PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94

KLG
17-01-07, 22:41
Ναι αλλά επιτεθήκαμε πρώτοι. Και πάλι σε καλό μας βγήκε, το ΄81 πήραμε την Λάρισα αν δεν κάνω λάθος.

.....αχ αυτες ήταν εποχές.

cprotopapas
17-01-07, 22:43
1879. Και αν δεν τους σταματούσαν οι μεγάλες δυνάμεις (με την διπλωματία) θα έφταναν στην Αθήνα, που δεν ήταν άλλωστε και μακρυά.

ΣΩΣΤΟΣ!!!Αλλά,είμαστε φίλοι πιά(ας είναι καλά το Survivor και ο "διεθνισμός").ΔΕΝ ντρέπεσαι να θυμάσαι τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες;;

feanor123
17-01-07, 23:14
Ο διεθνισμός δεν είναι όμορφος σαν ιδέα;

Dark Dominion
17-01-07, 23:21
Για τους ακροδεξιούς σίγουρα όχι.

feanor123
17-01-07, 23:22
Συγνώμη. Εννοούσα για τους κανονικούς ανθρώπους. :p

Dark Dominion
17-01-07, 23:26
Σαν ιδέα είναι πολύ ωραία. Το θέμα είναι να υλοποιηθεί και σωστά

spyrosn
17-01-07, 23:28
Είναι πολύ κακή ιδέα γιατί βάζει τους λαούς σε ένα χωνευτήρι που ισοπεδώνει τα πάντα και τους κάνει όλους ίδιους. Αναρωτιέμαι τι όμορφο βρίσκει κανείς σε αυτό. Όλοι οι πολιτισμοί στο μίξερ.

Dark Dominion
17-01-07, 23:33
Όταν λες όλους ίδιους τι εννοείς;

spyrosn
17-01-07, 23:51
Εννοώ αυτό ακριβώς. Όλοι οι πολιτισμοί στο μίξερ. Δεν είναι έτσι τα πράγματα...

stelpas
18-01-07, 01:00
Αναμενουμε πειστικα επειχειρηματα απο αυτους που υποστηριζουν την υποχρεωτικη στρατευση.Μην την παμε αλλου την κουβεντα.

Ερωτηση 1:
Εστω οτι ειχαμε τον 2πλασιο αριθμο στρατιωτων, θα μας εφτανε;

Ερωτηση 2:
Ποιες ειναι και ποσες οι ομοιοτητες της καταστασης που επικρατει στο Ισραηλ και εδω, ωστε ο υπ.αμ. να θελει να φερει εκεινο το μοντελο στρατευσης στην χωρα μας?

Ministry
18-01-07, 01:19
Ξεχναμε να πουμε οτι 1825 και μετα αν δεν ειχανε επεμβει οι μεγαλες δυναμεις θα χαναμε την επανασταση απο τον ιμπραημ , ομοιως το 1897 οπου οι τουρκοι φτασανε στην λαμια και παλι οι μεγαλες δυναμεις μας εσωσαν.
Ο καλυτερος στρατος ειναι ο μισθοφορικος για φυλαξη των συνορων ΜΟΝΟ.
Υποθετικα και πολεμος να γινοτανε δεν θα αντεχε ο λιγοστος στρατος που εχουμε 1 προ 6 αναλογια οποτε ποιος ο λογος να συζηταμε περι θητειας.
Σημερα οι πολεμοι κερδιζονται με τα ισχυρα οπλα και τους ισχυρους συμμαχους , οπως αναφερθηκε και πιο πανω αν δουμε το ισραηλ με 5 εκατομμυρια κοσμο πως μπορει και απειλει ενα ολοκληρο αραβικο κοσμο 100 εκατομμυριων ;) .

vasper
18-01-07, 12:01
Ο διεθνισμός δεν είναι όμορφος σαν ιδέα;

Πολλές ιδέες είναι όμορφες. Το θέμα είναι να είναι και εφαρμόσιμες. Και ο διεθνισμός σίγουρα δεν είναι εφαρμόσιμος όσο υπάρχουν σχόλια του στυλ:

Για τους ακροδεξιούς σίγουρα όχι.

Συγνώμη. Εννοούσα για τους κανονικούς ανθρώπους.

Γιατί ένα περίεργο πράγμα... οι ακροαριστεροί τα σπάνε, αλλά οι ακροδεξιοί (που τους είδατε βρε παιδιά; Θα μας πείτε και μας; ) φταίνε....

Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευση δεν είναι εφαρμόσιμη σήμερα. Μπορούν όμως να γίνουν άλλα πράγματα, όπως σοβαρότερη εκπαίδευση, προσπάθεια για αύξηση μονίμων και μείωση θητείας εφέδρων, να μετράει η θητεία στα συντάξιμα χρόνια (θεσμοθετήθηκε ήδη από δεξιά κυβέρνηση... ξέρετε... αυτή με τον αυτόματο) και άλλα που προτάθηκαν εδώ. Στο μέλλον η κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας είναι σίγουρη. Απλά δεν γίνεται άμεσα.

ssonic
18-01-07, 12:11
να μετράει η θητεία στα συντάξιμα χρόνια (θεσμοθετήθηκε ήδη από δεξιά κυβέρνηση... ξέρετε... αυτή με τον αυτόματο)

Πότε έγινε αυτό και μας το κρύβουν;

Μήπως εννοείς να χάνεις χρόνια από τη ζωή σου ως αγγαρειομάχος και στο τέλος να πληρώνεις και από πάνω για να σου αναγνωριστεί σαν συντάξιμος χρόνος; Καλά μιλάμε για σούπερ παροχή! Ουάου!!! Να αυξηθεί η θητεία στους 48 μήνες τώρα :rofl: :p

dhatz
18-01-07, 12:12
Γιατί ένα περίεργο πράγμα... οι ακροαριστεροί τα σπάνε, αλλά οι ακροδεξιοί (που τους είδατε βρε παιδιά; Θα μας πείτε και μας; ) φταίνε....

Στ'άλλα καλά τα λες, αλλά εδώ τα χαλασες.

Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί τραμπούκοι (ενίοτε και ένστολοι)?

vasper
18-01-07, 12:37
Στ'άλλα καλά τα λες, αλλά εδώ τα χαλασες.

Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί τραμπούκοι (ενίοτε και ένστολοι)?

Οι ένστολοι είναι ένστολοι, ούτε ακροδεξιοί ούτε ακροαριστεροί... Και πότε ήταν η τελευταία φορά που ακροδεξιοί τραμπούκοι έκαψαν πανεπιστήμια, σχολές, βιβλιοπωλεία και έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς;

Γενικά ακροδεξιοί υπάρχουν. Ακροδεξιοί τραμπούκοι όμως είναι λίγοι και σχεδόν πάντα τα βάζουν με ακροαριστερούς....!!! Μεταξύ τους... ας μαλώνουν όσο θέλουν. Εμένα και εσένα να μην ενοχλούν.

vasper
18-01-07, 13:19
Πότε έγινε αυτό και μας το κρύβουν;

Μήπως εννοείς να χάνεις χρόνια από τη ζωή σου ως αγγαρειομάχος και στο τέλος να πληρώνεις και από πάνω για να σου αναγνωριστεί σαν συντάξιμος χρόνος; Καλά μιλάμε για σούπερ παροχή! Ουάου!!! Να αυξηθεί η θητεία στους 48 μήνες τώρα :rofl: :p

Άδικη ζωή... στου δρόμου την άκρη με παράτησες.... (αυτό ακούω όταν λένε για τα χρόνια που χάνουμε από την ζωή μας)

KLG
18-01-07, 14:15
Πολυγραφέστατο σε βλέπω πρωι πρωι vasper :p
Aκόμα περιμένουμε :p

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=956279&postcount=157

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=956585&postcount=164

Jim Slip
18-01-07, 14:31
Πάντως αυτό το παραμύθι βρε παιδί μας, με τη φοβερή και τρομερή στρατηγική θέση της Ελλάδας, την οποία όλοι εποφθαλμιούν.

cprotopapas
18-01-07, 14:41
Πάντως αυτό το παραμύθι βρε παιδί μας, με τη φοβερή και τρομερή στρατηγική θέση της Ελλάδας, την οποία όλοι εποφθαλμιούν.
Greece (https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/gr.html) strategic location dominating the Aegean Sea and southern approach to Turkish Straits; a peninsular country, possessing an archipelago of about 2,000 islands

https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/fields/2113.html

vasper
18-01-07, 14:50
Πολυγραφέστατο σε βλέπω πρωι πρωι vasper :p
Aκόμα περιμένουμε :p

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=956279&postcount=157

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=956585&postcount=164

Από τον Αντώναρο να περιμένεις απαντήσεις. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις κομμάτων είναι αλλουνού θέμα. Για παράδειγμα αυτών που επιλέγουν δεσμεύσεις που τους κάνουν μόνο...

Εγώ είμαι δεξιός και συμφωνώ με δεξιές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων όταν μιλάμε για πολιτική. Η συγκεκριμένη συζήτηση δεν είναι πολιτική, οπότε δεν με νοιάζει τι λένε τα κόμματα... ή οι τελείες. Εσείς που τα αναγάγετε όλα σε δεξιά ενάντια αριστερά βρείτε άκρη.

Από κει και πέρα, ο χρόνος επιλογής αυτής της μη πολιτικής συζήτησης έχει πολιτικές σκοπιμότητες. Για απάντησέ μας εσύ γιατί οι αριστερές κυβερνήσεις των προηγούμενων 20 ετών δεν κατάργησαν την θητεία και έφεραν το στρατό σε αυτά τα χάλια που όλοι συμφωνούμε σήμερα ότι έχει; Και γιατί αυτή η συζήτηση ξεκινάει μόνο επί δεξιών κυβερνήσεων ενώ την αποφεύγεται επί "προοδευτικών"; Εεεε γιατί;;;; Δεν χρειάζεται να μου δώσεις απάντηση... Την ξέρω: Για να κάνουν οι "προοδευτικοί" ντόρο και να αποπροσανατολίζουν από τα σημαντικά ζητήματα....:twisted:

KLG
18-01-07, 15:04
Προσπαθω να θυμηθώ πότε κυβέρνηση του παρελθόντος δήλωσε οτι θα καταργήσει τη θητειά... Κάτσε να δω ... μπα...

Ασε vasper αυτα τα περι απροσανατολισμού σε αυτούς που τρώνε κουτόχορτο. Πες καλύτερα οτι η κυβέρνηση της ΝΔ δουλεψε τον κοσμάκη ασύστολα και μην δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα με προφάσεις τύπου 'εγω είμα δεξιος, υπερκομματικού τύπου'

Απο την μία επικροτείς κάθε επιλογή της κυβέρνησης απο την άλλη δηλώνεις ανεξάρτητος δεξιός τι να πώ?

Ο στρουθοκαμηλισμός σε όλο του το μεγαλείο με μια δόση ειρωνίας. Για όλα φταίνε οι 'αριστεροι' του ΠΑΣΟΚ, μια ζωη γεννημένη για αντιπολίτευση ν ΝΔ, χαραμίζεται στην κυβέρνηση.

WAntilles
18-01-07, 15:23
Είναι πολύ κακή ιδέα γιατί βάζει τους λαούς σε ένα χωνευτήρι που ισοπεδώνει τα πάντα και τους κάνει όλους ίδιους. Αναρωτιέμαι τι όμορφο βρίσκει κανείς σε αυτό. Όλοι οι πολιτισμοί στο μίξερ.

Εμ, σωστά. Δεν είναι όλοι οι λαοί ίδιοι. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα στη ζωή. Δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. Δικαίωμα στο πράσινο και στο καθαρό περιβάλλον κλπ.

Μου θυμίζεις τραγικά νοοτροπία ΕΠΑνών.

"Άσε τα ζώα εκεί στο Μπαγκλαντές - κυριολεκτικά - να σαπίζει η σάρκα τους γιατί δεν έχουν ούτε πόσιμο νερό ούτε στοιχειώδη τρόφιμα, και εμείς οι ΕΠΑνοί να καίμε το 30% της ενέργειας και των πόρων παγκοσμίως".

Εγώ είμαι δεξιός και συμφωνώ με δεξιές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων όταν μιλάμε για πολιτική.

Α ΟΚ. Δηλαδή "δεξιά να το λέει κι ό,τι θέλει ας λέει".

Για να ξέρω δηλαδή στο εξής πόση βαρύτητα να δίνω στη γνώμη σου και στα γραφόμενά σου.

cprotopapas
18-01-07, 15:27
Εμ, σωστά. Δεν είναι όλοι οι λαοί ίδιοι. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα στη ζωή. Δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. Δικαίωμα στο πράσινο και στο καθαρό περιβάλλον κλπ.

Μου θυμίζεις τραγικά νοοτροπία ΕΠΑνών.

"Άσε τα ζώα εκεί στο Μπαγκλαντές - κυριολεκτικά - να σαπίζει η σάρκα τους γιατί δεν έχουν ούτε πόσιμο νερό ούτε στοιχειώδη τρόφιμα, και εμείς οι ΕΠΑνοί να καίμε το 30% της ενέργειας και των πόρων παγκοσμίως".
Ρε Wan,κατάλαβες για ποιό λόγο το γράφει αυτό ή απλά πετάς ένα αντιαμερικάνικο τσιτάτο έτσι για το εφφέ;ΕΛΕΟΣ!!!

definitio
18-01-07, 15:31
Ε; ο διεθνισμός αυτά;

Ο διεθνισμός, όπως τον έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον, αναπτύχθηκε και μέσω της παγκοσμιοποίησης-διεθνοποίησης του κεφαλαιοκρατικου συστήματος και των οριζομένων από αυτό παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων...
...συνεπώς σχηματίστηκε μια ισοδυναμία θέσης εντός ενός διαφοροποιημένου κοινωνικο-οικονομικού συστήματος των εργατών σε διεθνές επίπεδο.
Εφόσον υπάρχει ισοδυναμία θέσης, υφίστανται και κοινά συμφέροντα, τα οποία μένει η εργατική τάξη να συνειδητοποιησει για να κατευθύνει τη δράση της.
Και ο ίδιος ο διεθνισμός διαφοροποιείται βάσει του επιπέδου ανάπτυξης των σοσιαλιστικών επαναστάσεων.

Η ίδια πολιτική παράταξη είναι αυτή που αναγνωρίζει την πολιτισμική ιδιαιτερότητα και ταυτότητα (σε διεθνιστικά, οικουμενιστικά ωστόσο συμφραζόμενα) ως μέσο αντίστασης στην παγκοσμιοποίηση οικονομικών δομών μέσω του επεκτατισμού και στην πολιτισμική αφομοίωση.

Σε επίπεδο εθνικό, ο διεθνισμός θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με τον εθνικισμό όχι με την εθνική ταυτότητα.
Σημερα μπορεί να διακρίνει κανείς διαστρεβλώσεις στην αντίληψή μας πχ να υπερασπίζεται το ΚΚΕ την εθνική ταυτότητα και ιδιαιτερότητα (και το δικαίωμα σ' αυτή πχ για Άραβες, Έλληνες, εσωτερικές μειονότητες κι άλλους) και να το κατηγορούν οι "εκσυγχρονιστάδες" προοδευτικοί για δεξιά παρέκκλιση, συντηρητισμό (φασίστες κτλ) ή και υποστήριξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Jim Slip
18-01-07, 15:37
Greece (https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/gr.html) strategic location dominating the Aegean Sea and southern approach to Turkish Straits; a peninsular country, possessing an archipelago of about 2,000 islands

https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/fields/2113.html

Τι ήταν αυτό πάλι; Τελικά που εγκειται η στρατηγικη τοποθεσία, θα μας εξηγήσεις; Μ' αυτή τη λογική ολα τα Βαλκάνια, οι πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, και βάλε, βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία.

Αλλά δε μπαίνουν όλοι στο τριπάκι "θέλουν όλοι να μας φάνε, κάνουν προβοκάτσια οι ΗΠΑ για να μας ελέγχουν, είμαστε το κέντρο του σύμπαντος οπότε να έχουμε στρατό να φυλαγόμαστε, πάλι με χρόνια με καιρούς" κλπ.

WAntilles
18-01-07, 15:38
Ρε Wan,κατάλαβες για ποιό λόγο το γράφει αυτό...

Ξέρω πολύ καλά γιατί και υπό ποιό concept το γράφει.

Κλασικές απόψεις ακροδεξιών.

Μή μάθουμε τίποτα για την κουλτούρα άλλων λαών γιατί θα πάθουμε τίποτα και θα χαλάσει η "περιούσια" κουλτούρα μας καθώς θα "μιαστεί" με "ξένα" σώματα.

vasper
18-01-07, 15:39
Α ΟΚ. Δηλαδή "δεξιά να το λέει κι ό,τι θέλει ας λέει".

Είδες να γράφω με ΟΛΕΣ τις δεξιές πολιτικές...; Κοίτα, δεν θα αναλύω και σε κάθε φράση την θέση του στίγματος ή της τελείας, γιατί οι "προοδευτικοί" δεν καταλαβαίνουν. Να πάρουν μαθήματα Ελληνικών..(εδώ δεν συζητάμε την αναδιάρθρωση της παιδείας....)!!!! :p :twisted:

KLG, Ο σκοπός είναι η κατάργηση της θητείας. Το ότι δεν μπορεί να γίνει άμεσα το καταλαβαίνεις ότι είναι διαφορετικό θέμα; Γιατί τα θαύματα των 100 ημερών πέρασαν ανεπιστρεπτί από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου (τότε που έχασε το πουκάμισο, στο τσεπάκι του οποίου είχε τις λύσεις...) Γενικά, ωραίος ο λαϊκισμός, αλλά η λογική σας δεν στέκει.... έτσι;

Wan, αν θεωρείς άτομα εδώ μέσα ακροδεξιούς... ευτυχώς δεν ξέρεις τι είναι ακροδεξιός!!!

odd
18-01-07, 18:26
Άλλο πράγμα ο διεθνισμός (http://en.wikipedia.org/wiki/Proletarian_internationalism) (ακόμα κι ο αστικός (http://en.wikipedia.org/wiki/Internationalism_%28politics%29)) και άλλο πράγμα η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση (http://en.wikipedia.org/wiki/Globalization).

gravis
18-01-07, 18:56
Η υποχρεωτικη στράτευση μπορεί να παραμείνει αρκει να μειωθεί ο χρόνος της θητείας ας πουμε στο 6μηνο, Δηλαδη μια βασικη εκπαιδευση χρειάζετε, πως να κρατας ενα οπλο βρε αδερφε σε περίπτωση πολέμου. Το χάσιμο χρόνου στο στρατο ειναι οταν τελειωνει οτι ειχαν να σου μάθουν και αρχίζουν η αγγαρίες στις "καλλιοπες" , οι αποψιλώσεις, Η πασης φυσεως γενικες καθαριότηρες ,μονο και μονο επειδη δεν εχουν τι να τους κάνουν και να μην τους βλεπουν να κάθονται..

vasper
20-01-07, 00:04
Αν δεν πάει 1 στους 3 πως να μειωθεί.... Αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Βλέπεις οι 2 στους 3 που πάνε είναι τα κορόιδα....

Ελλάδα... οι μισοί ζουν σε βάρος των άλλων μισών.... είτε "διεθνιστικά" είτε όχι.. :evil: .

cprotopapas
20-01-07, 00:14
Η τζάμπα ανυπακοή είναι πολύ εύκολο πράγμα και στην Ελλάδα τα θέλουμε όλα τζάμπα.Κοινώς να "αγωνίζονται" πετώντας μολότοφ(μπορεί να πάρουν και σύνταξη αντιστασιακού κάποια στιγμή) αλλά όχι και να πάνε φυλακή.Αυτές τις ιδέες προωθούν ορίσμενα κόμματα στην Ελλάδα του 2007.

stelpas
20-01-07, 00:36
Εγώ είμαι δεξιός και συμφωνώ με δεξιές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων όταν μιλάμε για πολιτική. Η συγκεκριμένη συζήτηση δεν είναι πολιτική, οπότε δεν με νοιάζει τι λένε τα κόμματα... ή οι τελείες. Εσείς που τα αναγάγετε όλα σε δεξιά ενάντια αριστερά βρείτε άκρη.

Από κει και πέρα, ο χρόνος επιλογής αυτής της μη πολιτικής συζήτησης έχει πολιτικές σκοπιμότητες. Για απάντησέ μας εσύ γιατί οι αριστερές κυβερνήσεις των προηγούμενων 20 ετών δεν κατάργησαν την θητεία και έφεραν το στρατό σε αυτά τα χάλια που όλοι συμφωνούμε σήμερα ότι έχει; :

Αν αυτη η σηζητηση δεν ειναι πολιτικη τοτε τι ειναι;Απο πιο πανεπιστημιο βγηκες παιδι μου;

Ποια αριστερη κυβερνηση ειχαμε 20 χρονια;Εγω θυμαμαι μια λαικιστικη κυβερνηση που ηταν απο τις πιο εθνικιστικες που εχει γνωρισει η Ελλαδα.

Μην μπερδευεις τον διαφωτισμο με την αριστερα.Οι οπαδοι του διαφωτισμου δεν ειναι οπωσδηποτε αριστεροι η δεξιοι.

Επειδη μου φαινεται πως δεν κατεχεις καλα την πολιτικοκοινωνικη γεωγραφια πρεπει να σου πω πως δεν εισαι δεξιος.Εισαι συντηρικος και φοβικος.Οι θεσεις και οι αποψεις σου κατα καιρους εχουν ακροδεξιο προφιλ με τασεις φονταμελιστικες.

Σε τι σπιτι μεγαλωσες παιδι μου;¨)

pelasgian
20-01-07, 01:12
Άλλο πράγμα ο διεθνισμός (http://en.wikipedia.org/wiki/Proletarian_internationalism) (ακόμα κι ο αστικός (http://en.wikipedia.org/wiki/Internationalism_%28politics%29)) και άλλο πράγμα η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση (http://en.wikipedia.org/wiki/Globalization).

ναι, ναι, επίσης άλλο η πολιτική αγκύλωση και άλλο η αγκυλωτική πολιτική.
(Και αυτό επειδή λόγω πυρετού είμαι μετρίως κακός σήμερα - θα μπορούσα να σε ρωτήσω τις διαφορές ανάμεσα στο διεθνισμό και τη παγκοσμιοποίηση.)

vasper
20-01-07, 02:33
ναι, ναι, επίσης άλλο η πολιτική αγκύλωση και άλλο η αγκυλωτική πολιτική.
(Και αυτό επειδή λόγω πυρετού είμαι μετρίως κακός σήμερα - θα μπορούσα να σε ρωτήσω τις διαφορές ανάμεσα στο διεθνισμό και τη παγκοσμιοποίηση.)

Στην παγκοσμιοποίηση, ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται τον άνθρωπο. Στον διεθνισμό γίνεται το ακριβώς αντίθετο..... :whistle:

(Σημείωση και εγώ πυρετό έχω σήμερα, αλλά αυτό που έγραψε ο odd έτσι το κατάλαβα...)

odd
20-01-07, 02:47
Φαντάζομαι ότι ξέρετε αγγλικά και οι δύο. Τουλάχιστον ανάγνωση αγγλικών. Πατήστε πάνω στο μπλε υπογραμμισμένο κείμενο (λινκ λέγεται) για να πάρετε μια ιδέα. Λίγο διάβασμα πάντα κάνει καλό ανάμεσα σε κρύα αποτυχημένα αστειάκια.

υγ. εγώ δεν έχω πυρετό και μπορώ να γίνω όσο κακός θέλω :p

alwaysalone
20-01-07, 02:55
Ψηφισα, "Οχι, θελω να παραμείνει υποχρεωτική η στράτευση".

Αμάν, ένα στρατό εχετε και σεις και το κάνετε ολοκληρο θεμα..
(εσεις οι αντρες γενικά, οχι οσοι εγραψαν εδω, δε διαβασα τις απαντησεις)

"....να μειωθει η θητεία, να καταργηθει η θητεια..".. Μπλα μπλα..

Επειδη ο στρατός μπάζει, δε σημαίνει οτι πρεπει και να καταργηθεί... Να αλλάξει ριζικώς ναι, αλλά οχι να καταργηθει..

vasper
20-01-07, 03:01
Αν αυτη η σηζητηση δεν ειναι πολιτικη τοτε τι ειναι;Απο πιο πανεπιστημιο βγηκες παιδι μου;

Ποια αριστερη κυβερνηση ειχαμε 20 χρονια;Εγω θυμαμαι μια λαικιστικη κυβερνηση που ηταν απο τις πιο εθνικιστικες που εχει γνωρισει η Ελλαδα.

Μην μπερδευεις τον διαφωτισμο με την αριστερα.Οι οπαδοι του διαφωτισμου δεν ειναι οπωσδηποτε αριστεροι η δεξιοι.

Επειδη μου φαινεται πως δεν κατεχεις καλα την πολιτικοκοινωνικη γεωγραφια πρεπει να σου πω πως δεν εισαι δεξιος.Εισαι συντηρικος και φοβικος.Οι θεσεις και οι αποψεις σου κατα καιρους εχουν ακροδεξιο προφιλ με τασεις φονταμελιστικες.

Σε τι σπιτι μεγαλωσες παιδι μου;¨)

Όποτε δεν μπορεί κάποιος να αντιπαραθέσει επιχειρήματα κατηγορεί για ακρο"κάτι" θέσεις... ΟΚ... Σε καταλαβαίνω απόλυτα...

Επιπλέον δεν με ενδιαφέρει αν η "αριστερή" κυβέρνηση ήταν εθνικιστική, λαϊκίστικη ή ακρο"κάτι". Με ενδιαφέρει που αυτοί οι "αριστεροί" "εθνικιστές" "ακροκάτι" παρουσιάζονται τώρα ως επιθυμούντες άμεση λύση για ένα θέμα στο οποίο αυτοί για 20 χρόνια κοιμόντουσαν...

Τώρα σχετικά με τα σύνδρομα φοβίας από τα οποία προφανός πάσχεις... μην τα περνάς σε μένα. Ενοχές για την "ακροδεξιά" άποψή μου δεν θα αποκτήσω. ΟΚ?
Είμαι τόσο φονταμενταλιστής, ακροδεξιός και εθνικιστής που ψήφισα ναι στην κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης αλλά υπό όρους

pelasgian
20-01-07, 04:15
Φαντάζομαι ότι ξέρετε αγγλικά και οι δύο. Τουλάχιστον ανάγνωση αγγλικών. Πατήστε πάνω στο μπλε υπογραμμισμένο κείμενο (λινκ λέγεται) για να πάρετε μια ιδέα. Λίγο διάβασμα πάντα κάνει καλό ανάμεσα σε κρύα αποτυχημένα αστειάκια.

Με τα πολύ μέτρια αγγλικά μου, διάβασα το εξής απόσπασμα από αυτό που παρέθεσες.

Globalization/internationalization has become identified with a number of trends, most of which may have developed or accelerated since World War II. These include greater international movement of commodities, money, information, and people; and the development of technology, organizations, legal systems, and infrastructures to allow this movement. The actual existence of some of these trends is debated.

Βέβαια, λέει για internationalization και όχι internationalism, οπότε, σε χώρους όπου το Λενιστικό Μαρξιστικό είναι διαφορετικό από το Μαρξιστικό Λενιστικό, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Όπως έλεγε και ο Χάρυ Κλην: Κουκουέ Μουλού, Κουκουέ Λουμού, Λουμού Κουκουέ, Μουλού Κουκουέ, Λου Κουκουέ Μου, Μου Κουκουέ Λου κλπ κλπ κλπ.

Οι Monty Pythons στο Life of Brian αντιμετώπισαν το ίδιο semantical perplexion με το εξής σχόλιο:

BRIAN:
Are you the Judean People's Front?
REG:
Fuck off!
BRIAN:
What?
REG:
Judean People's Front. We're the People's Front of Judea! Judean People's Front. Cawk.
FRANCIS:
Wankers.
BRIAN:
Can I... join your group?

REG:
No. Piss off.

...

Listen. If you really wanted to join the P.F.J., you'd have to really hate the Romans.
BRIAN:
I do!
REG:
Oh, yeah? How much?
BRIAN:
A lot!
Right. You're in. Listen. The only people we hate more than the Romans are the fucking Judean People's Front.
P.F.J.:
Yeah...
JUDITH:
Splitters.
P.F.J.:
Splitters...
FRANCIS:
And the Judean Popular People's Front.
P.F.J.:
Yeah. Oh, yeah. Splitters. Splitters...
LORETTA:
And the People's Front of Judea.
P.F.J.:
Yeah. Splitters. Splitters...
REG:
What?
LORETTA:
The People's Front of Judea. Splitters.
REG:
We're the People's Front of Judea!
LORETTA:
Oh. I thought we were the Popular Front.
REG:
People's Front! C-huh.
FRANCIS:
Whatever happened to the Popular Front, Reg?
REG:
He's over there.

Το οποίο, φερμένο στα δικά μας πολιτικά δεδομένα, εξηγεί κάποια ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ;)

zavaras
20-01-07, 04:21
ΝΑΙ στην κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας.

ΝΑΙ στον επαγγελματικό, σύγχρονο, ετοιμοπόλεμο στρατό.

ΝΑΙ στην εθελοντική εκπαίδευση εθνοφυλακής.

Αυτά είναι βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, για το συμφέρον της Ελλάδας.

pelasgian
20-01-07, 04:46
ΟΧΙ στην κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας.

ΟΧΙ στον επαγγελματικό, σύγχρονο, ετοιμοπόλεμο στρατό.

ΟΧΙ στην εθελοντική εκπαίδευση εθνοφυλακής.

Αυτά είναι βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, για το συμφέρον της Ελλάδας.

edit: χμ, δεν χρειάζονται να υλοποιηθούν, είναι ήδη έτσι.
edit2: έτσι για να καταλάβω την ευχαρίστηση να λέει κάποιος όχι σε ο,τιδήποτε προτείνει κάποιος άλλος απλά για να υπάρχει αντίδραση. Προσπαθώ να μπω στη ψυχολογία αυτών που αντιδρούν στην αναθεώρηση του άρθρου 16!

Πέραν από τα τσιτάτα, υπάρχει και κάποιο οικονομικο/τεχνικό/πολιτικό/κοινωνικό επιχείρημα;

Πάντως, στη παρούσα κατάσταση υπάρχει ένα πρόβλημα επιλεκτικής αντιμετώπισης του πληθυσμού στη βάση του φύλου. Δηλαδή ο άντρας έλληνας πολίτης έχει περισσότερες υποχρεώσεις από τη γυναίκα έλληνα πολίτη, το οποίο αντιβαίνει στο άρθρο του συντάγματος που λέει ότι όλοι οι έλληνες πολίτες είναι ίσοι ως προς το νόμο.. Και μιας και η φίλη μας παραπάνω είπε: «αμάν εσείς οι άντρες ένα στρατουδάκι τοσοδούλι πάτε και το κάνατε θέμα», ε, ας πάνε λοιπόν ΚΑΙ οι γυναίκες, για να μην έχουμε να τους κοκκορευόμαστε (να υπηρετούν και λιγότερο οι άντρες).

Σας το παραθέτω:

MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
'Αρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων)

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

Εκτός αν φυσικά, αποδεχτούμε το σεξιστικό χαρακτηρισμό του «αδύνατου φύλου» που δε μπορεί να φέρει όπλα, γιατί φοβάται ότι «θα σπάσει κάνα νύχι» ή «θα σκίσει κάνα καλτσόν», και είναι καλή «για τη κουζίνα μόνο» κλπ κλπ κλπ. Γιατί εγώ αυτά τα κατακρίνω ως εξαιρετικά σεξιστικά και αν μπορούσα να υπηρετήσω λιγότερο ως αποτέλεσμα της άρσης αυτού του σεξισμού, τα κατακρίνω ακόμα περισσότερο!

Chris2004
20-01-07, 04:54
Πολλοί συζητάνε για το άν είναι η δεν είναι η Τουρκία υπαρκτός κίνδυνος.

Έστω ότι είναι,

Πιστεύετε ότι ο 'στρατός' αυτός με τους εντελώς ανεκπαίδευτους/ανιδείκευτους στρατιώτες, οι οποίοι ακούμπησαν μία φορά όπλο, οι οποίοι βγάζουν τις σκοπίες με μπύρες, πίτσες και τηλέφωνα στη γκόμενα...θα κάνουν διαφορά;

Δεν άκουσα ΕΝΑ..ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιχείρημα για το τί προσφέρει η υποχρεωτική θητεία στην άμυνα της χώρας.

Το ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πολεμήσουν είναι δεδομένο...

Αντε και αυτοί που κάνουν τη θητεία τους εκείνη τη στιγμή να είναι σε μια Α κατάσταση.

Ο άλλος που τελείωσε πρίν 10 χρόνια...που τρέχει μέχρι το περίπτερο και του κόβεται η ανάσα...θα τον πάνε να πολεμήσει; Ποιόν κοροϊδεύουμε δηλαδή;

Εμ το άλλο το τραγελαφικό που συγκρίναμε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με την Ελλάδα του 2007....

Μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο ήταν να δοικήσεις ΤΟΤΕ μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν απο την Νότια Αγγλία έως την Βόρεια Αφρική, και την Ισπανία έως την Μέση Ανατολή.

Τότε δεν υπήρχε τηλέφωνο, e-mail, internet, video-conference κτλ κτλ. Ούτε ταχεία μέσα μεταφοράς.

Ήταν πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟ η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία να στηριχθεί μόνο σε στρατό Θητείας.

Δηλαδή γιατί να καταταγεί ο υποδουλωμένος Γαλάτης στον Ρωμαϊκό στρατό; Ο Ρωμαίος να το καταλάβω...

Η αιτία που ανέφερες ήταν ένα πολύ μικρό πρόβλημα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Τώρα που το Θυμήθηκα...ο Τζέγκις Καν είχε την μεγαλύτερη Αυτοκρατορία που είχε υπάρξει...με στρατό υποχρεωτικής θητείας....η 'Αυτοκρατορία' του δεν διήρκησε ούτε το 1/10 της Βυζαντινής.

Βλέπεις λοιπόν που δεν έχεις ιδέα γιατί μιλάς φίλε πρωτόπαππα;

Έλεος....δεν θα ήταν καλύτερα όλα αυτά τα χρήματα να ξοδεύονταν στις Υποδομές, επενδύσεις, στο απαρχαιωμένο σύστημα Υγείας, στην παιδεία που πάει απο το κακό στο χειρότερο.

Δεν ξέρω πώς το βλέπετε εσείς, αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα όσο πάνε τα χρόνια χειροτερεύει...ενώ στα Βαλκάνια που κάποτε τα κοροϊδεύαμε καλυτερεύει.

Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ κομμάτι του προϋπολογισμού πάει στον Στρατό....δηλαδή στις Βίλες και τα Κότερα των οργανωμένων συμφερόντων.

Chris2004
20-01-07, 05:09
ε, ας πάνε λοιπόν ΚΑΙ οι γυναίκες, για να μην έχουμε να τους κοκκορευόμαστε (να υπηρετούν και λιγότερο οι άντρες).

Δεν έχεις ακούσει το παραμύθι...'Η μητρότητα είναι κοινωνική θητεία'...

alwaysalone
20-01-07, 05:34
Να κανουν και οι γυναίκες στρατιωτικό, pelasgian, κανένα πρόβλημα.

Αλλά οπως και στην οδήγηση , ετσι και στο στρατιωτικό, το γυναικείο φύλο, για αλλη μία φορά θα αποδειχθεί ικανότερο.- Γιατι εχουμε χαρακτηριστικα που εσεις δεν εχετε, αλλά και γιατι δεν εχουμε αυτά που κακώς εχετε..

Chris2004
20-01-07, 05:45
Φυσικά στην απάντησή σου δεν παρέθεσες ούτε ένα επιχείρημα για πιό λόγο είναι ικανότερες οι γυναίκες...αλλά αόριστες αερολογίες...γνώριμο γυναικείο χαρακτηριστικό.

Προσωπικά τις θεωρώ εξίσου ικανές τις γυναίκες με τους άντρες. Ιδιαίτερα σήμερα που ο Στρατός δεν βασίζεται τόσο στην σωματική διάπλαση.
Κακώς λοιπόν έχουν ίσα δικαιώματα αλλά λιγότερες υποχρεώσεις.

Στην εποχή της ανεργίας που ζούμε, οι γυναίκες έχουν ένα τεράστιο προβάδισμα στην έξοδο στην αγορά εργασίας σε σχέση με τους άνδρες. Όχι μόνο επειδή βγαίνουν 1 χρόνο τουλάχιστον πιό νωρίς, αλλά δεν χάνουν και την επαφή με το αντικείμενό τους.

Τέλος θα επαναλάβω ότι προτιμώ ο στρατός να είναι άριστα εκπαιδευμένος και ετοιμοπόλεμος απαρτιζόμενος απο καθαρά επαγγελματίες (γυναίκες και άνδρες).

chica_loca
20-01-07, 05:51
Δεν έχεις ακούσει το παραμύθι...'Η μητρότητα είναι κοινωνική θητεία'...

...Το zouzouni (http://adslgr.com/forum/showpost.php?p=784973&postcount=5)δινει μια παρα πολυ καλη απαντηση ,σε αυτο που εσυ λες "παραμυθι".

alwaysalone
20-01-07, 05:57
Φυσικά στην απάντησή σου δεν παρέθεσες ούτε ένα επιχείρημα για πιό λόγο είναι ικανότερες οι γυναίκες...αλλά αόριστες αερολογίες...γνώριμο γυναικείο χαρακτηριστικό.

Καταρχάς, ειμαστε πιο υποψιασμένες στον κίνδυνο, επειδη ακριβως μεγαλώσαμε με το κουσούρι του ασθενέστερου και άρα ειμαστε πιο προσεκτικές και..εύστροφες, με καλύτερα αντανακλαστικά.

Είμαστε πιο πειθαρχημένες και προσγειωμένες, γιατι απλα δεν εχουμε να αποδείξουμε τίποτα στην..παρέα. (οπως κανουν οι αντρες).

Επιπρόσθετα, λογω φυσιολογιας, ειμαστε πιο ανεκτές στον πόνο και αρα υπάρχει εν δυνάμει η αμυνα του οργανισμού μας, να αντέξουμε περισσότερο εάν χρειαστεί.

Επισης γιατι εχουμε μάθει να χρησιμοποιουμε πρώτα τη σκέψη μας, και μετά το σώμα μας, κατι που πιστευω ειναι σημαντικό τοσο στο στρατιωτικό, όσο και στον πόλεμο.

Αν μου ρθει τιποτα αλλο, θα προσθέσω.

AddictedToChaos
20-01-07, 06:04
Καταρχάς, ειμαστε πιο υποψιασμένες στον κίνδυνο, επειδη ακριβως μεγαλώσαμε με το κουσούρι του ασθενέστερου και άρα ειμαστε πιο προσεκτικές και..εύστροφες, με καλύτερα αντανακλαστικά.

Είμαστε πιο πειθαρχημένες και προσγειωμένες, γιατι απλα δεν εχουμε να αποδείξουμε τίποτα στην..παρέα. (οπως κανουν οι αντρες).

Επιπρόσθετα, λογω φυσιολογιας, ειμαστε πιο ανεκτές στον πόνο και αρα υπάρχει εν δυνάμει η αμυνα του οργανισμού μας, να αντέξουμε περισσότερο εάν χρειαστεί.

Επισης γιατι εχουμε μάθει να χρησιμοποιουμε πρώτα τη σκέψη μας, και μετά το σώμα μας, κατι που πιστευω ειναι σημαντικό τοσο στο στρατιωτικό, όσο και στον πόλεμο.

Αν μου ρθει τιποτα αλλο, θα προσθέσω.

Αυτά στα bold γιατί δεν τα έχω διαπιστώσει σε ΚΑΜΙΑ Θεσσαλονικιά; :rolleyes:

chica_loca
20-01-07, 06:08

...Δεν ξερω για τα υπολοιπα. Απο οσο ειδα ομως, εχουν Ωραιο Περιτύλιγμα οι Σαλλονικιες ;)!!!

alwaysalone
20-01-07, 06:09

Α μου δωσες hint. Εχουμε την ικανοτητα να τα χρησιμοποιήσουμε όπου θεωρησουμε οτι αξίζει τον κοπο. Και ο στρατος ειναι ενα απο αυτα. Τα "πρωτα καμάκια" της Ελλάδας, δεν ειναι. Understand :p ?

AddictedToChaos
20-01-07, 06:11
...Δεν ξερω για τα υπολοιπα. Απο οσο ειδα ομως, εχουν Ωραιο Περιτύλιγμα οι Σαλλονικιες ;)!!!

Συνήθως όμως κράτας το περιεχόμενο και πετάς το περιτύλιγμα [αφού πρώτα το σκίσεις :rofl: (το περιτύλιγμα πάντα...) ] :p

Α μου δωσες hint. Εχουμε την ικανοτητα να τα χρησιμοποιήσουμε όπου θεωρησουμε οτι αξίζει τον κοπο. Και ο στρατος ειναι ενα απο αυτα. Τα "πρωτα καμάκια" της Ελλάδας, δεν ειναι. Understand :p ?

Yes, Sir. Affirmative :p

@ ADSLgr.com All rights reserved.