Επιστροφή στο Forum : Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης
Burning Skies
30-03-07, 20:09
Σαφώς και δεν είναι όλοι οι στρατιωτικοί το ίδιο. Θα έπρεπε να σε ανησυχεί όμως ότι κάποιο ποσοστό κάνει ότι περνά απο το χέρι του για να αμαυρώσει την εικόνα σας.
Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και ο 'καλός' στρατιωτικός είναι αδιάφορος για την συμπεριφορά συναδέλφων του.
Όσο για τις αυτοκτονίες, σαφώς ένας ψυχικά υγιής νέος δεν θα αυτοκτονήσει λόγω του στρατού. Όμως ένας μή-ψυχικά υγιής νέος...δεν θα έπρεπε κάν να βρίσκεται εκεί συμφωνείς; Κάποιοι που τον έκριναν ικανό να υπηρετήσει έχουν ευθύνες για αυτό.
Για την ιστορία είμαι κατώτερος αξιωματικός στο ΠΖ (έχω υπηρετήσει σε μονάδες εκστρατείας και σε κέντρο οπότε έχω μια εικόνα)
Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα μου γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου μέρος μιας μάζας. Γενικά είμαι κατά της κατηγοριοποίησης των ανθρώπων και αυτό είναι που με ενοχλεί. Ο καθένας μας είναι ξεχωριστή προσωπικότητα (αυτό δεν μας διαχωρίζει από τα ζώα;). Με θλίβει το ότι κάποιοι (που κατά τη γνώμη μου μόνο κατ'ονομα είναι στρατιωτικοί) δεν τιμούν το επάγγελμα με τις πράξεις τους αλλά δεν έχει κανείς δικαίωμα λόγω αυτών να μας βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Πάντως αντίθετα με όσα πολλοί πιστεύετε αυτοί αποτελούν την μειοψηφία (ευτυχώς).
Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί , το ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό όσο και να το επιθυμώ γιατί να με στιγματίζει ως αδιάφορο; Με τι μέσα θα κάνω εγώ κάθαρση του κλάδου μου;
Είσαι εσύ τίμιος μανάβης , το ότι κλέβει συνάδελφος σου και δεν μπορείς να κάνεις κάτι (ενώ μάλιστα μπορεί να ζημιώνεσαι και ο ίδιος) σε βαπτίζει αδιάφορο; Με ποια λογική;
Σαφώς και συμφωνώ μαζί σου. Ξέρεις πόσοι "μη ψυχικά υγιείς" νέοι -κακώς- υπηρετούν κανονικά; Πολλοί φαίνονται από χιλιόμετρα και απορείς πως περάσαν από τους γιατρούς, άλλοι δεν φαίνονται τόσο εύκολα. Να είσαι σίγουρος όμως ότι ο στρατιωτικός -με την περιορισμένη κρίση του καθ'ότι όπως και να το κάνουμε ψυχολόγοι δεν είμαστε- παραπέμπει οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση για υγειονομική επανεξέταση και μάλιστα άμεσα. Οι μόνοι που έχουν δικαιοδοσία να κρίνουν πάντως τελεσίδικα ποιος θα υπηρετήσει ή όχι (όσο και να χτυπιόμαστε εμείς) είναι οι γιατροί.
Φιλικά...
Burning Skies
30-03-07, 20:42
Απλή περιέργεια. Αν θέλει απαντάει. Δε νομίζω οτι θα τον τραμπουκίσει κανείς. Ίσα ίσα που άμα φέρεται στους στρατιώτες με τον τρόπο που εκφράζεται και σκέφτεται εδώ είνα τυχεροί όσοι τον έχουν. Βέβαια απο την άλλη υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αξιωματικών που με τα πολιτικά είναι μια χαρά τύποι και όταν μπαίνουν στο στρατόπεδο αλλάζουν νοοτροπία. Αποψή μου οτι οι περισσότεροι που τελειώνουν σχολές όπως η ΣΜΥ και η Ευελπίδων είναι καλά παιδιά που δέχονται τρομερή πίεση και πλύση εγκεφάλου και αλλάζουν άθελά τους χαρακτήρα. ίγοι είναι οι στρατόκ@#%οι. Συν το οτι όλη η δομή του στρατού είναι εντελώς απαράδεκτη και οι καλοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν. Αντίθετα αν θέλεις να προχωρήσεις στην ιεραρχία απο ένα σημείο και μετά πρέπει να γίνεις γλύφτης πολιτικής και εκκλησιαστικής εξουσίας και να σκίζεις τα φαντάρια για να παρουσιάζεις έργο. Επίσης ρόλο για την απαράδεκτη συμπεριφορά των στρατιωτικών έχει και το οτι έχουν πάρα πολλές ευθύνες σε μερικές θέσεις. όταν σου δίνουν τη δυνατότητα να εξουσιάζεις τις ζωές ανθρώπων χωρίς να έχεις κάποιο ιδιαίτερο σκοπό, ή θα τρελαθείς απο το άγχος σου ή θα γίνεις δικτάτορας.
Απάντησα ήδη φίλε μου. Σε πολύ λίγα πράγματα διαφωνώ μαζί σου. Καταρχήν πιστεύω ότι χαρακτήρα δεν αλλάζει κανείς απλά αποκτά αντοχές. Η πίεση κάνει καλό γιατί νιώθεις τι είναι άσχημο ώστε να μην το κάνεις στους άλλους. Είμαι της άποψης (και αυτό νομίζω ότι ισχύει γενικά στην κοινωνία) ότι κατά κανόνα δυνάστης για τους υφισταμένους του γίνεται αυτός που δεν έχει πιεστεί ο ίδιος στην ζωή του. Στα κακώς κείμενα κατά βάση συμφωνούμε. Απλά θέλω να υπογραμμίσω ότι προτεραιότητα του στρατιωτικού -όσες ευθύνες και να έχει- πάντα θα πρέπει να είναι η σωστή και δίκαιη διοίκηση του προσωπικού του, αν έχει αποτύχει σε αυτό όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα.
Μπορεί ο στρατός να έχει γίνει ένα μπάχαλο, ο ρόλος του -δικαίως- να αμφισβητείται αλλά εφόσον ακόμα δεχόμαστε κληρωτούς θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Δεν θα κοροϊδέψω κανέναν η αντιμετώπιση με αξιοπρέπεια κατά κανόνα -ευτυχώς- σήμερα ισχύει, η αντιμετώπιση με δικαιοσύνη συχνά όχι. Αυτό που με λυπεί όμως ιδιαίτερα είναι ότι σ'αυτό δεν συμβάλλουν μόνο "συναδέλφοι" μου που θυσιάζουν την ίση αντιμετώπιση του προσωπικού τους μπροστά σε ενδεχόμενα προσωπικά τους οφέλη αλλά και οι αντίστοιχοι κληρωτοί που δεν έχουν ενδοιασμούς να ευνοηθούν εις βάρος των υπολοίπων.
Με εκτίμηση...
etsouk2000
31-03-07, 01:08
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι μας κατηγοριοποιείς, λες οι "καραβανάδες" και μας χρεώνεις όλα τα κακά του στρατού στο σύνολό μας.
Εναι ταξικο το ζητημα. Το μισος μου προς εσας οφειλεται καθαρα και αποκλειστικα σε εσας! Σκεψου το: για να σας μισω τοσο, κατι πολυ κακο πρεπει να μου εχετε κανει.
Μου στειλατε την αστυνομια σπιτι μου να μου φερει το ραβασακι της φυλακισης-σκλαβιας-θητειας επειδη γεννηθηκα με πεος σε αυτο το ξερονησι της γης και θελετε να σας σεβομαι και να σας δικαιολογω;;; Εγω δεν σας ενοχλησα ποτέ! Εσεις με με ενοχλησατε. Οταν ο στρατος γινει επαγγελματικος και με αφησετε ησυχο, ισως αλλαξω γνωμη.
Επισης, γενικα εχω ελαχιστη εκτιμηση στους καραβαναδες. Οι περισσοτεροι που εχω γνωρισει ειναι κομπλεξικοι αλλαζονες που μπηκαν στο στρατο γιατι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτε αλλο αξιολογο. Ακομα κι αν εισαι καλος ανθρωπος οταν ξεκινας την σταδιοδρομια σου στο στρατο, το συστημα σε σαπιζει. Οταν κολυμπας στα σκ*** ολο το πρωι, η σκ**ιλα σε ακολουθει και την υπολοιπη μερα.
Συμφωνώ ότι δεν έχει κάτι να προσφέρει σε έναν νέο με τη μορφή που έχει σήμερα, επομένως υποστηρίζω και εγώ θερμά την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης.
Και εκανες τιποτε για την καταργηση;; Το διεκδικησεις;; Το ειπες στους ανωτερους σου;; Ή μας το λες εδω που ειναι τσαμπα και ανωδυνο;;;
Να ξέρεις όμως ότι ο μέσος στρατιωτικός (δεν μιλάω για τους υψηλόβαθμους) δεν είναι αυτός που κωλύει την κατάργηση της θητείας - άλλωστε δεν του πέφτει και λόγος. Τα πολιτικά συμφέροντα είναι αυτά που το κάνουν με την ανοχή των ανωτάτων στρατιωτικών που όπως κάθε "βολεμένος" Έλληνας δεν θέλουν να χαλάσουν την ζαχαρένια τους, πόσο μάλλον αφού παιδεύτηκαν για να "βολευτούν" περισσότερο από άλλους καρεκλοκένταυρους του δημοσίου.
Ο μεσος στρατιωτικος ειναι αυτος που κωλυει την καταργηση! Ο μεσος στρατιωτικος ειναι αυτος που θα βρεθει χωρις υφισταμενους αν εκλειψουν οι φανταροι! Ολοι εσεις οι μεσοι και κατωτατοι στρατιωτικοι ειστε οι υπεραριθμοι, αυτοι που δεν εχετε απολυτως καμια αρμοδιοτητα και πρεπει να βρουν κατι να σας δωσουν να κανετε. Και τι βρισκουν;;; Βρισκουν μερικους φανταρους ωστε να εχετε υφισταμενους. Αλλιως θα ησασταν εξοφθαλμα υπεραριθμοι, αξιωματικοι χωρις υφισταμενους, και θα επρεπε να απολυθειτε. Ο ελληνικος στρατος χρησιμοποιειται για να αποκρυπτει την αλληθινη ανεργια στην Ελλαδα. Σαφως υπαρχουν και πολτικα συμφεροντα, τα ρουσφετια και οι μιζες, αλλα μην αποποιεισαι τις ευθυνες των στρατιωτικων.
Και για την ιστορία επειδή έχει τεθεί ένα μεγάλο θέμα με τις αυτοκτονίες αδυνατώ να πιστέψω ότι ένας ψυχικά υγιής νέος θα φτάσει στην αυτοκτονία αυστηρά λόγω του στρατού αν δεν έχει από πριν την "προδιάθεση". Επιπρόσθετα να είσαι σίγουρος ότι για τον μέσο στρατιωτικό μια αυτοκτονία στην μονάδα του είναι ο χειρότερος εφιάλτης του. Δεν περιμένω να ενστερνιστείς τις απόψεις μου. Σε παρακαλώ μόνο να σταματήσεις να μας τοποθετείς όλους στην ίδια κατηγορία, κάτι τέτοιο προσωπικά με προσβάλλει και θίγει την αξιοπρέπεια μου.
Φιλικά...
Κλασσικη καραβανιστικη νοοτροπια: να τα κουκουλωσουμε ολα, να βγουνε λαδι οι δικοι μας καραβαναδες, παντα φταιει ο νεκρος! Ω τι βολικο! Και οι υποθεσεις μπαινουν στο αρχειο! Εισαι μερος του σαπιου συστηματος. Σας θεωρω ολους συνενοχους (ενεργητικα ή παθητικα) για τους νεκρους φανταρους.
ΥΓ: να τονισω για αλλη μια φορα οτι δεν ειμαι αριστερος. Ειμαι φιλελευθερος ουμανιστης καπιταλιστης. Μην νομιζεις δηλαδη οτι ολα αυτα τα περι ταξικου εχθρου κλπ ειναι μανιφεστο που μου εδωσαν οι συντροφοι στο κκε-μλ.
etsouk ο φίλος λογικά και ευγενικά μιλάει. Ο καθένας μας εδώ για τον ευατό του μιλάει. Ακόμα και να συμφωνώ με αυτά που λες(όχι όλα) δε χρειάζεται(αντιθέτως θα έλεγα απαγορεύεται δια ροπαλου) να κάνουμε κάποιον να νιώσει ότι μιλάει προς εκπροσώπηση ολόκληρου του κλάδου του. Το πολιτικό σύστημα το οποίο κρατάει αυτήν την κατάσταση εμείς το συντηρούμε όχι οι στρατιωτικοί. Αν μη τι άλλο ευθύνη όλων μας είναι τα προβλήματα(συνολικά) σε αυτόν τον τόπο. Ας κατεβάσουμε λίγο τους τόνους.
Φιλικά:)
Καταρχήν ηρέμησε βρε Etsouk2000, και γώ νιώθω τα ίδια με σένα για το σκλαβοχαρτο θητείας αλλά ο φίλος μιλάει ανοιχτά και ευγενικά.
Ας μην ξεχνάμε πως είναι και αυτό δουλειά-μέσο βιοπορισμού και αν μη τι άλλο ο σωστός στρατός, αμιγώς επαγγελματικός είναι αναγκαίος τουλάχιστον στη σημερινή κοινωνία.
Ο καθένας μας είναι ξεχωριστή προσωπικότητα (αυτό δεν μας διαχωρίζει από τα ζώα;). Με θλίβει το ότι κάποιοι (που κατά τη γνώμη μου μόνο κατ'ονομα είναι στρατιωτικοί) δεν τιμούν το επάγγελμα με τις πράξεις τους αλλά δεν έχει κανείς δικαίωμα λόγω αυτών να μας βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Πάντως αντίθετα με όσα πολλοί πιστεύετε αυτοί αποτελούν την μειοψηφία (ευτυχώς).
Είσαι εσύ τίμιος μανάβης , το ότι κλέβει συνάδελφος σου και δεν μπορείς να κάνεις κάτι (ενώ μάλιστα μπορεί να ζημιώνεσαι και ο ίδιος) σε βαπτίζει αδιάφορο; Με ποια λογική;
Να πώ καταρχήν ότι συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Όμως δες κάτι.
Σε μεγάλο βαθμό οι ομάδες στις οποίες ανήκουμε καθορίζουν και τη προσωπικότητά μας και τα μέλη της έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.
Όταν έγραψες στο Thread είπες 'είμαι στρατιωτικός'. Αυτό καθορίζει σε έναν βαθμό το ποιός είσαι.
Συνεπώς πολλές φορές η συμπεριφορά μελών μιάς ομάδας αμαυρώνει και τους υπόλοιπους, κατα τη λαϊκή ρήση, 'μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά'.
Ό κακός μανάβης και χασάπης όπως είπες, θα εντοπισθεί απο τους εκάστοτε συλλόγους και αυτοί με διάφορους τρόπους θα κοιτάξουν να τον συμμορφώσουν. Εκτός απο τους μαϊντανούς στα παράθυρα, οι συνδικαλιστές έχουν και αυτόν τον ρόλο.
Η δυνατότητα αυτή δεν το γνωρίζω ότι αν υπάρχει στον στρατό. Δηλαδή αν δείς έναν συνάδελφο να κάνει κάτι το οποίο δεν συμφωνείς...τί μπορείς να κάνεις; Η απουσία συνδικαλισμού στον στρατό είναι σοβαρότατο πρόβλημα.
Ο καλός επαγγελματίας πάντως οφείλει να συμμορφώνει τους κακούς συναδέλφους του οι οποίοι και αμαυρώνουν τον κλάδο του αλλά και κάνουν κακό στη κοινωνία.
etsouk2000
31-03-07, 02:12
Να ξεκαθαρισω οτι το θεμα της στρατευσης με παθιαζει δημιουργικα, οχι καταστροφικα. Η αποψη μου για το θεμα αυτο ειναι εντονη, γιατι το θεμα αυτο μου προκαλει εντονα συναισθηματα. Για το λογο αυτο, απαντω σαφως εντονα, αλλα εξισου σαφως δεν εβρισα τον συνομιλητη μου. Το οτι τον θεωρω συνενοχο για καποια πραγματα δεν ειναι βρισια. Αλλωστε, αν θεωρειτε εσεις οτι τον εβρισα, μπορειτε να σβησετε το σχολιο μου.
Να σχολιασω επισης οτι ο συγκεκριμενος συνομιλητης εγραψε οτι "ειμαι ενας απο αυτους που αποκαλεις καραβαναδες κλπ" και ειπε και ατακες του στυλ "δεν ειμαστε ολοι οι καραβαναδες το ενα και το αλλο". Με αυτες τις κουβενετες εγω αντιλαμβανομαι οτι δεν σκοπευει να μιλησει μονο για τον εαυτο μου, δεν μιλαει μονο προσωπικα, παρουσιαζεται ως μελος μιας ομαδας, μιλα γενικα για τις ιδιοτητες αυτης της ομαδας, αρα ατυπα και προσωρινα την εκπροσωπει στην τωρινη μας συζητηση. Τουλαχιστον αυτη ειναι η δικη μου αντιληψη. Αρα θεωρω οτι εχω δικαιωμα να απευθυνω σε αυτον τις αποψεις που εχω για το συνολο της ομαδας του.
etsouk2000
31-03-07, 02:24
Η δυνατότητα αυτή δεν το γνωρίζω ότι αν υπάρχει στον στρατό. Δηλαδή αν δείς έναν συνάδελφο να κάνει κάτι το οποίο δεν συμφωνείς...τί μπορείς να κάνεις; Η απουσία συνδικαλισμού στον στρατό είναι σοβαρότατο πρόβλημα.
Μα ειναι δυνατον;;; Δηλαδη θα καθησουμε εμεις τωρα να τους δικαιολογησουμε που μενουν απραγοι στα τοσα στραβα που γινονται, επειδη οι καημενοι δεν εχουν συνδικαλισμο;;; Ε ας μαζευτουν, ας πιεσουν, ας διεκδικησουν και ας αποκτησουν συνδικαλισμο. Αν δεν απαιτησουν τον συνδικαλισμο μονοι τους, ποιος περιμενουν να τους τον δωσει;;; Εγω κι εσυ;; Το "δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα γιατι δεν εχουμε συνδικαλιστικα οργανα" ειναι βολικο αλλοθι.
Ο καλός επαγγελματίας πάντως οφείλει να συμμορφώνει τους κακούς συναδέλφους του οι οποίοι και αμαυρώνουν τον κλάδο του αλλά και κάνουν κακό στη κοινωνία.
Ο καλος προϊσταμενος οφειλει και "να τιμωρει" τους κακους υφισταμενους, οχι απλα "να συμμορφωνει". Το "συμμορφωνω" μου ακουγεται ως "γιωργακη σε αφηνω να τη σκαπουλαρεις αυτη τη φορα (οπως και καθε φορα), αρκει να μου υποσχεθεις (αυτη το φορα, οπως και καθε φορα) οτι δεν θα το ξανακανεις, ενταξει;;". Και καθε φορα τα ιδια... Αρκετη ατιμωρησια και αρκετο κουκουλωμα εχει υπαρξει μεχρι τωρα ξανα και ξανα. Ξερουμε ολοι πώς γινονται οι ΕΔΕ, πώς βγαινουν τα πορισματα και πώς παντα φταινε βολικα οι νεκροι...
Τυγχάνει να ανήκω στον κλάδο στων στρατιωτικών στους "καραβανάδες" όπως μας αποκαλείς.
Μάλιστα.
Πιστεύω και εγώ πάντως ότι για να υποστηρίζει κάποιος ένθερμα κάποια πράγματα είναι σημαντικό να έχει ιδία εικόνα και να μην στηρίζεται σε "όσα έχει ακούσει", δεν θα σταθώ όμως σε αυτό.
Έχω κάνει θητεία, άρα έχω "ιδία εικόνα".
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι μας κατηγοριοποιείς, λες οι "καραβανάδες" και μας χρεώνεις όλα τα κακά του στρατού στο σύνολό μας. Δεν είναι όλοι οι στρατιωτικοί όπως τους παρουσιάζεις, ελάχιστοι είναι αυτοί που αναζητούν δούλους στο πρόσωπο του Έλληνα κληρωτού.
Εφόσον δεν αντιδράς και ανέχεσαι τη διατήρηση ενός θεσμού δούλων-φυλακισμένων, είσαι ίδιος με τους άλλους.
Δεν είναι όλοι τεμπέληδες, δεν είναι όλοι ανώμαλοι και "κολλημένοι" και πάνω απ'ολα δεν είναι δολοφόνοι - χαρακτηρισμός που πολλοί μας έχουν αποδώσει στο omhroi.gr το οποίο προφανώς παρακολουθείς συχνά. Συμφωνώ ότι ο στρατός έχει τεράστια προβλήματα.
Είναι όμως το +95%. Είναι οφθαμοφανές άλλωστε κάθε πρωί μεταξύ 08:00 και 08:05.
Μαζί με τα ξερά καίγονται καί τα χλωρά.
Να ξέρεις όμως ότι ο μέσος στρατιωτικός (δεν μιλάω για τους υψηλόβαθμους) δεν είναι αυτός που κωλύει την κατάργηση της θητείας - άλλωστε δεν του πέφτει και λόγος.
Είσαι σίγουρος;
Διότι αν γίνει επαγγελματικός ο στρατός, τότε εκείνος στον οποίο αναφέρεσαι αντί να κάθεται σε ένα γραφείο και να του κάνουν αέρα οι δούλοι, θα λιώνει συνέχεια σε ασκήσεις και τρεχάλες στα βουνά και στα λαγκάδια.
Σε παρακαλώ μόνο να σταματήσεις να μας τοποθετείς όλους στην ίδια κατηγορία, κάτι τέτοιο προσωπικά με προσβάλλει και θίγει την αξιοπρέπεια μου.
Κάποιος που διαιωνίζει θεσμούς φυλακισμένων και δούλων, έχει χάσει προ πολλού την αξιοπρέπειά του.
Burning Skies
31-03-07, 10:00
Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας, απλά αδυνατώ να το κάνω. Οι απόψεις σας είναι ακραίες και οπαδικές. Απλά λυπούμαι που είστε όλοι τόσο απόλυτοι.
Αδυνατείτε να κατανοήσετε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστή προσωπικότητα, υποστηρίζετε ότι μαζί με τα χλωρά καίγοντα και τα χλωρά!! Πως μπορείς να κρίνεις έτσι; Κάποτε το έκανα και εγώ πχ. με τους αστυνομικούς και τους δικηγόρους, όταν όμως ωρίμασα λίγο κατάλαβα πόσο λάθος είναι κάτι τέτοιο. Έστω και ένας να κάνει σωστά την δουλειά του δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον "καίει" μαζί με τους άλλους. Τέτοια αντιμετώπιση άλλωστε από τον κόσμο δεν τον ωθεί και αυτόν να εξομειωθεί μαζί τους;
Το 95% "σκάρτοι" στρατιωτικοί το θεωρώ πάρα πολύ ακραία και εξωπραγματική εκτίμηση.
Αν γνωρίζατε τα ελάχιστα για το στρατό θα καταλαβαίνατε ότι ο μέσος στρατιωτικός δεν έχει φωνή, δεν έχει μοχλούς για να πιέσει και να διεκδικήσει πράγματα. Τον συνδικαλισμό τον επιχειρήσαμε -ως τώρα μας έχουν "μπλοκάρει" την απόπειρα μέσω της δικαστικής εξουσίας. Αν όμως περάσει τελικά και δικαιωθούμε δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα λειτουργήσει. Δεν έχω δει και πολλούς συνδικαλιστές σε αυτή την χώρα να εκπροσωπούν τους συναδέλφους τους. Συνήθως τους εαυτούς τους εξυπηρετούν και τους βλέπεις με πανάκριβα αυτοκίνητα και βίλες.
Ποιος σας είπε ότι εφόσον έχουμε την δυνατότητα δεν "συνετίζουμε" όποιον από εμάς παρεκτρέπεται ή δεν τον τιμωρούμε αν χρειαστεί και έχουμε το δικαίωμα; Απλά δεν είναι δέον να το κάνουμε μπροστά στον κληρωτό γιατί οποιαδήποτε παρατήρηση που ενδεχομένως θίγει κάποιον δεν πρέπει να γίνεται μπροστά στους υφισταμένους του, ούτε να κοινοποιείται ενδεχόμενη ποινή του. Και χάνει την ουσία έτσι και είναι προσβλητική για εκείνον.
Άκουσα ότι θέλουμε δούλους για να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα και για να μην βγαίνουμε εμείς ασκήσεις!!! Ήμαρτον βρε παιδιά είναι αυτό επιχείρημα που στέκει; Έχετε δει πολλά αγήματα ή ασκήσεις να γίνονται μόνο με στρατιώτες ; Με ποιους βγαίνουν έξω, μόνοι τους; Ίσα ίσα μονάδες που έχουν έλλειψη κληρωτών πάντα έχουν και λιγότερες υποχρεώσεις. Οι περισσότεροι παρακαλάν να μην έχουν κόσμο. Άλλο να χειρίζεσαι 10 άτομα με τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και άλλο 100. Τώρα αν βγει κάποιος και μου πει ότι με τους 100 θα έχω 90 παραπάνω να μου κάνουν αέρα ειλικρινά θα αναγκαστώ να σταματήσω την συζήτηση.
Αστυνομία (έλεος πια βρε παιδιά) δεν έστειλα στο σπίτι κανενός ούτε μπορώ να το κάνω.
Για την κατάργηση το συζητώ καθημερινά με συναδέλφους και ανωτέρους μου αλλά δεν περνάει απ'το χέρι μας να κάνουμε κάτι γι'αυτό.
Για τους νεκρούς δεν θέλω να μιλήσω άλλο ξεκαθάρισα την θέση μου, απλά επαναλαμβάνω ότι δολοφόνος δεν είναι (σχεδόν γιατί ποτέ δεν ξέρεις) κανείς μας ή έστω ηθικός αυτουργός μιας αυτοκτονίας. Σεβασμός επιτέλους στην μνήμη των παιδιών που δυστυχώς δεν είναι εδώ για να μας παραθέσουν την γνώμη τους και κάνουμε όλοι ανώριμες υποθέσεις για λογαριασμό τους. Τώρα για περιπτώσεις που δεν είναι αυτοκτονίες και "κουκουλώνονται" δεν έχω ιδία εικόνα οπότε ούτε το αρνούμαι ,ούτε το ενστερνίζομαι. Εφόσον κάτι τέτοιο έχει συμβεί σαφώς και το κατακρίνω, αλλά δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο εν γνώση μου για να θεωρούμαι συνυπεύθυνος (δικαίως) επειδή σιώπησα.
Θα σας πω απλά πως νιώθω και κρίνετε μόνοι σας, όποιος θέλει με πιστεύει όποιος θέλει όχι.
Η εικόνα του στρατού έξω δεν έχει καμία σχέση με όσα υπέθετα όταν μπήκα ΣΣΕ. Προσωπικά δουλευώ πάρα πολλές ώρες την εβδομάδα (συχνά χτυπώ 90ωρα+). Από αυτές οι ώρες που κάθομαι σε καρέκλα μετρούνται στα δάκτυλα του ενός ή σπανίως των δύο χεριών. Τρέχω να εκτελέσω συχνά ανούσιες διαταγές τις οποίες δεν δικαιούμαι να κρίνω οπότε ουσιαστικά τρέχω χωρίς να παράγω έργο. Κάποιοι καρεκλοκένταυροι του δημοσίου που κάνουν 5ωρο στην καρέκλα και εξυπηρετούν μόλις 1-2 πολίτες ,γιατί βαριούνται να "εργαστούν" περισσότερο, παράγουν περισσότερο έργο από εμένα.
Αυτό με λυπεί ιδιαίτερα αλλά δεν είναι εύκολο να το αλλάξω (κάτι τέτοιο σημαίνει αλλαγή επαγγέλματος αλλά όταν έχεις οικογένεια και χρέη δεν μπορείς να ρισκάρεις αβίαστα).
Προτεραιότητα μου όμως είναι άλλη. Μέσα σε όλα έχω στα χέρια μου και τις ζωές νέων παιδιών των οποίων τα προβλήματα οφείλω να διαχειρίζομαι με όσο το δυνατό καλύτερο και δίκαιο τρόπο. Παιδιών που κακώς (όπως έχουν εξελιχθεί οι γεωπολιτικές συνθήκες και ο στρατός σήμερα) υπηρετούν παρά την θέληση τους και δεν δύνανται και ούτε περιμένω να καταλάβουν τη θέση ενός στρατιωτικού. Επιτρέψτε μου δε αυτά τα παιδιά να μην τα θεωρώ φυλακισμένους πόσο μάλλον δούλους...
Οι προϊσταμένοι μου μάλιστα (οι ανώτατοι) με έχουν γραμμένο γιατί ανήκουν στο 2% ημών που τελικά βολεύτηκαν και τους νοιάζει μόνο η διατήρηση της καρέκλας τους. Πως πιστεύετε ότι νιώθω όταν βλέπω τον κόσμο να με βάζει στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς; Αυτοί έχουν τα γένια και τα κτένια στα θέματα του στρατού (ή τουλάχιστον θα έπρεπε γιατί κυρίως οι πολιτικοί τα έχουν) αλλά ο κόσμος με θεωρεί συνυπεύθυνο με αυτούς.
Δεν θέλω να βρεθώ στις καρέκλες τους. Όλοι βγήκαμε από την ΣΣΕ με βλέψεις να γίνουμε στρατηγοί (αλίμονο) αλλά πολλοί όταν καταλάβαμε το ηθικό κόστος που απαιτεί μια τέτοια εξέλιξη απορρίψαμε την υπόθεση καριέρα. Κάποιοι προσπαθούμε απλά να κάνουμε σωστά και αξιοπρεπώς την δουλειά μας.
Δεν είμαστε μόνο το 5%, αλίμονο.
Και το 0,0005% να ήμασταν όμως (όπως ξεκίνησα και θέλω να καταλήξω) δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας εξισώνει με τους υπεύθυνους όσο και αν αυτή η κατηγοριοποίηση βολεύει ιδιαίτερα κάποιους.
Αλλιώς αν θέλετε να παίξουμε αυτό το ανώριμο παιχνίδι δηλώστε μου όλοι τι επάγγελμα κάνετε και θα δείτε πόσο εύκολα (αλλά άκρως άδικα) μπορώ και εγώ να σας προσβάλλω και να σας βγάλω όλους "σκάρτους". Ίσως μόνο έτσι θα καταλάβουν κάποιοι πόσο άδικο και προσβλητικό για την προσωπικότητά τους είναι να λαμβάνουν τέτοια αντιμετώπιση (άλλωστε ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα ότι κατά κανόνα αυτός που αδικεί είναι αυτός που δεν έχει νιώσει να αδικείται) :whistle:
Πάντα φιλικά...
Ο γιος μου φυλάει 8 ώρες σκοπιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
Κύριε Ηλιάκη, ο γιος σας έχει πει αν φυλάει σκοπιά μόνος του ή μαζί με άλλους;
Μόνος του, βέβαια!
Δεν είναι δυο δυο τα άτομα στη σκοπιά;
Οχι, βέβαια. Τώρα, μετά την αυτοκτονία είπαν ότι θα τους βάλουν δυο δυο, περίπολα. Πάντως, δεν έχει ξεκινήσει κάτι. Είπαν ότι θα το κάνουν, αλλά ο γιος μου, με τον οποίο μιλήσαμε τελευταία φορά χθες το βράδυ (σ.σ.: μίλησαν στις 27 Μαρτίου), δεν μου είπε ότι ξεκίνησε κάτι τέτοιο.
Τελικά τι συμβαίνει στον στρατό;
Συμβαίνουν τραγελαφικά πράγματα. Τελικά δεν μιλάει άνθρωπος και τα παιδιά έχουν φτάσει σε απόγνωση. Με έχει πειράξει πάρα πολύ, γιατί όσο αξίζει ένα παιδάκι, δεν αξίζει όλος ο στρατός.
Γίνονται τα ρουσφέτια, φεύγουν όσοι δεν πηγαίνουν καθόλου φαντάροι, άλλοι βάζουν τα μέσα και πάνε στο Ναυτικό, άλλοι πάνε μόνο στην Αθήνα στα σπίτια τους και τη βγάζουν καλά. Και φυλάνε στα σύνορα όσοι δεν έχουν μέσο ή όσοι δεν θέλουν να βάλουν μέσο. Κι εγώ είμαι από αυτούς που δεν θέλουν να βάλουν μέσο.
Χειρότερα
Μέχρι τώρα στο στρατόπεδο του γιου μου φυλάγανε οκτώ ώρες σκοπιά την ημέρα. Περίμεναν να αλλάξει ο ταξίαρχος για να αλλάξουν λίγο τα πράγματα. Και ήρθε ο ταξίαρχος, ο καινούργιος, και ανακάλυψαν (έπεσαν από τα σύννεφα υποτίθεται) ότι ενώ περίμεναν να απολυθούν πέντε στρατιώτες, τελικά απολύονται 35.
Και καταλαβαίνετε ότι θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα τώρα. Οσοι μένουν, θα φυλάνε περισσότερες σκοπιές. Τα παιδιά που ήταν να απολυθούν τώρα και είχαν φυλάξει την άδειά τους για το τέλος, δεν τους τη δίνουν. Τους λένε ότι δεν θα πάρει κανένας άδεια.
Εχουν ζητήσει τα παιδιά την άδειά τους και τους είπαν όχι;
Τους είπαν ότι δεν θα δώσουν σε κανέναν άδεια.
Ζήτησαν άδεια και τους είπαν όχι;
Ναι, ναι, βέβαια! Καταλαβαίνετε ότι τα παιδιά έχουν «σαλτάρει» τελείως. Ο γιος μου έλεγε ότι θα πάρει μια πρωτοβουλία και θα βγει στην αναφορά να τα πει αυτά τα πράγματα. Και δεν ξέρω κατά πόσο θα υποστεί συνέπειες, αλλά δεν πειράζει, δεν με πειράζει αυτό το πράγμα. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά λένε ότι αν τυχόν και δεν γίνει τίποτα, θα τους πάρουν με τις πέτρες. Εχουν απογοητευτεί. Μιλάμε για παράνοια.
Θέλω να πάει ένας δημοσιογράφος και να δει τι γίνεται εκεί. Να αποκτήσει δικιά του εικόνα. Να βρει τα παιδιά, να κουβεντιάσει μαζί τους και να καταγράψει τι γίνεται. Γιατί αν αυτοκτονήσει κι άλλο παιδί, είμαι ικανός να αρχίσω να πετάω βόμβες κι εγώ.
Τώρα κάνουν περισσότερες ώρες σκοπιά;
Ε, βέβαια. Χθες (σ.σ.: 27 Μαρτίου) με πήρε αγανακτισμένος ο γιος μου και μου τα έλεγε. Εγώ είχα στείλει επιστολή σε εφημερίδες πριν από έναν μήνα κι έλεγα ότι πρέπει να λάβουν μέτρα, γιατί υπάρχει περίπτωση να αρχίσουμε να θρηνούμε παιδιά. Και, δυστυχώς, πριν περάσει ο μήνας, δικαιώθηκα. Αυτοκτόνησε ένα παιδί στο διπλανό στρατόπεδο.
Η κατάσταση δεν είναι μόνο εκεί. Αυτά ισχύουν σε όλη την παραμεθόριο.
Και στον Εβρο και στα νησιά. Δεν θέλω να φροντίσω μόνο το δικό μου παιδί. Θέλω να ισχύσουν για όλα τα παιδιά. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους βουλευτάδες και τους δεσποτάδες, ας πούμε, που διαχωρίζουν τα παιδιά και γίνονται αυτά. Πολύ σπάνια βγαίνει κάποιος να τα πει αυτά.
Φοβούνται
Ολοι φοβούνται. Εγώ είμαι διατεθειμένος να τα πω και αν δεν πάρουν μέτρα, θα κάνω και χειρότερα. Δεν μπορεί να καλύπτουν φυγόστρατους και να έχουν και τόσες απαιτήσεις από τα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους. Εχουμε έξι αυτοκτονίες φέτος. Και, δυστυχώς, θέλουν να παρουσιάσουν την εικόνα για «τα κακόμοιρα τα παιδάκια που είναι ερωτευμένα, που δεν μπορούν, που δεν αντέχουν...». Αυτά δεν είναι πραγματικά. Μιλάμε για φασισμό. Βγάζουμε και τα παιδιά ότι είναι λειψά; Επεσε καμιά επιδημία και αυτοκτονούν;
Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;
Αυτοί οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους κάτι πρέπει να κάνουν. Και θα πρέπει να αντιδράσουν και αυτοί που δεν τα έχουν χάσει. Για να φτάσει το παιδί να αυτοκτονεί, πρέπει να δούμε τι γίνεται. Και όχι να λέμε είναι ερωτευμένα και αυτοκτονούν. Στο κάτω κάτω τα παιδιά που είναι ερωτευμένα δεν αυτοκτονούν, γιατί έχουν κι άλλες αντιστάσεις.
Δεν αυτοκτονούν μόνο από ένα μήνυμα. Είναι ο αυταρχισμός που νιώθουν πάνω τους. Η πίεση στον στρατό είναι φοβερό πράγμα. Σήμερα θα έπρεπε να έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ο γιος μου μου λέει ότι τρελαίνεται να κάθεται 8 ώρες να φυλάει σκοπιά. Και τι φυλάει;
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=101319
Η λέξη είναι 'χυμείο' απο το χύμα ;)
Το ζήτημα των υπηρεσιών στο στρατό είναι ελαφρώς offtopic. Στη θητεία προετοιμάζεται ο φαντάρος για το τι θα γίνει εν καιρό πολέμου, οπότε και θα καθαρίσει, και θα πλύνει και θα σερβίρει.
Αυτό είναι το μέρος της θητείας που μου τη σπάει περισσότερο.
Δηλαδή στο πόλεμο, μακρυά από εμάς, θα πλένουμε καμπινέδες, θα καθαρίζουμε πατάτες και θα ράβουμε κάλτσες; Έτσι προετοιμάζει η θητεία; Κατά τη ταπεινή μου γνώμη ΟΛΕΣ αυτές οι «υπηρεσίες» (αγγαρείες για να αράξουν οι μονιμάδες) είναι ΑΧΡΗΣΤΕΣ για τη πολεμική προετοιμασία.
Στη διάρκεια της δικής μου θητεία έστρωνα κρεβάτια επί 500 ημέρες, καθάρισα τουαλέτες για 50, σφουγγάρισα θαλάμους για 100 και έκανα το dj (έπλενα δίσκους) για 50. Και να σου πω κάτι; ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ως μεταπτυχιακός φοιτητής έκανα τα ίδια άλλες 2000 μέρες.
Εκείνο που με τσαντίζει είναι ότι το ονομάσαμε Πολεμικά Γυμνάσια και Προετοιμασία. Τι προετοιμασία είναι αυτή ρε φίλε; Τον ξενοδόχο θα κάνουμε στον εχθρό; Θα του στρώσουμε το κρεβάτι και θα του πλύνουμε το καμπινέ; Μήπως να δείξουν και πώς να του φιλήσουμε και το κ...ο;
Από πολεμική προετοιμασία;
Έριξα τέσσερις φορές βολές από 10 σφαίρες.
Δύο στη βασική και δύο στη μονάδα.
Μιλάμε, νοιώθω ράμπο τώρα!
Θα με βάλεις στο πεδίο της μάχης και θα τους λιανίσω όλους!
Πού είναι η αυτοάμυνα; Πού είναι η χρήση μαχαιριού; Πού είναι η χρήση περίστροφου; Πού είναι η ανατομία της αυτοάμυνας (βαρέστε εκεί πονάει, εδώ λιποθυμά, εκεί μένει στο τόπο κλπ).
Έχε χάρη που πήγα στην ΑΓΓΛΙΑ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ που είχε ΛΕΣΧΗ αθλητικής σκοποβολής και ασχολήθηκαμε σοβαρά με το άθλημα και είχε και λέσχη πυγμαχίας και μας έδειξαν πέντε πράγματα.
Πρόσεξε τώρα φίλε μου, πήγα στο στρατό και δεν έμαθα σκοποβολή ή να μην φεύγω μαύρος στο ξύλο από ένα καυγά και μου το έδειξε ο Εγγλέζος σε μεταπτυχιακό για μηχανικούς στα περιθώρια του λιγοστού ελεύθερου χρόνου!
Είμαστε για γιαούρτια ή δεν είμαστε; Όχι πες μου τώρα!
Μετά, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!
Μας έβγαλαν κάτι βουνίσιοι μες το κρύο, γυμνούς και μας έτρεχαν πέρα δώθε ώστε να πουντιάσουμε, να πάθουμε ψύξης, να μας πονάνε τα πέλματα και τα γόνατα με εκείνες τις ΕΛΕΙΝΕC αρβύλες τις συμφοράς που καταστρέφουν τα πόδια και τα γόνατα και αυτό το λένε ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ. Το σακάτεμα στα χέρια ανίδεων ονομάζεται γυμναστική στο στρατό και άμα του πεις και τίποτα θα σε στολίσει ότι δεν είσαι «πραγματικός άντρας» κλπ. Ποιος τώρα το 1.70 με τα χέρια στην ανάταση και με μία κοιλιά που θέλει ροδάκι από κάτω για να τσουλίσει, ο οποίος ΔΕΝ έτρεχε μαζί, αλλά έδινε τις εντολές κάνοντας ΤΣΙΓΑΡΑ.
Να μου πούνε σε ποιο βιβλίο γυμναστικής τα λέει αυτά, διότι φίλος καθηγητής στη γυμναστική ακαδημία τσομπάνους τους ανεβάζε, χασάπηδες τους κατεβάζε.
Ούτε γυμναστήρια, ούτε μέθοδος, ούτε τίποτα. Πρόβατα και τσομπάνιδες. Άσχετοι και φυλακισμένοι. Μοναδική εξαίρεση: ένας καλός ΕΦΕΔΡΟΣ λοχίας που όταν έμαθε ότι έχει γυμναστή του λέει: «ρε συ φίλε, κάνε εσύ τις ασκήσεις μην τους σακατέψω».
Να πω τώρα για τα γυμναστήρια του πανεπιστημίου στην Αγγλία; Που είχε διατροφολόγο, παθολόγο, ψυχολόγο; Να πω για το ότι το campus του πανεπιστημίου είχε καθαρίστριες, μαγείρους, κηπουρούς κλπ.
Δηλαδή, αν εγώ που πάω να μάθω να σκοτώνω στη μάχη, κάνω τη δουλειά της καθαρίστριας, η καθαρίστρια τι θα κάνει; θα πάρει το HK-11 και θα ρίχνει στο πεδίο βολής; ή θα πάρει το «παπάκι» και θα το πάει μία βόλτα στο πεδίο δοκιμών;
Οτιδήποτε γίνεται σε αυτή τη χώρα είναι ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ. Λένε πανεπιστήμιο και εννοούν λέσχη φραπό-ταβλου και μπιρίμπας. Λένε στρατό και εννοούν ανώτατη σχολή οικιακής οικονομίας. Και πάνω σε όλα αυτά γίνεται και εμβάθυνση στις «νοοτροπίες». «Χώσε το συνάδελφό σου», «κατίνιασε τον παρακοιμόμενό σου», «σπάστην στο ψαρά», «δείξτου του νέοπα» κλπ κλπ κλπ.
Έτσι έτσι, πας άνθρωπος και γυρίζεις κατίνα με μπικουτιά. ΕΤΟΙΜΟΣ για το ελληνικό δημόσιο! :twisted:
Έτσι έτσι, πας άνθρωπος και γυρίζεις κατίνα με μπικουτιά. ΕΤΟΙΜΟΣ για το ελληνικό δημόσιο!
Λίγο είναι;
nickaraxnos
31-03-07, 14:07
@jim slip έχεις πάει στρατό;
Ωχαχαχαχαχαχχ.
Φίλε Νικ Σπάηντερμαν, σε διαβεβαιώνουμε πως έχουμε εκπληρώσει τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις. Μα γιατί ρωτάς;
nickaraxnos
31-03-07, 14:59
ήθελα να το συνδυάσω με κάτι που είχες πει σε άλλο θέμα, "κάνω συλλογή απο γυναικείους οργασμούς" και το πρώτο συνθετικό απο το ψευδώνυμό σου αλλά δεν μου κάθησε. :p Παραλίγο και θα σε :worthy: Γενικώς έφαγα μια φλασιά χθες που έβλεπα κάτι βιντεάκια του τζιμάκου στο youtube και είπα μπας και.... :lol: Ατύχησα έ; :oops:
@Burning Skies,
Φίλε μου είσαι απο τους ελάχιστους στρατιωτικούς που προσωπικά έχω γνωρίσει με τόσο προοδευτικές απόψεις. Πραγματικά πιστεύω ότι τα άτομα για τα οποία είσαι υπεύθυνος είναι πολύ τυχερά.
Ο Wan και ο Etsouk2000 έχουν εναν ιδιαίτερα καυστικό τρόπο να σχολιάζουν τα πράγματα...αρκετές φορές χρειάζεται για να πώ την αλήθεια.
Καμιά φορά οι εμπειρίες του καθενός είναι τόσο αρνητικές που δικαιολογείται να παθιάζεται τόσο πολύ.
Αυτό που χαίρομαι είναι το γεγονός ότι και οι στρατιωτικοί αρχίζουν και βλέπουν και αυτοί την ανάγκη κατάργησης της θητείας. Αυτό είναι άλλωστε το κύριο θέμα μας.
Καταλαβαίνω πως νιώθεις με το, 'μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά'.
Δες την άποψη που έχουμε για τους δημοσίους υπαλλήλους(τεμπέληδες, αργόσχολοι κτλ)...δεν είναι όλοι έτσι, αλλά αυτή η άποψη έχει επικρατήσει, γιατί έτσι λειτουργεί η κοινωνία, έτσι διαμορφώνονται οι γνώμες.
Όσο για τους δούλους. Οι 'δούλοι' δεν είναι οι δικοί σου και του κάθε στρατιωτικου είναι δούλοι του ελληνικού κράτους.
Είναι υποχρεωμένοι για έναν χρόνο να βρίσκονται σε έναν χώρο και να κάνουν ότι τους διατάσσουν υπο την απειλή ποινής, ενώ για αντάλλαγμα τους προσφέρεται χείριστης ποιότητας φαγητό, χείριστης ποιότητας στέγη και 8€ για τα έξοδα τους :p. Α ναί, ο στρατός τους πληρώνει το πιό φθηνό μέσο μετάφοράς.
Δηλαδή αν το μόνο μέσο μεταφοράς για να πάς απο Αθήνα-Έβρο ήταν το γαιδούρι, ο στρατός θα σου πλήρωνε γαιδούρι.
Όλα αυτά τα γνωρίζεις, δεν είναι ανάγκη να στα πώ.
Η ουσία είναι ότι οι φαντάροι υπάρχουν για να εκτελούν τις αγγαρείες. Πλύσιμο, σκουπισμα, καμπινέδες, κουβάλημα, να φτιάχνουν καφέ στον διοικητή κτλ κτλ. Αν καταργηθεί η θητεία όλα αυτά ή πρέπει να τα κάνουν ή οι επαγγελματίες (δεν θα έπρεπε κατα τη γνώμη μου). Η να προσλάβουν συνεργεία καθαρισμού, catering κτλ κτλ
Η ουσία είναι ότι οι φαντάροι υπάρχουν για να εκτελούν τις αγγαρείες. Πλύσιμο, σκουπισμα, καμπινέδες, κουβάλημα, να φτιάχνουν καφέ στον διοικητή κτλ κτλ. Αν καταργηθεί η θητεία όλα αυτά ή πρέπει να τα κάνουν ή οι επαγγελματίες (δεν θα έπρεπε κατα τη γνώμη μου). Η να προσλάβουν συνεργεία καθαρισμού, catering κτλ κτλ
Οι φαντάροι στρώνουν κρεβάτι, καθαρίζουν τουαλέτες κλπ γιατί είναι για την δικιά τους υγεία, στο σπίτι το κάνει η μαμά, ή καμια φορά και εσύ αλλά εκεί δεν το σκεφτέσαι γιατι το κάνεις επείδη το θέλεις και όχι γιατί σε αναγκάζουν.
Καφέ στον διοικητή; μα αυτά ειναι βύσματα, έχουν να επιλέξουν αν θα καθαρίσουν τον χώρο τους ή αν θα πάνε στον καφενείο για να κάνουν καφέ στον διοικητή, σου λέει εγώ δεν θέλω να καθαρίσω την χέστρα που έχεσα (με το συμπάθιο) , οπότε κάνω εναν καφέ στον διοικητή και την καθαρίζουν οι αλλοι
Αν καταργηθεί η θητεία απλά θα έχουν μια καθαρίστρια να καθαρίζει μια χεστρά που απο εκεί περνάν πχ 30 μόνιμοι. Θα μου πείς μα γιατί ενας φαντάρος να πρέπει να καθαρίσει αυτή την χέστρα που πάνε οι αξιωματικοί, σε αυτό έχεις δικαιο, στην χέστρα που πάνε όμως οι φαντάροι (60 τουλάχιστον) εεε κάποιος πρέπει να την καθαρίσει.
Πού θα φάνε οι 60; τα πιάτα ποιος θα τα πλύνει;
Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι οι αγγαρείες είναι αναγκαίες, γιατί εκεί δεν έχουμε την μαμά να τις κάνει
Φυσικά κάποιος πρέπει να τα κάνει, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί μόνο για αυτόν τον λόγο και όχι για καμία εκπαίδευση. Παράλληλα με τους εαυτούς του, καθαρίζουν, σκουπίζουν κτλ και για τους 30 μόνιμους, αν δεν υπήρχαν οι δούλοι θα έπρεπε να πληρωθούν συνεργεία καθαρισμού, catering κτλ.
Burning Skies
31-03-07, 22:03
Φίλε Chris2000 υπάρχουν και αρκετοί άλλοι στρατιωτικοί που συμμερίζονται τις απόψεις μου. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να βοηθήσει ένας διάλογος μέσω forum για να αλλάξει τα κακώς κείμενα αλλά σίγουρα οποιαδήποτε μορφή δημιουργικού διαλόγου είναι κάτι θετικό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δέχτηκες με ανοιχτό μυαλό να με ακούσεις. Είμαι πάντα διαθέσιμος για συζήτηση χωρίς φανατισμό και παρωπίδες. Πάντως μην νομίζεις ότι ο λόγος που δεν καταργείται η θητεία είναι για να κάνει κάποιος τις αγγαρείες. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα που την επιβάλλουν.
Κατάργηση θητείας -> Πολύ λιγότερο προσωπικό -> Αναγκαστικό κλείσιμο πολλών στρατοπέδων -> Οικονομική κατάρρευση πάρα πολλών χωριών της παραμεθορίου (που τώρα εκμεταλλεύονται οικονομικά μόνιμους και κληρωτούς) -> Τεράστιο πολιτικό κόστος
Πήγαινε σε κάποιο χωριό της παραμεθωρίου και υποστήριξε την κατάργηση της θητείας. Θα σε κυνηγάνε με τα τουφέκια... Ποιον θα έχουν μετά για να του ρουφάν το αίμα; Άλλωστε τα δικά τους παιδιά υπηρετούν στο δίπλα στο σπίτι τους οπότε δεν συμπάσχουν ούτε σε αυτόν τον τομέα.
Πρόσθεσε το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία πολιτικά επιδιώκουν να διατηρούν (μέσω προπαγάνδας) κλίμα εχθρότητας και μάλιστα πιέζονται και από τρίτους για αυτό... Φαντάζεσαι τι θα πακέτο θα φαν οι ΗΠΑ αν σταματήσουν να τα παίρνουν χοντρά από τα εξοπλιστικά προγράμματα Ελλάδας-Τουρκίας τα οποία αν δεν υπάρχει η απειλή "φάντασμα" δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στον κόσμο; Βέβαια αυτό δεν χαλάει και τους δικούς μας πολιτικούς που παίρνουν τις χοντρές μίζες τους από αυτά - ο Έλληνας πολίτης είναι που τα πληρώνει.
Μην το ψάχνεις τα κωλύματα είναι πάρα πολλά και ιδιαίτερα σοβαρά...
(Δυστυχώς δεν ήξερα τίποτα για αυτά όταν δήλωσα να πάω ΣΣΕ, ήμουν και εγώ θύμα της προπαγάνδας με την οποία μεγαλώσαμε όλοι)
Μετά από αυτά πιστεύεις ακόμη ότι ο λόγος που δεν καταργείται η υποχρεωτική θητεία είναι για να υπάρχει κάποιος να σκουπίζει και να καθαρίζει τουαλέτες;
Να είσαι καλά...
sakis_the_fraud
31-03-07, 22:55
Όχι, θέλω να παραμείνει η υποχρεωτική στράτευση για να ξεχωρισουν απο νωρις οι αντρες απο τους φλωρους και τους μαγκες.
Όχι, θέλω να παραμείνει η υποχρεωτική στράτευση για να ξεχωρισουν απο νωρις οι αντρες απο τους φλωρους και τους μαγκες.
χχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ α:twisted: :twisted: :twisted: αχαχα
Βασικά, για στρατό πληρώνουμε και στρατό δεν έχουμε.
Η θητεία στη σημερινή της μορφή πρέπει να καταργηθεί.
Άμα πας στρατιώτης εκπαιδεύεσαι για πόλεμο, λαμβάνοντας υπόψιν σου ότι είσαι ΠΟΛΙΤΗΣ. Το ποιος θα κάνει το καθάρισμα και τη λάντζα, ΠΡΟΒΛΗΜΑ τους. Δηλαδή, σκέφτονται να πάνε σε καθαρά επαγγελματικό και να τον πληρώσουν, αλλά άμα είναι για τα παιδιά που πάνε δε τρέχει τίποτα ας τρώνε ό,τι βρεθεί και ας κάνουν και όλες τις ΑΣΧΕΤΕΣ εργασίες ενός στρατοπέδου, από άσπρισμα και χτίσιμο μέχρι πλύσιμο καλιόπης; Το ξαναλέω, δεν με πείραξε, γιατί ότι έκανα στο στρατό το έκανα στο σπίτι μου ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ, όπως και στο εξωτερικό, όπως και τώρα.
Με πειράζει ότι δεν πήρα στρατιωτική εκπαίδευση, ότι άρχισα το κάπνισμα, ότι ξέρω κόσμο που άρχισε το μαύρο, ότι έχασαν το χρόνο μου, και ότι πήρα 10Kg που δεν έχασα ακόμα, χώρια τα οξέα από τις μπαταρίες και μόλυβδο που έφαγα με το τσουβάλι λόγω ειδικότητας.
Με άλλα λόγια νοιώθω ότι μπορούσα να συνεισφέρω πολύ περισσότερα, να μάθω πολύ περισσότερα και ότι απλά πήγαμε και παίξαμε τις π...άρες μας επειδή το δημόσιο και οτιδήποτε έχει να κάνει με το κράτος είναι ΚΑΚΑ οργανωμένο και με ανεκπαίδευτο και αδιάφορο προσωπικό.
Κατάργηση θητείας -> Πολύ λιγότερο προσωπικό -> Αναγκαστικό κλείσιμο πολλών στρατοπέδων -> Οικονομική κατάρρευση πάρα πολλών χωριών της παραμεθορίου (που τώρα εκμεταλλεύονται οικονομικά μόνιμους και κληρωτούς) -> Τεράστιο πολιτικό κόστος
Μια πολιτικη αποφαση εχει ως συνηθως υποστηρικτες / πολεμιους. Το κοστος προερχεται απ'τους δευτερους. Υπαρχει ομως και πολυ υποστηριξη απ'οσους εναντιωνονται στην θητεια. Ειδικα σε νεες ηλικιες οπως φοιτητες, ανυποτακτοι + τις οικογενειες των προηγουμενων.
Οπως το βλεπω, αυτοι που εχουν κατι να κερδισουν ειναι πολυ περισσοτεροι απ'αυτους που εχουν κατι να χασουν αρα το πολιτικο κοστος καταληγει αρκετα θετικο (=>πολιτικο οφελος).
Burning Skies
01-04-07, 09:08
Δεν πρόκειται να κερδίσει μια κυβέρνηση από τους υποστηρικτές της κατάργησης. Οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει τους ψηφοφόρους της που δύσκολα τους χάνει ασχέτως αν τους στέλνει φαντάρους ή όχι. Άλλωστε πιστεύεις πως υπάρχει κυβέρνηση που θα καταργούσε την θητεία; Αυτός που καταστρέφεται οικονομικά όμως από την κατάργηση σίγουρα θα πιέσει σθεναρά εναντίον της, και θα το κάνει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Σκέψου επίσης ότι η θητεία είναι και ένας μηχανισμός "ανώδυνων" για τους πολιτικούς ρουσφετιών προς των Έλληνα ψηφοφόρο.
Η πρακτική "βοηθώ ως πολιτικός τον ψηφοφόρο μου να υπηρετήσει "χαλαρά" ή να πάρει καμιά άδεια πλαγίως (που δεν μου στοιχίζει και τίποτα) και βγάζω την υποχρέωση απέναντι του για να με ξαναψηφίσει" είναι πάγια και συμφέρουσα. Αν δεν υπήρχε η θητεία αντίθετα πιστεύω οι πολιτικοί θα χάναν ψηφοφόρους αφού για να βγάλουν αυτή την υποχρέωση θα έπρεπε να τους διορίσουν όλους στο δημόσιο κάτι που δεν είναι εξίσου εύκολο και ανώδυνο. Ο Έλληνας έχει μάθει να κρέμεται από τα @@ κάποιου πολιτικού. Αν χάσει αυτήν την ψευδαίσθηση ότι έχει κάποιον να τον καλύπτει θα αναζητήσει άλλον "προστάτη". Το 50% των Ελλήνων έχουν "βύσμα" και το άλλο 50% νομίζουν ότι έχουν. Δυστυχώς έτσι μεγαλώσαμε...
Άσχετα με αυτό υπάρχουν και τα άλλα γεωπολιτικά και παγκοσμίου κλίμακας οικονομικά συμφέροντα που ανέφερα και επιβάλλουν την ύπαρξη του στρατού μας όπως υφίσταται σήμερα κάτι που απαγορεύει ίσως και πιο κατηγορηματικά οποιαδήποτε κίνηση κατάργησης της θητείας. Το πολιτικό κόστος μάλιστα σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βασιζόταν στην κοινή γνώμη. Μάλλον δεν καταλαβαίνουν κάποιοι το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο παράγοντας "εξοπλιστικά προγράμματα" σε αυτή την ιστορία. Θα κάνω άλλον έναν συσχετισμό για να γίνω πιο σαφής.
Κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης -> Αναγκαστικό κλείσιμο της πλειοψηφίας των στρατοπέδων (δεν υπάρχει η ικονομική δυνατότητα να προσληφθούν αντίστοιχοι μόνιμοι να τα επανδρώσουν) -> Έμμεση παραδοχή ότι η απειλή εξ ανατολών δεν είναι πλέον τόσο σημαντική -> Αδυναμία δικαιολόγησης σωρείας εξοπλιστικών προγραμμάτων στα οποία αναλώνεται υπερβολικά μεγάλο ποσοστό του κρατικού ισολογισμού και περιορισμός τους ->
Άρα έχουμε τελικά:
1) Πολύ μεγάλη χασούρα για τις "υπερδυνάμεις" προμηθευτές οπλικών συστημάτων (κάτι που κοινώς σημαίνει ότι την κάτσαμε γιατί μπορεί ο Τούρκος να αδυνατεί για χίλιους λόγους να μας την πέσει αλλά οι ΗΠΑ άμα έχουν συμφέρον δεν χρειάζεται να ρωτήσουν και κανένα)
Σκεφτείται μόνο την περίπτωση των Ιμίων ως παράδειγμα. Ακούγεται έντονα ότι ήταν δημιούργημα της προπαγάνδας των φίλων Αμερικάνων προς έναν "φρέσκο" Έλληνα πρωθυπουργό που τους έκανε "νερά" σε θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων όταν ανέλαβε την εξουσία. Ότι ήταν δηλαδή ένα μήνυμα, επίδειξη δύναμης και ταυτόχρονα απειλή για την διατήρηση ενός κατεστημένου που βολεύει πολλούς.
2) Τεράστια χασούρα για τους δικούς μας πολιτικούς που αντίστοιχα παίρνουν τις μίζες τους από
τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Φίλε μου κάποτε ήμουν και εγώ ρομαντικός και μάλιστα πολύ. Τα σκ...τα που έφαγα ως τώρα με έχουν κάνει περισσότερο ρεαλιστή. Υποστηρίζω ένθερμα και εγώ την κατάργηση της θητείας. Ζυγίζοντας τα όμως δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί. Μακάρι να κάνω λάθος.
Το σίγουρο όμως είναι ότι το να στρέφεται ο κόσμος ενάντια στον μέσο στρατιωτικό και να τρωγόμαστε μεταξύ μας είναι μια τροπή που βολεύει πολλούς. "Διαίρει και βασίλευε" λέγαν κάποτε...
Με εκτίμηση
Μια ενδιαφέρουσα λίστα σχετικά με τις στρατιωτικές δαπάνες κάθε χώρας...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures ;)
Νομίζω το σημαντικότερο είναι αυτός ο χάρτης , το οποίο είναι ενδεικτικό του πόσο γονατίζει η σημερινή μορφή στρατού την οικονομία.
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Military_expenditure_percent_of_GDP.PNG
etsouk2000
02-04-07, 00:32
Φίλε μου κάποτε ήμουν και εγώ ρομαντικός και μάλιστα πολύ. Τα σκ...τα που έφαγα ως τώρα με έχουν κάνει περισσότερο ρεαλιστή.
Α χαιρομαι που το παραδεχεσαι! Καποιοι μου ειπαν οτι σε εβρισα, οταν μιλησα για σκ***! Οριστε που το ειπες και μονος σου... Αρα δεν σε εβρισα...
Υποστηρίζω ένθερμα και εγώ την κατάργηση της θητείας. Ζυγίζοντας τα όμως δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί. Μακάρι να κάνω λάθος.
Εγω καταργησα τη θητεια για τον εαυτο μου! Τους ειπα οτι αν με εβαζαν να υπηρετησω θα αυτοκτονουσα, και αυτοαπελευθερωθηκα! Το ιδιο μπορει να κανει και ο καθενας. Αρα η θητεια μπορει να καταργηθει αυριο κιολας!! Το μονο που χρειαζεται ειναι ενημερωση, θαρρος κι αποφασιστικοτητα. Τα ευχολογια σου ειναι περιττα...
Το σίγουρο όμως είναι ότι το να στρέφεται ο κόσμος ενάντια στον μέσο στρατιωτικό και να τρωγόμαστε μεταξύ μας είναι μια τροπή που βολεύει πολλούς. "Διαίρει και βασίλευε" λέγαν κάποτε...
Α ναι;;; Ενω το να βολευετε μερικους φανταρους, αυτους με το μεγαλυτερο βυσμα, και ετσι να τους κανετε να τρωγονται μεταξυ τους για το ποιος θα χωθει και ποιος οχι, δεν ειναι διαιρει-και-βασιλευε;;;;; Ασε φιλε, ασε, μοιρασε καμια ξηρα τροφη και κανα ληγμενο κρουασαν αραπακι στους δυσμοιρους φανταρους σου και ευχησου να προλαβεις να παρεις συνταξη πριν ξυπνησουν...
Iced earth
02-04-07, 01:25
Πιστευω οτι ο Στρατος δε μπορει να καταργηθει,το κρατος πρεπει να παρεχει ασφαλεια στους πολιτες του και κρινεται απαραιτητη η υπαρξη στρατιωτικων δυναμεων,η γνωμη μου ειναι οτι ο στρατος δεν πρεπει να ειναι υποχρεωτικος αλλα επαγγελματικος,δηλαδη θα πηγαινει οποιος θελει αλλα θα πληρωνεται σαν δημοσιος υπαλληλος καθε μηνα,π.χ καθε χρονο το κρατος θα προσλαμβανει καποια ατομα που θελουν να γινουν επαγγελματιες στρατιωτες,θα τους παρεχει μισθο,ασφαληση και τα ατομα αυτα θα εκπαιδευονται αναλογα οπως ενας στρατιωτης κανονικα και θα εκτελουν τις διαφορες υπηρεσιες του στρατοπεδου,επισης ετσι καταπολεμηται η ανεργια και δε θα υπαρχει ελειψη προσωπικου στα διαφορα στρατοπεδα
Η βουλγαρια που μπηκε προσφατα στην ευρωπαικη ενωση εχει κανει τον στρατο της μισθοφορικο,ευκαιρια να το κανουμε και εμεις αυτο
Εγω καταργησα τη θητεια για τον εαυτο μου! Τους ειπα οτι αν με εβαζαν να υπηρετησω θα αυτοκτονουσα, και αυτοαπελευθερωθηκα! Το ιδιο μπορει να κανει και ο καθενας. Αρα η θητεια μπορει να καταργηθει αυριο κιολας!! Το μονο που χρειαζεται ειναι ενημερωση, θαρρος κι αποφασιστικοτητα.
Εντάξει φίλε Ετσούκ, το είπαμε. Πήγες, είπες οτι θα αυτοκτονήσεις και σε διώξανε. Δεν είναι ανάγκη να το επαναλαμβάνεις και κάθε δεύτερο μήνυμα.
skyliner34
02-04-07, 05:02
Jim ας το επαναλαμβάνει μπας και ξυπνήσει κανείς. Εντομεταξύ η λίστα με τις παρανομίες όλο και μεγαλώνει (το έψαξα κ άλλο νομικά)
Το ότι είσαι φίλτατε πελασγέ πολίτης μέχρι να ορκιστείς, η κοπριά που έχει στο κεφάλι του ο έλληνας και ο τούρκος αντί για μυαλό δεν μπορεί να το συλλάβει. Επιμένουν εν έτη 2007 να καλούν ανυπότακτους πολίτες σε στρατοδικεία και να τους δικάζουν για το ίδιο αδίκημα που τους έχουν δικάσει και τιμωρήσει. Διάβασα πρόσφατα τί τράβηξε ο Πέτρομελίδης από τα δικά μας ΖΩΑ και ο halil sevda από τους μόγγολους στρατόκαυλους και ανατρίχιασα...
Και ρωτάω εγώ αφού θεωρούν ότι είναι το ίδιο. Γιατί διαχωρίζεται ανυποταξία και λιποταξία;
Θα πώ και κάτι τραβηγμένο αλλά δεν με νοιάζει αν το παρεξηγήσετε. Έτσι κ αλλιώς μας κολάνε το ταμπελάκι ότι είμαστε εχθροί της πατρίδας και ότι δεν σεβόμαστε τους αγώνες των προγόνων μας επειδή αμφισβητούμε αυτόν τον εξευτελισμό που υφίσταται ο νέος σήμερα σαν καμαρίερα και γκαρσόνι. Και τελικά αν μπούν οι τούρκοι μήπως θα έπρεπε να πάρουμε τα τουφέκια και να τους βοηθήσουμε; έτσι κ αλλιώς για το κράτος ετούτο μόνο αναλώσιμοι υπήκοοι είμαστε απότι φαίνεται...
Burning Skies
02-04-07, 06:32
Α ναι;;; Ενω το να βολευετε μερικους φανταρους, αυτους με το μεγαλυτερο βυσμα, και ετσι να τους κανετε να τρωγονται μεταξυ τους για το ποιος θα χωθει και ποιος οχι, δεν ειναι διαιρει-και-βασιλευε;;;;; Ασε φιλε, ασε, μοιρασε καμια ξηρα τροφη και κανα ληγμενο κρουασαν αραπακι στους δυσμοιρους φανταρους σου και ευχησου να προλαβεις να παρεις συνταξη πριν ξυπνησουν...
Φίλε etsouk2000 βλέπω ότι το να κάνει κάποιος υγιή διάλογο μαζί σου είναι εξαιρετικά δύσκολο ως ακατόρθωτο. Είσαι δυστυχώς προκατειλλημένος φανατικά και δεν επιτρέπεις καμία προσέγγιση ενάντια σε όσα πιστεύεις. Μου δίνεις την εντύπωση ότι αν η συγχωρεμένη μητέρα Τερέζα φορούσε παραλλαγή θα την έπαιρναν και αυτήν ακόμα τα "πυρά" σου.
Η ευχή δε που μου δίνεις απλά μου δείχνει ότι δεν με ξέρεις καθόλου και δεν θες να με μάθεις. Όπως και ότι δεν θέλεις να μάθεις (ίσως γιατί δεν σε συμφέρει;) για πολλούς στρατιωτικούς που έχουν τις ίδιες απόψεις με μένα. Το ότι φοράμε χακί σου αρκεί για να μας απορρίψεις στο σύνολό μας.
Απ'όσα είπα δεν σχολίασες τίποτα σοβαρό αλλά πιάστηκες στα πλέον ανούσια κομμάτια του μηνύματος μου και άρχισες να βάλλεις ανώριμα κατ'εμέ...
Δέχομαι το ότι επέλεξες να απορρίψεις μια κατάσταση από όσα άκουσες , χωρίς να την ζήσεις, είναι δικαίωμά σου και στην τελική καλά έκανες.
Δεν δέχομαι όμως ότι απορρίπτεις ανθρώπους , οι οποίοι -θες δεν θες- έχουν την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητά τους , ενώ δεν έχεις γνωρίσει κανέναν από αυτούς ή να απορρίπτεις τους πάντες επειδή σε πείραξαν οι πράξεις ορισμένων. :hmm:
Πάντα φιλικά...
Το ότι είσαι φίλτατε πελασγέ πολίτης μέχρι να ορκιστείς, η κοπριά που έχει στο κεφάλι του ο έλληνας και ο τούρκος αντί για μυαλό δεν μπορεί να το συλλάβει. Επιμένουν εν έτη 2007 να καλούν ανυπότακτους πολίτες σε στρατοδικεία και να τους δικάζουν για το ίδιο αδίκημα που τους έχουν δικάσει και τιμωρήσει. Διάβασα πρόσφατα τί τράβηξε ο Πέτρομελίδης από τα δικά μας ΖΩΑ και ο halil sevda από τους μόγγολους στρατόκαυλους και ανατρίχιασα...
Και ρωτάω εγώ αφού θεωρούν ότι είναι το ίδιο. Γιατί διαχωρίζεται ανυποταξία και λιποταξία;
Μέχρι που ψηφίστηκε ο νέος νόμος αμφιβάλλω αν είχε κληθεί ποτέ ανυπότακτος σε Στρατοδικείο. Ο Νέος παρακαλώ νόμος που επιτρέπει να καλούν τον ανυπότακτο στο δικαστήριο χωρίς την μεσολάβηση του Στρατιωτικού Ανακριτή δεν ξέρω αν εφαρμόζεται στην πράξη.
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτός ο νόμος βγήκε για όσους απαλλάχθηκαν παράνομα, ή για celebrities ανυπότακτους, ή σε ολικούς αντιρρησίες συνείδησεις και όχι για να κυνηγήσουν τους ανυπότακτους.
Όλα αυτά τα βασίζω στο γεγονός ότι....σε όλη την Ε.Ε. η θητεία έχει καταργηθεί...αν ξαφνικά εδώ δικάσουν τις Δεκάδες Χιλιάδες ανυπότακτους....αυτό θα είναι διεθνές γεγονός...και η κυβέρνηση θα έχει μπλεξίματα. Αφήστε που θα μαθευτεί ποιός είναι πραγματικά ο αριθμός των ανυπότακτων και θα το πάρει χαμπάρι ο νέος ότι υπάρχει και άλλη οδός...
Δεν είναι τυχαίο το ξαναλέω ότι τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τιποτα απολύτως για τους ανυπότακτους...ούτε κάν στο σκάνδαλο.
Όσο για την λιποταξία...αντιμετωπίζεται εντελώς διαφορετικά απο την ανυποταξία και οι κυρώσεις είναι πολύ πιό σοβαρές
etsouk2000
02-04-07, 11:57
Ανυποτακτος ειναι ενας πολιτης που καλειται για καταταξη αλλα δεν κατατασσεται ποτέ ή κατατάσσεται αλλα δραπετευει ΠΡΙΝ ορκιστει. Μεχρι να ορκιστεις, εισαι πολιτης, αρα εχεις τα δικαιωματα ενος πολιτη, δεν ανηκεις στην στρατιωτικη ιεραρχια κλπ.
Αντιθετα, λιποτακτης ειναι καποιος που κληθηκε για καταταξη, καταταχτηκε και ορκιστηκε, αρα πλεον ειναι οπλιτης και οχι πολιτης, ανηκει στην στρατιωτικη ιεραρχια και λογοδοτει σε αυτην.
Η διαφορα αναμεσα στην ανυποταξια και τη λιποταξια εγκειται ακριβως στο γεγονος οτι την ανυποταξια της διαπραττει ενας πολιτης ενω την λιποταξια την διαπραττει ενας οπλιτης.
Ο ορος οπλιτης μπορει να ακουγεται αδιαφορος αλλα νομικα εχει πολυ σημαντικες ιδιοτητες. Ο οπλιτης δινει ορκο και χανει παρα πολλα δικαιωματα που εχει ενας πολιτης. Ως μελος των ενοπλων δυναμεων, η στρατιωτικη ιεραρχια εχει τρομερη εξουσια πανω σου. Η λιποταξια θεωρειται ως πχ προδοσια/ανυπακοη απο τον στρατιωτη πχ σε καιρο πολεμου και γι αυτο ειναι τοσο σοβαρο αδικημα.
Η ανυποταξια παντα ηταν λιγοτερο σοβαρο αδικημα απο την λιποταξια, ακιρβως γιατι ο ανυποτακτος ειναι πολιτης.
Καταλαβαινω την σοβαροτητα του αδικηματος της λιποταξιας, αλλα αντιβαινει στο ανθρωπινο δικαιωμα στην ελευθερια συνειδησης. Το προβλημα εγκεται στην υποχρεωτικοτητα της στρατευσης. Ο Ελληνας ανδρας κατατασσεται με το ζορι και ορκιζεται οπλιτης με το ζορι, δηλαδη δινει εναν ορκο που πιθανως δεν επιθυμει να δωσει! Η υποχρεωτικη στρατευση, μετατρεποντας καταναγκαστικα τον πολιτη σε οπλιτη, εξαναγκαζει τον ελληνα ανδρα (και μονο αυτον) να απολεσει τα ανθρωπινα και πολιτικα δικαιωματα του για 12 μηνες. Αυτο ειναι απαραδεκτο και πρεπει να αλλαξει.
Εξισου απαραδεκτο ειναι το γεγονος οτι ενας ανυποτακτος (δηλαδη πολιτης, οχι οπλιτης) ενδεχεται να κληθει σε στρατιωτικο (!!) δικαστηριο να λογοδοτησει. Ειναι απιστευτο το οτι ενας πολιτης δεν δικαζεται απο πολιτικο αλλα απο στρατιωτικο δικαστηριο για ενα αδικημα που διεπραξε ως πολιτης (οχι ως οπλιτης).
Ολα αυτα μπορει να ακουγονται νομικιστικες φιλοσοφιες αλλα ειναι πολυ σοβαρα θεματα. Το οτι μπορουμε ολοι να λυσουμε το προβλημα μας ανετα και ευκολα (απαλλαγη, ανυποταξια, κλπ) δεν αλλαζει το παραπανω σοβαρο νομικο παραδοξο.
Και τελικά αν μπούν οι τούρκοι μήπως θα έπρεπε να πάρουμε τα τουφέκια και να τους βοηθήσουμε; έτσι κ αλλιώς για το κράτος ετούτο μόνο αναλώσιμοι υπήκοοι είμαστε απότι φαίνεται...
Αν μπουν οι τουρκοι (:lol: ), νομιζεις οτι θα νιωσουμε καμια ιδιαιτερη διαφορα;;; 2-3 οικογενεις σουλτανων θα κανουν κουμαντο, οπως και τωρα. Και οι ελληνες θα ειναι το ιδιο ραγιαδες, με σκυμμενο το κεφαλι, οπως εδω και 600 χρονια...
etsouk2000
02-04-07, 11:59
Εντάξει φίλε Ετσούκ, το είπαμε. Πήγες, είπες οτι θα αυτοκτονήσεις και σε διώξανε. Δεν είναι ανάγκη να το επαναλαμβάνεις και κάθε δεύτερο μήνυμα.
Η επαναληψη ειναι μητερα της μαθησης!:lol:
Αλλωστε βλεπεις οτι ο καραβανας μας το αγνοει. Να μην του το πω;
etsouk2000
02-04-07, 12:05
Πιστευω οτι ο Στρατος δε μπορει να καταργηθει,το κρατος πρεπει να παρεχει ασφαλεια στους πολιτες του και κρινεται απαραιτητη η υπαρξη στρατιωτικων δυναμεων
Καταργηση της στρατευσης ειναι το θεμα. Οχι καταργηση του στρατου. Δεν ειπα να μην εχουμε καθολου στρατο. Ειπα να μην εχουμε υποχρεωτικη στρατευση. Ας καταργησουμε πρωτα την υποχρεωτικη στρατευση και μετα βλεπουμε για τον στρατο. Προσωπικα πιστευω οτι μπορουμε να διατηρησουμε εναν μικρο ευελικτο και οικονομικο στρατο. Οχι ορδες σαπιοκοιλιαδων καραβαναδων και οχι δισεκατομμυρια σε αχρηστους μιζαδορικους εξοπλισμους.
Η βουλγαρια που μπηκε προσφατα στην ευρωπαικη ενωση εχει κανει τον στρατο της μισθοφορικο, ευκαιρια να το κανουμε και εμεις αυτο
Ακριβως!
Η επαναληψη ειναι μητερα της μαθησης!:lol:
Αλλωστε βλεπεις οτι ο καραβανας μας το αγνοει. Να μην του το πω;
Και εμεις κριναμε για το τι ειδους ανθρωπος εισαι...Σωστα?;)
etsouk2000
02-04-07, 13:07
Και εμεις κριναμε για το τι ειδους ανθρωπος εισαι...Σωστα?;)
Δεν καταλαβαινω. Σε ενοχλησε ο ορος;; Ειναι ενας ορος που χρησιμοποιειται εδω και δεκαετιες, προερχεται απο την καραβανα, το σκευος φαγητου που χρησιμοποιουσαν στο στρατο. Σαφως δεν ειναι ο επισημος ορος που χρησιμοποιειται για εναν αξιωματικο των ενολπων δυναμεων. Ειναι καθιερωμενος ορος-αργκο, οπως πχ γαλονας κλπ. Το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι βρισια. Τελος παντων...
Και βεβαια μπορεις να κρινεις τι ανθρωπος ειμαι, ελευθερος εισαι να κρινεις ο,τι θες... Ποιος ειμαι εγω να σε καταπιεσω, αλλωστε;; Ο διοικητης σου;;
Δεν είναι ακριβώς έτσι etsouk (εκτός αν άλλαξε νόημα ο όρος, με τα χρόνια). Με τον όρο καραβανάς δεν χαρακτηρίζονται όλοι οι αξιωματικοί του στρατού ... ;)
etsouk2000
02-04-07, 15:01
Δεν είναι ακριβώς έτσι etsouk (εκτός αν άλλαξε νόημα ο όρος, με τα χρόνια). Με τον όρο καραβανάς δεν χαρακτηρίζονται όλοι οι αξιωματικοί του στρατού ... ;)
Δηλαδη ποιο ειναι το ακριβες νοημα του ορου;
Παντως ειναι μαλλον αστοχο να κολλησουμε σε ενα ορο.
Νομιζω οτι σημασια εχει να επικοινωνουμε.
Καραβανας, γαλονας, αξιωματικος, στρατιωτικος, ολα το ιδιο εκφραζουν.
Τα δυο πρωτα ειναι πιο αργκο, γι αυτο τα προτιμω...
Δηλαδη ποιο ειναι το ακριβες νοημα του ορου;
Παντως ειναι μαλλον αστοχο να κολλησουμε σε ενα ορο.
Νομιζω οτι σημασια εχει να επικοινωνουμε.
Καραβανας, γαλονας, αξιωματικος, στρατιωτικος, ολα το ιδιο εκφραζουν.
Τα δυο πρωτα ειναι πιο αργκο, γι αυτο τα προτιμω...
Δεν είναι ακριβώς έτσι και εκτός και αν επιθυμείς να υποβαθμίζεις τη νοημοσύνη σου ;)
Δλδ, αν κάποιος ας πούμε στοιχηματίζει μια φορά στις τόσες είναι "αλογομούρης";
Αν κάποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα (και ποιος δεν έχει δλδ :p) είναι "μουρλός";
Ένας οδηγός ταξί είναι "ταρίφας";
Ή ένας ομοφυλόφυλος είναι "αδερφή" ή "που$..$";
Αργκό είναι μερικά από αυτά, ας τα προτιμούμε λοιπόν! ;)
Αν κάποιος έχει επιλέξει να είναι επαγγελματίας αξιωματικός - ένα επάγγελμα το οποίο είναι καθ'όλα αξιοπρεπές - είναι "καραβανάς";
Προσωπικά είμαι και παραμένω εναντίον της υποχρεωτικής στράτευσης αλλά δεν είμαι προσωπικά εναντίον των αξιωματικών.
Ούτε νομίζω πως είναι αυτό το αντικείμενο της συζήτησης
etsouk2000
02-04-07, 15:45
Δεν είναι ακριβώς έτσι και εκτός και αν επιθυμείς να υποβαθμίζεις τη νοημοσύνη σου ;)
Δλδ, αν κάποιος ας πούμε στοιχηματίζει μια φορά στις τόσες είναι "αλογομούρης";
Αν κάποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα (και ποιος δεν έχει δλδ :p) είναι "μουρλός";
Ένας οδηγός ταξί είναι "ταρίφας";
Ή ένας ομοφυλόφυλος είναι "αδερφή" ή "που$..$";
Αργκό είναι μερικά από αυτά, ας τα προτιμούμε λοιπόν! ;)
Αν κάποιος έχει επιλέξει να είναι επαγγελματίας αξιωματικός - ένα επάγγελμα το οποίο είναι καθ'όλα αξιοπρεπές - είναι "καραβανάς";
Γιατι ειναι τοσο κακος ορος το "καραβανας"; Δεν μου εξηγησε κανεις τι σημαινει που ειναι τοσο αρνητικο. Ολοι οι φιλοι μου (μα ολοι!!!) που πηγαν στρατο μου ελεγαν "ο ταδε καραβανας εκανε αυτο, ο αλλος καραβανας εκανε το αλλο".
Και βεβαια, αφου μας επιασε η ευθιξια στην ορολογια, να σας θυμησω τις αμετρητες φορες που με εχετε αποκαλεσει εδω μεσα "γιωτα", "τρελο", "τρελοχαρτο" κλπ. Δεν ειδα κανενα να αντιδρα απο ευθιξια στους χαρακτηρισμους αυτους. Με τον "καραβανα" σάς επιασε η ευθιξια;; Η υποκρισια μεσα στο στρατο φτανει και περισσευει, ας μην την εξαγουμε και στην κοινωνια...
Προσωπικά είμαι και παραμένω εναντίον της υποχρεωτικής στράτευσης αλλά δεν είμαι προσωπικά εναντίον των αξιωματικών.
Ούτε νομίζω πως είναι αυτό το αντικείμενο της συζήτησης
Κι εγω ειμαι εναντια στην υποχρεωτικη στρατευση. Μονο που η υποχρεωτικη στρατευση δεν ειναι μια αδιορατη απροσδιοριστη θεοσταλτη αυθυπαρκτη εννοια. Υπαρχει γιατι υπαρχουν ανθρωποι που την υποστηριζουν και την διαιωνιζουν. Οι "στρατιωτικοι" (ενταξει τωρα;; αλλα περιμενω την ιδια ευθιξια και στους ορους "γιωτας" κλπ) ειναι αυτοι που (μαζι με τους πολιτικους)διαιωνιζουν την υποχρεωτικη στρατευση, αρα ειμαι εναντιον και αυτων.
Αντικειμενο της συζητησης ειναι οντως η καταργηση της υποχρεωτικης στρατευσης.
Αντικειμενο της συζητησης δεν ειναι και αυτοι που ρυθμιζουν και ασχολουνται με τα της υποχρεωτικης στρατευσης;;;;;;;
etsouk,
Αν υπάρχει ποστ - γιατί κανένας μας δεν είναι αλάθητος! - στο οποίο κάποιος σε χαρακτηρίζει ως οτιδήποτε, πολύ ευχαρίστως να μου τα υποδείξεις σε ΡΜ και θα τα επιληφθώ αναλόγως!
Τώρα, αν νομίζεις πως τουλάχιστον στην Ελλάδα οι αξιωματικοί ρυθμίζουν και επιλαμβάνονται την πολιτική (με την αγγλική έννοια του policy / policy-making) στα θέματα θητείας, τότε δυστυχώς πλανάσαι!
Γιατι ειναι τοσο κακος ορος το "καραβανας"; Δεν μου εξηγησε κανεις τι σημαινει που ειναι τοσο αρνητικο. Ολοι οι φιλοι μου (μα ολοι!!!) που πηγαν στρατο μου ελεγαν "ο ταδε καραβανας εκανε αυτο, ο αλλος καραβανας εκανε το αλλο".
Και βεβαια, αφου μας επιασε η ευθιξια στην ορολογια, να σας θυμησω τις αμετρητες φορες που με εχετε αποκαλεσει εδω μεσα "γιωτα", "τρελο", "τρελοχαρτο" κλπ. Δεν ειδα κανενα να αντιδρα απο ευθιξια στους χαρακτηρισμους αυτους. Με τον "καραβανα" σάς επιασε η ευθιξια;; Η υποκρισια μεσα στο στρατο φτανει και περισσευει, ας μην την εξαγουμε και στην κοινωνια.
etsouk πολλάκις εδώ μέσα έχουν γίνει αναφορές για χαρακτηρισμούς. Το να βάζεις και εσύ του άλλους σε κουβάδες χαλάς το χρόνο σου μαζί με την πειστικότητά σου.
Burning Skies
02-04-07, 17:19
Οι "στρατιωτικοι" (ενταξει τωρα;; αλλα περιμενω την ιδια ευθιξια και στους ορους "γιωτας" κλπ) ειναι αυτοι που (μαζι με τους πολιτικους)διαιωνιζουν την υποχρεωτικη στρατευση, αρα ειμαι εναντιον και αυτων.
Αντικειμενο της συζητησης ειναι οντως η καταργηση της υποχρεωτικης στρατευσης.
Αντικειμενο της συζητησης δεν ειναι και αυτοι που ρυθμιζουν και ασχολουνται με τα της υποχρεωτικης στρατευσης;;;;;;;
Δεν θυμάμαι αγαπητέ να σε αποκάλεσα ποτέ "γιωτά" (δεν θυμάμαι να έχω αποκαλέσει κανέναν στρατιώτη έτσι για την ακρίβεια) επομένως θα σε παρακαλέσω να μην με αποκαλείς "καραβανά". Δεν θα το απαιτήσω όμως παρόλο που με ενοχλεί , κάνε ότι καταλαβαίνεις.
Αυτό που με πειράζει είναι όμως ότι δεν λες να καταλάβεις πως έχουν τα πράγματα. Οι μόνοι στρατιωτικοί που θεωρητικά έχουν λόγο σε τέτοια θέματα όπως πχ. η κατάργηση της στράτευσης είναι οι στρατηγοί. Και λέω θεωρητικά γιατί πρακτικά ο πολιτικός είναι αυτός που θα καθορίσει τα πάντα. Ο στρατηγός θα το βουλώσει μήπως και κρατήσει κανέναν χρόνο παραπάνω την θεσούλα του και θα κάνει ότι του πουν. Σαφώς κατακριτέα η πράξη του αλλά οι στρατηγοί είναι μόλις καμιά 60αριά. Γιατί λοιπόν στιγματίζεις όλους τους στρατιωτικούς για τις πράξεις αυτών των 60; Όλοι οι υπόλοιποι ούτε να ρυθμίσουμε τίποτα μπορούμε αλλά ούτε καν να εκφέρουμε την άποψή μας. Δεν υπάρχει κάποιο όργανο να μας εκπροσωπήσει και η πολιτεία κάνει ότι περνάει απ'το χέρι της για να μην υπάρξει ούτε στο μέλλον.
Αυτό που μπορεί και οφείλει να κάνει ένας αξιωματικός για να είναι σωστός και να τα έχει καλά με τον εαυτό του (μέσα στο παλιοσύστημα το οποίο βιώνει)είναι να φέρεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ενδιαφέρον στους υφισταμένους τους και να τους διοικεί με δικαιοσύνη. Αδικίες θα υπάρχουν πάντα γιατί στην Ελλάδα ζούμε (την χώρα του βύσματος και της κουμπαριάς) ο αξιωματικός οφείλει όμως να είναι δίκαιος σε όσα εξαρτώνται από αυτόν και περνάν απ'το χέρι του. Αν δεν φέρεται όπως σου ανέφερα έχει ο καθένας το δικαίωμα να του κάνει κριτική. Κριτική στο πρόσωπό του όμως και όχι στο σύνολο των στρατιωτικών. Δεν νοείται να φέρεται σαν ζώο ένας αξιωματικός πχ.στο Διδυμότειχο και να σου φταίει αυτός στα Ρίζια ο οποίος είναι άψογος απέναντι στο προσωπικό του ή ακόμα χειρότερα όλοι οι αξιωματικοί της Ελλάδος. Όπως δεν νοείται την απραξία των στρατηγών να την χρεωνόμαστε όλοι μας. Αν γίνω στρατηγός κατηγόρησέ με ελεύθερα - τώρα όμως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το κάνεις. Και δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις γιατί πολύ απλά δεν με ξέρεις προσωπικά. Δεν ξέρεις ποιος είμαι και πως φέρομαι στους υφισταμένους μου. Μπορεί να είμαι τελείως μα...κας , μπορεί να είμαι ψυχούλα , μπορεί να είμαι οτιδήποτε. Αφού όμως δεν με ξέρεις δεν έχεις δικαίωμα να με θίγεις.
Φαίνεται καθαρά ότι δεν σε ενδιαφέρει η προοπτική δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα σε άτομα που βιώνουν την ίδια κατάσταση από διαφορετική οπτική γωνία. Σε ενδιαφέρει απλά να δημιουργείς εντάσεις και έριδες μάλλον για να κάνεις τον χαβαλέ σου... Ίσως μάλιστα και να παρακαλούσες από το 1ο μου μήνυμα να σε αποκαλέσω "γιωτά" για να τροφοδοτήσω την γηπεδική σου συμπεριφορά. Δεν είδα να σχολιάσεις καμία από τις βασικές απόψεις που εξέφρασα, αλλά δεν παρέλειπες ποτέ στα μηνύματά σου (αποφεύγοντας επιδεικτικά να μου απαντήσεις) να ρίχνεις και μια ριπή στους "σαπιοκοιλιάδες και τεμπέληδες καραβανάδες".
Όσο για το γεγονός ότι θεωρούσες απαραίτητο να επαναλάβεις προς γνώση μου το πως απέφυγες την θητεία απλά να σου αναφέρω προς δική σου γνώση ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου, θα έπρεπε; :hmm:
etsouk2000
02-04-07, 17:39
Δεν θυμάμαι αγαπητέ να σε αποκάλεσα ποτέ "γιωτά" (δεν θυμάμαι να έχω αποκαλέσει κανέναν στρατιώτη έτσι για την ακρίβεια) επομένως θα σε παρακαλέσω να μην με αποκαλείς "καραβανά". Δεν θα το απαιτήσω όμως παρόλο που με ενοχλεί , κάνε ότι καταλαβαίνεις.
Γιατί λοιπόν στιγματίζεις όλους τους στρατιωτικούς για τις πράξεις αυτών των 60; Όλοι οι υπόλοιποι ούτε να ρυθμίσουμε τίποτα μπορούμε αλλά ούτε καν να εκφέρουμε την άποψή μας.
Γιωτα με ειπαν αλλοι, οχι εσυ.
Πολυ ενδιαφερον οτι σε θιγει τοσο το "καραβανας". Δεν το γνωριζα. Ακομα δεν μου εχει εξηγησει κανενας τι το αρνητικο εχει ο ορος αυτος.
Εχω εμπειριες οικογενειακες (αδερφος, ξαδερφια κλπ) που υπεφεραν απο κομπλεξικους αμορφωτους καραβαναδες οταν υπηρετησαν. Τι να κανουμε τωρα; Θα ξεχασω τις τοσες περιγραφες τους; Βελτιωθηκαν τα πραγματα τοσο μαζικα και τοσο δραματικα τα τελευταια 2 χρονια που απολυθηκε ο τελευταιος ξαδερφος μου;; Ή θες συλλογικο συγχωροχαρτι για ολον τον κλαδο σου;; Για μενα ολοι οι στρατιωτικοι μαζι αντιπροσωπευουν το συστημα στρατευσης που με αηδιαζει. Οσο κι αν θες να βγαλεις την ουρα σου απεξω, λυπαμαι δεν το δεχομαι. Ειστε ολοι συνενοχοι για την παρουσα κατασταση, απο τον πρωτο ως τον τελευταιο. Ειστε ολοι συνενοχοι που φανταροι σκοτωνονται, που η θητεια δεν μειωνεται, δεν καταργειται. Ειστε ολοι συνενοχοι ειτε ενεργητικα ειτε παθητικα. Το ψαρι που βρωμαει, βρωμαει απο το κεφαλι αλλα βρωμαει και στο σωμα του.
Λυπαμαι πολυ, αλλα οπως ειπα, οι πραξεις μελων του κλαδου σου προκαλεσαν τα τοσο εντονα αρνητικα συναισθηματα μου. Οργανωθειτε ωστε να βελτιωθειτε, δειξτε εμπρακτα την μεταμελεια σας και την αλλαγη σας, αν θελετε εγω (και τοσοι αλλοι) να αλλαξουμε γνωμη για σας.
Καλα, αφου σε ενοχλει το "καραβανας", μπορω να σε λεω και "στρατιωτικο", "ενδοξο αξιωματικο των τιμημενων ενοπλων δυναμεων" κλπ, αλλα να ξερεις οτι η αποστροφη μου προς τον κλαδο σου δεν αλλαζει...
Γιωτα με ειπαν αλλοι, οχι εσυ.
Πολυ ενδιαφερον οτι σε θιγει τοσο το "καραβανας". Δεν το γνωριζα. Ακομα δεν μου εχει εξηγησει κανενας τι το αρνητικο εχει ο ορος αυτος.
Εχω εμπειριες οικογενειακες (αδερφος, ξαδερφια κλπ) που υπεφεραν απο κομπλεξικους αμορφωτους καραβαναδες οταν υπηρετησαν. Τι να κανουμε τωρα; Θα ξεχασω τις τοσες περιγραφες τους; Βελτιωθηκαν τα πραγματα τοσο μαζικα και τοσο δραματικα τα τελευταια 2 χρονια που απολυθηκε ο τελευταιος ξαδερφος μου;; Ή θες συλλογικο συγχωροχαρτι για ολον τον κλαδο σου;; Για μενα ολοι οι στρατιωτικοι μαζι αντιπροσωπευουν το συστημα στρατευσης που με αηδιαζει. Τι να κανω; Λυπαμαι πολυ, αλλα οπως ειπα, οι πραξεις μελων του κλαδου σου προκαλεσαν τα τοσο εντονα αρνητικα συναισθηματα μου. Οργανωθειτε ωστε να βελτιωθειτε, δειξτε εμπρακτα την μεταμελεια σας και την αλλαγη σας, αν θελετε εγω (και τοσοι αλλοι) να αλλαξουμε γνωμη για σας.
Καλα, αφου σε ενοχλει το "καραβανας", μπορω να σε λεω και "στρατιωτικο", "ενδοξο αξιωματικο των τιμημενων ενοπλων δυναμεων" κλπ, αλλα να ξερεις οτι η αποστροφη μου προς τον κλαδο σου δεν αλλαζει...
Και εγω εσενα ειχα στο μυαλο μου οταν εγραφα παραπισω οτι δεν ηταν αναγκη να δηλωσει "στρατιωτικος" για να τον "τραμπουκισετε";)
Τον ορο "καραβανας"/ντενεκες τον περιγραφεις ορθος,παρολο που λες οτι δεν τον καταλαβαινεις...;)
Να σε ξαναρωτησω παντως.Αφου δεν πηγες στρατο (τουλαχιστον οχι οπως τον ειδαν καποιοι αλλοι-Νικαετος ,Wan etc, απο πολυ κοντα δηλαδη) πως λες οτι σε αηδιαζει?Χαρη τους εκανες που δεν πηγες, γκρινιαζεις κιολας?
etsouk2000
02-04-07, 18:06
Και εγω εσενα ειχα στο μυαλο μου οταν εγραφα παραπισω οτι δεν ηταν αναγκη να δηλωσει "στρατιωτικος" για να τον "τραμπουκισετε";)
Τον ορο "καραβανας"/ντενεκες τον περιγραφεις ορθος,παρολο που λες οτι δεν τον καταλαβαινεις...;)
Α το "καραβανας" σημαινει "ντενεκες σαν την καραβανα απο την οποια τρωει";; Α δεν το ηξερα!! Α πολυ ενδιαφερον!!!
Νομιζα οτι "καραβανας" ειναι απλα "αυτος που εχει μια καραβανα". Οπως λεμε:
πετρελαιας=αυτος που εχει πετρελαια
τεντάς=αυτος που πουλαει τεντες
κλπ.
Α οκ, ενταξει, τωρα καταλαβα...:rolleyes:
Να σε ξαναρωτησω παντως.Αφου δεν πηγες στρατο (τουλαχιστον οχι οπως τον ειδαν καποιοι αλλοι-Νικαετος ,Wan etc, απο πολυ κοντα δηλαδη) πως λες οτι σε αηδιαζει?Χαρη τους εκανες που δεν πηγες, γκρινιαζεις κιολας?
Τα εχουμε ξαναπει. Δεν χρειαζεται να δοκιμασεις για να ξερεις οτι δεν θα σου αρεσει. Δεν μου αρεσε το οτι προσπαθησαν να με σκλαβωσουν, δεν μου αρεσε που επρεπε να υποστω 2 μερες (ευτυχως μονο 2) ταλαιπωριας, με αηδιαζει οταν ξερω οτι συνομηλικοι μου φιλοι μου αγγλοι, γαλλοι, αμερικανοι δεν χρειαζονται να νοιαστουν για τετοιες βλακειες. Και τελος, μπορει να μην υπηρετησα, αλλα ειδα αρκετη μιζερια τις λιγες ωρες που περασα στα φρουραρχεια και στρατιωτικα νοσοκομεια. Αρκετη φρικη...
Επιτέλους ας ξεκολλήσουμε με αυτό το 'αφού δεν πήγες δεν ξέρεις'
Αφού δεν πήγες στο Ιράκ...πώς λες ότι ο Μπούς είναι φονιάς...ένα τέτοιο πράγμα δηλ.
Αφού δεν ζούσες το 40, πώς ξέρεις ότι ο Hitler είναι αυτός που περιγράφουν...κτλ κτλ
Ας μην αναλωνόμαστε στην γνώμη που έχει ο καθένας για τον εκάστοτε κλάδο όμως. Κάποιος ο οποίες έχει τις χείριστες εμπειρίες λογικό είναι να έχει πολύ άσχημη γνώμη. Τί να κάνουμε τώρα.
Κοινός μας στόχος είναι η κατάργηση της θητείας, οπότε ας συγκεντρωθούμε σε ότι μας ενώνει.
Burning Skies
02-04-07, 19:18
Για μενα ολοι οι στρατιωτικοι μαζι αντιπροσωπευουν το συστημα στρατευσης που με αηδιαζει. Οσο κι αν θες να βγαλεις την ουρα σου απεξω, λυπαμαι δεν το δεχομαι. Ειστε ολοι συνενοχοι για την παρουσα κατασταση, απο τον πρωτο ως τον τελευταιο. Ειστε ολοι συνενοχοι που φανταροι σκοτωνονται, που η θητεια δεν μειωνεται, δεν καταργειται. Ειστε ολοι συνενοχοι ειτε ενεργητικα ειτε παθητικα. Το ψαρι που βρωμαει, βρωμαει απο το κεφαλι αλλα βρωμαει και στο σωμα του.
Λυπαμαι πολυ, αλλα οπως ειπα, οι πραξεις μελων του κλαδου σου προκαλεσαν τα τοσο εντονα αρνητικα συναισθηματα μου. Οργανωθειτε ωστε να βελτιωθειτε, δειξτε εμπρακτα την μεταμελεια σας και την αλλαγη σας, αν θελετε εγω (και τοσοι αλλοι) να αλλαξουμε γνωμη για σας.
Εφόσον κάνω την αυτοκριτική μου -αντίθετα με πολλούς Έλληνες- και ευτυχώς (ως τώρα) μου επιτρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου αξιοπρεπή, δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, ειδικά σε σένα. Το να είσαι "κολλημένος" και στενόμυαλος είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου (όπως και αρκετών άλλων). Μην περιμένεις όμως να υποκλιθώ στην αδιαλλαξία σας. Επειδή μερικοί στενόμυαλοι -που δεν με ξέρουν καν- με βαπτίζουν δολοφόνο, αδιάφορο και τεμπέλη πρέπει να τους πιστέψω κιόλας; Τότε θα έπρεπε να προσθέσω και το μ.......ας στους ανώριμους ισχυρισμούς τους. Κάνε ελεύθερα την προπαγάνδα σου, απλά δεν καταλαβαίνω τι σκοπεύεις να επιτύχεις κατηγορώντας άκριτα κόσμο και προσπαθώντας να δημιουργήσεις εντυπώσεις , μιλώντας μάλιστα για μια κατάσταση που ποτέ δεν βίωσες (με δεδομένο ότι πολλοί την γνωρίζουν καλύτερα) και την οποία άλλοι τρώνε στην μάπα καθημερινά. Από το πρώτο σου μήνυμα δεν έχεις πάψει να με ειρωνεύεσαι και αυτό αν μη τι άλλο μου φανερώνει κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα σου.
Λυπάμαι απλά γιατί νόμιζα ότι μιλούσα με ένα άτομο συνειδητοποιημένο και ανοιχτόμυαλο αλλά έκανα λάθος. Ποιο εύκολα θα άνοιγα δημιουργικό διάλογο με τον Τάκη Τσουκαλά δηλώνοντάς του ότι είμαι βάζελος...
Μάλλον τελικά έκανα το λάθος και άνοιξα συζήτηση με τον "γραφικό" του forum. Δεν πειράζει όμως, όσο ζεις μαθαίνεις.
Ευτυχώς απ'ότι διαπίστωσα τα περισσότερα παιδιά εδώ μέσα είναι πιο ανοιχτόμυαλα από εσένα και δεν συμμερίζονται την αδιαλλαξία σου. Και ξέρεις πιο είναι το περίεργο; Ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν διάθεση για διάλογο πήγαν φαντάροι οπότε (σύμφωνα πάντα με την "αλάνθαστη" λογική σου) θα έπρεπε λόγω όσων τραβήξαν να με λιντσάρουν ως εκπρόσωπο του συστήματος που πράγματι "έφαγε" έναν χρόνο από τη ζωή τους. Αλλά μάλλον κάνουν τον κόπο να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους λίγο παραπάνω από εσένα και γι'αυτό δεν το κάνουν. Όπως είχαν και τα @@ γνωρίζοντας ότι μπαίνουν σε μια παλιοκατάσταση τελείως άχρηστη για την ζωή τους να μην επιλέξουν πλάγιους τρόπους να την αποφύγουν και εφόσον η παλιοκοινωνία τους την επέβαλλε να την υπομείνουν με ψηλα το κεφάλι... (αυτό βέβαια απευθύνεται σε αυτούς που υποκρίνονται τους άρρωστους κάνοντας τους γιατρούς καχύποπτους με αποτέλεσμα να στέλνουν στον στρατό παιδιά με πραγματικά ψυχολογικά προβλήματα).
Αλήθεια σκέφτηκες ποτέ την δική σου ευθύνη κύριε etsouk που το έπαιξες άρρωστος στους γιατρούς; Σκέφτηκες το ενδεχόμενο ότι λόγω περιπτώσεων σαν την δικιά σου οι πολιτικοί (φοβούμενοι μην χάσουν πελατεία για τα χωρία της παραμεθωρίου) πιέσαν τους γιατρούς να εξαντλούν την αυστηρότητά τους με αποτέλεσμα να βλέπω καθημερινά παιδιά με πραγματικά ψυχολογικά προβλήματα να μου παρουσιάζονται στην Μονάδα ως Ι1; Νομίζεις ότι είναι εύκολο εγώ -που δεν είμαι ψυχολόγος- να εντοπίσω όλες αυτές τις περιπτώσεις και να τους στείλω για επανεξέταση ;
Αλλά που να αναγνωρίσεις την δική σου ευθύνη, εύκολο είναι; Ευθύνη που είναι το ίδιο σημαντική με τα λάθη των γιατρών αφού σε σημαντικό ποσοστό τους οδήγησες στο να τα κάνουν. Τον πισινό μας να καλύψουμε και τι μας νοιάζει να τους άλλους; Αφού εγώ την "σκαπουλάρησα" τι με νοιάζει που 10 παιδιά με πρόβλημα μπορεί να εξετασθούν υπό προκατάληψη εν μέρει λόγω εμού; Αλλά δεν πειράζει αφού θα εξιλεωθώ παίζοντας τον Μασκοφόρο εκδικητή εκ του ασφαλούς σε ένα forum βρίζοντας τους κακούς καραβανάδες για μία κατάσταση την οποία δεν έχουν την δυνατότητα και τα μέσα να αλλάξουν και στην οποία έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου για να διατηρηθεί.
Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να συνεχίσω... Να σε καλά συνάνθρωπε (ουπς συγγνώμη, ξέχασα ότι ανήκω στο γένος των καραβανάδων και όχι των ανθρώπων). Να σε πάντα καλά...
etsouk2000
02-04-07, 20:13
Κάνε ελεύθερα την προπαγάνδα σου, απλά δεν καταλαβαίνω τι σκοπεύεις να επιτύχεις κατηγορώντας άκριτα κόσμο
"Ακριτα" οχι, δεν το δεχομαι. Αυτο που επιθυμω ειναι να αγωνιστω ωστε να συμμορφωθει προς τις δημοκρατικες αρχες και τα ανθρωπινα δικαιωματα το στρατευμα. Αυτοι που δηλωνουν πολυ μικροι για να αλλαξουν το οτιδηποτε ειναι μερικοι απο αυτους που δαιωνιζουν την σαπιλα του, πιθανως γιατι εχουν βρει τροπο να βολευονται μεσα σε αυτην.
Όπως είχαν και τα @@ γνωρίζοντας ότι μπαίνουν σε μια παλιοκατάσταση τελείως άχρηστη για την ζωή τους να μην επιλέξουν πλάγιους τρόπους να την αποφύγουν και εφόσον η παλιοκοινωνία τους την επέβαλλε να την υπομείνουν με ψηλα το κεφάλι...
Οντως δεν εισαι σαν τους αλλους στρατιωτικους. Οντως διαφερεις. Εσυ δεν αμολας πατριωτικες κορωνες για "κεφαλια ψηλα στην κοινωνια, λεβεντες, αντρες με @@, το φοβητρο του στιγματος, τι θα λεει το χωριο, εγω εχω καθαρο το μετωπο μου" κλπ κλπ. Εσυ δεν ξερεις καλα το παραμυθακι που εδω και δεκαετιες σας εχουν δασκαλεψει να λετε στο ποπολο για να ψαρωνει και χαρη στο οποιο εχετε επιβιωσει δεκαετιες τωρα...
Αλήθεια σκέφτηκες ποτέ την δική σου ευθύνη κύριε etsouk που το έπαιξες άρρωστος στους γιατρούς; Σκέφτηκες το ενδεχόμενο ότι λόγω περιπτώσεων σαν την δικιά σου οι πολιτικοί (φοβούμενοι μην χάσουν πελατεία για τα χωρία της παραμεθωρίου) πιέσαν τους γιατρούς να εξαντλούν την αυστηρότητά τους με αποτέλεσμα να βλέπω καθημερινά παιδιά με πραγματικά ψυχολογικά προβλήματα να μου παρουσιάζονται στην Μονάδα ως Ι1; Νομίζεις ότι είναι εύκολο εγώ -που δεν είμαι ψυχολόγος- να εντοπίσω όλες αυτές τις περιπτώσεις και να τους στείλω για επανεξέταση ;
Αλλη μια αποδειξη οτι διαφερεις απο τους υπολοιπους στρατιωτικους: δεν χρησιμοποιεις το γνωστο σχεδιο #2: "διαιρει-και-βασιλευε" τακτικη, "σπερνε διχονοια αναμεσα στους στρατευσιμους μην τολμησουν και ενωθουν εναντιον μας: διχασε τους σε υπηρετησαντες και γιωταδες και βαλτους να τρωγονται μεταξυ τους για το ποιος ειναι πιο αντρακλας πατριωτης". Ενταξει ενταξει, εισαι οντως η εξαιρεση του κανονα!
Τον πισινό μας να καλύψουμε και τι μας νοιάζει να τους άλλους; Αφού εγώ την "σκαπουλάρησα" τι με νοιάζει που 10 παιδιά με πρόβλημα μπορεί να εξετασθούν υπό προκατάληψη εν μέρει λόγω εμού;
Αν με ενοιαζε μονο ο πισινος μου, θα ειχα σιωπησει εδω και χρονια, απο τοτε που "βολευτηκα". Τις προκαταληψεις σας να τις λυσετε μονοι σας. Επιστημονες στρατιωτικοι γιατροι δεν επιτρεπεται να εξεταζουν και να κανουν ιατρικες διαγνωσεις βασιζομενοι σε προκαταληψεις. Αν κανουν τετοια, δεν ειναι επιστημονες γιατροι, ειναι ντενεκεδες κομπογιαννητες.
@ ADSLgr.com All rights reserved.