Επιστροφή στο Forum : Bios
Σημερα ενω ανοιγω το πισι μου μου εμφανιζει error checksum defaults loaded και με παραπεμπει να πατησω F1 ωστε να προχωρησει..τι μπορει να φταιει σ αυτο?ekana reset to bios αλλα τπτ...να προσθεσω οτι κραταει τις ρυθμισεις εκτοσ απο το FULL screen logo και το first boot device που το δινει floppy...επισης να προσθεσω ακομη οτι στο παρελθον εχω αλλαξει δυο μπαταριες της μητρικης και δεν ξερω τι να κανω...παρακαλω βοηθηστε με γτ θα το πεταξω και ειναι κριμα!
ΜSI K8n neo4 platinum 939| ΑΜD 3200+|
giannhs1984
14-02-08, 15:05
μπαταρια εξωτερικος σκληρος απο την maxtor αλλα μαλλον η μπαταρια:p
μπαταρια εξωτερικος σκληρος απο την maxtor αλλα μαλλον η μπαταρια:p
εξωτερικος σκληροσ?τι ενοεισ ακριβως? εχω αλλαξει μεσα σε σχεδον 2 μηνες 2 μπαταριεσ?γτ πεφτουν?
giannhs1984
14-02-08, 16:13
εγω οταν ξεχνω τον δισκο ανοιχτο και κανω rr συνεχεια μου το βγαζει αυτο αλλιως οταν δεν εχει μπαταρια το βγαζει
εγω οταν ξεχνω τον δισκο ανοιχτο και κανω rr συνεχεια μου το βγαζει αυτο αλλιως οταν δεν εχει μπαταρια το βγαζει
δεν σε καταλαβαινω...ενοεις οτι ο εξωτερικος δισκος οφειλεται στο οτι αδειαζει η μπαταρια του bios?
giannhs1984
14-02-08, 17:17
οχι ισως αυτο το μηνυμα να οφειλεται και στον εξωτερικο δισκο..
αυτο συμβαινει συνηθως οταν η μπαταρια εχει τελειωσει και οχι οταν εχεις δισκο εξωτερικο αυτο λεω..
οχι ισως αυτο το μηνυμα να οφειλεται και στον εξωτερικο δισκο..
αυτο συμβαινει συνηθως οταν η μπαταρια εχει τελειωσει και οχι οταν εχεις δισκο εξωτερικο αυτο λεω..
Συμφωνω οτι εχει τελειωσει η μπαταρια ...αλλα γιατι να τελειωνει τοσο γρηογορα?εχω αλλαξει οπως ειπα κ πριν 3 επιπλεον...τι μπορει να φταιει και να τελειωνουν ετσι απλα?
giannhs1984
15-02-08, 00:28
οχι απλως περνεις μουφα μπαταριες.. μπορει και να εχεις κακη σχεδιασης μητρικη ποτε δεν ξερεις..
οχι απλως περνεις μουφα μπαταριες.. μπορει και να εχεις κακη σχεδιασης μητρικη ποτε δεν ξερεις..
δηλαδη τι μπαταρια να παρω και απο που?
Δοκίμασε bios update.
Δοκιμασα και bios update kai reset bios kai ολα αλλα τπτ.......
Μπες στο Bios και βάλε τις failsafe ρυθμίσεις.
Δοκίμασε να κάνεις boot μόνο με τα απαραίτητα περιφεριακά.
Μπες στο Bios και βάλε τις failsafe ρυθμίσεις.
Δοκίμασε να κάνεις boot μόνο με τα απαραίτητα περιφεριακά.
πoυ ακριβως ειναι αυτο το failsafe ?
Θα παρεις 1 καινουρια μπαταρια (φροντισε να ειναι καλη), θα την βαλεις και θα την αφησεις μιση μερα ωστε να φορτιστει. Μετα θα ανοιξεις τον υπολογιστη
The most common cause for the same is the battery, but since you have tried replacing that with a fresh one, that will not be the case. The causes for you could be:-
* Viruses: Ensure that you scan your system for viruses. Viruses can corrupt the CMOS memory.
* Faulty Motherboard: Motherboard problems can sometimes (rarely) result in CMOS corruption.
* Faulty Power Supply: A faulty power supply can lead to problems with the whole system, and especially motherboard components.
........Auto merged post: geofak added 1 Minutes and 52 Seconds later........
Και μια εναδιαφερουσα σελιδα οπως αυτη (http://www.pcguide.com/ts/x/comp/mbsys/bios_Corrupted.htm) θα σου λυσει πιστευω τις αποριες
giannhs1984
15-02-08, 01:23
μα χανεις τιε ρυθμισεις λεμε..δεν εχει μπαταρια..πηγαινε σε γερμανο και πες ν ασου δωσουν μια 2600
πoυ ακριβως ειναι αυτο το failsafe ?
Υπάρχει μια επιλογή στο Bios του τύπου Load Setup Defaults, Load Failsafe Settings κτλ. Σημειωτέον ότι θα χάσεις οποιαδήποτε ρύθμιση έχεις κάνει στο Bios, θα φορτωθούν οι εργοστασιακές.
Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή και κάνει post το bios ακούς το χαρακτηριστικό μπιπ; Εννοείτε ότι το ηχείο του κουτιού σου δουλεύει! Επίσης αν θες βγάλε τις μνήμες από το pc. Αν δεν ακούσεις κανένα μπιμπ, μάλλον η μητρική έχει πρόβλημα.
Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή και κάνει post το bios ακούς το χαρακτηριστικό μπιπ; Εννοείτε ότι το ηχείο του κουτιού σου δουλεύει! Επίσης αν θες βγάλε τις μνήμες από το pc. Αν δεν ακούσεις κανένα μπιμπ, μάλλον η μητρική έχει πρόβλημα.
oxi δεν εχω συνδεδεμενο το ηχειο του κουτιου...αλλα θα τ δοκιμασω να δω.
Επανερχομαι και παλι καθως αλλη μια μπαταρια αδειασε.το χαρακτηριστικο μπιπ ακουγεαι κανονικα αρα οπως λες εσυ δεν ειναι ποβλημα μητρικης..το θεμα ειναι ομως τι ακριβως φταει?να σημειωσω οτι οι μονες ρυθμησεις που χανονται ειναι το first boot device η οποια μπαινει το flopy και το full screen logo το οποιο ενεργοποιειται τα υπολοιπα ειναι ακριβως τα ιδια ακομα και η ωρα και η ημερομηνια και αυτο δεν ειναι λιγο παραξενο..?
Την μπαταρία αυτή αν δεν κάνω λάθος την άλλαξες πριν λίγο καιρό. Και άδειασε τόσο γρήγορα; Υπάρχει μια πιθανότητα, αν αδειάζει η μπαταρία τόσο γρήγορα να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό, καθώς, ακόμα και όταν κλείνεις τον υπολογιστή, δίνει ρεύμα στη μπαταρία για να διατηρεί τις ρυθμίσεις του cmos.
The above connector is a 20-pin ATX power supply connector. As you can see from the color-code to the left of the photo, it supplies many different voltages (+3.3V, +5V, +12V, -12V, -5V) as well as a number of ground wires and a couple signal wires ("Pwr On" which is how the motherboard tells the power supply to turn on and "Pwr Good" which reports back that the voltage of 3.3V and 5V are within spec) There's also a +5V stand by (+5VSB) that constantly supplies power to the board even when the PC is off. This voltage is used for several different CMOS functions like Wake On LAN, Wake On Ring, etc.
http://www.motherboards.org/articles/guides/1487_4.html
Δες αν ο επεξεργαστής κάθεται καλά, αν γνωρίζεις από αναβάθμιση στο bios βάλε την τελευταία του έκδοση (όχι beta έκδοση) και αν συνεχίζει να τα κάνει, το αφήνεις μέχρι για εμένα η μητρική (μητρική πιστεύω ότι είναι) να παραδώσει το πνεύμα. Φυσικά καλό είναι να κάνεις και ένα τσεκάρισμα στις μνήμες και στο σκληρό.
Επίσης αν γνωρίζεις, βγάλε τη μητρική από το κουτί να δουλέψει δηλαδή χωρίς να ακουμπάει σε στο σασί του κουτιού και δες αν θα σου κάνει τα ίδια. Πρόσεξε εκεί που θα τη βάλεις έχω από το κουτί να μην είναι μεταλλικό το μέρος. Βάλε από κάτω της μια κόλα χαρτιού ή αν έχεις τη συσκευασία μέσα από την οποία την έβγαλες τη μητρική όταν την αγόρασες. Αν από κάτω ακουμπά σε μεταλλικό, μπορεί να σου βραχυκυκλώσει!
Συνήθως όταν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή αν δεν ακουστεί το χαρακτηριστικό μπιπ είναι ή μητρική ή ο επεξεργαστής μπορεί να μην κάθεται καλά ή να έχει χαλάσει.
Δοκίμασες να βγάλεις και όλες τις μνήμες για να δεις αν θα κάνει μπιπ; Αν χωρίς τις μνήμες κάνει συνεχώς μπιπ σημαίνει ότι η μητρική δουλεύει κανονικά. Αν δεν κάνει μπιπ με βγαλμένες τις μνήμες, τότε έχει πιθανότατα πρόβλημα η μητρική. Αυτά έχω μέχρι τώρα αντιμετωπίσει όσο αφορά τις μητρικές.
@ ADSLgr.com All rights reserved.