Επιστροφή στο Forum : F@H: Απορίες και ερωτήσεις για την λειτουργία
Nikoseagle εγω εχω παρατηρησει πως η κατανομη των πρωτεινων εχει μεγαλη σχεση με την ωρα. δηλαδη 3-4 μηχανηματα που θα τελειωσουν σε σχετικα κοντινο χρονο εχουν μεγαλη πιθανοτητα να τσιμπισουν ιδιου τυπου πρωτεινες. Θα ηθελα να ακουσω για τον GB Gromacs core στον FX55, γιατι σε athlon XP χτυπάει καλύτερο σκορ κι απο tinker.
Μα εδώ πρόκειται για ένα μηχάνημα , με ΗΤ που κάθε core τελειώνει με διαφορά 1-2 ημερών από τον άλλο και πάντα παίρνει QMD cores !! Είναι αξιοπερίεργο !
Μα εδώ πρόκειται για ένα μηχάνημα , με ΗΤ που κάθε core τελειώνει με διαφορά 1-2 ημερών από τον άλλο και πάντα παίρνει QMD cores !! Είναι αξιοπερίεργο !
Μήπως σε αυτό το μηχάνημα έχεις ταυτόχρονα τα εξής;
Μνήμη >= 1 GB
big packets = on
advanced methods = on
Αν ναι, τότε μάλλον αυτός είναι ο λόγος. Περισσότερες πληροφορίες εδώ (http://folding.stanford.edu/QMD.html).
Nαι euri , έχεις δίκιο . Έτσι ακριβώς είναι οι ρυθμίσεις μου , αυτό εξηγεί και γιατί οι AMD παίρνουν μεν 600άρες αλλά όχι QMD .
Ευχαριστώ πολύ !
euri θεωρητικα ακομα και μια μπλε οθονη δεν θα επρεπε να οδηγησει σε early unit termination, μονο να χασει το συγκεκριμενο frame. διοτι η ασταθεια στο συστημα σου δεν σημαινει οτι κανει λαθος υπολογισμους, απλα οτι ο driver της καρτας γραφικων εχει καποιο προβλημα
Κατ΄αρχάς δεν υποστήριξα ότι μια μπλε οθόνη μπορεί να οδηγήσει σε early unit termination. Υποστήριξα ότι λαθάκια στο software μπορούν να οδηγήσουν έναν υπολογιστή σε αστάθεια, απαντώντας στην ερώτηση που είχες θέσει:
software παραγοντες μπορουν να επηρεασουν την ποιοτητα των υπολογισμων του υπολογιστή σου?
Παρόλα αυτά πάντως, ο λόγος που οδηγεί σε μια μπλε οθόνη μπορεί να είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνος για το early unit termination. Το κόλλημα του υπολογιστή φυσικά και δεν σταματά πρόωρα την προσωμοίωση.
Επίσης, ίσως να θυμάσαι το πρόβλημα που είχαν κάποιοι από τους πρώτους Pentium με τα λάθος αποτελέσματα σε αριθμητικούς υπολογισμούς (software problem).
ω ναι euri το θυμαμαι ειχε πολυ πλακα τοτε με την FPU που η Intel ελεγε ότι θα αλλαξει επεξεργαστη σε οποιον αποδείκνυε πως χρειαζόταν τέτοια ακριβεια και αλλα ευτραπελα.
στο θεμα μας τωρα (γιατι δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με εχει εκνευρισει το βλαμμενο το μηχανημα).
συμφωνουμε ότι μια μπλε οθόνη απο κακό software κι οχι απο προβληματικο hardware δεν μας οδηγει σε λαθος υπολογισμους του FAH ? το ρωταω γιατι το ειχα ξεγραψει εξ αρχης την πιθανοτητα καποιο βλαμμενο κομματι software να προκαλει τα Early unit termination.
NikosEagle χμμμ δεν σε βρισκω πολυ διαβασμενο (spank spank). Εδω διαφοροι φανατικοι AMDηδες σκουζουν πως ειναι αδικια που ο compiler της Ιntel δεν επιτρεπει τη χρηση του σε αλλον επεξεργαστη. Παντως οπως είπες AMD με καλη μνημη ειναι πολύ πιθανό να παίρνει συνεχώς 600 πρωτεινες που δίνουν έτσι κι αλλιώς πολύ καλούς πόντους.
NikosEagle χμμμ δεν σε βρισκω πολυ διαβασμενο (spank spank). Εδω διαφοροι φανατικοι AMDηδες σκουζουν πως ειναι αδικια που ο compiler της Ιntel δεν επιτρεπει τη χρηση του σε αλλον επεξεργαστη. Παντως οπως είπες AMD με καλη μνημη ειναι πολύ πιθανό να παίρνει συνεχώς 600 πρωτεινες που δίνουν έτσι κι αλλιώς πολύ καλούς πόντους.
:oops: :oops:
συμφωνουμε ότι μια μπλε οθόνη απο κακό software κι οχι απο προβληματικο hardware δεν μας οδηγει σε λαθος υπολογισμους του FAH ? το ρωταω γιατι το ειχα ξεγραψει εξ αρχης την πιθανοτητα καποιο βλαμμενο κομματι software να προκαλει τα Early unit termination.Μπορείς να αποκλείσεις στο 100% το ενδεχόμενο; :what:
να σου πω την αληθεια όχι. αλλα για να μην τρελαθώ θεωρώ αξιωματικά πως το software δεν μου δημιουργει προβληματα γιατί δεν θέλω να ξαναπεράσω το σύστημα μου από εκείνο το αρχαίο image που είχα κάνει πριν 1 χρόνο. προτιμω να αλλαξω μνήμες.:mad:
πάντως είσαι μεγάλος προβοκάτορας έτσι, θέλεις να μου βάλεις φωτιές κι έχω δουλειά σήμερα :twisted:
να σου πω την αληθεια όχι. αλλα για να μην τρελαθώ θεωρώ αξιωματικά πως το software δεν μου δημιουργει προβληματα γιατί δεν θέλω να ξαναπεράσω το σύστημα μου από εκείνο το αρχαίο image που είχα κάνει πριν 1 χρόνο. προτιμω να αλλαξω μνήμες.:mad: Χα! Για να καταφέρω να κάνω τον Athlon-άκο μου και τις OCZ να δουλεύουν σωστά και να μη μου βγάζουν λάθη στο δίπλωμα και στο Prime95 με αερόψυξη, μου πήρε περίπου 1,5 με 2 εβδομάδες δοκιμών σε τάσεις και ταχύτητες...
πάντως είσαι μεγάλος προβοκάτορας έτσι, θέλεις να μου βάλεις φωτιές κι έχω δουλειά σήμερα :twisted:
:-k :-k :-k
Χμμμ, και αν και το image του ενός έτους έχει ήδη πρόβλημα; Τότε θα πρέπει να στήσεις όλο το μηχάνημα από την αρχή...
κρύβεται για να μην του έρθει κανένα monitor στο κεφάλι :twisted:
εισαι τυχερός γιατί μολις πήρα ένα LG 1915 οπότε δεν θα σου κάνει μεγάλη ζημιά στο κεφάλι. τιathlon έχεις και που τον εφτασες? Εγώ έχω ένα barton 2600+ 1900MHz@333 και λέω να του βάλω 400άρες μνήμες (dual ram) kingston 2.5 . Δεν έχω αποψη ακόμα για το που φτάνει αλλά να καταλάβεις ακόμα και στην κανονική του ταχύτητα χρειάστηκα .025 βολτ παραπανω για να φολνταρει (σχετικά) σταθερα. ελπιζω το αρχαίο MSI μου να αντεξει τις ρυθμίσεις (απο τη μανα τους τα πρώτα Nforce2 δεν εφταναν πάνω από 333FSB). Καμία άποψη από την εμπειρία σου -διοτι εγω τελευταια φορα που έκανα overclock ήταν σε έναν Celeron300A εκείνο που του εχωνες τα σελοτειπ.
τιathlon έχεις και που τον εφτασες? Εγώ έχω ένα barton 2600+ 1900MHz@333 και λέω να του βάλω 400άρες μνήμες (dual ram) kingston 2.5 . Δεν έχω αποψη ακόμα για το που φτάνει αλλά να καταλάβεις ακόμα και στην κανονική του ταχύτητα χρειάστηκα .025 βολτ παραπανω για να φολνταρει (σχετικά) σταθερα.
Χμμμ, δε διαβάζεις τα υπόλοιπα threads για το folding; :p
Και για να μην είμαι εντελώς off-topic, ο αγαπημένος μου υπολογιστής με Athlon XP Mobile @ 2,4 GHz και 1 GB RAM ολοκληρώνει την πρωτεΐνη 1140 σε 2,55 μέρες. Τα στοιχεία από το benchmark του FaHMon.
Barton Mobile 2600+, δουλεύει στα 2405 ΜΗz (12 x 200,5 FSB) και οι μνήμες 2x512 MB OCZ Platinum Edition (400άρες, 2-2-2-5) και κάθονται πάνω σε Abit AN7 (nForce 2 Ultra 400). Δε θυμάμαι τι ρεύματα πηγαίνουν στις μνήμες και στον επεξεργαστή, πάντως θυμάμαι ότι τις μνήμες τις ανέβασα αρκετά (αν θυμάμαι καλά έχουν εγγύηση μέχρι τα 3 Volts...). Α, και όλα αυτά με σχετικά απλή αερόψυξη (Thermaltake Silent Boost). Αν κάποια στιγμή ξεβαρεθώ και με πιάσει το μεράκι, λέω να βάλω καμιά καλή υδρόψυξη και να πάω κόντρα στο διπύρηνο του Nikoseagle :twisted:
Πάντως, όπως είχα πει και σε άλλο thread παλιότερα, το folding αποδείχτηκε πολύ καλό overclocking εργαλείο, καθώς ξετινάζει τον επεξεργαστή και τις μνήμες σε μεγάλο βαθμό. Αλλοι τρέχουν το prime95 για να δουν πώς συμπεριφέρεται το σύστημα, εγώ έτρεχα το folding και έψηνα... :lol:
edit: διόρθωσα τον τύπο της μνήμης... :oops:
ναι περα από την τρελα μας το folding ειναι αρκετα αξιοπιστο εργαλειο για να δοκιμασεις το υποσυστημα cpu-mb-ram και να είσαι αρκετα σίγουρος γιαυτό, οποτε τα οποια κοληματα τα ριχνεις σε καρτες γραφικων, τροφοδοτικα και τα ρεστα.
χμμμ εγω λεω να παω τον δικο μου barton μεχρι τα 2200 και πολλα μου φαινονται, αλλωστε δεν νομιζω πως οι απλοι μπαρτον αλλαζαν πολλαπλασιαστη. στις μνημες σου γιατι αλλαξες τα ρευματα? αφου ειναι 40αρες απο τη μανα τους κι εσυ τρεχει το FSB στα 200, αρα υποτιθεται μια χαρα. εκτος δηλαδη εάν δεν χάνω κάτι
iJohnnyCash
20-11-05, 13:00
Προσφατα ειχα αλλαξει firewall και χθες τελειωσε μια μια δουλεια η κονσολα αλλα οταν την πηγε να στειλει το firewall το εμποδισε και μου εβγαλε μνμ αν θελω να δωσω αδεια να το χρησιμοποιησει το δυκτιο...
Το προβλημα ηταν οτι κοιμομουν και το ειδα μετα απο 5-6 ωρες με αποτελεσμα μαλλον να εχω προβλημα... ναι μεν εστειλε αυτο που ειχε αλλα το fahMon 2.0.3 μου δειχνει το παρακατω:
4162
ειναι προβλημα;
δεν νομιζω οτι εχασες την πρωτεινη σου. το fah προσπαθει να στειλει πρωτεινες που δεν εχουν σταλει καθε μια ωρα νομιζω, οποτε οταν βρει προσβαση στο δικτυο θα τη στειλει φανταζομαι. τωρα αυτο που σου βγαζει το fahmon μαλλον ασχετο ειναι
iJohnnyCash
20-11-05, 14:09
δεν νομιζω οτι εχασες την πρωτεινη σου. το fah προσπαθει να στειλει πρωτεινες που δεν εχουν σταλει καθε μια ωρα νομιζω, οποτε οταν βρει προσβαση στο δικτυο θα τη στειλει φανταζομαι. τωρα αυτο που σου βγαζει το fahmon μαλλον ασχετο ειναι
μα την εστειλε το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι ειναι αυτο που μου λεει το fahmon ...
π.χ. τωρα ειναι καπως ετσι
4164
αφου την εστειλε μη σε πειραζει καθολου. αυτο που φαινεται τωρα στο fahmon ειναι προφανως καποιο project του Gromacs που δεν αναγνωριζει. μπορεις να δοκιμασεις να κανεις update τα projects αλλα και παλι μπορει να μη δουλεψει. αυτο ομως ειναι προβλημα του fahmon οχι του gromacs, αρα εσυ μην ανησυχεις.
το μονο που πρεπει να σε πειραζει ειναι πως το συγκεκριμενο προτζεκτ δινει μολις 46 ποντους και τουλαχιστον στον AMD μου πηγαινει απελπιστικα αργα γύρω στους 55 ποντους τη μερα οταν ενα tinker δινει 150 κι ενας double gromacs 180
απορώ πως σκατα ο p2@2.8 που εχουν για benchmark καταφερνει και τον τελειωνει γρηγορα και γιαυτο βγαζει τοσου λιγους ποντους.
iJohnnyCash
20-11-05, 17:33
αφου την εστειλε μη σε πειραζει καθολου. αυτο που φαινεται τωρα στο fahmon ειναι προφανως καποιο project του Gromacs που δεν αναγνωριζει. μπορεις να δοκιμασεις να κανεις update τα projects αλλα και παλι μπορει να μη δουλεψει. αυτο ομως ειναι προβλημα του fahmon οχι του gromacs, αρα εσυ μην ανησυχεις.
το μονο που πρεπει να σε πειραζει ειναι πως το συγκεκριμενο προτζεκτ δινει μολις 46 ποντους και τουλαχιστον στον AMD μου πηγαινει απελπιστικα αργα γύρω στους 55 ποντους τη μερα οταν ενα tinker δινει 150 κι ενας double gromacs 180
απορώ πως σκατα ο p2@2.8 που εχουν για benchmark καταφερνει και τον τελειωνει γρηγορα και γιαυτο βγαζει τοσου λιγους ποντους.
πως ομως μπορω να ελενχω τι κατεβαζει; επισης ειχες δικαιο κατεβασα τα new project και το δεχτηκε... να ειμαι ειλικρινεις δεν με ενδιαφερουν οι ποντοι...
Είναι η 4η φορά (συνεχόμενη) που το "γρήγορο" πισί κατεβάζει την ίδια (2305). Βασικά, από τότε που άλλαξα από γραφική σε απλή κονσόλα μόνο αυτή κατέβηκε...
Σύμπτωση? η "φταίνε" οι ρυθμίσεις ?
Είναι η 4η φορά (συνεχόμενη) που το "γρήγορο" πισί κατεβάζει την ίδια (2305). Βασικά, από τότε που άλλαξα από γραφική σε απλή κονσόλα μόνο αυτή κατέβηκε...
Σύμπτωση? η "φταίνε" οι ρυθμίσεις ?
Δε νομίζω ότι μπορείς με ρυθμίσεις να καθορίσεις ποιες πρωτεΐνες θα πάρεις για επεξεργασία. Μπορείς να καθορίσεις αν ο υπολογιστής θα μπορέσει να πάρει κάποιες με πυρήνα QMD, αλλά και πάλι δεν έχεις έλεγχο στην πρωτεΐνη.
Προφανώς σου έχει ανατεθεί ένα σετ της ίδιας πρωτεΐνης με διαφορετικές συνθήκες σε κάθε περίπτωση.
@waste: τελικά άπονε με ανάγκασες και έκανα επανεκκίνηση το μηχάνημα για να δω τα ρεύματα. Λοιπόν, οι μνήμες (http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_el_ddr_pc_3200_platinum_revision_2) από τα 2,75 ονομαστικά παίζουν στα 2,80 Volts. Η CPU παίζει στα 1,656 Volts. Τις μνήμες τις ανέβασα, επειδή κάποιες φορές έβγαζε Early Unit Termination.
BTW, ξέρει κανείς κανένα utility που να δείχνει με τι ρεύματα λειτουργούν τα υποσυστήματα του υπολογιστή;
exposedbone ούτε εμένα με ενδιαφέρουν οι πόντοι, απλά σου δίνει κάτι να παίζεις λιγάκι. επισης σκέψου πως περισσότεροι ποντοι ανα μέρα σημαίνει πως ο επεξεργαστής σου τα καταφέρνει καλύτερα με κάποια project σε σχεση με αλλα και καλό είναι να βρουνε ενα τροπο να δίνουν πρωτεινες που ο επεξεργαστής σου "αγαπαει". τοτε ολοι θα διπλωνουμε περισσότερες πρωτεινες....
fon είναι τυχαίο προφανως εχει πολυ δουλεια το συγκεκριμενο project. εγω το τσιμπισα σε 3-4 διαφορετικα πισι επι 2 μερες τωρα. τι να κανουμε αυτα εχει...
οσο για τις ρυθμισεις τα "κολπα" είναι τα εξείς
1.timeless projects (yes) σου δινει αποκλειστικα tinker (καλός για AMD αλλα υπαρχουν και καλυτεροι)
2. bigunits (yes) εαν εχεις αρκετη μνημη σου δινει πρωτεινες με 350 ή και 600 ποντους. αυτες εχουν ενα bonus Ποντων γιατι τρωνε περισσότερα resources περίπου 200 με 300 ΜΒ RAM
εαν εχετε P4 τότε ίσως να δοκιμασετε και το bigunits yes , advmethods yes το οποιο μπορει να σας δωσει qmd projects με πολλους ποντους.
σε γενικες γραμμες δεν ελεγχεις, μονο το timeless εχω δει οτι σου δινει μονο tinker που τα πανε καλα με AMD αλλα και παλι, τοσο τα big units οσο και τα GB Gromacs τα πανε ακομα καλυτερα με τους AMD κι αυτα τα δυο δινονται τυχαια
...Προφανώς σου έχει ανατεθεί ένα σετ της ίδιας πρωτεΐνης με διαφορετικές συνθήκες σε κάθε περίπτωση...
...fon είναι τυχαίο προφανως εχει πολυ δουλεια το συγκεκριμενο project. εγω το τσιμπισα σε 3-4 διαφορετικα πισι επι 2 μερες τωρα. τι να κανουμε αυτα εχει...
Μόλις τέλειωσε το τέταρτο 2305 και "κατέβηκε" άλλο... Ηταν προφανώς σατανική σύμπτωση η αλλαγή κονσόλας να συνοδευτεί από τα συνεχόμενα 2305...:twisted:
Τέλος πάντων... έληξε το θέμα:-k
EDIT:
Από το http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/allprojects#2305 :
"...There will be a lot of these assigned because there are a lot of mutants..."
RTFM! :evil: <-- για μένα το λέω...:oops:
iJohnnyCash
23-11-05, 17:35
ειναι λογικο που το service του fah μου τρωει 100mb ram;
Λάθος νούμερο αναφέρεις, αποκλείεται να χρησιμοποιεί τόσο ;)
ειναι λογικο που το service του fah μου τρωει 100mb ram;
Λάθος νούμερο αναφέρεις, αποκλείεται να χρησιμοποιεί τόσο ;)
Το service λίγο δύσκολο. Το πρόγραμμα που κάνει την προσομοίωση μπορεί. Πχ τα QMD cores ήθελαν από 250-300 ΜΒ το καθένα. Για αυτό και έκοψα την παράμετρο big units.
iJohnnyCash
23-11-05, 23:39
Λάθος νούμερο αναφέρεις, αποκλείεται να χρησιμοποιεί τόσο ;)δες και μονο σου
4213
Ναι δεν κατάλαβα τί έλεγες πρίν νομιζα ότι έλεγες για το service !
Σου έχει απαντήσει ό euri! ;)
Το service απαιτεί λίγη RAM. Το εκτελέσιμο της προσωμοίωσης του πυρήνα μπορεί να πιάσει πολυυυύ παραπάνω... ;)
Στην συνημμένη φωτό:
FAH502Console.exe --> το service
FahCore_XX.exe --> το εκτελέσιμο της προσωμοίωσης του πυρήνα
E, με ανάγκασες να κάνω αρχαιολογική ανασκαφή στο φόρουμ και βρήκα αυτό (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=243971&postcount=1). Για ρίξε μια ματιά.
αυτα τα περιεργα mutant 2305 projects μπορει κανεις να μας πει τι νουμερα κανουν σε εναν P4 ? γιατί στους ΑΜΔ σερνονται. Ενας ΑΜΔ Που σε κανονικες συνθηκες βγαζει 120-140 πόντους, όταν παιζει ενα 2305 βγαζει μολις 85...
αυτα τα περιεργα mutant 2305 projects μπορει κανεις να μας πει τι νουμερα κανουν σε εναν P4 ? γιατί στους ΑΜΔ σερνονται. Ενας ΑΜΔ Που σε κανονικες συνθηκες βγαζει 120-140 πόντους, όταν παιζει ενα 2305 βγαζει μολις 85...
Τώρα μόλις έβαλα και τον καινούργιο διπύρηνο Athlon64 4200+. Δύο κονσόλες.
Στην πρώτη έβαλα να παίρνει μόνο μικρά πακέτα, στην δεύτερη έβαλα να παίρνει και μεγάλα. Να δω τι γίνεται κι όλας πρώτη φορά βάζω την κονσόλα να δέχεται και μεγάλα.
Κατά τύχη τα 2 πρώτα wu που ήρθαν ήταν 2305
(46 βαθμούς το καθένα). Βλέπω ότι κάνει 6 λεπτά και 8 δεύτερα το 1%. Αρα 10 ώρες και κάτι για το ένα, άρα 2.4 πρωτεϊνες το 24ωρο = 110 περίπου, μάλλον λίγο λιγότερο, πόντους την ημέρα, για τον κάθε πυρήνα, άρα 220 την ημέρα.
Δεν ξέρω αν με άλλες πρωτεϊνες οι πόντοι έρχονται πιο γρήγορα.
Edit:
Συμπληρώνω το επόμενο πρωί:
Τελείωσαν και οι δύο κονσόλες του γαϊδουριού και κατά τύχη πήραν και οι δύο την 2076, σύμπτωση την ίδια έχουν και οι δύο κονσόλες του P4 3.0 Gz.
α. Αυτό που βλέπω είναι ότι ο AthlonXP 64 4200+ έχει διπλάσια περίπου ισχύ από τον P4.
β. Εχεις δίκιο ενώ την μικρή (46 πόντοι) την τελείωσε σε 10 ώρες, την τωρινή (133 πόντοι) θέλει 18 ώρες συνολικά για να την τελειώσει, άρα με την μικρή μπορείς να πεις ότι παίρνεις λιγότερος πόντους. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει στους AMD, μάλλον σε όλους γίνεται κάτι αντίστοιχο.
κανονικα οι ποντοι που θα μαζευεις ανα μερα ανα υπολογιστοι πρεπει να ειναι σταθεροι ανεξαρτητα απο το project. γιατι το ποσους ποντους παιρνει μια πρωτεινη (και μιλαμε για τις κανονικες οχι τις μεγαλες ή τις πειραματικες) εχει να κανει με το σε ποση ωρα την τελειωνει ενα p4@2.8 που έχουνε για benchmark. Οι διαφοροποιησεις στους AMD είναι γιατί οι AMD μερικά cores (οπως το tinker ή τα GB Gromacs) τα δουλευουν πιο αποδοτικα απο τους P4 και ετσι "κλευουν" παραπάνω πόντους. Οπως υποψιαζομαι με τα 2305 project οι ΑΜΔ μαλλον τα πανε χειροτερα απο τον p4@2.8 και γιαυτό υποαποδίδουν, ελπίζω απλά να βγαλουν συντομα μια εκδοση του FAH που να σου δινει τις πρωτεινες αναλογα με το ποιες παιζουν καλύτερα στον υπολογιστή σου και έτσι η συνολική ποσότητα διπλωματων ανα ημερα θα αυξηθεί σημαντικα
Πάντως μην τρελαίνεσαι με τους πόντους γιατί άκρη δεν βγαίνει.
Σήμερα η μία κονσόλα του γαϊδουριού (Athlon64 dual core) πήρε μια 1481 που δίνει 364 πόντους, και κάνει 15 λεπτά το frame, πρόβλεψη για 25 και κάτι πολύ ψιλά ώρες. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι, μπορεί να πάρεις και πρωτεϊνη που θα βγάλεις λιγότερους πόντους ανά μέρα.
Δεν βαριέσαι, ότι βρέξει ας κατεβάσει, πάλι πόντοι θα βγαίνουν.
τελικά νομίζω πως έχεις δίκιο δεν βγαζεις ιδιαίτερη ακρή, αλλά η παραγωγή (συνολικά όχι η προσωπική ή της ομαδας σου) πέφτει, όταν δεν δίνονται στο καθε επεξεργαστη η πιο αποδοτικές πρωτείνες. απο ιαονουαριο ειπαν θα φτιαξουν ενα νεο FAH που θα προβλέπει τετοιους διαχωρισμούς.
Αχ είπες διπύρηνο Athlon εεε??? σλουρπ σλουρπ σλουρπ
αχχχχ απο ιανουάριο που ξεκινάει και ο νέος προϋπολογισμός θα τους πείσω να μου παρουν ενα για να ειναι πιο στιβαρός ο σέρβερας (αχεμ αχεμ). Ξερεις να ανταπεξέρχεται καλύτερα στις προκλήσεις του φόρτου της βάσης (αχεμ αχεμ) και τις κακοτοπιές του ίντερνετ (αχεμ αχεμ ξανα).
οφφ τοπικ πες μου πες μου όταν το ζορίζεις με πολλές δουλειές συγχρόνως πως τα πάει???
οφφ τοπικ πες μου πες μου όταν το ζορίζεις με πολλές δουλειές συγχρόνως πως τα πάει???
Δεν καταλαβαίνει τίποτα (athlon 4800+ X2 εδώ)
Εγώ πήρα τον 4200+ γιατί μέχρι εκεί έφτανε το χέρι μου... Δεν τον έχω ζορίσει ακόμα, ο σκοπός αγοράς του είναι folding και να φτιάχνει τις οικογενειακές ταινίες (ότι τραβάω με την κάμερα).
Από Παρασκευή απόγευμα μόνο διπλώνει, αλλά διπλώνει όχι αστεία, έπαθα πλάκα...
Εγώ πήρα τον 4200+ γιατί μέχρι εκεί έφτανε το χέρι μου... Δεν τον έχω ζορίσει ακόμα, ο σκοπός αγοράς του είναι folding και να φτιάχνει τις οικογενειακές ταινίες (ότι τραβάω με την κάμερα).
Από Παρασκευή απόγευμα μόνο διπλώνει, αλλά διπλώνει όχι αστεία, έπαθα πλάκα...
:offtopic: Ρε καθάρματα, ρε αναιδέστατοι....θα με κάνετε να πλακωθώ με το διευθυντή μου...και του έδωσα τον προϋπολογισμό την Παρασκευή... :lol:
πέστα euri θα μας καψουν θα μας απολυσουν θα μας αποτελειωσουν. Η αληθεια ειναι βεβαια πως ενας x2 3800 είναι απαραίτητος για file server και πως οι πιο απαιτητικοι χρήστες ενος γραφείο θα νιωθουν τον υπολογιστή να αποκρίνεται καλύτερα με τον ίδιο επεξεργαατή:lol: ..
εγω έχω ήδη ξεκινήσει το ψήσιμο για κατι τυπους που ολο γκρινιαζουν οτι το μηχανημα τους κάπως κολάει:mad: , καπως δεν αποκρινεται καλα κλπ κλπ κλπ. μαλιστα ο ενας απο αυτους ειναι και το αφεντικο. Οποτε θα τους φερω κανενα μπουγιουρντι με χ2 3800 να μαθουν να φέρονται.
ασε δε που μετα δεν θα εχουν καμία δικαιολογια να λενε οτι το μηχανημα δεν αποκρίνεται όσο εκείνοι θα ήθελαν ...
μόλις είδα και τα benchmark του sysdoc.pair.com αχχχχ σκέτη γλύκα είναι αυτά τα x2 . έχω να ποθήσω επεξεργαστή από την εποχή του Athlon 1400 (στα πραγματικά 1400 που δουλευε).... αχχχχχχ καψουρευομαι
Ποιά είναι αυτά τα ίματζ ταγκ;
θέλω να βάλω στατιστικά στην υπογραφή μου αλλά δεν τα καταφέρνω.
νομίζω πως το παρακάτω λίνκ είναι σωστό
http://www.adslgr.com/fahstat/sig/fahsig.php?user=John_who
αλλά δεν ξέρω τι εννοείται με την φράση ίματζ τάγκ.
Θα πάς στον πίνακα ελέγχου, επεξεργασία υπογραφής και θα βάλεις
[*img]http://www.adslgr.com/fahstat/sig/fa...?user=John_who[*/img] (χωρίς τα αστεράκια)
Θα πάς στον πίνακα ελέγχου, επεξεργασία υπογραφής και θα βάλεις
[*img]http://www.adslgr.com/fahstat/sig/fa...?user=John_who[*/img] (χωρίς τα αστεράκια)
Αυτό εκανα και κοίτα τι μου έβγαλε....
http://www.adslgr.com/fahstat/sig/fa...?user=John_who
οκ, το βρήκα , ευχαριστώ.
Τελικά σε 64-bit windows (AMD-64) χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο για να πέξει το ριμάδι??? Εδώ και μία εβδομάδα το μόνο που κάνει η κονσόλα είναι να "καίει" τις πρωτεΐνες!!! Ούτε μία δεν έχει διπλώσει σωστά! :( :cry:
Τελικά σε 64-bit windows (AMD-64) χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο για να πέξει το ριμάδι??? Εδώ και μία εβδομάδα το μόνο που κάνει η κονσόλα είναι να "καίει" τις πρωτεΐνες!!! Ούτε μία δεν έχει διπλώσει σωστά! :( :cry:
Αν σου καίει τις πρωτείνες, δίχνει σαν πρόβλημα με το Hardware αν θυμάμαι καλά είχε κάτι αντίστοιχο και ο Nikoseagle πρόσφατα
ναι εγώ το έχω εγκαταστησει σε δυο winXP x64 χωρίς κανενα προβλημα οπότε οι καμένες πρωτεινες μαλλον παραπεμπουν σε hardware προβλημα. αλλα ετσι πως ειναι η υποστηριξη των x64 δεν θελω να τα ξαναακουμπησω.
Αν σου καίει τις πρωτείνες, δίχνει σαν πρόβλημα με το Hardware αν θυμάμαι καλά είχε κάτι αντίστοιχο και ο Nikoseagle πρόσφατα
Σωστά . Αν σου καίει περισσότερες από μία , στη σειρά κάποιο πρόβλημα στο hardware υπάρχει . Ο διπύρηνος ΑΜD, με win xp 64 , δουλεύει απρόσκοπτα από την πρώτη στιγμή .
εγώ πήρα μια 700άρα!
9 μέρες ακόμα θέλει για να τελειώσει...
Μου κάνατε την καρδιά περιβόλι... :(
Ομολογώ πως θα προτιμούσα να είναι απλά θέμα ασυμβατότητας με τα x64 :cry:
thnx anyway για το feed back ;)
Υ.Γ.: Το κακό είναι οτι κατα τα άλλα το μηχάνημα πετάει... μάλλον τώρα θα πρέπει να κάτσω να ψάξω για κουσούρι που να δικαιολογεί την αντικατάσταση του στα πλαίσια της εγγύησης.
ο πιο συνηθισμένος ύποπτος είναι η μνημη. εάν δουλευει σε dual δοκιμασε εαν μπορεις σε single, μετά δοκίμασε να ανεβάσεις λίγος το cas (εάν οι μνήμες είναι 2.5 να το βαλεις 3, μετα δοκίμασε να ανεβασεις λίγο (αλλα λίγο τα volt της μνήμης), αν και το καλύτερο είναι απλά να αλλάξεις μνήμες...
σε εμένα κάνει το ίδιο πράγμα (καίει 1 στις 4) και έχω τρελαθεί. γιατι οπως λες καταταλλα παει μια χαρα δεν κολαει κλπ κλπ το memetest86 το περναει σφαίρα... οποτε λεω να ανταλλαξω τις μνημες με καποιο αλλο μηχανήμα που έχει λιγότερες απαιτήσεις για να δω πως πηγαίνει. τι να πω μερικές φορές απλά είναι ανεξήγητη συμπεριφορά αλλά όλοι στα forum του fah επιμενουν πως φταίει το hardware.
Χαιρετε παιδες,
Ειμαι νεος στην ομαδα αλλα προσπαθω..
Εχω μερικες αποριες(και καθολου χρονο να διαβασω τις απειρες σελιδεσ)
1)Εχω το graphic client,διαβασα οτι ειναι καλυτερη η κονσολα?Αξιζει την αλλαγη?
2)Η ισχυς φτανει μονο στο 50%της cpu πρεπει να βαλω και αλλο client για να φθασει στο 100%??
3)αν και το σπιτι μου ειναι παγος (φοιτητιτκο γαρ) και το κουτι ανοιχτο, τι θερμοκρασιες ειναι ψιλο φυσιολογικες και ποτε να ανησυχισω???
για πρωτη μου ετυχε μια 500αραααα .... :thumb_dup
Η απλή κονσόλα είναι ελαφρώς γρηγορότερη και σίγουρα πιο ελαφριά. Εάν η CPU σου είναι με ΗΤ , ή Dual core , ναι , χρειάζονται δύο κονσόλες για να φτάσεις στο 100% .
Δεν μας αναφέρεις τι είδους επεξεργαστή έχεις , για να σου πούμε για τις θερμοκρασίες ;)
χμμ ναι οντως ξεχασα το βασικο..
Προκειται για εναν P4 prescott(:evil:) στα 3.00ghz
Xμμμ, θα χρειαστεί , σίγουρα να βάλεις και δεύτερη κονσόλα (πρόσεξε , την απλή ) , οδηγίες θα βρεις εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=205468&postcount=3). Αφού είναι prescott , οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές , θα σου πουν φίλοι που έχουν ήδη prescott , αλλά νομίζω και 60+ είναι νορμάλ κατάσταση . Κάποιος με prescott , να μας διαφωτίσει plz .
@ ADSLgr.com All rights reserved.