PDA

Επιστροφή στο Forum : χρηματοδοτικα προγραματα αυτοκινητου

nikgreek
14-02-08, 14:02
καλημερα σας,
επειδη λειπω χρονια απο ελλαδα και του χρονου να ειμαστε καλα επιστρεφω στη μητερα πατριδα..επειδη θα χρειαστει να παρθει ενα καινουριο αμαξι κοιτουσα τα ελληνικα σαιτ των αντιπροσοπειων και εβλεπα τα χρηματοδοτικα τους...σκεφτομαι να παρω το φιατ μπραβο το καινουριο η το γκραντε πουντο..ειδικα για το πουντο μου εβγαλε μια δοση 150 ευρω το μηνα και 5330 προκαταβολη..ατοκες δοσεις βεβαια...οταν παιρνεις το αυτοκινητο εισαι υποχρεωμενος να πληρωνεις ασφαλειες κλοπης,μεικτη κλπ? η μια μονο ασφαλεια απλη αστικη ευθυνη?επισημα σε ποια σελιδα γραφει ποσα ειναι τα ασφαλιστρα για ενα τετοιο αυτοκινητο και που γραφει τα τελη κυκλοφοριας?? εχω χαθει στο ελληνικο ιντερνετ και επιπλεον ειμαι πολυ απογοητευμενος που δεν εχουν πληροφοριες τα σαιτ των υπουργειων..εκτος αν εβαλαν καμια γραμμη 090 και αυτοι για να οικονομησουν...τις προαλλες εφαγα πικρα με τα τραινα που δεν μπορουσα να βρω τι ωρες εχει και που που αν μπειτε στο αντιστοιχο σαιτ των βουλγαρικων κρατικων σιδηροδρομων θα βρειτε τα παντα με ακριβεια...ελεος δλδ να παρεις τηλ στο τετραψηφιο για να μαθεις δρομολογιο...ελλαδα στην κοσμαρα της οπως παντα..τεσπα το θεμα μου ειναι αυτο εαν μπορειτε να με βοηθησετε θα σας ημουν ευγνωμων

thama
14-02-08, 14:15
Η ασφάλιση για αστική ευθύνη, ζημιές υπερ τρίτων και κάτι ακόμα, είναι υποχρεωτική. Τώρα, αν κάποια εταιρεία ζητά κάτι επιπλεόν, αυτό είναι άλλο καπέλο. Θα πρέπει να ρωτήσεις για τους όρους της συγκεκριμένης χρηματοδότησης.
Τα ασφάλιστρα, διαφοροποιούνται ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία, τη διάρκεια του συμβολαίου, το bonus malus του ιδιοκτήτη και το πόσο παλιό ειναι το δίπλωμά του.
Τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια εισοδήματος για το 2008 φαίνονται εδώ: http://www.in.gr/auto/autotekm.asp
Υπόψιν, ότι αυτά αλλάζουν κάθε χρόνο.

Επίσης, όσον αφορά το θέμα "ενημέρωση" σε γενικές γραμμές τώρα τελευταία έχουμε βελτιωθεί. Όχι ότι είμαστε καλά, αλλά αν διατηρηθεί η δυναμική πάμε καλά.

Για τον ΟΣΕ συγκεκριμένα πάνε εδώ http://www.ose.gr/ και στα δεξιά σου έχει ένα πεδίο Δρομολόγια. Διάλεξε σταθμό αναχώρησης και σταθμό προορισμού. Θα σου βγάλει τα πάντα...
πχ
30317

nikgreek
14-02-08, 14:26
ωχ! :oops: εχεις δικιο για τον οσε
αλλα τι ειναι το μπονους μαλους?? εχω βουλγαρικο διπλωμα ελληνικο δεν εχω αλλα λογω ευρωπαικης ενωσης μαλλον μπορω να το κανω ελληνικο...αλλα μπονους μαλους τι ειναι ρε παιδια σορρυ δλδ

thama
15-02-08, 09:58
To bonus malus έχει σχέση με την προϊστορία σου.
Όσο χαμηλότερο είναι τόσο καλύτερες τιμές πετυχαίνεις.

Αυτό ανεβοκατεβαίνει από την εταιρεία ανάλογα με τη συμπεριφορά σου στο δρόμο. Από τη στιγμή που δεν έχεις ξαναασφαλιστεί ποτέ στην Ελλάδα, θα ξεκινήσεις απο ένα default Αν στην πορεία, δεν έχεις ατυχήματα, δεν απασχολήσεις της ασφαλιστική, αυτό θα κατέβει. Αν την απασχολήσεις, θα ανέβει. (Αντίστοιχα ανεβαοκατεβαίνουν και τα ασφάλιστρα)

Για τη διαδικασία του διπλώματος, δεν έχω ιδέα. Δες στο www.kep.gov.gr η επισκέψου ένα ΚΕΠ

nikgreek
15-02-08, 12:45
θενξ μαν
μπορει να κλειδωθει πλεον

@ ADSLgr.com All rights reserved.