PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιτροπή της Βρετανικής Βουλής των Λόρδων αντιτίθεται στην πρόταση για Ευρωπαίο Ρυθμιστή



nm96027
10-02-08, 20:17
H αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Επιτροπή της Βουλής των Λορδών, προειδοποιεί πως η αποτελεσματικότητα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς (εάν αυτή υιοθετηθεί) υπόκειται στον κίνδυνο πλημελλούς εφαρμογής της νομοθεσίας από τα κράτη μέλη..

Στην έκθεση που απέστειλε το Βρετανικό Κοινοβούλιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την υιοθέτηση Κοινής Αγοράς -συχνά εμφανιζόμενη ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής αγοράς- αποτυγχάνει σε αρκετά κράτη ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς προϋποθέσεις ανταγωνισμού και ελευθερίας στην αγορά. Αυτή η έλλειψη, σύμφωνα με την βρετανική έκθεση, επηρεάζει περισσότερο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στην έκθεση υποστηρίζεται επίσης πως τα παραπάνω προβλήματα δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με ακόμα νέες ρυθμιστικές αποφάσεις, αλλά αντιθέτως προτείνει μια διακοπή στην λήψη ρυθμιστικών αποφάσεων και στην πλήρη και αυστηρή συμμόρφωση με τους υπάρχοντες κανόνες της Ενιαίας Αγοράς- με την βοήθεια πάντα της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Η βρετανική πλευρά υποστηρίζει την αναγκαιότητα διατήρησης ισχυρών εθνικών ρυθμιστικών αρχών, που να λειτουργούν ανεξάρτητα από τις εθνικές κυβερνήσεις με στόχο την προστασία του καταναλωτή και τον επαρκή ανταγωνισμό στις τοπικές αγορές. Η αναγκαιότητα αυτή γίνεται πιο εμφανής στα νέα κράτη μέλη (ή και σε παλιότερα) όπου οι κυβερνήσεις έχουν ένα μεγάλο ποσοστό της εθνικής βιομηχανίας και ως εκ τούτου συμφέρον να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις αυτές.

Συγκρίνοντας την δυναμική αγορά των νέων τεχνολογιών στις τηλεπικοινωνίες με την σταθερή αγορά της παραδοσιακής σταθερής τηλεφωνίας η βρετανική έκθεση καταλήγει πως δεν υπάρχει καμιά απολύτως ανάγκη για την σύσταση Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει. Αντί για την υιοθέτηση νέων ρυθμιστικών κανόνων ή μια νέας ρυθμιστική αρχής, θα την προτιμότερη η αποφασιστικότερη εφαρμογή των υπαρχόντων.

Η έκθεση κλείνει με την σημείωση πως η Βουλή των Λόρδων υιοθετεί τις ίδιες θέσεις τόσο για την χρηματοοικονομική αγορά όσο και για την ενεργειακή αγορά.


Πηγή: cellular-news (http://www.cellular-news.com/story/29166.php)

Σχετικό θέμα στο adslgr: Συνέντευξη με την Viviane Reding, Επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδια για την ΚτΠ και τα ΜΜΕ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=137432)

rho
10-02-08, 20:34
Update:

Η επιτροπος επικοινωνιών της ΕΕ είναι με χάπια από την στιγμή που διάβασε την έκθεση των Βρετανών Λόρδων. Κλαίει και χτυπιέται που οι Λόρδοι της έκοψαν την φόρα και σκόρπησαν τα σχέδια της στον άνεμο σας κουραμπιεδόσκονη.

Σοβαρά τώρα (όσο πάει): Η επιτροπή της Βουλής των Λόρδων δουλειά δεν είχε να κάνει (ούτε αρμοδιότητες) και αποφάσησε να υπενθυμίσει στις Βρυξέλλες ότι το Imperium μπορει να συρρικνώθηκε αλλα η Βρετανία παραμένει νησί. Δεν ήταν νησί ήταν θεριο που κοίτονταν στη Θάλασσα" που λέει και το τραγούδι.

Και μετά, όταν ξυπνήσουν θα συνειδητοποιήσουν ότι αν η ΕΕ θέλει να δημιουργήσει μια Ανεξάρτητη Αρχή, δεν θα ρωτήσει τους Βρετανούς Λόρδους, ούτε την Βουλή τους ούτε καν την Βουλή των Κοινοτήτων. Θα το κάνει ρωτώντας απλώς το συμβούλιο υπουργών Επικοινωνιών, η τελική απόφαση θα ληφθεί με πλειοψηφία και από δω παν κι άλλοι.

21century
10-02-08, 20:48
Καλό θα ήταν σε αυτή την περίπτωση να γνωρίζουμε και την θέση της Ελλάδας..

rho
10-02-08, 20:50
Ναι. Το έχουμε υπ'όψην!

euri
10-02-08, 21:07
Εντάξει, οι βρετανοί πιστοί στην παράδοση θέλουν να μας πουν "ναι μεν, αλλά" για ο,τιδήποτε προέρχεται από την "ήπειρο" και δεν είναι δική τους ιδέα. Με άλλα λόγια "τι' χες Gordon, τι' χα πάντα".

rho
10-02-08, 21:12
"τι' χες Gordon, τι' χα πάντα".

Και για την ακρίβεια είχε (και έχει) ένα μάτι. Ε΄χιε πάθει αποκόλυση αμφισβληστροειδούς από κλωτσια την ώρα που έπαιζε ρακμπι. Αρα είχε και έχει ελλειπή όραση και ελλειπή προοπτική.

Fisico
10-02-08, 21:22
Και συνεχίζει η Μεγάλη Βρετανία να ακολουθεί την αυτή πολιτική της για δεκαετίες τώρα... (πολιτική που την άφησε και μακριά από την ευρωζώνη).
Ποτέ δεν θα πάνε με τον άνεμο που φυσάει στην Ε.Ε. Είναι άλλα κεφάλια οι βρεττανοί.
Μήπως πρέπει να τους ρωτήσουμε κιόλας τι να κάνουμε;
..ή μήπως πρέπει να βγουν εκτός ρυθμίσεων;

rho
10-02-08, 21:33
Εν τω μεταξύ σκεφτείτε και το άλλο...

Γιατι έπιασε πρεμούρα την Ευρ. Επιτροπή να δημιουργήσει την ΥπερΑρχη;
Διότι κάποιες εθνικές Ρυθμιστικές αρχες δεν είναι τόσο ανεξάρτητες από τις κυβέρνησεις ή τα συμφέροντα των παρόχων, κάνουν χατήρια, κάνουν στραβά μάτια, και δεν κάνουν καλή πολιτική ρύθμισης.

Οι Βρετανοι τι ζόρι τραβάνε με την ΥπερΑρχή; Αφου η Ofcom τα πάει μια χαρά και είναι πολύ μπροστά και πλήρως ανεξάρτητη.

Απλώς ήθελαν να θυμίσουν ότι είναι εδώ για να διαφωνούν ακόμη και σε ζητήματα που δεν τους απασχολούν.

WagItchyef
10-02-08, 23:04
Καλό θα ήταν σε αυτή την περίπτωση να γνωρίζουμε και την θέση της Ελλάδας..

Η θέση της Ελλάδας είναι ότι δεν έχουμε θέση γενικά.

yianniscan
11-02-08, 03:36
Η πολιτική των Βρετανών είναι διαίρει και βασίλευε για αιώνες. Μια «χαλαρή» ευρωπαϊκή πολιτική σε κάθε τομέα βοηθάει τα σχέδιά τους, μια «σφιχτή» πολιτική τα δυσκολεύει. Αυτήν ακριβώς την προσέγγιση διατυπώνουν οι λόρδοι, τίποτα καινούργιο.

dimitris18
11-02-08, 08:29
Νομίζω πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων και να μήνουν όσοι θέλουν απέξω. Δεν γίνεται επειδή το θέλει η Μεγάλη Βρετανία όλη η υπόλοιπη Ευρώπη να μένει πίσω. Αυτοί πια δεν έχουν καταλάβει ότι η δεν είναι πια αυτοκρατορία...

rho
11-02-08, 12:53
Ευρώπη δύο ταχυτήτων υπάρχει ήδη. Υπάρχουν χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη (ενιαίο νόμισμα) και άλλες που αρνουνται να συμμετάσχουν (Βρετανια, Δανια). Και ευτυχώς που υπάρχει, διότι αυτοί που θέλουν να προχωρήσουν δεν μένουν πίσω από το βέτο ή τις αντιρρήσεις κάποιων... κολλημένων.

nnn
11-02-08, 13:03
Οι "Λόρδοι της λόρδας" ξαναχτυπούν :rofl:
ας τους πει κάποιος πως δεν υπάρχουν πλέον.

A_gamer
11-02-08, 14:48
Οι "Λόρδοι της λόρδας" ξαναχτυπούν :rofl:
ας τους πει κάποιος πως δεν υπάρχουν πλέον.

Μιλούν όλοι, μιλάν και οι... δεινόσαυροι ένα πράγμα, ε; :rofl:

timeout
11-02-08, 21:25
Οι αγγλοι φιμιζονται για το ...χιουμορ τους.

@ ADSLgr.com All rights reserved.