει άμεσα όταν χρειαστεί!
iJohnnyCash
13-11-05, 16:18
Ίσα ίσα που ειναι καλυτερα να είναι service!Μπορείς να το σταματάς, ξεκινάς απο τα services!
Την ρύθμιση για το cpu μπορείς να την αλλάζεις στο client.cfg με ένα επεξεργστή κειμένου και να σταματάς/ξεκινάς τo service για να παρει τίς νεες ρυθμίσεις, αλλά δεν χρειάζεται αφού έχει priority 0, πάιρνει μόνο όση cpu time δεν χρησιμοποιείτε απο άλλες εφαρμογές ακόμα και 100% να δηλώσεις την επιστρέφει άμεσα όταν χρειαστεί!
Οπως σταματάω ένα Service; :(
My computer δεξί click Manage/Services and Applications/Services βρίσκεις το service του FAh@ που θέλεις stop ή start ανάλογα! ;)
iJohnnyCash
13-11-05, 16:39
My computer δεξί click Manage/Services and Applications/Services βρίσκεις το service του FAh@ που θέλεις stop ή start ανάλογα! ;)
και κάτι τελευταίο... σαν service πως θα μπορώ να βλέπω σε ποία κατάσταση είναι τώρα τι επεξεργάζεται και γενικά πληροφορίες;
Να εγκαταστήσεις το FahMon v2.0.3 (A Folding@Home Monitoring Tool) now works also with Linux (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21431) !
Σε λίγο θα περάσετε τους Πολωνούς! ;)
Σε λίγο θα περάσετε τους Πολωνούς! ;)
Γιατί θα περάσετε;
Βοήθησέ μας και εσύ για να περάσουμε τους Πολωνούς
Γιατί θα περάσετε;
Βοήθησέ μας και εσύ για να περάσουμε τους Πολωνούς
Του το εχει επιτάξει το μηχάνημα φίλος του που συμμετέχει στην ομάδα! :lol:
Του το εχει επιτάξει το μηχάνημα φίλος του που συμμετέχει στην ομάδα! :lol:
Άρα θα περάσουμε τους Πολωνούς. ;)
Βλέπω τους overclockers να ψιλοπλησιάζουν και σκέφτομαι να τους δυσκολέψω κάπως. Σκέφτομαι μια και έρχονται γιορτές, να πάρω ένα Athlon64 dual core κυρίως για ψηστιέρα. Σκέφτομαι για 4400+ ή 4200+. Θα βγαίνει παραγωγή ή μούφα ? Εχει κανείς ? Ποιό είναι το optimum απόδοση προς τιμή ?
Και δεύτερον, έχω στο σπίτι δύο pc συνδεδεμένα με μία οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι/ηχεία. Για την προσθήκη τρίτου μηχανήματος βρήκα ότι η linksys βγάζει συσκευή που μπορώνα συνδέσω μέχρι 8 pc (με μία οθόνη.πληκτρολόγιο/ποντίκι) και δεν ξέρω αν το φέρνει κανείς στην Ελλάδα, έχει κανείς υπόψη του τίποτα άλλο ?
thanks
Μα και βέβαια βγάζει παραγωγή ,ούτε συζήτηση . Το switch που ζητάς το έχω δει σε αρκετά καταστήματα υπολογιστών . Το κακό είναι πως τουλάχιστον μέχρι περυσι , δεν είχε για dvi συνδέσεις !
Μία βόλτα από την Στουρνάρη και θα το βρεις ή θα το παραγγείλεις ;)
Και δεύτερον, έχω στο σπίτι δύο pc συνδεδεμένα με μία οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι/ηχεία. Για την προσθήκη τρίτου μηχανήματος βρήκα ότι η linksys βγάζει συσκευή που μπορώνα συνδέσω μέχρι 8 pc (με μία οθόνη.πληκτρολόγιο/ποντίκι) και δεν ξέρω αν το φέρνει κανείς στην Ελλάδα, έχει κανείς υπόψη του τίποτα άλλο ?
Πρόσφατα αγώρασα αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613449
Μια χαρά τα πάει.
Πρόσφατα αγώρασα αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613449
Μια χαρά τα πάει.
Re-Ti-Re thanks, και από καλώδια ? Σε ρωτάω γιατί μάλλον θα το παραγγείλω, οπότε στην παραγγελία να βάλω και αυτά
άκυρο τα βρήκα, πάντως πολλά thanks
Θα παρακαλούσα να μείνουμε ον τόπικ !
Λοιπόν έχω νεώτερα με τον FX - 53 ! Τελικά ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος (όχι το 100%) ήταν μία desktop εφαρμογή το Weather Channel - Desktop weather 4 . Το ανακάλυψα τελείως τυχαία και αφού στο pc είχαν αποσυνδεθεί όλα ...μόνο η cpu και η κάρτα γραφικών είχαν μείνει επάνω . Ανοίγοντας τον task manager , διαπίστωσα πως η συγκεκριμένη εφαρμογή , κάποιες στιγμές είχε το 100% της cpu usage , και ακριβώς εκείνη την στιγμή το folding πάθαινε κολάπσους (!) . Το απεγκατέστησα , έβαλα ξανά τα πάντα στο pc και τώρα , μόνο τις 600 άρες πρωτεϊνες , δεν μπορεί να τελειώσει , (άρα κάποιο πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει , θα το ανακαλύψω όμως LOL ) , αλλά τώρα η αναλογία είναι 9 στις 10 οκ , ενώ πρώτα ήταν 1 στις 10 ...
γιατι δεν μπορεί να τελειώσει στις 600αρες ?
Ιδού η απορία ! Ευτυχώς όμως που μου βγάζει το EUE (early unit ending) νωρίς νωρίς και όχι μετά από κανά 24 ωρο , οπότε δεν χάνει (πολύ) πολύτιμο χρόνο !
ααα σε έπιασα. δηλαδη μου λές οτι σου κανει early unit σε εναν υπολογιστη που ειναι σταθερότατος? γιατί κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με ενα πιισι που ποτε εδω και δυο χρονια δεν μου παρουσιασε προβληματα και είχα τρελαθει. μία αλλαζα τον χρονισμό της μνήμης, μία κατέβαζα το FSB της μνήμης, μία το cas και αυτό μου την έκανε. Τελικά δοκίμασα να του δώσω μερικά volt παραπάνω (.25) αν και δεν το εχω κανει overclock διοτι η ταση έπαιζε πολυ και μερικές φορες κάτω από της μανας του. Τώρα νομίζω τα πάει καλά, οπότε μιας και του ανεβασα τα βολτ αρχίζει να με τρωει ο κωλος μου μήπως του ανεβασω λίγο και τα μεγαχερτζ διοτι τελικα αυτοι οι Athlon XP είναι πολύ γαιδούρια στο φολνταρισμα. τα πάνε σχεδόν το ίδιο καλά με τους 64αρηδες στις ιδιες ταχυτητες.
Για να ανακεφαλαιωσω πιστευεις ότι software παραγοντες μπορουν να επηρεασουν την ποιοτητα των υπολογισμων του υπολογιστή σου?
Τελικά ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος (όχι το 100%) ήταν μία desktop εφαρμογή το Weather Channel - Desktop weather 4 .
:offtopic: Κατέβασε το ForecastFox extension (https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?application=firefox&category=Popular&numpg=10&id=398) για τον Firefox και δε χρειάζεσαι εξωτερική εφαρμογή.
Για να ανακεφαλαιωσω πιστευεις ότι software παραγοντες μπορουν να επηρεασουν την ποιοτητα των υπολογισμων του υπολογιστή σου?Software παράγοντες δεν μπορούν να οδηγήσουν τον υπολογιστή σε αστάθεια; Πχ drivers που οδηγούν σε μπλε οθόνες.
Εγώ παρατήρησα το παρακάτω στον AthlonXP 1600+ που τρέχει γραφική κονσόλα:
Ενώ έχοντας διπλώσει την μισή πρωτεϊνη, μου έδινε προβλεπόμενο τέλος την άλλη μέρα το πρωϊ στις 7, κάνοντας reboot το μηχάνημα (γιατί είχα αλλάξει κάτι στα settings των windows), μόλις ξαναξεκίνησε, μετά από 1 ώρα μου έβγαλε προβλεπόμενο τέλος νωρίτερα κατά 3 ώρες, και είδα και μικρότερο time/frame (δεν είχα σημειώσει το ακριβώς το προηγούμενο).
Εχει παρατηρήσει κανείς κάτι τέτοιο ?
ααα σε έπιασα. δηλαδη μου λές οτι σου κανει early unit σε εναν υπολογιστη που ειναι σταθερότατος? την έκανε. Τελικά δοκίμασα να του δώσω μερικά volt παραπάνω (.25) αν και δεν το εχω κανει overclock διοτι η ταση έπαιζε πολυ και μερικές φορες κάτω από της μανας του. Τώρα νομίζω τα πάει καλά, οπότε μιας και του ανεβασα τα βολτ αρχίζει να με τρωει ο κωλος μου μήπως του ανεβασω λίγο και τα μεγαχερτζ διοτι τελικα αυτοι οι Athlon XP είναι πολύ γαιδούρια στο φολνταρισμα. τα πάνε σχεδόν το ίδιο καλά με τους 64αρηδες στις ιδιες ταχυτητες.
Για να ανακεφαλαιωσω πιστευεις ότι software παραγοντες μπορουν να επηρεασουν την ποιοτητα των υπολογισμων του υπολογιστή σου?
Μα ίσα ίσα , εγώ είπα πως ο υπολογιστής αυτός , κατάφερνε να διπλώσει 1 WU στις 10 !! Όταν έβγαλα το weather , αυτό άλλαξε και έγινε 9 στις 10 , άρα κάτι ακόμα φταίει .
Τουλάχιστον όμως , τώρα κάτι κάνει . Όσο για τις μνήμες και τάσεις κλπ , και εγώ έπαιξα αλλά , σε κάθε περίπτωση δεν άλλαζε κάτι προς το καλύτερο . Μόνο αφαιρώντας το software είδα άσπρη μέρα.
:offtopic: Κατέβασε το ForecastFox extension (https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?application=firefox&category=Popular&numpg=10&id=398) για τον Firefox και δε χρειάζεσαι εξωτερική εφαρμογή.
Software παράγοντες δεν μπορούν να οδηγήσουν τον υπολογιστή σε αστάθεια; Πχ drivers που οδηγούν σε μπλε οθόνες.
Το έχω κατεβάσει euri , αλλά είχε μέινει ξεχασμένο το άλλο , το οποίο έτρεχε σαν service
Vagskarm , ναι τυχαίνει αυτό που περιγράφεις , δεν ξέρω βέβαια για την γραφική κονσόλα , αλλά στην απλή πολλές φορές . Οι λόγοι είναι πολλοί . Ο πιο πιθανός κατά την γνώμη μου ? Όταν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου , τότε η προτεραιότητα και το cpu usage του φόλντιγκ πέφτει , οπότε καθυστερεί να τελειώσει τα frames και σου βγάζει μεγαλύτερο προβλεπόμενο χρόνο . Όταν τον αφήσεις "ήσυχο" τότε , ο χρόνος κατεβαίνει σημαντικά .
Nα πω και εγώ μια παρατήρηση , πιο πολύ ως διαπίστωση παρά ως απορία :
Όλοι οι υπολογιστές , παίρνουν διάφορα projects από 40 πόντους έως 600 . Παρατήρησα όμως , ότι ο ένας παίρνει σχεδόν κατά 100% τις 450άρες QMD cores !Είναι εκπληκτικό . Από όσο θυμάμαι , 1 ή 2 φορές , παρατήρησα να έχει διαφορετικό core . Πως δικαιολογείται αυτό ? Οι ρυθμίσεις του (P4 , 2 κονσόλες) είναι όμοιες με των άλλων , αλλά αυτός εκεί ...qmd cores συνεχώς . (Όχι πως με χαλάει βέβαια) .
Επίσης παρατηρώ τον τελευταίο μήνα , μία εμμονή του FX 55 , να κατεβάζει 50άρες πρωτεϊνες (αυτό με χαλάει ) ...
Περίεργα πράγματα ...
euri θεωρητικα ακομα και μια μπλε οθονη δεν θα επρεπε να οδηγησει σε early unit termination, μονο να χασει το συγκεκριμενο frame. διοτι η ασταθεια στο συστημα σου δεν σημαινει οτι κανει λαθος υπολογισμους, απλα οτι ο driver της καρτας γραφικων εχει καποιο προβλημα
σε υπολογιστη με μαλλον χαλασμενη καρτα γραφικων (παγωνει 1-2 φορες την ημερα) δεν έχει ούτε ένα early unit termination τα παντα πανε ρολοι. στον αλλο που ποτε δεν ειχε προβλημα 1 στις 4 την πεταει. θα δοκιμασω να αλλαξω και μνημες αλλα κανενα test μνημη δεν εχει δειξει προβλημα. ίσως τελικά μερικά μηχανήματα να μην είναι φτιαγμενα για folding
Nikoseagle εγω εχω παρατηρησει πως η κατανομη των πρωτεινων εχει μεγαλη σχεση με την ωρα. δηλαδη 3-4 μηχανηματα που θα τελειωσουν σε σχετικα κοντινο χρονο εχουν μεγαλη πιθανοτητα να τσιμπισουν ιδιου τυπου πρωτεινες. Θα ηθελα να ακουσω για τον GB Gromacs core στον FX55, γιατι σε athlon XP χτυπάει καλύτερο σκορ κι απο tinker.
@ ADSLgr.com All rights reserved.