Επιστροφή στο Forum : Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης
Ο παππους μου ελεγε "γινονται οι λαγοι κοπαδι", αυτο ειναι η φωτογραφια του ελληνικου εθνους σημερα. Λαγοι που χοροπηδανε ολοι οπου τους καπνισει. Ζειτε στα βαλκανια και ειναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ αναγκη να ειμαστε σε συνεχει επαγρυπνηση , διοτι οι περα των συνορων εχουνε σχεδια και επισημα περι διεκδικησεων ΚΛΠ. Τωρα www.omhroi.gr και παιδια των λουλουδιων εγω να τα βρασω με μπολικο αλατι, ειστε εκτος τοπου και χρονου , μια αναδρομη στην ελληνικη ιστορια και θα δειτε πολεμους και σφαγες ανα τακτα χρονικα διαστηματα.
ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ η Ελλαδίτσα ΑΝΗΚΕΙ στην Ε.Ε.
ΔΕΝ ειναι Βαλκανικό κράτος οπως θα θέλατε εσύ κ μερικοί ακόμα....
ΚΑΙ ΠΑΛΙ αν το θές έτσι,διάβασε τι ισχύει στιε υπόλοιπες βαλκανικές΄χώρες..ΑΚΟΜΑ Κ απο αυτους ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ!
ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ η Ελλαδίτσα ΑΝΗΚΕΙ στην Ε.Ε.
ΔΕΝ ειναι Βαλκανικό κράτος οπως θα θέλατε εσύ κ μερικοί ακόμα....
ΚΑΙ ΠΑΛΙ αν το θές έτσι,διάβασε τι ισχύει στιε υπόλοιπες βαλκανικές΄χώρες..ΑΚΟΜΑ Κ απο αυτους ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ!
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ , ΡΕΕΕΕ ΞΥΠΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::rtfm:, αντε να δεις στο χαρτη και μετα στις ειδησεις που ειναι η χωρα αυτη ανιδεε
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
αστική ή σοσιαλιστική , προστατεύεται από τους ελεύθερους πολίτες .
Ειδ άλλως προσλαμβάνεις μισθοφόρους και καταργείς την δημοκρατία .
Συνθήματα όπως αυτά που πουλάνε οι « όμηροι » του διαδικτύου
είναι εκ του πονηρού . Νεοταξικές αρλούμπες .
Σε ποιόν θα αναθέσουμε την προστασία της κοινωνίας μας ;
Οταν στον κόσμο αυτόν - δυστυχώς - υπάρχουν Δαυΐδ και Γολιάθ , είναι
προδοσία να ψιθυρίζεις στο αυτί του Δαυιδ να
παρατήσει την σφεντόνα του .
Και είναι φαλκίδευση και κατάργηση της δημοκρατίας η κατάργηση του
στρατού και η αντικατάστασή του με στρατό μισθοφορικό -
όπως συμβαίνει στις χώρες της Ευρώπης και σταδιακά και σε εμάς .
Η αιτία της μετατροπής του λαϊκού στρατού σε στρατό μισθοφορικό
δεν είναι η ανάγκη της εξειδικεύσεως στα μοντέρνα όπλα
αλλά ο φόβος των εξουσιών . Δεν θέλουνε λαούς εκπαιδευμένους
και οπλισμένους - αλλά μισθοφόρους ,
που τους ελέγχουν απολύτως , τους στέλνουν σε τυχοδιωκτικούς ,
ληστρικούς πολέμους και τους στρέφουν - όταν χρειάζεται -
κατά των λαών .
Ο λαϊκός στρατός όπου οι πάντες υπηρετούν την θητεία τους είναι
ο πυρήνας της δημοκρατίας .
Η σύγχρονη κατάργηση του λαϊκού στρατού των ελευθέρων πολιτών
είναι η μεγαλύτερη νίκη του νεοταξικού φασισμού .
Σταυρο, συμφωνώ μαζί σου, αλλά σε πιο βαθμό ο σημερινός στρατός είναι "λαϊκός στρατός των ελευθέρων πολιτών"?
Ο στρατός έπαψε να αποτελει αυτό που λες όταν υπερίσχυσε το στοιχείο "δημόσιος υπάλληλος" απο το "στρατιωτικός".
OK, έχω μία κάπως λαϊκίστικη και λαϊκίζουσα πρόταση:
Γιατί όλοι οι υπέρμαχοι και θερμότατοι υποστηρικτές της θητείας και γενικότερα του στρατού να μην καταταγούν επί μονίμου βάσεως; Και αυτοί θα περνάνε καλά αφού είναι τόσο όμορφα, και την πατρίδα θα υπερασπίζονται από νεοταξικές επιβουλές και αναρχίζουσες προτάσεις και νοοτροπίες και θα ετοιμάζονται να φανε ζωντανό όποιον Τούρκο / Βούλγαρο / Σκοπιανό επιβουλεύεται την Ελλάδα.
By the way, είδα στο Βήμα της Κυριακής πως από βδομάδα αρχίζει η διαδικασία πρόσληψης, όσοι πιστοί τρεχάτε!!!
:D :D :D :D Over and out!!
Yiapap, συμφωνώ μαζί σου φίλε. Κι εγώ ΔΕΑ είμουν. Στην πρώτη μου μετάθεση, πάω σε μηχανοκίνητο στην ΚΩ. Πετυχαίνω Διοικητή Λόχου ένα Υπολοχαγό 1 χρόνο μικρότερό μου. Το παιδί με το που είδε τι δουλειά έκανα, με προστάτεψε από το να πάω σε φυλάκια και παπαριές. Τα λέγαμε ωραία και καλά μέχρι που του έρχεται μετάθεση... Έρχεται ένα Λοχαγός που αποδείχθηκε διαμάντι. Με βοήθησε απίστευτα, με πρότεινε για Εκπαιδευτή στα MILAN για την Ταξιαρχία ('οχι τυχαία καθώς είχα έρθει πρώτος στην σειρά μου χωρίς βύσματα και παπαριές, απλά πέθανα στο διάβασμα) καθώς διάβασε τον φάκελό μου, και μέχρι σήμερα βρισκόμαστε και βλέπουμε ποδόσφαιρα, τρώμε πιτσες κλπ κλπ αν και με δυο παιδιά στο σπίτι του. Πηγαίνω μετάθεση σαν Διαχειριστής σε Λέσχη Αξιωματικών και πετυχαίνω Διευθυντή Ταγματάρχη. Ο άνθρωπος έχεσε Λοχαγό ΕΠΥοπατέρα γιατί με έχωνε στις υπηρεσίες. Δεν του είχα πει τίποτε απολύτως, από μόνος του είδε κι έπραξε.
Σίγουρα υπάρχουν και καρνάβαλοι, αλλά πάντα τους αγνοούσα. Ούτε με πείραξαν ούτε τους πείραξα. Εξάλλου, αυτό που γράφει στην είσοδο της Ευελπίδων "ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ" (για να μάθεις να διοικείς πρέπει να μάθεις να διοικείσαι) είναι αρχή της ζωής. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχεται κάνει σκατοδουλιές αν και πτυχιούχοι για να βγάλετε κανά ψιλό, αλλά προσωπικά έχω κάνει λάτζα με 2 πτυχεία. Αν λέμε ότι μας πείραξε στο στρατό, το άλλο πονάει παραπάνω γιατί είμαι ΕΔΩ ΈΞΩ και όχι ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. Πήγα 23 μήνες στον ΕΣ και πραγματικά πέρασα. Ακόμα και όταν ήταν δύσκολα το καλαμπούρι σου έφτιαχνε την διάθεση. Ακόμα και αυτοί που κλαίγονται είμαι 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι τον ΕΣ θα τον συζητάνε με τα φιλαράκια τους και θα θυμούντα και θα γελάνε.
το θεμα είναι οτι ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ...
Δεν ειναι υπάλληλοι σου, οχι με τον όρο που ξέρεις σαν δημόσιο υπάλληλο, μην τα μπερδέυεις
αν για κάποιο λόγο γίνει πόλεμος πάμε σε στρατιωτικό νομο, και τότε εσυ εισαι υπάλληλος αυτών.
Θα το ξαναπώ ειμαι ενάντια στην θητεία όπως είναι σημέρα, αλλά δεν ειμαι ενάντια στην ιδεά (αν όλα δουλέυαν καλά).
Εγώ θα ήθελα να υπάρξει αλλάγη στον τρόπο που κάνουμε την θητεία μας, οχι στην κατάργηση του (και σίγουρα με λιγοτέρους μήνες)
Σταυρο, συμφωνώ μαζί σου, αλλά σε πιο βαθμό ο σημερινός στρατός είναι "λαϊκός στρατός των ελευθέρων πολιτών"?
Ο στρατός έπαψε να αποτελει αυτό που λες όταν υπερίσχυσε το στοιχείο "δημόσιος υπάλληλος" απο το "στρατιωτικός".
Ασφαλώς έχεις δίκαιο - και τα πολλά παράπονα που γράφουν εδώ τα παιδιά
δικαίως τα γράφουν .
Αλλά μένουν δευτερεύοντα .
Στον δικό μου θάλαμο βρέθηκα με Τσιγγάνους και Μουσουλμάνους Ελληνες της
Θράκης - καθάρισα τις χέστρες μαζί τους . Ισοι όλοι - έστω και
πολλές φορές ίσοι στην αθλιότητα - πάντως ίσοι . Σπυδαίο μάθημα δημοκρατίας
και ανθρωπιάς .
Εγώ τελείωσα Πανεπιστήμιο . Ο λοχίας μου ήταν αγράμματος σχεδόν - όμως
αυτός διέταζε . Και αυτό σπουδαίο
μάθημα - ταπείνωσης και αξιοκρατίας . Βρέθηκα να μένω σκοπός , νύκτα ,
σε ανώνυμα βουνά . Λίγο να ξεπεράσεις την ατομικότητά σου και τον
εγωϊσμό σου , αμέσως νοιώθεις την σημασία του φύλακα ,
του άγρυπνου φρουρού του ύπνου των άλλων . Δεν μετρούσανε τότε
ούτε τα βιβλία που διάβασα , ούτε τα χρήματα που είχα ,
ούτε οι ωραίες γκόμενες και το μέγεθος του αυτοκινήτου σου -
μόνος , ξάγρυπνος , με το τσιγάρο κρυμμένο στην φούχτα της παλάμης -
τότε μετράει μόνο αυτό που αληθινά ΕΙΣΑΙ .
Οχι αυτός που φαντάζεσαι εσύ ή οι άλλοι πως είσαι .
Η σκοπιά ήταν η καλύτερη ώρα μου .
Ενα πράγμα καταστρέφει τον στρατό . Το βίσμα .
Γιατί όλοι οι υπέρμαχοι και θερμότατοι υποστηρικτές της θητείας και γενικότερα του στρατού να μην καταταγούν επί μονίμου βάσεως; Και αυτοί θα περνάνε καλά αφού είναι τόσο όμορφα, και την πατρίδα θα υπερασπίζονται από νεοταξικές επιβουλές
6-8 μήνες πραγματικής θητείας ίσως είναι αρκετοί για να πάρεις ότι πρέπει... τρομερά μαθήματα και εμπειρίες που δεν πρέπει κανένας άντρας να χάσει, αλλά δεν είναι το παν στην ζωή.
Και η άμυνα της χώρας βασίζετε στο ότι ΟΛΟΙ θα πολεμήσουμε … αν είναι λίγοι αυτοί , έχουμε ένα επαγγελματικό στρατό, με τεράστια αναγκαία κονδύλια για σύγχρονο εξοπλισμό και αβάσταχτο οικονομικό κόστος.
Να πολεμήσουμε ΠΟΙΟΝ??????????
Εγω το μόνο που αποκόμησα απο το Στρατό ήταν 12 περιττα κιλά!!!
Τα έχασα πάλι αλλά εμεινε λίγη σαμπρέλα!!
Εγω το μόνο που αποκόμησα απο το Στρατό ήταν 12 περιττα κιλά!!!
Τα έχασα πάλι αλλά εμεινε λίγη σαμπρέλα!!
Εγώ στον στράτο πήγα απο τα 74 στα 70, τώρα είμαι 94 ;)
Εγώ στον στράτο πήγα απο τα 74 στα 70, τώρα είμαι 94 ;)
Βοdyline και χαζομάρες.
Έχασα 11 κιλά σε 30 μέρες ως Άλφα στο Λουτράκι. 82->71
Να μην πω για τη γράμμωση... δεν είχα δει (ούτε θα ξαναδώ) το στομάχι φέτες όπως τότε.
Και με τέσσερα γεύματα την ημέρα (όταν δεν ακούγαμε το φοβερό "Λέσχη... ΑΚΥΡΟ... Λέσχη Προσχή!")
Αλλά έτσι είναι. Τρέχα και τραγούδα κι εσύ όλη μέρα (ταυτόχρονα) και κάνε push-ups όλη νύχτα (χωρίς υπερβολή!) να δεις ;)
ΟΠΩΣ οι νεκροι απο ατυχήματα(Μανιτσα) η αυτοκτονίες που σιωπά ο ΕΣ...
Όπως οι ΕΠΟΠ που αν κ αμόρφωτοι κ ΑΠΛΟΙ ΟΠΛΙΤΕΣ σου φέρονται σαν να είσαι σκουπίδι...
όπως ενας φίλος μου που μόλις ζήτησε τον λόγο απο έναν μ@@@κα που του έκλεψε το κινητό του την πέσαν 10...
κλπ κλπ
το θεμα είναι οτι ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ...
Και εγώ είμαι φορολογούμενος και έχω 10 σπίτια και, 5 αυτοκίνητα και 2 εργοστάσια και πληρώνω στην εφορία 10.000.000€ το χρόνο...αρα όλοι είστε υπαλληλοί μου, ο Καραμανλής μου κάνει αέρα στα @@, οι mods τρέμουν μην αγοράσω το internet και τους κλείσω το site και πάει λέγοντας.
Είναι λάθος έτσι όπως το διατυπώνεις.
Οσο για τα κινητά, νόμιζα οτι απαγορέυονται μέσα στα στρατόπεδα, τεσπά όταν πήγα εγω δεν υπήρχαν καν :D
yiapap πότε πήγες ΣΜΧ αν επιτρέπετε; Σειρά;
Spyrosss, 98A ΕΣΣΟ (δε θυμάμαι σειρά, 650?) Ιανουάριος 1998
Spyrosss, 98A ΕΣΣΟ (δε θυμάμαι σειρά, 650?) Ιανουάριος 1998
94Ε Σεπτέμβριος (232)....ΩΠ....ΣΕΙΣΜΟΣ :D
Ρε :fish καλα πήγες 4 χρόνια μετά και ήταν ακόμη μεσα στη μαυρίλα eeehhh; Εγω είμουν στους χειριστές :rowwing: :eek:
Αποκλείετε 650, 6 σειρές το χρόνο μπαίνανε, 258 μαλλον ήσουν...:D
252 ήσαν ωρέ!
(Μιλάει η 97Α ΕΣΣΟ, 246 ) ]
:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
Λοιπον ας πω και εγω την στιχομυθια μου....
Το ιστορικο:
Ημουν επαγγελματιας Ναυτικος και ταξιδευα απο τα 19 μου οταν μπηκα στην σχολη εμπ/χων στην αρχη σε εκπαιδευτικα καλοκαιινα ταξιδια.
Στα 23 μου πηρα το διπλωμα μου και ταξιδεψα για τρια χρονια, μαζευοντας 2 χρονια θαλασσιας υπηρεσιας. Προσπαθησα να κανω 12μηνο σαν ναυτικος αλλα επεσα σε περιπτωση που μολις το ειχαν καταργησει. Ετσι πηγα στο ναυτικο και εκανα κανονικα την θητεια μου 19 μηνο ολο σε πλοιο.
Τελειωσα στα 27 μου και καπακι ξαναμπαρκαρισα.
Τα αποτελεσματα οων αυτων:
1. Ποσως και με ενδιαφερε ποτε να γνωρισω νεους ανθρωπους, 3 χρονια που ταξιδευα (2 σαν διπλωματουχος) γνωρισα οχι μονο καθε καρυδιας καρυδι αλλα βαλε.... Επισης οι ταξιδιωτικες μου εμπειριες δεν συγκρινονται με την μαουνα που ημουνα.
2. Δεν περιμενα να γινω αντρας στο στρατο ουτε να φυγω απο το σπιτι μου, αμα περνας ειρηνικο ωκεανο αποκλειεται να μην περασεις την κρισιμη καμπη.
3. Στο καραβι τις ζορικες δουλειες τις καναμε εμεις του εμπορικου. Οι μονιμαδες συνηθως απλως διαταζανε και ηταν αραχτοι και λαιτ. Δυστυχως οι κληρωτοι ναυτες κανανε την βρωμοδουλεια, απο να φτιαχνουν καφεδες μεχρι να σγουγκαριζουν η και να βαφουν το καταστρωμα. Ουτε μαθανε κατι ουτε υπηρχε περιπτωση να μαθουν.
4. Προσωπικα αυτο που μου εμεινε ειναι οτι δουλευα τσαμπα για τον Ε.Σ. 19 μηνες ενω προσεφερα επαγγελματικη δουλεια με υπευθυνοτητα (19 μηνες Χ 600.000 δρχ = 11.500.000 δρχ περιπου) και επισης εχασα αλλα τοσα λεφτα που θα μπορουσα να ειχα βγαλει εαν ταξιδευα....
Στο στρατιωτικο δεν με πειραξε τιποτα αλλο οσο αυτο, το οτι μου ρουφηξαν το μεδουλι και δεν πηρα φραγκο...
Δεν ενιωσα καμια πιεση, μιας ειχα κανει ενα μεγαλο μπαρκο, στην Ελλαδα ηρθα αρχες μαρτη κσι στις 9 του ιδιου μηνα παρουσιαστηκα. Νομιζα οτι απλα συνεχιζα το μπαρκο.
Επιπλεον μου εκαναν εντυπωση οι στρατιωτικοι,
δεν εχω ξαναδει πιο αργοσχολους χαραμοφαηδες απο τους στρατιωτικους, οπου σε ενα πλοιο υπηρχαν περιπτωσεις που αμα τους αφηνες γινοντουσαν και επικινδυνοι. Οταν μαλιστα ηθελαν να εχουν γνωμη σε θεματα πορειας κλπ κλπ. Δυστυχως για αυτους το καραβι δεν ειναι 4Χ4 να του βαζεις πρωτη - δευτερα ουτε εχει φρενα.
Επιπλεον εφαγα 2 φορες φυλακη για το λογο οτι δεν εχωνα αγγαριες τους καινουριους για να τους κανω καψονια οπως επεβαλε ο αγραφος στρατιωτικος κωδικας. Οταν ερχονταν καινουριοι στο καραβι τους εβαζα σε ελαφρες εως μεσαιες αγγαριες για να προσαρμοζονται σιγα σιγα στο καραβι. Παρολα αυτα μαλλον αυτο δεν ηταν αρεστο και ετσι με απειλουσαν συνεχως ειτε με μεταθεση ειτε με φυλακες τις οποιες και τσιμπησα. (οχι γραμενες απλα περιορισμο) Εννοειται οτι αμα δεν με ειχαν αναγκη το πιθανοτερο θα με ειχαν στειλει αλλου για αλλου...
Απλα επεσα στην περιοδο και ετυχε να μην βαλω μεσο (οχι οτι ειχα) και πηγα σε πολυ καλο πλοιο.
Βαλανε μεσο οι ιδιοι οι σταρτιωτικοι για να με εχουν στο καραβι μιας και επρεπε να εχουν κοσμο που να σκαμπαζει 2-3 πραγματα.
Ωραια ολα αυτα αλλα τι να το κανεις....
Εχασα 19 μηνες δουλειας απληρωτης και επιπλεον εφαγα ολο το προηγουμενο μπαρκο μου (οτι ειχα βγαλει) για τα εξοδα μου.
Μολις απολυθηκα ξαναμπαρκαρησα μεσα σε δυο βδομαδες, μου ειχαν μεινει ολα και ολα 50.000 δρχ....
ΥΓ. Πραγματικα χαρηκα για το επιπεδο της κουβεντας. Πολυ σπανιο σε ενα φορουμ να συμβαινει αυτο.
Χαιρομαι που διαβασα διαλογους και καταθεσεις αποψεων και οχι χαρακτηρισμους. Κανεις δεν τα ξερει ολα ουτε ειναι πιο εξυπνος απο τον αλλον. Αυτο που μετραει ειναι η καταθεση εμπειριων και χαρηκα που διαβασα τοσες πολλες και ετσι καταθεσα και εγω την δικη μου.
Ή άλλη μία μόνιμη λοχίας που είχε κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην πάρω άδεια έχοντας κλείσει 2.5 μήνες από την τελευταία και χωρίς εγώ να έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί της.
Ασε να μαντέψω. Μήπως είχες ασχοληθεί με τον υπολογιστή της που είχε Windows95 και Soundblaster?
:p
(το μάμησα πάλι πάνω που μίλησε ο dslfan για επίπεδο :vava: )
υπαρχει κανενας ωρε που πηγε πιο μακρια απο μενα? ναυτικο 01Ε ΕΣΣΟ , Περσικος + 18 μηνες ΦΓ σαλαμις :cool: :cool:
υπαρχει κανενας ωρε που πηγε πιο μακρια απο μενα? ναυτικο 01Ε ΕΣΣΟ , Περσικος + 18 μηνες ΦΓ σαλαμις
Εγώ !! πήγα αυσταλία με την άδεια απολύσεως :mrgreen:
Δεν ειναι υπάλληλοι σου, οχι με τον όρο που ξέρεις σαν δημόσιο υπάλληλο, μην τα μπερδέυεις
αν για κάποιο λόγο γίνει πόλεμος πάμε σε στρατιωτικό νομο, και τότε εσυ εισαι υπάλληλος αυτών.
Θα το ξαναπώ ειμαι ενάντια στην θητεία όπως είναι σημέρα, αλλά δεν ειμαι ενάντια στην ιδεά (αν όλα δουλέυαν καλά).
Εγώ θα ήθελα να υπάρξει αλλάγη στον τρόπο που κάνουμε την θητεία μας, οχι στην κατάργηση του (και σίγουρα με λιγοτέρους μήνες)
EINAI υπαλληλοι του κράτους ρε παιδια....
ΔΗΛΑΔΗ γιατί θα πρεπει να μπώ στο τρυπάκι του 'πολεμου' κλπ κλπ κλπ ?
ΕΙΜΑΣΤΕ η όχι στην Ευρωπαική ένωση?Είμαι η όχι ευρωπαίος πολίτης?
Γιατί να είμαι ΟΜΗΡΟΣ νόμων που ισχύουν ΜΟΝΟ για φτωχούς και για μη βυσματίες???
Φίλε μου όταν ένας ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ παίρνει ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ όσα οι ΕΠΟΠ κ όταν εσύ με ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ έισαι σερβιτόρος ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ μου ζητάνε να πάω να κάνω τον σκλάβο τονβ βολεμένων που τους πληρώνουμε όλοι?
ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ?
ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΣΚΛΑΒΟΣ??
ΜΙΛΩ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ..απλά αυτό που ειπες για στρατιωτικό νόμο με πείραξε...ΔΕΝ είμαστε στο 1974 φίλε...σε περίοδο πολέμου ΔΕΝ ΚΥΡΗΤΕΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ...
εσυ νομίζις οτι έχω πρόβλημα να πάω πχ 6μηνάκια?ΑΠΛΑ επειδή παρατώ τα πάντα ΚΑΙ ΟΠΑΩ ΑΜΙΣΘΙ απαιτώ ΣΕΒΑΣΜΟ!αυτό λέω..ΣΕΒΑΣΜΟ Κ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ..
maxcp, κάνεις το λάθος που έκανα και εγώ, παίρνεις στα σοιβαρά το στρατό...
Η επιστράτευση έληξε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Καιρός ήταν.
Καλά τώρα αυτά με κατάργηση της θητείας είναι μούφες, γιατί δεν υπάρχει κόσμος να επανδρώσει τα όπλα. Κανονικά η θητεία θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική και για τις γυναίκες εφόσον είναι υποχρεωτική για τους άντρες. Ή έχουμε ισότητα, ή κοροϊδευόμαστε. Δεν είναι δυνατόν στη βάση του φύλου να γίνονται τέτοιοι διαχωρισμοί. Στις περισσότερες Ελληνίδες θα κάνει πολύ καλό πάντως, γιατί θα καταλάβουν τι τους γίνεται πριν φτάσουν τα 35, καθότι ο στρατός σε κάνει γάτο με πέταλα και μάγκα. Έχω δει πολύ μαλάκες και χέστες ανθρώπους να γίνονται «ωραίοι» μετά τη θητεία.
Γενικά, ο φόβος για τη θητεία εξαφανίζεται αν δεν ακούς το πατέρα σου και τα μούσια που λέει για το στρατό. Οι περισσότεροι έχουν τη τάση να παίρνουν το τόσο και να το κάνουν ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΟΟΟΟΟ για να εντυπωσιάζουν τις μαμάδες που ακούνε και να ψαρώνουν τους γιούς. Μη μασάτε, έχει πολύ πλάκα, γνωρίζεις κόσμο και σου φεύγει τελείως το άγχος εκεί μέσα.
:evil: Όντως παιδιά μου την έχει δώσει με τον κωλο-στρατό :evil:
δηλαδή η μόνη λύση είναι ο χαβαλές ???
:evil: Όντως παιδιά μου την έχει δώσει με τον κωλο-στρατό :evil:
δηλαδή η μόνη λύση είναι ο χαβαλές ???
" Eκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο στρατός "
Νομίζω ότι αυτή η φράση τα περικλείει όλα :D
καθότι ο στρατός σε κάνει γάτο με πέταλα και μάγκα. Έχω δει πολύ μαλάκες και χέστες ανθρώπους να γίνονται «ωραίοι» μετά τη θητεία.
Ώπα ρε γάτε! Σε λίγο θα μας πεις ότι μεγαλώνει και το πέος! Α ρε κουτρούληδες που περιμένετε από τον στρατό να σας εξανθρωπήσει!
Εμένα μπορεί να μην μεγάλωσε ο willie μου αλλά ήταν πολυάσχολος όταν ήμουν στην Kω. Ολανδέζες και Δανέζες διψασμένες για ΔΕΑ! :D
" Eκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο στρατός "
Νομίζω ότι αυτή η φράση τα περικλείει όλα
Και εγώ δεν μπορούσα να συλλάβω την πραγματική σημασία αυτής της φράσης. Χρειάστηκε μόνο ένα απόγευμα.
Εγώ πάντως πιστεύω πραγματικά ότι η θητεία είναι για τα μπάζα. Αν περιμένεις τον στρατό για να φας την σφαλιάρα την ζωής μάλλον είναι κάπως αργά και δεν θα σου κάνει και πολύ καλό.
Σε κάθε περίπτωση σήμερα το πρωι έπεσε καμπάνα γιατί στο παιδί που είχαμε βάρδια μαζί έσκασε εφοδία ο ίδος που είχε σκάσει και σε μένα με πολιτικά.Την ίδια ώρα που όλοι μπαινοβγαίνουν με πολιτικά οι υπεύθυνοι αλλά και οι διερχόμενοι.
Συγκεκριμένα ήταν ο διευθυντής της υπηρεσίας ο οποίος βρίσκεται σε άλλο κτίριο και εμείς θα έπρεπε να τον ξέρουμε φατσικώς. Και ενώ ο άλλος τον είδε απλά δεν του μίλησε.
Και γράφτηκε ότι κοιμόμασταν μπλα μπλα. (εγώ ναι κοιμόμουν αλλά σε άλλο δωμάτιο) καθώς το άλλο το κάλυπτε ο άλλος.
Και αρχίσαν οι πλέον υπερπληρωμένοι με μηδενικη εργασία να μπρρρ.
Τα λοιπά τα φαντάζεστε.
Τι να πώ?
Όποιος λέει ότι η θητεία έχει να σου προσφέρει το ελάχιστο καλό που δεν μπορείς να βρεις έξω είναι ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ του για μένα. Η θητεία είναι μια συνύπαρξη με ένα μπούγιο Σουπερ υπερπληρωμένων ανιδεικευτων και ανίδεων τύπων (με lim(απόδοση/αποδοχές)->άπειρο) που απλά τρώγονται με τα ρούχα τους. Και τους οποίους πρέπει να ανεχτείς , λέγοντας ναι και ενώ οι οικογένεια σου και εσύ μελλοντικά θα δουλεύεις σαν σκυλί για να εν μέρη καλύπτεις τον μισθό χαραμοφαιδων. Εξαιρούνται κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις ανθρώπων (οι οποίοι στο ναυτικό είναι από σχολή δοκίμων). Ίσως ένας από αυτούς να είναι και ο τύπος με την εφοδία.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ. το σφάλμα του αλλά και την μη παραδοχή του, την πληρώνω εγώ. Είναι σαν τις μαλακίες των πολιτκών που τις πληρώνει ο απλός λαός. Να ένα μάθημα (το λέω με πλήρη ειρωνία).
Και ναι οι γυναίκες πρέπει να πάνε καθώς πολύ έξυπνες μας το παίζουν και ότι είμαστε και υπερβολικοί και μόλις τους πεις "θες να πας" σου λένε όχι ή σφυρίζουν ανέμελα. και για τη κλασσική δικαιολογία μπαλαντέρ για την εγκυμοσύνη έχω να πω ότι είναι επιλογή τους άσε που οι ίδιες το θέλουν σαν τρελές και στην περιόδο αυτοί μας βγάζουν και το λάδι συνήθως.
Για για τις θυληκού γένους μόνιμες δεν έχω άλλη χολή να βγάλω.
Άσχετο αλλά καλό το Κώδικας Νταβίντσι αλλά ορμονικές διατεραχές και "ιερό θυληκό"?? Δεν ου κολάνε. Έτσι μου ήρθε. Παρακαλώ μην γίνει θέμα.
Συν τοις άλλοις, κανένας δεν έχει μιλήσει για το κόστος της θητείας. Πρέπει να επιβάρυνα την οικογένειά μου - με συνταξιούχο πατέρα - με το ποσό των 200€ μηνιαίως. Επίσης, κάτι λίγα που είχα στην τότε στην άκρη (σημερινά περίπου 1000€) για διακοπές στη θητεία μου, εξανεμίστηκαν σε εξόδους στο Καρλόβασι Σάμου και σε φαγητό από έξω. Και ο λόγος που παράγγελνα ήταν κάτι περίεργες μαζικές δηλητηριάσεις και γαστρεντερίτιδες που έπαιζαν στη μονάδα. Α, να μην ξεχάσω και το δωμάτιο που ενοικίαζα κατά τις εξόδους προκειμένου να κάνω μπάνιο γιατί, ενώ ήταν κατακαλόκαιρο και ζέστη, τα μπάνια της μονάδας ήταν ανοικτά μόνο Πέμπτη και Σάββατο 8-10. Οπότε, αν έπαιζε υπηρεσία τότε πήγαινες άπλυτος για μία εβδομάδα. Υπήρξαν βραδιές που κοιμόμουν στα κλεφτά έξω στην ύπαιθρο για να αποφύγω την μπόχα του θαλάμου.
Ευτυχώς που μετά ήρθα Αθήνα. Αλλά, επαναλαμβάνω, γιατί να κάνω θητεία - και ας δεχθώ τα περί συνταγματικών υποχρεώσεων - και να την πληρώσω και από πάνω; Και καλά εγώ, με τον Α ή Β τρόπο τα έβγαζα πέρα, αλλά υπήρχαν παιδιά στη μονάδα που δεν είχαν λεφτά να αγοράσουν ένα πακέτο chips ή ένα παγωτό! Αυτή είναι η χρήσιμη και κοινωνικά ενισχυτική θητεία; Γιατί μπορεί ο φτωχός και ο πλούσιος να φορούσαν την ίδια στολή, και - ας το δεχτώ, μολονότι δεν ισχύει - έκαναν τις ίδιες ( ;;;; ) υπηρεσίες, αλλά ο πλούσιος (ή εύπορος) την έβγαζε με νοικιασμένο αμάξι στην έξοδο ενώ ο φτωχός έμενε μέσα τις ημέρες που η μονάδα δεν έβγαζε ΡΕΟ για εξοδούχους. Ρε, παιδιά-υπέρμαχοι της θητείας, πλάκα μας κάνετε;;;;;;;;;;;;;;;;;
Τα υπόλοιπα περί ανδροποίησης και άλλων σχετικών επιχειρημάτων τα ακούω βερεσέ, καθώς προσωπικά πήγα στα 28 με 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και δεν έμαθα τίποτα χρήσιμο αλλά μάλλον ένα σωρό άχρηστες π@π@ρι€ς.
ΜΠΡΑΒΟ παιδιά τα ξέχασα αυτά που είπατε.
Όπως επίσης ξεχάσαμε να πούμε οτι υπάρχουν ΤΟΣΑ στρατόπαιδα για την συντήρηση της επαρχίας απο φαντάρους...πώς έχουμε σε κάθε πόλη κ αει-τει,έτσι κ σε κάθε χωρίο και στρατόπαιδο προς ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας..
Τα υπόλοιπα περί ανδροποίησης και άλλων σχετικών επιχειρημάτων τα ακούω βερεσέ, καθώς προσωπικά πήγα στα 28 με 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και δεν έμαθα τίποτα χρήσιμο αλλά μάλλον ένα σωρό άχρηστες π@π@ρι€ς.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΣΗΜΕΙΟ!ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ 18ρηδες....
Συν τοις άλλοις, κανένας δεν έχει μιλήσει για το κόστος της θητείας.
<Ειρωνία/mode/ON>
Μα καλά?? Δε σου έφταναν οι 980δρχ που σού έσκαγε ντάγκα - ντάγκα το κράτος κάθε μήνα??
Τσκ τσκ τσκ < Eιρωνία/mode/OFF>
[QUOTE=Demelene]Και ναι οι γυναίκες πρέπει να πάνε καθώς πολύ έξυπνες μας το παίζουν και ότι είμαστε και υπερβολικοί και μόλις τους πεις "θες να πας" σου λένε όχι ή σφυρίζουν ανέμελα. και για τη κλασσική δικαιολογία μπαλαντέρ για την εγκυμοσύνη έχω να πω ότι είναι επιλογή τους άσε που οι ίδιες το θέλουν σαν τρελές και στην περιόδο αυτοί μας βγάζουν και το λάδι συνήθως.
QUOTE]
ΘΕΛΟΥΝ ισότητα αλλα φέρονται σαν να είναι σκλάβες μας....
ΠΩΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΘΕΣ ΙΣΟΤΗΤΑ αν η ίδια δεν την αποδέχεσαι κ δεν κάνεις το πάν για να την κερδίσεις???
μαρέσουν οι κυρα νίτσα απο το χωριό που λοέει ατάκες του στύλ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΡΑ..κ τα λεει αυτά ενώ ξύνει τα νυχια της...δυστυχώς η σύγχρονη ελληνίδα ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ..
πλακα εχουμε σα λαος, οπου και να παμε οτι και να κανουμε πρεπει να εχουμε και μια αποψη για ολα , να κριτικαρουμε τους παντες και τα παντα, να αμφισβητουμε ακομα και εκει που δεν μας πεφτει λογος. Και οχι με τη κακη εννοια το δε μας πεφτει λογος , με την καλη δηλαδη ειμαστε περαστικοι. Στο στρατο πας γιατι πρεπει να πας, τελεια. Απο εκει και περα ΣΤΑ @@ μου τιο κανει ο καθε μλκας εκει μεσα. ΕΓω πηγα , επαιξα με τα οπλα, εριξα μπολικες με οτι πυροβολο επιασα στα χερια μου , περνουσα χαλαρα , σφουγγαριζα αβερτα (σιγα το πραμα) διακοπες με λιγα λογια. και πηγα μεχρι το περσικο και ημουνα σε πολυ αυστηρο τροπο. Το κολπο ειναι να εισαι προσαρμοστικος και να ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ οπως μπορεις. Αλλα οι ελληνες τα θελουνε ΟΛΑ οπως θελουνε αυτοι και τους βολευει, για αυτο θελουμε μια τουρκοκρατια ξανβα να στρωσουμε , γιατι δουλοι που κλαιγαμε και ημασταν, στη ζουλα μια ζωη και ετσι λειτουργουμε καλυτερα, σπιτι(κρατος) εμεις δεν κανουμε. Τελεια και παυλα
ΘΕΛΟΥΝ ισότητα αλλα φέρονται σαν να είναι σκλάβες μας....
ΠΩΣ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΘΕΣ ΙΣΟΤΗΤΑ αν η ίδια δεν την αποδέχεσαι κ δεν κάνεις το πάν για να την κερδίσεις???
μαρέσουν οι κυρα νίτσα απο το χωριό που λοέει ατάκες του στύλ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΡΑ..κ τα λεει αυτά ενώ ξύνει τα νυχια της...δυστυχώς η σύγχρονη ελληνίδα ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ..
Αυτό πως το καταλαβένεις και το λές;
περανα απο αυτό ετοιμάσου, έχουμε γυναίκες και εδώ :x :scared:
George978, πληρώθηκες που πήγες Περσικό με τη Φ/Γ;
Συν τοις άλλοις, κανένας δεν έχει μιλήσει για το κόστος της θητείας. Πρέπει να επιβάρυνα την οικογένειά μου - με συνταξιούχο πατέρα - με το ποσό των 200€ μηνιαίως. Επίσης, κάτι λίγα που είχα στην τότε στην άκρη (σημερινά περίπου 1000€) για διακοπές στη θητεία μου, εξανεμίστηκαν σε εξόδους στο Καρλόβασι Σάμου και σε φαγητό από έξω. Και ο λόγος που παράγγελνα ήταν κάτι περίεργες μαζικές δηλητηριάσεις και γαστρεντερίτιδες που έπαιζαν στη μονάδα. Α, να μην ξεχάσω και το δωμάτιο που ενοικίαζα κατά τις εξόδους προκειμένου να κάνω μπάνιο γιατί, ενώ ήταν κατακαλόκαιρο και ζέστη, τα μπάνια της μονάδας ήταν ανοικτά μόνο Πέμπτη και Σάββατο 8-10. Οπότε, αν έπαιζε υπηρεσία τότε πήγαινες άπλυτος για μία εβδομάδα. Υπήρξαν βραδιές που κοιμόμουν στα κλεφτά έξω στην ύπαιθρο για να αποφύγω την μπόχα του θαλάμου.
Πόσες δηλητηριάσεις έγιναν (δεν νομίζω κάθε μέρα) και πόσες φορές παρήγγειλες από έξω? Λίγο υπερβολικός είσαι εδώ. Όσο για τα μπάνια, αν είχες πρόβλημα, το είπες σε κανέναν? Η μπόχα ήταν αποτέλεσμα του ΕΣ ή του γεγονότος ότι οι ίδιοι οι Στρατιώτες τα έγραφαν όλα κανονικά? Σε λεωφορείο τώρα το καλοκαίρι έχεις μπει? Βλέπεις κάτι γραβατωμένους και μπιχλάνε. Έξω είναι καλυτερα δηλαδή? Πάρτο γραμμη, έτσι είναι ο Έλληνας. Αν είναι για γκόμενες θα πάρει τα πιο ακριβά ρούχα και φρου φρου. Τα υπόλοιπα στα απ'αυτά του... Όπως σε έγραφαν μέσα στο στρατόπεδο, έτσι σε γράφουν κι εδώ όταν περιμένεις στο φανάρι και τσουπ ο μάγκας πάει κατ'ευθείαν μπροστά.
Ευτυχώς που μετά ήρθα Αθήνα. Αλλά, επαναλαμβάνω, γιατί να κάνω θητεία - και ας δεχθώ τα περί συνταγματικών υποχρεώσεων - και να την πληρώσω και από πάνω; Και καλά εγώ, με τον Α ή Β τρόπο τα έβγαζα πέρα, αλλά υπήρχαν παιδιά στη μονάδα που δεν είχαν λεφτά να αγοράσουν ένα πακέτο chips ή ένα παγωτό! Αυτή είναι η χρήσιμη και κοινωνικά ενισχυτική θητεία; Γιατί μπορεί ο φτωχός και ο πλούσιος να φορούσαν την ίδια στολή, και - ας το δεχτώ, μολονότι δεν ισχύει - έκαναν τις ίδιες ( ;;;; ) υπηρεσίες, αλλά ο πλούσιος (ή εύπορος) την έβγαζε με νοικιασμένο αμάξι στην έξοδο ενώ ο φτωχός έμενε μέσα τις ημέρες που η μονάδα δεν έβγαζε ΡΕΟ για εξοδούχους. Ρε, παιδιά-υπέρμαχοι της θητείας, πλάκα μας κάνετε;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μην βλέπεις πολύ Φώσκολο. Κάνει κακό.
Σου είπε κανείς να πας στα 28 με 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας? Δηλαδή μπορούσες να πας στα 18 σου?
George978, πληρώθηκες που πήγες Περσικό με τη Φ/Γ;
οχι, μονο οταν βγαιναμε σε λιμανι , 20 δολαρια την ημερα λεφτα του ΝΑΤΟ
πλακα εχουμε σα λαος, οπου και να παμε οτι και να κανουμε πρεπει να εχουμε και μια αποψη για ολα , να κριτικαρουμε τους παντες και τα παντα, να αμφισβητουμε ακομα και εκει που δεν μας πεφτει λογος. Και οχι με τη κακη εννοια το δε μας πεφτει λογος , με την καλη δηλαδη ειμαστε περαστικοι. Στο στρατο πας γιατι πρεπει να πας, τελεια. Απο εκει και περα ΣΤΑ @@ μου τιο κανει ο καθε μλκας εκει μεσα. ΕΓω πηγα , επαιξα με τα οπλα, εριξα μπολικες με οτι πυροβολο επιασα στα χερια μου , περνουσα χαλαρα , σφουγγαριζα αβερτα (σιγα το πραμα) διακοπες με λιγα λογια. και πηγα μεχρι το περσικο και ημουνα σε πολυ αυστηρο τροπο. Το κολπο ειναι να εισαι προσαρμοστικος και να ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ οπως μπορεις. Αλλα οι ελληνες τα θελουνε ΟΛΑ οπως θελουνε αυτοι και τους βολευει, για αυτο θελουμε μια τουρκοκρατια ξανβα να στρωσουμε , γιατι δουλοι που κλαιγαμε και ημασταν, στη ζουλα μια ζωη και ετσι λειτουργουμε καλυτερα, σπιτι(κρατος) εμεις δεν κανουμε. Τελεια και παυλα
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχεις πρόβλημα στο να κάνεις τον μάλακα κάποιων ηλιθίων, και μάλιστα τσάμπα.
Να σε πληρώναν να έλεγα εντάξει! Ακόμα καλύτερα να ήταν επιλογή μας. Αν κάποιος πχ δεν πρέπει να μιλάει εκει μέσα είναι οι ΕΠΟΠ και οι μονιμάδες. Το επέλεξαν και πληρώνονται γιαυτό.
Ειδικά για κάποια πράγματα που αφορούν και την πολιτοοικονομικοκοινωνική εξέλιξη του τόπου θα ΓΚΡΝΙΑΖΩ όσο θέλω. ΚΑΙ ΑΣ ΤΣΟYΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Και το σχετικό με την προσαρμοστικότητα έχω να πω ότι είναι πιπίλα. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα χούγια του και επίσης είναι και θέμα τύχης. Αν τα χούγια σου είναι συμβατά με το στρατό τότε φυσικά και ήσουν προσαρμοστικός (δεν το λέω για σένα αλλά αόριστα).
Αν το χρώμα μπλε σαρέσει τότε φυσικά και δεν θα έχει πρόβλημα με ένα χώρο που όλα είναι αποχρώσεις του μπλε. Η προσαρμοστικότητα είναι κάτι που σχετίζεται με το πόσο αντίθετο και ανάποδα είναι αυτό στο οποίο πρέπει να προσαρμοστείς με τον πυρήνα του χαρακτήρα σου!
Μεγάλη κουβέντα, άσχετη με το thread.
Αν κάποιος βλέπει την θητεία από την αρχή ως χάσιμο χρόνου, τότε σίγουρα θα είναι χάσιμο χρόνου. Εγώ το είδα ως ευκαιρία να κάνω 5 πράγματα που δεν θα τα έκανα ποτέ στην πολιτική μου ζωή, και να μαζέψω μερικές εμπειρίες. Γι αυτό και είχα διαλέξει το ΤΕΝΞ τότε που έπερνε ακόμα φαντάρους.
Όσο για τους νέους που υπηρετούν τώρα και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία ένα μπορώ να πω... "καλές διακοπές". Γιατί ο στρατός σήμερα (αλλά και πριν 12 χρόνια που πήγα εγώ) είναι διακοπές πριν τα δύσκολα. Για αυτούς που πηγαίνουν αργά σίγουρα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλα θα μπορούσαν να είχαν πάει νωρίτερα, και άργησαν με δική τους και μόνο ευθύνη.
Ο στρατός θα κάνει άντρα έναν 18άχρονο που δεν έχει φύγει ποτέ από την ποδιά της μαμάς του... όχι έναν 30άχρονο. Αυτός μάλλον δεν θα γίνει ποτέ άντρας αν δεν είναι μέχρι τότε....
Αν κάποιος βλέπει την θητεία από την αρχή ως χάσιμο χρόνου, τότε σίγουρα θα είναι χάσιμο χρόνου.
Aν για 21 μήνες δεν έμαθες τίποτα χρήσιμο, τίποτα που να μπορεί να σου χρειαστεί στο μέλλον πως θα το θεωρούσες? Ευκαιρία να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ??
Αν δεν είχες πιο δημιουργικό τρόπο να περάσεις αυτό το χρόνο που έχασες στη " μαμα πατρίδα " καλό θα είναι να μιλάς πάντα επι πρσωπικού και να μην το γενικεύεις. Από ότι βλέπεις το σύνολο το θεωρεί ΚαραΧάσιμο Χρόνου ( και ως γνωστόν ο χρόνος είναι χρήμα ακόμα και χωρίς την κουζίνα Λαγκοστίνα ;-) )
Xm ναι , στην χωρα της χασουρας ξαφνικα οταν ερχονται να πανε φανταροι ολοι λενε ατακες οπως, ο χρονος ειναι χρημα , το γοργον και χαρην εχει, και ξαφνικα οταν απολυθουνε κααααααααθονται και περιμενουν τον ΑΣΕΠ να μπουνε δημοσιο να τα ξυνουνε.
ΛΙΓΟΙ ειναι αυτοι που εχουνε αληθινο ζορι στο στρατο λογω οικονομικων δυσχερειων
Xm ναι , στην χωρα της χασουρας ξαφνικα οταν ερχονται να πανε φανταροι ολοι λενε ατακες οπως, ο χρονος ειναι χρημα , το γοργον και χαρην εχει, και ξαφνικα οταν απολυθουνε κααααααααθονται και περιμενουν τον ΑΣΕΠ να μπουνε δημοσιο να τα ξυνουνε.
ΛΙΓΟΙ ειναι αυτοι που εχουνε αληθινο ζορι στο στρατο λογω οικονομικων δυσχερειων
Xμμ... Άντε να το πάμε και επι προσωπικού μιας και έτσι το ζητάς. Το να είναι κάποιος στρατόκ@βλος και από τα 15 του εκεί που όλοι παίρναμε κάνα Metal Hammer ή περιοδικό για Pc εκείνος, φορωντας τα καλοσιδερωμένα παραλλαγής του, να τρέχει στο περίπτερο με αγωνία να δει αν βγήκε το καινούριο τεύχος του " ΑΜΥΝΑ " κοκ δεν εκφράζει το σύνολο. Είναι η μειονότητα. Ακόμα και στα 19 ( τότε παρουσιάστηκα ) δούλευα αρκετές ώρες για τα ευ προς το ζείν και ο στρατός το μόνο που έκανε ήταν να με κάνει να κοιμάμαι πολύ λιγότερες ώρες για να μπορώ να έχω και τη δουλειά μου. Δεν πιστεύω να είμαι ο μόνος που το έκανε αυτό. Το σύνολο των παιδιών εδωμέσα από όσο διάβασα είχαν οικονομική χασούρα από το θέμα " Στρατός ". Τώρα αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος θεώρησε σαν ευκαιρία ζωής ένα " τσάμπα ταξιδάκι στον κόλπο με το Έλλη " δικαίωμά του και μαγκιά του. Ίσως να μην ξαναβρεί αυτή την ευκαιρία να το ξανακάνει και το καταλαβαίνω.
στο ιντερνετ φιλε να πιστευεις τα μισα απο οσα διαβαζεις , ειναι σα την γυναικα
στο ιντερνετ φιλε να πιστευεις τα μισα απο οσα διαβαζεις , ειναι σα την γυναικα
Εννοείς ότι ακόμα δεν έχουμε Adsl2 ????
οχι εννοω οτι στο ιντερνετ λεγονται πολλα ψεματα.
Δίκιο έχεις αλλά αν πεις ότι κάτι προσπαθείς να αλλάξεις στην Ελλάδα, τότε ο στρατός θα πρέπει να γίνει ένα από αυτά. Επίσης εγώ στο forum διαβάζοντας καταλαβαίνω ότι τουλάχιστον στους μεγάλους υπάρχει κόσμος που χύνει αίμα έξω.
Δεν έχει σημασία. Εκτός και αν τα λεφτά δεν σου λένε τίποτα γιατί δεν ξέρεις σε ποια τσέπη τα έχεις, τα λεφτά είναι λεφτά. Με τα λεφτά της θητείας παίρνεις το 1/3 από Γκαρσονιερα που αν την νοικιάσεις μπορεί να είναι συμπλήρωμα στους μισθούς πείνας της Ελλάδας.
Και στην τελική γιατί να δουλεύουν οι δική μας και εμείς μελλοντικά σαν σκύλια(κάποιοι από εμάς) για να συντηρούμε τους υπέρογκους μισθούς και συντάξεις που πέρνουν αυτοί οι χαραμοφάιδες?
Και για μένα η θητεία δεν είναι διακοπές! Γιατί είμαι εγκλωβισμένος σε μια συνύπαρξη με τους γονείς μου, με τους οποίους έχω τεράστιο πρόβλημα, μετά από 8 χρόνια μοναχικής ζωής. Προτιμώ να δουλεύω και να σκίζομαι αλλά να μην έξαρτώμαι από τους γονείς μου.
Από όπου και να το δω για μένα η θητεία είναι ζημιογόνα. Ένας στην κατάταξη το έβλεπε σαν παράδεισο καθώς χρώσταγε τον κώλο του και ήταν ένας καλός τρόπος να αναβάλει τα δύσκολα.
αν πρεπει να αλλαξει κατι στην ελλαδα ειναι οι ελληνες.
ναι, τόπο κατοικίας: να πάνε σε άλλες χώρες και να αφήσουν τους μαλάκες να βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους μαζί με τους Αλβανούς που κουβαλήσανε για «πολυπολιτισμικότητα»
Στρατό πάντως, πρέπει να πηγαίνουμε και πρέπει να πηγαίνουν και οι γυναίκες, γιατί τείθεται θέμα επιλεκτικής ερμηνείας της ισότητας και διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πηγαίνουν. Μάλιστα να είναι σε μεικτές μονάδες και να σταματήσουν αυτά τα «αδελφίστικα», γιατί άλλες γυναίκες σε άλλες χώρες πάνε, πήγαν και μάλιστα πολέμησαν τους γερμανούς μέσα από άρματα (στη μάχη του Kursk που οι Ρώσοι μάμησαν τους γερμανούς, υπήρχαν πολύ ικανά πληρώματα που είχα γυναίκες και για οδηγούς και για πολυβολητές, ενώ στη Ρωσία μέχρι πρότεινως έβρισκες γυναίκες οξυγονοκολήτριες, σιδεράδες κλπ.) Αυτά τα περί γυναικείας αδυναμία είναι μύθοι, που κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουν να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ που λένε.
@ ADSLgr.com All rights reserved.