PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94

WAntilles
31-01-06, 03:33
...καλύτερος εξοπλισμος σημαίνει μεγαλύτερος προυπολογισμός...

Όχι γιατί θα έχεις το 1/10 των ανθρώπων, απλά 20 φορές αρτιότερα εξοπλισμένους.

Και θα κάνουν σωστή δουλειά - όχι όπως τώρα.

Ή αλλιώς, 300 σφεντόνες κάνουν όσο 15 repeating blaster rifles. Βάλτε τα αντιμέτωπα, και μαντέψτε ποιός θα κερδίσει.

blizard
31-01-06, 03:47
μια αφελής ερώτηση: αφου είμαστε τόσοι πολλοι αυτοι που δεν θέλουμε την υποχρεωτική στράτευση,γιατι σε κανένα ΜΜΕ δεν έχουμε δει μια σοβαρή συζήτηση για κατάργηση της?
μηπως γιατι τα συμφέροντα ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ?μηπως ειναι απλα ΠΟΛΛΑ τα λεφτά των εξοπλισμών?
Τα λεφτά των εξοπλισμών είναι ακόμα πιο πολλά αν καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση και πάρουμε επαγγελματίες ...
Η χαρά των Αμερικάνων είναι που θα τους πληρώνουμε και θα τους παρακαλάμε κιόλας να μας πουλήσουν τα νέα πανάκριβα όπλα που μόλις πούλησαν στους Τούρκους .

Αν γίνει συζήτηση θα ακουστεί ότι δεν χρειάζονται τόσες αγορές αλλά καλή συντήρηση παλαιοτέρων όπλων και εκπαίδευση για όλους , και ίσως αυτό δεν βολεύει σε όσους θέλουν να αγοράζουν πανάκριβα όπλα(με μίζες) για να μας προστατεύουν.

Cafeeine
31-01-06, 04:13

Οπως κάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι?
Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα είναι άλλο.
Τα παιχνίδια των εξοπλισμών, εκεί που παίζονται τα χοντρά λεφτά είναι άσχετα πιστεύω με τον εξοπλισμό των εφέδρων. Τα F-16 είναι άσχετα με το άν θα πάει κανεις φαντάρος. σίγουρα θα υπάρξει κάποια οικονομία, αλλά εκεί το πρόβλημα είναι πολιτικό όχι στρατιωτικό.

ΠΑΟΚ
31-01-06, 04:22
Εγω πηστευω οτι ο στρατος πρεπει να γινει επαγγελματικος πλεον αυτο κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι και το καλυτερο αλιως θα εχουμε το ιδιο μπαχαλο που ειναι και τωρα

:) :) :) :) :) :)

manoulamou
31-01-06, 13:52
Η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας με μαέστρο τον κυπριακής καταγωγής υπουργό Ενέργειας ανοίγουν αγκάλες στο Μάρκο Παγδατή Οι στρατιωτικές υποχρεώσεις του Μάρκου Παγδατή έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκαν μετά την μεγάλη επιτυχία του στο αυστραλιανό Όπεν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα ψηλά στην ατζέντα της αυστραλιανής πολιτικής ηγεσίας. Ο κυπριακής καταγωγής υπουργός Ενέργειας της Αυστραλίας, Θίο Θεοφάνους, δήλωσε στην εφημερίδα Herald Sun ότι αν η κυπριακή Πολιτεία δεν δείξει προθυμία να απαλλάξει τον Μάρκο από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις τότε θα "ήμασταν ευτυχείς να τον καλωσορίσουμε ως πολίτη της Μελβούρνης"! Θα ήταν τραγωδία, συνέχισε ο κ. Θεοφάνους, να ανακοπεί η πορεία του καλύτερου παίχτη στην ιστορία της Κύπρου για να υπηρετήσει δύο ή και περισσότερα χρόνια στο στρατό. Μετά από συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με τον κ. Θεοφάνους, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης φέρεται να έχει ζητήσει από τον υπουργό Άμυνας και τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου να παρέμβουν για να απαλλαγεί ο Παγδατής από την στρατιωτική θητεία. Περισσότερα εδώ... http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2477&mode=thread&order=0&thold=0
Έλεος πραγματικά έλεος, επειδή χτύπαγε ένα μπαλάκι πέρα δώθε και έχει τη σούπερ Γαλλίδα γκόμενα να απαλλαχτεί το παιδί έτσι; Ενώ τα άλλα μικρά πράσινα ανθρωπάκια να πάνε να φυλάνε τη γκρίζα ζώνη. Και μιλάμε για ΚΥΠΡΟ έτσι;

Δηλαδή τί παραπάνω προσέφερε αυτός στη πατρίδα απο τον καθημερινό άνθρωπο που σκοτώνεται στη δουλειά για να φέρει ένα κομμάτι ψωμί στο σπίτι;

Οταν δεις τα δικα μας ΜΜΕ ποσο ψηλα επαιζαν το θεμα της συμμετοχης στον καποιο τελικο τενις καποιου ελληνοΚυπριου
καταλαβαινεις ποση ελλειψη συμβολων, που να μας ανεβαζουν το Εθνικο Ηθικο μας εχει η πλειοψηφια.
Και να μην σας θυμισω ποσοι, μετα τον παμμεγιστο Θριαμβο της εθνικης ποδοσφαιρου
ζητουσαν επιτακτικα να γινει ΕΛΛΗΝΑΣ ο Γερμανος προπονητης.
Δυστυχως και το ηθικο μας ειναι πολυ πεσμενο και το ΑΝηθικο δεν παει καλυτερα-
οπως ειχε πει καποτε ο πρωην προεδρος Στεφανοπουλος.
ελαφρως:offtopic: :offtopic:
Με κατι τετοια, σε λιγο θα εκλεγει δημαρχος Θεσσαλονικης ο γνωστος Ελληνάρας
και τα πρεζονια τα βλεπω στην Ψυτταλεια για διακοπες. :worthy: :rofl:

edit
Μια ακομα ψηφο στον επαγγελματικο στρατο, αλλα μονο με ελληνικης καταγωγης στρατιωτες...

Chris2004
07-02-06, 14:20
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_101214_07/02/2006_145222

Ο Στρατός πάνω απ'όλα ενδιαφέρεται για την υγεία και τη καλή κατάσταση των στρατεύσιμων.
Πιείτε γαλατάκι κάνει καλό...

aroutis
07-02-06, 14:33
Ο στρατός ή το συγκεκριμένο στρατόπεδο;

Μήπως γενικεύεις λίγο;

maxcp
07-02-06, 18:29
Ο στρατός ή το συγκεκριμένο στρατόπεδο;

Μήπως γενικεύεις λίγο;

ο στρατός...
βαριέμαι να κάνω copy/paste απο τους ομηρους, ΠΟΛΛΑ συμβάντα όπως αυτό(χαλασμένο λάδι-μέλι κλπ) ..

Chris2004
07-02-06, 19:54
90+ Τόνοι δεν είναι γενικολογία...είναι αγοράζουμε χαλασμένα επειδή είναι πιό φθηνά και τα στέλνουμε στα μικρά πράσινα ζώα - τους φαντάρους. Μην ανησυχείς σε άλλα στρατόπεδα υπάρχουν ΠΟΛΥ χειρότερα.

JohnJ
23-02-06, 20:35
Άλλος ένας... που έφυγε άδικα στον Έβρο προχτές...

Να δω πόσους άλλους πρέπει να δούμε για να ξυπνήσουν κάποιοι...

Και δεν είναι αυτο, σκέφτομαι και πόσοι άλλοι έχουν φύγει και δεν έχει φτάσει η είδηση στα αυτιά μας... :(

Michelle
23-02-06, 21:54
Δεν διάβασα όλο το θέμα-μαμούθ αλλά θα απαντήσω στο πρώτο μήνυμα: ΝΑΙ να καταργηθεί η υποχρετική στράτευση. Μόνο η Ελλάδα, η Κύπρος και η Τουρκία την διατηρούν στην Ευρώπη. Καιρός να πάει και αυτή τη χώρα άλλο ένα βηματάκι μπροστά (σαν το μωρό περπατάει, βηματάκι βηματάκι, ε άντε να κάνει άλλο ένα) :mad:

mastermind
24-02-06, 01:23
Δεν διάβασα όλο το θέμα-μαμούθ αλλά θα απαντήσω στο πρώτο μήνυμα: ΝΑΙ να καταργηθεί η υποχρετική στράτευση. Μόνο η Ελλάδα, η Κύπρος και η Τουρκία την διατηρούν στην Ευρώπη.

Ακριβώς όπως το είπες! Σου φαίνεται λογικό να θέλουμε να τρέχουμε 12 μήνες στα βουνά και τα λαγκάδια και να πληρώνουμε απο πάνω? 'Η μηπως είμαστε στρατόκ@υλοι? Ειναι δεδομένο οτι θέλουμε να αποτελούμε εγγύηση σαν πολίτες για την ασφάλεια της χώρας αλλα μην μας πεθάνουν εκ των προτέρων.

Όταν λοιπον η Τουρκία γίνει μια πλήρως ευρωπαϊκή χώρα τότε 3 μήνες είναι υπεραρκετοί για την βασική εκπαίδευση. Η Κύπρος εχει το 40% των εδαφών της υπο κατάλληψη, τι θα ήθελες να κάνει? Να δώσει και τα υπόλοιπα?

Μην ξεχνάμε οτι ο πολιτισμός είναι μια έννοια σχετική, δεν νομίζω σήμερα οτι σήμερα η Δύση πόσο μάλλον η Ανατολή είναι αρκετά πολιτισμένες "συμμαχίες" ωστε να υπάρχει ασφάλεια στον κόσμο. Αλλωστε απο τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στην Γη ο πόλεμος εναλλάσεται με την ειρήνη διαρκώς. Γι'αυτό πρέπει να είμαστε διαρκώς σε ετοιμότητα, σαν τα φυσικά φαινόμενα ενα πράγμα.

Οβελίξ
24-02-06, 12:31
Ο θεσμός διατηρείται μόνο και μόνο επειδή το κράτος αδυνατεί να φτιάξει επαγγελματικό στρατό. Προτιμά λοιπόν να επιστρατεύει τους πολίτες του στο όνομα ενός αόρατου κινδύνου παρά να τους αφήσει απερίσπαστους στην παραγωγή μπας και κάνουμε κάτι ως χώρα.

Δηλαδή ποιος πρόκειται να μας επιτεθεί?? Η Βουλγαρία γίνεται μελος της ΕΕ σε δυο χρονια, Αλβανία και Σκόπια έχουν αστείες ένοπλες δυνάμεις και η Τουρκία είναι στο δρόμο για την ΕΕ. Χέστηκε η Τουρκία αν της ανήκουν πέντε βραχονησίδες.

Κανείς δεν είπε να καταργηθεί ο Στρατός μας. Χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει μόνο η γειτονιά μας. Η υποχρεωτική στράτευση είναι το πρόβλημα. Θεσμός εποχών που οι κίνδυνοι ήταν μεγάλοι και οι πόλεμοι πιθανοί.

Οι πόλεμοι γίνονταν για κατάκτηση εδαφών και πρόσβαση σε πλουτοπαραγωγικές πηγές. Επίσης όσο πιο αυταρχικό (απολυταρχικό) το καθεστώς τόσο πιθανότερος ο πόλεμος.

Στην Ευρώπη δεν έχουμε ούτε πολεμοχαρείς ηγεμόνες ούτε συνοριακές διαφορές. Να κατακτήσεις την επαρχία του άλλου να την κάνεις τι?? Μόνο οι χώρες που ζουν ακόμη 60-70 χρόνια πίσω έχουν τέτοιες σκέψεις και ιδέες.

JohnJ
24-02-06, 14:14
Συμφωνώ απόλυτα με τον Οβελίξ και ταυτόχρονα απορώ με αυτούς που νομίζουν ότι είμαστε συνεχώς σε μια εμπόλεμη κατάσταση!!

Το ότι πρέπει να είμαστε διαρκώς σε ετοιμότητα (γιατί ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος κανείς) δεν έχει καμία σχέση με την μη κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης! Όπως λέει και ο τίτλος μιλάμε για κατάργηση της υποχρεωτικής μαζοχιστικής στράτευσης, όχι του στρατού!!

Αλλά πληρώνουμε την ανικανότητα της χώρας να δημιουργήσει επαγγελματικό στρατό. Αυτό και μόνο.

Chris2004
24-02-06, 20:45
Συμφωνώ απόλυτα με τον Οβελίξ και ταυτόχρονα απορώ με αυτούς που νομίζουν ότι είμαστε συνεχώς σε μια εμπόλεμη κατάσταση!!

Μην απορείς, όταν η προπαγάνδα ξεκινάει απο παιδική ηλικία με "Τους κακούς άπιστους μουσουλμάνους που μας υποδούλωσαν 400 χρόνια, μας βίαζαν τις γυναίκες, μας είχαν σκλάβους κτλ κτλ" και συνεχίζεται στον στρατό με συνθήματα "Τούρκος καλός μόνο Νεκρός".

Spirus
24-02-06, 22:04
Αστε που ο στρατός συμβάλλει και στην φαινομένικη μείωση της ανεργίας...;)
Για αυτό και είναι χρήσιμο εργαλείο για τις κυβερνήσεις μας...

Jsone
27-02-06, 17:07

Ή αλλιώς, 300 σφεντόνες κάνουν όσο 15 repeating blaster rifles. Βάλτε τα αντιμέτωπα, και μαντέψτε ποιός θα κερδίσει.

Σωστότατο.Ο στρατός μας στην σημερινή μορφή του ανήκει σε άλλες εποχές.Ζούμε στην εποχή που πολύ μικρές ομάδες εξειδικευμένων ειδικών δυνάμεων με αεροπορική υποστήριξη μπορούν να καθηλώσουν μεραρχίες και μεραρχίες, αλλα αντί να πηγαίνουμε σε αυτό που είναι προφανές οτι είναι η επιταγή των καιρών(μικρότερο μέγεθος-μεγαλύτερη εξειδίκευση-καλύτερη τεχνολογία-επαγγελματισμός) παραμένουμε στην λογική του ψυχροπολεμικού στρατού.Ηθελα να ξερα, αν ολες αυτές οι μονάδες που μένουν ακομα στο σχήμα G3-M60 θα φτάσουν ποτέ στο "μέτωπο" (άλλη απαρχαιωμένη έννοια αυτή) σε περίπτωση πολέμου.Ακόμα και αν καταφέρουν να στελεχωθούν (περιμένοντας να γίνει η επιστράτευση δηλαδή) θα έχουν βομβαρδιστεί-μπερδευτεί-χαθεί-λιποτακτήσει μέχρι διάλυσης μέχρι να φτάσουν κάπου που να χρειάζονται.

Chris2004
27-02-06, 17:36
Μήν ανησυχείς έχουμε τα υπερσύγχρονα Huey...αυτά θα μας πάνε "ακέραιους" στο μέτωπο.

maxcp
03-03-06, 19:24
δυστυχώς κατατάχθηκα...
ενα πράγμα θα πώ: ΜΗΝ κάνει κανένας το ίδιο λάθος...ΜΗΝ καταταγείτε..
τα πράγματα ειναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χειρότερα και απο όσο τα περίμενα..

πραγματικα τρελένομαι οταν σκέφτομαι οτι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που ειναι υπερ αυτης της ΑΗΔΙΑΣ που λέγεται Υποχρεωτική στράτευση...ΜΟΝΟ εαν εισαι ΜΑΜΟΘΡΕΥΤΟ η ΤΕΜΠΕΛΗΣ θα σαρεσει ο στρατός..ΔΕΝ κερδίζεις τπτ..Χανεις πολλά...

Cafeeine
03-03-06, 19:51
Καλός πολίτης maxcp. Κουράγιο. 12 μήνες είναι αυτοί.

maxcp
03-03-06, 20:02
ευχαριστώ φίλε Cafeeine :)

WAntilles
03-03-06, 20:05
δυστυχώς κατατάχθηκα...
ενα πράγμα θα πώ: ΜΗΝ κάνει κανένας το ίδιο λάθος...ΜΗΝ καταταγείτε..
τα πράγματα ειναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χειρότερα και απο όσο τα περίμενα..

πραγματικα τρελένομαι οταν σκέφτομαι οτι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που ειναι υπερ αυτης της ΑΗΔΙΑΣ που λέγεται Υποχρεωτική στράτευση...ΜΟΝΟ εαν εισαι ΜΑΜΟΘΡΕΥΤΟ η ΤΕΜΠΕΛΗΣ θα σαρεσει ο στρατός..ΔΕΝ κερδίζεις τπτ..Χανεις πολλά...

Πολύ καλά τα λες maxcp.

Μόνο οι υπερχουντικοί, δεξιοβασιλόφρονες, εθνικόφρονες, δηλαδή όλοι οι άφρονες, θέλουν τη "θητεία".

aroutis
03-03-06, 20:11
Καλός πολίτης ..:D

maxcp
03-03-06, 20:34
Πολύ καλά τα λες maxcp.

Μόνο οι υπερχουντικοί, δεξιοβασιλόφρονες, εθνικόφρονες, δηλαδή όλοι οι άφρονες, θέλουν τη "θητεία".

φιλε Wantilles, στο στρατόπεδο που είμαι εχει στον θάλαμο κάδρο του βασιλιά Γεωργιου του Α!!!!!!!! Απίστευτα πράγματα!
οσα λέγατε εδω μέσα οι ΚΑΤΑ της υποχρεωτικής στράτευσης επαληθέυτηκαν στο μέγιστο! πραγματικά πρέπει να ανοιξουμε τα μάτια στους νέους , να μην την πάθουν όπως εμείς...Μακάρι να μην χρειαζόταν να πάω..

Υ.Γ. Ειναι απίστευτο το ποσο ΧΑΖΟΥΣ ανθρώπους συναντάς στον στρατό...
Ειναι απίστευτο να σε ρωτάει ο λοχίας ποιος θέλει μείωση της θητείας, να σηκώνεις το χέρι ανάμεσα σε 50 άτομα και να σου ρίχνει κάμψεις..
Ειναι απίστευτο το ΠΟΣΟ πολύ ζηλευουν οι ανθυπολοχαγοί τους σπουδαγμένους φαντάρους..
Ειναι ντροπιαστικό να βλεπεις 20χρονη να βρίζει το σπίτι 30χρονου διδάκτωρα παντρεμένου.

Γμτ θέλω να γράψω τόσα πολλά, αλλα ειναι ΤΟΣΟ ανώφελο..Και ακόμα είμαι στην αρχή...

aroutis
03-03-06, 20:39
LOL
Που βρίσκεσαι ρε; Και καλά, έχει internet εκει ;:lol:

Cafeeine
03-03-06, 20:42
Ξέρω οτι σε κάποιες μονάδες έχουν πρόσβαση.. Οχι σαν τα δικά μου τα χρόνια που θησαύρισαν τα netcafe (και πάλι καλά που δεν υπήρχε το adslgr τότε...)

maxcp
03-03-06, 20:47
LOL
Που βρίσκεσαι ρε; Και καλά, έχει internet εκει ;:lol:

δεν έχουμε τουαλέτες(πάμε σε άλλο λόχο)-θέρμανση-μαχαίρια(μοιραζόμαστε ένα μαχαίρι το τραπέζι των 6 :lol:) κλπ κλπ κλπ και θα έχει ίντερνετ? ειμαι σπιτάκι με άδεια μέχρι κυριακή βράδυ :redface:

Νικαετός
03-03-06, 20:47
Κουράγιο max , τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα ...εεε οι πρώτες 100 μέρες εννοώ , μετά δεν θα σου κάνει εντύπωση τίποτα πλέον , θα βρεις και τις άκρες και θα περάσει ο καιρός , μην στενοχωριέσαι !

Καλός πολίτης .

aroutis
03-03-06, 20:49
δεν έχουμε τουαλέτες(πάμε σε άλλο λόχο)-θέρμανση-μαχαίρια(μοιραζόμαστε ένα μαχαίρι το τραπέζι των 6 :lol:) κλπ κλπ κλπ και θα έχει ίντερνετ? ειμαι σπιτάκι με άδεια μέχρι κυριακή βράδυ :redface::lol::lol::lol::lol::lol::up:

aroutis
03-03-06, 20:51
Ξέρω οτι σε κάποιες μονάδες έχουν πρόσβαση.. Οχι σαν τα δικά μου τα χρόνια που θησαύρισαν τα netcafe (και πάλι καλά που δεν υπήρχε το adslgr τότε...)Εγω την έβγαλα με dialup.. και βέβαια τις πρώτες 21 μέρες αν θυμάμαι καλα ΑΔΕΙΑ ;;; τι είναι αυτό; :rofl:

maxcp
03-03-06, 20:58
σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση :)
ελπίζω να περάσει γρήγορα ο καιρός σε αυτό το φρενοκομείο :(

Chris2004
03-03-06, 20:59
Κουράγιο Max...

Σου είπα ρε φίλε να ΜΗ πάς...Ανυποταξία Forever...

astral
03-03-06, 21:07
δυστυχώς κατατάχθηκα...
ΜΟΝΟ εαν εισαι ΜΑΜΟΘΡΕΥΤΟ η ΤΕΜΠΕΛΗΣ θα σαρεσει ο στρατός..ΔΕΝ κερδίζεις τπτ..Χανεις πολλά...

Ναι και μαλιστα τα μεγαλύτερα μαμοθρευτα πηγαινουν υποβρυχιες καταστροφες και ειδικές δυναμεις γενικότερα......με τετοιες αποψεις και μυαλα παλι καλα που δεν σε βγαλαν ι5

JohnJ
03-03-06, 21:12
Κουράγιο max , τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα ...εεε οι πρώτες 100 μέρες εννοώ , μετά δεν θα σου κάνει εντύπωση τίποτα πλέον , θα βρεις και τις άκρες και θα περάσει ο καιρός , μην στενοχωριέσαι !

Καλός πολίτης .

Ναι γιατί μετά τις 100 μέρες σου έχει γίνει η πλύση εγκεφάλου και είσαι και εσύ ένα ζώο που πλεόν δεν σου κάνει αίσθηση τίποτα.

Και εγώ απορώ μαζί σου και τρελαίνομαι maxcp για το ότι υπάρχει έστω και ένα άτομο υπέρ αυτής της αηδίας.

Καλό κουράγιο και κράτα μας ενήμερους για τις αθλιότητες που θα βλέπεις κατα καιρούς.. πρέπει να τα λέμε και ας έχουν χιλιοειπωθεί γιατί νομίζουν μερικοί ότι αυτά γινόταν στο στρατό του παρελθόντος και τώρα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί..

Υ.Γ. Προχτές μιλούσα με ενα παιδί απο Γαλλία που σπουδάζει εκεί και έχει έρθει Ελλάδα για να ολοκληρώσει μια εργασία του και τον ρώτησα για τον στρατό και φυσικά μου είπε ότι είναι καθαρά επαγγελματικός στη Γαλλία. Αστειευόμενος ακόμη μου είπε ότι και αυτός ο στρατός είναι άχρηστος γιατί με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα (π.χ. ατομική βόμβα) λίγα άτομα μόνο και είναι ικανά να κάνουν τη ζημιά....

docthis
03-03-06, 21:15
Ούτε κι εγώ έχω παρακολουθήσει το τεράστιο θέμα από την αρχή (δεν έχω το κουράγιο να διαβάσω 54 σελίδες με τα ίδια πράγματα). Καλό θα ήταν όμως να εκφράζονται επί του θέματος όσοι έχουν πάει στρατό και έχουν απολυθεί, οπότε έχουν και πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει. Κι αυτό γιατί όλοι όσοι βγαίνουν έχουν να πουν δεκάδες άσχημες εμπειρίες που σε μεγάλο βαθμό δεν συνέβησαν ποτέ και απλά προσπαθούν απεγνωσμένα να τραβήξουν την προσοχή. Ό,τι ακούτε από άλλους λοιπόν κρατήστε το κάπου στη μνήμη σας για το μέλλον αλλά μην το αναμεταδίδετε. Ακόμα κι εσείς όταν υπηρετείτε πάντα θα λέτε τα χειρότερα.

Όσον αφορά τη σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τα σχόλια περί ψυχροπολεμικού στρατού, έχω να πω ότι οι χώρες που συγκρίνετε έχουν εξασφαλίσει τα σύνορά τους πριν καταργήσουν την υποχρεωτική στράτευση. Η Ελλάδα καλώς ή κακώς δεν έχει τίποτα σίγουρο αφού γειτονεύει με την πολυτάραχη Μέση Ανατολή. Φυσικά και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη απ' ότι ήταν, αλλά παραμένει σχετικά ρευστή. Όχι ότι οι πολιτικοί της Τουρκίας θέλουν πόλεμο, αλλά οι στρατηγοί τους μπορεί να κάνουν κανά πραξικόπημα για οικονομικούς κυρίως λόγους...

Για καλό και για κακό λοιπόν πρέπει ως έθνος να είμαστε τουλάχιστον υποψιασμένοι και να ξέρουμε πώς δουλεύει το ρημάδι το όπλο κι ας μην το χρειαστούμε ποτέ. Σίγουρα δεν χρειάζεται η υποχρεωτική θητεία να διαρκεί 12 μήνες, αλλά 4-6 μήνες οπωσδήποτε και θα σας εξηγήσω το σκεπτικό μου. Ο πρώτος μήνας ειναι η λεγόμενη βασική εκπαίδευση, δηλαδή παραγγέλματα και όπλα. Όσοι δεν έχετε καταταγεί και νομίζετε ότι ένας μήνας είναι πολύ γι' αυτό, περιμένετε να πάτε και θα δείτε. Ο δεύτερος μήνας είναι η εκπαίδευση για την ειδικότητα που λάβατε. Τους υπόλοιπους μήνες θα μάθετε πως πραγματικά λειτουργεί ο στρατός. Θα έχετε ακούσει ότι "εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός" και είναι περίπου έτσι. Δεν είναι εύκολο σε κανέναν να το περιγράψει αυτό, πρέπει να το ζήσετε για να το καταλάβετε και να μπείτε στο κλίμα.

Θα μου πείτε βέβαια ότι δεν χρειάζεται να τα βιώσετε αυτά, όταν έρθει η ώρα θα δείτε. Αν όμως έρθει ποτέ η ρημάδα η ώρα, δεν θα μπορέσετε να προσαρμοστείτε ξαφνικά στις συνθήκες. Περιμένετε ότι θα βρεθεί κανείς τότε να σας μάθει πώς να ρίχνετε με το όπλο; Ή μήπως εχετε την αυταπάτη ότι είναι σα να παίζετε 1st person shooter;

Να θυμήσω ότι σοβαρά παραπτώματα που είναι εύκολο να γίνουν (λόγω αφέλειας ή άγνοιας) και που εν καιρό ειρήνης τιμωρούνται με "5", εν καιρό πολέμου δεν περνάνε έτσι...

Τέλος θα απαντήσω στον maxcp, πώς μόνο αυτοί που κατηγορείς δεν θέλουν να ξεβολευτούν από το σπιτάκι τους και να τρέχουν στο στρατό. Και στην τελική μόνο κάτι τέτοιοι πετυχαίνουν αναβολές επί αναβολών. Αν ηρεμήσεις λιγό και κοιτάξεις να κάνεις καλές παρέες εκεί μέσα θα περάσεις μια χαρά και όταν έρθει η στιγμή της απόλυσης θα με θυμηθείς...

Όπως είπα, όσοι δεν έχουν πάει στρατό ας το ξανασκεφτούν πριν απαντήσουν με επιχειρήματα βασιζόμενα σε φήμες.

maxcp
03-03-06, 21:16
Ναι και μαλιστα τα μεγαλύτερα μαμοθρευτα πηγαινουν υποβρυχιες καταστροφες και ειδικές δυναμεις γενικότερα......με τετοιες αποψεις και μυαλα παλι καλα που δεν σε βγαλαν ι5

Ι1 με έβγαλαν ΔΥΣΤΥΧΩΣ ..
αυτοι φίλε μου ειναι ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ..
εχω λοχία πρασινοσκούφη και δεν μπορει να διαχωρίσει τις γάτες απο τους σκύλους..
Σίγουρα είσαι απο αυτους που πρίν τον στρατό μαμάνε και δέρνουν και ΘΑ πάνε ειδικές δυνάμεις και μετά κλαίνε απο το πρώτο βράδυ και παίρνουν καθημερινά την μαμά για ΠΡΩΤΗ μετάθεση στο σπίτι τους αλλιώς απειλούν οτι θα αυτοκτονήσουν...Εκτός αν είσαι απο τους ΥΠΕΡπατριώτες που θα λιανίσουν τους Μογγόλους αλλα δεν μπορούν ουτε ενα 'επ'ώμου' να κάνουν η στηνβολή πιάνουν 209:lol:..

maxcp
03-03-06, 21:25
Ναι γιατί μετά τις 100 μέρες σου έχει γίνει η πλύση εγκεφάλου και είσαι και εσύ ένα ζώο που πλεόν δεν σου κάνει αίσθηση τίποτα.

Και εγώ απορώ μαζί σου και τρελαίνομαι maxcp για το ότι υπάρχει έστω και ένα άτομο υπέρ αυτής της αηδίας.

Καλό κουράγιο και κράτα μας ενήμερους για τις αθλιότητες που θα βλέπεις κατα καιρούς.. πρέπει να τα λέμε και ας έχουν χιλιοειπωθεί γιατί νομίζουν μερικοί ότι αυτά γινόταν στο στρατό του παρελθόντος και τώρα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί..

Υ.Γ. Προχτές μιλούσα με ενα παιδί απο Γαλλία που σπουδάζει εκεί και έχει έρθει Ελλάδα για να ολοκληρώσει μια εργασία του και τον ρώτησα για τον στρατό και φυσικά μου είπε ότι είναι καθαρά επαγγελματικός στη Γαλλία. Αστειευόμενος ακόμη μου είπε ότι και αυτός ο στρατός είναι άχρηστος γιατί με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα (π.χ. ατομική βόμβα) λίγα άτομα μόνο και είναι ικανά να κάνουν τη ζημιά....

σίγουρα οι μεγαλύτεροι εχουν δεί περισσότερα αλλα ως τώρα εχω δει ΠΟΛΛΑ ασχημα πράγματα..
πιο πολυ με πίκρανε σαν άνθρωπο που όταν πηγαίνουμε για φαγητό κάποιες φορες μας βάζουν να φωνάζουμε για 'κακους τουρκους που θα @@@με τις μάνες τους και θα πάρουμε τον Βόσπορο την πόλη και όλη την τουρκία..΄
εγω δεν τραγουδούσα και ο εποπ με απείλησε οτι θα βγώ αναφορά.τσακωθήκαμε και απο τότε με χώνει συνέχεια υπηρεσίες-αγγαρείες.το θέμα είναι οτι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ φαντάρος δεν με υποστήριξε.ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είπε οτι έχω δίκιο..Ολοι μισούσαν τους Κακούς τούρκους...Ομως εμεις στην διμοιρία μας έχουμε 4 μουσουλμάνους την Ξάνθης.Δεν ειναι τούρκοι αλλα τα παιδια έκλαιγαν μετά..Ποιος έχει το δικαίωμα να γ@@ει την ψυχολογία ενός πολίτη εν υπηρεσία?

Chris2004
03-03-06, 21:29
Απορώ και εγώ πώς υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν ένα Θεσμό ό οποίος ΠΡΟΩΘΕΙ με ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ τρόπο την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μορφή καταπάτησης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.

Δίνεται δικαίωμα σε κάθε ΑΧΡΗΣΤΟ, αγράμματο, κομπλεξικό, αδιάφορο, ασυνείδητο καραβανά/ου και γαλονά/ου να προσβάλει την προσωπικότητά σου με τον Χειρότερο Τρόπο...
Και υπάρχουν άτομα που ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ αυτή τη διαδικασία...συγχαρητήρια.

Docthis...δεν ξέρω πότε πήγες στρατό...αλλά δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη γελειότητα απο αυτό που λένε...ότι όσοι πάνε είναι ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ.

Έστω ότι ένας πήγε στα 20 του....στα 25 ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ!!!!! ΕΛΕΟΣ.

Μας συμβουλεύεις λοιπόν Docthis να μη βασίζουμε τα επιχειρήματά μας σε φήμες....ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ που βασίζουμε τα επιχειρήματά μας αφου ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΤΙΜΗ να διαβάσεις τις απόψεις μας...αλλά μόνο τη τελευταία σελίδα.

JohnJ συμφωνώ μαζί σου, Μπαίνεις άνθρωπος στον Στρατό...και βγαίνεις στις περισσότερες περιπτώσεις ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.

maxcp
03-03-06, 21:29
Θα μου πείτε βέβαια ότι δεν χρειάζεται να τα βιώσετε αυτά, όταν έρθει η ώρα θα δείτε. Αν όμως έρθει ποτέ η ρημάδα η ώρα, δεν θα μπορέσετε να προσαρμοστείτε ξαφνικά στις συνθήκες. Περιμένετε ότι θα βρεθεί κανείς τότε να σας μάθει πώς να ρίχνετε με το όπλο; Ή μήπως εχετε την αυταπάτη ότι είναι σα να παίζετε 1st person shooter;
..
.

ΤΟΣΟ δύσκολο ειναι να μάθεις να ρίχνεις με το G3A3?Η ειναι το ΥΠΕΡΟΠΛΟ που θα μας σώσει απο τους κακούς??το συγκεκριμένο όπλο το είχαν οι Τούρκοι στην Κύπρο το 74....με αυτό θα διώξουμε τους βάρβαρους που θέλουν να βιάσουν τις ξαδελφές μας?
χρειάζεται 1 μήνας σε παραγέλματα στην βασική εκπαίδευση?

JohnJ
03-03-06, 21:31
εγω δεν τραγουδούσα και ο εποπ με απείλησε οτι θα βγώ αναφορά.τσακωθήκαμε και απο τότε με χώνει συνέχεια υπηρεσίες-αγγαρείες.

Και πρέπει να πεις και ευχαριστώ σε αυτόν τον ανεγκέφαλο...

Βλέπω ότι η πλύση εγκεφάλου έχει εκσυγχρονηστεί αρκετά και υπάρχει και με τη μορφή τραγουδιών πλεον... :rolleyes:

maxcp
03-03-06, 21:34
Απορώ και εγώ πώς υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν ένα Θεσμό ό οποίος ΠΡΟΩΘΕΙ με ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ τρόπο την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μορφή καταπάτησης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.

Δίνεται δικαίωμα σε κάθε ΑΧΡΗΣΤΟ, αγράμματο, κομπλεξικό, αδιάφορο, ασυνείδητο καραβανά/ου και γαλονά/ου να προσβάλει την προσωπικότητά σου με τον Χειρότερο Τρόπο...
Και υπάρχουν άτομα που ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ αυτή τη διαδικασία...συγχαρητήρια.
.

φιλε τα πράγματα ειναι ΠΟΛΥ πιο άσχημα ακόμα και απο την περιγραφή σου..
Μιλάμε για ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ μεχρι τέλους..Δεν τα περίμενα ΤΟΣΟ βρώμικα τα πράγματα..περίμενα τουλάχιστον να μην σε εξευτελίζουν επειδη πχ εχεις κοιλια,φοράς γυαλιά κλπ...Ξέρω πολλοι θα πουν 'τωρα ο στρατός ειναι κολέγιο' ΑΛΛΑ δεν είναι έτσι...Ειναι ΠΟΛΥ δύσκολο να ανεχτείς να σου φέρονται σαν ζώο..(πχ 40 λεπτά στην ουρά για φαγητό και με το που μπαίνεις σε βγάζουν έξω να πάς στον λόχο για αναφορά.. ή ο εποπ στην εκπαίδευση να σου βρίζει την μάνα και μόλις του λές οτι θα τον βγάλεις αναφορά η το λές στον ανθυπολοχαγό να γελάει και να σου λέει να μην τολμήσεις να βγείς αναφορά)
Και σε εξευτελίζουν και δεν σε προσέχουν και σε έχουν σαν σκλάβο...
ισως αργότερα γράψω παραδείγματα..

Chris2004
03-03-06, 21:41
'κακους τουρκους που θα @@@με τις μάνες τους και θα πάρουμε τον Βόσπορο την πόλη και όλη την τουρκία..΄

Το ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του στρατού έτσι...μας μαθαίνουν να μισούμε τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας...επειδή έτυχε να γεννηθούν στη διπλανή χώρα. Μετά αυτοαποκαλούμαστε φιλόξενος λαός, ενώ δεν αποκλείεται να είμαστε οι χειρότεροι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

Αυτοί είναι οι ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!

Νικαετός
03-03-06, 21:45
Πάντως παιδιά , εγώ το 1982 (!!!) , που παρουσιάστηκα (στο ναυτικό βέβαια) , ούτε για τούρκους άκουσα κανέναν να μιλάει , ούτε για μανάδες ,ούτε για ξαδέλφες ούτε για τίποτα άλλο. Ίσως βέβαια στο πεζικό να είναι διαφορετικά , αλλά θα περίμενα μετά από 20+ χρόνια πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και όχι χειρότερα . Τι να πω ...

Και ενώ πέρασα , σχετικά καλά στο στρατό , φυσικά ούτε για μια στιγμή δεν έπαψα να είμαι εναντίον της υποχρεωτικής στράτευσης .

WAntilles
03-03-06, 21:49
Ναι και μαλιστα τα μεγαλύτερα μαμοθρευτα πηγαινουν υποβρυχιες καταστροφες και ειδικές δυναμεις γενικότερα...

Εννοείς εκείνους που έχουν νοημοσύνη βροντόσαυρου;

Όσον αφορά τη σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τα σχόλια περί ψυχροπολεμικού στρατού, έχω να πω ότι οι χώρες που συγκρίνετε έχουν εξασφαλίσει τα σύνορά τους πριν καταργήσουν την υποχρεωτική στράτευση.

Βασικά οι χώρες που αναφέρεις έχουν πολίτες που τους κόβει, και δεν τους κυβερνούν υπερχουντικοί σαπιοκοιλαράδες.

Ο πρώτος μήνας ειναι η λεγόμενη βασική εκπαίδευση, δηλαδή παραγγέλματα και όπλα. Όσοι δεν έχετε καταταγεί και νομίζετε ότι ένας μήνας είναι πολύ γι' αυτό, περιμένετε να πάτε και θα δείτε.

Τί λες βρε παιδί μου; Μήπως παίρνουν και Master στη γενική θεωρία της στρατοκ@λας;

Ο δεύτερος μήνας είναι η εκπαίδευση για την ειδικότητα που λάβατε.

Ph.D στην ειδική θεωρία της στρατοκ@λας.

Τους υπόλοιπους μήνες θα μάθετε πως πραγματικά λειτουργεί ο στρατός.

- Ημί-ανάς!

- Προσουχήι!

- Ημί-ανάς!

- Προσουχήι!

- Υεπειδ' σήμερ' έχου στρατο-στύσ', άντε να σηκώσ'τε τη σημαία εν μέσου 50.000 Volt, γιατί θα της πέσ' η υπόληψ' άμα μείνει χάμου για διουό ώρ'ς.

- Προσουχήι!

- Μπρ'ς-Μ'ρς

Περιμένετε ότι θα βρεθεί κανείς τότε να σας μάθει πώς να ρίχνετε με το όπλο;

Θα μας σώσεις εσύ με το όπλο σου;

G3A3 εναντίον Borg

Όπως είπα, όσοι δεν έχουν πάει στρατό ας το ξανασκεφτούν πριν απαντήσουν με επιχειρήματα βασιζόμενα σε φήμες.

Υπερθεματίζω στα όσα πολύ σωστά λέει ο Maxcp.

Απολύθηκα προ 3ετίας και όσα λέω δεν είναι "επιχειρήματα βασιζόμενα σε φήμες".

@ Maxcp

Γερά, πολύ γερά.

astral
03-03-06, 21:56
Αν καποιος γνωρίζει ΓΙΑΤΙ παει στρατο τοτε θα καταλαβει γιατι περναει καποιες ζορικες καταστασεις με αγγαρειες, σκοπιες κτλ. οσον αφορα για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασχημες καταστασεις με ατομα που ειναι που ειναι πολυ ευαισθητα για να τις περνανε, αυτες φιλε μου μπορουν να συμβουν παντου και έξω απο τον στρατό.Ο στρατός δεν ειναι μονο για να σου δειξει το G3 ασε που ελαχιστες φορες θα το χρησιμοποιησεις αλλα να σε προετιμασει και ψυχολογικα.Ισως καποιοι αγραμματοι καραβαναβες να σε πριζουν αλλα δεν δεχομαι οτι γι΄αυτο πρεπει να τα ισοπεδωνεις όλα.Ο σκοπός του στρατου ειναι να σε προετοιμασει (μεχρι σε καποιο βαθμο τουλαχιστον) για πολεμο και οχι πως να σου μαθει να ριχνεις με καποιο G3.Αν ηταν ετσι θα πηγαινες να γραφτεις σε ενα σκοπευτικο συλλογο.

maxcp
03-03-06, 21:56
Πάντως παιδιά , εγώ το 1982 (!!!) , που παρουσιάστηκα (στο ναυτικό βέβαια) , ούτε για τούρκους άκουσα κανέναν να μιλάει , ούτε για μανάδες ,ούτε για ξαδέλφες ούτε για τίποτα άλλο. Ίσως βέβαια στο πεζικό να είναι διαφορετικά , αλλά θα περίμενα μετά από 20+ χρόνια πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και όχι χειρότερα . Τι να πω ...

Και ενώ πέρασα , σχετικά καλά στο στρατό , φυσικά ούτε για μια στιγμή δεν έπαψα να είμαι εναντίον της υποχρεωτικής στράτευσης .

απο όσο ξέρω απαγορέυονται αυτά και εμάς μας βάζουν μόνο όταν πηγαίνουμε σειρά όλοι μαζί για φαγητό,όχι στην εκπαίδευση και όχι οι ανθυπολοχαγοί...

maxcp
03-03-06, 22:01
Αν καποιος γνωρίζει ΓΙΑΤΙ παει στρατο τοτε θα καταλαβει γιατι περναει καποιες ζορικες καταστασεις με αγγαρειες, σκοπιες κτλ. οσον αφορα για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασχημες καταστασεις με ατομα που ειναι που ειναι πολυ ευαισθητα για να τις περνανε, αυτες φιλε μου μπορουν να συμβουν παντου και έξω απο τον στρατό.Ο στρατός δεν ειναι μονο για να σου δειξει το G3 ασε που ελαχιστες φορες θα το χρησιμοποιησεις αλλα να σε προετιμασει και ψυχολογικα.Ισως καποιοι αγραμματοι καραβαναβες να σε πριζουν αλλα δεν δεχομαι οτι γι΄αυτο πρεπει να τα ισοπεδωνεις όλα.Ο σκοπός του στρατου ειναι να σε προετοιμασει (μεχρι σε καποιο βαθμο τουλαχιστον) για πολεμο και οχι πως να σου μαθει να ριχνεις με καποιο G3.Αν ηταν ετσι θα πηγαινες να γραφτεις σε ενα σκοπευτικο συλλογο.
εχεις πάει στρατό?σε προετοιμάζουν για πόλεμο? φιλε μιλάμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ,όχι σε πόλεμο δεν σε μαθαίνουν να επιβιώνεις αλλα ούτε για λουτροφύλακας δεν την παλέυεις..
ποιος να σε μάθει να επιβιώσεις στον πόλεμο ? οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ καραβανάδες?που ολη τους η δουλεια ειναι επιθεώρηση κρεβατιών,να δούν αν ξυρίστηκα η αν ειμαι γυαλισμένος? που ενας εκπαιδευτης μας ειχε μεγιστο σε βολές 620(!!!!) και το παίζει μαμάω???ρε φίλε με αυτους οχι πόλεμο,αλλα ούτε μάχη με παιδια δεν κερδίζουμε!22 χρονών ανθυπολοχαγός και 20 ετών λοχίας ΤΙ ξέρει?Τι σεβασμό να του δείξεις?

WAntilles
03-03-06, 22:16

Δίδαξέ με, Δάσκαλε, γιατί πήγα στρατό;

Περιμένω με ανυπομονησία τα εκτυφλωτικά σου φώτα.

Chris2004
03-03-06, 22:18

Δεν γνωρίζω αν έχεις πάει στρατό...αλλά υποθέτω πως έχεις πάει.
Αυτή τη στιγμή θεωρείς τον εαυτό σου ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ;

Ας πούμε ότι τον θεωρείς...

Μετά απο 5 χρόνια θα έχεις την ίδια άποψη...
Μετά απο 10;

Οι τεχνολογικές εξελίξεις θα έχουν ξεφύγει...και σύ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΝ πως είναι αυτό το G3....άν δεν τα έχουν πετάξει.

Έστω ότι είσαι Ψυχολογικά προετοιμασμένος...θα εξακολουθείς να είσαι μετά απο 5 χρόνια ενώ θα έχεις μια φυσιολογική ζωή θα σε καλέσουν να υπηρετήσεις τα διάφορα διεθνή συμφέροντα Βαπτίζοντας τα "Ανώτατο καθήκον στη μητέρα πατρίδα", θα είσαι ψυχολογικά έτοιμος;

Ένα έχω να πώ...για 400 χρόνια ήμασταν οι Ραγιάδες των Τούρκων, τώρα είμαστε Ραγιάδες του εαυτού μας.

Αν καποιος γνωρίζει ΓΙΑΤΙ παει στρατο τοτε θα καταλαβει γιατι περναει καποιες ζορικες καταστασεις με αγγαρειες, σκοπιες κτλ.

Εσύ ξέρεις γιατί πάς;
Επειδή κάποιοι έχουν το σκεπτικό ότι μπορούν να έχουν δωρεάν άβουλους σκλάβους να τους χώνουν 24/7 και να τους χειρίζονται όπως θέλουν..και να έχουν πλήρη εξουσία πάνω τους. Αν δεν σου αρέσει ο όρος 'δωρεάν άβουλος σκλάβος' μπορεί να σου αρέσει το 'μικρή πράσινη μαριονέτα'.
Τουλάχιστον ο ΕΠ.ΟΠ μπορεί να φύγει αν δεν του αρέσει.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι εμπεδώνουν αυτή τη νοοτροπία στους άβουλους σκλάβους ώστε να έχουν την ίδια ακριβώς μετέπειτα στην Κοινωνική Ζωή.

Ο Τρίτος και πιό σημαντικός είναι ότι αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

Βέβαια στις μέρες μας η όποια μόρφωση παίρνουμε πολλές φορές μας σώζει απο αυτή τη κατάσταση...δυστυχώς όμως...άλλοι δεν γλιτώνουν.

iron_gr
03-03-06, 22:23
εχεις πάει στρατό?σε προετοιμάζουν για πόλεμο? φιλε μιλάμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ,όχι σε πόλεμο δεν σε μαθαίνουν να επιβιώνεις αλλα ούτε για λουτροφύλακας δεν την παλέυεις..
ποιος να σε μάθει να επιβιώσεις στον πόλεμο ? οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ καραβανάδες?που ολη τους η δουλεια ειναι επιθεώρηση κρεβατιών,να δούν αν ξυρίστηκα η αν ειμαι γυαλισμένος? που ενας εκπαιδευτης μας ειχε μεγιστο σε βολές 620(!!!!) και το παίζει μαμάω???ρε φίλε με αυτους οχι πόλεμο,αλλα ούτε μάχη με παιδια δεν κερδίζουμε!22 χρονών ανθυπολοχαγός και 20 ετών λοχίας ΤΙ ξέρει?Τι σεβασμό να του δείξεις? Φίλε maxcp, υπομονή!

Με τη συντροφιά των Maiden, μπόρεσα και πέρασα κι εγώ αυτό το λούκι, που λέγεται στρατός!
Έτσι να κάνεις κι εσύ! Άκου Maiden! Τζάμπα ενέργεια σου δίνουν!

Πάντως εγώ, δεν είχα συναντήσει τέτοια συμπεριφορά! Τόσο ακραία, ποτέ!
Ούτε είχα ακούσει να γίνεται αλλού, όσο ήμουν φαντάρος! (στο πυροβολικό, το 1999!)

Μου φαίνεται πολύ παράξενο, να σου βρίσει κάποιος την μάνα και να μην του ρίξεις μία με το κοντάκι!

@ ADSLgr.com All rights reserved.