PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα στο bootαρισμα

Σελίδες : [1] 2

terry39
04-02-08, 16:54
Εχω την P5K-E / Wi-Fi-AP me E2140 και 2Χ1 gb ram με την 19'' samsung syncmaster 931bw το πρόβλημα ειναι οτι δεν μου ανοιγει-μπουταρει με την πρώτη.... πρεπει να παιζω την οθονη και να κανω επανεκκινησεις... καμια ιδεα?
συνδεση ψηφιακη....

Patentman
04-02-08, 18:48
Η οθονη δεν ανοιγει εννοεις;

Τι καρτα γραφικων εχεις;

Βγαλε την και ξανακουμπωσε την (με κλειστο Η/Υ).

Αργει να κανει μπιπ η μητρικη;

terry39
04-02-08, 19:20
Η οθονη δεν ανοιγει εννοεις;

Τι καρτα γραφικων εχεις;

Βγαλε την και ξανακουμπωσε την (με κλειστο Η/Υ).

Αργει να κανει μπιπ η μητρικη;

ναι δεν ανοιγει η οθονη.... την 8400 πηρα τελικα... εχει 2 εξοδους... κρατησα μονο την digital οπως λεει.... ξαναπερασα τους οδηγους της... μπιπ ντεν κανει...... ουτε το πληκτρολογιο (ledακια cap lock num lock svreen lock ) αναβοσβήνουν....

Patentman
04-02-08, 19:57
Αν δεν κανει μπιπ ή αργει να κανει μπιπ τοτε 99.99999% δεν παταει σωστα η καρτα γραφικων.
Βγαλε την και ξαναβα`λτην. Κατα προτιμηση σηκωσε την λιγακι πανω (προς το τροφοδοτικο).

Εκει παιζει το προμπλεμ.

terry39
05-02-08, 01:42
Αν δεν κανει μπιπ ή αργει να κανει μπιπ τοτε 99.99999% δεν παταει σωστα η καρτα γραφικων.
Βγαλε την και ξαναβα`λτην. Κατα προτιμηση σηκωσε την λιγακι πανω (προς το τροφοδοτικο).

Εκει παιζει το προμπλεμ.

ok θα το τσεκάρω... αν και τωρα ανοιξε με την 3η και μου πεταξε μυνημα για το οβερκλοκ..και χαμηλωσα....

Patentman
05-02-08, 01:45
Τσεκαρε το.
Και μενα τα ιδια εκανε το συστημα μεχρι να πατησει σωστα.

Το περιεργο ειναι οτι ενω σε αλλες μητρικες δεν κανει καθολου μπιπ και δεν προχωραει στην συγκεκριμενη μητρικη απλα αργει υπερβολικα αν δεν παταει καλα η καρτα γραφικων.

Οσο δεν πατουσε καλα με περιοριζε καπως και στο overclocking.

terry39
05-02-08, 02:08
η οθονη εχει 2 εξοδους ειχα και τις 2 βιδωμενες αλλα επειδη σημερα μου τη βιδωσε κι εμενα... εχω μονο τη μια (ψηφιακη λεει) και για λιγα δευτερα εψαχνε την αναλογικη....:lol:

terry39
06-02-08, 16:28
Τσεκαρε το.
Και μενα τα ιδια εκανε το συστημα μεχρι να πατησει σωστα.

Το περιεργο ειναι οτι ενω σε αλλες μητρικες δεν κανει καθολου μπιπ και δεν προχωραει στην συγκεκριμενη μητρικη απλα αργει υπερβολικα αν δεν παταει καλα η καρτα γραφικων.

Οσο δεν πατουσε καλα με περιοριζε καπως και στο overclocking.

ok ανοιξα το κουτι - εβγαλα και ξαναβαλα την γραφικων(μπλε υποδοχη εεε) και τωρα οκ... αλλα μπιπ δν κανει....
προσεξα οτι επειδη πιεσα περισσοτερο τη καρτα αλλα και το ενα ντιμακι της ραμ αναψε ενα μικρο κοκκινο φωτακι ακριβωσ μπροστα απτη γραφικων... :whistle::whistle: και εχασε και τις ρυθμισεις απτο οβερκλοκ :hmm::p αλλα ειχα αποθηκευσει τις καλες ;) :lol::lol::lol:

Κ παλι ευχαριστώ

Patentman
06-02-08, 18:56
Κοκκινο φωτακι;
Μηπως εννοεις την καρτα δικτυου;

Χμμμ, τσεκαρε πως ολα τα εχεις κουμπωσει σωστα.
Και παντα με κλειστο τον διακοπτη τροφοδοτικου.

Μπιπ πρεπει να κανει. Αν δεν κανει υπαρχει προμπλεμ.

terry39
07-02-08, 00:54
Κοκκινο φωτακι;
Μηπως εννοεις την καρτα δικτυου;

Χμμμ, τσεκαρε πως ολα τα εχεις κουμπωσει σωστα.
Και παντα με κλειστο τον διακοπτη τροφοδοτικου.

Μπιπ πρεπει να κανει. Αν δεν κανει υπαρχει προμπλεμ.

μπιπ γιοκ... ντεν κανει.... η zalman ακουγεται που ξεκιναει και τπτ αλλο....

Patentman
07-02-08, 00:58
Εκανε στην αρχη μπιπ?
Ειναι ενταξει τα καλωδιακια του μεγαφωνου;
Εχει μεγαφωνο το κουτι;

terry39
07-02-08, 01:06
Εκανε στην αρχη μπιπ?
Ειναι ενταξει τα καλωδιακια του μεγαφωνου;
Εχει μεγαφωνο το κουτι;

πρεπει να χε κανει αλλα σιγουρα δεν θυμαμαι....
μεγαφωνο δεν πρεπει να χει... αλλα εχει 2 usb (που συνδεσαμε σιγουρα...) και υποδοχη μικροφωνου κ ακουστικου
Κουτί υπολογιστή Thermaltake Mambo Black VC2000BNSι (http://assets.in.gr/shop21/covers/42/25942_b.jpg)

Patentman
07-02-08, 01:13
Βρε καλωδιακια "speaker" εχει?

Εκει που ειναι και τα καλωδιακια του POWER ON, RESET, HDD LED...

terry39
07-02-08, 01:35
Βρε καλωδιακια "speaker" εχει?

Εκει που ειναι και τα καλωδιακια του POWER ON, RESET, HDD LED...

:hmm::whistle: ντεν θυμαμαι :p οταν τον ξανανοιξω.... θα δω... αλλα ειχαμε αφησει κατι καλοωδιακια εκτος μητρικης γτ δεν ξεραμε που μπαινοιυν...... :whistle::whistle:

Patentman
07-02-08, 01:37
Σου παρουσιαζει τωρα κανενα προβλημα στο POST?

Καθυστερηση ή cpu overclocking failed? (99.99% εφταιγε το πως πατουσε η καρτα γραφικων, ενα αλλο μικρο ποσοστο η μνημη).

terry39
07-02-08, 01:43
Σου παρουσιαζει τωρα κανενα προβλημα στο POST?

Καθυστερηση ή cpu overclocking failed? (99.99% εφταιγε το πως πατουσε η καρτα γραφικων, ενα αλλο μικρο ποσοστο η μνημη).

cpu overclocking failed:oneup: μου το πεταει που και που ... παντως στο ξεκινημα εστρωσε (μν το ματιαξουμε κιολας....)

Patentman
07-02-08, 18:13
Τσεκαρε την μνημη σου.

Τρεξε το memtest86+ για πεντε ωρες, το λιγοτερο.

Τι μνημες εχεις και σε τι ταχυτητα - ταση;

terry39
07-02-08, 20:48
Τσεκαρε την μνημη σου.

Τρεξε το memtest86+ για πεντε ωρες, το λιγοτερο.

Τι μνημες εχεις και σε τι ταχυτητα - ταση;

τα βαλα παλι ολα στις αρχικες ρυθμισεις
απο βδομαδα παω σε format...

κ παλι ευχαριστω

terry39
31-03-08, 17:50
Το προβλημα επανηλθε...
ανοιγει μετα απο 5-6 φορες
δεν εκανα format ...

υπαρχει περιπτωση να φταιει το τροφοδοτικο??(trust)
να ειναι σφιχτα η καρτα στη μητρικη????

psolord
01-04-08, 17:34
Φίλε παίζει να είναι το τροφοδοτικό. Τα ίδια μου έκανε και εμένα, ένα Thermaltake PSU και νόμιζα οτι είχε χαλάσει η ABIT. Ελά που δεν είχε χαλάσει η ABIT όμως!;) Η πλάκα είναι οτι έτσι και εγώ μετά απο 5-6 φορές άνοιγε και ήταν και σταθερό! Με GTX απάνω! Έλεος. Τώρα γιατί δεν άνοιγε αμέσως δεν ξέρω.Μέχρι βέβαια που τα έφτυσε τελείως. Πήρα και εγώ τότε ένα trust 570watt να φανταστείς (συμπτωσης) και έκτοτε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Πάντως το trust δεν το εμπιστευόμουνα και πολύ (το είχα πάρει τότε για δοκιμή) και τελικά το άλλαξα με ένα βυτίακι 850watt Galaxy.;)

terry39
06-04-08, 21:22
Φίλε παίζει να είναι το τροφοδοτικό. Τα ίδια μου έκανε και εμένα, ένα Thermaltake PSU και νόμιζα οτι είχε χαλάσει η ABIT. Ελά που δεν είχε χαλάσει η ABIT όμως!;) Η πλάκα είναι οτι έτσι και εγώ μετά απο 5-6 φορές άνοιγε και ήταν και σταθερό! Με GTX απάνω! Έλεος. Τώρα γιατί δεν άνοιγε αμέσως δεν ξέρω.Μέχρι βέβαια που τα έφτυσε τελείως. Πήρα και εγώ τότε ένα trust 570watt να φανταστείς (συμπτωσης) και έκτοτε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Πάντως το trust δεν το εμπιστευόμουνα και πολύ (το είχα πάρει τότε για δοκιμή) και τελικά το άλλαξα με ένα βυτίακι 850watt Galaxy.;)

Λες να ναι το τροφοδοτικο εε? trust σου λεει μετα...
υποψιαζομαι την 8400...
εβγαλα την μπαταρια...
οκ ρυθμισεισ βιος κ μετα παλι τα ιδια... μετα απο 3 επανεκκινισεις οκ....
πριν τουλαχιστον 15....:s

edit:καποιο τροφοδοτικο... καλο και φθηνο (σαν τον (π)οτε?
ειδα γρηγορα αυτα...
THERMALTAKE W0089 TR2 POWER 470W (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700413)
Chieftec 500W 24pin (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=873446)
Fortron 400W Bluestorm-2 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=900362)

Patentman
07-04-08, 00:39
Το Chieftec 500W 24pin.
Το εχω βαλει σε ενα συστημα με nvidia 7900GT και ειναι σουπερ.
Εχει και παρα πολυ καλα χαρκατηριστικα.

terry39
07-04-08, 15:35
Το Chieftec 500W 24pin.
Το εχω βαλει σε ενα συστημα με nvidia 7900GT και ειναι σουπερ.
Εχει και παρα πολυ καλα χαρκατηριστικα.

μακαρι να ναι το τροφοδοτικο.....
κι οχι καμια καρτα.... η μητρικη...:hmm::whistle:
απο την αλλη βδομαδα.... γτ απ αυριο θα λειπω Μυτιληνη...

ευχαριστω

Patentman
07-04-08, 17:11
Παντως αν θες την γνωμη μου δυσκολα να ειναι τροφοδοτικο.

Κατι δεν παει καλα ειτε σε μητρικη, ρυθμιση μνημης (ή ποιοτητα μνημης), ρυθμισεις επεξεργαστη (αν τυχον εχει γινει overclock) ή λαθος τοποθετηση καρτας γραφικων.

Αυτα σαν γενικες αιτιες για προβλημα στο boot (θα μπορουσε να ηταν και καποιος δισκος ή αλλη οπτικη συσκευη αλλά τοτε θα εκανε παντα το ιδιο και pote δεν θα φορτωνε καθολου τα win).

terry39
07-04-08, 17:47
Παντως αν θες την γνωμη μου δυσκολα να ειναι τροφοδοτικο.

Κατι δεν παει καλα ειτε σε μητρικη, ρυθμιση μνημης (ή ποιοτητα μνημης), ρυθμισεις επεξεργαστη (αν τυχον εχει γινει overclock) ή λαθος τοποθετηση καρτας γραφικων.

Αυτα σαν γενικες αιτιες για προβλημα στο boot (θα μπορουσε να ηταν και καποιος δισκος ή αλλη οπτικη συσκευη αλλά τοτε θα εκανε παντα το ιδιο και pote δεν θα φορτωνε καθολου τα win).

ολα δουλευουν σε default values και το bios .....
θελω να τσεκαρω την γραφικων...τι παιζει....
σου ειχα πει οτι οταν την εβαζα μου αναβε ενα κοκκινο σαν λαμπακι πισω απτο wifi....

Patentman
07-04-08, 17:53
Memtest86+ εχεις κανει για κανενα 5ωρο?

terry39
οριστε ενα cpu-z
33909

terry39
Memtest86+ εχεις κανει για κανενα 5ωρο?

οχι δεν εχω κανει....

Patentman
07-04-08, 17:54
Απαντησε στην προηγουμενη ερωτηση.
Αλλά και σε αυτην: γιατι ειναι μπλε η εικονα;

cranky
07-04-08, 17:54
Με άλλο καλώδιο GPU-οθόνης δοκίμασες ??

Patentman
07-04-08, 17:56
Επιπλεον δοκιμασε χωρις να εχεις συνδεσει καποιο DVDRW ή δισκο στο καναλι EIDE.
Και μετα δες αν κανει καποιο προβλημα στο boot.

Και αν θες ξαναπες ποιο ειναι το προβλημα, τι μηνυμα εμφανιζει (αν εμφανιζει) και σε ποιο σημειο κολλαει.

terry39
07-04-08, 18:04
Επιπλεον δοκιμασε χωρις να εχεις συνδεσει καποιο DVDRW ή δισκο στο καναλι EIDE.
Και μετα δες αν κανει καποιο προβλημα στο boot.

Και αν θες ξαναπες ποιο ειναι το προβλημα, τι μηνυμα εμφανιζει (αν εμφανιζει) και σε ποιο σημειο κολλαει.

ok bootαρε με την 1η..... μονο ο ενας δισκος (2 partitions)

Patentman
07-04-08, 18:15
Αχα.

Εχεις δυο συσκευες IDE?
Μια ο δισκος και μια η οπτικη συσκευη?

Για πες τι εχεις γενικα σαν δισκους -και με τι συνδεση- και σαν οπτικες συσκευες.

Πες και σε τι κατασταση τα εχεις (ποιο ειναι master και ποιο slave).

Κατσε και θα σου βρω λυση.
Στανταρ.

terry39
07-04-08, 18:25
Αχα.

Εχεις δυο συσκευες IDE?
Μια ο δισκος και μια η οπτικη συσκευη?

Για πες τι εχεις γενικα σαν δισκους -και με τι συνδεση- και σαν οπτικες συσκευες.

Πες και σε τι κατασταση τα εχεις (ποιο ειναι master και ποιο slave).

Κατσε και θα σου βρω λυση.
Στανταρ.

2 Χ IDE σκληρους... και 2 sata dvd-rw
250(Συστημα(2 κομματια)
320 ελευθερος χωρος (2 κομματια )
(εβγαλα τον 250 αρι κ μπουταρε κανονικα..... :whistle: βρηκε τον 320αρι αλλα δεν εβρισκε λειτουργικο)
οποτε οπως μυριζομαι.... παω για φορμαρισμα.... εεε?
και να περασω κανονικα και απο 1 φορα ....

Patentman
07-04-08, 18:30
Μαλλιστα, εχεις δυο δισκους IDE.

Ωραια, θα βαλεις αυτον με το λειτουργικο μονο.
Θα του βαλεις το jumper στην θεση master (without slave) και θα τον βαλεις στην ακρη της καλωδιοταινιας.

Ισως χρειαστει clear cmos.

Αν δεν παιξει σωστα δοκιμασε το jumper στην θεση "factory default".
Δοκιμασε και πες.

........Auto merged post: Patentman added 2 Minutes and 2 Seconds later........

ΥΓ. εμενα με 1 IDE δισκο και 1 DVDRW (ATAPI= IDE) κολλαει ή βγαζει προβληματα στο POST αν δεν εχω τον δισκο master και το DVDRW slave.
Με τον δισκο master και το DVDRW slave ολα ειναι αψογα.

terry39
07-04-08, 18:43

Θα του βαλεις το jumper στην θεση master (without slave) και θα τον βαλεις στην ακρη της καλωδιοταινιας.

Δοκιμασε και πες.

........Auto merged post: Patentman added 2 Minutes and 2 Seconds later........

ΥΓ. εμενα με 1 IDE δισκο και 1 DVDRW (ATAPI= IDE) κολλαει ή βγαζει προβληματα στο POST αν δεν εχω τον δισκο master και το DVDRW slave.

ο σκληρος με το συστημα ειναι master και ο 2ος με τον ελευθερο χορο ειναι slave ...

πισω απτουσ σκληρους εχει 5 θεσεις για τα jumpeρακια...
205(νομιζω)slave-master και 2 κενες...
και τα dvd-rw(sata) δεν εχουν jumperακια...
στο bios μαστερ ειναι ο του συστηματος...
και slave ο ελευθερος...

εκτοσ απ αυτο γτ δεν μ κραταει τις ρυθμισεις στο κλοκαρισμα???

psolord
07-04-08, 19:01

Δοκιμασε και πες.

Patent, ο master μπαίνει στην μέση της καλωδιοταινείας! Στην άκρη μπαίνει ο slave.;)

terry39
07-04-08, 19:35
τωρα δουλευει
με τον σκληρου του λειτουργικου χωρις jumper(εβγαλε μπλε οθονη και το εβαλα κανονικα)
και τον 2ο (ελευθερο) με jumper ->slave

δοκιμασα να αλλαξω τη ταινια οπως ειπατε αλλα δεν μπορεσα...λογω χωρου
αλλαξα τα jumperακια...
ειδε τον ελευθερο σαν master(κανονικα)χωρις λειτουργικο............

να παω σε 80αρι σατα2 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301743)για το λειτουργικο.... εε?

εκτος απ αυτο γτ δεν μ κραταει τις ρυθμισεις στο κλοκαρισμα???

........Auto merged post: terry39 added 18 Minutes and 48 Seconds later........

παλι με πεταξε μπλε οθονη....
ενω εβαλα κανονικα το jumperακι.... να δοκιμασω με αλλες μνημες...
παμε στις elite??? :hmm:;)

Patentman
07-04-08, 22:19
Το οτι δεν κραταει τις ρυθμισεις ειναι λογω της κακης λειτουργιας οσο αφορά την αναγνωριση δισκων (ή οπτικων συσκευων) απο τον ελεγκτη JMicron.
Εφοσον δεν μπορει καν να κανει σωστο POST τοτε χανει και τις προηγουμενες ρυθμισεις κρινοντας τες ως προβληματικες (σου λεει αμα τα εχεις συνδεσει ολα καλα και δεν ξεκιναει κατι δεν ειναι σωστο στις ρυθμισεις του bios...)

Θα τηρησεις το εξης:
Οι δισκοι θα ειναι ορισμενοι σαν master ή slave αναλογα την θεση τους στην καλωδιοταινια και αναλογα αν θα ειναι μονοι τους (master) ή μαζι και οι δυο (ο ενας master και ο αλλος slave).

Κανονικα ο δισκος που κανει boot πρεπει να ειναι master. Οχι οτι δεν παιζει και αλλιως, αλλά το σωστο ετσι ειναι. Δοκιμασε κανονικα και αναποδα.

Η θεση τους στην καλωδιοταινια ειναι:
Master-> ακρη της καλωδιοταινιας.
Slave-> μεση της καλωδιοταινιας.

Ξανατονιζω πως το πιθανοτερο ειναι να χρειαστει clear cmos μετα απο καθε αλλαγη ρυθμισης/θεσης/ποσοτητας δισκων για να λειτουργησει σωστα.

Απαξ και τα συνδεσεις σωστα και οχι οπως να`ναι τοτε δεν θα εχεις απολυτως κανενα μα κανενα προβλημα οσο αφορα το POST και την κατακρατηση ρυθμισεων στο bios (εφοσον οι ρυθμισεις σου ειναι σωστες και αναποκρινονται στο υλικο που εχεις, εστω και αν εχει γινει μεγαλο OC, αρκει να πληρεις τις αναλογες ρυθμισεις, οπως τασης, που επιβαλλει και το OC αναλογουντως του υλικου).

Τελος αν εχεις καποιον δισκο Maxtor ή Excelstore μην το συζηταμε καν.
Απλα...πετα τον...

terry39
08-04-08, 00:21
Το οτι δεν κραταει τις ρυθμισεις ειναι λογω της κακης λειτουργιας οσο αφορά την αναγνωριση δισκων (ή οπτικων συσκευων) απο τον ελεγκτη JMicron.
Εφοσον δεν μπορει καν να κανει σωστο POST τοτε χανει και τις προηγουμενες ρυθμισεις κρινοντας τες ως προβληματικες (σου λεει αμα τα εχεις συνδεσει ολα καλα και δεν ξεκιναει κατι δεν ειναι σωστο στις ρυθμισεις του bios...)

Θα τηρησεις το εξης:
Οι δισκοι θα ειναι ορισμενοι σαν master ή slave αναλογα την θεση τους στην καλωδιοταινια και αναλογα αν θα ειναι μονοι τους (master) ή μαζι και οι δυο (ο ενας master και ο αλλος slave).

Κανονικα ο δισκος που κανει boot πρεπει να ειναι master. Οχι οτι δεν παιζει και αλλιως, αλλά το σωστο ετσι ειναι. Δοκιμασε κανονικα και αναποδα.

Ξανατονιζω πως το πιθανοτερο ειναι να χρειαστει clear cmos μετα απο καθε αλλαγη ρυθμισης/θεσης/ποσοτητας δισκων για να λειτουργησει σωστα.

Απαξ και τα συνδεσεις σωστα και οχι οπως να`ναι τοτε δεν θα εχεις απολυτως κανενα μα κανενα προβλημα οσο αφορα το POST και την κατακρατηση ρυθμισεων στο bios (εφοσον οι ρυθμισεις σου ειναι σωστες και αναποκρινονται στο υλικο που εχεις, εστω και αν εχει γινει μεγαλο OC, αρκει να πληρεις τις αναλογες ρυθμισεις, οπως τασης, που επιβαλλει και το OC αναλογουντως του υλικου).

Τελος αν εχεις καποιον δισκο Maxtor ή Excelstore μην το συζηταμε καν.
Απλα...πετα τον...

2 wd εχω... ξερω τι αγοραζω :p:p

τωρα μ ανοιξε με την 3η....

κανενα φορμαρισμα μπορει να βοηθησει? να περαστουν ολα τα προγραμματα που χρειαζονται 1 φορα (κανονικα) drivers κτλ?

Patentman
08-04-08, 00:36
Μπα οχι, δεν ειναι θεμα εγκαταστασης λειτουργικου. Με τιποτα, ειναι ασχετο.
Και προβλημα στο MBR να ειχε καποιος δισκος τοτε δεν θα λειτουργουσε καθολου.

Λοιπον, δοκιμασε και cable select και στους δυο δισκους.
Ή στον master το jumper να ειναι factory default και στον slave να ειναι στην θεση slave.

Αλλά αν δεις οτι με δυο δισκους δεν τα καταφερνει τοτε ασε μονο τον εναν επανω.

terry39
08-04-08, 00:40
Μπα οχι, δεν ειναι θεμα εγκαταστασης λειτουργικου. Με τιποτα, ειναι ασχετο.
Και προβλημα στο MBR να ειχε καποιος δισκος τοτε δεν θα λειτουργουσε καθολου.

Λοιπον, δοκιμασε και cable select και στους δυο δισκους.
Ή στον master το jumper να ειναι factory default και στον slave να ειναι στην θεση slave.

Αλλά αν δεις οτι με δυο δισκους δεν τα καταφερνει τοτε ασε μονο τον εναν επανω.

ok και παλι ευχαριστω...

psolord
08-04-08, 11:17
http://en.wikipedia.org/wiki/AT_Attachment#Cable_select

Η αλήθεια του που μπαίνει ο master και που ο slave βρίσκεται κάπου στη μέση. Για την ακρίβεια στις 40wire κορδέλες ο master είναι στη μέση, ενω στις 80wire είναι στην άκρη!

With the 40-wire cable it was very common to implement cable select by simply cutting the pin 28 wire between the two device connectors; putting the slave device at the end of the cable, and the master on the "middle" connector. This arrangement eventually was standardized in later versions. If there is just one device on the cable, this results in an unused "stub" of cable, which is undesirable for physical convenience and electrical reasons. The stub causes signal reflections, particularly at higher transfer rates.

When the 80-wire cable was defined for use since ATAPI5/UDMA4, the master device goes at the end of the 18-inch cable(black connector), the middle-slave connector is grey, the blue connector goes onto the motherboard. So, if there is only one (master)device on the cable, there is no cable "stub" to cause reflections. Also, cable select is now implemented in the slave device connector, usually simply by omitting the contact from the connector body. Both the 40-wire and 80-wire parallel-IDE cables share the same 40-socket connector configuration.

terry39
18-04-08, 14:49
Πάλι εδώ...
Το προβλημα συνεχίζεται....
Σκέφτομαι να αγοράσω εναν 80αρι (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=794287)
να βαλω μέσα το λειτουργικό... και να κρατησω τουσ 2 ide για αποθήκευση....
θα βαρύνει πολυ το σύστημα? σκέφτομαι να παρω και τις elite (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964743)
Σύνολο 74 Ευρώ... ή 35(γτ πιστεύω οτι δεν φταίει η Ram)...... :whistle:
τι λέτε?

Patentman
18-04-08, 18:55
Τις μνημες μπορεις να τις τεσταρεις.
Αλλά εφοσον το προβλημα ειναι στον ελεγκτη IDE και στην συνεργασια του με τον δισκο (εφοσον εκει σου κολλουσε) τοτε με εναν δισκο θα βρεις την υγεια σου.
Αλλιως κανε εγγυηση την μητρικη.

Αν και δεν θα προτιμουσα Seagate, προσφατα πηρα αλλον ενα WESTERN DIGITAL 80GB WD800JD (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303763) να τον προσθεσω στο συστημα μου και εμεινα (και παλι) ευχαριστημενος.

terry39
20-04-08, 09:53
Τις μνημες μπορεις να τις τεσταρεις.
Αλλά εφοσον το προβλημα ειναι στον ελεγκτη IDE και στην συνεργασια του με τον δισκο (εφοσον εκει σου κολλουσε) τοτε με εναν δισκο θα βρεις την υγεια σου.
Αλλιως κανε εγγυηση την μητρικη.

Αν και δεν θα προτιμουσα Seagate, προσφατα πηρα αλλον ενα WESTERN DIGITAL 80GB WD800JD (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303763) να τον προσθεσω στο συστημα μου και εμεινα (και παλι) ευχαριστημενος.

Ωραίος φαινεται.... λεω να δοκιμάσω με εναν τετοιο και βλεπουμε....
αν αφησω πανω και τους αλλους 2 θα υπάρξει προβλημα?
την μητρικη να την κανω εγγύηση? να την παω για έλεγχο και τυχον ατικατάσταση?
να δοκιμασω πρωτα μ ενα format?

terry39
12-05-08, 08:36
επανερχομαι...στο προβλημα
παρηγγειλα εναν 160αρι σατα..
ανοιξα τον υπολογιστη πριν λιγο...
να τον ετοιμασω....
ανοιξα το μανουαλ της μητρικης... και ειδα για το jumperακι clear rtc ram(clrtc)
το εβαλα στη θεση 1 για καθαρισμα...εβγαλα κ τη μπαταρια....ανοιξα τον υολογιστη και μου ζητησε νεες ρυθμισεις το βιος.... οκ ολα ... ουτε να κολλαει και να θελει επανεκκινηση .... τπτ...
το δαιμονιο μου μου ειπε να δοκιμασω να το κλοκαρω.... ειχε κρατημενα 2 προφιλ.... πετυχημενα... βαζω το 1ο ... τπτ... βαζω το 2ο οκ.... στη αρχη μετα μου πεταξε f1 setup....
f2 default settings διαλεγω το 2ο.... οκ..... 2,3 ο επεξεργαστης 425 η ραμ.... αλλα σε επανεκκινηση μου ξανακολλαει... και γυρναει στις αρχικεσ ρυθμισεις.... 1,6 ο επεξεργαστης 400 η ραμ.... τι μπορει να φατιει...?

21century
12-05-08, 10:16
ΤΟ κλοκάρισμα καλύτερα να γίνεται ανα βήμα και με προσοχή ιδίως αρχικά με το stepping του επεξεργαστή αλλλα κυρίως θα χρειαστείς καλές κάρτες μνήμης με μεγάλες αντοχές όταν ανεβάζεις το voltage, καλό θα είναι να αλλαξεις το εργοστασιακό σύστημα ψύξης αν δεν το έχεις πράξει ήδη..

terry39
12-05-08, 10:25
ΤΟ κλοκάρισμα καλύτερα να γίνεται ανα βήμα και με προσοχή ιδίως αρχικά με το stepping του επεξεργαστή αλλλα κυρίως θα χρειαστείς καλές κάρτες μνήμης με μεγάλες αντοχές όταν ανεβάζεις το voltage, καλό θα είναι να αλλαξεις το εργοστασιακό σύστημα ψύξης αν δεν το έχεις πράξει ήδη..

φοραω zalman θα περασω απτο πλαισιο να παρω +1 ανεμηστηρα για το κουτι...(μπροστα...)
λεω να παρω και τις TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2 800MHz Elite (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964743) που ξερω οτι συνεργαζονται καλα με τον επεξεργαστη και τη μητρικη.... αλλα εχω ηδη 2Χ1 .... να παρω κι αυτες και να κανω 4Χ1 ?? :p:p
εχω αυτές (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=924415) αλλα με μπλε ψυκτρες

psolord
12-05-08, 15:43
φοραω zalman θα περασω απτο πλαισιο να παρω +1 ανεμηστηρα για το κουτι...(μπροστα...)
λεω να παρω και τις TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2 800MHz Elite (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964743) που ξερω οτι συνεργαζονται καλα με τον επεξεργαστη και τη μητρικη.... αλλα εχω ηδη 2Χ1 .... να παρω κι αυτες και να κανω 4Χ1 ?? :p:p
εχω αυτές (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=924415) αλλα με μπλε ψυκτρες

Θα σου ρίξουν τα timings σε 5-5-5-15. Πάρε καλύτερα ίδιες με αυτές που έχεις. Τουλάχιστον σε specs.;)

@ ADSLgr.com All rights reserved.