Επιστροφή στο Forum : Αγορα νεου DVD RW
kostas_1966
10-03-08, 22:21
Ζαχαρωνω καποιο απο τα:
Samsung LS SE-S204N
Samsung SH-S203B
PIONEER DVR-215D
LG DL H58N
:hmm:
Γνωμες-συστασεις-προτροπες ευπροσδεκτες.
LiveTVRadio
10-03-08, 22:24
Ζαχαρωνω καποιο απο τα:
Samsung LS SE-S204N
Samsung SH-S203B
PIONEER DVR-215D
LG DL H58N
Το LG lightscribe με 28 ευρω. Αλλωστε ο αναμενομενος χρονος ζωης ενος dvdrw ειναι 1 - 1.5 χρονο
Ζαχαρωνω καποιο απο τα:
Samsung LS SE-S204N
Samsung SH-S203B
PIONEER DVR-215D
LG DL H58N
Απο τα παραπανω το Samsung SH-S203B
μπορεις να δεις και την νεα σειρα απο NEC OPTIARC
το 7200 η το 7203
Το LG lightscribe με 28 ευρω. Αλλωστε ο αναμενομενος χρονος ζωης ενος dvdrw ειναι 1 - 1.5 χρονο
Και εγω LG προτεινω. Εχω ενα εδω και 4 χρονια, δεν εχει παθει το παραμικρο και απο εγγραφες super!
Πάρε όποιο θέλεις αρκεί να μην είναι Optiarc.;)
+1:oneup:
KoukosNest
11-03-08, 00:58
κι εγω samsung προτεινω ή LG
και τα δυο πολυ καλα, προσωπικα εχω samsung
kostas_1966
11-03-08, 19:47
Ως ωρας βλεπω ισοπαλια LG-SAMSUNG.
Ισοπαλια εχουμε και στη χωρα κατασκευης (Made in China).
Δυσκολη η επιλογη,μαλλον θα γινει στην τυχη(αναλογως διαθεσιμοτητας,τιμης).
Για να δουμε...
Υγ. Το αν ειναι bulk ή retail δεν εχει και μεγαλη σημασια ετσι δεν ειναι?Βιδες,φανταζομαι,θα εχουν ολα.
Συνήθως τα retail έχουν και βιβλιαράκι με οδηγίες, πετάνε και τίποτα Nero / PowerDVD τζάμπα.
Χαζομάρες δλδ. Καλύτερα το bulk να γλιτώσεις κανα €.
Συμφωνω.
Κατοχος ενος AD-7173A. Μου ειχε βγαλει την πιστη σε επανεγραψιμα δισκακια. Απαραδεκτες εγγραφες στα επανεγραψιμα και πολυ δυστροπο οσο αφορα τις μαρκες στα επανεγραψιμα.
Στα εγγραψιμα τα παει μετρια.
Γενικα δεν ειμαι καθολου, μα καθολου ευχαριστημενος.
Προσφατα πηρα το Lite-On DVDRW + / - 20X Dual Layer Black (Bulk) (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977751&product=1051059) και ειμαι ευχαριστημενος.
Τα bulk δεν εχουν τιποτα, ουτε βιδες, ουτε καλωδιο, ουτε δισκακια (μερικα retail εχουν κανα δυο labelflash/lightscribe), ουτε προγραμμα (ετσι και αλλιως ειναι "light" εκδοση).
Αν εχεις καλωδιο τοτε παρε bulk. Βιδες ολο και καπου θα βρεις.
KoukosNest
11-03-08, 22:58
Βιδες μαζι με το πυργο αν τον αγορασες εσυ ή του παλιου..
montanna.can.guy
11-03-08, 23:29
LG FTW,πήρα απο τα Multirama πέρσι ενα και δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα :)
Ζαχαρωνω καποιο απο τα:
Samsung LS SE-S204N
Samsung SH-S203B
PIONEER DVR-215D
LG DL H58N
Μα πάρεις το Pioneer με κλειστά μάτια...
Παλιότερα (που οι διαφορές στην τιμή ήταν σχετικά μεγάλες), είχε νόημα το να "ψειρίζεις" μια τέτοια αγορά.
Πλέον, ένα dvd-rw μπορεί να αλλαχθεί πολύ εύκολα.
Από την εποχή, λοιπόν, που το "ψείριζα" κι εγώ, έχω να πω ότι τα Pioneer θεωρούνται πολύ αξιόπιστα (χωρίς να έχω ακουσει κάτι άσχημο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις).
Θα σου έλεγα να τσεκάρεις και κάποιο nec (τα οποία nec είναι αρκετά όμοια με τα Pioneer, σύμφωνα με κάποια reviews που είχα διαβάσει πριν λίγα χρόνια). NEC είχα στον προηγούμενο ΗΥ μου και είχα κάψει με αυτό καμιά 400αριά δισκάκια (κι ίσως λέω λίγα...), χωρίς κανένα πρόβλημα.
Συμφωνω.
Κατοχος ενος AD-7173A. Μου ειχε βγαλει την πιστη σε επανεγραψιμα δισκακια. Απαραδεκτες εγγραφες στα επανεγραψιμα και πολυ δυστροπο οσο αφορα τις μαρκες στα επανεγραψιμα.
Στα εγγραψιμα τα παει μετρια.
Γενικα δεν ειμαι καθολου, μα καθολου ευχαριστημενος.
Σε μένα ακριβώς τ' αντίθετο συνέβη.Έχω το συγκεκριμένο DVD και δυο χρόνια περίπου,
έχει λειτουργήσει άψογα σ' όλα.Τυχαίνει ,κι είναι ,νομίζω θέμα παρτίδας.Ειδικά τα drives
είναι τελείως αναλώσιμα ,πάμφθηνα πια και είναι όπως σου "κάτσουν".
Ακριβώς όπως λέει και η gianna μην το πολυψυρίζεις, ολά πάνω κάτω είναι στο ίδιο επιπεδο, για να ρίξουν το κόστος χάρην του ανταγωνισμού έχουν ρίξει και την πιότητα(:p πού έλεγε και ο Σημίτης).
Οτιδηποτε και να πάρεις αν σου κρατήσει 1-1,5 χρόνο να είσαι ευχαριστημενος και να θεωρεις ότι έκανες καλή αγορά.
Επέλεξε βάση μόνο ποιο σου φαίνεται πιο ομορφο, ποιο έχει πιο όμορφα κουμπάκια, πιο ταιριάζει χρωματικά καλύτερα με το κουτί του και άλλα τετοια μικροαστικά κριτήρια.
prometheas
15-03-08, 23:45
Pioneer & από εμένα
Απο το γνωστό cdfreaks μπορεις να διαβασεις ενα review
http://www.cdfreaks.com/reviews/Optiarc-AD-7200A-DVD-Burner-Review
για το nec Optiarc AD-7200A που εχει σχετικα χαμηλη τιμη
kostas_1966
16-03-08, 15:29
Αυτα περι αξιοπιστιας plextor & cdfreaks. Στη μεχρι τωρα πορεια της ερευνας μου κατεληξα στο pioneer 215 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.326608) Οταν το παρηγγειλα εγραφε διαθεσιμο.Τωρα ειμαι σε αναμονη,ενω το eshop το δειχνει ως "Εξαντλημένο. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο για αγορά". Αφενος αυτη η "αξιοπιστια" των Ελληνικων καταστηματων,αφετερου αυτα τα μπερδεμενα χαρακτηριστικα που εχει (πρωτη φορα βλεπω σε dvd rw versions τυπου "DVD-R Ver. 2.0 and 2.1 (for general 4.7GB), DVD-R DL (Dual layer) Ver.3.0 (8.54GB), DVD-RW Ver.1.0, 1.1 and 1.2 (4.7GB), +R Ver 1.0, 1.1, 1.2 and 1.3 (4.7GB), +R DL (Double Layer) Ver 1.0, 1.1 (8.54GB), +RW Ver 1.1, 1.2 and 1.3 (4.7GB)" Πω πω versions!(κατα το "πω πω πινεζες!). Ηξερα οτι εχουμε τα DVD-R(W) & DVD+R(W). Τωρα τι μπλεξιμο ειναι αυτο,δεν το καταλαβαινω. Ειμαι σε ετοιμοτητα για ακυρωση της παραγγελιας. Το δε πλαισιο εχει μοντελα χωρις αριθμο μοντελου! Μιλαμε για την απιθανη,σουπερ ντουπερ καταπληκτικη Ελληνικη αγορα. Το να ακουσω ορισμενους και να παρω ενα στην τυχη δεν θα ωφελησει.Ηδη ατυχησα με το plextor,μην εχω παλι τα ιδια. Ισως,τελικα,να χτυπησω ενα εξωτερικο (usb) ουτως ωστε να ειναι και ευκολοτερο για "σουταρισμα".
Εγω παντως 3,5 χρονια το nec 3500 μουχει βγει και σκυλι, με 2 καμενα dvd ολα κ ολα,κ κανενα μα κανενα προβλημα ασυμβατοτητας με καποιο δισκακι ειτε για εγγραφη ειτε για διαβασμα!Απλα αψογο..κ ηταν τοτε το πιο φτηνο απολα..
kostas_1966
16-03-08, 15:43
Ο "δαιμονας του φορουμ" εβαλε το χερακι του και δεν φανηκε ολο μου το κειμενο.Ευτυχως υπαρχουν και backups.Επαναδημοσιευω: Μιας και ο linman κανει λογο για το cdfreaks,να πω οτι το παρον site δειχνει πρωτο to samsung 203.Στο παρελθον ειχε πλεξει και το εγκωμιο του plextor 760a το οποιο το εχω(ακομα) και αρνειται να διαβασει και να γραψει ολα τα cdrw πλην του verbatim 24x. Eκτος αυτου,εχει χαλασει και 2 στα 2 tayo yuden ceramic. Στα dvd τα παει καλα για την ωρα. Αυτα περι αξιοπιστιας plextor & cdfreaks... Τα υπολοιπα οπως γραφτηκαν στο προηγουμενο μου post.
kostas_1966
20-03-08, 23:45
Χτες τελικα παρελαβα το "πολυ" Pioneer 215 DSV.Με μεταλλικη ασημενια προσοψη,κατι διαφορετικο στα μεχρι τωρα πλαστικοποιημενα ασπρομαυρα χρωματα που ηξερα. Με το "καλημερα" εβγαλε τα μισα του λεφτα αφου "ανεστησε" καποια ταλαιπωρημενα cd-rw που το Plextor ειχε διακοψει διπλωματικες σχεσεις μαζι τους προ πολλου. Για την ωρα τεκμηριωμενες εκτιμησεις δεν μπορω να κανω,ωστοσο θα σταθω σε 1-2 σημεια. 1.Οταν το Nero κανει επιβεβαιωση εγγραφης,στο μεν plextor ολα καλως,στο δε pioneer βγαζει ενα μηνυμα τυπυ "μη μετακινησετε το δισκο,αν δεν ξεκινησει επιβεβαιωση εισαγετε τον χειροκινητα" καπως ετσι.Να υποθεσω απο αυτο οτι το plextor ειναι πιο γρηγορο παρα τη IDE συνδεση του?Θα το δω και με το cd/dvd speed αργοτερα. 2.Στην αναγνωση,σχεδον σε ολα τα δισκακια,μου βγαζει παρα πολλα errors.Τα C1 ειναι παντα μηδεν,τα C2 ομως ειναι περιπου 500 κατα μεσο ορο.Αυτα με το βοηθητικο προγραμματακι του Nero.Ομως δεν διαπιστωσα κατι κακο,αφου διαβαζει και γραφει τα παντα. 3.Οι υποδοχες πισω ειναι τρεις.Μια για το ρευμα,μια για το sata και μια αλλη για τι αραγε?Ουτε στο manual δεν αναφερεται. Επισης το γνωστο πλεον,κοκκινο καλωδιο sata εχει την μια ακρη του ισια και την αλλη του σε σχημα "Γ".Ξερει κανεις εαν παιζει ρολο που θα συνδεθει τι?Εγω συνδεσα την ακρη με το "Γ" πανω στη μητρικη γιατι ειδα να εχει γινει το αναλογο και σε αλλη υποδοχη.Νομιζω ομως οτι ειναι η λαθος επιλογη αυτη,αφου το "Γ" "ξαπλωνει" επανω,σκεπαζοντας διπλανες υποδοχες.Ας μας διαφωτισει καποιος που γνωριζει. Στη λειτουργια της συσκευης,παντως,κανενα απολυτως προβλημα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.