PDA

Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα στο σημα τηλεφωνου

knightrader
03-06-05, 22:10
Παιδια, εχω otenet adsl over isdn (hello!).

Απο το netmod, παιρνω 4 τηλεφωνα απο τις 2 αναλογικες γραμμες με ενα 1 σε 2 splitter σε κάθε γραμμη.

Σημερα τα 2 τηλεφωνα που βγαινουν απο την ab2 παρουσιαζουν το εξης προβλημα:

σηκωνω το ακουστικο κ ακουω το χαρακτηριστικο σημα. Αρχιζω να καλω νουμερα και στο background συνεχιζει να ακουγεται το σημα. Τελειωνω το νουμερο που παιρνω κ το τηλεφωνο δεν καλει παρα μονο συνεχιζει να ακουγεται το μπιπ-μπιπ του ΟΤΕ.

Βαζω μια συσκευη απευθείας στην ab2 (χωρις το splitter), παλι τα ιδια.

Υπαρχει τροπος να κανω κανα reset τη συγκεκριμενη γραμμη?

τι εννοει ο ποιητης?

thanx in advance.

PS. ακομη δεν εχω βρει το χρονο να παρω εκεινο το τηλεφωνικο κεντρο που λεγαμε ...

ZORO
03-06-05, 22:57
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω ουσιαστικά για το προβλημά σου. Ίσως πρέπει να επικοινωνήσεις με τον ΟΤΕ.
Αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι τον spliter τον συνδέουμε στην τηλεφωνική μπρίζα πριν το netmode.
Δηλαδή βάζουμε το spliter στην τηλεφωνική μπρίζα του ΟΤΕ.
Στην έξοδο που μας δίνει το dsl σήμα βάζουμε το adsl modem/Router.
Ενώ στην έξοδο που μας δίνει τηλεφωνικό σήμα βάζουμε το netmode.
Μετά της τηλεφωνικές μας συσκευές fax κ.τ.λ. της συνδέουμε στις θύρες του netmode χωρίς να παρεμβάλουμε ενδιάμεσα κάποιο spliter φίλτρο κ.τ.λ.
Το τηλ. σήμα που έρχεται στο netmode είναι ήδη φιλτραρισμένο αφού περνάει από τον spliter πριν φτάσει στο netmode.

johnmara
03-06-05, 23:13
Εννοεί διακλαδωτή ένα σε δύο (ένα Ταυ ουσιαστικά) με το οποίο από μία πρίζα τηλεφώνου βγάζεις δύο τηλέφωνα και όχι το ADSL splitter.

knightrader:
1) έκανες reset το netmod; (ανοίγεις καπάκι, πατάς το κουμπάκι rst).
2) Βγάλε το netmod από την πρίζα, και από το δίκτυο του ΟΤΕ και άστο 1-2 λεπτά εκτός.
3) Παίρνει κανονικά ρεύμα από την πρίζα της ΔΕΗ;
4) Μήπως κάποιος έβαλε φραγή κλήσεων;
5) βάλτο φωτιά :D

knightrader
03-06-05, 23:23
παιδια φιλεν τανκ, το προβλημα λυθηκε διαφορετικα, ως δια μαγειας.

με πηρε ενας κολητος χωρις να εχει κατι ιδιαιτερο να μου πει κ μετα το τηλεφωνο εφτιαξε,
μπορουσα κανονικα να παρω, με το πατημα του πρωτου αριθμου ολα πηγαιναν κανονικα.
Τωρα πως και γιατι εξαφανιστηκε το προβλημα, μυστηριο.

Πραγματικα εννοουσα ταφ, ο διακλαδωτής πριν το μοντεμ ειναι κανονικα στη θεση του, εχω
ντι-εσ-ελ 6 μηνες τωρα...

... πανω που ειχα αρχισει να κατεβαζω firmware, s/w, και καντηλια για το netmod και εψαχνα το RS232 ...

να πω κ ενα αστειο, οταν παλιοτερα ειχα isdn, ειχα παρει οτενετ για μια πληροφορια κ η κοπελια
εμεινε αναυδη οταν της ειπα οτι δεν εχω προβληματα με το νετμοντ. ηταν τοσο δυσκολο να πιστεψει οτι υπαρχουν κ τετοιοι πελατες.

anyway, tanks again.

@ ADSLgr.com All rights reserved.