PDA

Επιστροφή στο Forum : Download manager για DSL ??



spartiatis
15-09-03, 22:54
Γεια σε ολους !

Μηπως ξερει κανεις να μου προτεινει ενα καλο download manager για το DSL ??

Εχω 384/128 otenet σε Alcatel Speed-touch home modem me lan sto pc.



tnx :D

elias24
15-09-03, 23:30
Αυτό με την περισσότερη κυκλοφορία είναι το DAP, το οποίο μου πρότεινε ένας πελάτης μου και το βρήκα αρκετά καλό. Πλεονέκτημά του είναι η αυτόματη εύρεση ενναλακτικών servers στο internet απο τους οποίος μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο που ζητάς. Κατεβάζει το αρχείο αυτόματα σε 4 τμήματα (segments), μειώνοντας αισθητά την πιθανότητα να μην μπορεί το server να δώσει το bandwidth με το οποίο μπορείς να κατεβάσεις και φροντίζει ώστε να προέρχονται κατα το δυνατό απο διαφορετικούς server, ώστε να λύνεται το πρόβλημα του ότι μερικοί απογορεύουν το segmented download. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το ότι όταν κατεβάζεις, μπορείς απλά να κάνεις minimize το download window και όχι να το βάλεις στο taskbar.

Ένα άλλο είναι το GETRIGHT, επίσης πάρα πολύ γνωστό. Με πολύ καλό interface, δυνατότητα για segmented download με μέχρι και 8 segments, το οποίο όμως δεν γίνεται αυτόματα, ενω δεν αναζητεί και εναλλακτικά server για να κατεβάσει το εν λόγω αρχείο(τουλάχιστον όχι στην έκδωση 4.5, δε ξέρω αν το έβαλαν στην 5.0.x). Σου δίνει δυνατότητα να βάλεις στο taskbar ένα download in progress αρχείο.

http://www.speedbit.com/ είναι το DAP
http://www.getright.com/ το Getright

Αυτά είναι freeware με την προϋπόθεση ότι θα βλέπεις διαφημίσεις. Για να μην τις βλέπεις πρέπει ή να πληρώσεις για register, ή να βρείς registration code στην πιάτσα του web. Αλλά αν ψάξεις στο kazaa για keygen, να ξέριες ότι 9/10 keygen για το getright τουλάχιστον έχουτν worm ιούς

bond
15-09-03, 23:37
Μηπως ξερει κανεις να μου προτεινει ενα καλο download manager για το DSL ??


Flashget, αλλά υπάρχουν και άλλοι καλοί.

Stilskin
16-09-03, 00:03
Tha symfonhso kai ego gia to flashget.To eixa kai prin me dialup kai tora me dsl kai mporo na po oti me kalyptei plhros!

Nick2k2
16-09-03, 05:42
Flashget all the way.Ειναι by far το καλύτερο,έχω δοκιμάσει πάρα πολλούς download manager,και έχω καταλήξει σε αυτόν,και τον χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό τώρα.Είναι απλός,λιτός και έχει όλες τις επιλόγές που έχουν και οι άλλοι.

elias24
16-09-03, 08:07
Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Για να δούμε τι λέει . . .

Athlon_XP
16-09-03, 08:20
Getright 5.0.2 Rules. Εγώ πάντως αυτό χρησιμοποιώ και είμαι ευχαριστημένος αρκετά.

lefteriss
16-09-03, 09:21
Getright αρκετά καλός τον χρησιμοποιώ εδώ και 3-4 χρόνια άλλα θα δοκιμάσω και αυτά που αναφέρεται παραπάνω.(και ίσως και παρακάτω)

xenbast_
16-09-03, 11:02
FLASHGET 1.40

Gothic
16-09-03, 11:28
Flashget χωρίς δεύτερη σκέψη.

economist
16-09-03, 12:38
To Fresh download είναι ένας πολυ καλός freeware download manager. Σου δίνει δωρεάν registration, δεν έχει διαφημίσεις και αν ο server είναι καλός πιάνει μέγιστες ταχύτητες. Θα το βρεις στο www.freshdevices.com

Dimitris
16-09-03, 14:23
Yparxei kai to Go!Zilla pou psaxnei automata se pollous servers gia to idio arxeio.
http://www.gozilla.com

elias24
16-09-03, 16:55
Flashjet 1.4 manager report:
Καλό το interface του, ωραία η κατανομή των downloaded files, πρακτικό΄. Όταν όμως πάμε σε θέματα επιδώσεων, δε με συγκινεί. Παρατήρησα αδυναμία στο να ανοίξει segmented download ακόμα και σε site που το υποστηρίζουν, όπως το microsoft download center. Ξεκινάει με default download in 5 segments, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει παρα μόνον 1, δίνοντας bandwidth μώλις 15-20 kbyte/sec.
Το DAP 5.3 είναι καλύτερο σίγουρα απο το Flashjet 1.4 αλλά και το GetRight 4.5. Ευτυχώς όμως, καθάρισε λίγο το web απο τους worm ιούς και μπόρεσα επιτέλους να βρω τα αληθινά GetRight 5.0.2 keygen στο kazaa, οπότε θα δώ και τι έχει αλλάξει σε αυτήν την έκδωση, ενός download manager το οποίο στην έκδοση 4.5 μου άρεσε πολύ απο άποψη interface/ευκολίες, αλλά υστερούσε σε επιδώσεις σε σχέση με το DAP 5.3

Stilskin
16-09-03, 18:20
Pantos oso kairo pou to xrhsimopoio sxedon 2+ xronia den exo dei ayto pou anafereis!!! Ti na po?
Synexizo na pisteyo oti einai to kalytero kata thn gnomh mou!

ssotiris
16-09-03, 18:26
Κατεβάζει το αρχείο αυτόματα σε 4 τμήματα (segments), μειώνοντας αισθητά την πιθανότητα να μην μπορεί το server να δώσει το bandwidth με το οποίο μπορείς να κατεβάσεις και φροντίζει ώστε να προέρχονται κατα το δυνατό απο διαφορετικούς server, ώστε να λύνεται το πρόβλημα του ότι μερικοί απογορεύουν το segmented download. Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το ότι όταν κατεβάζεις, μπορείς απλά να κάνεις minimize το download window και όχι να το βάλεις στο taskbar.


μπορει να φτασει μεχρι τα 7 segments (που εχω εγω) και εχει και επιλογη για πιο πολλα ,νομιζω 12.

μπορεις να το κανεiς minimize ή να το βαλεις στην taskbar, εσυ επιλεγεισς τι θελεις να κανεις.

συγνωμη αλλα κοιταξες καθολου τα options?

nicksf
16-09-03, 19:38
Και εγώ που εχω κατεβάσει και κατεβάζω Gigabytes προτείνω το FlashGet.!!
Υπάρχουν ομως και άλλοι οπως:
Go!Zilla, GetRight, Download Accelerator Plus (DAP), Internet Download Manager,
freshmeat.net: Download Manager 0.0.3, ReGet, Net Vampire.
,

elias24
16-09-03, 19:54
Λοιπόν σχετικά με το Flashjet 1.4, το segmented download άνοιξε κανονικά πριν απο λίγο που το δοκίμασα, στα 5 segments που έχει ως προεπιλογή. Πρέπει να υπήρχε κάποιο πρόβλημα προηγουμένως με το segmented download που δεν κατάφερε να ανοίξει, οπότε δεν θα το βάλω αυτό το θέμα στα (-) του download manager αυτού, αν και μάλλον οφειλότανε σε bug το συγκεκριμμένο γεγονός.
Τα options που λες ssotiri δεν έχουν καμιά δουλειά με το θέμα που λέω, το οποίο είναι ότι απο τα 5 segments που πήγε να ανοίξει το flashjet, κατάφερε να ανοίξει τελικά μόνο το πρώτο

Γενικώς, μ' αυτά και μ' αυτά, όλα τα download managers παρέχουν τις ακόλουθες υπηρησίες:

1) Δυνατότητα RESUME, αν υποστηρίζεται απο τον server
2) Segmented download
3) Εύκολη προσωρινή απενεργοποίηση, όταν δημιουργεί πρόβλημα σε ιστοσελίδα που δεν προορίζεται για file download, ή όταν ένας server απαγορεύει ρητα το segmented download ή τους download manager γενικά.

Το interface είναι λίγο διαφορετικό απο τον έναν manager στον άλλο και είναι θέμα γούστου, το πιο θα αρέσει στον καθένα

Ωστόσο το DAP, έχει και κάτι ακόμα σαν δυνατότητα. Είναι η αυτόματη αναζήτηση εναλλακτικών server για download του ίδιου αρχείου, βρίσκοντας αυτούς που είναι καλύτεροι για εμάς (καλύτερο ping), αλλά και περιορίζοντας το πρόβλημα της μη υποστήριξης segmented download απο κάποια servers (Γιατί κατεβάζει μόνο 1 segment απο αυτά και τα υπόλοιπα τα παίρνει απο άλλους server, εφ' όσον υπάρχουν)
Σύμφωνα με τον φίλο μας τον Dimitri, και το Gozila ψάχνει για εναλλακτικά server. Το Gozila επίσης δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θα το εξετάσω και αυτό σύντομα. Απο το flashjet 1.4 πάντως προτιμώ το DAP 5.3. Το δε Getright 5.0.2 θα το εξετάσω σήμερα-αύριο και θα δω τι λέει, μαζί με το gozila.

Αλλά σίγουρα το δεδομένο είναι πως όλοι συνίσταται να έχουν κάποιον download manager. Όσοι με ADSL, κυρίως για το segmented download και όσοι με Dial-Up / ISDN κυρίως για το resume

JCAP
16-09-03, 20:04
Flashget 1.40 ή αν αν θέλετε κάτι Free http://www.stardownloader.com
χωρίς διαφημίσεις και spyware δεν έχει πρόβλημα με τα μεγάλα αρχεία
κατέβασα τα Longhorn με αυτό :)

runnerma
17-09-03, 01:41
Υπαρχουν ορισμενα αρχεια που μονο με το flashget μπορεις να τα κατεβασεις.(βλ. DownTown.com) Το getright ειναι το ιδανικοτερο για μεγαλα queue.(μπορεις να ορισεις μεχρι και 5000 αρχεια για κατεβασμα). Χρησιμοποιω και τα δυο αναλογως την περισταση.

Shaman
17-09-03, 02:00
Ήμουν φανατικός χρήστης του Getright για 3-4 χρόνια αλλά εδώ κ ένα χρόνο περίπου με έχει κερδίσει το DAP για όλους τους λόγους που αναφέρει ο elias. Το GoZila δεν το έχω δοκιμάσει γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι με το installation βάζει και πολλά spyware - αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.

organus
17-09-03, 02:00
flashget is da pwnz0r

xenbast_
17-09-03, 11:18
παίδες το φλασγκέτ το έχω πετύχει να δουλεύει σε κάτι σερβερς (κινέζικα εφτιπι)που άλλοι download μανατζερς βγάζουν 403, 404 κλπ, χώρια που κάνει ιμπορτ τεξτ αρχεία έτοιμες λίστες για download

Ducklord
17-09-03, 12:46
Getright, και μάθετε να το δουλεύετε. Κάνει όλα (ΟΛΑ) όσα προαναφέρατε, αρκεί να τα δηλώσετε στο config του. Είναι το ένα απο τα τρία προγράμματα του χώρου του που δουλεύει και μέσα απο PHP, ASP και PERL scripts και ΟΧΙ απλώς με HTML links, μπορεί να "καμουφλάρει" τον εαυτό του σαν ένα τυπικό browser, διαθέτει κατηγορίες, ΑΥΤΟΜΑΤΟ (ψάχτε το) segmented downloading με αυτόματη ανίχνευση όχι απλώς σε servers μα και σε σημεία που θα ορίσει ο χρήστης κ.λπ.

Α, και το πιο σημαντικό:
ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ CORRUPTION

Ξέρετε ΠΟΣΑ downloads έχω χάσει με το DAP; Της τάξεως των 650ΜΒ; Το πρόγραμμα έτρωγε, τρώει και δεν ξέρω κατά πόσο ακόμη θα συνεχίσει να τρώει φρίκες όταν ενώνει μεγάλα αρχεία. Μια στις κούκου μπορεί να στα διαλύσει. Και, όπως ξέρετε, άλλο τα 10ΜΒ που τα ξανακατεβάζεις, άλλο τα 650.

Εξάλλου, μην ξεχνάτε πως το getright ήταν ο πρώτος download manager που εμφανίστηκε. Όλα τα άλλα είναι νιούδια.

Φιλικά
Παπιάρχοντας

xenbast_
17-09-03, 13:14
δε μου λες φίλε ντακλορντ, επιλογή αρχείων μέσα απο ζιπ για κατέβασμα υποστηρίζει;

bond
17-09-03, 13:33
δε μου λες φίλε ντακλορντ, επιλογή αρχείων μέσα απο ζιπ για κατέβασμα υποστηρίζει;

:!:
Τι εννοείς; Να κατεβάσεις μόνο μερικά αρχεία μέσα από ένα zip; Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Ducklord
17-09-03, 13:51
Δεν νομίζω. Μόλις βρήκες όντως ένα πλεονέκτημα των άλλων που δεν είχα σκεφτεί. Δεν το κρίνω ως σημαντικό όμως - προσωπικά δεν μου χρειάστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Το DAP, απο την άλλη, υποστηρίζει scripted downloads;

Φιλικά
The Lord of the Ducks III: Return Of The Pimp

xenbast_
17-09-03, 14:42
κοίταξε αν έχεις ποτέ ασχοληθεί με rom auditing θα σου είχε γίνει ανάγκη το να επιλέγεις αρχεία απο ζιπάκι! η λύση είναι το mass downloader και το χρησιμοποιώ μαζί με το φλασγκετ ανάλογα το τι θέλω να κάνω. Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα δύο μαζί είναι άπαιχτα...για το νταπ μη με ρωτάς δεν έχω ασχοληθεί....

λοιπόν... www.metaproducts.com κατεβάστε το mass downloader και απολαύστε την άνεση του να κατεβάζεις ένα αρχειάκι 10κβ από ένα ζιπαρισμένο τέρας 700μβ!!!! (επιλογή μόνο από ζιπ όχι ραρ,εις κλπ)

πείτε μου αν σας άρεσε! 8) 8)

Gatoulis
17-09-03, 14:54
Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον αγρότη που του πρότειναν ραβδιστικό μηχάνημα για τις ελιές αλλά αυτός προτιμούσε τις εργάτριες…. :mrgreen:
(ασχετο αλλά καλό...)




Gatoulis II : The Eye of the Tiger.

Athlon_XP
17-09-03, 15:04
Το DAP ξέρω ότι στα corrupted files κατέχει την πρωτιά. Γι' αυτό φυσικά και έφαγε σουτ κατευθείαν και έβαλα το Getright 5.0.2.

xenbast_
17-09-03, 15:15
ποιο νταπ και ντουπ :D .... φλασγκετ ή massdownloader ή γκετραιτ (για να μην μας κυνηγάει ο ντακ) και είμαστε κομπλέ! :P

Ducklord
17-09-03, 15:22
Έτσι μπράβο!
(χεχεχεχεχεχ)

Φιλικά
Παπιόλορδας

ibok
17-09-03, 16:34
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΓΙΑ ΤΟ Getright 5 ας μου στείλει 1 μειλ εδώ,όπως επίσης και αν θέλει την Ελληνική μετάφραση του αν δεν τα πάει καλά με τα Eγγλέζικα.
Τουτο εδώ το γράφω μιά και αναφέρθηκε για τα keygens εχουν ιούς κόρες κλπ κλπ.
Προσωπικά χρησιμοποιώ και το Getright kai to FreshDownload v.6.1.
To Flash με εχει κρεμάσει κάποιες φορές και δεν το χρησιμοποιώ πιά.

SSB
20-09-03, 08:01
Ρίξτε και μιά ματιά στο Reget Deluxe και τα μικρότερα αδελφάκια του.
Ειδικά το deluxe λέει πολλά. Εχω κατεβάσει εκατοντάδες μεγάλα αρχεία τα τελευταία 2 χρόνια που το χρησιμοποιώ και ποτέ δεν είχα bit χαλασμένο :)

Stilskin
21-09-03, 21:25
:lol: :lol: :lol:
Flashget all the way!!!!!

toRus
22-09-03, 03:05
Το StarDownloader είναι από τους λίγους manager που είναι free και δεν είναι adware/spyware. Αρνούμαι να βάλω στον Η/Υ τέτοιου τύπου προγράμματα και απεχθάνομαι εταιρείες που έχουν ξεγελάσει αδαείς χρήστες έστω και στο παρελθόν (βλπ GetRight).

rebetis
29-09-03, 18:24
Συμφωνώ με τον xenbast_, massdownloader is the BEST!!! Κατεβάζει τα πάντα με φοβερή ευκολία και πολλές επιλογές. Τα μόνα που έχουν πρόβλημα είναι αυτά που είναι Leech-protected, οπότε βάζεις το Netpumper ή το απλό anti-leech plugin και ξενοιάζεις. Αρκετά καλό και το Internet Download Manager, υποστηρίζει και zip preview! :wink:

theoo27
29-09-03, 22:04
reget deluxe
δειτε το και θα καταλαβετε!!

SSB
02-10-03, 17:58
Το reget deluxe παιδιά δεν παίζεται, φτάνει να το αποκτήσει κάποιος "νόμιμα".
Κάποια cracks κλπ κλπ απλά το σκοτώνουν.

ssb

yiapap
02-10-03, 19:49
Ψηφίζω Getright for President.
Είναι ένα από τα 2 προγράμματα shareware που πλήρωσα την άδεια γιατί ο χρόνος που μου γλίτωσαν άξιζε το κάθε cent (το άλλο είναι το WinZip). Το χρησιμοποιώ από την έκδοση beta 0.xx (αχ, να θυμόμουν ποια ήταν) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν το αλλάζω με τίποτε.
Γενικά όμως, είναι ΟΛΑ θέμα συνήθειας... Όπως είπε και ο Lord of the Feathers παραπάνω το Getirght τα κάνει όλα, παρουσιάζει ΕΛΑΧΙΣΤΑ corruptions και... Μ'ΑΡΕΣΕΙ. Επί της ουσίας όμως τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα δεν υστερούν/πλεονεκτούν, παρά τα "έντονα" posts :wink:

kourou
11-10-03, 15:11
Εγώ με τη σειρά μου θα προτείνω το LeechGet. Ξέρω πως δε θα το ξέρει σχεδόν κανείς σας, κι εγώ κατά τύχη το βρήκα. Καταρχήν να πούμε ότι είναι νέο download manager σχετικά και είναι Open Source. Εκτός το πολύ εύχριστο design και interface του, πιάνει σχεδόν ΟΛΑ τα clicks, πράγμα που δεν έκαναν ορισμένα άλλα download managers που είχα δοκιμάσει στο παρελθόν. Επίσης χωρίζει και αυτό τα downloads σε μέρη (όσα θες εσύ). Προσωπικά είχα το Getright και το έβγαλα για να βάλω αυτό. Αν ψάχνετε για κάτι νέο δοκιμάστε το...

@ ADSLgr.com All rights reserved.