mrsaccess
27-05-05, 06:04
Γεια χαρά σε όλους!
Νωρίτερα σήμερα έγραψα ένα απλό script για να μπορεί να βλέπει όποιος χρησιμοποιεί linux και τρέχει τον F@H client στο background το ποσοστό της τρέχουσας WU.
Το πόσταρα στο thread (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=17510) του TheCondor
Ωστόσο το εξέλιξα αρκετά, πρόσθεσα και άλλες πληροφορίες όπως πότε ξεκίνησε η συγκεκριμένη WU και πότε λήγει (και δεν παίρνετε πόντους T_T) και νομίζω ότι είναι έτοιμο για γενική χρήση!!!
Δείτε το και πείτε μου τη γνώμη σας.
Το έχω σαν attachment αλλά και σαν κώδικα για όσους δεν εμπιστεύονται τα attachments!
######
# Script by Marios Andreopoulos
#
# A really basic script for viewing
# "Folding@Home" clients' stats in a
# nice way at a linux terminal :-)
#
# The script is so basic you are
# allowed to do whatever you want
# with it!
# Have fun and be creative!
######
# Usage:
# Just go to the end of the script and use the printFaHclient function to print
# info for as many clients as you want.
#
# i.e. Suppose you have a Folding@Home client installed at /foo/bar and you want to refer to it as "My PC client1"
# Then you add this line at the end of the script:
#
# printFaHclient "My PC client1" /foo/bar
#
# Just do it for as many clients you want
#!/bin/bash
printFaHclient() {
# 1st Client
echo -ne "\033[1m$1:\033[35m "
echo -n `grep -o "Progress.*%" $2/unitinfo.txt | sed -e 's/.*ress: //'`
echo -ne "\033[0m [\033[;36m WU name: "
echo -ne `grep Name $2/unitinfo.txt | sed -e 's/Name: //'`"\033[0m"
echo -ne ", \033[32mstarted at "`grep Download $2/unitinfo.txt | sed -e 's/.*time: //'`
echo -e "\033[0m, \033[31mexpires at "`grep Due $2/unitinfo.txt | sed -e 's/.*time: //'`"\033[0m ]"
}
# Here you add the clients you want to print info for. Some examples follow.
# printFaHclient "ServerPC Client1" /home/user/foldingathome1
# printFaHclient "ServerPC Client2" /home/user/foldingathome2
Πως λειτουργεί:
Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε για λίγο τον λογαριασμό του root.
Μπείτε ως root (οι πιο έμπειροι βέβαια μπορούν να το κάνουν μονάχα από την κονσόλα)
Αντιγράψτε το αρχείο μέσα στο συννημένο zip στο φάκελλο /usr/bin του συστήματός σας.
Ενναλακτικά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το zip δημιουργείστε ένα νέο αρχείο στο /usr/bin με το όνομα "foldstats" χωρίς κατάληξη και κάντε copy-paste τον κώδικα μέσα στο quote.
Ανοίξτε μια κονσόλα και πληκτρολογήστε την εντολή:
chmod 755 /usr/bin/foldstats
ώστε να το κάνετε εκτελέσιμο!
Τέλος ανοίξτε το με έναν editor (το foldstats βρε!) για να δηλώσετε τους clients σας!
Η διαδικασία είναι πολύ απλή!!!
Πηγαίντε κάτω κάτω στο αρχείο και για κάθε client που έχετε γράψτε μια γραμμή όπως αυτή:
printFaHclient "πως θέλετε να λέγεται ο client" /directory/που/είναι/εγκατεστημένος
Αυτό ήταν! Κάντε logout από root! Τώρα αν όλα πήγαν καλά κάθε φορά που σε μια οποιαδήποτε κονσόλα τρέχετε foldstats θα παίρνετε κάτι τέτοιο:
Client1: 97% [ WU name: p885_p53dimer885, started at May 24 01:57:45, expires at July 2 01:57:45 ]
Client2: 85% [ WU name: p1803_Collagen_POG10_ref, started at May 24 12:54:49, expires at June 14 12:54:49 ]
Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιους!
Προτάσεις, διορθώσεις και σχόλια δεκτά!
Tip. Επειδή έχω δύο pc που τρέχουν F@H clients φρόντισα να κάνω το φάκελο του folding του 2ου pc δικτυακό (προσωπικά χρησιμοποιώ nfs, κάποιοι ίσως θέλετε smb). Έτσι το πρώτο pc τον βλέπει σαν κανονικό φάκελλο και πρόσθεσα στο script και τους clients του δεύτερου pc για να έχω μια πιο σφαιρική πληροφόρηση!
Η πιο πρόσφατη έκδοση του script βρίσκεται στο 5ο post (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=507185&postcount=5) !
Νωρίτερα σήμερα έγραψα ένα απλό script για να μπορεί να βλέπει όποιος χρησιμοποιεί linux και τρέχει τον F@H client στο background το ποσοστό της τρέχουσας WU.
Το πόσταρα στο thread (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=17510) του TheCondor
Ωστόσο το εξέλιξα αρκετά, πρόσθεσα και άλλες πληροφορίες όπως πότε ξεκίνησε η συγκεκριμένη WU και πότε λήγει (και δεν παίρνετε πόντους T_T) και νομίζω ότι είναι έτοιμο για γενική χρήση!!!
Δείτε το και πείτε μου τη γνώμη σας.
Το έχω σαν attachment αλλά και σαν κώδικα για όσους δεν εμπιστεύονται τα attachments!
######
# Script by Marios Andreopoulos
#
# A really basic script for viewing
# "Folding@Home" clients' stats in a
# nice way at a linux terminal :-)
#
# The script is so basic you are
# allowed to do whatever you want
# with it!
# Have fun and be creative!
######
# Usage:
# Just go to the end of the script and use the printFaHclient function to print
# info for as many clients as you want.
#
# i.e. Suppose you have a Folding@Home client installed at /foo/bar and you want to refer to it as "My PC client1"
# Then you add this line at the end of the script:
#
# printFaHclient "My PC client1" /foo/bar
#
# Just do it for as many clients you want
#!/bin/bash
printFaHclient() {
# 1st Client
echo -ne "\033[1m$1:\033[35m "
echo -n `grep -o "Progress.*%" $2/unitinfo.txt | sed -e 's/.*ress: //'`
echo -ne "\033[0m [\033[;36m WU name: "
echo -ne `grep Name $2/unitinfo.txt | sed -e 's/Name: //'`"\033[0m"
echo -ne ", \033[32mstarted at "`grep Download $2/unitinfo.txt | sed -e 's/.*time: //'`
echo -e "\033[0m, \033[31mexpires at "`grep Due $2/unitinfo.txt | sed -e 's/.*time: //'`"\033[0m ]"
}
# Here you add the clients you want to print info for. Some examples follow.
# printFaHclient "ServerPC Client1" /home/user/foldingathome1
# printFaHclient "ServerPC Client2" /home/user/foldingathome2
Πως λειτουργεί:
Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε για λίγο τον λογαριασμό του root.
Μπείτε ως root (οι πιο έμπειροι βέβαια μπορούν να το κάνουν μονάχα από την κονσόλα)
Αντιγράψτε το αρχείο μέσα στο συννημένο zip στο φάκελλο /usr/bin του συστήματός σας.
Ενναλακτικά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το zip δημιουργείστε ένα νέο αρχείο στο /usr/bin με το όνομα "foldstats" χωρίς κατάληξη και κάντε copy-paste τον κώδικα μέσα στο quote.
Ανοίξτε μια κονσόλα και πληκτρολογήστε την εντολή:
chmod 755 /usr/bin/foldstats
ώστε να το κάνετε εκτελέσιμο!
Τέλος ανοίξτε το με έναν editor (το foldstats βρε!) για να δηλώσετε τους clients σας!
Η διαδικασία είναι πολύ απλή!!!
Πηγαίντε κάτω κάτω στο αρχείο και για κάθε client που έχετε γράψτε μια γραμμή όπως αυτή:
printFaHclient "πως θέλετε να λέγεται ο client" /directory/που/είναι/εγκατεστημένος
Αυτό ήταν! Κάντε logout από root! Τώρα αν όλα πήγαν καλά κάθε φορά που σε μια οποιαδήποτε κονσόλα τρέχετε foldstats θα παίρνετε κάτι τέτοιο:
Client1: 97% [ WU name: p885_p53dimer885, started at May 24 01:57:45, expires at July 2 01:57:45 ]
Client2: 85% [ WU name: p1803_Collagen_POG10_ref, started at May 24 12:54:49, expires at June 14 12:54:49 ]
Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιους!
Προτάσεις, διορθώσεις και σχόλια δεκτά!
Tip. Επειδή έχω δύο pc που τρέχουν F@H clients φρόντισα να κάνω το φάκελο του folding του 2ου pc δικτυακό (προσωπικά χρησιμοποιώ nfs, κάποιοι ίσως θέλετε smb). Έτσι το πρώτο pc τον βλέπει σαν κανονικό φάκελλο και πρόσθεσα στο script και τους clients του δεύτερου pc για να έχω μια πιο σφαιρική πληροφόρηση!
Η πιο πρόσφατη έκδοση του script βρίσκεται στο 5ο post (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=507185&postcount=5) !