PDA

Επιστροφή στο Forum : Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94

PopManiac
20-01-07, 20:57
1. Pelasgian - αγόρι μου!!! - τι πίνεις όταν γράφεις Σαββατιάτικα; Μπας και έχεις καμία κάσα Laghavulin, απόθεμα από το χαχάμπορο ;) :p?

2. Το thread δεν έχει καμία σχέση με τις γυναίκες και τη στρατιωτική θητεία, το ζητούμενο είναι αν είστε υπέρ ή κατά της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας. (Βέβαια, θυμάμαι μία περίπτωση φίλης μου η οποία βρέθηκε σε φανταροσυζήτηση γνωστών μας σε άδεια και ξεστόμισε το "Ελάτε μωρέ, ο στρατός είναι κολλέγιο!!". Έγινε - δικαίως - το σώσε :lol:, ποιος τους άκουγε τους άλλους!). Παρακαλώ λοιπόν ειρωνικά σχολιάκια ένθεν και ένθεν να σταματήσουν...

3. Κατ' εμέ, το ζητούμενο επίσης είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης. Με εξάιρεση έναν συμφορουμίτη εδώ ο οπίος τάσσεται ενθέρμως και άνευ όρων ΥΠΕΡ της υποχρεωτικής στράτευσης, η υπόλοιποι (και διορθώστε με) είμαστε όλοι ανεξαιρέτως ΥΠΕΡ της κατάργησης - είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα είτε ως έννοια (αν και μερικοί στο blog τους την περιγράφουν ως ευχάριστη εμπειρία ;)).

4. Επομένως, όλοι - πλην ενός; - συμφωνούμε πρέπει να βρεθεί η καλύτερη φόρμουλα που να οδηγήσει σε έναν επαγγελματικό, ευέλικτο και δυναμικό στρατό. Ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ημι-επαγγελματοποίησης αλλά μάλλον για τους λόγους που περιέγραψε ο KLG η προσέλευση είναι χαμηλή.

5. Επομένως χρειάζονται κίνητρα, που σημαίνει κυρίως καλύτερες ικονομικές απολαβές. Η αφεντομουτσουνάρα μου λοιπόν (έτσι για να διαφημίζομαι), έχει προτείνει κάτι προς συζήτηση (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=951333&postcount=22). Αν θέλετε σχολιάζετε...

Skyline
20-01-07, 21:13
@aria
κανείς δεν σας κατηγορησε για το αν θέλετε να ασχοληθείτε με την καριέρα΄ή όχι και κανείς δεν είπε (σε μένα ανφέρομαι άρα άκυρο το κανείς) ότι θέλει ατημέλητες γυναίκες ή να μην κάνετε όλα εκείνα που θέλετε για να αισθάνεστε εσείς καλά...
απλά αναφέρθηκα στο γεγονός ότι αφού δεν γνωρίζεται δεν μπορείτε να εκφέρετε ΣΩΣΤΗ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ άποψη γιατι θα λείπει το στοιχείο της προσωπικής εμπειρίας που σε αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό....

@pelasgian
μην με διαγράψεις επειδη αναφέρω την κουρα ομορφιάς, κουρα ομορφιάς,κουρα ομορφιάς, κουρα ομορφιάς, κουρα ομορφιάς, κουρα ομορφιάς, κουρα ομορφιάς
οχι μην με διαγράφεις, μη........
α..........:scared:

:wounded: :wounded: :wounded:

visma
20-01-07, 22:18
Ενα εχω να πω αν και νεος στο φορουμ διαβαζοντας τις τελευταιες σελιδες του ποστ > διαπιστωση Μονο στην Ελλαδα καταφερνουμε και πατατιαζουμε ενα θεμα και το ξεκιναμε απο θητεια και το παμε μεχρι εκει που δεν φτανει!
Ως γνησιος εκπροσωπος λοιπον θα συνεχισω στο ιδιο μηκος κυμματος και θα πω μια περιεκτικη γνωμη.:closed:
1. Το Ισραηλ που εχει γυναικες στο στρατο καταστραφηκε?
2. Οι γυναικες δεν ειναι ισοτιμες πολιτες αυτης της χωρας ?? θα χτυπαω εγω σκοπια 3 νουμερα το 24ωρο και η αλλη θα ψωνιζει στον Χοντο?
3. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ μην κοιτατε που τωρα ολοι σπουδασαμε και αργησαμε... Αν ειναι να το κανουμε υποχρεωτικα στα 18 ολοι!!!! Οταν θελουμε να διορθωσομε κατι δεν το καταργουμε.
και να θυμησω πως οποτε το ελληνικο εθνος ειχε μισθοφορικο στρατο και οχι κληρωτους πηγε απατο!!! Εκτος και αν γνωριζετε καμμια εξαιρεση!!!

cprotopapas
20-01-07, 22:54
13. Κατ' εμέ, το ζητούμενο επίσης είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης. Με εξάιρεση έναν συμφορουμίτη εδώ ο οπίος τάσσεται ενθέρμως και άνευ όρων ΥΠΕΡ της υποχρεωτικής στράτευσης, η υπόλοιποι (και διορθώστε με) είμαστε όλοι ανεξαιρέτως ΥΠΕΡ της κατάργησης - είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα είτε ως έννοια (αν και μερικοί στο blog τους την περιγράφουν ως ευχάριστη εμπειρία ;)).
Εαν υπονοείς εμένα,έχω την εξής πρόταση:ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ θητεία στα 19 με 10μήνη-6μήνη διάρκεια.Το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές,αλλά για κάποιον λόγο(που ξέρετε μόνο εσείς) το ερμηνεύετε ως άνευ όρων συμφωνία.Αν αυτό είναι άνευ όρων,τότε η έννοια αυτή έχει χάσει το νοήμα της ή απλά το γράφεις έτσι προκειμένου απλά να λαϊκίσεις.

ΥΓ:Μάλλον έχεις κάνει ένα λαθάκι στο μέτρημα για το πόσοι είναι υπέρ.

manoulamou
20-01-07, 23:28
Φοβαμαι:whistle: για ολ αυτα :whistle: που θα γινουν για μενα:whistle: χωρις εμενα:whistle:
οχι εντελως off topic;) στις γυναικες αναφερονται αρα καλυτερα
Αστε τον μονο του :whistle: αστε τον μονο του :whistle: οοοοολοι:whistle:ξερετε τι λενε για τα πιτουρα:p
:ontopic:

cprotopapas
20-01-07, 23:30
13. Κατ' εμέ, το ζητούμενο επίσης είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης. Με εξάιρεση έναν συμφορουμίτη εδώ ο οπίος τάσσεται ενθέρμως και άνευ όρων ΥΠΕΡ της υποχρεωτικής στράτευσης, η υπόλοιποι (και διορθώστε με) είμαστε όλοι ανεξαιρέτως ΥΠΕΡ της κατάργησης - είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα είτε ως έννοια (αν και μερικοί στο blog τους την περιγράφουν ως ευχάριστη εμπειρία ;)).

Εαν υπονοείς εμένα,έχω την εξής πρόταση:ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ θητεία στα 19 με 10μήνη-6μήνη διάρκεια.Το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές,αλλά για κάποιον λόγο(που ξέρετε μόνο εσείς) το ερμηνεύετε ως άνευ όρων συμφωνία.Αν αυτό είναι άνευ όρων,τότε η έννοια αυτή έχει χάσει το νοήμα της ή απλά το γράφεις έτσι προκειμένου απλά να λαϊκίσεις.
Όσο για το σχόλιο σου περί ευχάριστης εμπειρίας...Νομίζω ότι ο κάθενας έχει το δικαίωμα να παραθέτει τα δικά του βιώματα και τις δικές του απόψεις.ΤΟΣΟ πολύ σας ενοχλεί που ορισμένοι δεν διακατέχονται από τα συμπλέγματα κατά της θητείας;Και επειδή καταλαβαίνω σε ποιό blog αναφέρεσαι,μάλλον έχεις διαστρεβλώσει τα γραφόμενα του σχετικού post.

ΥΓ:Μάλλον έχεις κάνει ένα λαθάκι στο μέτρημα για το πόσοι είναι υπέρ.

maik
20-01-07, 23:52
Ο Πασχος Μανδραβελης εχει αραγε αποψη επι του θεματος;;

etsouk2000
21-01-07, 00:38
Το παραπάνω "μανιφέστο" είναι οι γνωστές απόψεις μίας μερίδας ατόμων,η οποία έχει ένα γενικότερο πρόβλημα με τους νόμους.Το θέμα είναι ότι,στην Ελλάδα,αντί να τιμωρηθούν(γιατί σε μία οργανωμένη και σωστά λειτουργούσα κοινωνία παραβίαση των νόμων=τιμωρία),αναδεικνύονται σε "αγωνιστές την ελευθερίας" και είναι στο απυρόβλητο.

ΥΓ:Περί πατριωτισμού,που ΤΟΣΟ ενοχλεί ορισμένους..."εις οιωνός άριστος,αμύνεσθαι περί πάτρης"...και ΟΧΙ περί της πάρτης σας...

Ποιο νομο παραβιασα;;; Γιατι πρεπει να τιμωρηθω;;;
Επειδη εχω μια αποψη που δεν σου αρεσει;;;

Για την Ντορα που σε ~10 χρονια την βλεπω ακομα και πρωθυπουργο, δηλαδη θεματοφυλακα των νομων που τοσο πολυ λατρευεις να λατρευεις, δεν σε ειδα να σχολιαζεις τιποτε. Δεν σε ειδα να σχολιαζεις το ποσο σνομπαρει την "στρατιωτικη ιεραρχια" που ανεβαινουν οι αντρες-στρατιωτες, οπως εσυ, και την οποια αυτη, οπως αναφερει, "την γλιτωσε"!! Προσεξε το ρημα: "την γλιτωσε"! Οχι "δεν την βιωσα", "δεν την ξερω πώς ειναι", "δεν την εχω νιωσει".
"Την γλιτωσα", δηλαδη "ουφ τι καλα, ξωφαλτσα την περασα αυτην την παγιδα, ευτυχως δεν ειμαι απο αυτους που επεσαν μεσα"... Μην τα βαλεις μαζι μου, δεν τα λεω εγω, η Ντορα, που θα σε κυβερνησει, τα λεει...

Αν μας αρέσουν τα sada-mazo όμως; Να σκουρύνουμε λίγο και τις στολές, να τις κάνουμε και πιο γυαλιστερές. Μπορεί να γουστάρουμε! ποτέ δεν ξέρεις!

Σε μενα το λες;;; Αν επιλεξουμε εγω κι εσυ να φορεσουμε την πιο σκληροτραχηλη παραλλαγη, δερματινη, σκουρα, γυαλιστερη ή οτιδηποτε αλλο, επειδη ετσι το γουσταρουμε και μας φτιαχνει, τοτε ναι, κανενα προβλημα, ειμαι μαζι σου. Οταν ομως μου την φορανε (τη στολη) με το ζορι, τοτε οχι, λυπαμαι, δεν θα παρω... Τα ωραια πραγματα ειναι ωραια μονο αν τα επιλεξαμε ελευθερα εμεις.

vasper
21-01-07, 01:25
etsouk2000,
Μια ερώτηση: Πως ξέρεις ότι στο Στρατό είναι άσχημα; Έχεις πάει;
Και μία διαπίστωση: Την ζωή δεν την διάλεξες... οπότε δεν είναι ωραία, γιατί σου επιβλήθηκε.

golity
21-01-07, 02:00
Όσο και αν λέμε ότι θέλουμε να καταργηθεί, αν δεν γίνει κάτι δραστικό, τότε δεν θα ιδρώσει κανενός το αυτί (είναι και πολλά τα συμφέροντα/λεφτά που παίζονται!). Τι θα γινόταν όμως αν π.χ από αύριο και για πάντα, όλοι όσοι ήταν να παρουσιαστούν, αποφάσιζαν απλά να μη πάνε; Η υποχρεωτική δωρεάν δουλεία, μόνο με δραστικά μέτρα μπορεί να καταπολεμηθεί, έτσι θα δώσει στους «από πάνω» να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να πάρουν στα σοβαρά την ασφάλεια της χώρας και την σωστή και αποδοτική λειτουργία του Ελληνικού στρατού και να προσλάβουν τα απαραίτητα καταρτισμένα άτομα για την συγκεκριμένη δουλειά και όχι κάποιον που δεν θέλει στο κάτω κάτω, να κάνει με εξαναγκασμό κάτι που δεν τον εκφράζει! ;)

etsouk2000
21-01-07, 02:56
Όσο και αν λέμε ότι θέλουμε να καταργηθεί, αν δεν γίνει κάτι δραστικό, τότε δεν θα ιδρώσει κανενός το αυτί (είναι και πολλά τα συμφέροντα/λεφτά που παίζονται!). Τι θα γινόταν όμως αν π.χ από αύριο και για πάντα, όλοι όσοι ήταν να παρουσιαστούν, αποφάσιζαν απλά να μη πάνε; Η υποχρεωτική δωρεάν δουλεία, μόνο με δραστικά μέτρα μπορεί να καταπολεμηθεί, έτσι θα δώσει στους «από πάνω» να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να πάρουν στα σοβαρά την ασφάλεια της χώρας και την σωστή και αποδοτική λειτουργία του Ελληνικού στρατού και να προσλάβουν τα απαραίτητα καταρτισμένα άτομα για την συγκεκριμένη δουλειά και όχι κάποιον που δεν θέλει στο κάτω κάτω, να κάνει με εξαναγκασμό κάτι που δεν τον εκφράζει! ;)

Υπεροχο! Μαζικη αρνηση στρατευσης τωρα λοιπον...

Dark Dominion
21-01-07, 03:28
Πορεία στο σύνταγμα τώρα :p

PopManiac
21-01-07, 03:33
etsouk2000,
Μια ερώτηση: Πως ξέρεις ότι στο Στρατό είναι άσχημα; Έχεις πάει;
Και μία διαπίστωση: Την ζωή δεν την διάλεξες... οπότε δεν είναι ωραία, γιατί σου επιβλήθηκε.

E, καλά είπαμε πως ενδεχομένως η δεξιά (όπως την αντιλαμβάνεσαι) να δυσκολεύεται στην επιχειρηματολογία της αλλά ως επίσημος εκπρόσωπος στο φόρουμ (της δεξιάς όπως την αντιλαμβάνεσαι - να μην τρελλαθούμε και φέρουμε και τον Wolfowitz εδώ για σεμινάρια!!!), νομίζω πως θέλεις έναν καλύτερο καθοδηγητή επιχειρηματολογίας... (Ηint: Δες Reading for rightwingers (http://www.anncoulter.com/cgi-local/content.cgi?name=bookstore) για tips...:p)

pareto v.
21-01-07, 03:45
Παιδιά χωρίς να είμαι κανένας στρατόκαυλος ή να έχω καμία ιδιαίτερη καούρα που πιο πιθανόν θα περάσω 12+ μήνες από τη ζωή μου στην αχρηστεία και στο λιώσιμο σε όλους όσους αρνούνται κατηγορηματικά την στράτευση σας λέω το εξής:

Ωραία και μπράβο σας να βάζετε το εγώ πάνω από έθνη και παγιωμένους θεσμούς που το μόνο που ιστορικά έχουν καταφέρει είναι εκατομμύρια θανάτους ΑΛΛΑ:

Μην το κάνετε σαν τους πλουτοκράτες που πριν το 1821 επειδή κονόμαγαν στο εξωτερικό τα έβλεπαν όλα ζάχαρη και όταν έσφιξε η σούφ.... τους θύμηθηκαν ξαφνικά ότι είμαστε ένα έθνος και ένας λαός.

Ακόμα και αν δεν πιστεύετε όπως κάποιοι από εμάς (ρομαντικούς, κατά άλλους φασίστες, κατά άλλους εθνοβλάκες, τεσπα ότι γουστάρει ο καθένας να πει) στην ιδέα του ελληνικού έθνους, ακόμη και τότε κάθε φορά που πληρώνετε με λεφτά, κάθε φορά που περιθάλπτεστε από ένα νοσοκομείο ή ακόμη και αγοράζετε φάρμακα με το βιβλιάριο σας κάνετε μία εμπορική συμφωνία (ή και δέχεστε νταβατζιλίκι αν γουστάρει κάποιος) από ένα σύνολο ανθρώπων που παρά το χάλι που μας δέρνει είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:
ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ

Chris2004
21-01-07, 06:48
Όταν όλοι οι λαοί του κόσμου καταλάβουν ότι δεν υπάρχει Ελληνικό, Αλβανικό, Αμερικανικό(καλά αυτό αστα να πάει) έθνος αλλά υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ...τότε μπορεί και να πάει μπροστά.

Η έννοια του έθνους εφευρέθηκε απο μερικούς ώς μέσο κοινωνικού ελέγχου και συσπείρωσης (καλλιεργώντας τον φανατισμό) ώστε να εξυπηρετούνται διάφορα συμφέροντα.

Δεν ξέρω τη διδάσκουν τα βιβλία της Ιστορίας, αλλά τα δικά μας βιβλία έγραφαν για τους κακούς Τούρκους που βίαζαν και έσφαζαν τα γυναικόπαιδα επί 400 χρόνια.

Δεν το θέλω αλλά προσωπικά μου βγαίνει μια φανατίλα όταν ακούω για Τούρκους, λές και έχει εμφυτεφθεί μέσα μου. Η προπαγάνδα η οποία ξεκινάει απο μωρό παιδί (φάει γιατί θα έρθει ο Τούρκος), έχει χαράξει βαθιές πληγές.

cprotopapas
21-01-07, 12:18
Ο Πασχος Μανδραβελης εχει αραγε αποψη επι του θεματος;;
Έχει..έσυ όμως ΔΕΝ έχεις(φαίνεται από την ειρωνία σου).

Η έννοια του έθνους εφευρέθηκε απο μερικούς ώς μέσο κοινωνικού ελέγχου και συσπείρωσης (καλλιεργώντας τον φανατισμό) ώστε να εξυπηρετούνται διάφορα συμφέροντα.

Και η ισοπέδωση του διεθνισμού επίσης.

anon
21-01-07, 13:24
Eχω γράψει ότι είμαι υπερ της κατάργησης ή έστω μείωσης του στρατού όσο γίνεται και φυσικά και της στράτευσης. Ομως για τον κάθε εδώ πέρα που το παίζει προοδευτικός και ότι έχει και δικαιώματα κλπ κλπ κλπ, όσο ισχύει ο συγκεκριμένος νόμος, όλοι αναιξερέτως είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο ή τουλάχιστον έτσι θαπρεπε. Ατομα που με παραθυράκια του νόμου ή με την μαγκιά τους και τον τσαμπουκά τους (ή την τρέλλα τους αν προτιμάτε), αποφεύγουν την στράτευση ή οποιαδήποτε άλλη έκφανση των υπαρχόντων νόμων και συντάγματος, για μένα είναι άτομα που δεν αξίζει να θεωρούνται μέλη της κοινωνίας. Συγνώμη για τους βαρείς χαρακτηρισμούς, αλλά όπως προείπα, κάποιος άλλος πρόγονός μας έφτασε να πιεί κώνιο, ενώ μπορούσε πολύ εύκολα να το αποφύγει, απλώς και μόνο για να μείνει πιστός στους νόμους. Γιατι σε μια κοινωνία, οι νόμοι έχουν μεγαλύτερη αξία απο το άτομο. Και εαν οι νόμοι δεν είναι σωστοί, τότε η κοινωνία ολόκληρη έχει την ευθύνη για να τους αλλάξει (βλ αλλαγή πολιτικού σκηνικού). Το ξέρω ότι η στράτευση πλέον δεν έχει νόημα, κοστίζει πολύ στο κράτος, αλλά υπο την έννοια της ισονομίας και ισοτιμίας, όλοι πρέπει να στρατεύονται μέχρι την αλλαγή (και ελπίζω σύντομα) του σχετικού νόμου. Δεν είναι οι μισοί Ελληνες μ....κες, και οι άλλοι μισοί έξυπνοι που να εκμεταλλεύονται τα διάφορα παραθυράκια του νόμου (πχ θα αυτοκτονήσω γιατι δεν μπορώ τον στρατό....) κυρίως πουλώντας τρέλλα, ή κάνοντας θητεία "μαιμού". Κάτι τέτοιες στρεβλώσεις δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ασυνέπεια στους νόμους απο το σύνολο της κοινωνίας μιας και ακόμη όσοι προσπαθούν να διατηρήσουν την νομιμοφροσύνη, στο τέλος καταντούν γραφικοί. Και οι φίλοι μας που έχουν καταφέρει και αποφύγει την στράτευση, μεθαύριο μην τους ακούσω να διαμαρτύρονται γιατί κάποιοι μπήκαν απο το "παράθυρο" σε κάποια θέση στο δημόσιο και όχι αυτοί, ή γιατί οι υπάρχοντες ΔΥ δεν τους εξυπηρετούν κλπ κλπ. Με την στάση τους απέναντι στην κοινωνία ως σύνολο, καλλιεργούν αυτήν την συμπεριφορά, συνολικά, και τα φαινόμενα διαφθοράς που υπάρχουν πλέον παντού. Και εγώ δεν ήθελα να πάω στρατό για τους λόγους της διακοπής της επαγγελματικής/εκπαιδευτικής πορείας μου κλπ κλπ κλπ. Αλλά πήγα, και δεν έκανα καμμιά προσπάθεια να το αποφύγω, πλην της νόμιμης αναβολής λόγω σπουδών. Ατομα που δεν πήγαν και που βαυκαλίζονται διάφορα, οταν μιλάνε γιαυτό νοιώθω ι σαν να με φτύνουν εμένα και την κοινωνία ολόκληρη....

WandereR
21-01-07, 13:34
anon, καλές οι επαγωγές σου αλλά επειδή κανείς δεν είναι 100% νόμιμος στο 100% της διαρκειας της ζωής του, προσεξέ γιατι μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου.

Νομικά δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς μαζί σου, ηθικά όμως δεν είναι το ίδιο. Οπως αντιθετα μπορείς να είσαι ταυτόχρονα απολύτως νόμιμος και τελείως ανηθικος

Cafeeine
21-01-07, 14:34
Αυτό που κατάλαβα απο τα γραφόμενα του anon είναι οτι μιλάει αυτό τον υποκριτικό παρωπιδισμό που επιδεικνύουμε όταν παραπονούμαστε για το χάλι της χώρας μας, όταν όμως έρθει η ώρα να κοιτάξουμε για το συμφέρον μας ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να 'λυγίσουμε' το νομο για να τα ξαναχώσουμε στους άλλους αφότου γίνει η δική μας δουλεια.

Wanderer, το θέμα δεν είναι να βρουμε τον αναμαρτητο να ρίξει την πρώτη πέτρα. Είναι να πάρουμε συλλογικά την απόφαση οτι θα τηρούμε τους νόμους, ώστε οι στραβοί νόμοι να φαίνονται και να αλλάζουν. Σήμερα τι κάνουμε όταν βγαίνει άδικος νόμος; Κοιτάμε πρώτα αν μπορούμε να τον αγνοήσουμε πριν κάνουμε όποιαδήποτε κίνηση εναντίον του. Μονο όταν δεν μπορούμε να παρανομήσουμε κοιτάμε να παραπονεθούμε...

Ο πολίτης οφείλει να σέβεται τους νόμους, αλλά και να αλλάζει τους παράλογους.. Αυτά τα δύο δεν είναι ασυμβίβαστα

vasper
21-01-07, 14:42
E, καλά είπαμε πως ενδεχομένως η δεξιά (όπως την αντιλαμβάνεσαι) να δυσκολεύεται στην επιχειρηματολογία της αλλά ως επίσημος εκπρόσωπος στο φόρουμ (της δεξιάς όπως την αντιλαμβάνεσαι - να μην τρελλαθούμε και φέρουμε και τον Wolfowitz εδώ για σεμινάρια!!!), νομίζω πως θέλεις έναν καλύτερο καθοδηγητή επιχειρηματολογίας... (Ηint: Δες Reading for rightwingers (http://www.anncoulter.com/cgi-local/content.cgi?name=bookstore) για tips...:p)

εγώ; Μάλλον αυτοί που μιλάνε με απόλυτα θέλουν, όπως ο φίλος μας με την απόλυτη ελευθερία επιλογής. Ε λοιπόν, κανένας δεν τον ρώτησε για να τον φέρει στη ζωή... οπότε δεν είναι ωραία... Αυτό είναι η δική του ιδέα του ωραίου...

Πάντως έχει πολύ πλάκα όταν προσπαθείτε να ενοχοποιήσετε την δεξιά... Πάρα μα πάρα πολύ πλάκα...:rofl:

odd
21-01-07, 15:22
Α, τότε με τα μέτρια αγγλικά και τα μέτρια ελληνικά μου, να ρωτήσω αν globalisation και internationalisation είναι το ίδιο, δεν περιμένουμε το globalism με internationalism να είναι διαφορετικά, δεν είναι;

Πέραν τώρα της Μπαμπινιωτικής ανάλυσης των λέξεων, στη πράξη:
Το όπλο της αποσταθεροποίησης των εθνικών αστικών τάξεων στις δυτικές χώρες μέσω της διεθνοποίησης των συνδικάτων της εργατικής, σας το γύρισε το κεφάλαιο και έγινε ΕΚΕΙΝΟ πρώτο διεθνοποιημένο, απέκτησε την ευελιξία της μεταφοράς των κεφαλαίων οπουδήποτε στο κόσμο, τη δυνατότητα να αποκτά την άδεια παραμονής και δραστηριοποίησης οπουδήποτε στο κόσμο μετατρέποντας τους ανειδίκευτους των βιομηχανικών και αγροτικών δραστηριοτήτων σε precarious jobs στο ΣΥΝΟΛΟ τους.

Αυτή τη στιγμή, το interface που κρατά το διεθνές εμπόριο, ρυθμίζει τη διεθνή οικονομία και σε μεγάλο βαθμό ελέγχει το τι παράγεται και πού, είναι η αστική τάξη. Η διεθνοποίηση των κεφαλαίων, η ευελιξία παραγωγής, η παράκαμψη των εθνικών νόμων μέσω outsourcing κλπ σήμανε και τη ταφόπλακα του οποιοδήποτε εργατικού κινήματος. «Ζητάς πολλά; Πάω παρακάτω! και χωρίς απολύσεις! με πτώχευση!» (για την οποία μάλιστα αποδίδονται ευθύνες στις υπερβολικές απαιτήσεις των εργατών και φυσικά - ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος - και «πλήρωνε κράτος, για να τους κρατάς στο σπίτι τους την άλλη φορά».)

Όπως διαπιστώνει κάποιος στις μέρες μας ΠΟΛΥ εύκολα, υπάρχει μόνο ένας τρόπος εύρεσης εργασίας, ο γονατιστός. Τώρα, έχω μία βάσιμη υποψία, ότι ήρθαμε σε αυτή τη κατάσταση όταν η αποσταθεροποίηση των εθνικών εταιρειών από τα διεθνοποιημένα συνδικάτα είχε σχεδόν πετύχει το σκοπό της.

Ως και εκ τούτου: enjoy!

Πω πω τρικυμία εν κρανίω! Σε 10 αράδες κείμενο έχεις 100 ανακρίβειες και άλλα τόσα λογικά[;] συμπεράσματα χωρίς αιτιολόγηση. Δεν υπάρχει καν λόγος να απαντήσω. Από το να γράφεις ότι σου κατέβει (πχ ότι "μας" πρόλαβε το κεφάλαιο και διεθνοποιήθηκε πρώτο (χαχαχαχα σας πρόλαβα), πράγμα που ούτε είναι ακριβώς σωστό αλλά ούτε και έχει καμιά σημασία τελικά) καλύτερα να αρχίσεις να διαβάζεις κανά βιβλίο.

Πολύ μ' άρεσε αυτό το περί γονατιστής εύρεσης εργασίας και ότι για αυτό φταίει η διεθνοποίηση των συνδικάτων (μάλλον κάπου εδώ κολλάνε κι οι Ελ με τις ρώσικες κοσμοσφαίρες) η οποία τελικά αποσταθεροποίησε τις εθνικές οικονομίες και οδήγησε στη παγκοσμιοποίηση. Τελικά η διεθνοποίηση των συνδικάτων προηγήθηκε ή όχι της διεθνοποίησης του κεφαλαίου;;;

Τεσπα, άστο, ρητορικό το ερώτημα.

υγ. βάζε και κανά offtopic tag!

etsouk2000
21-01-07, 16:56
Eχω γράψει ότι είμαι υπερ της κατάργησης ή έστω μείωσης του στρατού όσο γίνεται και φυσικά και της στράτευσης... Το ξέρω ότι η στράτευση πλέον δεν έχει νόημα, κοστίζει πολύ στο κράτος, αλλά υπο την έννοια της ισονομίας και ισοτιμίας, όλοι πρέπει να στρατεύονται μέχρι την αλλαγή (και ελπίζω σύντομα) του σχετικού νόμου... Αλλά πήγα, και δεν έκανα καμμιά προσπάθεια να το αποφύγω, πλην της νόμιμης αναβολής λόγω σπουδών.

Ok, πηγες στρατο γιατι ετσι ελεγε ο νομος, παρολο που εισαι αντιθετος με την στρατευση και επιθυμεις την καταργηση της θητειας ή εστω την μειωση της και ελπιζεις αυτο να υλοποιηθει συντομα.

Το ερωτημα ομως ειναι το εξης: κανεις τιποτε για να υλοποιηθει η καταργηση ή η μειωση συντομα;;;;;; Ή απλα ελπιζεις;;;;;; Ελπιζεις οτι θα γινει απο μονο του;;;; Ελπιζεις οτι θα το υλοποιησουν οι κυβερνωντες επειδη εισακουστηκαν οι προσευχες σου;;;; Ελπιζεις οτι θα το καταφερουν "οι αλλοι" κι οχι εσυ;;; Ποιοι αλλοι;; Αυτοι που εσυ απαιτεις να πηγαινουν στρατο ολοι ανεξαιρετως γιατι πρεπει να σεβονται τον νομο που σεβαστηκες εσυ, παρολο που τον βρισκεις προβληματικο;;; Και τοτε δηλαδη πώς θα αλλαξει η ρημαδα η κατασταση;;; Με ευχολογια;;;;
Με ευχολογια και ελπιδες και προσευχες δεν εγιναν ποτέ δραστικες αλλαγες... Οι δραστικες αλλαγες γινονται με συλλογους, κινηματα, πορειες, διαδηλωσεις, εξεγερσεις, επαναστασεις. Αν θες να υπαρξει αλλαγη, ξεκινα πρωτος! Αν περιμενεις απο αλλους να παρουν την πρωτοβουλια, θα περιμενεις πολυ...

Το συστημα βασιζεται σε τετοιες νοοτροπιες. Αφου φαει καποιος το αγγουρι, μετα θελει να το ξεχασει, θελει να παει παρακατω με τη ζωη του, δεν θελει πια να ασχολειται με ενα θεμα που εκλεισε γι αυτον. Και ειναι φυσιολογικη αντιδραση. Το συστημα ομως διαιωνιζεται με αυτην την νοοτροπια και το αγγουρι συνεχιζει να τρωγεται απο τους επομενους και τους επομενους...

Και για μενα και για σενα, το θεμα "στρατευση" εχει κλεισει. Αν με ενοιαζε μονο το δικο μου "βολεμα", δεν θα ασχολιομουν με το θεμα πια. Ομως οχι, επιδιωκω να υπαρξει ενημερωση, να υπαρχει αφυπνιση, ωστε επιτελους να υπαρξει αλλαγη. Τιμια και ξεκαθαρα, αφου δεν την θελουμε την στρατευση, γιατι κοροϊδευομαστε;; Ας την καταργησουμε για ολους εδω και τωρα να τελειωνουμε.

golity
21-01-07, 17:31
Νομίζω το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης τα λέει όλα...

72,61% υπέρ της κατάργησης

27,39% κατά της κατάργησης

το θέμα είναι αυτό το 72,61% που είμαι σίγουρος ότι πλησιάζει κατά πολύ την πραγματικότητα στο σύνολο του Ελληνικού λαού (άντε να είναι λίγο πιο κάτω), είναι να αντιδράσει και να απαιτήσει, αλλιώς θα μείνουμε να περιμένουμε «ένα θαύμα»!

Μια ερώτηση...

με όλο αυτό το νταβαντούρι που έγινε με τις απαλλαγές και δειλά δειλά από κάποιους στην τηλεόραση τέθηκε και το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης, έγινε ποτέ μια δημοσκόπηση για το αν επιθυμεί ο πολίτης την υποχρεωτική στράτευση ή όχι;

Το κράτος υποτίθεται ότι ακούει τις επιθυμίες της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και αναλόγως πράττει! Γιατί εδώ τον έχει γραμμένο και κάνει ότι γουστάρει; Στο κάτω κάτω είμαστε στο 2007 και όπως έχει προαναφερθεί οι σημερινοί πόλεμοι απέχουν κατά πολύ από ότι γίνονταν πριν 50-100 χρόνια και άρα το μόνο που προσφέρει η υποχρεωτική στράτευση, είναι οικονομικά βάρη στον στρατευμένο, στην οικογένεια του, στο κράτος, χάσιμο χρόνου και τόνωση της οικονομίας στην επαρχία (που δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη λογική).

Αν οι χιλιάδες των στρατευμένων αποφασίσουν να μην παρουσιαστούν, τι θα κάνει το κράτος, θα τους χώσει μέσα ή θα τους εξαναγκάσει να στρατευτούν με το ζόρι;

WandereR
21-01-07, 17:42
Αυτό που κατάλαβα απο τα γραφόμενα του anon είναι οτι μιλάει αυτό τον υποκριτικό παρωπιδισμό που επιδεικνύουμε όταν παραπονούμαστε για το χάλι της χώρας μας, όταν όμως έρθει η ώρα να κοιτάξουμε για το συμφέρον μας ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να 'λυγίσουμε' το νομο για να τα ξαναχώσουμε στους άλλους αφότου γίνει η δική μας δουλεια.

Wanderer, το θέμα δεν είναι να βρουμε τον αναμαρτητο να ρίξει την πρώτη πέτρα. Είναι να πάρουμε συλλογικά την απόφαση οτι θα τηρούμε τους νόμους, ώστε οι στραβοί νόμοι να φαίνονται και να αλλάζουν. Σήμερα τι κάνουμε όταν βγαίνει άδικος νόμος; Κοιτάμε πρώτα αν μπορούμε να τον αγνοήσουμε πριν κάνουμε όποιαδήποτε κίνηση εναντίον του. Μονο όταν δεν μπορούμε να παρανομήσουμε κοιτάμε να παραπονεθούμε...

Ο πολίτης οφείλει να σέβεται τους νόμους, αλλά και να αλλάζει τους παράλογους.. Αυτά τα δύο δεν είναι ασυμβίβαστα

Ναι αλλά πιθανόν και εσυ και ανον, να είσασταν στους επικριτές και τους ρομπέν του νόμου όταν αναφερόμαστε πχ στον περίφημο νόμο περι ηλεκτονικών παιγνίων...

Τουλάχιστον δεν θα κατηγορούσα αυτούς που παίρνουν Ι5 χωρίς να λαδώσουν ή τους αντιρρησίες, και δεν θα τους συνέτασσα μαζί με τον τάδε πατέρα που λαδώνει για να βολέψει κάπου τον γιόκα του στο δημόσιο. Ε δεν είναι το ίδιο.

pelasgian
21-01-07, 18:21
1. Pelasgian - αγόρι μου!!! - τι πίνεις όταν γράφεις Σαββατιάτικα; Μπας και έχεις καμία κάσα Laghavulin, απόθεμα από το χαχάμπορο ;) :p?

Μέχρι στιγμής 16 φακελάκια τσάι πράσινο και 16 παρακεταμόλες των 500mg :lol:

Ntavelis
21-01-07, 18:26
Ας μείνει δε με ενοχλεί καθόλου..
Δεν είμαι στρατόκ@βλος και ούτε γουστάρω να πάω φαντάρος αλλά δε με ενοχλεί καθόλου να πάω ένα χρόνο για εμπειρία..

Dark Dominion
21-01-07, 18:31
Αν θεωρείς σοβαρή εμπειρία το να καθαρίζεις την "Καλλιόπη" τότε οκ

pelasgian
21-01-07, 18:34
Τελικά η διεθνοποίηση των συνδικάτων προηγήθηκε ή όχι της διεθνοποίησης του κεφαλαίου;;;

Η διεθνοποίηση των συνδικάτων όχι, η προσπάθεια διεθνοποιήσης των συνδικάτων ίσως, η θεωρητική διατύπωση της πρόθεσης διεθνοποίησης των συνδικάτων ως μέσο αποσταθεροποίησης της αστικής τάξης ναι.

Στις μέρες όμως δεν έχουμε πολυεθνικά συνδικάτα εργατών που προσφέρουν αλληλεγγύη ο ένας στον άλλον (το ανάποδο μάλιστα, κοιτάνε πώς θα πάρουν ο ένας τη δουλειά του άλλου) έχουμε όμως πολυεθνικές εταιρείες που πάνε από μέρος σε μέρος και πετάνε το ξεροκόμματο στο τραπέζι και λένε «τέτοιο τρως;»

Και η ερώτηση είναι, τι πυροδότησε αυτή τη στρατηγική;

golity
21-01-07, 18:56
Ας μείνει δε με ενοχλεί καθόλου..
Δεν είμαι στρατόκ@βλος και ούτε γουστάρω να πάω φαντάρος αλλά δε με ενοχλεί καθόλου να πάω ένα χρόνο για εμπειρία..
Πάνε μια κατασκήνωση για εμπειρία :p

odd
21-01-07, 19:23
Η διεθνοποίηση των συνδικάτων όχι, η προσπάθεια διεθνοποιήσης των συνδικάτων ίσως, η θεωρητική διατύπωση της πρόθεσης διεθνοποίησης των συνδικάτων ως μέσο αποσταθεροποίησης της αστικής τάξης ναι.

Στις μέρες όμως δεν έχουμε πολυεθνικά συνδικάτα εργατών που προσφέρουν αλληλεγγύη ο ένας στον άλλον (το ανάποδο μάλιστα, κοιτάνε πώς θα πάρουν ο ένας τη δουλειά του άλλου) έχουμε όμως πολυεθνικές εταιρείες που πάνε από μέρος σε μέρος και πετάνε το ξεροκόμματο στο τραπέζι και λένε «τέτοιο τρως;»

Και η ερώτηση είναι, τι πυροδότησε αυτή τη στρατηγική;

Ακριβώς αυτό είναι το ερώτημα. Η παγκοσμιοποίηση (διεθνοποίηση κεφαλαίου/υπηρεσιών, επιβολή νεοφιλελεύθερης πολιτικής, προσαρμογή διεθνών μιλιταριστικών και οικονομικών οργανισμών κλπ) τί είδους ιστορική αναγκαιότητα ικανοποιεί; Τεράστιο και ενδιαφέρον το θέμα αλλά είμαστε πολύ οφ τόπικ. Πες μου ένα σχετικό θρεντ να συνεχίσουμε εκεί.

stelpas
21-01-07, 19:43
Αν οι χιλιάδες των στρατευμένων αποφασίσουν να μην παρουσιαστούν, τι θα κάνει το κράτος, θα τους χώσει μέσα ή θα τους εξαναγκάσει να στρατευτούν με το ζόρι;

Θα βαλει τον Χριστοδουλο να τους κανει ευχελαιο...

golity
21-01-07, 20:08
Για εξορκισμό τον κόβω...

θα τους μαζέψουν όλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα αρχίσουν να τους «ραντίζουν», μήπως και αποτάξουν τον Σατανά :lol: :p

Cafeeine
21-01-07, 20:55
Ναι αλλά πιθανόν και εσυ και ανον, να είσασταν στους επικριτές και τους ρομπέν του νόμου όταν αναφερόμαστε πχ στον περίφημο νόμο περι ηλεκτονικών παιγνίων...

Τουλάχιστον δεν θα κατηγορούσα αυτούς που παίρνουν Ι5 χωρίς να λαδώσουν ή τους αντιρρησίες, και δεν θα τους συνέτασσα μαζί με τον τάδε πατέρα που λαδώνει για να βολέψει κάπου τον γιόκα του στο δημόσιο. Ε δεν είναι το ίδιο.

Αν θυμάσαι, αν και εδώ είναι τα ποστ δεν έχουν πάει πουθενά, ήμουν ένας απο τους πιο έντονους επικριτές του συγκεκριμένου νόμου στο φόρουμ, και είχα επίσης κινηθεί όσο μπορούσα για ενημέρωση στον κόσμο για ένα θέμα που είχε περάσει στο ντούκου στην τεχνοφοβική πλειοψηφία.

Το πρόβλημα στο νόμο αυτό είναι οτι τον παραβίαζες με την απλή ιδιοκτησία Η/Υ ή nintendo ή κινητού ... Η πλειοψηφία των ελλήνων ήμασταν παράνομοι εξαιτίας ενος νόμου κακογραμμένου και υπερβολικά 'πλατύ' νόμου που ήθελε υπουργικη οδηγία για να επιβεβαιώσει τους τουρίστες οτι τα gameboy δεν θα κλέισουν τον κανακάρη τους στην ψειρού.

Εγώ αναφέρθηκα σε άτομα που αποδέχονται ηχηρά κάποιο γελοίο / αδικο νόμο γιατί ξέρουν πως θα τον αποφύγουν σιωπηρά, σε συνδυασμό με γκρίνια για την κατάσταση που δημιουργούν όταν αυτή τους επηρρεάζει δυσμενώς.

Για να αναφερθω στο παράδειγμα της μαζικής άρνησης, αμα μια μέρα αποφασίσουν οι 10000 υποψήφιοι φαντάροι να απέχουν και το δηλώσουν, μια χαρά το δέχομαι. Κάποιοι ενδεχομένως θα πληρώσουνε τη νύφη της ανυποταξίας, αλλα πάντα υπάρχουν μάρτυρες και μπορεί ίσως να καταργηθει έτσι η θητεία. Αμα όμως οι 10000 πάνε μαζικά για τρελόχαρτό/άλλη ανώδυνη απαλλαγή, αυτό είναι αισχρό, ουσιαστικά μεταθετει το βάρος της αλλαγής σε αυτούς που ήδη υπηρετούν και με βρίσκει παντελώς αντίθετο.

Για να επανέλθω στο θέμα του στρατού, σήμερα σε μια κοπή πίτας ο παπάς που έκανε δέηση επικαλέστηκε και τον "χριστόφιλο στρατό"... :x

SouthDog
21-01-07, 21:04
Νομίζω το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης τα λέει όλα...
72,61% υπέρ της κατάργησης
27,39% κατά της κατάργησης

Για εξορκισμό τον κόβω...
θα τους μαζέψουν όλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα αρχίσουν να τους «ραντίζουν», μήπως και αποτάξουν τον Σατανά :lol: :p

Aν γίνει αν γίνει τέτοια κίνηση, θα φωνάξουν τον π@**** κο. Δήμο Δήμου πως τον λένε
και θα αρχίσει να λέει για την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τους Πληβίους, τους
Βυζαντινούς, τους Αμερικάνους, την Γιουκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. :hmm:

Μετά θα κάνει την εμφάνιση του ο Μεϊμαρ, και θα λέει ότι στο στρατό θα μαθαίνουν
οι νέοι ξένες γλώσσες, υπολογιστές και λοιπά ενδιαφέροντα πράγματα, όπως πως να την φέρεις
στον διπλανό σου a la Big Brother/the wall/survivor k.ο.κ. :lol:

anon
21-01-07, 22:48
@caffeine να και ένας που με πιάνει!

@etsouk όπως έγραψα και παλιότερα και σε διάφορα νήματα, πηγή του κακού είμαστε οι ίδιοι εμείς οι Ελληνες ως κοινωνία, και βέβαια και οι πολιτικοί. Εγώ ως πολίτης εκτελώ το καθήκον μου. Πολιτικοί και κόμματα που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και δεν προσπαθούν για το καλό του συνόλου, δεν παίρνουν δεύτερη φορά την ψήφο μου. Αν το έκαναν όλοι οι Ελληνες, θα είχαν γίνει πολλά σ'αυτό τον τόπο. Αλλά η πλειοψηφία θέλει άλλα....

Ωστόσο εγώ φίλε μου πήγα, ενώ εσύ όπως και πολλοί άλλοι μηχανεύονται διάφορους τρόπους και απο τα παράθυρα (που επίτηδες εν προκειμένω) αφήνει ο νόμος. Ομως άτομα που "λυγίζουν" τους νόμους προς το δικό τους ατομικό συμφέρον (και δεν μιλώ μόνο για την στράτευση), τελικά "λυγίζουν" την κοινωνία όλη. Και συνήθως οι ίδιοι είναι - ω τι μεγαλείο - οι μεγαλύτεροι τιμητές και δικαστες αυτής (έχουμε παραδείγματα πχ απο την τηλεόραση, έναν στον Αλτερ, και τον άλλον στον Αλφα και έναν στο Αντ1). Οπως με κάποιο παραθυράκι του νόμου, ξεπέρασες την στράτευση (σωστά ή όχι το ξέρεις καλύτερα εσύ), ομοίως άλλος θα πιάσει μια θέση στο δημόσιο, κάποιος άλλος με μεγαλύτερο μέσο θα φάει την περιουσία σου κλπ κλπ κλπ. Εχουμε ανάγει την ανομία σε καθεστώς, και καθόμαστε και χειροκροτούμε τους "μάγκες". Για μένα όλοι αυτοί οι μάγκες είναι βλέγμα της κοινωνίας. Βέβαια έχουμε φτάσει όλη η κοινωνία μας να είναι βλέγμα, οπότε δεν ξεχωρίζουν. Ομως έτσι η κοινωνία ολόκληρη δεν πάει μπροστά.

Δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε Σωκράτης, και να φτάσουμε να πιούμε και κώνειο αρκεί να τηρήσουμε τους νόμους. Ομως μπορούμε να προσπαθούμε, και να είμαστε φυγόπονοι. Και όπου οι νόμοι δεν είναι σωστοί, να αλλάξουν. Τα δυο μεγάλα κόμματα θέλουν την διατήρη της στράτευσης για πολλούς ποικίλους λόγους (ρουσφέτια, απαλλαγές, προμήθειες σε ημέτερους, μίζες και πολλά άλλα). Η λύση είναι απλή, ψηφίστε οτιδήποτε άλλο εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων. Μέχρι όμως να γίνει κάτι τέτοιο, ως πολίτες αυτής της χώρας και αυτής της κοινωνίας οφείλουμε να σεβόμαστε τους νόμους και το σύνταγμα αυτού του κράτους. Αλλιώς, είναι πλέον εύκολο, παίρνει ο καθείς τα μπογαλάκια του, και πάει σε άλλη παραλία (χώρα).... Και να σου πώ κάτι, ίσως τελικά το κάνω εγώ, γιατί έχω βαρεθεί αυτή τη αδιαφορία στους νόμους που συμβαίνει στην Ελλάδα σε τέτοιο βαθμό, και επικρατεί το δίκιο του "μάγκα", του "εξυπνάκια" και του "τσαμπουκαλή". Ισως γιαυτό δεν πάμε μπροστά ως χώρα, και χώρες που παραδοσιακά σέβονται σε μεγαλύτερο βαθμό τους νόμους (και έχουν και σημαντικά μικρότερα ποσοστά διαφθοράς επίσης) πάνε μπροστά.

zavaras
22-01-07, 04:27
Συγνώμη για τους βαρείς χαρακτηρισμούς, αλλά όπως προείπα, κάποιος άλλος πρόγονός μας έφτασε να πιεί κώνιο, ενώ μπορούσε πολύ εύκολα να το αποφύγει, απλώς και μόνο για να μείνει πιστός στους νόμους. Γιατι σε μια κοινωνία, οι νόμοι έχουν μεγαλύτερη αξία απο το άτομο. Και εαν οι νόμοι δεν είναι σωστοί, τότε η κοινωνία ολόκληρη έχει την ευθύνη για να τους αλλάξει (βλ αλλαγή πολιτικού σκηνικού). Το ξέρω ότι η στράτευση πλέον δεν έχει νόημα, κοστίζει πολύ στο κράτος, αλλά υπο την έννοια της ισονομίας και ισοτιμίας, όλοι πρέπει να στρατεύονται μέχρι την αλλαγή (και ελπίζω σύντομα) του σχετικού νόμου.

Αν αύριο βγει νόμος που να λέει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας και οι υπουργοί θα πηγαίνουν με την κάθε Ελληνίδα την πρώτη νύχτα του γάμου της (σκηνικό αλά Braveheart), εσύ θα συμμορφωθείς για να μείνεις πιστός στους νόμους? Όταν ένας νόμος είναι κακός, ποιός έχει ευθύνη για τη διατήρηση του? Αυτός που τον υπακούει ή αυτός που τον παραβαίνει και αγωνίζεται για την κατάργηση του?

Αν αναφερόσουν σε άτομα που γλύτωσαν τη θητεία και στα τέτοια τους για τους υπόλοιπους, θα συμφωνούσα μαζί σου. Αυτούς όμως που προσπαθούν με τα μέσα που έχουν ως πολίτες για να καταργηθεί η υποχρεωτική μορφή της, δε μπορώ να τους βάλω στο ίδιο καζάνι.

Και οι φίλοι μας που έχουν καταφέρει και αποφύγει την στράτευση, μεθαύριο μην τους ακούσω να διαμαρτύρονται γιατί κάποιοι μπήκαν απο το "παράθυρο" σε κάποια θέση στο δημόσιο και όχι αυτοί, ή γιατί οι υπάρχοντες ΔΥ δεν τους εξυπηρετούν κλπ κλπ. Με την στάση τους απέναντι στην κοινωνία ως σύνολο, καλλιεργούν αυτήν την συμπεριφορά, συνολικά, και τα φαινόμενα διαφθοράς που υπάρχουν πλέον παντού.

Αυτός που μπαίνει απ' το παράθυρο στο δημόσιο συντηρεί το παρόν διεφθαρμένο σύστημα. Αυτός που αρνείται τη στράτευση το υπονομεύει. Αν όλοι ζητάνε ρουσφέτια για διορισμούς η σαπίλα θα διαιωνιστεί. Αν όλοι αρνηθούν την υποχρεωτική στράτευση το σύστημα θα αλλάξει. (Μα είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί κηνυγάνε ανυπόκτακτους και απαλλαχθέντες αλλά τρέχουν να βολέψουν τα "δικά τους παιδιά"?)

Το ζήτημα είναι, όπως έγραψε και ο etsouk, να μην αδιαφορούμε για τα κακώς κείμενα όταν πάψουν να μας αφορούν προσωπικά. Πόσοι από αυτούς που σιχάθηκαν με αυτά που είδαν στο στρατό, αντιδρούν και διεκδικούν για τους υπόλοιπους? Και πόσοι έχουν πλέον άλλες προτεραιότητες?

skyliner34
22-01-07, 06:07
Επίσης η συζήτηση ξέφυγε, μιλήσαμε για πολιτεύματα, αριστερά, δεξιά, Παπανδρέου και Μητσοτάκη και καλά κάναν κατά την άποψη μου και βγήκαν offtopic τα παιδιά που τα γράψαν αυτά. Είδαμε τα πράγματα από την δική τους οπτική γωνία. Το Offtopic δεν είναι και τόσο θανάσιμο αμάρτημα τελικά!:)

Θέλω να ρωτήσω γιατί έγινε Lock το πόστ με την κοινωνική μητρότητα (http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=49680&page=3). Πριν φάω το infraction να διευκρινίσω ότι δεν είναι ρητόρική η ερώτηση μου (ώστε να διαφωνήσω με τον moderator ή να τον αμφισβητήσω) απλά ρωτάω με πιά κριτήρια/forum rules έγινε το Lock εφόσον η συζήτηση δεν ξεφεύγει ούτε γίνεται flame war.:hmm:

Στο ψητό:

Κάθε χρόνο καλούνε περίπου 65000 άτομα, "υπηρετούν" οι 35000 λόγο αυξανόμενων απαλλαγών, αυξανόμενης ανυποταξίας και ποιό χαλαρών αναβολών. Από τις 35000 έχουμε:
*τους επαγγελματίες αθλητές που πατάνε 5 μέρες στο στρατό σύνολο
*τα βύσματα με ανοιχτά φύλλα πορείας
*τα βύσματα που υπηρετούν μόνο το πρωί δίπλα από το σπίτι τους
*μια μειωψηφία χωρίς στον ήλιο μοίρα που υπηρετεί σε παραμεθόριες μονάδες με 15% επάνδρωση και βαράει 12ωρες σκοπιές!

Δηλαδή ένα σύστημα που μόνο στην άμυνα της πατρίδας δεν συνεισφέρει!

Το ότι είμαι φανατικά κατά της υποχρεωτικής στράτευσης το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες εδω μέσα. Πέρα από τα προφανή του ότι ο στρατός είναι μια απαλλοτρίωση 1 χρόνου της ζωής κάθε νέου και γενικά ούτε σωστό ούτε δίκαιο, θα σας μιλήσω με όρους νομικούς για να σας εξηγήσω κάτι που ίσως δεν ξέρετε: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ!

*Το ότι ως Έλληνες στο σύνταγμα νοούνται οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και άρα και οι γυναίκες έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν είναι γνωστό. Βέβαια δεν τις καλούνε φοβούμενοι το πολιτικό κόστος (το οποίο προφανώς έχει μεγαλύτερη αξία για αυτούς από την έννοια της πατρίδως με την οποία προσπαθούν με λογισμούς πατριδοκάπηλους να μας πείσουν ότι είναι συνυφασμένη η θητεία!)

*Στο ίδιο άρθρο λέει "Εφόσον μπορούν να φέρουν όπλα". Και φυσικά οι κατηγορίες "Ι3 άοπλο" και "Ι4"... Μπορούν να φέρουν όπλα!!!

*Για να μπορούν να επιβάλλουν ποινές κρατήσαν τη χώρα παράνομα σε κατάσταση επιστράτευσης επί 62 χρόνια! Τώρα που είμαστε σε καιρό ειρήνης και η ανυποταξία έγινε πλημέλλημα βρίκαν άλλο κόλπο... ΤΙ ΚΟΛΠΟ; Μα φυσικά να γράψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στα [shift]+[2][shift]+[2] τους! ([shift]+[2]=@ για όσους δεν το πιασαν!)
Δηλαδή: Εκεί που λένε τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι για κάτι παράνομο που κάνει κάποιος έχουν δικαίωμα να τον δικάσουν και να τον τιμωρίσουν ΜΙΑ φορά έρχεται το κράτος του ελλαδιστάν και καλεί τον ανυπότακτο (πολίτη) σε ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ (omg+3 lol) και τον δικάζει για ανυποταξία και αφού εκτίσει την ποινή του τον ξανακαλεί και τον δικάζει για ανυποταξία κ.ο.κ. πράμα που συνεχίζεται μέχρι την ηλικία των 45 χρονών οπότε και σταματά να τον καλεί ο στρατός!

* Ο λιποτάκτης (αν κατάλαβα είναι ένα όν χωρίς δικαιώματα και καλά τον κάνουν γιατι έκανε την χαζομάρα να ορκιστεί!) δηλαδή ο φαντάρος που την έκανε θεωρείται στρατιώτης και τον δικάζει στρατοδικείο για λιποταξία. ο ανυπότακτος που είναι πολίτης που δεν πάει να καταταγεί και πρέπει να δικάζεται σε ποινικό δικαστήριο δικάζεται σε... στρατοδικείο εν καιρό ειρήνης και πλέον δικάζεται και ερήμην!

* Εφόσων υπάρχει ετερότητα της στρατιωτικής θητείας και της εγκυμοσύνης γιατί ζητάνε χαρτί εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων και δεν ζητάνε χαρτί εκπληρωμένων οικογενιακών υποχρεώσεων από γυναίκες;
Το έχω συζητήσει με πολλούς δικηγόρους και σας βεβαιώ ότι το να ζητάνε πιστοποιητικό εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων είναι παράνομο και διάκριση μεταξύ των δύο φύλων!

* Με ποιό σκεπτικό κάποιος εξαγοράζει την θητεία του, συνεισφέρει στην άμυνα δηλαδή οικονομικά την στιγμή που άντρες και γυναίκες απολαμβάνουν το αγαθό της άμυνας το οποίο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι παρέχει η αντρική θητεία;

Τώρα όταν ακούω τον "κύριο" Λαμπρόπουλο να μας λέει πόσο κακή είναι η ανυποταξία και να αναφέρεται ανα 3 λεπτά στους λόγους που βγάζει στην ισότητα, στην ισονομία και στο σύνταγμα των Ελλήνων τη στιγμή που έχει όλα τα παραπάνω γραμμένα με κάνει να υποθέτω 2 πράγματα:
α) Είναι ηλίθιος/αγράμματος και αγνοεί πράγματα που δεν δικαιούται να αγνοεί κανείς, πόσο μάλλον πολιτικός
β) Θεωρεί εμάς ηλίθιους και ότι μπορεί να μας δουλεύει

Όσο για τα περι ισότητας επειδή συζητήθηκαν πολύ έχω να πώ τα εξής: Θα δεχόμουν μία κοινωνία στην οποία η γυναίκα θα είχε διαφορετικές υποχρεώσεις/δικαιώματα και γιατί όχι εξέχουσα θέση λόγο της ιδιαίτερης φύσης της. Σε μιά κοινωνία που οι γυναίκες δημιουργούν προβλήματα γιατί επιζητούν την ισοπέδωση όταν μιλούν για δικαιώματα (με τις προσφυγές ώστε να καταλάβουν θέσεις που ΔΕΝ κάνουν για γυναίκες και να δημιουργούν προβλήματα μ αυτό) δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα έπρεπε να γίνει η παραμικρή διάκριση στις γυναικείες υποχρεώσεις!

Οι γυναίκες σε στρατό και αστυνομία έχουν γυναικείο ωράριο και 5 δικαιώματα παραπάνω ώς γυναίκες. Προτείνω νόμο που να ορίζει ότι όσες γυναίκες μπήκαν με προσφυγή περι ισότητας (δηλαδή κάναν δικαστήριο στο κράτος για να πείσουν ότι είναι ίσες) εκπίπτουν των "γυναικείων" δικαιωμάτων τους και δικαιούνται ότι ορίζει ο κανονισμός για τους άντρες.

Επίσης η εικόνα του λαικίζοντα αυτία που καταδικάζει τους φυγόστρατους (δεν είναι φυγόστρατοι είναι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ αλλα ίσως τον πειραζει το "θετικό" άκουσμα τις λέξης) δεν με πειράζει. Είναι ΕΜΕΤΙΚΟ όμως να βλέπω παρουσιάστριες εκπομπών να φωνάζουν για όσους αποφευγουν τη στράτευση!

Για τους νέοπες του φόρουμ δώρο και ένα link (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=18554)με παρόμοιο περιεχόμενο αν δεν βαριούνται να διαβάζουν!

123456789
22-01-07, 09:23
OXI να μην καταργηθεί.

Και πλήρης στέρηση πολιτικών και λοιπών δικαιωμάτων στους φυγόστρατους.

anon
22-01-07, 11:03
Αν αύριο βγει νόμος που να λέει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας και οι υπουργοί θα πηγαίνουν με την κάθε Ελληνίδα την πρώτη νύχτα του γάμου της (σκηνικό αλά Braveheart), εσύ θα συμμορφωθείς για να μείνεις πιστός στους νόμους? Όταν ένας νόμος είναι κακός, ποιός έχει ευθύνη για τη διατήρηση του? Αυτός που τον υπακούει ή αυτός που τον παραβαίνει και αγωνίζεται για την κατάργηση του?

Mάλλον δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις καποια απλά πράγματα. Υποτίθεται ότι έχουμε δημοκρατία, σε αντίθεση με τέτοιους νόμους που υπήρχαν σε τυραννικά ή ολιγαρχικά καθεστώτα. Αλλο να ακολουθείς τους νόμους επειδή εσύ και οι νόμιμοι εκπρόσωποί σου όπου με δημοκρατικές διαδικασίες έχει επιλέξει το σύνολο της κοινωνίας, και άλλο να αναγκάζεσαι δια της βίας ή του φόβου ως επι το πλείστον να συμμορφώνεσαι σε νόμους όπου κάποιοι άλλοι αποφασίζουν και διατάσουν χωρίς να μπορείς να πείς κουβέντα. Νομίζω ότι είναι διαφορετικά τελείως πράγματα, και πρέπει να μάθεις να τα ξεχωρίζεις.

Αυτός που μπαίνει απ' το παράθυρο στο δημόσιο συντηρεί το παρόν διεφθαρμένο σύστημα. Αυτός που αρνείται τη στράτευση το υπονομεύει. Αν όλοι ζητάνε ρουσφέτια για διορισμούς η σαπίλα θα διαιωνιστεί. Αν όλοι αρνηθούν την υποχρεωτική στράτευση το σύστημα θα αλλάξει. (Μα είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί κηνυγάνε ανυπόκτακτους και απαλλαχθέντες αλλά τρέχουν να βολέψουν τα "δικά τους παιδιά"?)

Σιγά - σιγά. Σε λίγο θα πούμε και τους φυγόπονους, ήρωες και αγωνιστές. Μάλλον έχουμε διαφορετική άποψη των πραγμάτων. Αυτός που δεν ακολουθεί τους νόμους που όλη η κοινωνία δημοκρατικά έχει αποδεχθεί, δίνει λαβή και στους υπολοίπους να κάνουν άλλες ανομίες. Οπως πχ αυτός που διπλοπαρκάρει, και δεν τον γράφουν, μεθαύριο θα διπλοπαρκάρουν όλοι. Επειδή ο νόμος είτε έχει παραθυράκια, είτε "λυγίζει" προς χάρην χρημάτων, ισχύος κλπ, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι αγώνας εκ των έσω. Διαφορετικά θα πούμε ότι και οι διπλοπαρκάροντες αγωνίζονται με καλύτερες συνθήκες στάθμευσης!!!! Ειδικά αυτοί στην παραλιακή όπου είναι και τα πολλά νυχτερινά.... :rofl: :rofl: :rofl:

@skyliner34 Πολύ καλά τα λές μεγάλε.... :respekt:

lewton
22-01-07, 11:06
Για να καταλάβω, ισχύει ότι πλέον όσοι δεν έχουν βίσμα κάνουν 12ωρες σκοπιές γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί φαντάροι στα στρατόπεδα;

union1
22-01-07, 11:22
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ...εγω δεν κερδισα κατι που υπηρετησα 18μηνες τους 16 παραμεθορειο!!!

δεν κερδισα κατι εγω ουτε ο γιος μου οταν θα παει θα κερδισει!!!!Μονο χρονο εχασα δηλαδη τι εγινε που και εγω οπως και τοσοι αλλοι απλα λεμε καποιες ιστοριες για τον στρατο και την θητεια μας!!!και το πως περασαμε!!!ΜΟΝΟ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ .

xhaos
22-01-07, 11:30
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ! να καταγιθει! γιατί:
α) απλά θα χάσω 1+ χρόνο από την ζωή μου
β) οι ΕΠΟ απλά λουφάρουν γιατί κάνουν πάσες τις δουλείες τους στους φαντάρους
γ) γιατί θέλω ισότητα ανδρών και γυναικών ;)
δ) γιατί δουλεύω εδώ και 4 χρονιά και όταν το βγάλω από πάνω μου θα πρέπει να ψάχνω για δουλειά!
στ) για να κοπούν τα ρουσφέτια ( αχχχ καλέ βουλευτά.......τραβά τον κανακάρη μου στο ΧΥΖ)

ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΏ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΟΥ! ΕΞΥΠΗΡΕΤΏ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ τούς φόρους ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΩ.! (λεγε με στρατιωτικές δαπάνες)

γιατί να πάω να είμαι υποχειρω κάθε μ@λ@κα με σύμπλεγμα κατωτερότητας?

Υ.Γ. αντίθετα θα μπορούσε να δώσει δυνατότητα για 6 ή 12 ή 18 μήνες σε όσους θέλουν να πάνε, ενώ ταυτόχρονα να τους δίνει και αντίστοιχα μόρια για το δημόσιο.

xhaos
22-01-07, 11:47
OXI να μην καταργηθεί.

Και πλήρης στέρηση πολιτικών και λοιπών δικαιωμάτων στους φυγόστρατους.

WTF???

ελπίζω να κάνεις πλάκα.

manoulamou
22-01-07, 12:16
WTF??? ελπίζω να κάνεις πλάκα.

very funny οντως και ακυρο εκ γενετης: γραφτηκε και στο Η Ζωη εν Ταφω
<<απεθανε μαχομενος κατα των συμμαχικων σκ@των (http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1378&mode=thread&order=0&thold=1)>>[/URL]
Και για οσους ξεφυγε καποιο υπερ/κατα επιχειρημα,
[URL="http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2255&thold=1"]οριστε ενας μαλλον πληρης (http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1378&mode=thread&order=0&thold=1) καταλογος:cool:...

vasper
22-01-07, 14:08
[/URL]
Και για οσους ξεφυγε καποιο υπερ/κατα επιχειρημα,
[URL="http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2255&thold=1"]οριστε ενας μαλλον πληρης (http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1378&mode=thread&order=0&thold=1) καταλογος:cool:...

Μονομερής παρουσίαση επιχειρημάτων δεν είναι λίστα υπέρ και κατά. Εκεί υπάρχει λίστα μόνο κατά.

Γιατί για παράδειγμα δεν βάζουν: Ήμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που οι γείτονες ανοιχτά επιβουλεύονται 50% της έκτασής της και ταυτόχρονα έχουν δυνατό στρατό; Αλλά ξέχασα.. αυτό είναι λεπτομέρεια...!!!

ssonic
22-01-07, 14:25
Μονομερής παρουσίαση επιχειρημάτων δεν είναι λίστα υπέρ και κατά. Εκεί υπάρχει λίστα μόνο κατά.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν! Επειδή έχω διαβάσει σε αυτό το θέμα δεκάδες απόψεις και επιχειρήματα υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης, θα ήθελα κάποιος που απάντησε όχι, να γράψει ρε παιδί μου τεκμηριωμένα τους 4-5 λόγους και τα γιατί που καθιστούν αναγκαία τη στράτευση. Να καταλάβουμε και όλοι οι άλλοι τι προτείνει επί της ουσίας η άλλη πλευρά.

Τα ξερά ΟΧΙ, τα στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και "αφού είναι νόμος*" κάντε τουμπεκί, δεν λένε τίποτα.

* (α) Οι νόμοι υπάρχουν και για να εξελίσσονται και αλλάζουν μέσα στα χρόνια.
* (β) Πόσοι από αυτούς που κόπτονται μόνο και μόνο επειδή είναι νόμος, ξήλωσαν από τα pc τους τα κάθε είδους παιχνίδια και παρέδωσαν πίσω τα κινητά τους επειδή είχαν ηλεκτρονικά παιχνίδια κάτι που απαγορευόταν ρητά από τον αλησμόνητο Νόμο 3037/2002; :whistle:

feanor123
22-01-07, 14:25
Mάλλον δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις καποια απλά πράγματα. Υποτίθεται ότι έχουμε δημοκρατία, σε αντίθεση με τέτοιους νόμους που υπήρχαν σε τυραννικά ή ολιγαρχικά καθεστώτα. Αλλο να ακολουθείς τους νόμους επειδή εσύ και οι νόμιμοι εκπρόσωποί σου όπου με δημοκρατικές διαδικασίες έχει επιλέξει το σύνολο της κοινωνίας, και άλλο να αναγκάζεσαι δια της βίας ή του φόβου ως επι το πλείστον να συμμορφώνεσαι σε νόμους όπου κάποιοι άλλοι αποφασίζουν και διατάσουν χωρίς να μπορείς να πείς κουβέντα. Νομίζω ότι είναι διαφορετικά τελείως πράγματα, και πρέπει να μάθεις να τα ξεχωρίζεις.

Μήπως όμως περνάμε σε άλλα λιβάδια; Πόσο δημοκρατικές είναι οι πελατειακές εκλογές; Πόση βαρύτητα πρέπει να έχει η ψήφος μιας 90χρονης που ρίχνει έναν έτοιμο κλειστό φάκελο που της έδωσε ο βαμμένος γιός της; Γιατί δεν αλλάζει προτίμηση ψήφου ο μεγαλύτερος όγκος του εκλογικού σώματος; Αλλά μόνο ένα 10-20% που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα; Οι υπόλοιποι δεν επηρεάζονται απ' όσα συμβαίνουν; Πάρε παράδειγμα τους φοιτητές. Αν εμείς έχουμε εκλέξει την κυβέρνηση γιατί δεν εκφράζει τις απόψεις μας; Γιατί δεν μας λαμβάνει υπ 'όψιν;

zavaras
22-01-07, 14:29

Αλήθεια θεωρείς δημοκρατική την κοινωνία μας? Όταν οι πολιτικοί εκλέγονται με ψεύτικες υποσχέσεις, ρουσφέτια κλπ και μετά κάνουν άλλα από αυτά που είπαν και άλλα από αυτά που θέλει ο λαός? Αλήθεια όλοι οι νόμοι που ψηφίζονται είναι αυτοί που θέλει το σύνολο ή έστω η πλειοψηφία της κοινωνίας και πρέπει να τους δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα?

Ας γίνει δημοψήφισμα για την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας να δούμε αν πραγματικά οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια υπηρετούν τη βούληση του λαού ή αν κάνουν κατάχρηση εξουσίας.

Επειδή ο νόμος είτε έχει παραθυράκια, είτε "λυγίζει" προς χάρην χρημάτων, ισχύος κλπ, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι αγώνας εκ των έσω. Διαφορετικά θα πούμε ότι και οι διπλοπαρκάροντες αγωνίζονται με καλύτερες συνθήκες στάθμευσης!!!!

Οι διπλοπαρκάροντες "αγωνίζονται" για να διπλοπαρκάρουν όλοι. Για διαιωνίζεται και να χειροτερεύει το κυκλοφοριακό χάος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πράξης τους.

Αυτοί που βάζουν βύσμα στο στρατό, είτε για να απαλλαγούν είτε για να περάσουν πιο ανθρώπινα, αιμοδοτούν το σύστημα των ρουσφετιών και "αγωνίζονται" για τη διαιώνιση του. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πράξης τους.

Αυτοί που δεν πηγαίνουν στρατό, είτε ως ανυπότακτοι, είτε ως νόμιμα απαλλαγέντες, υπονομεύουν την υποχρεωτική μορφή της θητείας και την κατάχρηση εξουσίας από τα κόμματα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πράξης τους.

Παρεπιπτόντως τα παραθυράκια για τα οποία μιλάς μάλλον είναι πολύ μικρά. Οι ψυχίατροι δεν είναι ηλίθιοι για να μπορεί ο καθένας να παίξει θέατρο και να τους κοροιδέψει. Αν ήταν έτσι δε θα υπήρχε λόγος κάποιοι να κάνουν πλαστογραφίες προκειμένου να πάρουν Ι5 ψυχολογικό.

Ακατάλληλος για στράτευση δεν είναι μόνο ο σχιζοφρενής και ο παρανοϊκός. Εϊναι και αυτός που έχει ψυχολογικά προβλήματα τέτοια που το περιβάλλον του στρατού θα του κάνει ζημιά. Και αυτός πρέπει να εξαιρείται από τη στράτευση, εκτός αν θεωρήσουμε ότι η θητεία υπάρχει ως τιμωρία που έχει σκοπό να βλάψει ή ως ξεσκαρτάρισμα των "αδύναμων" απ' τους "δυνατούς", όπου οι "δυνατοί" θα επιβιώνουν και οι "αδύναμοι" θα καταστρέφεται η ζωή τους.

Για μένα το πρόβλημα που θα έπρεπε να συζητάμε δεν είναι το μικρό παραθυράκι που έχουν κάποιοι να παίξουν θέατρο. Αλλά η τεράστια τρύπα στην ψυχολογική αξιολόγηση των στρατεύσιμων.

Όπως διάβασα σε ένα άρθρο, σε έρευνα του 19ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκε ότι το 44% των στρατευμένων έχουν τάσεις αυτοκτονίας ή κάνουν χρήση ναρκωτικών. Πριν ακόμα παρουσιαστούν στο στρατό, το 11.7% είχε την αίσθηση ότι η ζωή δεν έχει κανένα νόημα. Το 8.9% έκανε ευχές θανάτου. Το 8.3% ένανε αυτοκτονικές σκέψεις και το 2.4% έκανε απόπειρες αυτοκτονίας. Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να υπηρετούν?

Εδώ σε ένα ριάλιτι για να μπεις πρέπει να περάσεις υποχρεωτικά από ψυχολόγους και ο στρατός περιμένει από αυτόν που έχει ψυχολογικά προβλήματα να συνειδητοποιήσει μόνος του το πρόβλημα του, να τρέχει στους ψυχιάτρους για χαρτιά και να ζητήσει από μόνος του την απαλλαγή του!

Είναι θέμα στοιχειώδους σοβαρότητας και όχι πολιτικών αντιλήψεων το να περνάνε όλοι, πριν καταταγούν, απο ουσιαστική ψυχολογική αξιολόγηση. Αυτή τη στοιχειώδη σοβαρότητα δυστυχώς ούτε την έχουμε σαν κράτος, ούτε θα την αποκτήσουμε ποτέ με ισοπεδωτικές αντιλήψεις που θεωρούν ότι όποιος δεν είναι σχιζοφρενής, είναι μια χαρά παλικάρι και δεν υπάρχει πρόβλημα να καταταγεί.

anon
22-01-07, 14:42
Δεν θα διαφωνήσω ότι πρέπει να καταργηθεί η στράτευση. Ισα - ίσα το αντίθετο. Να καταργηθεί και εαν χρειάζεται να αντικατασταθεί με ταχύρηθμη σεμιναριακού τύπου εκπαίδευση δυο - τεσσάρων εβδομάδων το πολύ. Για όλα τα φύλα.

Οσον αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας και τους θεσμούς αυτής, πρωταίτιοι είναι οι πολίτες. Και οι πολιτικοί καλλιεργούν αυτή την νοσηρή κατάσταση, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, εαν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θελήσει αλλαγή πολιτικού σκηνικού, μπορεί να το κάνει και να ρίξει στον Καιάδα και αυτά τα πολιτικά κόμματα και τους επαγγελματίες πολιτικούς και την οικογενειοκρατία. Οτι και να προσάπτουμε στους πολιτικούς, η κύρια ευθύνη βαρύνει αυτούς που τους βγάζουν, δηλαδή όλοι εμείς.

Οσον αφορά την συμμόρφωση προς τους νόμους, ανάλογα παραδείγματα έχουμε πει πχ και για την πειρατία. Δηλαδή έχουμε φθάσει στο σημείο, να θεωρούν αρκετοί εδώ μέσα την καταστρατήγιση των νόμων (για οποιαδήποτε περίπτωση) ως φυσικό δικαίωμα. Αυτό όμως δεν μας προχωρά ως κοινωνία, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά. Εκτός εαν νομίζεις ότι όλες οι περιπτώσεις καταστρατήγισης των νόμων, απο το διπλοπαρκάρισμα, την απρεπή συμπεριφορά ΔΥ, την διαφθορά έως και το έγκλημα που έχουν γίνει πλέον καθημερινή ρουτίνα, πηγάζει απο το δικαίωμα του καθενός να συμμορφώνεται στους νόμους κατα το δοκούν.

Είναι άλλο πράγμα να θέλουμε την κατάργηση του στράτευσης, και άλλο να συμμορφώνομαστε προς τους νόμους. Και εαν είναι άδικοι, αναχρονιστικοί κλπ, στο χέρι μας (ή καλύτερα στην ψήφο μας) είναι να το καταφέρουμε να τους αλλάξουμε.

vasper
22-01-07, 14:45
Ιδού η Ρόδος λοιπόν! Επειδή έχω διαβάσει σε αυτό το θέμα δεκάδες απόψεις και επιχειρήματα υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης, θα ήθελα κάποιος που απάντησε όχι, να γράψει ρε παιδί μου τεκμηριωμένα τους 4-5 λόγους και τα γιατί που καθιστούν αναγκαία τη στράτευση. Να καταλάβουμε και όλοι οι άλλοι τι προτείνει επί της ουσίας η άλλη πλευρά.

Τα ξερά ΟΧΙ, τα στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και "αφού είναι νόμος*" κάντε τουμπεκί, δεν λένε τίποτα.

* (α) Οι νόμοι υπάρχουν και για να εξελίσσονται και αλλάζουν μέσα στα χρόνια.
* (β) Πόσοι από αυτούς που κόπτονται μόνο και μόνο επειδή είναι νόμος, ξήλωσαν από τα pc τους τα κάθε είδους παιχνίδια και παρέδωσαν πίσω τα κινητά τους επειδή είχαν ηλεκτρονικά παιχνίδια κάτι που απαγορευόταν ρητά από τον αλησμόνητο Νόμο 3037/2002; :whistle:

Θα το πω απλά. Είμαι υπέρ της τελικής κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας (για αυτό και ψήφισα ναι), απλά δεν μπορεί να γίνει τώρα. Επίσης είμαι υπέρ της τελικής κατάργησης του Στρατού, αλλά αυτό όχι απλά δεν μπορεί να γίνει τώρα, αλλά πιθανόν ούτε στις επόμενες 10ετίες.

Οπότε ευχολόγια δεν έχουν νόημα. Συγκεκριμένες προτάσεις έχουν, όπως αυτή του anon από πάνω. Η κατάργηση από μόνη της δεν είναι πρόταση.

@ ADSLgr.com All rights reserved.