PDA

Επιστροφή στο Forum : E-shop και ετοιμοθάνατος δίσκος

largo
12-03-08, 22:15
Εδώ και μερικές ημέρες έχω διάφορα alert απο ένα smart προγραμματάκι για ένα δίσκο εσωτερικό DiamondMax 200 gb αγορασμένο το 2005 από το E-shop.

Επισης κάνει κάτι παλαβούς θορύβους (κάπου-κάπου).

Τα smart error είναι Seek Performance & ULTA ATA CRC errors.

Ξέρει κανείς τι παίζει με το E-shop και παρόμοιες περιπτώσεις ; Ο δίσκος έχει 3 χρόνια εγγύηση.

Ευχαριστώ.

elapse
12-03-08, 23:25
Κατέβασε το διαγνωστικό της seagate(seatools) μιας και η maxtor ανήκει πλέον σε αυτή και τρέξτο. Βγάλε ένα screenshot με καμιά ψηφιακή ή με το κινητό σου για καλό και για κακό.
Δες την απόδειξη αγοράς και αν είσαι μέσα σε εγγύηση τους τον πας για RMA.

Προσωπική εμπειρία RMA από το e-shop δεν έχω και δεν θέλω να μεταφέρω εμπειρίες άλλων...

michalispap
13-03-08, 01:02
Σχετικά με το RMA του e-shop. Έστειλα για επισκευή (ουσιαστικά αντικατάσταση) στις 8/2/08 και μέχρι σήμερα 13/3/08 δεν μου το έχουν αντικαταστήσει. Μακριάαα από e-shop

dqtas
13-03-08, 01:07
Εμένα μου αντικατέστησαν σε 5 ημέρες 2 Western Digital 250 ΜΒ που χτύπησαν,
μέσα σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου από την αγορά τους χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν έχω παράπονο.

largo
13-03-08, 03:22
Κατέβασα το SeaTools και το έτρεξα. Πέρασε χωρίς πρόβλημα και τα 3 τέστ.

Αλλά το smart συνεχίζει να μου αναφέρει TEC 15 ημερών από σήμερα, βασιζόμενο σε Ultra ATA CRC errors και Seek Performance.

....

InVADeR
13-03-08, 03:25
Παιδια οντως και εγω εστειλα για νατικατασταση 2 αντικειμενα και οντως εγιναν, ασχετα αν αργησαν αρκετα . Λογο του οτι πανε αθηνα και μετα. Πχ πας στο eshop point το προιον ως μετα να το στειλουν αθηνα μετα εκει στο καταληλο τμημα να γινει ελενχο κτλ κτλ και μετα να ξανα ερθει πισω ..

Τεσπα το 1 απο τα 2 ειναι σιγουρο οτι δεν το ελενξαν κιολας (1 dvd drive για λαπτοπ) το οποιο αν και με εβγαζε προβλημα (χωρις να το πολυ ψαξο μετα απο κανα 3 μηνς απο την αγορα του πρεπει να ειχε προβλημα κατι με drivers και εγω τους το εστηλα ως προβλημα οτι δεν γραφει καλα και μου στηλαν αλλο καινουργιο). Αμα το ελενχανε αυτο θα διαπιστονανε οτι δεν υπηρχε κανενα προβλημα.

Οποτε γινονται και κατι τετοια μερικες φορες..

elapse
13-03-08, 16:00
Κατέβασα το SeaTools και το έτρεξα. Πέρασε χωρίς πρόβλημα και τα 3 τέστ.

Αλλά το smart συνεχίζει να μου αναφέρει TEC 15 ημερών από σήμερα, βασιζόμενο σε Ultra ATA CRC errors και Seek Performance.

....
Αν το επίσημο διαγνωστικό λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα άντε να βγάλεις άκρη...Το ίδιο θα τρέξουν και οι τεχνικοί του e-shop...

Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς;

largo
13-03-08, 19:07
Αν το επίσημο διαγνωστικό λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα άντε να βγάλεις άκρη...Το ίδιο θα τρέξουν και οι τεχνικοί του e-shop...

Εδώ και χρόνια το Drive Health.

elapse
13-03-08, 23:09
Στο faq (http://www.drivehealth.com/faq.html), και με βάση το What is "Ultra ATA CRC Error Rate"?, έχεις σκεφτεί να αλλάξεις το καλώδιο;

largo
13-03-08, 23:39
Στο faq (http://www.drivehealth.com/faq.html), και με βάση το What is "Ultra ATA CRC Error Rate"?, έχεις σκεφτεί να αλλάξεις το καλώδιο;

Ναι το άλλαξα just in case μια και ο δίσκος είναι 2ος στο καλώδιο (και ο 1ος είναι οκ).

Και με την αλλαγή καλωδίου δεν άλλαξε κάτι. Εν τω μεταξύ επειδή ο δίσκος αυτος είναι backup, λειτουργεί λιγο. Μόλις λοιπον "ξεκουραστει" η πιθανή ημερομηνία προβλήματος πάει μακρυά επειδή δεν δουλεύει. Μόλις κανω backup μου λεει μια εβδομάδα μπροστά. ....

andreasp
15-03-08, 09:22

Δώστου μία στο πάτωμα, να πεθάνει εντελώς , και να μην ασχολείστε με προγράμματα και κωδικούς λαθών.

@ ADSLgr.com All rights reserved.