PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξέρετε που πουλάνε φθηνές ξυλόσομπες ;

Σταύρος
13-06-05, 10:49
Την ενοποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, καθώς και τη σταδιακή αύξηση του ΕΦΚ από το Σεπτέμβριο εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την ενίσχυση των εσόδων και τη «στήριξη» του κρατικού προϋπολογισμού.

Η διαφορά ΕΦΚ μεταξύ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης τη χειμερινή περίοδο θεωρείται υπεύθυνη για το μεγάλης έκτασης λαθρεμπόριο καυσίμων. Εντούτοις, η εξομοίωση του φόρου θα φέρει σημαντική επιβάρυνση στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα πωλείται περίπου κατά 70% ακριβότερα.

Για να μην «καούν» οι καταναλωτές, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης εξετάζουν τρόπους ώστε τα νοικοκυριά να συνεχίσουν να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης με χαμηλό φόρο.

Δύο από τις λύσεις που εξετάζονται είναι οι εξής: (α) Με κουπόνια διαφορετικού χρηματικού ύψους για κάθε νοικοκυριό, για κάθε περιοχή και χρονική περίοδο· λύση που είναι όμως εξαιρετικά περίπλοκη στην εφαρμογή της. (β) Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.

από τις ειδήσεις .

Και χωρίς τις γαρνιτούρες και τσαλιμάκια - η ουσία είναι αυτή :
Με το τσεκούρι σας στο δάσος για ξύλα .
( Δεν υπάρχουν δάση )

Οι άνθρωποι είναι απατεώνες .
H αιτιολόγηση της απάτης απευθύνεται σε ηλιθίους .

Gothic
13-06-05, 12:19
Ο πατέρας μου πρόλαβε το φαγητό με τα κουπόνια, εγω θα δω την θέρμανση με τα κουπόνια, τα παιδία μου θα δουν την μ@λ@%*α με τα κουπόνια και η ιστορία επαναλαμβάνεται...

supermario
13-06-05, 13:03
Ο πατέρας μου πρόλαβε το φαγητό με τα κουπόνια, εγω θα δω την θέρμανση με τα κουπόνια, τα παιδία μου θα δουν την μ@λ@%*α με τα κουπόνια και η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Εγω παντως περιμενω ποτε θα τους ριξουμε ξυλο με κουπονια........

The_StarGazer
13-06-05, 13:13
Τζακακι. Ειναι και ρομαντικο ;) :cool:

WAntilles
13-06-05, 13:18
Και πού 'σαι ακόμα Σταύρο με τη "Δεξιά του Κυρίου".

mastermind
13-06-05, 13:38
Αδεια ταμεία έχει το μαγαζί, κάπως πρέπει να τα γεμίσουν. Τόσα χρόνια που βολέψανε στο δημόσιο όλο τον κόσμο καλά ήταν αλλα κάποιος πρέπει να πληρώσει για αυτό... Καλως Ηλθατε στην πραγματική περίοδο λιτότητας.

apok
13-06-05, 13:39
Tζάκι??
Μια χαρά μου ακούγεται...Άλλωστε στο καλοριφέρ ποτέ δεν κατάφερα να ψήσω μπριζόλες και τα λοιπά νηστήσιμα :lol:

The_StarGazer
13-06-05, 13:54
Σωστοοοοοοοςςςττττ :thumb_dup

John_Nastos
13-06-05, 14:19
Εδώ συζητάνε και για ΦΠΑ στα ενοίκια!!! :scared: :scared:

Δηλαδή αν πληρώνεις ενοίκιο €400 θα μετατραπεί σε €436 με 9% ή €476 με 19%

ΕΛΕΟΣΣΣΣΣ :dwarf :dwarf

kubiak
13-06-05, 18:09
Παλαιότερα είχε ακουστεί ότι το ΦΠΑ στο θέρμανσης θα το παίρνεις πίσω από την εφορία είτε με την απόδειξη ή με επιστροφή φόρου ( ; ).

Αυτο έχει πολλά καλά καθώς αν χρωστάς στην εφορία θα παίρνεις πισω το γνωστό, ενώ θα παιρνεις αναγκαστικά και απόδειξη...

EvilHawk
13-06-05, 18:53
Προβλέπεται μια παρόμοια διαδικασία επιστροφής φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης που καταναλώνουν τα αρτοποιεία στην παραγωγής τους!

Μπορείτε φυσικά απο τώρα να μαντέψετε πόσοι έχουν παρει μέχρι τώρα επιστροφή απο το 2003

Επίσης να φανταστείτε με πόση ευκολία και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες γίνεται, απο τους ειδικά εκπαιδευμένους φυσικά , τελωνειακούς υπαλλήλου ο έλεγχος για τους δικαιούχους!

Ναι ναι, φυσικά και μπορείτε να βάλετε τα γέλια ! ;)

yiapap
13-06-05, 19:08
Και σκεφθείτε να επανέλθει και το δολάριο στα προ-διετίας επίπεδα.
Πέρισυ το πετρέλαιο θέρμανσεις είναι 30λεπτά το λίτρο
Φέτος 50 λεπτά
+70% = 85 λεπτά
Το δολάριο έχασε 50% αν ξανανέβει 85*1.5=1.27€ το λίτρο.
Για 1000 λίτρα δεξαμενή 1.270€

Με τις υγείες μας (αν και προβλέπω κρυοπαγήματα...)

@ ADSLgr.com All rights reserved.