PDA

Επιστροφή στο Forum : Internet sharing with VAG200G - HELP

jtzimitras
16-03-08, 23:33
Εχω ένα laptop και περιμένω να παραλάβω έναν Η/Υ (σταθερό). Χρησιμοποιώ το Linksys VAG200G, που από μια βόλτα στο forum διαπίστωσα ότι είναι μια αρκετά καλή επιλογή. Το πρόβλημά μου έχει ως εξής: Οταν αγοράστηκε το Modem το εγκατέστησε και το ρύθμισε τεχνικός, χωρίς να βλέπω τι έκανε, αλλά ακόμη κι αν έβλεπα δεν θα πολυκαταλάβαινα. Θέλω λοιπόν να διατηρήσω την ασύρματη σύνδεση με το laptop (η οποία είναι πολύ καλή) και να δώσω Ιντερνετ και στον σταθερό υπολογιστή. Απ' ό,τι έμαθα αυτό γίνεται μέσω της θύρας Ethernet που υπάρχει στο Modem. Από εκεί και μετά όμως;
Θα έχω Ιντερνετ στον σταθερό ακόμη και όταν το laptop είναι σβησμένο;
Θα έχω Ιντερνετ στον σταθερό ακόμη και όταν είμαι στο Ιντερνετ στο laptop;
Τί ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στον σταθερό;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

29gk
17-03-08, 14:59
Σε πρωτη φαση, θα συνδεσεις τον καινουργιο σταθερο ( μεγεια) με καλωδιο δικτυου στην καρτα δικτυου του σταθερου και οχι στο μοντεμ και σε μια ( απο τις 4 ) ελευθερη LΑΝ θυρα του Linksys. Υποθετω πως ο τεχνικος τα εχει ρυθμισει ετσι που δεν θα χρειαστεις κατι παραπανω εκτος ισως απο το περασμα των DNS στην καρτα του σταθερου. Αυτο ομως μπορεις ευκολα να το κανεις αργοτερα, αν δεν εχεις ιντερνετ , ξαναγραφοντας εδω για περισσοτερες συμβουλες αναφεροντας ομως και το λειτουργικο που χρησιμοποιεις.

Με το ρουτερ που εχεις, μπορεις ανετα να συνδεσεις ταυτοχρονα μεχρι και τεσσερα μηχανακια με καλωδιο και αλλα 65 ( νομιζω ) ασυρματα και ολα να εχουν ταυτοχρονα ιντερνετ.

jtzimitras
17-03-08, 15:06
Σε πρωτη φαση, θα συνδεσεις τον καινουργιο σταθερο ( μεγεια) με καλωδιο δικτυου στην καρτα δικτυου του σταθερου και οχι στο μοντεμ και σε μια ( απο τις 4 ) ελευθερη LΑΝ θυρα του Linksys. Υποθετω πως ο τεχνικος τα εχει ρυθμισει ετσι που δεν θα χρειαστεις κατι παραπανω εκτος ισως απο το περασμα των DNS στην καρτα του σταθερου. Αυτο ομως μπορεις ευκολα να το κανεις αργοτερα, αν δεν εχεις ιντερνετ , ξαναγραφοντας εδω για περισσοτερες συμβουλες αναφεροντας ομως και το λειτουργικο που χρησιμοποιεις.

Με το ρουτερ που εχεις, μπορεις ανετα να συνδεσεις ταυτοχρονα μεχρι και τεσσερα μηχανακια με καλωδιο και αλλα 65 ( νομιζω ) ασυρματα και ολα να εχουν ταυτοχρονα ιντερνετ.
Ευχαριστώ πολύ...!!!

@ ADSLgr.com All rights reserved.