PDA

Επιστροφή στο Forum : Philips Philips CGA 3600



dryhammer
05-02-08, 01:50
Προσφατα εβαλε DSL 2Mbit απο τον ΟΤΕ, και μου εδωσαν ενα modem/router philips cga 3600. Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω drivers για linux συγκεκριμενα ubuntu, εχω ψαξει αλλα δεν βρισκω.

Leonidas33
05-02-08, 02:20
Καλώς ήλθες στο φορουμ:worthy:
Η συσκευή είναι κατασκευή μόνο για τον ΟΤΕ,οπότε εκεί ν'απευθυνθείς μελλοντικά και αν κυκλοφορήσει ευραία το μοντέλο...

nikosuoa
05-02-08, 03:34
Χρησιμοποίησε την ethernet θύρα...

dryhammer
06-02-08, 02:28
Ευχαριστω για τις απαντησεις, ααα ρε ΟΤΕ μας εκαψες παλι!!!

Shakspear2701
07-02-08, 13:13
sorry!!!!!μπορω να χρισημοποιησω την usb εξοδο για να συνδεσω τον υπολογιστη στο internet και ταυτοχρονα να συνδεσω τον ψηφιακο δεκτη στην ethernet εξοδο του rooter?????

Skaf
07-02-08, 15:27
Λογικά γίνεται, δοκίμασε το.

ilanni
07-02-08, 16:19
Εκανα καινουρια συνδεση με CONNX και μου εδωσαν το CGA3600 PHILIPS.Οσο και να προσπαθησα σε Vista δεν μπορεσα να βρω Drivers για το μοντεμ και ετσι το PC μου δεν το αναγνωριζει και δεν μπορει να συνδεθει βεβαια στο Ιντερνετ. Απο τον ΟΤΕ ειπαν οτι δεν το αλλαζουν. Καμια ιδεα εκτος του να παρω καινουριο? Βρηκε κανεις Driver για το CGA3600 για Vista?

Ευχαριστω πολυ!

vasvir
19-02-08, 16:12
Καλησπέρα σε όλους,

Δεν έχω το CGA5720N/TE wireless ADSL router αλλά έχω το μικρό του αδερφάκι το
CGA3600 που δεν είναι wireless, έχει μια μόνο πόρτα ethernet (δεν είναι switch) και μία usb. Ίσως κάποιες από τις παρατηρήσεις μου να ισχύουν και για το CGA5720N/TE.

Είδα ότι κάποιοι παραπονέθηκαν ότι ξαφνικά σταματάει να δουλεύει. Αυτή είναι και η δική μου εμπειρία αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένα workaround.

Αν πάτε στο Security/Firewall/Intrusion Detection και απενεργοποίησετε το
SPI and Anti-DoS firewall protection τότε και το modem θα σταματήσει να κάνει τα ξαφνικά κολλήματα αφού μπερδεύει to legitimate traffic με DOS attacks.

Έχετε υπόψιν ότι με αυτό τον τρόπο θυσιάζετε μέρος της ασφάλειας του συστήματος σας.

Κατά τα άλλα το modem δεν έχει τραγικά προβλήματα, συγχρονίζει ψηλά δεν χάνει το connection έυκολα και έτσι έχω μόνο μερικά παραπονάκια.

1) Δεν έχει SNMP αλλά η version που έχω εγώ έχει ένα bug και πολλές φορές το εμφανίζει στο menu. π.χ.
- κάντε κλικ στο Advanced Settings
το μενού λέει
NAT
Maintenance
System
UPNP
DDNS
Routing

- κάντε κλικ στο ΝΑΤ
το μενού λέει
NAT
Address Mapping
Virtual Server
Special Application
NAT Mapping Table
Maintenance
System
SNMP <-----------------------------------------
UPNP
Routing

αλλά αν το κλικάρεις τότε σε βγάζει

404 Not Found
The requested URL /snmp.stm was not found on this server.

Θα ήθελα το SNMP να λειτουργεί.

2) Έπρεπε να κάνω reset το modem ώστε 2 clients να μπορέσουν να πάρουν DHCP lease (ένα windows και ένα linux) ενώ καμμιά δεκάρια άλλα μηχανήματα είχαν πάρει ip κανονικά.

3) Δεν μπορώ να κάνω assign κάποια ip σε συγκεκριμένα μηχανήματα. Τώρα δεσμεύω ένα ip range και δίνω στατική ip στα εν λόγω μηχανήματα...

4) Το save file είναι ένα binary dump και όχι text file. Δεν μπορούμε να το κάνουμε diff. Είναι σπαστικό και δεν του έχω εμπιστοσύνη

5) Δεν μπορώ να βρω firmware updates όπως έχουν γράψει και άλλοι

INFORMATION
Numbers of DHCP Clients χ
Runtime Code Version 0.07a (Dec 1 2007 10:39:48)
Boot Code Version 0.73.7
ADSL Modem Code Version 07.01.01.00A
LAN MAC Address χχ
WAN MAC Address χχ
Hardware Version 01
Serial Num J749373670

Iridium
27-02-08, 20:41
Γειά χαρά.

Όπως και σε κάποιους άλλους έτσι και σε μένα έπεσε ο λαχνός του 3600 της Philips με τη σύνδεση ConnX. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να ρυθμίσω το port forwarding για Soulseek. Για το μTorrent, νομίζω τα κατάφερα. Στο Slsk βάζω οποιαδήποτε πόρτα, την βάζω μετά στο special application του NAT στη σελίδα του ρουτερ και ξαναρχίζω το Slsk, αλλά πάλι παίρνω ταχύτητες 0,1-1 και όταν κάνω τεστ τη συγκεκριμένη πόρτα μου λέει ότι είναι κλειστή και πρέπει να ρυθμίσω το ρουτερ.

Στο πρόγραμμα port forwarding δεν περιλαμβάνεται το εν λόγω ρουτερ, ενώ αν καλέσεις για οδηγίες το 1242 του ΟΤΕ από τις 9 το πρωί - 9 το βράδυ ακούς μόνο το μήνυμα "Όλες οι γραμμές είναι κατειλλημένες; παρακαλώ καλέστε αργότερα" και κλείνει η γραμμή. Είναι χειρότεροι και από τους ανταγωνιστές τους, αφού ούτε σε αναμονή δεν μπαίνεις.

Μπορεί να βοηθήσει κάποιος παρακαλώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

xaralampos
04-03-08, 23:34
ΒΑΣΙΚΑ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙAΞΩ ΤΑ PORTS ΓΙΑ ΤΟ CGA 3600.(ΕΠΙΣΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ PHILIPS?)ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ E MULE KAI TO TORRENT.THANKS

Grumwalski
16-03-08, 23:14
Φιλε Xaralampos:
Αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξεις τα ports για το CGA3600 (να κάνεις portforward δηλαδή) υπάρχουν στην σελίδα http://portforward.com/routers.htm. Το CGA3600 δεν είναι στη λίστα αλλα οι οδηγίες που έχει για το PHILIPS CGA5720S-TE είναι ακριβώς αυτές που θα χρειαστείς.
Καλή τύχη!

utp
10-04-08, 19:48
Παιδια επειδη ειμαι τελειως ασχετως απο dsl και ρουτερ,μπορειτε να μου πειτε πως θα δω τα στατιστικα της συνδεσης μου(που κλειδωνει,τον θορυβο κτλ?)Εχω conn-x 1mbit και το modem-router phillips CGA 3600N/TE.
Ευχαριστω!

utp
15-04-08, 15:37
Παιδια επειδη ειμαι τελειως ασχετως απο dsl και ρουτερ,μπορειτε να μου πειτε πως θα δω τα στατιστικα της συνδεσης μου(που κλειδωνει,τον θορυβο κτλ?)Εχω conn-x 1mbit και το modem-router phillips CGA 3600N/TE.
Ευχαριστω!

Κανεις δεν ξερει να μου πει πως βλεπω τα στατιστικα της συνδεσης μου?

GeorgiosT
17-04-08, 02:36
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας σε κάτι.Είναι αρκετά σοβαρό και ίσως πολύπλοκο.Έβαλα Conn-x 2mpbs και μου έδωσαν το Philips cga3600N/TE και από τότε έχω πολλά προβλήματα.Πριν είχα σύνδεση dial-up με modem 56kb.Θα σας παραθέσω όλα τα προβλήματα που έχει και μετά θα σας πω τι έχω δοκιμάσει και αν μπορεί κανείς να καταλάβει τι έχει ας μου πει τι να κάνω.
1)Όταν κατεβάζω ένα setup file (winrar, yahoo messenger, avg antivirus κτλ.) κατά την εγκατάστασή του εμφανίζει το εξής μήνυμα /NSIS error όπου λέει 'corrupted file or damaged disk or virus'.Skip /NSRC command but not recommended. Δεν έχει σημασία από πια ιστοσελίδα κατεβάζω. Και επίσης δεν το κάνει πάντοτε.Αν όμως δεν βγάλει αυτό το μήνυμα βγάζει ένα άλλο που λέει περί αγνώστου εκδότη χωρίς να γράφει ΟΚ/Άκυρο.Απλά δεν μ'αφήνει να το κάνω install.
2)Επίσης όταν ανοίγω ένα torrent machine μετά από 5 λεπτά περίπου κάνει restart το pc.
3)Επίσης όταν κάνω chat στο Yahoo messenger με κάμερα κάνει πάλι restart όταν κάποιος βλέπει την κάμερα μου.(Δεν το κάνει πάντα)
4)Επίσης όταν βλέπω βίντεο στο youtube ή οποιοδήποτε άλλο site με βίντεο σε τέτοιου τύπου online player δεν κατεβαίνει ολόκληρο το βίντεο.
%0Αν κατεβάσω ένα βίντεο από greektube ή Limewire ή Kazaa ή από άλλο site με βίντεο(αν κατέβει)όλοι οι players που έχω (Win media player, Vlc media player και Kl-Codec) το παίζουν σκοτεινό.Σαν να έχουν πειραχτεί οι ρυθμίσεις για τη φωτεινότητα χωρίς να μπορώ να βρω κάτι για να το αλλάξω.

Οι περισσότεροι μου είπαν ότι μοιάζει με ιό. Έχω κατεβάσει avg antivirus 8 trial, avg antivirus 7.5 full, panda antivirus full, nod32 antivirus full, norton antivirus trial. Με πολλές προσπάθειες βέβαια γιατί όπως σας είπα συνήθως μου βγάζει αυτό το /NSIS error.Τα εγκατέστησα ένα-ένα τα έκανα full updated και έκανα scan με όλα και δεν βρήκε κάνένα ιό.Κατέβασα avg antispyware 7.5 το έκανα update και δεν βρήκε παρά μερικά cookies.Κατέβασα spybot και είχα το ίδιο αποτέλεσμα. Κατέβασα δύο anti-rootkits και πάλι τα ίδια.
Επίσης μέσα σε όλα αυτά προσθέστε ότι έχω κάνει 4 φορές format c: και επανεγκατάσταση απ' την αρχή και πάλι εμφανίζει τα ίδια προβλήματα.Έχω κάνει 2 φορές checkdisk, αυτό το εργαλείο των Windows για damaged disk.Έχω το Service Pack2 για ΧΡ.Έχω κάνει Windows Update τα πάντα.Έχω εγκαταστήσει java και ActiveX full. Τέλος κρατάω το avg 7.5 full οπότε μετά από μερικές μέρες δεν κάνει update με τη δικαιολογία 'update file incomplete'.
Οπότε μετά από όλα αυτά, τα μπινελίκια τα τρώει ο ΟΤΕ και το router μου.Συγνώμη που έγραψα τόσα πολλά΄απλά έτσι μπορεί ίσως να καταλάβει κάποιος που ξέρει από pc τι μπορεί να έχει.Υποψιάζομαι ότι χρειάζεται κάποια ρύθμιση το router μου.Αν κάποιος έχει την υπομονή να ασχοληθεί ας μου απαντήσει και να μου πει τι να κάνω.Στείλτε μου απάντηση ή εδώ ή στο e-mail μου gt162001@hotmail.com.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη που σας κούρασα.

civil
28-04-08, 19:28
Κανεις δεν ξερει να μου πει πως βλεπω τα στατιστικα της συνδεσης μου?

Απο αυτο http://192.168.2.1 μπαινεις στα στοιχεια της συνδεσης σου.
:)

shadowman1480
18-05-08, 00:24
έχω και γω το philips cga3600n/te και για να μην ανοιγω άσκοπα νέο ποστ γραφω εδώ.

εχω το παραπανω ρουτερ με ταχητυτα 2mbit (connex). πως μπορώ να ξέρω ποια η μεγιστη ταχυτητα που πιάνει???? θέλω να αναβαθμίσω τη γραμμή μου και θέλω να ξέρω μέχρι ποσο σηκώνει για να μην αγοραζω νέο ρουτερ.

ευχαριστω πολύ!!

pavlosgr
24-05-08, 17:01
Ενεργοποίησα χθες connX 2 Mbit me to Philips CGA 3600. Τσέκαρα την ταχύτητα download με το NTUA και έπιασε 202 KB/sec μπορεί και να ανέβαζε κι άλλο αν το άφηνα.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής.
To BitLord πέρασε και άρχισε να κατεβάζει και να ανεβάζει χωρίς να κάνω καμία ρύθμιση στον Router (port forwording) ενώ είναι ενεργοποιημένω το Listen Port στισ επιλογές connection και το UPnP ανενεργό. Θα έπρεπε να συμβεί αυτό? Πίστευα ότι έπρεπε να ανοίξω πρώτα το Port από το Port Forwarding.

utp
24-05-08, 21:03
έχω και γω το philips cga3600n/te και για να μην ανοιγω άσκοπα νέο ποστ γραφω εδώ.

εχω το παραπανω ρουτερ με ταχητυτα 2mbit (connex). πως μπορώ να ξέρω ποια η μεγιστη ταχυτητα που πιάνει???? θέλω να αναβαθμίσω τη γραμμή μου και θέλω να ξέρω μέχρι ποσο σηκώνει για να μην αγοραζω νέο ρουτερ.

ευχαριστω πολύ!!

Αμα θες να βαλεις dsl πανο απο 8mbit γνωμη μου ειναι να παρεις καποιο καλο και επωνυμο router..Γιατι αυτο απο οτι φαινεται δεν πρεπει να ειναι philips...Αν το βρεις σε καμια σελιδα της philips πες..Παντως αναφερει οτι ειναι ADSL2+ αλλα δεν το εμπιστευομαι.

Roussaks
18-08-08, 20:10
loipon emena mporei na mou pei kapios an fteei to router i to logismiko stin exis periptosi :
otan eimai se site ola kala ! otan anoixo omos bittorrent tautoxrona kollaei to simpan sto site ! akoma kai to google les kai kovete to internet mono pleura! ...router i software ! ?

ADSL CONNX 2Mbit

utp
10-10-08, 18:04
Eνω δεν βρισκομουν στο pc οταν γυρισα ειδα στα logs του 5-6 μηνυματα που εγραφαν **Smurf**
Tι σημαινει αυτο?
Δεν μου το εχει ξαναβγαλει ποτε.
Εψαξα και βρηκα τι ειναι αυτο το Smurf και βρηκα οτι δεχεται επιθεση η συνδεση μου.
Αμα ξερεις κανεις κατι παραπανω ας μου πει....

NoDsl
13-10-08, 16:40
Παίδες αν σας είναι εύκολο, μπορεί κάπιος να ανεβάσει τους drivers 2k/xp απο το cd που ερχόταν μαζί;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

BloodDemoN
29-01-09, 11:34
kalimera paides ti gineste!akouste kai to diko m prob re paides...ekana format sto pc kai exasa ta drivers tou modem :sorry:...to exw sindesi vevea twra me ethernet apla exw kai ena laptop kai 8elw na to sindeso kai ayto mono pou dn exw ta drivers....:(...
mporei kapios na m pei pou mporw na ta kanw dl?i esto an exei to modem na mou ta stili kapws! plz.....

Y.G: to site sas einai 8eiko :oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.