PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμπλοκές αλλοδαπών στους δρόμους

Σελίδες : 1 2 [3]

tzanerman
01-06-05, 20:03
Ρε συ @tzanerman αν περνάγανε καλά στην χώρα τους θα έρχονταν εδω? Αλλα για να αντέχουν σε τέτοιες συνθήκες φαντάσου στην χώρα τους τι γίνεται.

Προσεξε: δεν εγραψα οτι περνουν καλα στη χωρα τους. Ισα-ισα μαλιστα. Παρ 'ολα αυτα, η συντριπτικη πλειοψηφια των "σκουροχρωμων" (συγγνωμη για τον ρατσιστικο ορο) ειναι απο το Μπαγκλαντες, και σε μικροτερους αριθμους απο το Πακισταν. Ουτως ή αλλως, πακιστανοι και ινδοι προτιμουν την Αγγλια, που εχουν και οικογενιες.

Τζανερμαν

mastermind
01-06-05, 20:11
Ψάξε να βρεις ένα μηνυμά μου που να λέει το αντίθετο απο αυτό που προτείνεις εσύ!!
Δεν θέλω ούτε φουρνους ούτε κρεμάλες!

1) Να δωθεί προτεραιότητα στην διαδικασία νομιμοποίησης της παραμονής στις οικογένειες με παιδιά!

2) Σεμινάρια στους δασκάλους πως να συμπεριφέρονται μέσα στην τάξη και τεχνικές να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά που δεν φταίνε σε τίποτα.

3) Βιβλιάριο υγείας για όλους και υποχρεωτικά τεστ για τις μολυνσματικές ασθένειες 2 φορές τον χρόνο

4) Να απαγορευτεί αυστηρά να ζουν σε αναλογία μικρότερη απο 15τετραγωνικά μέτρα/ατομο, να δεις μετά αν θα υπάρχουν καλύβες αλλα δεν θα αντέξουν εκείνοι το κόστος

Ας τους ενσωματώσουμε όσο γίνεται καλύτερα αλλα δεν νομίζω να το θέλουν όλοι. Να είναι όμως και εκείνοι σωστοί,να πληρώνουν φορολογία,να βγάλουν πράσινη κάρτα(στοπ στην γραφειοκρατία) και ότι άλλο χρειάζεται για να νιώθουν ισότιμα μέλη. Όποιοι όμως συνεχίσουν τα δικά τους τότε τους βλέπω με αλυσίδες στα πόδια να σκαύουν το μετρό στην Θεσσαλονίκη ;)

mastermind
01-06-05, 20:18
Ποσες ταινιες βλεπεις καθημερινα?? Με αυτη σου τη φραση εννοεις οτι στην Αμερικη ο οποιοσδηποτε ας πουμε μπορει να σκοτωσει, και αμα το κανει δεν θα του πει κανεις τιποτα και θα ειναι και απο πανω??

Στην αμερικη εχουν και τον νομο ( δεν ξερω αν ειναι σε ολες τις πολιτειες ) που αν μπει καποιος στο σπιτι σου και σε πειραξει τον σκοτωνεις και δεν σου λενε και τιποτα. Σωστο κατα την αποψη μου αν και ακραιο, αλλα και επικινδυνο διοτι μπορει καποιος να το εκμεταλλευτει και να γλιτωσει απο μια μ@λ@κια που εκανε.

Και στην ευρωπη εχουμε αναλογες συμπεριφορες μπορω να σου πω, ασχετα αν δεν μας συμφερει να τα λεμε γιατι κατα βαθος ζηλεουμε τους αμερικανους και την θεση στην οποια βρισκονται και προσπαθουμε να πουμε οτιδηποτε κακο για αυτους μπας και ξαλαφρωσουμε ( οπως κανεις εσυ )

Θα τον σφάξουν σαν σκυλί αν το κάνει και εκεί δεν περνάνε τα περι κακιάς αστυνομίας αλλα το θέμα είναι οτι το κάνει και δεν φοβάται τα επακόλουθα...κι ας υπάρχουν!

Στην ευρώπη τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα αλλα υπάρχουν΄και εδω αρκετά περιστατικά.
Δεν ζηλεύω φίλε Condor καμία αμερική, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε την έννοια "ποιότητα ζωης".

pelasgian
01-06-05, 20:30
Το συμφέρον μας είναι να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία όσο το δυνατό συντομότερα, ακόμα και να συμφωνούσαμε να διώξουμε απο την ελλάδα όποιον δεν γουστάρουμε δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα το πετυχαίναμε αυτό.

Μήπως εννοείς το συμφέρον μας είναι να ενταχτούν ΕΦΟΣΟΝ δεν μπορούμε να τους διώξουμε;

Μήπως δεν ΘΕΛΟΥΜΕ να τους διώξουμε; (τους παράνομους) Και αν όντως είναι έτσι, ΠΟΙΟΙ δεν θέλουν και ΓΙΑΤΙ δεν θέλουν. Αυτό πέραν από το να εξυπηρετεί τα δικά τους ΑΤΟΜΙΚΑ συμφέροντα, εξυπηρετεί και το ευρύτερο ΔΗΜΟΣΙΟ συμφέρον;

Ασε που σε μερικές περιπτώσεις, ειδικά για τους μετανάστες που προέρχονται απο την αφρική, θα ισοδυναμούσε με το να τους σκοτώναμε.
πρέπει να το δούμε λίγο ανθρωπιστικά το ζήτημα.

Οκ, τους ανθρώπους που έχουν χάσει μέλη της οικογενείας τους ποιος θα τους δει ανθρωπιστικά; Οι συναισθηματικές παράμετροι όπως ο γενικόλογος «ανθρωπισμός» και οι «ευαισθησίες» είναι συνήθως πολιτικάντικες μπούρδες για να καλύψουν την έλλειψη λογικών επιχειρημάτων. Δηλαδή, πώς ακριβώς βοηθάμε τους αφρικανούς; Με το να εκδίδουν τις αφρικανές και να πουλάνε πειρατικά οι αφρικανοί; Φοβερός ανθρωπισμός!

Εξάλλου, η πολιτική μίας χώρας διαμορφώνεται από τον λαό και για τον λαό ΤΗΣ. Οι όποιες επαφές με άλλους λαούς γίνονται πάντοτε με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος, κατά κύριο λόγο το δημόσιο και ΜΕΤΑ το ιδιωτικό.

Δε μπορώ να καταλάβω τι ψευτοπροβλήματα έχουμε. Το θέμα είναι γιατί δεν μπορεί η τόσο πολυάριθμη αστυνομία να επιβάλει τη τάξη και έχει παραδώσει την Αθήνα στα χέρια των παράνομων ξένων; Τι είδους διαφθορά και αναξιοκρατία έχει επικρατήσει εκεί ώστε να οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα; Μήπως είναι καιρός να δούμε αστυνομικούς με μικρότερες και λιγότερο πλαδαρές κοιλιές να περιφέρονται στους δρόμους, αντί να παίζουν κομπολόι πίσω από κάνα γραφείο;

sdikr
01-06-05, 20:53
οι μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας ήρθαν απο κάποιες χώρες, δεν φύτρωσαν.
Το συμφέρον μας είναι να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία όσο το δυνατό συντομότερα, ακόμα και να συμφωνούσαμε να διώξουμε απο την ελλάδα όποιον δεν γουστάρουμε δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα το πετυχαίναμε αυτό.
Ασε που σε μερικές περιπτώσεις, ειδικά για τους μετανάστες που προέρχονται απο την αφρική, θα ισοδυναμούσε με το να τους σκοτώναμε.
πρέπει να το δούμε λίγο ανθρωπιστικά το ζήτημα.

Εχουμε ένα πρόβλημα όμως, έχουν έρθει πολλοί παραπάνω απο οτι αντέχουμε σαν χώρα να τους συντηρήσει.
Σε άλλες χώρες το immigration dep κάνει δουλέια εδώ δυστηχως μονο για αυτούς που θέλουν να ερθουν νόμιμα το κάνει βουνό!

Λύσεις υπάρχουν (οχι τόσο ανθρωπιστικές αλλά υπάρχουν)
πχ, σου βγάζω φίλε πράσινη κάρτα, αλλά οπώς κάνουν και σε άλλες χώρες για 1 χρόνο δοκιμαστικά, μετά τον ενα χρόνο, κάνουμε έλεγχο να δούμε αν ακολουθείς τους νόμους και τους κανόνες της χώρας, αλλιώς στο καλό.

Να έχεις και εσυ τις ίδιες υποχρεώσεις, (φόρους, ικα, μικα κλπ), να γίνεται φυσικά και έλεγχος στους εργοδότες, ωστε να μην υπάρχει το μάυρο. (εδω θα πεί κάποιος τότε να μπορούν να ψηφίζουν κιόλας, ναι γιατί όχι μετα απο 5 χρόνια που θα πάρουν το citizenship)

Αυτούς που είναι στην φυλακή για τα βαριά, άμεση απέλαση και φυσικά επιτέλους σύνορα

θα μπορούσε να συνεχίσει η λίστα,.....

mrsaccess
01-06-05, 21:07
IMHO στην προσπάθεια να υπερασπιστείτε την άποψή σας χάνετε το ΝΟΗΜΑ του thread!

Οι μισοί τουλάχιστον από εδώ μέσα προτείνουν βιαιοπραγίες, ακόμα και φόνους, για να προστατευτούν από τα αλλοδαπά εγλκηματικά στοιχεία!

Το καταλαβαίνετε αυτό; Καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα του θέματος;

Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να μεταπείσουμε αλλήλους. Σημασία έχει να το κατανοήσει το κράτος και να κάνει σωστά τη δουλειά του πριν αποφασίσουμε να πάρουμε οι Έλληνες το νόμο στα χέρια μας, γιατί προφανώς δεν απέχουμε πολύ από αυτό.

nefthy
02-06-05, 00:48
Πάντως αν ψάχνεστε να (ξανα)φύγετε στο εξωτερικό δοκιμάστε την επαρχία πρώτα. Δεν είναι τόσο άσχημα πλέον... :-k

ReverseR
02-06-05, 01:07
Επίσης υπάρχει και ή άλλη διάσταση, αν και δεν νομίζω οτι κάνει στο παράδειγμα της Ελλάδας, οτί συμφέρει οι ξένοι να μένουν ανοργάνωτοι και περιθωριοποιημένοι.
Οι "οργανωμένοι" (πχ σε συνδικάτα) ξένοι ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους, χάνουν και σε μεγάλο βαθμό το κύριο πλεονεκτημά τους τα φτηνά εργατικά χέρια.
(Φυσικά δεν ειναι μόνο αυτός ο λόγος που σε μια χώρα μπορεί να είναι χρήσιμοι οι ξένοι, αλλά δεν νομίζω κανένας επιστήμονας να έρθει στο τόπο μας για να σπουδάσει.)
Προσωπική μου γνώμη οποιαδήποτε μορφή παραοικονομίας, μπορεί να βραχυπρόθεσμα να έχει μερικές θετικές επιπτώσεις, αλλά αργά ΄ή γρήγορα θα τις πάρει πίσω και με σημαντικότατες ζημιές μάλιστα.

Όπως είπε και ο mraccess, νομίζω μερικοί χάνετε την ουσία κατηγορώντας τους ξένους παραβλέποντας ταυτόχρονα οτί το ίδιο το κράτος τους εξωθεί σε αυτήν την κατάσταση

ReverseR
02-06-05, 01:09
Πάντως αν ψάχνεστε να (ξανα)φύγετε στο εξωτερικό δοκιμάστε την επαρχία πρώτα. Δεν είναι τόσο άσχημα πλέον... :-k

μμμ, πότε ήταν?

pelasgian
02-06-05, 03:34
(Φυσικά δεν ειναι μόνο αυτός ο λόγος που σε μια χώρα μπορεί να είναι χρήσιμοι οι ξένοι, αλλά δεν νομίζω κανένας επιστήμονας να έρθει στο τόπο μας για να σπουδάσει.)

Για το οποίο φταίει και ΠΑΛΙ το κράτος, διότι σε μία χώρα με τέτοια φυσική ομορφιά, και 10 πατώματα πολιτισμό το να μην εκμεταλευόμαστε την ελληνική ΝΟΚΙΑ, δηλαδή τη φιλοσοφία μας είναι ηλίθιο με οποιοδήποτε πρότυπο.

Δηλαδή, συγνώμη, μπορεί να φτιάξει ο Βρετανός στο ομιχλώδες νησί του πανεπιστήμια στα οποία ο κόσμος πάει για τη φοιτητική ζωή, και δε μπορούμε να το κάνουμε εμείς στην Ελλάδα;

Αυτό είναι το πρόβλημά μας, ότι λειτουργούμε ως μαγνήτης στους υποανάπτυκτους και όχι ως κέντρο υποδοχής αξιόλογων ξένων. Ο Εγγλέζος και ο Αμερικάνος παίρνει τους πιο αξιόλογους, διότι έχει υποδομές, προσφέρει μισθούς και επαγγελματική ανέλιξη, κυρίως λόγω άριστου εργασιακού κλίματος.

Η επιτυχία είναι κάτι μέσα στο κεφάλι μας. Οι Σουηδοί (edit: Φιλανδοί), χώρα παραγωγής ξυλίας, δεν θα έπρεπε να υπάρχει μετά την πτώση της ΕΣΣΔ (του κυριώς πελάτη τους). Παρόλα αυτά, ζουν και βασιλεύουν, διότι βρήκαν τη ΝΟΚΙΑ τους. Είναι η σειρά μας, να βρούμε τη δική μας ΝΟΚΙΑ.

Ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η ναυτιλία δεν μπορούν να είναι για πάντα οι πηγές μας.

mrsaccess
02-06-05, 07:02
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως δεν θεωρώ τους Έλληνες ρατσιστές. Ίσως λίγο υπερόπτες αλλά σίγουρα όχι ρατσιστές.

Το να εκφράζουν λοιπόν τόσοι πολλοί μια τόσο ακραία άποψη είναι ανησυχητικό και σημαίνει ότι υπάρχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα.

Τι και αν έχουν άδικο για πολλούς; Αν δεν υπήρχε πρόβλημα μόνο 2-3 στους εκατό θα εξέφραζαν αυτή την άποψη. Όχι οι μισοί!

teacake
02-06-05, 10:12
Pelasgian, η NOKIA είναι Φινλανδική εταιρεία και όχι Σουηδική. Κατά τα άλλα καλά τα λες...

nefthy
02-06-05, 11:08
μμμ, πότε ήταν?

Κρίνοντας από τον αριθμό των κατοίκων στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα... πάντα ήταν!

Αρκετά με το off-topic, θα είχε πλάκα ένα thread με τον τίτλο "10 'μύρια Έλληνες και οι 6,5 από αυτούς είναι σε 2 πόλεις. Way too crowded!" ;)

Ducklord
02-06-05, 12:38
American History-X

..."εύπεπτη" παρουσίαση παραπλήσιας κατάστασης. Έτσι, για να "ανοίγουν τα μάτια"...

Φιλικά
Παπιάρχοντας

dantouan
02-06-05, 14:39
Ε λοιπόν είσαι απερίγραπτος.Έχεις ζήσει ποτέ στην επαρχία?Έχεις δει πως δουλεύουν οι αγρότες?
Η γιαγιά μου καβάλα στη φρέζα πηγανοερχόταν με αλλούς 5 στην καρότσα,ο αλβανός και ο πάκις τι θέλουν? κλιματιζόμενο πούλμαν?Για δουλειά πάνε όχι εκδρομή.

Πεστα πεστα :!: :!: :!: :!:

dantouan
02-06-05, 14:44
Εκτός κι αν αναφέρεται πουθενά στους όρους χρήσης του forum οτι οι χρήστες που προέρχονται απο την γείτονα χώρα είναι υποχρεωμένοι να υπομένουν προσβολές απο "επίσημα χείλη", οπότε να μας το υποδείξετε για να ξέρουμε που μπαίνουμε (και σιγά μην ξαναμπούμε).

Δεν ειμαι υπουργος σε καμμια κυβερνηση φιλε gassim εκτος αν νομιζεις οτι αυτη την στιγμη κανεις καποια συζητηση σε καποιο απο τα θεωρεια της Βουλης :lol:

gassim
02-06-05, 15:08
ε τότε τι τους έχουμε τους όρους χρήσης; πρέπει να είναι κανείς υπουργός για να γίνει moderator ;
τεσπα δεν είναι δικό μου θέμα, μπορείς να λες οτι θες :)

EvilHawk
02-06-05, 15:33
American History-X

..."εύπεπτη" παρουσίαση παραπλήσιας κατάστασης. Έτσι, για να "ανοίγουν τα μάτια"...

Μπράβο παπιάρχοντα καταπληκτικό παράδειγμα....
Σας συνιστώ και εγώ να την δείτε!

WAntilles
02-06-05, 15:48
American History-X

Όντως πολύ καλή.

Με έναν εξαιρετικό (όπως πάντα) Edward Norton, έναν πολύ καλό Edward Furlong, και έναν εξαιρετικό Avery Brooks (για 1η φορά εκτός... στολής και χωρίς το... μπαλάκι του, του baseball).

asikamin
02-06-05, 16:05
Σε όσους άρεσε το AH X, προτείνο το ανυπέρβλητο:
http://ia.imdb.com/media/imdb/01/I/61/63/30m.jpg
με πρωταγωνιστή το νεαρό τότε Rasel Crow

όπως επίσεις:
http://www.celebritywonder.com/img/movieposter/tn/2000_Pariah.jpg
ελληνική μετάφραση "Oi Παρίες"

αλλά και το TAXI του Carlos Saura (no photo avlbl).

Να μην ξεχάσω βεβαίως και το νέο μου άβαταρ,την ταινία "Falling down"-"Mια ξεχωριστή μέρα"
με τον Michael Douglas.

mastermind
02-06-05, 16:12
Απο τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ! Μακάρι τα παιδιά που υποκινούνται απο τέτοιους επιτήδειους να καταλάβουν τι στο καλό γίνεται γύρω τους. Κριτική σκέψη θέλει και να σέβεσαι τους γύρω σου...

XPHSTOS29
02-06-05, 16:19
Μια παροιμια λεει "Δωσε θαρος στον χωριατη να σε ριξει στο κρεβατι", Αυτο καναμε κι εμεις εδω τους δωσαμε θαρος και μας εριξαν στο κρεβατι.
Και δεν ειναι μονο ευθυνη της Ελληνικης αστυνομιας αλλα και δικια μας που καναμε τις κοτουλες και πηρε θαρος ακομα και ο πιο φοβιτσιαρης αλοδαπος.
Το μαγαζι εδω δουλεβει ως επι το πλειστον με ιρακινους, αρκετα καλα παιδια αλλα και πολλα κολοπαιδα.Ποσες φορες εχει χρειαστει να πεταξω οτι βρικα μπροστα μου ουτε που θυμαμαι το αποτελεσμα παντος ειναι να καθονται εδω μεσα σαν παναγιτσες και κανενας δεν εχει κανει καμια κινηση να με πειραξει εξω απο εδω.Καθονται πλεων ησυχα κανουν την δουλεια τους και μολις τελειωσουν φευγουν ησυχα.Αν τους αφηνα απο την αρχη να κανουν οτι θελουν να ειστε σιγουροι οτι δεν θα υπηρχε μαγαζι εδω κι εγω δεν θα ειχα δουλεια.

asikamin
02-06-05, 16:24
Απο τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ! Μακάρι τα παιδιά που υποκινούνται απο τέτοιους επιτήδειους να καταλάβουν τι στο καλό γίνεται γύρω τους. Κριτική σκέψη θέλει και να σέβεσαι τους γύρω σου...

Ακροδεξιοί και Ακροαριστεροί το ίδιο Γκαου είναι.
Τους μεν τους είδαμε και στην εκπομπή "Transit".Ούτε να μιλήσουν συγκροτημένα δεν μπορούν,τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν πέφτουν στο κενό.

Όσο για τους δε,πρέπει να γίνει μια αντίστοιχη εκπομπή για του λόγου τους,αν και τα πρόσφατα γεγονότα στο Πολυτεχνείο,αποτελούν τρανό παράδειγμα της ηλιθιότητάς τους.

Θυμάμαι μια εποχή που μονοσάνδαλοι-ες,μουσάτοι-ες,ταγαροφόροι-ες με ράστα, μαζεύαν υπογραφές,υπέρ τον μεταναστών,με τίτλο τις καμπάνιας "Μετανάστη Εργάτη Αδερφέ".
Ήταν η εποχή της "Σκούπας" αρχές δεκαετίας 90.

Από τότε μέχρι τώρα η καμπάνια ονομάστηκε "Είμαστε όλοι Αλβανοί"....

Cafeeine
02-06-05, 17:38
Αν τους αφηνα απο την αρχη να κανουν οτι θελουν να ειστε σιγουροι οτι δεν θα υπηρχε μαγαζι εδω κι εγω δεν θα ειχα δουλεια.
Mε το συμπάθειο, αλλά το ίδιο δεν ισχύει και για τους Έλληνες; Αμα αφήνεις εργάτες να δουλεύουν μόνοι τους και λειπει το αφεντικό, θα πάει στράφι η δουλειά ό'τι εθνικότητα κι αν έχει ο εργάτης.
Εγώ απο την άλλη σε περασμένη εργασια (σε εστιατόριο) η κουζίνα είχε πάντα προβλήματα μέχρι που το αφεντικό έβαλε ένα υπάλληλο απο το Μπαγκλαντες υπεύθυνο. Οι προηγούμενοι, αν και έλληνες, αποδείχθησαν εκ των υστέρων αλήτες και κλέφτες που καλύπτονταν κατηγορώντας τους αλλοδαπούς που δεν ήξεραν ελληνικά να δικαιολογηθούν.
Το ζητούμενο είναι να μάθουμε να κρίνουμε την εγκληματικότητα του καθένα, και όχι να εφυσηχάζουμε βλέποντας μόνο το δέρμα, που αποτελεί την 'εύκολη λύση'

EvilHawk
02-06-05, 18:12
Mε το συμπάθειο, αλλά το ίδιο δεν ισχύει και για τους Έλληνες; Αμα αφήνεις εργάτες να δουλεύουν μόνοι τους και λειπει το αφεντικό, θα πάει στράφι η δουλειά ό'τι εθνικότητα κι αν έχει ο εργάτης.
Εγώ απο την άλλη σε περασμένη εργασια (σε εστιατόριο) η κουζίνα είχε πάντα προβλήματα μέχρι που το αφεντικό έβαλε ένα υπάλληλο απο το Μπαγκλαντες υπεύθυνο. Οι προηγούμενοι, αν και έλληνες, αποδείχθησαν εκ των υστέρων αλήτες και κλέφτες που καλύπτονταν κατηγορώντας τους αλλοδαπούς που δεν ήξεραν ελληνικά να δικαιολογηθούν.
Τί σύμπτωση το ίδιο περίπου μου περιέγραψαν χθές για ένα φούρνο!
Χαρακτηριστικά μου ανέφερε "Ούτε εμείς που εκεί ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι δεν τα ξύναμε τόσο..." ;

Σταύρος
02-06-05, 18:33
Πολύς φασιστορατσισμός κυκλοφορεί .

Υπάρχει ένας ασφαλέστερος τρόπος .
Είναι η αναπαράσταση . Σιμουλέησον που λένε οι αμερικανοί .
Να μπεις για λίγο στο πετσί του Αλβανού , του Τσιγγάνου ....
Να γίνεις λίγο Αλβανάκι 18 χρόνων .
Το μεγαλύτερο λάθος της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι οι πολιτικοί
που ψηφίζει , η τηλεόραση που την αποχαυνώνει
και η κατανάλωση που την σκοτώνει . Αυτά έρχονται δεύτερα .
Το μεγαλύτερο λάθος μας είναι η στάση μας και τα αισθήματά μας έναντι
των Αλβανών .
Δικαιολογημένα ξεδικαιολογημένα είμαστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ .
Και το πληρώνουμε ακριβά , θα το πληρώσουμε ακόμα περισσότερο
στο μέλλον .
Με την σταδιακή κρυφή αποκτήνωσή μας .

TheCondor
02-06-05, 18:55
Πολύς φασιστορατσισμός κυκλοφορεί .

Υπάρχει ένας ασφαλέστερος τρόπος .
Είναι η αναπαράσταση . Σιμουλέησον που λένε οι αμερικανοί .
Να μπεις για λίγο στο πετσί του Αλβανού , του Τσιγγάνου ....
Να γίνεις λίγο Αλβανάκι 18 χρόνων .
Το μεγαλύτερο λάθος της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι οι πολιτικοί
που ψηφίζει , η τηλεόραση που την αποχαυνώνει
και η κατανάλωση που την σκοτώνει . Αυτά έρχονται δεύτερα .
Το μεγαλύτερο λάθος μας είναι η στάση μας και τα αισθήματά μας έναντι
των Αλβανών .
Δικαιολογημένα ξεδικαιολογημένα είμαστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ .
Και το πληρώνουμε ακριβά , θα το πληρώσουμε ακόμα περισσότερο
στο μέλλον .
Με την σταδιακή κρυφή αποκτήνωσή μας .

Καλα καταλαβαινεις τι συμβαινει γυρω σου??

Γιατι να ερθουμε στη θεση των αλβανων και να μην ερθουν στη θεση μας αυτοι??? Αυτοι ειναι οι ΞΕΝΟΙ!! Εμεις ειμαστε οι ΝΤΟΠΙΟΙ!!

Δεν καταλαβαινω γιατι θα επρεπε να ερθω εγω στη θεση του, εφοσον εγω ημουν παντα εδω ενω αυτος τωρα ηρθε!!! Να ερθει αυτος στη θεση μου λοιπον, να καταλαβει οτι εχει καταντησει την κοινωνια μου απο μπαχαλο σε χειροτερο μπαχαλο ( κοινως μπουρδελο ) και να δει αν θα του αρεσε να του το εκαναν αυτο στην χωρα του!!!

Για αυτο δεν παμε μπροστα, επειδη νιωθουμε ξενοι στο ιδιο μας το σπιτι και μας κανουν ο,τι θελουν οι οποιοι παρεισακτοι ( και με την καλη και με την κακη εννοια )

Να δουμε λοιπον αν θα αρεσε στον αλβανο να ειχε κυμα μεταναστων και μεσα σε δεκα χρονια η δομη και λειτουργια της κοινωνιας να αλλαζε τοσο δραματικα εξαιτιας των μεταναστων και τα λεμε μετα. Αντε γιατι πολυ τους συμποναμε και στην τελικη βγαινουμε και μαλακες εμεις!

Σταύρος
02-06-05, 19:20
Καλα καταλαβαινεις τι συμβαινει γυρω σου??

Γιατι να ερθουμε στη θεση των αλβανων και να μην ερθουν στη θεση μας αυτοι??? Αυτοι ειναι οι ΞΕΝΟΙ!! Εμεις ειμαστε οι ΝΤΟΠΙΟΙ!!

Δεν καταλαβαινω γιατι θα επρεπε να ερθω εγω στη θεση του, εφοσον εγω ημουν παντα εδω ενω αυτος τωρα ηρθε!!!

Γιατί η δική τους κατάσταση είναι χειρότερη από την δική μας .
Γιατί μας έχουν ανάγκη περισσότερο από ότι εμείς αυτούς .
Γιατί αν περνούσανε καλά στην πατρίδα τους δεν θα ξενιτεύονταν .
Για να μείνουμε Ανθρωποι .

Cafeeine
02-06-05, 20:13
Σταύρο και κόνδορα το βλέπετε και οι δυο με στραβό μάτι.

Σταυρο: Τα αισθήματά εναντίον των Αλβανών δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα. Υπάρχει αλβανική εγκληματικότητα η οποία ακριβώς επειδή δεν έχει τίποτα να χάσει είναι πιο βάναυση και ασύδοτη. Δεν μπορεί να συγχωρούμε τους εγκληματίες, ακόμα και τους 18χρονους, με βάση το νόμο.
Εγώ θυμαμαι την εποχή που άνοιξαν τα σύνορα, εφηβος ακόμα, και η εικόνα που μου είχαν δημιουργήσει τα ΜΜΕ ήταν αυτή των ορδών που κατέβαιναν εκ των βορείων να μας φάνε. Αυτή η εικόνα απο τότε πλάθεται. Και άν η καταστασή τους είναι χειρότερη και να την καλυτερευσουν, δεν σημαίνει οτι πρέπει να μας κατεβάσουν στον μέσο όρο. Να βοηθηθούν, να ενταχθούν, αλλα με τον έλεγχο του κράτους.

Κόνδορα:

Να ερθει αυτος στη θεση μου λοιπον, να καταλαβει οτι εχει καταντησει την κοινωνια μου απο μπαχαλο σε χειροτερο μπαχαλο ( κοινως μπουρδελο ) και να δει αν θα του αρεσε να του το εκαναν αυτο στην χωρα του!!!
Μα η χώρα του είναι ακόμη χειρότερο μπάχαλο, γιαυτό ήρθε στην δική μας! Όταν λέμε να μπούμε στσ παπούτσια τους, το λέμε για να κατανοήσουμε πώς πρέπει να τους συμπεριφερθούμε ωστε να μην καταλήγουν όλοι στην παρανομία.
Θέλουμε να ενταχθουν τα νεα αλβανοπαιδια στην κοινωνία? Να προσπαθούν να πετύχουν μέσα απο το σύστημα? Είδαμε όλοι τι σούσουρο έγινε όταν Αλβανός αριστουχος πήγε να σηκώσει την σημαία. Σηκώθηκαν όλοι να τον φάνε. Αμα βλέπει αυτό ο αλβανός ο έφηβος, γιατί να το παλέψει? Δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη (Τα φτηνά εργατικά χέρια) και το σκύλο χορτάτο (τους Αλλοδαπούς σε ημιπαράνομο καθεστός) Αμα τους κρατάμε απ'εξω απο την κοινωνία, Θα παραμείνουν απ έξω. Ας εφαρμόσουμε και εμείς το γερμανικό σύστημα, που κρατάει τους μετανάστες έξω απο το πολιτικό σύστημα, αξιοποιώντας τους οικονομικά (με το αζημίωτο). Ο καθε αλβανός εγκληματίας φταίει για τις πράξεις του. Για το γενικότερο πρόβλημα φταίμε εμείς σαν κράτος που το αφήσαμε να εξελιχθεί.

ΥΓ: Μετα απο κανα χρόνο θυμάμαι στο χωριό της μάνας μου που όλοι (μα ΟΛΟΙ!) οι χωριάτες είχαν παρει τους αλβανούς τους με υποδεκαπλάσιο μισθό απο τους έλληνες, και αυτοί που πριν δούλευαν τα δικά τους χωράφια, τα αφήσαν σε αλβανούς και πηγαιναν στο καφενείο.

TheCondor
02-06-05, 21:01
Γιατί η δική τους κατάσταση είναι χειρότερη από την δική μας .
Γιατί μας έχουν ανάγκη περισσότερο από ότι εμείς αυτούς .
Γιατί αν περνούσανε καλά στην πατρίδα τους δεν θα ξενιτεύονταν .
Για να μείνουμε Ανθρωποι .

Σταυρο, σωστα αυτα που λες και πολυ συναισθηματικα, αλλα στον πραγματικο κοσμο που ζουμε δεν ισχυουν. Στις 2 η ωρα το βραδυ στην Ομονοια και στο Συνταγμα τετοιες αποψεις, οσο καλες και αν ειναι - που ειναι - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Θα σου πω κατι : Εγω που εμεινα κατι παραπανω απο δυο χρονια στην Ιταλια - Ναπολη - καθε φορα που τυχαινε να στραβοκοιταζα η να με στραβοκοιταζε καποιος, τις περισσοτερες φορες εκανα τον ΜΑΛΑΚΑ, γιατι δεν ηθελα να με βρει ο πατερας μου μαχαιρωμενο σε κανα χαντακι. Γιατι σεβομουν οτι οι ανθρωποι αυτοι ειναι στον τοπο τους και εγω ειμαι απο αλλου, επομενως εγω ειμαι αυτος που θα πρεπει να προσαρμοστει, να καταλαβει τι του γινεται γυρω του, και οχι αυτος που θα κανει ο,τι του καπνισει και θα σπερνει τον τρομο σε παιδακια του δημοτικου και σε γιαγιαδες-παππουδες για να τους παρουν τις συνταξεις.

Γιατι δεν γινεται και το ιδιο απο τους φιλτατους τους αλβανους?? Μηπως γιατι εχει παραγινει το κακο και παραγνωριστηκαμε? Μηπως γιατι δεν εχουν ιχνος σεβασμου και εκμεταλλευονται το γεγονος το οτι οι περισσοτεροι δεν εχουν χαρτια και αν σου την κανουν με κανα μαχαιρι μετα πιαστο αυγο και κουρεφτο??? ΜΗΠΩΣ??

Το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι ελληνες πλεον δεν τους ενδιαφερει αυτο το φαινομενο, κατι το οποιο μας καθιστα υπευθυνους εν μερει για την κατασταση την οποια συζηταμε σε αυτο το νημα. Δεν λεω οτι εμεις ειμαστε αγιοι και δεν εχουμε στιγνους εγκληματιες και οτι για ολα φταινε οι αλβανοι. Στην εγκληματικοτητα δεν υπαρχουν ελαφρυντικα κατα την γνωμη μου, απο οποια χωρα και να εισαι.

Cafeeine :

Θυμαμαι ενα βραδι, που ημουν με καμια 4-5 φιλους μου και συζητουσαμε το θεμα που ειπες με τον αλβανο και την σημαια. Εγω ημουν ο μονος ( δεν κανω πλακα ) που υποστηριζε οτι αυτο το παιδι ΕΠΡΕΠΕ να σηκωσει την σημαια. Γιατι και ελληνικη ιθαγενεια ειχε, και ηταν ο πρωτος στους βαθμους κτλ κτλ. Και εφτασα σε σημειο να τσακωθω ασχημα με πολυ καλους μου φιλους για το θεμα αυτο.

Εκει που υπαρχει η αντιφαση ομως ειναι οτι αυτος ο αλβανος αποτελει εξαιρεση. Δεν αποτελει μερος του συνολου, αποτελει μερος εκεινων που κανουν αυτο που δεν κανουν οι περισσοτεροι. Εμεις στο σπιτι ειχαμε αλβανους νοικιαρηδες πολλα χρονια, ( τους ιδιους ), παντα τους φερομασταν σωστα, δεν τους δημιουργουσαμε προβληματα γιατι ξεραμε οτι η κατασταση τους δεν ηταν και η καλυτερη, αλλα κατσε ρε αλητη, οταν σε εχω στο σπιτι μου για 10 χρονια, δεν σου αυξανω το ενοικιο, δεν σου την λεω για τιποτα, δεν δεν δεν, και ερχεσαι και μου κλεβεις νερο και ηλεκτρικο απο τα ρολογια ασυστολα και εγω ψαχνομαι να βρω γιατι πληρωνω φουσκομενους λογαριασμους?? Ασε να μην πω τι αλλα περιστατικα συνεβησαν ( οχι μονο με αυτους τους νοικαρηδες - βλεπεις η γιαγια μου τους 'λυποταν' και ελεγε ας τους νοικιασω το σπιτι ) γιατι θα νευριασω.

Και οταν βλεπω γυρω μου να γινονται τα ακατανομαστα ( ΚΥΡΙΩΣ - οχι εξ'ολοκληρου αλλα ΚΥΡΙΩΣ ) απο αλβανους, τοτε εγω τι θα σκεφτω?? Οτι ειναι σε δυσκολη κατασταση και μπλα μπλα και αλλες μ@λ@κιες?? Ειναι θεμα αξιοπρεπειας να ξερει καποιος να σεβεται τον χωρο που του προσφερεται για να δουλεψει και να φαει. Οταν ο αλλος δεν εχει μπεσα, δεν εχει συνειδητοποιησει οτι οι μαλακιες που κανει δεν αρμοζουν στο κοινωνικο συνολο, τοτε εγω εχω την υποχρεωση να γινω ρατσιστης -οπως θες πεστο- και οταν χρειαστει να τον απομακρυνω με καθε τροπο απο κοντα μου.

sdikr
02-06-05, 21:05
Εκει που υπαρχει η αντιφαση ομως ειναι οτι αυτος ο αλβανος αποτελει εξαιρεση. Δεν αποτελει μερος του συνολου, αποτελει μερος εκεινων που κανουν αυτο που δεν κανουν οι περισσοτεροι. Εμεις στο σπιτι ειχαμε αλβανους νοικιαρηδες πολλα χρονια, ( τους ιδιους ), παντα τους φερομασταν σωστα, δεν τους δημιουργουσαμε προβληματα γιατι ξεραμε οτι η κατασταση τους δεν ηταν και η καλυτερη, αλλα κατσε ρε αλητη, οταν σε εχω στο σπιτι μου για 10 χρονια, δεν σου αυξανω το ενοικιο, δεν σου την λεω για τιποτα, δεν δεν δεν, και ερχεσαι και μου κλεβεις νερο και ηλεκτρικο απο τα ρολογια ασυστολα και εγω ψαχνομαι να βρω γιατι πληρωνω φουσκομενους λογαριασμους?? Ασε να μην πω τι αλλα περιστατικα συνεβησαν ( οχι μονο με αυτους τους νοικαρηδες - βλεπεις η γιαγια μου τους 'λυποταν' και ελεγε ας τους νοικιασω το σπιτι ) γιατι θα νευριασω.

μήπως αυτοι μπήκαν στο ελληνικό κλίμα;

Απο όσο ξέρω την δουλέια για το πείραγμα του ρολογιού κλπ την κάνουν έλληνες τεχνίτες!

pelasgian
03-06-05, 00:22
Οι Εγγλέζοι λένε κάτι απλό: «don't do business with people you don't trust, you don't have to explain yourself why». Αυτό λέω και εγώ. Βλέπω τον έναν μετά τον άλλον να τη πατάει από Αλβανούς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και μετά να αποδεικνύεται μαλάκας που τους εμπιστεύτηκε και δεν άκουσε τους άλλους.

Εντάξει, όταν ο skinhead που έχει τατουάζ τη σβάστιγκα σου πει διάφορα για κάποιους μην του δώσεις βάση, αν όμως στο λένε οι μισοί από όσους συναντήσεις και ανεξαρτήτως τάξεως και ιδεολογίας, τότε ποιος είναι ο χαζός; Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Βέβαια, το γεγονός ότι κάποιος είναι Έλληνας δεν τον κάνει αυτομάτως τίμιο και ότι ο άλλος είναι Αλβανός δεν το κάνει αυτομάτως κλέφτη, απατεώνα ή ληστή. Ας πούμε ότι τους τη σπάμε και μας τη σπάνε, ότι δεν είναι ο πιο πετυχημένη συνύπαρξη. Είναι αναγκαία; Δηλαδή, εμείς στο τόπο μας τους έχουμε ανάγκη; Αυτοί μας έχουν σίγουρα, γι αυτό και είναι εδώ. Εμείς σχεδόν καθόλου, γιατί για κάθε Αλβανό που θα στείλουμε, θα υπάρχει ένας Πακιστανός, Ινδός, Αφρικανός που θα κάνει την ίδια δουλειά καλύτερα, φτηνότερα και με λιγότερα προβλήματα. Οπότε, τι συζητάμε τώρα;

Εγώ πάντως συζητάω γιατί η αστυνομία τα ξύνει σε τέτοιο βαθμό; Το πιστεύεις ότι δεν βλέπω αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους; Η σε κάνα αμάξι είναι και το μαλακίζουν ή σε καμιά σκοπιά. Περίπολα δεν βλέπω, όπως έχει και στο τελευταίο κωλοχώρι στην Αγγλία. Εκεί βλέπεις, δύο μπόμπιδες, πάνε με το πάσο τους, τα λένε και άμα γίνει τίποτα ενημερώνουν με τον ασύρματο και γίνεται πανικός από αυτοκίνητα.

Εδώ Τούρκικο ραχάτι. Ρε μπας και πρέπει να αρχίσουμε να ληστεύουμε εμείς τους Αλβανούς; Δηλαδή έτσι πώς είναι η αστυνομία ποιος θα μας κάνει τίποτα;

gassim
03-06-05, 16:01
λίγο μονόπλευρα δεν τα βλέπετε μερικοί;
ξεχάσατε τα αίσχη που γίναν στην ομόνοια με τους αλβανούς που έτυχε να βρίσκονται στον δρόμο μερικών βανδάλων που πανηγύριζαν για το euro;
ξεχάσατε τον νεκρό αλβανό στην ζάκυνθο;
ξεχάσατε τι γινόταν οταν πρωτοήρθαν οι μετανάστες και οι "εργοδότες" τους χρησιμοποιούσαν στα χωράφια μέχρι την ημέρα που ήταν να πληρωθούν οπότε και τοιυς κάρφωναν στην αστυνομία για απέλαση;

και η λίστα δεν έχει τελειωμο...

ξεκολλάτε, δεν κάνει η καταγωγή τον άνθρωπο.

PopManiac
03-06-05, 16:13
Pelasgian, εδώ θα ταχθώ με τον gassim. Μη συγχέουμε την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης με την καταγωγή των μεταναστών. Εδώ, τόσα και τόσα ακούμε στα δελτία για μαχαιρώματα μεταξύ Πακιστανών, απλά οι Αλβανοί είναι αριθμητικά περισσότεροι.

Σχετικά με την αστυνόμευση αρκεί να σας πω το εξής: Το προηγούμενο Σάββατο ερχόμουν ξημερώματα από παραλία προς Χολαργό. Δεν υπήρχε ούτε ένα περιπολικό, ούτε ένας αστυνομικός, τίποτα!!!! Αν ήμουν ένας μουρλός ψυχάκιας και είχα μια κάσα χειροβομβίδες στο πίσω κάθισμα, θα μπορούσα κάλλιστα να σταματήσω κάπου και ν'αρχίσω να πετάω a la Rambo και Commando παιχνίδια στον Amstrad!!! Και όσον αφορά για όρια ταχύτητας και επίπεδα αλκοόλ, καλά!!! 3 Μαχ θα μπορούσα να έπιανα στην Κατεχάκη αν είχα ένα τροποποιημένο F-16 σε ρόδες και να πίνω μπουκάλες Jack Daniels. Και όλα αυτά στην Κατεχάκη, όχι σε κάποια στενάκια στη μέση του πουθενά!

Λοιπόν, τι μας φταινε οι μετανάστες, όταν όλοι εδώ συμφωνείτε πως και στην Αγγλία και στην Αμερική υπάρχουν Αλβανοί αλλά δεν παίζουν τέτοια στερεότυπα εγκληματικής συμπεριφοράς λόγω καλύτερης αστυνόμευσης; Αν εδώ οι αστυνομικοί "παίζουν τάβλι" όπως λέει ο pelasgian ή φυλάνε βουλευτές και δεν υπάρχουν στους δρόμους, τότε ποιος φταίει; Εδώ στα Εξάρχεια, χρόνια τώρα, βγαίνει ο καθένας, τα σπάει όλα ρίχνει 2-3 Μολότωφ και πάει μετά για κανένα ποτάκι στην πλατεία!! Και σίγουρα δεν είναι Αλβανός αλλά Έλληνας 'αντιεξουσιαστής'. Ε, ρε βρεγμένη σανίδα που μας χρειάζεται!!!!

Στην τελική, κάντε μια βόλτα στο κέντρο στις 4 το απόγευμα και μετρήστε αστυνομικούς και περιπολικά. Αν σας βγουν πάνω από 12 αστυνομικοί και 2-3 περιπολικά να μου τρυπήσετε τη μύτη!!!! Πάτε μετά στη Νέα Υόρκη (εντάξει κινούμαι στο άλλο άκρο) και δείτε πώς υπάρχει από ένας αστυνομικός σχεδόν σε κάθε γωνία....

asikamin
03-06-05, 16:42
Στην τελική, κάντε μια βόλτα στο κέντρο στις 4 το απόγευμα και μετρήστε αστυνομικούς και περιπολικά. Αν σας βγουν πάνω από 12 αστυνομικοί και 2-3 περιπολικά να μου τρυπήσετε τη μύτη!!!! Πάτε μετά στη Νέα Υόρκη (εντάξει κινούμαι στο άλλο άκρο) και δείτε πώς υπάρχει από ένας αστυνομικός σχεδόν σε κάθε γωνία....

Υπάρχει δημοτική αστυνομία,αλλά ο Αλβανός ειδικά,την έχει γραμμένη στ@του,όπως και την ένοπλη αστυνομία ή τους συνοριοφύλακες.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να αισθανόμασται ασφαλείς να κατέβουν τα τανκς?
Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80,γιατί κοιμόμουν με ανοιχτό παράθυρο και δεν κουβάλαγα κλειδιά πάνω μου?Όλο το σπίτι τέντα χειμώνα καλοκαίρι, και η αστυνόμευση χειρότερη από τώρα.
Ποιός φταίαει, ξαφνικά η νέα ελληνική γεννιά άρχισα να εγκληματεί, ή τα παιδιά της γειτονιάς γίναν όλοι πρεζάκιδες....

Για συνέλθετε ,εσείς οι δήθεν μετριοπαθείς, γιατί ή πολύ πιτσιρικάδες είστε ή πολύ άβγαλτοι.
Η χώρα αυτή βιάστηκε ανεπανόρθωτα από τους μετανάστες, τους όποιους μετανάστες, δεν έχει σημασία.Στη χώρα αυτη οι πρώτες φουρνιές που ήρθαν ,ήρθαν για πλιάτσικο και όχι για καλό.
Εκμεταλλεύτηκαν τη φιλοξενία,την αφέλεια,την καλοσύνη μας.Αυτό δυστυχώς θα τους χαρακτηρίζει.

yiapap
03-06-05, 16:51
Εκμεταλλεύτηκαν τη φιλοξενία,την αφέλεια,την καλοσύνη μας.
Την ποια; :lol:
Asikamin έχεις βγει στο εξωτερικό να δεις πως αντιμετωπίζει η πλειοψηφία τους μετανάστες;
Όχι ότι κι εκεί δεν έχουν "λουλούδια", αλλά η μέση νοικοκυρά όταν της πεις Αλβανός/Τούρκος/Πακιστανός/Ινδός θα σου πει τελείως διαφορετικά πράγματα από τη μέση φιλόξενη, αφελή και καλοσυνάτη κυρά-Μαρία.
Και αυτά τα πράγματα η μέση κυρά-Μαρία τα λέει από το 1990- δεν υπάρχει αυγό του Κολόμβου εδώ.

Βέβαια η Δ.Ευρώπη έχει μετανάστες... από πάντα και προφανώς ένας Τούρκος/Έλληνας 2ης ή 3ης γενιάς οφείλει να μην ταΐζει την οικογένειά του από την παρανομία.

Η Ελληνική κοινωνία ΔΕΝ ήταν έτοιμη να δεχθεί τόσους μετανάστες και η έλλειψη νόμων/διαδικασιών και (κυρίως) επιβολής νόμων/διαδικασιών έκανε τα πράγματα χειρότερα. Για να μη μιλήσω για το ρόλο των τρομολάγνων καναλιών. Το ερώτημα είναι αν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι αναστρέψιμη ή αν πάντα στο μυαλό των Ελλήνων ο Αλβανός θα είναι συνώνυμο του κλέφτη και στο μυαλό του Αλβανού μετανάστη ο Έλληνας θα είναι συνώνυμο του καταπιεστή/ρατσιστή.

PopManiac
03-06-05, 21:21
Υπάρχει δημοτική αστυνομία,αλλά ο Αλβανός ειδικά,την έχει γραμμένη στ@του,όπως και την ένοπλη αστυνομία ή τους συνοριοφύλακες.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να αισθανόμασται ασφαλείς να κατέβουν τα τανκς?
Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80,γιατί κοιμόμουν με ανοιχτό παράθυρο και δεν κουβάλαγα κλειδιά πάνω μου?Όλο το σπίτι τέντα χειμώνα καλοκαίρι, και η αστυνόμευση χειρότερη από τώρα.
Ποιός φταίαει, ξαφνικά η νέα ελληνική γεννιά άρχισα να εγκληματεί, ή τα παιδιά της γειτονιάς γίναν όλοι πρεζάκιδες....

Για συνέλθετε ,εσείς οι δήθεν μετριοπαθείς, γιατί ή πολύ πιτσιρικάδες είστε ή πολύ άβγαλτοι.
Η χώρα αυτή βιάστηκε ανεπανόρθωτα από τους μετανάστες, τους όποιους μετανάστες, δεν έχει σημασία.Στη χώρα αυτη οι πρώτες φουρνιές που ήρθαν ,ήρθαν για πλιάτσικο και όχι για καλό.
Εκμεταλλεύτηκαν τη φιλοξενία,την αφέλεια,την καλοσύνη μας.Αυτό δυστυχώς θα τους χαρακτηρίζει.

Άσε askimamin, δεν είμαι (δυστυχώς) και 20 χρονών, αλλά (ξανά-μανά δυστυχώς) 31 και θυμάμαι 5-10 πράγματα και από τη δεκαετία των χρυσών 80s που εσύ κοιμόσουν με ανοικτά παράθυρα και πόρτες (Καλώς έκαμες, αλλά με τα κουνούπια πώς τα έβγαζες πέρα; ). Θυμάμαι πχ να σπάνε 5 διαφορετικά αυτοκίνητα στην πιλωτή της πολυκατοικίας μου σε ένα βράδυ (και μένω Χολαργό, όχι δίπλα στην πλατεία Βικτωρίας ή στην Ομόνοια!), να μπαίνουν στο διπλανό διαμέρισμα από το δικό μου και να τα βουτάνε όλα πλακώνοντας στο ξύλο και μια κοπέλα που έμενε εκεί, να μπαίνουν στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, να ανοίγουν σπίτια και εξοχικά συμμαθητών μου, να μου περιγράφει κολλητός του ξαδέρφου μου πώς του σπάσαν το αμάξι για να του πάρουν το καινούργιο κασετόφωνο, κτλ κτλ (θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες).

Δεν ήταν η δεκαετία 80 ο παράδεισος που πολλοί - κι εσύ - διατείνονται! Αν κοιτάξεις στατιστικές κατά τη δεκαετία 80 είχαμε κατ'αρχήν τους περισσότερους θανάτους από ναρκωτικά! Δεν λέω πως σήμερα είναι παράδεισος, αλλά ούτε ότι ήταν εχθές. Η εγκληματικότητα είναι φαινόμενο που υπήρχε πάντοτε, και - δυστυχώς - θα υπάρχει.

Απλά εγώ, ως ένας από τους 'ανήλικους' μετριποαθείς που περιγράφεις πως πάσχουν από αμνησία, υποστηρίζω ότι τώρα μας φαίνεται πως είναι οι ξένοι που φταίνε γιατί εκείνοι διαπράττουν όλα τα low-level εγκλήματα ενώ οι Έλληνες έχουν ανέβει σε πιο upper-class. Το δικαστικό κύκλωμα που έκανε τόσες βρωμοδουλειές είχε Έλληνες και όχι Αλβανούς για αφεντικά, για παράδειγμα!!!!

Δες το οργανωμένο έγκλημα για παράδειγμα: Από εκεί που τα αφεντικά ήταν Έλληνες και είχαν Έλληνες μπράβους για τις βρωμοδουλειές, άρχισαν να προσλαμβάνουν Αλβανούς! Και τότε που έγινε (1994-95) αυτό δούλευα νύχτα στο Wild Rose και είδα από πρώτο χέρι αλλοδαπούς (Γιουγκοσλάβους για την ακρίβεια) να απειλούν με πιστόλια τους Έλληνες μπράβους του μαγαζιού. Όμως, τα αφεντικά των αλλοδαπών, ήταν Έλληνες . Και μάλιστα, το συγκεκριμένο αφεντικό τους (Φραγκογιάννη νομίζω τον έλεγαν ) καθαρίστηκε από Έλληνα off-duty αστυνομικότο ίδιο καλοκαίρι του 1995 στο club Prinz.

Μήπως λοιπόν το πρόβλημα είναι 70% έλλειψη (ή μη συστηματική) αστυνόμευση και 30% εγκληματικότητα αλλοδαπών; Όλες οι κοινωνίες της Ευρώπης σήμερα (καλά, για ΗΠΑ ούτε λόγος) έχουν εισροή μεταναστών και δεν είναι από την Ελβετία ή τη Σουηδία!!!!

Συμφωνώ πως η Ελληνική μεταναστευτική πολιτική ήταν για τα μπάζα. Επίσης συμφωνώ ότι το πρώτο κύμα Αλβανών ήταν όλοι φυλακόβιοι (άλλωστε και οι ίδιοι οι Αλβανοί το παραδέχονται). Αλλά, το να βάζουμε τους Αλβανούς σε ένα σακί και να τους λέμε άχρηστους είναι επιπόλαιο αν μη τι άλλο, όπως επίσης και να υποστηρίζουμε ότι η Ελλάδα ήταν επί γης παράδεισος Π.Α. (προ Αλβανών). Άλλωστε, και σε αυτό πιστεύω θα συμφωνήσουν όσοι εδώ έχουν ζήσει έξω, η Αθήνα παραμένει μια σχετικά πολύ ασφαλής πόλη. Για τράβα σε κάτι γειτονιές στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες αφού πέσει ο ήλιος και lotto αν βγεις μόνο χωρίς πορτοφόλι και ρολόι!!!! Προσωπικά έχω δει στις 4 και 5 τα ξημερώματα κοπέλλες μόνες τους Ομόνοια να αγοράζουν εφημερίδες και να ψωνίζουν sandwitches και καν να μην τους λέει κανείς κάτι!!!

Ας δούμε τα πράγματα λοιπόν με λίγη μετριοπάθεια φίλε askimamin :D

pelasgian
03-06-05, 23:16
Σε αυτό δεν έχεις και άδικο. Στο λέω γιατί βρέθηκα βράδυ στο brickstone και πρέπει να με βοήθησε το μέγεθός μου, το ότι φορούσα καπαρντίνα και ότι τους φάνηκα πολύ άνετος. (Βασικά έκανα χειρονομία σε έναν έμπορο ναρκωτικών από ότι κατάλαβα και μου είπαν οι Εγγλέζοι ότι μάλλον δεν με έσφαξε διότι ερμήνευσε το υπερcool στυλάκι (της πλήρους άγνοιας) ως «πρέπει να έχει κάνα βιολοντσέλο κάτω από τη καπαρντίνα»)

Πάντως ότι η εγκληματικότητα οφείλεται σε αυτούς είναι ηλίου φαηνότερο, απλά δες ΠΟΙΟΙ είναι στις φυλακές και τι εθνικότητας είναι. Και σε αντίθεση με τη Νέα υόρκη, δε μπορείς να κουβαλάς σιδερικό εδώ. Δηλαδή, που πάμε ξεβράκωτοι στα αγγούρια. Και στη τελική, αν τα όπλα είναι παράνομα, μόνο οι παράνομοι θα έχουν όπλα. Εφόσον η αστυνομία δεν περιπολεί και γενικώς παίζουν πόρτες και μπιρίμπα, δε μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει ο μηχανισμός.

Θέλω πολλά πράγματα από τη ζωή μου; Θέλω να βλέπω δύο Μήτσους (το αντίστοιχο των Μπόμπιδων) να ανεβοκατεβαίνουν τους δρόμους της Αθήνας το βράδυ. Θέλω να ξέρω ότι άμα μου τη πέσουν, θα τρέξω μέχρι τη γωνία και είναι δύο αστυνομικοί να τους κάνουν «ξου». Γιατί δηλαδή θα πρέπει να μάθω καράτε, κουνγκ φου και αποφυγή σφαιρών και μαχαιριών όπως στο μάτριξ για να ζήσω σε αυτή τη πόλη. Τι τους πληρώνουμε τους φόρους δηλαδή;

Lazy Dog
04-06-05, 00:37
Βρε Πελασγε, αφου την απαντηση την ξερεις...

Τα μισα περιπολικα ειναι αραγμενα εξω απο πρεσβειες και κατοικιες υψηλων προσωπων. Απο αυτα που μενουν τα περισσοτερα αποτελουν συνοδεια παλι καποιου πρεσβη,βουλευτη κ.ο.κ.

Τωρα οσον αφορα το εμψυχο δυναμικο, δεν ξερω αν ειναι αρκετο ή οχι αλλα και να τους εβγαζαν στους δρομους, με τι εκπαιδευση θα σε υπερασπιζονταν και πολυ περισσοτερο για ρωτα τους περιστροφο ποτε μπορουν να τραβηξουν; ;)

Και ας παραβλεψουμε ολα τα παραπανω, νομιζεις οτι πληρωνονται και αρκετα;

Α, να μην ξεχασω οτι τις κυριακες πρεπει να ειναι και στα γηπεδα...

[Υπαρχουν βεβαια και αστυνομικοι(καποιοι) που εστω και υπο αυτες τις συνθηκες κανουν τη δουλεια τους και πολυ καλα μαλιστα....δυστυχως ειναι λιγοι]

pelasgian
04-06-05, 00:46
Λοιπόν, να κάνουμε έρανο για την αύξηση των μισθών τους, για καλύτερα όπλα (έχετε δει τι δίνει η υπηρεσία; θα πυροβολήσουν τα πόδια τους με αυτά όταν θα πάνε να το τραβήξουν!) και επίσης να βάλουμε τις μανάδες μας να τους πλέξουν full metal jacket.

Άρε ισχυρή Ελλάδα γαμώ τη τρέλα μου!

gassim
06-06-05, 10:19
Πραγματικά η ελλάδα δεν είχε την υποδομή για να δεχτεί τόσους μετανάστες, αλλά νομίζω οτι οι μετανάστες δεν έχουν καμια ευθύνη σε αυτό.
Η καθημερινή της κυριακής είχε ένα αφιέρωμα στον τρόπο που αντιμετωπίζονται στην ελλάδα όσοι ζητούν άσυλο, συγκεντρώνονται ολοι μαζί σε κάτι εγκαταστάσεις απο τσιμεντόλιθους και μπορεί να μείνουν εκει και χρόνια ολόκληρα πριν τελικά απελαθούν. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει κάτι καλύτερο αλλά οι πρόσφυγες σε αυτή την περίπτωση είναι τα θύματα.

ΥΓ: οταν τα όπλα είναι παράνομα, οι παράνομοι έχουν παράνομα όπλα (οπότε αν με το καλό τους τσιμπήσεις τους στέλνεις στην ψιρού), σε διαφορετική περίπτωση έχουν νόμιμα όπλα.
Σε τελική ανάλυση στην αμερική το λύσανε το πρόβλημα τους;

WAntilles
06-06-05, 14:00
Επειδή κάποιοι έχετε χάσει το μέτρο της ασφάλειας, έχετε πάει ποτέ στο Μπρονξ; :mrgreen:

pelasgian
06-06-05, 15:16
Εκείνο που με ενοχλεί δεν είναι ότι ζούμε σε έναν ανασφαλή κόσμο. Εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι δεν μπορώ (νόμιμα) να αντισταθώ στους κακοποιούς. Βλέπεις αυτοί όταν κάνουν κάτι, στο βόθρο ήταν στο βόθρο το πολύ πολύ να ξαναπάνε, χώρια που έχουν και τη (εξαιρετικά μεγάλη στην Ελλάδα) πιθανότητα να τη βγάλουν και καθαρή. Εγώ όμως δεν είμαι, και δε σκοπεύω να μπώ, αλλά ούτε να πάω και 3 feet under, αλλά δεν μου αρέσει να το παίζω και μαλάκας, επειδή η αστυνομία μας δεν είναι στο πόδι, στο δρόμο να ψάχνει.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι όταν δεις του αλλουνού να του πέφτει το όπλο στο τρόλλεϋ και να το πατάει και μετά να το μαζεύει ρίχνοντας το μπουφάν ότι δεν αισθάνεσαι πολύ ωραία. Μετά όταν βλέπεις τον άλλον να βαράει με το κράνος στο κεφάλι ένα συμπατριώτη ΤΟΥ ενώ σπάει και το αμάξι ενός γείτονα, ότι δεν σου φτιάχνει το κέφι.

Το ίδιο και όταν τους βλέπεις να μαζεύονται πηγαδάκια και να σε κόβουν σκεφτόμενοι «άραγε αυτός έχει τίποτα να τον δείρουμε να του τα πάρουμε». Είναι καθαρά λόγω μεγέθους στου Γκύζη, τη Κυψέλη και τη Πλατεία Βάθης που δεν μου έχουν ριχτεί ακόμα πιστεύω.

Το θέμα είναι «ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα βουνά». Δηλαδή ΟΥΤΕ και στο γ@μημένο το σπίτι μου δεν είμαι ντόπιος πλέον; Αν είναι να ζω σα ξένος, να πάω στην Αμερική, εκεί τουλάχιστον κονομάνε κιόλας.

@ ADSLgr.com All rights reserved.