Επιστροφή στο Forum : Δημιουργια προγραμματος
georgepre10
16-02-08, 15:29
Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να εχει ετοιμες φορμες και να φτιαχνεις το δικο σου προγραμμα αναλογα με τις αναγκες σου. Δυστυχως δεν ξερω καποια γλωσσα προγραμματισμου. Οπως ειναι το access αλλα πιο καλο. Ευχαριστω πολυ
Φίλε μου υπάρχουν πολλές τέτοιες εφαρμογές για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού και αναλόγως και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς, το θέμα είναι ότι θα σε δυσκολέψουν μιας και δε γνωρίζεις προγραμματισμό.
Θα συνιστούσα να ξεκινούσες με κάποια γλώσσα από τα πολύ βασικά και ύστερα να μπεις και στις φόρμες.
Αν θες να ασχοληθεις με προγραμματισμο θα σου λεγα να παρατησεις τις ετοιμες φορμες και να μαθεις καποια ευκολη και ευχρηστη γλωσσα σαν τη visual basic ωστε να μυηθεις και μετα να πας σε πιο hardcore πραματα οπως java,c,c++ .βιβλια υπαρχουν πολλα στο εμποριο για το σκοπο αυτο αρκει να εχεις ορεξη ;)
georgepre10
17-02-08, 12:33
λοιπον δοκιμασα την visual basic 6 enterprise edition και αυτο που θελω μπορω να το κανω με αυτη την γλωσσα. διαβασα οτι η vb.net ειναι καλυτερη, μπορειτε να μου πειτε τις διαφορες και που μπορω να την βρω?
........Auto merged post: georgepre10 added 49 Minutes and 54 Seconds later........
μηπως υπαρχει γλωσσα που να μπορω να κανω τα παντα με το ποντικι(σχετικο αυτο, εννοω οσο το δυνατον λιγοτερα πραγματα. Δηλαδη χωρις να χρησιμοποιω το code εκει που γραφεις κωδικες, αλλα μεσω παραθυρων
Η vb.net που λες είναι απλή και καλή γλώσσα γι' αυτό που θες. Επιπλέον, μπορείς να φτιάξεις προγράμματα που να τρέχουν σε Η/Υ χειρός (PDA), πράγμα που με πολύ λίγες γλώσσες μπορείς να επιτύχεις. Η java που σου πρότεινε και ένας συμφορουμίτης είναι βέβαια αρκετά καλύτερη και πιο ισχυρή, ενώ είναι δύσκολο να ΜΗΝ βρεις κάποιο tutorial, μια και είναι είναι τόσο διαδεδομένη. Προσωπικά χρησιμοποιώ Matlab και Quick Basic, αλλά αυτές δεν σου κάνουν μάλλον.
Γλώσσα προγραμματισμού που να χρησιμοποιεί κυρίως το ποντίκι δεν ξέρω να υπάρχει αλλά και αν υπάρχει θα είναι αρκετά περιορισμένης λειτουργικότητας (κοινώς, μάπα). Αν θες να επενδύσεις στην εκμάθηση μια γλώσσας καλύτερα να μάθεις κάποια καλή παρά να ανατρέξεις σε εύκολες λύσεις που μόνο βραχυπρόθεσμα οφέλη μπορούν να έχουν.
@ ADSLgr.com All rights reserved.