PDA

Επιστροφή στο Forum : EETT: Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Διαλόγου στο Πλαίσιο του Forum Ευρυζωνικότητας



EvilHawk
26-02-08, 20:00
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα Ημερίδα Διαλόγου που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για την παρουσίαση και συζήτηση των προτάσεων αλλά και των συμπερασμάτων που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του Forum Ευρυζωνικότητας.

Το Forum Ευρυζωνικότητας αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΕΤΤ, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2007, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός πολυδιάστατου προγράμματος ενεργειών για το «2007 Έτος Ευρυζωνικότητας». Στόχος του Forum είναι να εξετασθούν κρίσιμες για την ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας πτυχές, μέσα από έναν ευρύ διάλογο που αγκαλιάζει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πολιτείας, της αγοράς, της επιστημονικής κοινότητας καθώς και την κοινωνία των πολιτών.

Τα θέματα που εξετάστηκαν από τις ομάδες εργασίες του Forum, είναι τα εξής:
1) Ψηφιακό Περιεχόμενο και Διαδικτυακές Εφαρμογές
2) Εκπαίδευση-Επιμόρφωση
3) Γεφύρωση Ψηφιακού Χάσματος
4) Επιχειρηματικότητα-Ανταγωνισμός- Βιωσιμότητα
5) Πολιτικές Προώθησης Ευρυζωνικότητας.

Στην Ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό στο ακροατήριο ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Βασίλειος Ανδρονόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Καθηγητής Βασίλειος Ασημακόπουλος.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε στο χαιρετισμό του: «Αν αξιοποιήσουμε σωστά και έγκαιρα τις ευκαιρίες που κρύβονται πίσω από τις νέες τεχνολογίες μπορούμε να ωφεληθούμε ως άτομα, ως πολιτεία, ως χώρα. Μπορούμε να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες και καλές θέσεις εργασίας. Μπορούμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα του Πολίτη. Οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στο να αρθεί οριστικά ο κοινωνικός αποκλεισμός ευπαθών αλλά και γεωγραφικά αποκλεισμένων ομάδων του πληθυσμού».

Αναφερόμενος στη στρατηγική του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και τις Νέες Τεχνολογίες, ο κ. Υπουργός επεσήμανε:

«Ο κεντρικός άξονας της στρατηγικής για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες 2008-2013, έχει να κάνει με την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών. Με τη δημιουργία, δηλαδή, δικτύων οπτικών ινών νέας γενιάς, οι οποίες θέλουμε να φτάσουν στο σπίτι του κάθε χρήστη (Fiber Τo Τhe Ηome), αλλάζοντας την καθημερινότητα του πολίτη σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε ανάμεσα στις χώρες εκείνες που προσαρμόζονται εγκαίρως στις ανάγκες της νέας εποχής και που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη Σουηδία, για παράδειγμα, 500.000 σπίτια έχουν ήδη συνδεθεί με το δίκτυο FTTH. Στη Δανία εφαρμόζεται σχέδιο για τη σύνδεση 967.000 κατοικιών, ενώ στη Γαλλία εκπονήθηκε στρατηγική για 4.000.000 σπίτια. Το σχέδιό μας προβλέπει σύνδεση 2.000.000 νοικοκυριών μέχρι το 2013!

Το σχέδιο είναι φιλόδοξο. Αλλά δικαιούμαστε και στην Ελλάδα να είμαστε φιλόδοξοι, σχεδιάζοντας πάντα με ρεαλισμό. Το συνολικό κόστος των ενεργειών μας με βάση τη Στρατηγική υπολογίζεται στα 3 δις ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους καθώς και από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ο σύμβουλος που έχουμε προσλάβει με διαγωνισμό, εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. -Η πρώτη ικανοποίηση για την ανακοίνωση της Στρατηγικής μας, ήρθε από την Κομισιόν. Χωρίς καμιά προσυνεννόηση, συνεχάρη δημόσια την ελληνική κυβέρνηση για τις εξαγγελίες της.»

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Βασίλειος Ανδρονόπουλος αναφέρθηκε στην έννοια της χρηστής Διακυβέρνησης που αποτελεί στρατηγικό στόχο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών “Διοικητική Μεταρρύθμιση”.

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρονόπουλος, « Η Τοπική Διακυβέρνηση έχει νόημα στο βαθμό που οι κεντρικές πολιτικές εφαρμόζονται με όρους αποτελεσματικότητας και ποιότητας στο τοπικό επίπεδο. Εκεί δηλαδή που ο πολίτης έχει την άμεση επαφή και σχέση του με το Κράτος. Κατά συνέπεια οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) αποτελούν έναν από τους τρεις (3) σημαντικούς κρίκους σχεδιασμού και εφαρμογής των δημόσιων πολιτικών μαζί με το περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Μέχρι πρόσφατα από τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, οι ΟΤΑ ωφελήθηκαν αλλά με έναν στατικό τρόπο.

Τους δόθηκε δηλαδή η δυνατότητα να βελτιώσουν τις υποδομές τους και να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών. Αυτό όμως, δεν συνοδεύτηκε από τις αναγκαίες διοικητικές και οργανωτικές παρεμβάσεις που θα ενδυνάμωναν την ικανότητά τους να ασκήσουν αποτελεσματικά το έργο τους. Αυτό επιδιώκει να επιτύχει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Διοικητική Μεταρρύθμιση” και ιδιαίτερα μέσα από τα μεγάλα έργα που έχουν συμφωνηθεί με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ)».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, ο κ. Ανδρονόπουλος επεσήμανε ότι προσπάθειες, όπως το Forum Ευρυζωνικότητας, συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και την καλύτερη προετοιμασία των ΟΤΑ για την πληρέστερη ανταπόκρισή τους στις επερχόμενες απαιτήσεις σε σχέση με την εισαγωγή και εφαρμογή διοικητικών αλλαγών.

Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Καθηγητής Βασίλειος Ασημακόπουλος επεσήμανε ότι η Ειδική Γραμματεία Ειδικού Σχεδιασμού ενδιαφέρεται να ακούσει και να καταγράψει τις ιδέες και τις προτάσεις, όπως θα ολοκληρωθούν και θα οριστικοποιηθούν από τις εργασίες του Forum, ώστε να γίνουν ενδεχομένως μέρος της Ψηφιακής Στρατηγικής για την ευρυζωνικότητα, για τα επόμενα έτη.

Όπως δήλωσε ο κ. Ασημακόπουλος «Θέλουμε να ενσωματώσουμε ενδεχόμενες δράσεις που θα προκύψουν από το Forum Eυρυζωνικότητας στις δράσεις που ήδη σχεδιάζουμε, γιατί μας ενδιαφέρει μία πραγματικά ποιοτική ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας. Για την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, ποιοτική ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σημαίνει περισσότεροι πολίτες να αποκτούν πρόσβαση και να αξιοποιούν τα νέα μέσα για να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Σημαίνει ακόμη επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται τα οφέλη και που βελτιώνουν την παραγωγικότητά τους και τις πωλήσεις τους, αξιοποιώντας την ευρυζωνικότητα. Αν η ποιοτική ευρυζωνικότητα περιοριστεί για άλλη μία φορά, όπως στο παρελθόν, σε συζητήσεις για ταχύτητες σύνδεσης και σε υποδομές-υποδομές-υποδομές, τότε μπορεί να έχουμε πετύχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αλλά θα είναι για άλλη μία φορά θετικό αποτέλεσμα για τους λίγους και όχι για όλους.»

O Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, κατά την εισαγωγική του ομιλία χαρακτήρισε το 2007, κομβική χρονιά για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες στην Ελλάδα. Ο κ. Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε στην σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρά τις σημαντικές προσπάθειες, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να καλυφθεί η απόσταση που μας χωρίζει από τις πιο προηγμένες αγορές.

Επιπλέον, τόνισε: «Η επιδίωξη αυτή, θεωρούμε, ότι είναι πολυδιάστατατη και δεν εξαντλείται μόνο σε δίκτυα υποδομής και σε αριθμούς συνδρομητών. Απαιτεί (1) εφαρμογές που θα δώσουν χρήσιμο και ελκυστικό περιεχόμενο στην ευρυζωνικότητα, (2) νέες δεξιότητες από τους πολίτες, από τις επιχειρήσεις και από τον κρατικό μηχανισμό και (3) νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες πολιτικές. Και κυρίως, βέβαια, απαιτεί τη συμβολή όλων μας, της Πολιτείας με τα συντεταγμένα της όργανα, του επιχειρηματικού κόσμου, των τοπικών κοινοτήτων και των κοινωνικών φορέων.

Στο πλαίσιο του Forum Eυρυζωνικότητας έγινε, τους τελευταίους 8 μήνες, μια γιγάντια προσπάθεια να συγκεντρωθούν και να συντονιστούν οι εκπρόσωποι των φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας. Περισσότερα από 80 άτομα από 30 διαφορετικούς φορείς συνέβαλαν στο διάλογο αυτό, μέσα από τακτικές συναντήσεις των Ομάδων και μέσα από συνεισφορές σε Κείμενα Εργασίας. Τις ιδέες και προτάσεις που έχουμε ήδη συγκεντρώσει και οι οποίες θα εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο με την ευκαιρία της σημερινής ημερίδας, θα τις θέσουμε υπόψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας, των τοπικών αρχών, των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και των κοινωνικών φορέων. Ελπίζουμε ότι αυτές θα συμβάλουν στη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών και δράσεων και στην περαιτέρω κινητοποίηση όλων μας ώστε να προχωρήσουμε ακόμη ταχύτερα.»

Οι Παρουσιάσεις και οι ομιλίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ και συγκεκριμένα:
http://www.eett.gr/opencms/sites/EETT/NewsReleases/Events/imerida260208/Programma4.html


Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 615 1011, κα Δήμητρα Νικολακοπούλου, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, e-mail: dnikol@eett.gr

MNP-10
26-02-08, 22:22
Από πλευράς Σ.Ο. adslgr, παρευρέθησαν οι harris, mnp-10, zouzouni, nm96027, Νεκτάριος και rho. Το forum προώθησης της Ευρυζωνικότητας αποτέλεσε πλατφόρμα για να αναπτύξει το adslgr τις θέσεις του οι οποίες έχουν σημαντικό εύρος (και ουσία) καλύπτοντας όλες τις Ομάδες Εργασίας και αρκετά υποπεδία τους.

Η ημερίδα είχε μία μορφή η οποία αδυνατούσε να καλύψει το πλήρες εύρος των θεμάτων που αναπτύχθηκαν εντός τόσο μικρών χρονικών ορίων, να γίνουν τοποθετήσεις απ' τα αντίστοιχα panel ή/και ουσιαστικός διάλογος. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε, στο άμεσο μέλλον, μία πλήρη και εννοποιημένη έκδοση των θέσεων που έχουν παρουσιαστεί απ' την κοινότητα του adslgr από πέρυσι τον Ιούλιο.

31341

31342

Sebu
27-02-08, 00:30
Εχουμε μια πρωτη εικονα ή εστω καποια συνοπτικα συμπερασματα σε μορφη bullet points????

Τι εισπραξαμε απο αυτη την Ημεριδα σαν εμπειρια,αποψεις, σχεδια, υποσχεσεις κτλ???

MNP-10
27-02-08, 00:51
Δυστυχως η ωρα ηταν πολυ λιγη ακομα και για bullets - ολα ηταν επι τροχαδην (λογο χρονου) εκτος απ'την ενοτητα 4 οπου υπηρξαν μεγαλοι μονολογοι επι ρυθμιστικων ζητηματων - να ναι καλα ομως ο κος Μπουρας απ'το Πανεπιστημιο Πατρων που εθεσε το ζητημα των μοντελων αναπτυξης για το fiber και το εκανε πιο ενδιαφερον.

Με τον τροπο που επεξεργαστηκα εγω την ημεριδα, δε θα ελεγα οτι ακουσα κατι καινουριο που να μου κινησε την προσοχη σε βαθμο να να ειναι πραγματικα αξιοπροσεκτο. Ααυτο ειναι κατι υποκειμενικο βεβαια. Σε προσωπικο επιπεδο θα το επεκτεινα και θα ελεγα με σχεδον βεβαιοτητα οτι ναι, απ'την ημεριδα δεν εισεπραξα κατι. Μη σου πω οτι περισσοτερα εισεπραξα απο διαλογους στους διαδρομους με παραγοντες, παρα στις παρουσιασεις εντος της αιθούσης. Πχ μιλαγαμε με στελεχος παροχου και μιλαγαμε για το hosting.. γιατι να ειναι τοσο ακριβο.. απαντηση ικανοποιητικη δεν καταφερα να παρω αλλα ακομα και αν πουμε οτι το bandwidth ειναι ακριβο, εδω περα το rack space (δλδ αερας) μπορει να κοστιζει περισσοτερο απο ενα dedicated hosting plan με rack+μηχανημα+terrabytes allowed στο εξωτερικο. Να πω οτι το bandwidth κοστιζει παει και ερχεται (που δε κοστιζει 100Χ με την καμμια). Αλλα να κοστιζει και ο αερας, ειναι και αυτο κατι. lol.. πας σε data center και μπορει να θες απο 200 ως 600 Ε / mbps. Για τετοια καταντια. Για ποιο περιεχομενο να μιλησεις και τι να βαλεις και τι να πεις. Η κατασταση στην Ελλαδα απλα δε παιζεται. Και εχεις μετα και ακους οτι κανουμε συγκλιση, λες και ολη η ευρυζωνικοτητα ειναι μονο η προσβαση - και αυτο αγνοοντας οτι γινεται σε μη βιωσιμη βαση (ολοι χανουν πλην ΟΤΕ - μεχρι να βαρεσουν τα λουκετα και να παμε σε ολιγοπωλιο). Αυτα φυσικα ειναι θεματα τα οποια παρ'οτι το adslgr εχει θιξει (μεταξυ αλλων τουλαχιστον 50 θεματων), δεν θιχτηκαν.

Απ'τη συμμετοχη μας στο φορουμ υπηρξε μια τριβη με αλλους φορεις που βελτιωσε τις δικες μας θεσεις οι οποιες, ως τωρα, υπαρχουν εδω και καιρο ανεβασμενες εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=129707).

Απο αποψη υποσχεσεων η ημεριδα ειχε καποιες εκτιμησεις οσον αφορα την δικη μας συγκλιση προς την ΕΕ.. με σεναρια απ'το 2009 ως το 2011. Για FTTH κτλ ο υπουργος ειπε τα γνωστα για το FTTH και τα 2+ εκ σπιτια μεχρι το 2013 και τις αντιστοιχες κινησεις εξω.

Εγιναν και μερικες νυξεις για αυτο που παρακολουθουμε με τους "bloggers" στην tv το τελευταιο διαστημα - χωρις κατι δραματικο να προκυπτει απ'αυτες.

MNP-10
27-02-08, 01:04
Και για να θυμομαστε ποσο μπροστα παει η Ευρυζωνικοτητα στην Ελλαδα, ας παραθεσουμε και κατι που "πηγε μπροστα" και δεν συνεβαινε ουτε το 1997 (επι ιδρυσεως Athens Internet Exchange μεταξυ Forthnet, OTENET & HOL).

lightning:~ # traceroute www.forthnet.gr

traceroute to www.forthnet.gr (193.92.150.50), 30 hops max, 40 byte packets
1 fritz.fon.box (192.168.178.1) 0.398 ms 0.368 ms 0.322 ms
2 loopback2004.med01.dsl.hol.gr (62.38.0.170) 74.556 ms 78.361 ms 79.495 ms
3 * * *
4 tengigaeth00-06-00-04.ccr.hol.gr (62.38.97.57) 231.305 ms 231.950 ms 233.674 ms
5 ude202174.de.customer.alter.net (139.4.100.130) 229.918 ms 225.995 ms 221.684 ms
6 pos-3-0.gw2.fft4.alter.net (139.4.100.129) 266.205 ms 265.467 ms 264.763 ms
7 so-3-1-0.XR2.FFT1.ALTER.NET (149.227.17.225) 278.440 ms 274.578 ms 275.626 ms
8 so-1-3-0.TL2.FFT1.ALTER.NET (146.188.15.197) 242.722 ms 245.466 ms 246.534 ms
9 so-1-0-0.TL1.AMS2.ALTER.NET (146.188.14.202) 106.732 ms 105.487 ms 101.687 ms
10 POS1-0.BR1.AMS3.ALTER.NET (146.188.3.214) 85.178 ms 84.459 ms 89.225 ms
11 zpr1-so-3-2-0.amt.cw.net (208.173.212.61) 94.055 ms 94.406 ms 93.803 ms
12 ge-2-0-0-zcr2.amt.cw.net (208.173.220.130) 90.084 ms 91.140 ms 91.728 ms
13 so-1-1-0-dcr2.amd.cw.net (195.2.10.221) 92.811 ms 93.425 ms 96.605 ms
14 so-4-0-0-dcr1.tsd.cw.net (195.2.10.146) 89.705 ms 118.108 ms 86.808 ms
15 so-4-0-0-bcr1.tsd.cw.net (195.2.10.57) 170.645 ms 170.484 ms 166.063 ms
16 iar1.tsd.cw.net (166.63.210.7) 154.806 ms 157.043 ms 160.455 ms
17 fortnet.tsd.cw.net (166.63.214.82) 221.379 ms 223.009 ms 225.201 ms
18 core-ath-01.forthnet.gr (194.219.227.98) 232.787 ms 233.528 ms 237.886 ms
19 serv-ath-05.forthnet.gr (194.219.227.205) 224.895 ms 224.870 ms 221.192 ms
20 * * *
21 * * *
22 * * *
23 * * *
24 * * *
25 * * serv-ath-05.forthnet.gr (194.219.227.205)(N!) 253.089 ms


HOL -> Εξωτερικο μέσω Verizon => Εξωτερικο μεσω Cable & Wireless => Forthnet

Αποσταση 10 χιλιομετρα = ΧΧ.ΧΧΧ χιλιομετρα μεσω εξωτερικού και 25 hops. Way to go. :whistle:

(αυτό ηταν ενα αλλο απ'τα 50+ θεματα που εχουμε θιξει - και θιξαμε ξανα ακομα και για την υλοποιηση εσωτερικων κομβων οπως το ΘΙΧ - βεβαια εδω καλα καλα δεν εχουμε ουτε εγχωρια peerings οπως βλεπουμε...)

Να μην πουμε για μεσαιες-μεγαλες επιχειρησεις που θελουν μισθωμενα ποσα λεφτα χρειαζονται σε σχεση με εναν Αμερικανο πχ που απ'τα μεσα του 90 εβαζε φθηνες T1/T3.

Αραγε ολα αυτα (hosting, ανορθολογισμοι, μισθωμενα για ιδιωτες) θα συγκαταλεγονται στην ευρυζωνικη συγκλιση μονο και μονο επειδη ανεβηκαν οι συνδεσεις με ορους μη-βιωσιμοτητας και σιγουρη ταση για consolidated market / ολιγοπωλιακη - εις βαρος του καταναλωτη? :hmm:

sdikr
27-02-08, 01:05
Δυστυχως η ωρα ηταν πολυ λιγη ακομα και για bullets - ολα ηταν επι τροχαδην (λογο χρονου) εκτος απ'την ενοτητα 4 οπου υπηρξαν μεγαλοι μονολογοι επι ρυθμιστικων ζητηματων - να ναι καλα ομως ο κος Μπουρας απ'το Πανεπιστημιο Πατρων που εθεσε το ζητημα των μοντελων αναπτυξης για το fiber και το εκανε πιο ενδιαφερον.

Με τον τροπο που επεξεργαστηκα εγω την ημεριδα, δε θα ελεγα οτι ακουσα κατι καινουριο που να μου κινησε την προσοχη σε βαθμο να να ειναι πραγματικα αξιοπροσεκτο. Ααυτο ειναι κατι υποκειμενικο βεβαια. Σε προσωπικο επιπεδο θα το επεκτεινα και θα ελεγα με σχεδον βεβαιοτητα οτι ναι, απ'την ημεριδα δεν εισεπραξα κατι. Μη σου πω οτι περισσοτερα εισεπραξα απο διαλογους στους διαδρομους με παραγοντες, παρα στις παρουσιασεις εντος της αιθούσης. Πχ μιλαγαμε με στελεχος παροχου και μιλαγαμε για το hosting.. γιατι να ειναι τοσο ακριβο.. απαντηση ικανοποιητικη δεν καταφερα να παρω αλλα ακομα και αν πουμε οτι το bandwidth ειναι ακριβο, εδω περα το rack space (δλδ αερας) μπορει να κοστιζει περισσοτερο απο ενα dedicated hosting plan με rack+μηχανημα+terrabytes allowed στο εξωτερικο. Να πω οτι το bandwidth κοστιζει παει και ερχεται (που δε κοστιζει 100Χ με την καμμια). Αλλα να κοστιζει και ο αερας, ειναι και αυτο κατι. lol.. πας σε data center και μπορει να θες απο 200 ως 600 Ε / mbps. Για τετοια καταντια. Για ποιο περιεχομενο να μιλησεις και τι να βαλεις και τι να πεις. Η κατασταση στην Ελλαδα απλα δε παιζεται. Και εχεις μετα και ακους οτι κανουμε συγκλιση, λες και ολη η ευρυζωνικοτητα ειναι μονο η προσβαση - και αυτο αγνοοντας οτι γινεται σε μη βιωσιμη βαση (ολοι χανουν πλην ΟΤΕ - μεχρι να βαρεσουν τα λουκετα και να παμε σε ολιγοπωλιο). Αυτα φυσικα ειναι θεματα τα οποια παρ'οτι το adslgr εχει θιξει (μεταξυ αλλων τουλαχιστον 50 θεματων), δεν θιχτηκαν.

Απ'τη συμμετοχη μας στο φορουμ υπηρξε μια τριβη με αλλους φορεις που βελτιωσε τις δικες μας θεσεις οι οποιες, ως τωρα, υπαρχουν εδω και καιρο ανεβασμενες εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=129707).

Απο αποψη υποσχεσεων η ημεριδα ειχε καποιες εκτιμησεις οσον αφορα την δικη μας συγκλιση προς την ΕΕ.. με σεναρια απ'το 2009 ως το 2011. Για FTTH κτλ ο υπουργος ειπε τα γνωστα για το FTTH και τα 2+ εκ σπιτια μεχρι το 2013 και τις αντιστοιχες κινησεις εξω.

Εγιναν και μερικες νυξεις για αυτο που παρακολουθουμε με τους "bloggers" στην tv το τελευταιο διαστημα - χωρις κατι δραματικο να προκυπτει απ'αυτες.

Κε Αλέξανδρε, θα το πω δημόσια, απλά :respekt: και στον χρόνο που δώσατε αλλά και φυσικά στην εργασία που κάνατε.

harris
27-02-08, 03:22
Κατ'αρχήν να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ κυρίως στον MNP-10, αλλά και όλα τα παιδιά που συνεργαστήκαμε στις ομάδες του φόρουμ της ΕΕΤΤ τόσους μήνες, καθώς και για την τιμή που μου έγινε να παρουσιάσω εγώ τα συμπεράσματά μας στην ΟΕ3 σήμερα!

Δεν έμεινα ικανοποιημένος από την σημερινή ημερίδα, και το λέω ευθέως όσους και αν πληγώνω με την θέση μου. Έχει απόλυτο δίκιο ο ΜΝΡ-10 παραπάνω που λέει ότι χρησιμότερες για εμάς ήταν οι πληροφορίες που πήραμε από το lobbying στους διαδρόμους παρά από αυτά που ειπώθηκαν στο φόρουμ!

Φυσικά δεν θέλω να τα ισοπεδώσω όλα, δεν θα ήμουν δίκαιος εξάλλου :)

Οι παρουσιάσεις του κ. Τσιάμη του Παρατηρητηρίου της ΚτΠ, του κ. Μπούρα του Πανεπιστημίου, του κ. Γιαννή της Κοινωνίας των Πολιτών, οι θέσεις του κ. Καρούνου, αλλά και μερικές άλλες πραγματικά ξεχώρισαν και έδωσαν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα θέματα του φόρουμ :)

Δεν μπορώ όμως να μην σημειώσω τις παρουσιάσεις της ΟΕ4, οι συμμετέχοντες της οποίας ήταν εταιρικές τοποθετήσεις που στο άκουσμά τους απόρησα αν υπάρχει κάποιος κοινός σκοπός και στόχος για την ευρυζωνικότητας ή αν απλά κάθε πάροχος ακολουθεί τον δρόμο και όλα αυτά στην καμπούρα μας.

Αν με ρωτήσετε αν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα από την σημερινή ημερίδα το κυριότερο είναι ένα μεγάλο «γιατί;». Ένα «γιατί» προς όλους τους εναλλακτικούς παρόχους (με την εξαίρεση των WIND και COSMOTE) που έλαμψαν δια της απουσίας τους τόσο κατά την διάρκεια των εργασιών του φόρουμ, όσο και στην σημερινή ημερίδα. Πως μπορούμε να πάμε την ευρυζωνικότητα μπροστά όταν οι πάροχοι απέχουν από τις δημόσιες διαβουλεύσεις; :hmm:

Εγώ σήμερα έβαλα μόνο άνω τελεία! Δεν βάζω τελεία. Και δεν την βάζω γιατί πιστεύω ότι μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε τα απαραίτητα άλματα για να πάμε μπροστά στον τομέα της ευρυζωνικότητας. Ήδη σήμερα, στο τέλος της συνάντησης, όλοι οι συντάκτες του ADSLgr.com προτείναμε στους υπευθύνους του θέματος να μην τελειώσει εδώ το φόρουμ. Τα θέματα δεν κλείσανε... αντίθετα σήμερα ανοίξανε. Το φόρουμ για μένα πρέπει να συνεχιστεί ώστε να μπορούμε σε τακτά διαστήματα να προτείνουμε λύσεις αλλά και συλλογικά να ελέγχουμε την πρόοδο που γίνεται.

Και για να είμαστε δίκαιοι, ευχαριστούμε την ΕΕΤΤ στο σύνολό της για την πρόσκληση αλλά και την αρκετά καλή συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε στη συνέχεια :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.